RANDOM AWESOME #21 : Review "Rio 2"

10:00:00 Rafzan Tomomi 2 Comments


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Entri ini nak review sikit pasal filem animasi yang comel "Rio 2". Filem ini diarahkan oleh Carlos Saldanha dan direleasekan pada 21 Mac 2014. Kutipan setakat ini selepas ditayangkan sebanyak $275,063,000 (275 Juta).


Tempat : Berjaya Times Square, Kuala Lumpur
Tarikh : 19 April 2014
Masa : 3.50 Petang


Filem ni dah sebulan ditayangkan kat Malaysia. Nasib sempat jugak tengok. hee Saya tak pernah tengok pon siri pertama filem Rio ni. Apa yang menariknya dalam filem animasi ini banyak adengan lawak dan comel. hahah Tak lupa dengan tarian dan nyanyian memang layan, lagi-lagi filem ni memang ala-ala musical macam "Frozen". Part yang paling best bila diorang nak on the way ke hutan Amazon dan lepas tu jumpa dengan banyak lagi spesis yang sama. "Blu" watak utama, seekor burung bandar dan dijaga oleh Linda, memang Blu tak biasa la dengan keadaan hutan. Macam-macam di belajar dan dia sangat lawak. hahaha Siapa tak sempat menonton, masih ada masa. Carilah panggung wayang yang terdekat. hee

Rating : 4.5 / 5 Bintang

2 comments: