Lirik Lagu Nakal Nakal Nakal - Ayda Jebat (OST Awak Sangat Nakal!)



Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Seperti yang sedia maklum, Momi memang peminat Ayda Jebat hehe. Rasanya tak lengkap kalau tak update pasal drama terbaru lakonan Ayda Jebat iaitu drama bersiri "Awak Sangat Nakal!". Yang menariknya, Ayda Jebat digandingkan dengan Shahnarz Ahmad, tak sabar nak tengok bagaimana keserasian mereka dalam drama ini. Waktu siaran Awak Sangat Nakal ! - Setiap Isnin - Khamis , 10.00 Malam (Bermula 7 November 2016). Dengar preview lagu OST Awak Sangat Nakal dah keluar, memang Ayda sendiri yang nyanyi. Bestnyaaa! Tak pasti akan release dalam versi penuh atau tidak. Update : Judul lagu tersebut ialah "Nakal Nakal Nakal". Jom dengar!


Lirik Nakal Nakal Nakal -  Ayda Jebat
Komposer : Irwan Simanjuntak & Ayda Jebat | Penulis Lirik : Irwan Simanjuntak & Ayda Jebat


Hey AJ
Pertama kali ku mengenalimu pujaanku
Lidah kelu diam membisu
Mungkinkah aku sudah mulai suka padamu

Usik-usikmu buat ku rasa bahagia
Senda gurau membelai jiwa
Aku tak tahu sekarang harusnya bagaimana

Kau buat hatiku terbang
Setiap kali memandang
Kau buat nafasku hilang
Senyum mu asyik ku kenang eh

Kau buat hatiku terbang
Setiap kali memandang
Kau buat nafasku hilang
Senyum mu asyik ku kenang eh

Kamu sangat nakal
Nakal nakal nakal
Nakal nakal nakal
Nakal nakal nakal
Kamu sangat nakal

Usik-usikmu buat ku rasa bahagia
Senda gurau membelai jiwa
Aku tak tahu sekarang harusnya bagaimana ah

Kau buat hatiku terbang
Setiap kali memandang
Kau buat nafasku hilang
Senyum mu asyik ku kenang eh

Kau buat hatiku terbang
Setiap kali memandang
Kau buat nafasku hilang
Senyum mu asyik ku kenang eh

Kamu sangat nakal
Nakal nakal nakal
Nakal nakal nakal
Nakal nakal nakal
Kamu sangat nakal

Tak bisa ku nyatakan cinta
Mungkin hanya berdiam saja
Bukannya mahu mengalah
Mungkin belum tiba masanya

Hu ohh~

Kau buat hatiku terbang
Setiap kali memandang
Kau buat nafasku hilang
Senyum mu asyik ku kenang eh

Dengarlah wahai pujaan
Usah main perasaan
Diriku bukan mainan
Yang bisa kau tinggalkan eh

Kamu sangat nakal
Nakal nakal nakal
Nakal nakal nakal
Nakal nakal nakal
Kamu sangat nakal

Kamu sangat nakal
Nakal nakal nakal (Nakal nakal nakal)
Nakal nakal nakal (Nakal nakal nakal)
Nakal nakal nakal (Nakal nakal nakal)

Kamu sangat nakal


Lagu Baru Melayu 2016 | Lagu Baru Ayda Jebat 2016 | Lirik Lagu Ayda Jebat  | Lagu Awak Sangat Nakal Download | Awak Sangat nakal Ayda Jebat Mp3 | Lirik Lagu Awak Sangat Nakal Ayda Jebat | Lagu OST Awak Sangat Nakal | Lirik Lagu OST Awak Sangat Nakal | Versi Penuh Lagu OST Awak Sangat Nakal | Lagu OST Awak Sangat Nakal Full Version | Lagu Nakal Nakal Nakal Ayda Jebat Download | Nakal Nakal Nakal Ayda Jebat Mp3 | Lirik Lagu Nakal Nakal Nakal Ayda Jebat | Lagu OST Nakal Nakal Nakal | Lirik Lagu OST Nakal Nakal Nakal | Versi Penuh Lagu OST ANakal Nakal Nakal | Lagu ONakal Nakal Nakal Full Version


#MovieReview - Moana

Review Filem Moana 2016

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Disney kembali dengan filem 'Princess' dalam versi animasi 3D selepas kejayaan filem "Frozen" (2013) telah memgutip lebih 1 Billion. Kali ini "Moana" bakal mencuri hati para penonton dengan caranya yang tersendiri. Filem ini mula ditayangkan di Malaysia bermula 1 Disember 2016. Filem ini telah mendapat pujian dikalangan penontonnya.  Best ke tak?   ::Amaran : Spoiler:: 

Saksikan Trailer "Moana"!
Download Moana 2016

SINOPSIS Moana (info dari cinema.com.my)
Filem animasi ini mengisahkan tentang seorang wanita muda yang berlayar untuk mencari sebuah pulau dongeng. Dalam pengembaraan mencari pulau tersebut, dia telah ditemani oleh wiranya, Maui.

Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 1 Disember 2016
Genre: Animasi
Durasi: 1 Jam 54 Minit
Pengedar: Walt Disney Pictures
Pelakon: Auli'i Cravalho, Dwayne Johnson, Alan Tudyk, Tommy Lee Jones
Pengarah: John Musker, Ron Clements
Format: 2D, 3D, 2D ATMOS, 2D ATMOS D-BOX

Review Filem Moana 2016

REVIEW Moana
Filem princess kembali! Ia bukan seperti filem 'princess' yang sebelum-sebelum ini, duduk dalam istana dan bertemu dengan pasangan mereka. Kali ini Disney menampilkan Moana seorang wanita muda yang sangat kuat untuk menyelamatkan tempat tinggal dan kaumnya. Jalan cerita yang menarik dan penuh tanda tanya. Seperti biasa filem 'princess' Disney memang jenis muzikal dan banyak adengan menyanyi. Sememangnya kegemaran Momi hehe.

Bab Animasi dan CGI tak payah cakap, memang dah superb! Anda pasti akan terpukau dengan persekitaran kawasan tempat tinggal Moana. Momi dah teruja sangat tengok masa Moana kecil, sangat comel! hehe. Cerita bab watak-watak dalam filem ini, memang pilihan yang sangat tepat! Walaupun ini merupakan filem pertama lakonan Auli'i Cravalho, beliau berjaya menghidupkan watak Moana. Lagi-lagi apabila bergandingan dengan The Rock (Maui).

Cerita bab lagu tema pula, mesti ramai diantara anda akan membandingkan lagu "How Far I'll Go" dengan lagu filem "Frozen", "Let It Go". Jika nak dibandingkan , kedua-dua lagu mempunyai kekuatan yang tersendiri. "Let It Go" telah mencetuskan fenomena diseluruh dunia dengan dinyanyikan dalam 41 bahasa (termasuk bahasa melayu). "How Far I'll Go" pula Momi rasa bakal menjadi fenomena hehe. Untuk pengetahuan anda, lagu tema filem Moana ini juga terdapat dalam versi bahasa melayu dengan judul "Bawa Ku Berkelana" nyanyian Ayda Jebat .

Keseluruhannya, Moana adalah sebuah filem menghiburkan dan mempunyai tarikannya yang tersendiri. Filem ini sebenarnya tak sentuh bab cinta langsung, ia lebih kepada semangat seorang wanita muda dan lebih kepada kekeluargaan. Sebuah filem yang berbaloi untuk ditonton.

Dengan ini, Momi nak bagi
4.5 / 5 
BINTANG


Poster Moana 2016 Download |  Moana 2016 Subtitle | Sinopsis Moana 2016 Synopsis | Poster Moana 2016 Review | Moana 2016 Malay Subtitle | Moana 2016 Torrent | Review filem Moana 2016 | Barisan pelakon Moana 2016  Review filem Moana Bahasa Melayu

**all photos taken from google.


Lazada Box Of Joy Unboxing

Lazada Box Of Joy Unboxing !

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Baru-baru ini Momi menerima sebuah kotak misteri dari Lazada iaitu Box of Joy! Momi yakin ramai Blogger dapat Box of Joy ni, memang meriah barang-barang dalam kotak tersebut. Apa yang ada dalam kotak tu?

Lazada Box Of Joy Unboxing !

Serba Sedikit Mengenai Lazada Online Revolution
Untuk pengetahuan anda, Lazada Box of Joy ini berikan sempena Online Revolution dari 11 November 2016 sehingga 12 Disember 2016 (11.11 - 12.12)  dimana Lazada sedang mengadakan jualan tahunan terbesar. Setiap tahun pasti akan ada Online Revolution yang berlangsung di Lazada. Tema Online Revolution tahun 2016 iaitu 'Brands For All' (Jenama Untuk Semua) di mana terdapat diskaun sehingga 95% ke atas produk-produk yang terpilih.

Lazada Box Of Joy Unboxing !

Apa Ada Dalam Lazada Box of Joy?
Dalam kotak ni memang meriah ya gais. Yang menariknya barang-barang ni bukan calang-calang jenamanya, sememangnya jenama terkemuka dan sudah biasa kita dengar. Antara produk yang terlibat ialah Nescafe, Milo, Mamy Poko, SanDisk dan beberapa produk berjenama yang lain. Senang cerita mari kita tengok satu-satu, apa ada dalam kotak kegembiraan ini (sila klik pada nama produk jika anda berminat untuk beli) :

Lazada Box Of Joy Unboxing !

Lazada Box Of Joy Unboxing !

Lazada Box Of Joy Unboxing !

Lazada Box Of Joy Unboxing !

Lazada Box Of Joy Unboxing !

Lazada Box Of Joy Unboxing !

Lazada Box Of Joy Unboxing !

Lazada Box Of Joy Unboxing !

Terima kasih kepada Lazada atas kesudian memberi Momi Lazada Box of Joy ini. Semua produk dalam kotak tersebut sangat menarik dan best tau. Oh ya, kepada anda yang belum pernah cuba shopping di Lazada, inilah masanya! dengan menggunakan kod “25LAPOR20” untuk mendapatkan diskaun sebanyak 25% . Kod ini sah hanya bermula 1 November 2016 - 17 Disember 2016. Tunggu apa lagi? Jangan lepaskan peluang. Ingat shopping sampai 12 Disember je tau! hehe




#MovieReview - Upin Dan Ipin: Jeng Jeng Jeng!

Review Filem Upin Dan Ipin: Jeng Jeng Jeng!

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Momi rasa semua orang kenal si kembar yang popular, Upin & Ipin kan? Selama 10 tahun Momi menjadi peminat setia Upin & Ipin, akhirnya Momi rasa gembira dan teruja apabila Upin & Ipin muncul dalam filem 'Upin Dan Ipin: Jeng Jeng Jeng!'.  Filem ini mula ditayangkan di Malaysia pada 24 November 2016. So far, ramai yang memberi pandangan positif & negetif selepas menonton filem ni. Best ke tak?   ::Amaran : Spoiler:: 

Saksikan Trailer "Upin Dan Ipin: Jeng Jeng Jeng!"!
Download Upin Dan Ipin: Jeng Jeng Jeng! 2016

SINOPSIS Upin Dan Ipin: Jeng Jeng Jeng! 
Aqish ialah seorang anak yatim yang setia meminati Upin dan Ipin, suka melukis dan menggantung gambar Upin dan Ipin, bahkan suka berangan-angan berkawan dengan watak-watak Upin dan Ipin. Pada suatu hari, nasib malang melanda Aqish apabila rumah anak yatim dan tanah yang didudukinya bakal dijual kepada pihak luar, memungkinkan Aqish kehilangan tempat untuk bergantung. Duka Aqish begitu menyentuh perasaan sehingga watak-watak Upin dan Ipin dalam lukisan pun terasa dan mereka pun muncul ke dalam dunia Aqish dalam bentuk watak hidup untuk menghiburkan dan menemani Aqish dalam menghadapi dugaan

Bahasa: Melayu
Klasifikasi: U
Tarikh Tayangan: 24 November 2016
Genre: Pengembaraan / Animasi
Durasi: 1 Jam 38 Minit
Pengedar: Primeworks Studios
Pelakon: Asyiela Putri, Puteri Balqis, Awie, Remy Ishak, Sara Ali
Pengarah: Erma Fatima, Hajah Ainon Ariff
Format: 2D

Review Filem Upin Dan Ipin: Jeng Jeng Jeng!
Poster Review Filem Upin Dan Ipin: Jeng Jeng Jeng!
REVIEW Upin Dan Ipin: Jeng Jeng Jeng!
Sebuah filem yang patut diberi pujian! *clap clap clap*. Momi suka CGI mereka seakan 'real' dan memang sempoi habis. Jalan cerita yang mudah dan semestinya ada drama sikitlah. Momi suka bila filem ni ada plot twist ditengah-tengah. Filem ini juga tak lengkap kalau tak buat anda ketawa semasa menonton.

Watak-watak dalam filem ni memang best ! Lagi-lagi lakonan Balqis yang sangat-sangat bagus. Lebih menarik lagi menampilkan Upin & Ipin yang sememangnya menghidupkan filem ini. Anda juga takkan kecewa sebab Upin & Ipin selalu muncul dalam filem ni. Watak sampingan juga melakonan watak dengan baik. Walaupun sebenarnya terkejut Awie & Remy Ishak turut membintangi filem ini (sebab perasan nama mereka haha). Watak rakan-rakan Balqis juga dilakonkan dengan baik. hehe. Adengan paling buat Momi teruja semasa Upin & Ipin muncul. Memang jerit kalah budak kecil hahaha.

Keseluruhannya, filem Upin Dan Ipin: Jeng Jeng Jeng! menarik dan sangat berbaloi untuk ditonton lebih-lebih lagi peminat kipas-susah-mati macam Momi ni hehe. Lebih teruja bila tengok end credits dia sebab ada trailer filem Upin Ipin The Movie, released tak pasti bila hehe. Tak sabar okay nak tengok nanti. Jadi anda memang sesuai untuk bawa kanak-kanak yang sememangnya dah biasa tengok Upin & Ipin. Mesti anda seronok sama-sama hehe.

Dengan ini, Momi nak bagi
4.5 / 5 
BINTANG


Poster Upin Dan Ipin: Jeng Jeng Jeng! 2016 Download |  Upin Dan Ipin: Jeng Jeng Jeng! 2016 Subtitle | Sinopsis Upin Dan Ipin: Jeng Jeng Jeng! 2016 Synopsis | Poster Upin Dan Ipin: Jeng Jeng Jeng! 2016 Review | Upin Dan Ipin: Jeng Jeng Jeng! 2016 Malay Subtitle | Upin Dan Ipin: Jeng Jeng Jeng! 2016 Torrent | Review filem Upin Dan Ipin: Jeng Jeng Jeng! 2016 | Barisan pelakon Upin Dan Ipin: Jeng Jeng Jeng! 2016  Review filem Upin Dan Ipin: Jeng Jeng Jeng!Bahasa Melayu

**all photos taken from google.


#MovieReview - Fantastic Beasts and Where to Find Them

Review Filem Fantastic Beasts and Where to Find Them

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Siapa peminat setia Harry Potter, mesti teruja nak menonton filem 'Fantastic Beasts and Where to Find Them' kan? Tengok trailer pun Momi rasa teruja pula nak pergi menonton. Filem ini mula ditayangkan di Malaysia pada 17 November 2016. Ramai yang memberi pandangan positif selepas menonton. Best ke tak?   ::Amaran : Spoiler:: 

Saksikan Trailer "Fantastic Beasts and Where to Find Them"!
Download Fantastic Beasts and Where to Find Them 2016

SINOPSIS Fantastic Beasts and Where to Find Them (info dari cinema.com.my)
70 tahun sebelum Harry Potter membaca bukunya ketika mendaftar di Hogwarts, kisah yang ditulis oleh ahli sihir Newt Scamander dibawa ke dunia realiti sebagai pengembaraan seorang penulis di New York dalam komuniti rahsia ahli-ahli sihir serta penemuan makhluk mistik.

Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 17 November 2016
Genre: Pengembaraan / Kekeluargaan / Fantasi
Durasi: 2 Jam 15 Minit
Pengedar: WARNER BROS. PICTURES
Pelakon: Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Ezra Miller, Dan Fogler, Colin Farrell, Jon Voight, Ron Perlman
Pengarah: David Yates
Format: 2D, 3D, IMAX 3D, 2D ATMOS, 2D ATMOS D-BOX

Review Filem Fantastic Beasts and Where to Find Them
Poster Fantastic Beasts and Where to Find Them
REVIEW Fantastic Beasts and Where to Find Them
Jika anda peminat filem Harry Potter, anda pasti akan tepuk tangan selepas menonton rasanya hehe. Walaupun ini kali pertama Momi menonton filem dunia magis, boleh dikatakan jalan ceritanya menarik juga. Lebih menghiburkan apabila diselit beberapa humor yang buat cerita tak bosan , lebih-lebih lagi si Jacob (lakonan Dan Fogler) hehe.

Keterujaan bertambah apabila adengan Newt (lakonan Eddie Redmayne) dan Jacob masuk dalam sebuah beg magis , dimana terdapat beberapa makhluk yang pelik dibawah jagaan Newt. Bahagian 'opening' pon dah rasa menarik bagi Momi. Ceritanya jadi misteri dan drama apabila munculnya makhluk misteri yang menakutkan dan mengejutkan manusia dan ahli magis.

Keseluruhannya, penuh magis dan penuh aksi! Cerita dia sebenarnya menghiburkan juga mungkin masih baru bagi Momi kot. Dengarnya ada 4 lagi filem bakal menyusul selepas filem ini. Wah macam menarik tu. Tak sabar nak tengok :)

Dengan ini, Momi nak bagi
4 / 5 
BINTANG


Poster Fantastic Beasts and Where to Find Them 2016 Download |  Fantastic Beasts and Where to Find Them 2016 Subtitle | Sinopsis Fantastic Beasts and Where to Find Them 2016 Synopsis | PosterFantastic Beasts and Where to Find Them 2016 Review | Fantastic Beasts and Where to Find Them 2016 Malay Subtitle | Fantastic Beasts and Where to Find Them 2016 Torrent | Review filem Fantastic Beasts and Where to Find Them 2016 | Barisan pelakon Fantastic Beasts and Where to Find Them 2016  Review filem Fantastic Beasts and Where to Find Them Bahasa Melayu

**all photos taken from google.
First photo from i0.wp.com, edit by rafzantomomi.com

Info / Sinopsis Filem #66


Assalamulaiakum & Salam Sejahtera gais. Filem #66 terbitan Creative Motion Pictures bakal ditayangkan pada 17 November ini serentak di Malaysia dan Indonesia. Filem arahan Asun Mawardi ini menampilkan beliau sendiri sebagai pelakon utama bersama Donita, Yayu AW Unru, Franki Darmawan, Erwin ST Bagindo, Ali Syehan,Fandy Christian, Djaitov Tigor, Hendra Louis, Joshua D Pandelaki dan Ricardo Silenzie.


JUDUL FILEM: #66
SUTRADARA : ASUN MAWARDI      
DURASI: 116 MINUTES
GENRE: ACTION/MARTIAL ARTS
PEMAIN: : Asun Mawardi, Donita, Yayu AW Unru, Franki Darmawan, Erwin ST Bagindo, Ali Syehan,Fandy Christian, Djaitov Tigor, Hendra Louis, , Joshua D Pandelaki, Ricardo Silenzie
 
SINOPSIS #66
Filem berdurasi selama 116 minit ini mengisahkan #66 (lakonan Asun Mawardi) adalah seorang pembunuh bayaran yang ditugaskan membunuh seorang informan polis untuk melindungi sebuah organisasi kriminal, tetapi ia lari dengan wang bayarannya ke luar kota, tanpa menyelesaikan tugasnya. Karena dia ingin meninggalkan kehidupan kriminalnya.
#66 memutuskan untuk kembali ke rumahnya, tapi Ia tidak diterima oleh keluarga karena selama ini dia menghilang tanpa ada kabar berita dan membuat keluarganya kecewa. Dan #66 memutuskan bekerja sebagai supir dan pengawal pribadi gadis cantik bernama Fara (Donita) yang ternyata adalah anak dari kepala organisasi kriminal.


Berniat ingin keluar dari masa lalunya kini #66 terperangkap lagi di dunia kriminal. Semakin ia mengetahui tentang keluarga Fara, semakin terbukti bahwa mereka bekerja untuk para kriminal dan adiknya Ari (Ricardo Silenzie) menjadi pengantar narkoba. Mereka berdua terseret semakin jauh karena ditugaskan menghancurkan sarang narkoba dan membunuh geng musuh.
#66 berusaha untuk berdamai dengan masa lalunya, kegagalannya, dan membangun kembali hubungan dengan ayah dan adiknya. #66 dihadapkan pada pilihan untuk tetap loyal dengan pekerjaannya atau melindungi keluarganya. 



#MovieReview - Trolls


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Bersedialah dari fizikal dan mental kerana anda akan menonton sebuah filem yang ceria dan penuh warna warni. Menariknya lagi filem "Trolls" ini menampilkan suara Anna Kendrick & Justin Timberlake sebagai teraju utama. Paling penting, ia sebuah filem muzikal. Memang favourite Momi ni hehe. Filem ini menerima review yang positif dikalangan penontonnya. Best ke tak?   ::Amaran : Spoiler:: 

(sumber : www.dreamworks.com/trolls)
Saksikan Trailer "Trolls"!
Download Trolls 2016

SINOPSIS Trolls (info dari cinema.com.my)
Komuniti Trolls hidup aman dan gembira di bawah naungan Puteri Poppy. Satu hari, Poppy telah membuat satu parti besar dan secara tidak sengaja telah menarik perhatian Bergen, raksasa pesimis yang hanya akan gembira selepas memakan troll. Bergen yang bernama Chef telah menculik beberapa Trolls. Merasakan dirinya bertanggungjawab, Poppy telah mengambil keputusan untuk menyelamatkan rakannya, dan dia membawa sekali Branch iaitu troll yang bersikap paranoid. Bersama, kedua-dua mereka perlu bekerjasama dalam mengembara ke dunia yang mereka tidak tahu.

Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 3 November 2016
Genre: Animasi / Komedi / Muzikal
Durasi: 1 Jam 32 Minit
Pengedar: 20th Century Fox
Pelakon: Anna Kendrick, Justin Timberlake, James Corden, Kunal Nayyar, Gwen Stefani, Russell Brand
Pengarah: Mike Mitchell
Format: 2D

(sumber : static.srcdn.com)

REVIEW Trolls
Anda patut bawa seisi keluarga untuk menonton filem ini. "Trolls" menampilkan beberapa barisan pelakon suara yang best-best. Momi bertambah teruja bila dapat tahu filem ini adalah filem muzikal, jadi banyak adengan menyanyi hehe. Trolls tu serius comel dan kelakar ya, manakala Bergen (macam raksasa) sangat hodoh tapi ada juga yang comel sebenarnya hehe.

Jalan ceritanya menarik juga. Ada beberapa adengan yang menarik dan 'memorable' seperti pengembaraan Poppy (lakonan suara Anna Kendrick) mengembara sambil menyanyi, Poppy dan rakan-rakan bantu Bridget untuk ngorat Prince Gristle Jr dan banyak lagi. Bagi Momi, filem ni buat anda rileks dan tak stress sangat ketika menonton.

Keseluruhannya, sebuah filem yang menarik dan penuh dengan warna warni. Rasa macam nak pergi tengok lagi tapi nanti-nanti lah hehe.

Dengan ini, Momi nak bagi
4 / 5 
BINTANG


Poster Trolls 2016 Download |  Trolls 2016 Subtitle | Sinopsis Trolls 2016 Synopsis | Poster Trolls 2016 Review | Trolls 2016 Malay Subtitle | Trolls 2016 Torrent | Review filem Trolls 2016 | Barisan pelakon Trolls 2016  Review filem Trolls 2016