#MovieReview - Independence Day : Resurgence


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Sebuah lagi filem lama kembali menggegarkan panggung wayang. Filem Independence Day : Resurgence telah ditayangkan sejak 23 Jun yang lalu. Rata-rata yang memberi pendapat kurang baik tentang filem ini. Eh tengok trailer macam gempak je? Best ke tak tu?  ::Amaran : Spoiler:: 


Saksikan Trailer "Independence Day : Resurgence"!
Download Independence Day : Resurgence 2016

SINOPSIS Independence Day : Resurgence
Filem arahan Roland Emmerich ini adalah sekuel kepada filem "Independence Day". Selepas 20 tahun, makhluk asing yang pernah menyerang bumi telah kembali sejak mereka dikalahkan pada tahun 1996. Kali ini makhluk asing tu lebih mengganas dan lebih bijak dari sebelumnya.

Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 23 Jun 2016
Genre: Pengembaraan / Fiksyen Sains
Durasi: 2 Jam 1 Minit
Pengedar: 20th Century Fox
Pelakon: Jeff Goldblum, Bill Pullman, Judd Hirsch, Jessie Usher, Liam Hemsworth
Pengarah: Roland Emmerich
Format: 2D, 3D, IMAX 3D, 2D ATMOS, 2D ATMOS D-BOX

Review Filem Independence Day : Resurgence 2016 KLCC Malaysia
Poster Independence Day : Resurgence 2016

REVIEW
Jalan ceritanya menarik sebab filem ini kesinambungan dari filem pertamanya. Jalan cerita dah ada, makhluk asing kembali menyerang, susah nak kalahkan tapi Momi rasa kurang memberi impak kepada penonton. Rasa macam jalan cerita terlalu banyak dan pelakon yang ramai sehingga Momi konfius sebenarnya siapa yang menerajui filem ini? hmm

CGI tak nak komen banyak memang tip top. Lagi-lagi masa adengan KLCC jatuh dari langit tu, Teruja sekejap hehe. Lepas tu, of course adengan yang ditunggu bila makhluk asing dan manusia bertempur, memang teruja sikit hehe.

Keseluruhannya, filem comeback Independence Day kurang membuat Momi teruja. Mungkin Momi bukan peminat filem sebelumnya atau filem ini kurang memberi impak kepada penonton. Tak pelik kalau ramai yang bagi padangan negetif terhadap filem "Independence Day : Resurgence". Untuk filem seterusnya (kalau ada) diharapkan memberi impak kepada penonton. hmm. Siapa dah menonton? Apa kata anda?


Dengan ini, Momi nak bagi
3 / 5 
BINTANG

Poster Independence Day : Resurgence 2016 Download | Independence Day : Resurgence 2016 Subtitle | Sinopsis Independence Day : Resurgence 2016 Synopsis | Poster Independence Day : Resurgence 2016 Review | Independence Day : Resurgence 2016 | Independence Day : Resurgence 2016 Torrent | Review filem Independence Day : Resurgence 2016 | Barisan pelakon Independence Day : Resurgence 2016  Review film Independence Day : Resurgence 2016

Karnival 7 Likor - Tawar Harga Murah Sempena Syawal 2016

Karnival 7 Likor - Karnival Tawar Harga Murah Sempena Syawal 2016!

Assalamualaikum & Salam sejahtera gais. Belum beli baju raya? kuih raya? Waktu-waktu macamni memang sesuai dah nak cari baju raya ni. Apa kata korang singgah dekat Karnival 7 Likor yang sedang berlangsung dari 24 Jun 2016 sehingga 2 Julai 2016. Dekat mana Karnival 7 Likor ini diadakan? haa.. Karnival 7 Likor ini diadakan di Dewan Agora Rembau, Negeri Sembilan bermula 11 Pagi sehingga 2 Pagi

Sedikit info mengenai EXPO Halal SME 500 2016, EXPO Halal SME 500 dibawah Program Pembangunan Vendor SME telah dilancarkan pada 27 Mei 2016 bersempena expo pertama dari Expo Halal SME 500 di Negeri Sembilan. Tujuan Expo ini adalah untuk mempromosi, memasar dan memperkenalkan produk SME tempatan di peringkat domestik dan seterusnya ke peringkat Global agar dapat meletakkan Malaysia sebagai salah satu daripada halal "global player".

Program ini adalah atas tiket kerjasama persefahaman perniagaan dua hala antara Malaysia dan Republik Rakyat Cina menerusi majlis menandatangani Perjanjian antara Halal Retail Asia dengan MAHIE2 Alliance Group (China) untuk memasarkan 500 produk SME tempatan ke Negara China dan Timur Tengah. Inisiatif ini membuka ruang perniagaan yang sangat luas kepada para pengusaha SME untuk memasarkan produk mereka ke 7000 rangkaian pengedaran di seluruh Cina dengan termeterainya perjanjian kerjasama diantara Halal Retail Asia dan Mahiez Alliance Group .

Lanjutan dari perjanjian kerjasama ini, Halal Retail Asia akan membuat siri Roadshow bergerak ke 15 lokasi ke seluruh Malaysia bagi mengenalpasti 500 produk halal terbaik Malaysia melalyui penyertaan dari Vendor SME seluruh Malaysia

Untuk maklumat lanjut , sila rujuk : www.halalretail.asia

Karnival 7 Likor - Karnival Tawar Harga Murah Sempena Syawal 2016!

Tunggu apa lagi, cepat-cepat datang ke Dewan Agora Rembau, Negeri Sembilan sebab harga yang ditawarkan memang murah . Bawak duit lebih takut rambang mata nak beli semua hehe. Siapa mengidam nak makan lemang awal, cepat-cepat datang Karnival 7 Likor sebab takut habis haha. Sampai 2 Julai ni sahaja gais. Shopping la ekau sampai pagi yo!




#MovieReview - Finding Dory

Review film Finding Dory 2016

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Siapa pernah tengok Finding Nemo? Haaa.. kini pengembaraan diorang kembali tapi kali ni nak cari si Dory tu pulak. Filem "Finding Dory" dah pon menemui penonton pada 16 Jun yang lalu. Dengarnya ramai yang bagi pandangan positif untuk filem ni. Best ke tak?  ::Amaran : Spoiler:: 

Review filem Finding Dory 2016
Sumber : Disney

Saksikan Trailer "Finding Dory"!
Download Finding Dory 2016

SINOPSIS Finding Dory
Kesinambungan selepas kejadian "Finding Nemo", Dory yang mengidap amnesia secara tiba-tiba kembali ingat zaman kanak-kanaknya. Ditemani oleh Nemo dan Marlin, dia telah mengembara bagi mencari keluarganya. Dia kemudian mendapati dirinya berada di Institut Hidupan Marin Monterey, di mana dia bertemu dengan paus putih Beluga bernama Bailey, paus jerung bernama Destiny dan juga Octopus bernama Hank.

Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: U 
Tarikh Tayangan: 16 Jun 2016
Genre: Pengembaraan / Animasi / Komedi
Durasi: 1 Jam 40 Minit
Pengedar: Walt Disney Pictures
Pelakon: Ellen Degeneres, Ed O'Neill, Ty Burrell, Kaitlin Olson, Albert Brooks, Eugene Levy, Diane Keaton
Pengarah: Andrew Stanton
Format: 2D, 3D, IMAX 3D

Review film Finding Dory 2016

REVIEW
I love it! Kalau sebelum ni kita saksikan pengembaraan yang awesome Marlin mencari anaknya, Nemo , kali ini kita tengok pengembaraan Dory pulak mencari keluarganya. Jalan cerita dia simple, menarik dan penuh dengan kekeluargaan. Kalau korang yang berhati tisu, mungkin boleh menitiskan air mata. huhu Oh come on! It's Disney.

Pembukaan yang sangat comel bila muncul Dory masa kecik. Serius comel. Dari mula sampai habis ada je adengan yang akan buat korang gelak. Padat dengan aksi dan drama pengembaraan Dory. Kadang-kadang ada rasa kesian dekat Dory yang cepat lupa ni.

Keseluruhannya, filem ini sangat comel dan sangat berbaloi baloi untuk ditonton. Lagi-lagi kalau menonton dengan kanak-kanak, konfem diorang suka nih. Jangan ragu-ragu lagi. Pergi menonton cepat! hehehe pssttt.. ada animasi yang super comel sebelum tayangan Finding Dory bermula. :p

Dengan ini, Momi nak bagi
5 / 5 
BINTANG

Poster Finding Dory 2016 Download | Finding Dory 2016 Subtitle | Sinopsis Finding Dory 2016 Synopsis | Poster Finding Dory 2016 Review | The Conjuring 2 2016 | Finding Dory 2016 Torrent | Review filem Finding Dory 2016 | Barisan pelakon Finding Dory 2016  Review film Finding Dory 2016

Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 | Streaming


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Sempena Ramadan ini, Ketuk-Ketuk Ramadan  sekali lagi meneruskan rancangan memasak bersama artis-artis popular di Malaysia. Pengacaranya sudah tentulah, Shiela Rusly. Ketuk Ketuk Ramadan 2016 akan menampilkan lebih kurang 30 orang artis yang terkenal di Malaysia. Antara artis yang akan masak bersama Shiela Rusly ialah Mira Filzah, Kaka Azraff, Syarul Rizwan, Hafiz Roshdi, Amyra Rosli, Siti Nordiana dan ramai lagi.

Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 akan bersiaran pada 12.30 tengah hari sepanjang bulan Ramadan mulai 6 Jun 2016.Kalau terlepas episod kat TV, korang boleh tengok dekat myklik.rtm.gov.my atau download aplikasi RTM Mobile, cari button MyKlik, mesti ada! hehe Setiap hari (kecuali episod Sabtu & Ahad-pada hari Isnin) saya akan update link episode terkini (Streaming dari MyKlik) dekat entri ini, so kita enjoy okay! . Stay tuned!

SETIAP HARI SEPANJANG RAMADAN  12.30 TENGAH HARI

Senarai Episod & Artis Ketuk-Ketuk Ramadan 2016*

Episod 01 - 06062016 - Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 - Nadzmi Adhwa
Episod 02 - 07062016 - Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 - Aweera
Episod 03 - 08062016 - Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 - Ruhainies
Episod 04 - 09062016 - Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 - Ika Nabila
Episod 05 - 10062016 - Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 - Shiha Zikir

Episod 06 - 11062016 - Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 - Kaka Azraff
Episod 07 - 12062016 - Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 - Azrel Ismail
Episod 08 - 13062016 - Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 - Sasqia Dahuri
Episod 09 - 14062016 - Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 - Saharul Ridzwan
Episod 10 - 15062016 - Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 - Hafidz Roshdi

Episod 11 - 16062016 - Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 - Issey
Episod 12 - 17062016 - Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 - Amyra Rosli
Episod 13 - 18062016 - Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 - Azira Shafinaz
Episod 14 - 19062016 - Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 - Achey Bocey
Episod 15 - 20062016 - Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 - Faradhiya

Episod 16 - 21062016 - Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 - Mas Idayu
Episod 17 - 22062016 - Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 - Sufi Rashid
Episod 18 - 23062016 - Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 - Azmi Caliph Buskers
Episod 19 - 24062016 - Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 - Erin Malik
Episod 20 - 25062016 - Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 - Hafreez Adam

Episod 21 - 26062016 - Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 - Marsha Milan
Episod 22 - 27062016 - Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 - Syamel AF
Episod 23 - 28062016 - Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 - Mawar Rashid
Episod 24 - 29062016 - Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 - Risteena
Episod 25 - 30062016 - Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 - Mira Filzah

Episod 26 - 01062016 - Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 - Luqman / Ali Ola Bola
Episod 27 - 02062016 - Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 - Idris Khan
Episod 28 - 03062016 - Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 - Mimi Fly
Episod 29 - 04062016 - Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 -
Episod 30 - 05062016 - Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 -

* Tertakluk kepada perubahan semasa.
** Episod yang di'bold'kan , sudah boleh ditonton. :)

Senarai Resipi Ketuk-Ketuk Ramadan 2016

Resipi Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 Episod 1
Sambal Udang & Petai (Nadzmi Adhwa)
Kacang Bendi Masak Belacan (Shiela Rusly)


Resipi Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 Episod 2
Murtabak Mi Saji Rock n' Roll (Aweera)
Ayam Sambal Bali (Shiela Rusly)


Resipi Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 Episod 3
Speghetti Telur Masin (Shiela Rusly)
Ayam Masak Merah Mr. Perfect (Ruhainies)

Resipi Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 Episod 4
Rendang Padang (Ika Nabila)
Udang Kam Heong (Shiela Rusly)

Resipi Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 Episod 5
Gulai Daging Nangka Muda (Shiha Zikir)
Bebola Ayam Cheese (Shiela Rusly)

Resipi Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 Episod 6
Ayam Goreng Telur Masin (Kaka Azraff)
Sotong Sumbat Saji Mee (Shiela Rusly)

Resipi Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 Episod 7
Chermoulla Salmon Ablio Olio (Azrel Ismail)
Kebab Daging Salai (Shiela Rusly)

Resipi Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 Episod 8
Kensom Siakap (Sasqia Dahuri)
Sambal Hijau Petai Kikis (Shiela Rusly)

Resipi Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 Episod 9
Laksa Kelantan (Saharul Ridzwan)
Salsa Ikan Dori (Shiela Rusly)

Resipi Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 Episod 10
Ayam Sado Dan Hado (Hafidz Roshdi)
Cucur Udang (Shiela Rusly)

Resipi Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 Episod 11
Nasi Goreng Tom Yam Golok (Issey)
Kerabu Daging Salai (Shiela Rusly)

Resipi Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 Episod 12
Ayam Coklat (Amyra Rosli)
Popiah Pisang (Shiela Rusly)

Resipi Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 Episod 13
Ayam Goreng Berlada (Azira Shafinaz)
Ikan Talapia Fillet Sweet Sour (Shiela Rusly)

Resipi Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 Episod 14
Masak Lemak Ikan Sardin (Achey Bocey)
Tauhu Goreng Berempah (Shiela Rusly)

Resipi Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 Episod 15
Sotong Masak Hitam (Faradhiya)
Daging Bertelur (Shiela Rusly)

Resipi Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 Episod 16
Cendawan Campur Seribu Satu (Mas Idayu)
Bergedil Ikan Tenggiri (Shiela Rusly)

Resipi Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 Episod 17
Di Tulang Merah Sufi (Sufi Rashid)
Kepak Ayam Meletop (Shiela Rusly)

Resipi Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 Episod 18
Daging Masak Lada Hitam (Azmi Caliph Buskers)
Sup Ekor Thai (Shiela Rusly)

Resipi Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 Episod 19
Rendang Dendeng Erin Malek (Erin Malek)
Jemput-Jemput Tauhu (Shiela Rusly)

Resipi Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 Episod 20
Rendang Cendawan (Hafreez Adam)
Kacang Pool (Shiela Rusly)

Resipi Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 Episod 21
Pinarasakan (Marsha Milan)
Salmon Ashumi (Shiela Rusly)

Resipi Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 Episod 22
Ayam Kari Likat Tawakal (Syamel)
Bebola Roti (Shiela Rusly)

Resipi Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 Episod 23
Ayam Butter Ala Thai (Mawar Rashid)
Prata Gulung (Shiela Rusly)

Resipi Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 Episod 24
Daging Kicap Anak Mami (Risteena)
Kari Hijau Siakap (Shiela Rusly)

Ketuk Ketuk Ramadan 2016 Streaming | Artis Ketuk Ketuk Ramadan 2016 | Menu Ketuk Ketuk Ramadan 2016 | Ketuk Ketuk Ramadan 2016 MyKlik | Ketuk Ketuk Ramadan RTM Mobile  | Resipi Ketuk Ketuk Ramadan 2016 | Download Ketuk Ketuk Ramadan 2016 | Senarai Artis Ketuk-Ketuk Ramadan 2016 | Ketuk Ketuk Ramadhan 2016 Streaming | Artis Ketuk Ketuk Ramadhan 2016 | Menu Ketuk Ketuk Ramadhan 2016 | Ketuk Ketuk Ramadhan 2016 MyKlik | Ketuk Ketuk Ramadhan RTM Mobile  | Resipi Ketuk Ketuk Ramadhan 2016 | Download Ketuk Ketuk Ramadhan 2016 | Senarai Artis Ketuk-Ketuk Ramadhan 2016

5 Cara Berbaik Dengan Bekas Kekasih

Cara Berbaik Dengan Bekas Kekasih

Assalamualaikum & Salam sejahtera gais. Ada orang request nak tips macam mana nak pujuk bekas teman wanita dia. Sebenarnya Momi takdelah pakar dalam bidang ini, tapi ikut logiknya mungkin tips ni membantu mereka untuk bersatu semula. Kita hanya merancang je kan haha. Ye la, kadang-kadang rindu pulak zaman bercinta tu. haa. Jom baca Cara Berbaik Dengan Bekas Kekasih  :

Buang Ego
Ini paling penting! Dengan membuang 'ego' setinggi gunung itu, mesti anda boleh guna tips-tips yang seterusnya. Kalau betul-betul nak berbaik, jangan sibuk nak ungkit salah dia dan rasa diri anda sahaja yang betul ya. Kena kaji balik apa masalah utama masa anda putus dulu hehe.

Tersalah Hantar Mesej
Cara ini agak 'cliche' tapi kadang-kadang berkesan dan ikut nasib. Anda boleh cuba buat seperti tersalah hantar mesej, contohnya nak hantar dengan kawan tapi terhantar dekat bekas kekasih anda. Cara ini rasanya macam susah sikit, mungkin ambil masa yang lama untuk si dia balas mesej anda tu hehe. Kalau dia balas tu kira rezeki anda lah haha.

Buat-buat Ajak Borak
Lebih kurang macam tersalah hantar mesej tapi anda mungkin boleh terus tanya dekat bekas kekasih anda dengan soalan isu semasa seperti kenaikan harga petrol, apakah kebaikan GST kepada negara dan sebagainya. Kalau dia balas, dia memang seorang bekas kekasih yang awesome! haha. Mana tahu perbualan tersebut buat korang jadi baik semula ke?

Mengimbau Kenangan Yang Manis Sahaja!
Ini penting untuk proses berbaik. Elakkan berbincang mengenai punca anda putus dengan bekas kekasih anda. Kalau boleh throwback benda-benda yang baik dan kelakar macam jatuh longkang ke, bercanda ditaman bunga ke atau sebagainya.

Bagi Hadiah Sebagai Tanda Maaf
Jika anda seorang yang bermurah hati, why not memohon maaf dengan memberi hadiah yang buat mereka lembut hati, seperti pakej percutian, sepasu bunga, sebundle coklat, RIM kereta, Ekzos Motor dan sebagainya. Tapi sebaiknya belilah ikut kemampuan ya. Ala gula-gula Hacks pon jadilah, kata kat dia "bersyukur sikit". hehe.

kalau semua perkara diatas tak berjaya, maka....

Move On Jelah!
Jangan bersedih sebab anda ada satu lagi cara iaitu dengan cara 'move on'. Orang dah tak sudi apa boleh buat. Korang boleh lah nyanyi lagu "melepaskanmu bukan mudah untuk ku melalui semua ini" atau " sayanggggg~ aku kau lupa, aku kau luka~". :p

Cara Berbaik Dengan Bekas Kekasih

Haaa,, begitulah cara nak berbaik dengan bekas kekasih anda. Tips ini seeloknya digunakan oleh mereka yang dah putus lebih 5-6 bulan ke atas, mungkin marah tu dah reda sikit. Ada yang boleh pakai, ada yang tak boleh pakai. Sila fikir betul betul haha. Sebenarnya banyak lagi cara untuk anda berbaik dengan bekas kekasih ni, cuma ikut keadaan lah. Semoga tips ni berguna bagi mereka yang nak berbaik dengan bekas kekasih. Kalau dia tak nak sambung balik, at least tak salah kan jadi kawan?


#MovieReview - The Conjuring 2


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Filem paling seram yang Momi tunggu dari tahun 2013 lagi, sekuel filem 'The Conjuring' . Kini pasangan penyiasat aktiviti paranormalm Lorraine & Ed kembali menyiasat makhluk halus dalam filem "The Conjuring 2". Filem ini mendapat review positif dari mereka yang menonton. Seram ke tak?  ::Amaran : Spoiler:: 


Saksikan Trailer "The Conjuring 2"!
Download The Conjuring 2 2016

SINOPSIS The Conjuring 2
Selepas mengendali kes di sebuah rumah ladang di Rhode Island, penyiasat paranormal Ed Warren dan isterinya Lorraine Warren kembali, dan kali ini mereka mengembara ke England untuk menyiasat roh jahat di sebuah kediaman di London Borough, Enfield.

Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 9 Jun 2016
Genre: Seram
Durasi: 2 Jam 11 Minit
Pengedar: WARNER BROS. PICTURES
Pelakon: Patrick Wilson, Vera Farmiga
Pengarah: James Wan
Format: 2D, 2D ATMOS, 2D ATMOS D-BOX


REVIEW
Filem kali ini lebih seram dan ganas! Momi memang jenis yang takut bila tengok cite hantu ni. Macam biasa tutup mata , tutup telinga lebih banyak dari menonton haha. Filem 'The Conjuring 2' ni Momi rasa lebih seram dan banyak scene yang unexpected. Jalan ceritanya tak berapa bosan sangat , tak sedar pon yang filem ni 2 jam lebih. Rasa macam tak mampu nak tarik nafas sebab lepas satu satu scene hantu tu buat kacau haha. Karakter hantu yang dikenali sebagai 'Valak' menjadi tumpuan media sosial. Serius beberapa scene melibatkan Valak ni memang mendebarkan woi.

Lakonan Madison Wolfe sebagai Janet memang awesome! Korang akan rasa kesian dengan watak Janet ni, lepas satu-satu dia kena huhu. Satu lagi benda nak puji, set filem ni sangat awesome sebab berlaku tahun 1977, jadi set dia memang nampak lah effort dari segi pakaian, latar belakang dan lain-lain.

Keseluruhannya filem ni menarik untuk ditonton dan tahap seram yang best. Harap-harap ada lagi The Conjuring ni hehe. Dengarnya Annabelle 2 nak release next year. hehe. Tak sabarnya :D


Dengan ini, Momi nak bagi
5 / 5 
BINTANG

Poster The Conjuring 2 2016 Download | The Conjuring 2 2016 Subtitle | Sinopsis The Conjuring 2 2016 Synopsis | Poster The Conjuring 2 2016 Review | The Conjuring 2 2016 | The Conjuring 2 2016 Torrent | Review filem The Conjuring 2 2016 | Barisan pelakon The Conjuring 2 2016  Review film The Conjuring 2 2016

Berbuka Puasa Bersama D'Saji


Assalamualaikum & Salam sejahtera gais. Nak berbuka puasa dekat mana eh? Banyaknya bufet Ramadan tapi tak tahu nak pilih yang mana? haaa.. Apa kata kalau korang terjah ke Restoran Terapung D'Saji Titiwangsa, Kuala Lumpur untuk berbuka puasa nanti. Harga yang ditawarkan kepada pelanggan sangat berpatutan. 


Meh cerita serba sedikit pasal Felda D'Saji ni. Felda D'Saji Sdn Bhd merupakan anak syarikat milik koperasi Permodalan FELDA dan FELDA telah menganjurkan Bufet Ramadan sejak tahun 2008 lagi. Untuk tahun 2016 ni, D'Saji menawarkan beberapa tempat yang terkemuka di Lembah Klang untuk Bufet Ramadan kepada pelanggan berbanding sebelumnya. 


Momi berkesempatan merasai beberapa hidangan untuk berbuka puasa. Serius ya, tak tahu nak pilih yang mana satu sebab semuanya nampak sedap-sedap. Dari hidangan utama sampailah ke pencuci mulut, memang rambang mata nak makan yang mana nih haha. Menu yang ditawarkan memang sangat banyak okay, termasuk masakan melayu, masakan timur tengah, steamboat dan bermacam-macam lagi.


Pada tahun 2016, D'Saji menawarkan 5 lokasi berbuka puasa harian yang boleh ditempah secara berkumpulan atau individu yang dilengkapi dengan pelbagai juadah istimewa. Dimana setiap lokasi menawarkan pilihan bufet yang berlainan dan bermula dengan harga RM45.00 per pax. Berikut adalah lokasi-lokasi tersebut : 

1. Dewan Perdana Felda , Jalan Semarak.
2. Restoran Terapung D'Saji Titiwangsa , Tasik Titiwangsa
3. Restoran Felda Villa , Jalan Maktab.
4. Asmara Penchala ,Kg. Sg. Penchala
5. Kajang Perdana Avenue, Kajang.

Kepada sesiapa yang inginkan privasi atau majlis tertutup , tempat tersebut menawarkan 6 lokasi serta ditawarkan untuk majlis korporat bermula dengan harga RM 75.00 per pax. Berikut adalah lokasi-lokasi tersebut : 

1. Dewan Merak Kayangan , Jlan Gurney
2. Dewan Besar Tun Rahah , Jalan Bukit Bintang
3. Casa Heliconia , Jalan Maktab
4. Dewan Rafflessia , Tasik Titiwangsa
5  Dewan Bankuet Menara Felda , Persiaran KLCC
6. Orchard Villa, Batu 10 1/2 Gombak.


Antara harga yang ditawarkan adalah :-

1. Dewan Perdana Felda , Jalan Semarak (RM96.00 nett)
2. Restoran Terapung D'Saji Titiwangsa (RM125.00+)
3. Restoran Felda Villa , Jalan Maktab (RM90.00 +)
4. Asmara Penchala , Kg Sg Penchala (RM69.00 nett)
5. Kajang Perdana Avenue , Kajang (RM45.00 nett)

Haaa... tunggu apa lagi, cepat-cepat book untuk berbuka puasa nanti. Korang konfem makan sampai tak larat nak bangun punya haha. Okay sekarang Momi nak tunjuk antara hidangan yang menarik untuk korang tengok dan telan air liur hehe.
















Wahh Momi tengok balik gambar ni pon dah rasa nak repeat lagi hehe. Terima kasih kepada D'saji dan Projek Travel atas jemputan ke Restoran Terapung D'Saji Titiwangsa, Kuala Lumpur . Makanan semua memang best dan puas hati. Korang tu nak tunggu apa lagi, book jangan tak book ya hehe.

Untuk maklumat lanjut :
Tel : 03 2698 8302
Email : salesdsaji@felda.net.my
 Facebook : FeldaDsaji

Bufet Ramadan 2016 | Bufet Ramadan Terbaik Di Kuala Lumpur | Bufet Ramadan Di Kuala Lumpur | Bufet Ramadan Pilihan 2016