Senarai Buffet Ramadhan 2017

Senarai Buffet Ramadhan 2017
Senarai Buffet Ramadhan 2017 

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais ! Ramadan kembali lagi dan Alhamdulillah, tahun ini Momi menerima banyak jemputan dari restoran dan hotel sempena 'Food Review' hidangan untuk berbuka puasa nanti. Kebanyakkan restoran dan hotel menawarkan Buffet Ramadhan dan set menu berbuka puasa pada harga yang berpatutan. Jadi Momi nak listkan lah beberapa tempat yang Momi sudah atau bakal pergi untuk Ramadhan ini :

Buffet Ramadhan Di Hotel

Imperial Chakri Place KLCC, Kuala Lumpur (Buffet)
Dorsett Kuala Lumpur  (Buffet)
AnCasa Hotel & Spa, Kuala Lumpur (Buffet)
Bangi Golf Resort, Selangor (Buffet)
Swiss Garden Hotel & Residences, Kuala Lumpur (Buffet)
Quality Hotel City Centre, Kuala Lumpur (Buffet)

Buffet Ramadhan / Set Menu Di Restoran

Red Box Plus Pavilion, Kuala Lumpur (Buffet)
Me'nate Steak Hub Shah Alam, Selangor (Set)
Grandmama's Pavilion, Kuala Lumpur (Set)
ASAP Steamboat & Grill, Puchong (Buffet)




Buffet Ramadhan 2017 - Buka Puasa Tradisi Masakan Bonda Di Quality Hotel City Centre, Kuala Lumpur

Buffet Ramadhan 2017 - Buka Puasa Tradisi Masakan Bonda Di Quality Hotel City Centre, Kuala Lumpur Buffet Ramadhan 2017 - Quality Hotel City Centre, Kuala Lumpur

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Bulan Ramadan hampir tiba, jadi mesti anda tak sabar nak cari buffet ramadhan untuk berbuka puasa nanti. Apa kata anda berbuka puasa di Quality Hotel City Centre, Kuala Lumpur di Benteng Coffee House yang terletak di aras G hotel, bermula 27 Mei 2017- 24 Jun 2017. Quality Hotel City Centre, Kuala Lumpur yang bertemakan 'Juadah Berbuka Puasa, Tradisi Masakan Bonda' ini bakal menghidangkan lebih 100 variasi menu dari pembuka selera sehingga pencuci mulut. 
Buffet Ramadhan 2017 - Buka Puasa Tradisi Masakan Bonda Di Quality Hotel City Centre, Kuala Lumpur

Buffet Ramadhan 2017 - Buka Puasa Tradisi Masakan Bonda Di Quality Hotel City Centre, Kuala Lumpur

Antara hidangan utama yang dihidangkan di Quality Hotel City Centre, Kuala Lumpur kepada anda ialah 'Lala Goreng Berlado', 'Daging Salai Masak Lemak Cili Api', 'Ayam Kapitan', 'Pajeri Nenas', 'Ikan Bawal Masak Tomato', 'Kambing Kuzi', 'Ikan Keli Sambal', 'Pucuk Manis Masak Lemak Keledek' dan 'dan Kambing Bakar MeleTOP.'. Kesemua ini dihidangkan bersama seleksi nasi seperti  'Nasi Beriyani', 'Nasi Minyak', 'Nasi Tomato', 'Nasi Hujan Panas',

Buffet Ramadhan 2017 - Buka Puasa Tradisi Masakan Bonda Di Quality Hotel City Centre, Kuala Lumpur

Buffet Ramadhan 2017 - Buka Puasa Tradisi Masakan Bonda Di Quality Hotel City Centre, Kuala Lumpur

Buffet Ramadhan 2017 - Buka Puasa Tradisi Masakan Bonda Di Quality Hotel City Centre, Kuala Lumpur


Buffet Ramadhan 2017 - Buka Puasa Tradisi Masakan Bonda Di Quality Hotel City Centre, Kuala Lumpur

Buffet Ramadhan 2017 - Buka Puasa Tradisi Masakan Bonda Di Quality Hotel City Centre, Kuala Lumpur

Buffet Ramadhan 2017 - Buka Puasa Tradisi Masakan Bonda Di Quality Hotel City Centre, Kuala Lumpur

Selain itu, Quality Hotel City Centre, Kuala Lumpur telah membangkitkan suasana bazaar dengan menyediakan 15 gerai makanan yang menyajikan hidangan Ramadan kegemaran orang kita. Antaranya gerai 'Nasi Ayam', gerai 'Laksa', gerai 'Keropok Lekor & Pisang Goreng', gerai 'Sup Gear Box', 'Sup Ikan', 'Roti John', 'Murtabak Ayam' dan 'Roti Canai'. dan banyak lagi.

Buffet Ramadhan 2017 - Buka Puasa Tradisi Masakan Bonda Di Quality Hotel City Centre, Kuala Lumpur

Buffet Ramadhan 2017 - Buka Puasa Tradisi Masakan Bonda Di Quality Hotel City Centre, Kuala Lumpur

Buffet Ramadhan 2017 - Buka Puasa Tradisi Masakan Bonda Di Quality Hotel City Centre, Kuala Lumpur

Buffet Ramadhan 2017 - Buka Puasa Tradisi Masakan Bonda Di Quality Hotel City Centre, Kuala Lumpur

Tidak lupa, Quality Hotel City Centre, Kuala Lumpur juga menyediakan pilihan pembuka selera dan salad seperti 'Kerabu Nangka Muda', 'Kerabu Kaki Ayam', 'Kerabu Lidah Lembu', 'Ikan Masin Goreng', 'Telur Ikan Goreng', 'Udang Goreng Berempah' dan banyak lagi. Sememangnya lengkap dengan selera orang kita. Bukan itu sahaja, turut disediakan 'Lemang' dan 'Ketupat Palas' untuk feel hari raya bakal menjelang nanti.

Buffet Ramadhan 2017 - Buka Puasa Tradisi Masakan Bonda Di Quality Hotel City Centre, Kuala Lumpur

Buffet Ramadhan 2017 - Buka Puasa Tradisi Masakan Bonda Di Quality Hotel City Centre, Kuala Lumpur

Paling best, ada pelbagai pencuci mulut tempatan yang turut dihidangkan seperti kek, 'bread pudding', 'biskut raya', ' 'buah-buahan' dan banyak lagi pastinya melengkapkan selera anda. Semua yang ada atas meja dessert tu Momi cuba. sedapp. | Buffet Ramadhan 2017 - Quality Hotel City Centre, Kuala Lumpur

Buffet Ramadhan 2017 - Buka Puasa Tradisi Masakan Bonda Di Quality Hotel City Centre, Kuala Lumpur

Buffet Ramadhan 2017 - Buka Puasa Tradisi Masakan Bonda Di Quality Hotel City Centre, Kuala Lumpur

Buffet Ramadhan 2017 - Buka Puasa Tradisi Masakan Bonda Di Quality Hotel City Centre, Kuala Lumpur

Buffet Ramadhan 2017 - Buka Puasa Tradisi Masakan Bonda Di Quality Hotel City Centre, Kuala Lumpur

Harga Buffet Ramadhan 2017 Di Quality Hotel City Centre, Kuala Lumpur
Bestkan tengok gambar-gambar juadah berbuka puasa di Quality Hotel City Centre, Kuala Lumpur. Buffet Ramadhan 2017 di Quality Hotel City Centre, Kuala Lumpur akan bermula pada 27 Mei 2017 hingga 24 Jun 2017.  Harga Buffet Ramadhan Quality Hotel City Centre, Kuala Lumpur  :

RM72++ (DEWASA)
RM52++ (KANAK-KANAK) 

Buffet Ramadhan 2017 - Buka Puasa Tradisi Masakan Bonda Di Quality Hotel City Centre, Kuala Lumpur

Untuk sebarang pertanyaan dan belian baucar di Quality Hotel City Centre, Kuala Lumpur, sila hubungi 03-2614 8000.

Laman Rasmi Quality Hotel City Centre, Kuala Lumpur
www.quality.com.my

Facebook Rasmi Quality Hotel City Centre, Kuala Lumpur
facebook.com/QualityHotelCityCentreKL

Instagram Rasmi Quality Hotel City Centre, Kuala Lumpur
instagram.com/qualityhotel_kualalumpur/

TwiiterRasmi Quality Hotel City Centre, Kuala Lumpur
twitter.com/Quality_KL



Terima Kasih Quality Hotel City Centre, Kuala Lumpur  !


Nu-Caffe Tongkat Ali - 100% Campuran Kopi Arabia Bersama Pati Tongkat Ali


Nu-Caffe Tongkat Ali - 100% Campuran Kopi Arabia Bersama Pati Tongkat Ali

Nu-Caffe Tongkat Ali - 100% Campuran Kopi Arabia Bersama Pati Tongkat Ali  | Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais! Baru-baru ini nampak ramai orang cuba minum satu produk ni, nampak macam best je. Memandangkan ayah Momi suka minum kopi, sajalah nak belikan satu untuk ayah Nu-Caffe Tongkat Ali, yang merupakan 100% Kopi Arabica dan krimer yang diadun bersama pati Tongkat Ali yang menghasilkan rasa yang terbaik dan bermutu tinggi.

Nu-Caffe Tongkat Ali - 100% Campuran Kopi Arabia Bersama Pati Tongkat Ali

Nu-Caffe Tongkat Ali adalah hasil keluaran Biotropics Malaysia Berhad dan ia mampu memberikan anda khasiat tongkat ali yang sebenar. Ia juga mengandungi 50mg ekstrak premium Tongkat Ali yang diujikaji memberikan tenaga yang berpanjangan kepada anda. Momi sendiri dah cuba minum tau, dan memang berikan tenaga untuk siapkan kerja tanpa rasa penat. Antara kelebihan yang ada pada Tongkat Ali yang sering digunakan secara tradisional untuk :

- Membekalkan tenaga berpanjangan
- Memperbaiki pengaliran darah dan fokus
- Menigkatkan kesihatan lelaki keseluruhan
- Meningkatkan libido

Nu-Caffe Tongkat Ali - 100% Campuran Kopi Arabia Bersama Pati Tongkat Ali

Cara Penyediaan Nu-Caffe Tongkat Ali
Cara penyediaanya sangat mudah. Amnil 1 paket Nu-Caffe Tongkat Ali, dan dibancuh dengan 200ml air panas (Dengan suhu sekitar 85-90’C) dan kacau . Sekarang anda boleh menikmati secawan Nu-Caffe Tongkat Ali. Mudah kan? | Nu-Caffe Tongkat Ali - 100% Campuran Kopi Arabia Bersama Pati Tongkat Ali  


Nu-Caffe Tongkat Ali - 100% Campuran Kopi Arabia Bersama Pati Tongkat Ali

Untuk maklumat lanjut mengenai produk Nu-Caffe Tongkat Ali, sila layari : 

Laman Rasmi Nu-Caffe Tongkat Ali

Facebook Rasmi Nu-Caffe Tongkat Ali

Bestnya Bercuti Langkawi Lagoon Resort !

Bestnya Bercuti Langkawi Lagoon Resort !

Assalamualaikum dan salam sejahtera gais ! Musim cuti sekolah yang bakal tiba, apa kata Momi syorkan anda sekeluarga pergi jalan-jalan atau bercuti ke. Sekali sekala lari daripada kesibukan kerja dan spend valuable time with beloved family apa salahnya kan. Sambil bercuti ni, hilang sikit stress, lagi-lagi yang ada anak tu, kesian dekat anak-anak.  Tak tahu nak pergi mana? Sebenarnya kan ada banyak tempat menarik dekat Malaysia ni yang belum kita terokai ataupun tak sempat kita nak menghayati keindahannya. Jika anda nak hilangkan stress, apa kata anada cari tempat yang dapat memberi kedamaian dalam jiwa seperti percutian di tepi pantai. Wah, seronoknya!

Bestnya Bercuti Langkawi Lagoon Resort !

Kalau ada yang plan nak pergi bercuti, apa kata pergi bawa satu keluarga pergi bercuti ke Langkawi, Kedah. Sebenarnya ada beberapa hotel yang anda boleh menginap, seperti Langkawi Lagoon Resort! Resort ni terletak 3KM daripada Langkawi International Airport (LGK), jadi agak terpencil sikit dari Pekan Kuah, tapi tak mengapa bagi mereka yang inginkan 'privacy' dan percutian yang menenangkan tanpa ada sebarang gangguan. 

Bestnya Bercuti Langkawi Lagoon Resort !

Apa yang menarik dan istimewanya Langkawi Lagoon Resort ni? Ada dua piluhan utnuk anda pilih penginapan dekat Langkawi Lagoon Resort iaitu Deluxe Double Rooms ataupun Sea Village. Bagi anda yang inginkan penginapan romantik diatas laut, Momi syorkan anda untuk piih Sea Village, sama ada Executive Suites ataupun Deluxe Studio Suites. Bezanya jika anda betul-betul inginkan private balcony dan private bathroom lebih baik anda memilih menginap di Executive Suites. Jika anda memilih Deluxe Double Room, bilik tersebut dalam satu bangunan hotel yang terletak satu bangunan dengan lobby resort ni. 

Bestnya Bercuti Langkawi Lagoon Resort !

Ada dua pilihan untuk bilik anda sama ada anda ingin sea view iaitu menghadap laut, ataupun view yang biasa (tidak menghadap laut). Fasilities yang di offer dekat Langkawi Lagoon Resort termasuk infinity swimming pool, games room, sauna, steam room dan macam-macam lagi. Bukan itu sahaja, Jika anda bosan duduk dekat dalam bilik tu tak tau nak buat apa, Langkawi Lagoon Resort ada sediakan kemudahan untuk menyewa basikal, jadi boleh la round-round satu lagoon ini naik basikal. Selain itu, kat sini ada jugak pakej untuk Island tour, Island Hopping, Mangrove tour, dan Sunset Dinner Cruise. Menarik bukan?

Bestnya Bercuti Langkawi Lagoon Resort !

Tempat Menarik Berhampiran dengan Langkawi Lagoon Resort

Beras Terbakar
Beras terbakar ialah salah satu tempat bersejarah yang harus dikunjungi oleh setiap pelancong yang berkunjung ke Langkawi. Sejarah yang berkait rapat dengan sumpahan Mahsuri ini mempunyai ceritanya yang tersendiri. Ianya terletak 1.40 km daripada Langkawi Lagoon Resort.

Bestnya Bercuti Langkawi Lagoon Resort !
photo credit to www.langkawi-info.com

Langkawi Night Market
Menariknya Langkawi Night Market ni diadakan setiap hari pada setiap minggu. Di sini memang heaven dengan makanan, jadi jika anda tiada apa-apa aktiviti malam-malam, anda boleh berkunjung ke night market ni, terletak hanya 1.64KM sahaja daripada Langkawi Lagoon Resort.

Bestnya Bercuti Langkawi Lagoon Resort !

Bestnya Bercuti Langkawi Lagoon Resort !
photo credit to mylangkawideals.com

Langkawi Cable Car
Langkawi Cable Car ini terletak 5.60KM daripada Langkawi Lagoon Resort. Agak jauh sedikit tetapi sangat berbaloi jika anda sampai disana. Bukan sekadar cable car sahaja, terdapat pelbagai tarikan disitu seperti 3D Art Langkawi, Sky Rex, 6D Cinemotion, dan banyak lagi. Confirm anda dan keluarakan terhibur dengan pelbagai aktiviti yang disediakan bagi pengunjung disitu.

Haaaa macam mana? Dah tak sabarlah tu nak pergi bercuti di Langkawi Lagoon Resort. Bagi memudahkan kerja anda menempah resort ini, anda boleh book Langkawi Lagoon Resort secara online on Traveloka. Memang mudah, anda perlu ke website rasmi traveloka.com dan search nama resort ini - "Langkawi Lagoon Resort", serta pilih mana satu bilik yang bersesuaian dengan bajet dan kehendak anda. Jadi, tunggu apa lagi jom cepat booking resort dengan traveloka dan selamat bercuti ya gais!


korang boleh book langkawi lagoon resort online on Traveloka

FILODOXIA - Filem Pendek Yang Mampu Meninggalkan Kesan Kepada Anda !

FILODOXIA - Filem Pendek Yang Mampu Meninggalkan Kesan Kepada Anda !

FILODOXIA - Filem Pendek Yang Mampu Meninggalkan Kesan Kepada Anda ! | Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais! Momi nak ajak anda semua untuk tonton sebuah filem pendek yang pastinya akan mengingatkan anda bahaya jika menggunakan telefon pintar mudah alih semasa memandu. Syahiran Sukardi, dalam arahan filem pendeknya "FILODOXIA" mampu meninggalkan kesan kepada penonton selepas menonton filem pendek itu.

FILODOXIA - Filem Pendek Yang Mampu Meninggalkan Kesan Kepada Anda !

Filem pendek "FILODOXIA" yang berdurasi selama 4 minit 58 saat ini mengisahkan seorang lelaki yang baru sahaja memulakan kerja ditempat barunya. Disebabkan keterujaannya dalam media sosial, beliau merakam beberapa detik yang menarik untuk dikongsikan bersama rakan media sosialnya. Bermula dari hari pertama bekerja sehingga setiap kerjanya direkod untuk tujuan perkongsian. Akibat dari itu, beliau tidak tahu yang perbuatannya itu membahayakan dirinya.

FILODOXIA - Filem Pendek Yang Mampu Meninggalkan Kesan Kepada Anda !

Untuk pengetahuan anda, penglibatan filem pendek ini sebagai menyokong kempen jalan raya yang dianjurkan oleh pihak PLUS Malaysia Berhad. Jadi Momi nak ajak anda semua untuk undi filem pendek FILODOXIA di www.plusmuforsroadreels.com.my sebagai tanda sokongan ! Caranya adalah seperti berikut :

1 - Buka website www.plusmuforsroadreels.com.my

2 - Cari video 'FILODOXIA - Shahiran Bin Sukardi' dan klik pada gambar.

3 - Sebelum mengundi, anda perlu 'CONNECT TO FACEBOOK' anda.

4 - Selepas berjaya, sila vote ya! Setiap satu akaun Facebook hanya boleh undi 5 kali sahaja.

5 - Undi sebelum 20 Mei 2017 (SABTU) pada jam 11:59 PM.

Goodluck kepada team FILODOXIA !


Riccarton Capsule Hotel, Kuala Lumpur - Pengalaman Tidur Dalam Capsule

Riccarton Capsule Hotel, Kuala Lumpur - Pengalaman Tidur Dalam Capsule

Riccarton Capsule Hotel, Kuala Lumpur - Pengalaman Tidur Dalam Capsule 

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais ! Jika anda ingin kelainan untuk menginap di hotel beberapa hari di sekitar Kuala Lumpur, apa kata Momi syorkan untuk menginap dekat Riccarton Capsule Hotel, Kuala Lumpur yang terletak di Jalan Pahang Titiwangsa, Kuala Lumpur. Baru-baru ini Momi bersama rakan Blogger berkesempatan menginap selama dua hari satu malam disini, apa yang anda bakal saksikan nanti mesti rasa nak menginap disini at least sekali hehe. 

Riccarton Capsule Hotel, Kuala Lumpur - Pengalaman Tidur Dalam Capsule
Ruang Legar Riccarton Capsule Hotel, Kuala Lumpur

First impression
setibanya dekat pintu masuk ruang legar Riccarton Capsule memang dah rasa tak sabar dan teruja. Uniknya Riccarton Capsule Hotel, Kuala Lumpur ini bercirikan jepun atau “Japanese Style” tau. Mungkin ini pengalaman pertama Momi menginap dekat capsule hotel, itu yang teruja lebih tu hehe. Waktu Check-in bermula 3.00 petang dan Check-out 12.00 Tengah Hari.

Riccarton Capsule Hotel, Kuala Lumpur - Pengalaman Tidur Dalam Capsule
Capsule di Riccarton Capsule Hotel, Kuala Lumpur
Lokasi Berhampiran Riccarton Capsule Hotel
Untuk anda yang bercuti di Kuala Lumpur, Riccarton Capsule Hotel terletak di lokasi yang strategik dan berdekatan dengan Tasik Titiwangsa. Selain itu, ia juga berdekatan dengan McDonalds Titiwangsa, Petron dan Shell (jika anda cari barang untuk makan). Antara tempat yang berdekatan di Riccarton Capsule Hotel ialah 1.5 KM ke PWTC dan Sunway Putra Mall dan 2.5 KM ke KLCC. 

Riccarton Capsule Hotel, Kuala Lumpur - Pengalaman Tidur Dalam Capsule
Double Capsule Riccarton Capsule Hotel, Kuala Lumpur

Mula-mula kena check-in dulu ya. Momi diberikan satu kad dan sebuah beg yang berisi selipar putih, alat kawalan jauh (remote control) dan tuala sebelum masuk ke capsule. Menariknya, anda akan diberikan keratan kertas yang ada password Wi-fi dan langkah-langkah semasa anda berada di Riccarton Capsule. Wi-fi dekat Riccarton Capsule ni memang laju tau, seronok buka Facebook, Instagram dan Twitter.

Selesai check-in, anda WAJIB untuk meletakkan selipar atau kasut ke dalam locker kasut yang disediakan mengikut nombor capsule anda. Selepas selesai, Momi terus naik lif ke Tingkat 1 untuk tengok capsule yang Momi bakal menginap semalam. 

Riccarton Capsule Hotel, Kuala Lumpur - Pengalaman Tidur Dalam Capsule
Rules semasa di Riccarton Capsule Hotel, Kuala Lumpur

Riccarton Capsule Hotel, Kuala Lumpur - Pengalaman Tidur Dalam Capsule
Kad hotel - Riccarton Capsule Hotel, Kuala Lumpur

Riccarton Capsule Hotel, Kuala Lumpur - Pengalaman Tidur Dalam Capsule
3 barang wajib dalam beg - Riccarton Capsule Hotel, Kuala Lumpur

Riccarton Capsule Hotel, Kuala Lumpur - Pengalaman Tidur Dalam Capsule
Locker Selipar/Kasut Riccarton Capsule Hotel, Kuala Lumpur

Haa, sebelum masuk, anda boleh tinggalkan barang di locker barang yang disediakan mengikut nombor capsule anda. Kemudahan lain dekat ruang depan selain locker barang, Riccarton Capsule Hotel turut menyediakan ruang kerja dan rehat yang santai. Memang nampak sangat bersih tau, nak buat kerja pon tenang je. Kalau nak iron baju pon boleh dekat sini. 

Riccarton Capsule Hotel, Kuala Lumpur - Pengalaman Tidur Dalam Capsule
Ruang Kerja di Riccarton Capsule Hotel, Kuala Lumpur

Riccarton Capsule Hotel, Kuala Lumpur - Pengalaman Tidur Dalam Capsule
Mesin Air Riccarton Capsule Hotel, Kuala Lumpur

Capsule Ala 'UFO'
Let's talk about Capsule. Memandangkan size Momi terlalu 'comel', Momi ambil double capsule, dikhuatiri single capsule tak berapa sesuai untuk Momi hehe. Tengok je capsul dah teruja sangat, lampu pula bercahaya warna biru, dah rasa macam dekat kapal UFO gitu. Dekat ruangan capsule ini, ada beberapa peraturan yang anda kena ikut, seperti : 
- 'Keep Silence' (Senyap) -termasuk silent phone 
- Mandi sebelum masuk capsule
- Dilarang Makan dan Minum 
- Dilarang buang sampah merata
- Dilarang berbogel!

Riccarton Capsule Hotel, Kuala Lumpur - Pengalaman Tidur Dalam Capsule
Capsule di Riccarton Capsule Hotel, Kuala Lumpur

Riccarton Capsule Hotel, Kuala Lumpur - Pengalaman Tidur Dalam Capsule
Double Room Riccarton Capsule Hotel, Kuala Lumpur

Riccarton Capsule Hotel, Kuala Lumpur - Pengalaman Tidur Dalam Capsule
Double Room Riccarton Capsule Hotel, Kuala Lumpur

Tilam dalam capsul ini memang empuk sangat, termasuk bantal dan comforter (sebab Momi double capsule, ada dua bantal! hehe). Selain itu, setiap capsule ada TV tau dan ia disambungkan dengan internet juga. Boleh la kalau nak tengok movie ke, video dekat YouTube atau layari internet. Memandangkan semuanya kena 'silent' , sebaiknya anda bawa sendiri earphone atau headphone ya! | Riccarton Capsule Hotel, Kuala Lumpur - Pengalaman Tidur Dalam Capsule 

Riccarton Capsule Hotel, Kuala Lumpur - Pengalaman Tidur Dalam Capsule
TV dalam Double Room Riccarton Capsule Hotel, Kuala Lumpur

Riccarton Capsule Hotel, Kuala Lumpur - Pengalaman Tidur Dalam Capsule
Double Room Riccarton Capsule Hotel, Kuala Lumpur

Menariknya dalam capsule ini, turut disediakan button lampu, TV, 'lock' pintu, kawal air-cond dan plug untuk 'charge' termasuk USB. Anda juga boleh ubah keterangan lampu biru dan putih mengikut keselesaan mata anda. Kalau nak tidur, hanya tekan button 'Sleep Mode', maka semua lampu akan terpadam. 

Riccarton Capsule Hotel, Kuala Lumpur - Pengalaman Tidur Dalam Capsule
Double Room Riccarton Capsule Hotel, Kuala Lumpur

Riccarton Capsule Hotel, Kuala Lumpur - Pengalaman Tidur Dalam Capsule
Double Capsule Riccarton Capsule Hotel, Kuala Lumpur

Riccarton Capsule Hotel, Kuala Lumpur - Pengalaman Tidur Dalam Capsule
Double Capsule Riccarton Capsule Hotel, Kuala Lumpur

Mesti anda terfikir, macam mana nak mandi? Haaa.. Bilik mandi dan Tandas juga disediakan ya. Konsep bilik mandi dan tandas ni ala-ala asrama tau, kalau nak mandi tutup tirai je hehe. Antara kemudahan lain dalam tandas seperti syampu dan pengering rambut. Tandas lelaki dan wanita diasingkan, jangan risau ya!

Riccarton Capsule Hotel, Kuala Lumpur - Pengalaman Tidur Dalam Capsule
Tandas & Bilik Mandi Riccarton Capsule Hotel, Kuala Lumpur

Riccarton Capsule Hotel, Kuala Lumpur - Pengalaman Tidur Dalam Capsule
Tandas & Bilik Mandi Riccarton Capsule Hotel, Kuala Lumpur

Harga Capsule Riccarton Capsule Hotel, Kuala Lumpur


Capsule Single Room – RM75.00 
Capsule Double Room – RM140.00

Promosi
Nikmati Menginap di Capsule Hotel Per Night Serendah RM37.50*
* Promosi sah sehingga 25 Mei 2017 sahaja.
* Promosi hanya valid pada hari Isnin hingga Khamis sahaja.

Harga Bilik Riccarton Capsule Hotel, Kuala Lumpur

Deluxe Family Room  – RM335.00 
Deluxe Suite Room – RM250.00 
Deluxe Double Room – RM200.00 
Standard Room – RM170.00

Alamat Riccarton Capsule Hotel, Kuala Lumpur
Wisma Q Titiwangsa,
Persiaran Titiwangsa 1,
Jalan Pahang,
53000 Kuala Lumpur.

Riccarton Capsule Hotel, Kuala Lumpur - Pengalaman Tidur Dalam Capsule
Riccarton Capsule Hotel, Kuala Lumpur - Pengalaman Tidur Dalam Capsule 

Untuk maklumat lanjut mengenai Riccarton Capsule Hotel, Kuala Lumpur sila layari :

Laman Rasmi Riccarton Capsule Hotel, Kuala Lumpur
http://www.riccarton.com.my/

Facebook Rasmi Riccarton Capsule Hotel, Kuala Lumpur
https://www.facebook.com/riccartoncapsulehotel/

Untuk tempahan Riccarton Capsule Hotel, Kuala Lumpur, sila hubungi :
No. Telefon - +603-4031 5000
Email -  reservation@riccarton.com.my

Berapa Bintang untuk Riccarton Capsule Hotel, Kuala Lumpur ?
Dengan ini, Momi nak bagi
4.5 / 5 
BINTANG

Terima kasih Riccarton Capsule Hotel, Kuala Lumpur !