Lirik Andainya Takdir - Anuar Zain

Lirik Andainya Takdir - Anuar Zain
sumber : www.hasrulhassan.com

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais.  Anuar Zain kembali menggegarkan Malaysia dengan single terbaru "Andainya Takdir". Lagu ini adalah single pertama dalam album studio kelimanya yang bakal dikeluarkan pada Oktober 2016.  Papepon enjoy okay!


Lirik Andainya Takdir - Anuar Zain


Komposer : - | Penulis Lirik : -

Biarlah tiada pesan dan janji 
Biar tiada kau di sisi 
Aku mengerti 

Seterdaya semampuku 
Kucoba menunggu 
Biarlah lompang hatiku ini 
Mengharap pulang kau yang pergi 

Kembalilah kepadaku 
Tika punah mimpi-mimpimu 
Kembalilah di saat perlu 
Episod-episod duka biar berlalu

Biarlah waktu ini 
Kau bebas berlari
Jika tersasar hilang arahmu 
Pulang ke pangkal ku menunggu 

Kembalilah kepadaku 
Tika punah mimpi-mimpimu 
Kembalilah di saat perlu 
Episod-episod duka biar berlalu 

Oh

Biar sementara ini 
Tiada terisi kekosongan hati 
Diriku air tenang mengalir tuju muara 
Andainya memang takdir, berakhir, kuredha

Kembalilah kepadaku 
Tika punah mimpi-mimpimu 
Kembalilah di saat perlu 
Episod-episod duka

Kembalilah kepadaku 
Tika punah mimpi-mimpimu
Kembalilah di saat perlu 
Episod-episod duka oh biar berlalu 

Oh

Lagu Baru Melayu 2016 | Lagu Baru Anuar Zain2016 | Lirik Lagu Anuar Zain | Lagu Andainya Takdir Anuar Zain Download | Andainya Takdir Anuar Zain Mp3 | Lirik Lagu Andainya Takdir Anuar Zain Andainya Takdir Anuar Zain Spotify


#MovieReview - Volkswagen Kuning



Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Pernah dengar kisah Volkswagen Kuning suatu ketika dahulu yang menimbulkan misteri. Kisah itu kini boleh disaksikan dalam filem Volkswagen Kuning yang merupakan filem ke-115 terbitan MIG. Setelah Momi menyertai contest Volkswagen Kuning anjuran Broframestone & MIG, Momi telah dijemput untuk menghadiri Majlis Tayangan Perdana Filem Volkswagen Kuning baru-baru ini. Semasa pra-tonton tersebut, ia mendapat sambutan yang menggalakkan dari penonton. Best ke tak? ::Amaran : Spoiler:: 


Saksikan Trailer "Volkswagen Kuning"!
Download Volkswagen Kuning 2016

SINOPSIS Volkswagen Kuning
Diarahkan oleh Shadan Hashim, filem ini diinspirasikan dari kisah misteri terkenal mengenai sebuah kereta Volkswagen kuning misteri yang dilihat di lebuh raya Karak. Menurut kisahnya, apabila anda melihat kereta tersebut jangan sesekali memotong kerana ia akan sentiasa muncul di hadapan anda, dan yang paling menakutkan adalah kereta itu bergerak tanpa pemandu.

Bahasa: Melayu
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 22 September 2016
Genre: Seram
Durasi: 1 Jam 24 Minit
Pengedar: METROWEALTH
Pelakon: Pekin Ibrahim, Atikah Suhaimie, Amai Kamarudin, Fatin Afeefa, Aida Othman, Hanif Safuan, Dayang Areeda, Mak Jah dan ramai lagi.
Pengarah: Shadan Hashim
Format: 2D


REVIEW Volkswagen Kuning
Sebuah filem yang penuh misteri. Mesti semua orang tertanya apa sebenarnya punca Volkswagen Kuning tu kacau orang , terutamanya pasangan dah berkahwin atau bercinta. Jalan cerita yang okay dan plot yang menarik bagi Momi. Lagi-lagi bila hampir sampai ke penghujung terdapat beberapa plot twist dan kisah yang didedahkan. Paling penting, takde 'jump scare' ye haha.

Lakonan Pekin dan Atikah Suhaimi dalam filem ini dilakonankan dengan baik sekali. Lakonan pelakon pembantu dan pelakon tambahan berjaya menghidupkan filem ini. Satu watak yang berjaya mencuri hati kami (Bloggers) ialah watak Pak Ayob yang berkebolehan untuk merawat pelbagai perkara mistik yang berlaku pada seseorang. Bila adengan melibatkan Pak Ayob mesti semua orang akan fokus hehe.

Keseluruhannya, filem ini memuaskan dan anda boleh ajak satu family menonton bersama. Rasai keseraman filem ini ketika menonton dekat wayang. Wajib tengok sebab Pak Ayob sebenarnya yang paling menyerlah dalam filem "Volkswagen Kuning" ini (hehe gurau je..) :)



Dengan ini, Momi nak bagi
3 / 5 
BINTANG


Poster Volkswagen Kuning 2016 Download |  Volkswagen Kuning 2016 Subtitle | Sinopsis Volkswagen Kuning 2016 Synopsis | Poster Volkswagen Kuning 2016 Review | Volkswagen Kuning 2016 Subtitle |  The Volkswagen Kuning 2016 Torrent | Review filem Volkswagen Kuning 2016 | Barisan pelakon Volkswagen Kuning 2016  Review filem Volkswagen Kuning 2016 

**all picture belongs to MIG

Rafzan Tomomi Dalam Surat Khabar?

Blogger Masuk Surat Khabar
Klik Pada Gambar Untuk Versi Besar,

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Dreams come true! Impian nak masuk surat khabar akhirnya tercapai. Bermula tahun lepas lagi, selepas aktif dalam dunia blogging, tengok ramai Blogger masuk surat khabar. Momi menanamkan impian dan harapan nak masuk surat khabar. Wah bukan main impian kau kan?

Blogger Masuk Surat Khabar

Seminggu sebelum keluarnya cerita dalam surat khabar, Khai ArtzFar ada whatsapp mintak umur dan url blog, Momi pon bagilah. Rupanya Khai carik blogger remaja 18-25 tahun masa tu (ada perasan kat status Khai). Masa tu tak pasti lepas ke tak untuk diinterview. Keesokann harinya, Momi diinterview oleh wartawan dari Berita Harian, En. Khairul secara atas talian. Momi diberi sehari sahaja untuk menggoreng, menjawab soalan-soalan yang ditanyakan. Gambar yang Momi pilih untuk dimasukkan dalam artikel tersebut memang sangat random dan tak fikir apa haha. Asal jumpa terus bagi.



Pada 14 September 2016, Momi sendiri tak menjangka cerita itu akan keluar pada hari tersebut. Pagi tu tetiba bos panggil masuk bilik. Dalam hati kata " eh aku buat salah apa pagi-pagi ni?". Masa tu diselubungi dengan ke-nervous-an. Sekali masuk bilik , bos untuk artikel pasal Momi . Reaksi pertama Momi seperti "Ehhhhhhhhhhhh~ bila masa ni? Bila punya surat khabar ni?" haha. Teruja sekejap hehe. Rafzan Tomomi Dalam akhbar Berita Harian Bahagian Skor MS4. 

Blogger Masuk Surat Khabar

Reaksi orang sekeliling sangat positif, dan banyak bagi kata semangat. Alhamdulillah. Momi sangat-sangat berterima kasih kepada wartawan Berita Harian, En. Khairul kerana kesudian menulis artikel tentang Momi dan blog di ruangan Bloger Remaja, Bahagian Skor, Berita Harian .  Terima kasih juga buat Khai sebab recommend Momi hehe. Akhirnya impian dah tercapai. Alhamdulillah. Terima kasih kepada keluarga, kawan-kawan dan Blogger yang banyak menyokong serta banyak bantu Momi untuk masih kekal ber-blogging. Nak sebut semua nanti panjang sangat entri ni hahaha. In shaa Allah Momi akan lalukan yang terbaik untuk update entri yang buat korang terhibur dan seronok bila baca haha. Wah macam menang award pulak haha. Sayang semua. xoxo. hehe.


10 Cara 'Move On' Berkesan Paling Annoying!

Cara 'Move On' Berkesan Paling Annoying!

Assalamualaikum & Salam sejahtera gais. Momi sekali lagi bersama Ara Kimora menghasilkan sebuah entri 'Tips 10 Cara'. Kalau sebelum ni, kami berganding bahu menghasilkan entri "10 Ayat Sweet Untuk Couple Tapi Annoying!" , berjaya dibaca lebih dari 15,000 view. Wow. Kali ini kami nak beri korang cara move on yang berkesan tapi macam biasa, dia mesti menjengkelkan. Dah sedia nak baca? Jom !

01 Buang semua barang kenangan pemberian bekas kekasih dan buang ke dalam laut.

02 Bersiar-siar di taman permainan dan hiburkan diri dengan kanak-kanak disana.

03 Pergi Zoo - Berinteraksi bersama haiwan boleh melupakan kesedihan.

04 Beli benih sayur sayuran dan bercucuk tanam dihalaman rumah.

05 Belajar Jahit sarung bantal sendiri. Senang untuk kemudian hari.

06 Masak lauk lebih untuk diberi kepada jiran. Dipercayai boleh meningkatkan keyakinan diri dan tahap sosial.

07 Kira semut dalam rumah. Boleh membantu kecekapan mata.

08 Membuat 'service' mengetip kuku boleh mengurangkan kesedihan disamping itu menambah pendapatan.

09 Berjalan seorang diri dekat shopping mall menuju ke kedai permainan kanak-kanak atau kedai haiwan peliharaan.

10 Pergi ke Perpustakaan dan meminta part time kerja sebagai seorang tukang photostat.

Haaa macam mana? Boleh ikut tak? hahahaha! Sila jangan ikut apa yang disaran kan ni. Ini adalahlah hiburan semata-mata ehehe. Diharapkan korang semua terhibur dengan entri ini. Kalau nak lagi, jangan lupa PM tepi okay? hahaha. 

Terima kasih !

#MovieReview - The Secret Life of Pets

Review Filem The Secret Life of Pets

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Siapa ada haiwan peliharaan di rumah? sila angkat tangan . Sekitar 2005-2006 Momi pernah bela hamster yang comel dan rasa hamster tu macam ahli keluarga sendiri hehe. Filem The Secret Life of Pets sudah mula ditayangkan sejak  8 September lalu di Malaysia. Filem ini mendapat review yang positif dan telah mengutip kutipan box-office sebanyak $790,000,000. Woah. Best ke tak? ::Amaran : Spoiler:: 

Sumber : deadline.com

Saksikan Trailer "The Secret Life of Pets"!
Download The Secret Life of Pets 2016

SINOPSIS The Secret Life of Pets
Seekor anjing terrier bernama Max mempunyai hidup yang gembira sebelum pemiliknya membawa pulang seekor anjing kacukan bernama Duke yang membuat hidupnya kucar-kacir. Pada mulanya kedua-dua mereka bermusuhan, tetapi apabila seekor arnab bernama Snowball membina bala tentera daripada haiwan-haiwan terbiar untuk merancang membalas dendam terhadap semua haiwan peliharaan dan pemilik mereka, Max dan Duke telah bekerjasama untuk menentang Snowball.

Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: U
Tarikh Tayangan: 8 September 2016
Genre: Animasi
Durasi: 1 Jam 31 Minit
Pengedar: United International Pictures
Pelakon: Louis C.K., Eric Stonestreet, Kevin Hart, Albert Brooks, Hannibal Buress, Bobby Moynihan, Lake Bell, Ellie Kemper, Steve Coogan
Pengarah: Chris Renaud, Yarrow Cheney
Format: 2D, 3D, 2D ATMOS

Review Filem The Secret Life Of Pets
sumber : google


REVIEW The Secret Life of Pets
Comel, comel dan comel. Momi memang suka benda comel haha. Filem ni memang ada dalam list nak tengok walaupun dah boleh download tapi masih gigih nak menonton dekat wayang hehe. Momi tengok wayang dalam IMAXX , skrin yang besar gedabak tu memang puaslah tengok kecomelan haiwan perliharaan tu. Jalan cerita yang menarik, penuh dengan humor dan penuh semangat setia kawan.

Review Filem The Secret Life of Pets
sumber : jasonsmovieblog.com

Karakter dalam filem ini semuanya comel terutamanya Snowball (arnab), Chloe (kucing gemuk) dan Gidget (Anjing putih ala princess) yang berjaya mencuri perhatian Momi. Kerana terlalu banyak watak, penonton akan rasa tak fokus dengan beberapa watak lain sebab kebanyakkan fokus pada 2 watak paling utama (Max & Duke). Mungkin sekuel akan fokus pada watak lain kot hehe.

Keseluruhannya, Momi berpuas hati dengan filem ini. Sangat sangat sesuai bawa anak-anak menonton filem ini. Anda pasti akan terpukau dengan kecomelan dan ke-lawak-kan haiwan peliharaan dalam "The Secret Life Of Pets" ini.

Dengan ini, Momi nak bagi
4 / 5 
BINTANG


Poster The Secret Life of Pets 2016 Download |  The Secret Life of Pets 2016 Subtitle | Sinopsis The Secret Life of Pets 2016 Synopsis | Poster The Secret Life of Pets 2016 Review | The Secret Life of Pets 2016 Subtitle |  The Secret Life of Pets 2016 Torrent | Review filem The Secret Life of Pets 2016 | Barisan pelakon The Secret Life of Pets 2016  Review film The Secret Life of Pets 2016 | Review filem The Secret Life of Pets 2016

**all picture belongs to Google 

Blogger Raya 2016 Sajian D-Hidang

Blogger Raya 2016 Sajian D-Hidang

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Raya tak berlalu tetapi tidak pada Momi haha. Memandangkan sibuk mengalahkan orang-orang besar, maka barulah sempat update entri raya haha. Pada Syawal yang lalu, Momi menghadiri majlis Blogger Raya 2016 Sajian D-Hidang, hadir sebagai crew, di meja pendaftaran tetamu hehe. Apa yang meriahnya Blogger Raya kedua Hai Blogger! tahun 2016 ini? Jom sambung baca.

Blogger Raya 2016 Sajian D-Hidang

Menariknya Blogger Raya kali ini, ditaja oleh Sajian D-Hidang yang berpengalaman selama 14 tahun di dalam industri makanan dan katering. Kualiti makanan dan perkhidmatan katering yang disediakan memang terbaik. Tengok sajalah tema ala-ala 'english theme' gitu. Sangat kelas ya.

Blogger Raya 2016 Sajian D-Hidang

Momi tidak melepaskan peluang merasa makanan yang dihidangkan walaupun sedang sibuk (gilir-gilir dengan Kak Iena ambil makanan hehe). Ada lebih 13 jenis hidangan yang disediakan, memang bloggers & tetamu yang hadir ulang alik je la nak 'refill' makanan. Antara hidangan yang disediakan ialah kambing golek, burritos ayam / kambing, lemang, lontong, rendang daging, rendang ayam, kuah lodeh, kuah kacang, satay ayam / daging, roti jala + kari ayam, Kuey Teow Goreng Panas, ABC / cendol, air kordial anggur, dan banyak lagi.

Blogger Raya 2016 Sajian D-Hidang

Majlis tak lengkap kalau takde emcee kan? Haaa... Majlis turut dimeriahkan oleh emcee Suffila Aida bersama dengan Mohd Fuad. Majlis juga dihadiri oleh tetamu jemputan VIP yang telah dijemput khas oleh Hai Blogger! iaitu Tuan Hafiz Mansor – Coolhijab, Cik Jasseica Rashid – Miwa Jelly Drink, Tuan Noorizam Shah & Puan Nana – Emorra. Tak mau cerita banyak, jom tengok beberapa gambar yang sempat dirakamkan :

Blogger Raya 2016 Sajian D-Hidang













Haa begitulah al-kisahnya Majlis Blogger Raya 2016 Sajian D-Hidang. Semua makanan dan perkhidmatan yang disediakan oleh Sajian D-Hidang memang tip top. Rasa nak repeat lagi burritos tu hehe. Maaf ya tak sempat nak bergambar semasa majlis sebab Momi busy amek 'attendent' haha. Terima kasih Hai Blogger! dan Sajian D-Hidang :)

SAJIAN D HIDANG (M) SDN BHD
Sajian d-Hidang Catering
33 Jalan Tukul P15/P, Seksyen 15, 40000 Shah Alam, Selangor, Malaysia

Facebook : Sajian d-Hidang Catering
No. Pejabat: 03 – 5510 8776 / 9776 / 3773


#MovieReview - Train To Busan

Review Filem Train To Busan

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Tengah trending sekarang filem korea yang mendebarkan dan penuh aksi iaitu filem "Train To Busan". Momi adalah peminat cerita berkaitan zombie ni, jadi memang rasa teruja nak menonton filem ini. Filem Train To Busan mula ditayangkan sejak 8 September 2016 dan ramai yang memberi pandangan positif dekat filem ini. Best ke tak? ::Amaran : Spoiler:: 

Review Filem Train To Busan

Saksikan Trailer "Train To Busan"!
Download Train To Busan 2016

SINOPSIS Train To Busan
Wabak virus zombi mula merebak di Korea Selatan, menyebabkan mereka yang dijangkiti menjadi agresif dan ganas. Sekumpulan orang yang terselamat cuba melarikan diri dengan menaiki kereta api KTX dari Seoul ke Busan, yang mana berkemungkinan tempat selamat untuk pelarian. Tetapi ketika dalam perjalanan, mereka juga terpaksa bergelut untuk menyelamatkan diri.

Bahasa: Korean
Klasifikasi: 18
Tarikh Tayangan: 8 September 2016
Genre: Drama / Ngeri
Durasi: 1 Jam 58 Minit
Pengedar: GSC Movies
Pelakon: Gong Yoo, Ma Dong-Seok, Jung Yu-mi, Choi Woo-Shik, Ahn So-Hee, Kim Soo-Ahn
Pengarah: Yeon Sang-Ho
Format: 2D

Review Filem Train To Busan

REVIEW Train To Busan
Awesome! Apa yang Momi boleh katakan filem ini sangat menarik dan memang wajib pergi wayang tengok. Jalan cerita dia bermula dengan tenang, beberapa minit selepas itu ia penuh dengan zombie dan drama yang mendebarkan. Masa menonton filem ini memang tak boleh bernafas sangat sebab ada je adengan yang mendebarkan.

Review Filem Train To Busan

Kesemua pelakon memainkan watak dengan baik. Lagi-lagi 3 watak utama Seok-woo (lakonan Gong Yoo), Soo-an (lakonan Kim Su-an) & Sang-hwa (lakonan Ma Dong-seok) yang meninggalkan kesan terhadap penonton. Masa 3 lelaki berlawan dengan zombie nak lari dari gerabak 9 ke 15 memang best dan mendebarkan. Tak lupa , adengan yang akan buat korang sebak T^T. Siapa yang akan 'survive'?

Keseluruhannya, filem ini sangat menarik dan highly recommend untuk tengok. Rasa nak tengok lagi sebab nak tengok zombie lari kejar manusia hehe. Untuk pengetahuan anda, filem prequel Train To Busan, "Seoul Station" telah direleasekan sebulan selepas Train To Busan ditayangkan. Tak pasti sama ada akan release dekat Malaysia atau tidak. hehe. Selamat menonton gais. :)

Review Filem Train To Busan

Dengan ini, Momi nak bagi
4.5 / 5 
BINTANG


Poster Train To Busan 2016 Download |  Train To Busan 2016 Subtitle | Sinopsis Train To Busan 2016 Synopsis | Poster Train To Busan 2016 Review | Train To Busan 2016 Subtitle |  Train To Busan2016 Torrent | Review filem Train To Busan 2016 | Barisan pelakon Train To Busan 2016  Review film Train To Busan 2016 | Review filem Train To Busan 2016

**all picture belongs to Google