Kejutan Dari Lazada Malaysia | Lazada Surpri5e Box

Kejutan Dari Lazada Malaysia | Lazada Surpri5e Box

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Surpriseee! LAZADA ketuk pintu rumah Momi dan mengejutkan Momi dengan Box of Joy. Sebelum ini Momi pernah dapat Lazada Box Of Joy sekitar November lalu, kali ini sempena ulangtahun ke-5 Lazada, sekali lagi Momi dapat kejutan dari Lazada. 

Kejutan Dari Lazada Malaysia | Lazada Surpri5e Box

Kali ini Lazada Malaysia tampil dengan Box of Joy yang besar dari sebelumnya dan paling penting kesemua barang dalam kotak tersebut hampir RM400 ! Wowww~ kelasnyaaa Lazada. Haa tu intai-intai apa tu, meh sini Momi nak tunjuk dekat anda antara barang-barang yang terdapat dalam Lazada Surpri5e Box

Kejutan Dari Lazada Malaysia | Lazada Surpri5e Box

LAZADA NOTEBOOK BOTTLE

Kejutan Dari Lazada Malaysia | Lazada Surpri5e Box

HUSH PUPPIES WALLET

Kejutan Dari Lazada Malaysia | Lazada Surpri5e Box

HUSH PUPPIES HOME FRAGRANCE

Kejutan Dari Lazada Malaysia | Lazada Surpri5e Box

SIGNATURE & SNACK

Kejutan Dari Lazada Malaysia | Lazada Surpri5e Box

FITBIT FLEX 2

Kejutan Dari Lazada Malaysia | Lazada Surpri5e Box

NESTUM BANANA CEREAL

Kejutan Dari Lazada Malaysia | Lazada Surpri5e Box

NESTLE OMEGA PLUS

Kejutan Dari Lazada Malaysia | Lazada Surpri5e Box

PHOTOBOOK VOUCHER x2


Alhamdulillah ! Semua barang ini menarik sekali. Konfem family Momi dekat rumah suka ni hehe. Terima kasih ya Lazada Malaysia kerana kesudian memberi Momi Lazada Suprise Box ini. Haaa untuk anda , sempena ulangtahun ke-5 ini, LAZADA ada buat sales kaw-kaw tau. Bermula 22 Mac sehingga 24 Mac 2017! Ada rezeki, anda boleh dapat barang dengan harga RM1 je hehe. Jom shopping!




Trik ‘Effortless’ Untuk Potong Kalori

Trik ‘effortless’ untuk Potong Kalori

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Meh Momi nak share sikit dekat anda, bagaimana cara yang berkesan untuk potong kalori. Memang kita tidak akan dapat mengelak dari mengambil makanan yang berkalori tinggi memandangkan makanan yang ada di Malaysia ini sangat bervariasi. Namun itu bukan satu alasan untuk tidak sihat. Berikut ada trik mudah dan ‘effortless’ untuk hilangkan kalori dalam pengambilan makanan harian :

Trik ‘Effortless’ Untuk Potong Kalori
foto : http://www.worldgardenscafe.com


1)   Ambil Makanan Yang Tinggi Fiber Atau Protein Waktu Sarapan
Mengambil makanan yang tinggi kandungan fibernya untuk sarapan adalah trik yang mudah dan berkesan mengikut kajian di Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics kerana ia akan membuatkan anda rasa cepat kenyang dan kurang rasa lapar  pada waktu tengahari. Secara tak langsung, anda tidak akan rasa cepat lapar dan kurang makan diwaktu yang tak sepatutnya anda makan. Antara cadagan makanan ialah  seperti oat, pisang, kekacang, soya dan tenusu.

Trik ‘Effortless’ Untuk Potong Kalori
foto : travelbetweenthepages.files.wordpress.com

2)   Minum Teh Atau Kopi Kosong
Dalam kajian di Public Health Journal ada menyatakan bahawa, mereka yang minum kopi kosong bersamaan degan mengambil 67 % kurang kalori berbanding mereka yang menambah susu, krim atau sebarang extra topping dalam kopi seperti yang selalu dibeli di kedai-kedai kopi. Begitu juga dengan teh.  Jadi, cuba untuk tidak kerap mengambil kopi bervariasi di kedai-kedai kopi hipster pilihan anda.

Trik ‘Effortless’ Untuk Potong Kalori
foto : hbu.h-cdn.co

3)   Bersihkan Dapur Anda
Satu kajian dari Environment and Behaviour menyatakan bahawa apabila mereka yang memberi 10 minit masa didapur bersepah dan tidak teratur akan mengundang mereka untuk makan banyak. Potensi kita untuk makan adalah lebih tinggi kerana sifat malas makin menjadi-jadi. Apabila malas, anda akan cenderung untuk mengambil apa saja jenis makanan yang ada di depan mata anda. Jadi mulalah kemas dan atur barang makanan anda dengan rapi supaya anda akan berfikir dua tiga kali untuk makan.

Trik ‘Effortless’ Untuk Potong Kalori
foto : cdn.foodbeast.com

4)   Hati-hati Dengan Campuran Salad Anda
Anda makan lauk yang berlemak dan tinggi kalorinya pada waktu tengahari. Kemudian anda merancang untuk makan salad untuk waktu petang. Itu perkara yang baik, kerana sayur-sayuran baik untuk kesihatan namun harus hati-hati dengan bahan/topping apa yang anda campur bersama sama hidangan salad anda! Kebanyakkan kita gemar meletakkan terlalu banyak bahan tambahan selain sayur dan buah- buahan seperti keju, sosej , bahan-bahan berminyak dan juga buah-buahan yang yang telah dikeringkan (juga mengandungi kalori yang tinggi) dan sebagainya melainkan pada hari itu anda tidak mengambil makanan yang mengandungi kalori tinggi.

Trik ‘Effortless’ Untuk Potong Kalori
foto : i0.statig.com.br

5)   Tukar Minyak Masak
Kenal pasti minyak masak yang digunakan. Elak menggunakan minyak yang tinggi kolesterol. Cuba bertukar kepada minya zaitun.  Memang minyak zaitun mahal harganya namun trik kecil ini merupakan satu pelaburan yang besar utnuk kesihatan anda.

Trik ‘Effortless’ Untuk Potong Kalori
foto : i.dailymail.co.uk

6)   Elak Makan Jajan Sambil Menonton Televisyen
Makan makanan ringan seperti potato chips sambil menonton televisyen boleh membuatkan anda terlebih makan kerana otak anda tidak menumpukan perhatian pada portion makanan anda. JAMA Internal Medicine mengkaji bahawa semakin menarik rancangan yang ditonton, semakin buruk khabar yang akan dibawa kepada pinggul anda.

Untuk lebih tips-tips kuruskan badan boleh baca di facebook page Kurus Oh Kurus dan kurusdancantik.com :



Adiwira Ku - Movie Review

Adiwira Ku - Movie Review

Assalamualaikum & Salam sejahtera gais. Movie Review kali ini nak mengulas mengenai filem yang bergenrekan Drama iaitu filem 'Adiwira Ku'. Masa tengok trailer, terus rasa nak tengok filem ini. Menariknya filem ini diadaptasi dari kisah sebenar , sebab tu nak sangat pergi tengok. Best ke tak filem ni? (Amaran : Mungkin ada Spoiler!)

Adiwira Ku - Movie Review

Sinopsis Adiwira Ku
Filem 'Adiwira Ku' yang berdurasi 2 Jam 2 Minit ini mengisahkan tentang perjuangan dan pengorbanan seorang guru wanita yang mengharungi cabaran bagi mendidik pelajar yang dibelenggu permasalahan keluarga di SMK Pinang Tunggal, untuk mahir bertutur didalam bahasa Inggeris melalui pertandingan 'Choral Speaking'. (Trailer Adiwira Ku 2017)

Filem yang ini merupakan arahan Eric Ong. Filem ini dibintangi oleh Sangeeta Krishnasamy, Xavier Fong, Wan Azlyn, Farra Safwan, Ahmad Adnin Zidane, Irdina Tasmin, Balqis Sani, Rizal Fahmi dan ramai lagi. Filem yang diklasifikasikan untuk tonton 13 tahun keatas (P13) dan ditayangkan dalam format 2D.

Adiwira Ku - Movie Review
Poster Adiwira Ku


Momi Review's
Wajib tengok gais ! Sebuah filem yang sangat menarik dari segi jalan ceritanya. Lepas menonton, teringat pulak pada filem 'Ola Bola' dan 'Talentime'. Jarang-jarang sekarang tengok filem kita ketengahkan kisah pelajar sekolah dan cikgu. Menariknya lagi filem ini adalah berkaitan dengan 'Choral Speaking'. Rasa macam mengimbau kenangan masa zaman sekolah dulu.

Dari segi lakonan, watak Cikgu Cheryl Ann Fernando (lakonan Sangeeta Krishnasamy) memang terbaik. Lepastu menariknya lakonan watak-watak pelajar dalam filem ini sangat best, mungkin sebab mereka adalah watak dari kisah sebenar, bila mereka lakonkan semula, nampak lagi best. Satu lagi, sila sediakan tisu banyak-banyak, sebab anda pasti akan sebak menonton beberapa adengan yang sedih. Semestinya anda akan faham apa yang dimaksudkan dengan 'Adiwira Ku'.

Keseluruhannya, sebuah filem yang sangat baik dan wajib untuk ditonton. Actually cerita-cerita macam ni pon best tau, lebih kepada realiti kehidupan dan mungkin kita pernah lalui dulu masa zaman sekolah. Jangan lupa pergi menonton ya. 'Sakit itu sementara, Kegemilangan Itu Selamanya !' - Adiwira Ku

Tengok video Choral Speaking yang sebenar! (Thanks to uploader : Andrew Tan)

Berapa Bintang?
Dengan ini, Momi nak bagi
4.5 / 5 
BINTANG

Poster Adiwiraku 2017 Download | Adiwiraku 2017 Subtitle | Sinopsis Adiwiraku 2017 Synopsis | Poster Adiwiraku 2017 Review | Adiwiraku 2017 Malay Subtitle | Adiwiraku 2017 Torrent | Review filem Adiwiraku 2017 | Barisan pelakon Adiwiraku 2017 |  Review filem Adiwiraku 2017 Bahasa Melayu | Review Adiwiraku 2017 Malay |


Logan - Movie Review


Assalamualaikum & Salam sejahtera gais. Movie Review kali ini nak mengulas mengenai filem dari X-Men Universe iaitu filem 'Logan'. Mesti ramai diantara anda sudah menonton filem ini kan? Ramai yang memberi pandangan positif dan berasa sebak didada selepas menonton filem ini. Best ke tak filem ni? (Amaran : Mungkin ada Spoiler!)


Sinopsis Logan
Filem 'Logan' yang berdurasi 2 Jam 18 Minit ini mengisahkan tentang Logan perlu menjaga Professor X yang sedang dalam keadaan tenat dan kedua-dua mereka bersembunyi di sempadan Mexico. Ia berlaku selepas beberapa tahun Mutan telah dihapuskan. apabila seorang mutan muda baru tiba, diburu oleh kuasa gelap, Logan mendapati cubaannya untuk menyembunyikan diri dari dunia gagal dan dia perlu sekali lagi menggunakan kuasanya sebagai Wolverine. Logan cuba melarikan diri dari diburu. (Trailer Logan 2017)

Filem yang bergenre aksi dan pengembaraan ini merupakan arahan dari James Mangold. Filem ini dibintangi oleh Hugh Jackman, Patrick Stewart, Richard E. Grant, Boyd Holbrook, Stephen Merchant, Dafne Keen dan ramai lagi. Filem yang diklasifikasikan untuk tonton 18 tahun keatas sahaja (18) dan ditayangkan dalam format 2D, 3D, IMAX 2D, 2D ATMOS dan 2D ATMOS D-BOX.

Sumber : Logan Movie Official Site

Momi Review's
Sebuah filem yang awesome! Rasanya ini filem superhero X-Men yang terbaik yang Momi pernah tonton. Jalan ceritanya yang menarik dan penuh dengan aksi buat anda rasa berdebar apa yang akan berlaku seterusnya.

Kita sedia maklum ini merupakan siri terakhir untuk Wolverine dan bagi Momi filem ini betul betul buat Momi rasa sebak, lagi-lagi kematian beberapa watak yang best. Ada juga adengan yang mengejutkan. Lakonan Hugh Jackman seperti biasa memang best dan lakonan Dafnee Kneen sebagai Laura sangat awesome.

Keseluruhannya, sememangnya sebuah filem yang awesome dan wajib tengok. Harap ada sambungan untuk kisah Laura tu hehe.

Berapa Bintang?
Dengan ini, Momi nak bagi
5 / 5 
BINTANG

Poster Logan 2017 Download | Logan 2017 Subtitle | Sinopsis Logan 2017 Synopsis | Poster Logan  2017 Review | Logan  2017 Malay Subtitle | Logan  2017 Torrent | Review filem Logan  2017 | Barisan pelako Logan  2017 |  Review filem Logan  2017 Bahasa Melayu | Review Logan 2017 Malay |



4 Produk Terbaik Di Dunia Untuk Hilangkan Kesan Parut

4 Produk Terbaik Di Dunia Untuk Hilangkan Kesan Parut

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Pastinya ramai diantara kita yang sedang mencari produk yang terbaik untuk hilangkan parut. Anda pernah jumpa tak produk-produk yang boleh hilangkan parut? Haaa Momi nak share sikit dekat anda, 4 Produk Terbaik Di Dunia Untuk Hilangkan Kesan Parut. Dah bersedia? Jom tengok!

01 MEDERMA

4 Produk Terbaik Di Dunia Untuk Hilangkan Kesan Parut

Mederma adalah produk yang membantu hilangkan pelbagai jenis parut termasuk kesan jerawat, kesan regangan kulit dan melecur. Mengandungi Vitamin E dan aloe vera untuk membantu menganjalkan permukaan kulit, membantu menegangkan kulit dan pada masa yang sama melicinkan kulit.

Hasil testimoni daripada pengguna berkaitan produk Mederma ini mengatakan produk ini berkesan cuma ia mengambil masa yang lama untuk memperlihatkan hasil dan keberkesanannya. Mederma datangkan dalam dua saiz iaitu 20 gram dan 50 gram dan boleh didapati di farmasi-farmasi di Malaysia.

02 AZANIS SCAR SERUM

4 Produk Terbaik Di Dunia Untuk Hilangkan Kesan Parut

Azanis Scar Serum adalah antara produk yang terbukti berkesan dan telah mendapat pasaran meluas di beberapa buah negara seperti Malaysia, Singapura, Indonesia dan Thailand. Produk Azanis Scar Serum didatangkan dengan saiz 15ml dan diformulakan dengan Vitamin E Natural yang berfungsi sebagai anti-radang dan kandungan antioksidanya yang tinggi dan mempunyai kandungan Cocoa Butter. 

Ramai yang memberi respon yang positif terhadap keberkesanan produk Azanis Scar Serum. Lebih-lebih lagi ia bertindak lebih cepat untuk menghilangkan kesan parut degil dan lama. Produk ini boleh didapati di farmasi-farmasi terpilh dan juga secara online

03 DERMATIK

4 Produk Terbaik Di Dunia Untuk Hilangkan Kesan Parut

Dermatix berkesan untuk menghilangkan kesan parut secara klinikal. Menariknya, Dermatix jugak boleh digunakan untuk 'sunblock' dan juga mengurangkan kegatalan pada bahagian parut yang baru sembuh. Lepas beberapa minggu disapu pada kesan parut, nampak perubahan pada kesan parut makin berkurangan.

Testimoni pengguna terhadap keberkesanan produk Dermatix ini adalah baik, cuma ia agak melekit dan tak mudah kering bila pakai dan harganya mahal dari produk-produk lain dipasaran. Didatangkan dalam 2 saiz iaitu 7g dan 15g, Dermatix boleh didapati di mana-mana farmasi dan juga secara online.

04 BIO OIL

4 Produk Terbaik Di Dunia Untuk Hilangkan Kesan Parut

Bio Oil adalah salah satu produk yang terkenal untuk menghilangkan parut di Malaysia. Bukan itu sahaja, ia membantu masalah kulit sensitif, penuaan kulit dan masalah kulit kering. Ia diformulasikan bersama minyak PurCellin untuk mengatasi masalah parut dan regangan kulit lebih-lebih lagi kepada ibu yang baru melahirkan anak. Bio Oil didatangkan dalam 3 saiz yang berbeza iaitu 60ml, 125ml dan 200ml. Ia boleh didapati dimana-mana farmasi dekat Malaysia.

----------------------------------

Jika anda mencari produk hilangkan parut, Momi dah senaraikan 4 diatas ini untuk rujukan. Pada Momi 4 produk sudah dikenali ramai dan mampu untuk menghilangkan kesan parut. Semoga entri ini dapat membantu anda ya. :)

azanis scar serum, produk hilangkan parut, bekas luka, scar serum, the best scar serum, hiruscar berkesan ke, hiruscar testimoni, berkesan ke hiruscar, testimoni mederma, bio oil hilangkan parut, dermatix hilangkan parut, ubat parut jerawat yang paling berkesan di farmasi, palmer's scar serum review, cocoa butter formula vitamin E scar serum

Rentak Juara 2017 - 10 Band Bertanding Untuk Gelaran Rentak Juara 2017 !

Rentak Juara 2017 - 10 Band Bertanding Untuk Gelaran Rentak Juara 2017 !

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Siapa peminat band sini? Yaaa.. Rentak Juara bakal kembali setelah 7 tahun terhenti  penerbitannya. Radio Televisyen Malaysia (RTM) menghidupkan kembali Rentak Juara untuk mencungkil dan menyediakan platform bagi mengetengahkan bakat pemuzik yang serba boleh dan bermutu. Ini merupakan musim keempat selepas Musim 1 - Rhythm Of Champions (2004), Musim 2 (2008) dan Musim 3 (2010). Jom tengok senarai peserta Rentak Juara 2017 ! : 

Senarai Peserta Rentak Juara 2017

Rentak Juara 2017 - 10 Band Bertanding Untuk Gelaran Rentak Juara 2017 !
ANDY AND THE MUTANT RASTA

Rentak Juara 2017 - 10 Band Bertanding Untuk Gelaran Rentak Juara 2017 !
DROPSYNTH

Rentak Juara 2017 - 10 Band Bertanding Untuk Gelaran Rentak Juara 2017 !
EISARA

Rentak Juara 2017 - 10 Band Bertanding Untuk Gelaran Rentak Juara 2017 !
RUEZ

Rentak Juara 2017 - 10 Band Bertanding Untuk Gelaran Rentak Juara 2017 !
ROCKAHOLIX

Rentak Juara 2017 - 10 Band Bertanding Untuk Gelaran Rentak Juara 2017 !
SEVENDAYS

Rentak Juara 2017 - 10 Band Bertanding Untuk Gelaran Rentak Juara 2017 !
SUPER MASSIVE

Rentak Juara 2017 - 10 Band Bertanding Untuk Gelaran Rentak Juara 2017 !
THE DOUBLESHOES

Rentak Juara 2017 - 10 Band Bertanding Untuk Gelaran Rentak Juara 2017 !
THE LOST CHAPTER

Rentak Juara 2017 - 10 Band Bertanding Untuk Gelaran Rentak Juara 2017 !
XZOTIC

Pengacara Rentak Juara 2017
- Luqman Hafidz
- Nadzmi Adhwa

Waktu Siaran Rentak Juara 2017
Konsert - Setiap Sabtu, 9 Malam (TV2)

Sistem Pemarkahan Rentak Juara 2017
akan diumumkan...

Senarai Lagu Konsert Mingguan Rentak Juara 2017

Konsert Pengenalan Rentak Juara 2017
Tarikh : Sabtu, 11 Mac 2017

ANDY AND THE MUTANT RASTA - 
DROPSYNTH - 
EISARA - 
RUEZ - 
ROCKAHOLIX - 
SEVENDAYS - 
SUPER MASSIVE - 
THE DOUBLESHOES - 
THE LOST CHAPTER - 
XZOTIC - 


info akan diupdate kemudian...


Rentak Juara 2017 | Peserta Rentak Juara 2017 | Rancangan Realiti Nyanyian 2017 | Pengacara Rentak Juara 2017 | Juri Rentak Juara 2017


Rawatan Bekam & Resdung Dr. Hijama


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Momi tak pernah berbekam tau tapi ada juga rasa teringin nak buat rawatan bekam ni. Haaa kepada anda yang sedang mencari tempat untuk berbekam dan rawatan resdung, Momi syorkan anda untuk buat rawatan dengan Dr. Hijama. Bekam mempunyai 1001 manfaat untuk kesihatan tubuh badan terutama dalam aspek pencegahan pelbagai jenis penyakit.


Mengenai Dr. Hajima
DR Hijama adalah sebuah klinik perubatan komplementari yang diasaskan oleh doktor perubatan. DR Hijama menyediakan peluang kepada masyarakat untuk mendapatkan penerangan secara ilmiah dan rawatan yang profesional khususnya rawatan bekam dan resdung. Berikut adalah senarai servis yang ditawarkan oleh DR. Hajima :


1. BEKAM KLINIKAL DR HIJAMA
Bekam dijalankan dengan kaedah klinikal, bersih dan selamat dari risiko penyakit berjangkit. Sesi dimulakan dengan terapi infra-red untuk meransang peredaran darah, juga dapat membantu masalah sakit-sakit otot. Seterusnya diikuti terapi bekam luncur yang berfungsi sebagai urutan dan bekam angin yang memberi efek kebas sebelum bekam darah dijalankan. Kesemua proses dijalankan dengan penuh teliti dan pelanggan tidak perlu berasa gementar kerana perawat akan sentiasa membantu anda sepanjang tempoh rawatan.


2. BEKAM KOSMETIK DR HIJAMA
Bekam kosmetik di DR Hijama memberi peluang kepada pelanggan untuk memiliki kulit wajah yang cantik dan berseri secara semulajadi. Tidak perlu risau dengan kesan lebam bekam kerana kami menggunakan teknik khas yang dapat meminimakan kesan tersebut. Fungsi dan kebaikan bekam kosmetik:
- Mengurangkan masalah jerawat yang teruk
- Membantu mengurangkan masalah jeragat @ pigmentasi dan kulit kusam
- Membantu mengurangkan masalah resdung
- Meransang keanjalan kulit secara semulajadi
- Menjadikan kulit lebih segar dan berseri

3.RAWATAN RESDUNG BIOHERBS
Rawatan resdung bioherbs menggunakan teknik pengeluaran ‘stagnant mucus’ yang menjadi punca resdung menggunakan herba khas. Ianya sesuai untuk sesiapa  yang mempunyai simtom-simtom alahan dan resdung seperti kerap bersin, hidung kerap berair, hidung tersumbat, gatal di kawasan sekitar muka dan telinga, kerap sakit kepala dan bahagian depan muka, dan masalah jerawat.  Teknik Rawatan Resdung Bioherba 8 dalam 1, sesuai untuk pelbagai peringkat umur seawal usia 7 tahun. 


Kajian ilmiah di HUSM oleh Prof. Dr. Abd Aziz Al-Safi telah menemui bekam boleh membantu mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular (cardiovascular diseases) atau lebih dikenali penyakit 4 serangkai iaitu diabetis, darah tinggi, tinggi asid urik & tinggi kolesterol. DR Hijama komited membantu anda untuk menyelesaikan masalah tersebut melalui pakej-pakej yang ditawarkan. Jika anda sihat dan tidak punya penyakit, itu lebih baik untuk anda berbekam sebagai pencegahan & 'maintainance' badan anda. Mencegah lebih baik dari mengubati. Berikut adalah beberapa sebab kenapa anda perlu berbekam : 

1. Kerap sakit kepala atau migrain

2. Sakit atau sengal-sengal di bahagian leher dan bahu

3. Lenguh-lenguh di bahagian belikat/pinggang/pinggul

4. Badan terasa lesu, letih & sering mengantuk

5. Kadar gula melebihi paras normal

6. Kadar total kolesterol & kolesterol jahat (LDL) melebihi paras normal.

7. Sakit-sakit sendi terutama kaki disebabkan gout

8. Tekanan darah tinggi

9. Haid tidak teratur/lancar atau kerap senggugut

10. Kulit wajah kusam dan jerawat melanda

APA YANG MENARIK TENTANG DR. HIJAMA?

Konsultansi :
Pelanggan akan diberi penerangan dan informasi berkenaan rawatan yang akan dijalankan.

Pemeriksaan Kesihatan :
Setiap pelanggan akan menjalani pemeriksaan kesihatan asas sebelum sesi rawatan bermula.

Mementingkan Kebersihan & Steriliti Alatan :
DR Hijama sangat mementingkan steriliti alatan dan kebersihan tempat rawatan untuk mengelakkan risiko penyakit berjangkit yang berbahaya sepert HIV & Hepatitis B. Alatan akan dicuci mengikut prosedur yang ketat seperti menggunakan cecair nyah kuman khas

Menyediakan Perawat Lelaki & Wanita : 
Kami mempunyai team perawat lelaki dan wanita yang terlatih dan professional.

Tempat Rawatan :
Mempunyai bilik rawatan khas untuk lelaki dan wanita. Bersih, selesa dan menenangkan. Juga menyediakan ruang menunggu dan ruang solat.

Harga Yang Berpatutan :

Harga yang ditawarkan sesuai dengan perkhidmatan yang disediakan.


BERITA GEMBIRA, PROMOSI TERKINI DR HIJAMA!!


Diskaun 20% untuk rawatan di DR Hijama sempena ulang tahun ke -2. Jangan lupa untuk book temujanji anda sekarang! (Sah sehingga 15 Mac 2017)

Untuk maklumat lanjut mengenai perkhidmatan rawatan bekam dan resdung dari Dr. Hajima : 

No. Telefon: 013-6245430
Laman Web Rasmi : drhijama.com
Instagram : drhijama_

Alamat Dr. Hajima : 

Cawangan Seri Kembangan
 A-9-1, Blok A, Jln. PP 25, Putra Walk, 
Taman Pinggiran Putra, 
43300 Seri Kembangan, Selangor.
Landmark: Atas MyMydin, berhadapan Jusco Equine & berhampiran Pasar Borong Selangor

Cawangan Meru: 
NO 21A, Jalan Meranti Sutera, 
1/KU 10, Pekan Meru, Klang.
Landmark: Atas PENKO, berhadapan NSK Meru

Waktu Operasi Dr. Hajima :
Setiap hari kecuali Selasa (10 pagi – 10 malam) [Rawatan dengan temujanji]