Water Park Yang Penuh Pengembaraan Di Johor


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Haa.. tak lengkap rasanya menginap dekat  Austin Heights Golf & Hotel Resorts, kalau tak berseronok dekat Austin Heights Water & Adventure Park yang terletak berdekatan Hotel. Momi dan rakan-rakan Blogger tak melepas peluang mencuba beberapa tarikan menarik yang ada dekat Water Park terbaru di Johor ni. Nampak tak keseronokan di atas? haaa.. lepas ni banyak lagi gambar yang menyeronokkan haha.


Water Park
Water Park ada tarikan utama di Austin Heights Water & Adventure Park. Design water park ini bertemakan "exotic tropical" ni menarik perhatian Momi. Rasa tak puas sebab tak sempat nak rasa main semua. Dapat lah main satu dua gelongsor air tu hehe. Dah macam kanak-kanak riang semuanya hehe. Sangat fun!


Adventure Park
Adventure Park juga merupakan salah satu tarikan di di Austin Heights Water & Adventure Park. Anda akan mengharungi pelbagai cabaran sepanjang perjalanan di Adventure Park. Haa.. yang ni Momi tak sempat masuk sebab dia perlukan masa yang agak lama nak habiskan ya hehe.


Jump Street @ Austin Heights
Mereka yang suka aktiviti lompat-lompat , boleh lah singgah dekat sini. Yang ni pon Momi tak sempat nak masuk sebab masa tak cukup hehe. Seronok jugak tengok orang melompat-lompat nih hehe.Nak tengok more gambar dekat Jump Street ni boleh tengok dekat sini : Photo Gallery .


Skating Rink @ Austin Heights
Percaya atau tidak? Ini pertama kali Momi main ice skating. Memandangkan rakan-rakan semua dah masuk, tetiba Momi pon masuk je lah walaupun takut hahaha. Paling tak menariknya, Momi habiskan masa 10 minit je untuk pakai kasut skate ni haha. Tu lah sebab saiz kaki besar sangat sampai bertukar-tukar kasut skate ni haha. Momi berada dalam ice tu dalam 5-7 minit , tak tahan sebab kasut ketat hahaa. Untuk korang, ia sangat menyeronokkan ya. anda patut cuba! hehe.


Drift in Austin
Haaaa... memandangkan rakan-rakan mencuba nak drift, jadi Momi pon nak cubalah nak drift bersama mereka. Okay. Drift ni menarik sebenarnya, lagi-lagi bila anda bersama kawan-kawan memang seronok lah kacau diorang haha. Dalam kes ini, Momi adalah seorang pemandu yang cermat (walaupun in real life pegang steering kereta nak pengsan! haha). Korang diberi masa dalam 7-10 minit dalam track tu, haa mainlah puas-puas haha.


Harga Tiket Austin Heights Water & Adventure Park

Water Park 
DEWASA (12 Tahun & Ke Atas) - RM118
KANAK-KANAK (Bawah 12 Tahun) - RM98
KANAK-KANAK (Bawah 3 Tahun) - RM12

Adventure Park 
DEWASA (140cm keatas) - RM118
KANAK-KANAK (140cm keatas/Bawah 12 Tahun) - RM98

Jump Street @ Austin Heights
OFF PEAK - RM22/1 Jam
PEAK (WEEKEND) - RM27/1 Jam

Skating Rink @ Austin Heights
DEWASA (12 Tahun & Ke Atas) - [RM15 (Hari Biasa)/ RM25 (Hari Minggu)]
KANAK-KANAK (Bawah 12 Tahun) - [RM12 (Hari Biasa)/ RM22 (Hari Minggu)]

Drift in Austin 
Hari Biasa - RM20
Hari Minggu / Cuti Umum / Cuti Sekolah - RM25
*10 minit setiap sesi

COMBO (Water Park & Adventure Park)
DEWASA (12 Tahun & Ke Atas) - RM188
KANAK-KANAK (Bawah 12 Tahun) - RM158

Tempah Tiket Anda Di sini!


Waktu Beroperasi Austin Heights Water & Adventure Park

Water Park - 10.00 Pagi - 7.00 Malam
Adventure Park - 10.00 Pagi - 10.00 Malam
Jump Street @ Austin Heights - 10.00 Pagi - 10.00 Malam
Skating Rink @ Austin Heights - 10.00 Pagi - 10.00 Malam
Drift in Austin - 10.00 Pagi - 10.00 Malam

Terima kasih yang tak terhingga kepada pihak Austin Height Water & Adventure Park & Rush Media atas peluang ini. Memang 'short vacation' yang sangat menyeronokkan.  Rasa nak pergi lagi je nih hehehe. Tunggu apa lagi jom kita riuhkan Austin Heights Water & Adventure Park bersama keluarga & kawan-kawan! :)




















Austin Heights Water & Adventure Park 
No. 71, Jalan Austin Heights 8/1, Taman Mount Austin, 81100 Johor Bahru, Johor, Malaysia.
Phone : +6019 716 3183
Fax : +607 360 3000
Email : ask@funtime.my

www.funtime.my 

**foto kredit kepada Rafzan Tomomi & Geng Trip Ke Johor :)


#MovieReview - Nerve


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Adakah anda seorang 'pemain' atau 'penonton'? Itu merupakan soalan setiap kali anda ke laman Nerve. Dengan hanya permainan online ni, anda boleh jadi kaya sekelip mata tapi dengan hanya melakukan perkara yang mencabar malah berada di luar fikiran anda. Anda sanggup? Filem 'Nerve' sudah mula ditayangkan sejak 11 Ogos lalu. Pandangan mereka yang sudah menonton kebanyakkannya berpuas hati. Best ke tak?  ::Amaran : Spoiler:: 



Saksikan Trailer "Nerve"!
Download Nerve 2016

SINOPSIS Nerve
Venus, seorang pelajar senior sekolah tinggi, mendapati dirinya terperangkap dalam permainan dalam talian `benar dan cabar`. Lama-kelamaan setiap langkahnya dimanipulasi oleh satu komuniti tidak dikenali yang digelar `watchers`.

Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: 18
Tarikh Tayangan: 11 Ogos 2016
Genre: Jenayah / Misteri / Ngeri
Durasi: 1 Jam 36 Minit
Pengedar: TGV Pictures
Pelakon: Dave Franco, Emma Roberts, Emily Meade, Juliette Lewis, Kimiko Glenn
Pengarah: Henry Joost, Ariel Schulman
Format: 2D

Movie Review Nerve 2016

REVIEW Nerve
Sebuah filem yang Momi rasa sangat awesome. Jalan cerita filem 'Nerve' ini sangat menarik, bila ia berkaitan permainan online yang sangat mencabar dan berada diluar pemikiran kita. Makin tinggi duit yang ditawarkan, makin susahlah game tu kan? Permulaan dia dah rasa best , macam filem 'Unfriended' pon ada. Masa pemain pegang phone sambil berjalan tu dah macam Pokemon GO pulak haha. Mungkin kebetulan.


Watak utama yang dibawa oleh Dave Franco (sebagai Ian) & Emma Roberts (sebagai Vee) telah dilakonkan dengan baik sekali. Terutamanya masa melalui cabaran yang sukar, dan Momi suka adengan (alamak spoiler sikit)  bila Ian kena bawak motor sambil tutup mata, sementara Vee di tempat pembonceng bagi arah, memang sangat buat korang nervous. Banyak lagi sebenarnya babak-babak yang awesome, korang memang kena tengok sendiri haha.

Keseluruhannya, filem ini bagi Momi menarik dan bakal buat korang nervous, apa yang diorang akan buat seterusnya dan seterusnya. Momi rasa kalau diorang teruskan filem ni lagi mesti lagi best dan lebih mencabar dan lebih mendebarkan haha. Okaylah, tak nak cerita lebih, pergilah menonton haha.


Dengan ini, Momi nak bagi
4 / 5 
BINTANG

Poster Nerve 2016 Download |  Nerve 2016 Subtitle | Sinopsis Nerve Synopsis | Poster Nerve 2016 Review | Nerve 2016 Subtitle |  Nerve 2016 Torrent | Review filem Nerve 2016 | Barisan pelakonNerve 2016  Review film Nerve 2016 | Nerve 2016

**all picture belongs to Google & NerveMovie Official Site

#MovieReview - 11.12.13 Scary Holiday

11.12.13 Scary Holiday Review
Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Rasanya macam dah lama je tak tengok filem Thailand, lagi-lagi kat wayang rasanya ni macam kali pertama je tengok. Trailer dia buat Momi nak tengok sangat filem ni. Sebuah filem Thailand, '11.12.13 Scary Holiday' sudah mula ditayangkan sejak 11 Ogos yang lalu. Best ke tak? ::Amaran : Spoiler:: 

11.12.13 Scary Holiday Review

Saksikan Trailer "11.12.13 Scary Holiday"!
Download 11.12.13 Scary Holiday 2016

SINOPSIS 11.12.13 Scary Holiday
Berlaku ketika Festival Songkran, atau juga dikenali sebagai Tahun Baru Thai, filem ini memaparkan tiga cerita berlainan yang berlaku ketika musim cuti tersebut. Pada 11 April, Tar memandu pulang ke kampungnya selepas memutuskan hubungan dengan teman wanitanya, Som, yang tidak mahu melepaskannya. Pada 12 April, Mod mengambil keputusan untuk bertemu dengan rakan-rakan universitinya tetapi mereka memberitahunya yang dia telah mati dalam satu kemalangan kereta. Pada 13 April, Kat dan Jane telah merancang percutian ke Chiang Mai untuk menyambut Festival Songkran tetapi mereka mendapati salah seorang daripada mereka telah mati sebelum perjalanan bermula.

Bahasa: Thailand
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 11 Ogos 2016
Genre: Seram
Durasi: 1 Jam 39 Minit
Pengedar: GSC MOVIES
Pelakon: Sukollawat Kanarot, Darancharas Sukheviriya, Mek Mekwattana, Nuntanuch Losuwan, Ariigantha Mahaplearkpong
Pengarah: Sarawut Wichiensarn
Format: 2D

11.12.13 Scary Holiday Review
11.12.13 Scary Holiday Poster
kredit to GSC Movies

REVIEW 11.12.13 Scary Holiday
As expected, filem "11.12.13 Scary Holiday" ni penuh dengan aksi seram tapi kelakar hehe. Jalan ceritanya okay sahaja dan masih boleh layan. Yang menariknya, macam mana filem ini menggabungkan 3 jalan cerita dalam satu filem. Sedikit lewat masuk dalam wayang tapi fahamlah jugak jalan ceritanya.

11.12.13 Scary Holiday Review

Dalam 3 cerita, cerita yang pertama agak seram sikit berbanding 2 cerita lain yang penuh dengan gelak ketawa haha. Kembang tekak jugak tengok, sebab filem Thailand tak pernah lari dari adengan yang menggelikan tekak hehe. Kebanyakan adengan dalam filem ini dah boleh agak dah dan seperti biasa Momi konfem terkejut jugak hahaa.

Keseluruhannya, filem ini menghiburkan dan okay sahaja. Sekadar untuk gelak-gelak okay lah. Tak terlalu bosan cuma dah biasa tengok beberapa adengan dalam filem "11.12.13 Scary Holiday". Siapa nak pergi tengok, pergi jangan tak pergi hehe.

11.12.13 Scary Holiday Review

Dengan ini, Momi nak bagi
3 / 5 
BINTANG

Poster 11.12.13 Scary Holiday 2016 Download |   11.12.13 Scary Holiday 2016 Subtitle | Sinopsis 11.12.13 Scary Holiday Synopsis | Poster11.12.13 Scary Holiday 2016 Review |  11.12.13 Scary Holiday 2016 Subtitle |  11.12.13 Scary Holiday  Nerve 2016 Torrent | Review filem 11.12.13 Scary Holiday 2016 | Barisan pelakon 11.12.13 Scary Holiday 2016  Review film Nerve 2016 | 11.12.13 Scary Holiday 2016

**all picture belongs to Google & Facebook : 11.12.13 Scary Holiday

Panggung Wayang Dalam Hotel?

Austin Heights Golf & Hotel Resorts Review

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Anda pernah tak tengok wayang dalam hotel? Kalau tak pernah ni Momi nak cerita dekat anda semua yang Momi sendiri pernah alami menonton wayang sambil baring dalam Hotel.  Dekat mana tu? Haaa.. mesti nak tahu kan. Entri ini adalah sambungan dari entri sebelum ini : Menikmati Suasana Kampung 'DesaStay' Johor.

Austin Heights Golf & Hotel Resorts Review
View Austin Heights Golf & Hotel Resorts 

Hotel yang Momi maksudkan ialah Austin Heights Golf & Hotel Resorts yang terletak di Johor Bahru. Austin Golf Heights & Hotel Resort terletak hanya 15 kilometer dari tambak Johor Bahru dan kurang daripada 30 minit dari Singapura melalui link EDL. Lokasi yang strategik di puncak bukit, akan membawa anda ke panorama pemandangan sekitar Austin Heights Township dan kini mercu tanda yang diiktiraf di bandar Johor Bahru. Dengan 65 suite yang direka indah bersama-sama dengan dan pelbagai kemudahan ditempatkan di bawah satu bumbung termasuk Panggung Wayang ekslusif, Bowling, Jacuzzi dan beberapa kemudahan lain yang disediakan. 

Austin Heights Golf & Hotel Resorts Review
Panggung Wayang Dalam Hotel Austin Heights Golf & Hotel Resorts 

Berbalik kepada tajuk utama entri. Momi teruja menginap di Austin Heights Golf & Hotel Resorts ni sebab ada panggung wayang eksklusif untuk mereka yang menginap disini. Semasa Momi dan rakan blogger berada disini, kami diberi peluang untuk merasai tengok wayang sambil baring atas katil yang empuk dan selasa.

Austin Heights Golf & Hotel Resorts Review
Menonton Sambil Baring memang selasa :)

Bukan tu sahaja, bantal katil tu boleh digerakkan atas ke bawah, mengikut keselesaan anda sama ada nak baring atau duduk.  Silap-silap korang boleh tertidur hehehe. Anda boleh request nak tengok filem apa, berdasarkan list yang mereka bagi. Bayaran untuk panggung wayang ni RM10 sahaja. Tengok ramai-ramai baru lah syok.

Austin Heights Golf & Hotel Resorts Review
Test menari dulu hahahaa

Harga Bilik Austin Heights Golf & Hotel Resort 

- PREMIUM FAMILY SUITE (bersama 2 katil bersaiz KING)
(2 pax termasuk Kolam Renang, Jacuzzi & Sauna) bermula dari RM280++

- SUPERIOR HONEYMOON SUITE (tanpa ruang tamu)
(2 pax termasuk Kolam Renang, Jacuzzi & Sauna) bermula dari RM380++

-PREMIUM HONEYMOON SUITE (dengan ruang tamu)
(2 pax termasuk Kolam Renang, Jacuzzi & Sauna) bermula dari RM440++

- PRESIDENT SUITE (dengan 2 Bilik Tidur Utama)
(4 pax termasuk Kolam Renang, Jacuzzi & Sauna) bermula dari RM700++

-PLATINUM FAMILY SUITE (dengan 1 Bilik Tidur Utama + 2 Bilik Kecil)
(6 pax termasuk Kolam Renang, Jacuzzi & Sauna) bermula dari RM900


Masa tu Momi sebilik dengan Blogger - Iskandar , masuk je ingat salah bilik, rupanya itu memang bilik yang mereka sediakan untuk kami. Maksimum dalam bilik PREMIUM FAMILY SUITE ni sehingga 7 orang, jadi memang sesuai kalau datang dengan keluarga. Lepas tu dekat pulak dengan Austin Heights Waterpark. Jom tengok sikit bilik yang Momi dengan Is duduk tu :

Austin Heights Golf & Hotel Resorts Review
Katil King Size! 

Austin Heights Golf & Hotel Resorts Review
Ruang Bilik di Austin Heights Golf & Hotel Resorts 

Bahagian Almari & Tempat letak barang Austin Heights Golf & Hotel Resorts

Tandas dalam bilik Austin Heights Golf & Hotel Resorts 

Austin Heights Golf & Hotel Resorts Review 
Pemandangan luar yang menarik , siap nampak padang golf lagi. Best best. Oh ya, cakap pasal padang golf ,kami juga diberi peluang untuk jalan-jalan dekat sekitar padang golf dengan menaiki bugi golf yang dipandu oleh Iskandar dan berdiri dibelakang, Blogger - Afzal haha. Bukan itu sahaja, kami juga beri peluang merasai mandi jacuzzi dan juga sauna hehe. :) Jom tengok apa lagi menarik sepanjang penginapan kami 2 hari 1 malam :)

Austin Heights Golf & Hotel Resorts Review
Meriah betul. haha

Ini lebih meriah hahaha!

Austin Heights Golf & Hotel Resorts Review
terpegun tengok padang golf.

Austin Heights Golf & Hotel Resorts Review






















Terima kasih kepada pihak Austin Heights Golf & Hotel Resorts , Johor Bahru atas layanan dan penginapan yang terbaik dan awesome. In shaa Allah nanti Momi repeat lagi datang bersama keluarga hehe. Untuk sebarang pertanyaan atau tempahan, sila hubungi : 

Tel: +607- 352 4300
Fax: +607- 353 8500
Email: reservation@austingolfresort.com

Alamat Austin Heights Golf & Hotel Resorts :
Austin Heights Golf & Hotel Resort
Lot Ptd 58061, 
Jalan Mutiara Emas 8,
Taman Mount Austin, 
81100 Johor Bahru, Malaysia.

**all photos credit to myself, Iskandar, Fakhrul Islam & Blogger Trip ke Johor.