Jualan Gudang Besar-Besaran Benang Hijau x Butik MCC - 25 & 26 Februari Ini!

Jualan Gudang Besar-Besaran Benang Hijau x Butik MCC - 25 & 26 Februari Ini!

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Haa sila baca dengan teliti, sebab untuk pengetahuan anda, 
butik pakaian muslimah popular Benang Hijau bergabung dengan butik MCC bakal membuat jualan gudang secara besar-besaran pada 25 & 26 Februari ini. (Sabtu & Ahad ini!). Dengarnya pelbagai jenis pakaian dijual dengan harga durian runtuh tau!

Jualan Gudang Besar-Besaran Benang Hijau x Butik MCC - 25 & 26 Februari Ini!

Jualan Gudang Besar-Besaran Benang Hijau x Butik MCC - 25 & 26 Februari Ini!

Benang Hijau dan MCC menawarkan lebih 50 jenis tudung dengan harga paling murah iaitu serendah RM5 bagi penghabisan stok. Selain itu, sebanyak 100 jenis blouse, jubah dan palazzo boleh didapati dengan harga serendah RM35 dan RM50 pada hari istimewa berkenaan. Serius? Memang sangat murah okay!

Jualan Gudang Besar-Besaran Benang Hijau x Butik MCC - 25 & 26 Februari Ini!

Sementara sedang 'shopping' sakan nanti, para pengujung juga berpeluang mendapat cabutan bertuah, hamper dan baucar tunai untuk setiap pembelian sehingga RM150. Selain itu, Benang Hijau dan MCC turut memperkenalkan tudung rekaan terbaru mereka dan dijual dengan harga istimewa khas untuk hari itu sahaja. 

Jualan Gudang Besar-Besaran Benang Hijau x Butik MCC - 25 & 26 Februari Ini!

Tak cukup wang tunai? Jangan bimbang ya. Perkhidmatan Debit & Credit Card disediakan untuk anda. Sila bawak wang tunai lebih, takut bersinar-sinar mata anda tengok Jubah & Tudung tu hehehe.

Jualan Gudang Besar-Besaran Benang Hijau x Butik MCC - 25 & 26 Februari Ini!

Jualan Gudang Besar-Besaran Benang Hijau x Butik MCC - 25 & 26 Februari Ini!

Pelbagai aktiviti  juga disediakan untuk kanak-kanak antaranya hiburan bersama watak animasi Didi & Friends, pertandingan mewarna dan banyak lagi. Jadi, marilah datang beramai-ramai ke jualan gudang Benang Hijau dan Butik MCC yang berlangsung pada 25 & 26 Februari ini bermula 10.00 pagi sehingga 7.00 Malam di HQ MCC Bangi yang beralamat di :

No. 3, Perindustrian Suntrack, 
Seksyen 13, 
Bandar Baru Bangi, Selangor.

Jualan Gudang Besar-Besaran Benang Hijau x Butik MCC - 25 & 26 Februari Ini!

Tunggu apa lagi? Shopping jangan tak shopping ya!


Jualan Gudang Besar-Besaran Benang Hijau x Butik MCC 
25 & 26 Februari 2017
10.00 Pagi - 7.00 Malam
HQ MCC Bangi 


Pokka Honey Lemon - Sihat & Menyegarkan!


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Entri sebelum ini, Momi pernah update mengenai produk POKKA, haa kali ni tetiba pula rasa nak share dengan anda resipi Agar-Agar Pokka Honey Lemon Bersama Hirisan Lemon . Hari tu tetiba rasa nak buat agar-agar, jadi Abadik suggest dekat Emak buat Agar-Agar guna Honey Lemon. Kitorang pon cuba cuba je la ni. eehhee


Bahan-bahan Untuk Agar-Agar Pokka Honey Lemon Bersama Hirisan Lemon :

Pokka Honey Lemon (1.5 L)
Nata de coco (Perisa yang berkenan)
Gula (2 senduk kecil)
Agar-agar (Cap layang-layang)
Sebiji Lemon - Ambil kulit sahaja & Hiris


Cara-Cara Memasak Agar-Agar Pokka Honey Lemon Bersama Hirisan Lemon :

1. Masukkan agar2 bersama air , rebus sehingga cair
2. Masukkan 2 sudu gula & kacau
3. Masukkan POKKA Honey Lemon & kacau
4. Biarkan bahan-bahan tersebut dimasak selama 5 minit.
5. Kemudian, masukkan ke dalam bekas (ikut pilihan anda)
6. Kemudian, masukkan nata de coco (mengikut citarasa anda)
7. Kacau
8. Kemudaan, masukkan hirisan lemon
9. Tunggu sehingga jadi suam-suam.
10. Masukkan dalam peti ais & tunggu sehingga sejuk
11. Boleh makan! 


Ternyata uji kaji kami berjaya juga pada rasa, walaupun hancur sedikit hehe. Sebenarnya nak lagi best, anda boleh letak dalam bekas-bekas kecil, best juga tau. Haa... Untuk pengetahuan anda, Pokka Honey Lemon sebenarnya ada beberapa kebaikan. Bukan sekadar minum saja-saja je hehe. Antaranya sesuai untuk mereka yang menjaga kesihatan, kerana produk Pokka Honey Lemon tidak mengandungi bahan pengawet dan pewarna tambahan. Paling penting, menggunakan bahan-bahan dari buah-buahan sebenar. Memang fresh!


Disamping itu, ia mengurangkan pigmentasi dan meningkatkan daya tahan untuk badan. Bestnya, Pokka Honey Lemon sangat sesuai untuk kita di Malaysia, lagi-lagi masa musim panas memang lega.

Untuk maklumat lanjut mengenai produk POKKA, sila layari :
Laman Rasmi POKKA Malaysia - www.pokka.com.my
Facebook rasmi POKKA - https://www.facebook.com/POKKAMY


Rings - Movie Review


Assalamualaikum & Salam sejahtera gais. Movie Review kali ini nak mengulas mengenai filem 'Rings'. Filem ini merupakan sekuel 'The Ring' yang ditayangkan pada tahun 2002. Filem 'Rings' mula ditayangkan sejak 9 Februari 2017 lalu dan ramai yang memberi pandangan elepas menonton filem ini.  Best ke tak filem ni? (Amaran : Mungkin ada Spoiler!)


Sinopsis Rings
'Rings' mengisahkan tentang sebuah video yang menghantui dan membunuh sesiapa sahaja yang menonton sumpahan pita video tersebut. Selepas habis menonton, akan dapat panggilan misteri dari seorang budak dengan menyebut "7 Days" (7 Hari). Gabriel, Hotlt & Julia bersatu untuk mencari jawapan, dari mana datang video misteri itu. (Trailer Rings 2017)

Filem yang bergenre seram ini merupakan arahan F. Javier GutiƩrrez dan dibintangi oleh Matilda Lutz, Alex Roe, David Dorfman, Johnny Galecki, Aimee Teegarden dan ramai lagi. Filem yang berdurasi selama 1 Jam 42 Minit ini diklasifikasikan untuk tonton 13 tahun keatas sahaja (P13) dan ditayangkan dalam bentuk 2D dan 2D D-BOX.


Momi Review's
Momi tak berapa ingat sama ada pernah menonton filem pertamanya, sebab dulu tak suka filem hantu. Bila tengok filem yang terbaru ni, Momi rasa teruja nak tengok sebab ada beberapa scene masa trailer. Ada beberapa adengan yang Momi tergelak, bukan sebab apa, sebab teringat adengan tu dalam filem parody, Scary Movie 3 (kalau anda pernah tengok, mesti teringat). 


Ada beberapa adengan lain pula mengingatkan Momi dekat filem "Final Destination" (2000) dan Don't Breath (2016). Boleh rasa macam anda menonton filem tu hehe. Filem ini menariknya tak banyak 'jump scare'. Jalan ceritanya okay sahaja sebab dah tahu bagaimana senario yang akan terjadi tapi pada bahagian ending ada 'plot twist'. Berkemungkinan ada sekuel kot? hehe. Keseluruhannya, Momi boleh katakan okay sahaja dan tahap seram tak sangat. Kalau anda nak tengok, silalah ke panggung wayang berdekatan okay. :)

Berapa Bintang?
Dengan ini, Momi nak bagi
3 / 5 
BINTANG

Poster Rings 2017 Download | Rings 2017 Subtitle | Sinopsis Rings 2017 Synopsis | Poster Rings 2017 Review | Rings 2017 Malay Subtitle | Rings 2017 Torrent | Review filem Rings 2017 | Barisan pelakon Rings 2017 |  Review filem Rings 2017 Bahasa Melayu | Review Rings 2017 Malay

**all photos taken from comingsoon.net


The Lego Batman Movie - Movie Review

The Lego Batman Movie - Movie Review

Assalamualaikum & Salam sejahtera gais. Movie Review kali ini nak mengulas mengenai filem animasi 3D 'The Lego Batman Movie'. Filem ini merupakan 'spin-off' dari filem 'The Lego Movie' yang ditayangkan pada Februari 2014. Filem 'The Lego Batman Movie' mula ditayangkan sejak 9 Februari 2017. Ramai yang memberi pandangan positif selepas menonton filem ini.  Best ke tak filem ni? (Amaran : Mungkin ada Spoiler!)

The Lego Batman Movie - Movie Review

Sinopsis The Lego Batman Movie
'The Lego Batman Movie' mengisahkan tentang selepas kejadian dalam "The Lego Movie", Lego Batman kembali untuk satu pertarungan baru berdepan ancaman jahat di dunia Lego. Kali ini, Joker dan penjahat-penjahat lain mengancam bandar Gotham. Kini ia bergantung kepada Batman untuk menumpaskan penjenayah dengan bantuan anak angkatnya Robin, Batgirl dan ramai lagi dalam pengembaraan baru Lego. (Trailer The Lego Batman Movie 2017)

Filem yang bergenre animasi, aksi dan komedi ini merupakan arahan Chris McKay. Filem ini dibintangi oleh pelakon suara: Will Arnett, Michael Cera, Zach Galifianakis, Rosario Dawson, Ralph Fiennes dan ramai lagi. Filem yang berdurasi selama 1 Jam 45 Minit ini diklasifikasikan untuk tonton 13 tahun keatas sahaja dan ditayangkan dalam bentuk 2D, 3D, IMAX 3D, 2D ATMOS dan 2D ATMOS D-BOX.

The Lego Batman Movie - Movie Review

Momi Review's
Jalan cerita 'The Lego Batman Movie' berjaya menarik perhatian Momi. Permulaan cerita sahaja dah buat anda ketawa dengan pencerita yang merupakan Batman sendiri. Boleh dikatakan hampir 80% adalah adengan yang boleh buat anda ketawa terbahak-bahak (make sure focus on screen haha).

Menariknya dalam filem ini menampilkan geng-geng dari DC Comics seperti Superman, Joker, Robin dan ramai lagi. Kisah yang memfokuskan kehidupan Batman / Bruce Wayne di bandar Gotham dan kelakarnya, Joker kecewa sebab Batman tidak menganggap Joker sebagai musuh utamanya. Keseluruhan cerita sangat best dan wajib tengok dekat wayang, boleh release tension nih haha.

The Lego Batman Movie - Movie Review

Sedikit info untuk anda, selain filem The Lego Batman Movie , satu lagi 'spin-off' dari 'The Lego Movie' iaitu 'The Lego Ninjago Movie' bakal ditayangan September 2017! Bukan itu sahaja, sekuel 'The Lego Movie' juga bakal ditayangkan pada Februari 2019! 

Berapa Bintang?
Dengan ini, Momi nak bagi
4.5 / 5 
BINTANG

Poster The Lego Batman Movie 2017 Download |  The Lego Batman Movie 2017 Subtitle | Sinopsis The Lego Batman Movie 2017 Synopsis | Poster The Lego Batman Movie 2017 Review | The Lego Batman Movie 2017 Malay Subtitle |The Lego Batman Movie 2017 Torrent | Review filem The Lego Batman Movie 2017 | Barisan pelakon The Lego Batman Movie |  Review filem The Lego Batman Movie 2017 Bahasa Melayu | Review The Lego Batman Movie 2017 Malay

**all photos taken from comingsoon.net


Don't Knock Twice - Movie Review

Don't Knock Twice - Movie Review

Assalamualaikum & Salam sejahtera gais. Movie Review kali ini nak mengulas mengenai filem iaitu 'Don't Knock Twice'. Sebenarnya filem ini tidak berada dalam list untuk Momi tengok, disebabkan pilihan majoriti kawan-kawan, Momi redha menontonnya hehe.  Best ke tak filem ni? (Amaran : Mungkin ada Spoiler!)

Don't Knock Twice - Movie Review

Filem yang berdurasi selama 1 Jam 33 Minit ini merupakan arahan dari Caradog W. James. Filem ini dibintangi oleh  Katee Sackhoff, Lucy Boynton, Javier Botet, Nick Moran dan ramai lagi. Filem Seram ini diklasifikasikan untuk 13 tahun ke atas.  (Trailer Don't Knock Twice 2017)

Sinopsis Don't Knock Twice
'Don't Knock Twice' mengisahkan tentang Jess, seorang ibu yang terdesak untuk kembali berhubung dengan anak perempuannya, Chloe. Ada perkara aneh yang berlaku selepas Chloe dan rakannya mengetuk pintu disebuah rumah tidak berpenghuni. Rumah tersebut ada kaitan dengan kematian rakan zaman kanak-kanaknya. Apakah yang menganggu Chloe sebenarnya?  

Don't Knock Twice - Movie Review

Jalan Cerita?
Jalan cerita pada awalnya menarik perhatian juga, tetapi pada bahagian 'ending'nya buat anda rasa kecewa nak tengok sebab cerita dia tergantung dan 'plot twist' kaw-kaw punya! Serius, kecewa sikit juga sebenarnya setelah bersusah payah menjalani keseraman cerita (hahaha), akhir sekali tidak berapa menarik. Bukan Momi sahaja, tapi rakan-rakan yang menonton turut kecewa dan tertanya. Mungkin sebab ia sebuah filem seram mungkin? atau nak buat sekuel. Keseluruhannya, boleh tengok tapi jangan tengok bersungguh haha. 

Berapa Bintang?
Dengan ini, Momi nak bagi
3 / 5 
BINTANG

Poster Don't Knock Twice 2017 Download |  Don't Knock Twice 2017 Subtitle | Sinopsis Don't Knock Twice 2017 Synopsis | Poster Don't Knock Twice 2017 Review | Don't Knock Twice 2017 Malay Subtitle | Don't Knock Twice 2017 Torrent | Review filem Don't Knock Twice 2017 | Barisan pelakon Don't Knock Twice  Review filem Don't Knock Twice 2017 Bahasa Melayu | Review Don't Knock Twice Malay

**all photos taken from google.


John Wick: Chapter 2 - Movie Review

John Wick: Chapter 2 - Movie Review

Assalamualaikum & Salam sejahtera gais. Movie Review kali ini nak mengulas mengenai filem yang baru sahaja ditayangan pada 9 Februari lalu iaitu 'John Wick: Chapter 2'. Untuk pengetahuan anda, filem ini merupakan filem sekuel dari filem 'John Wick' yang ditayangkan sekitar tahun 2014. Momi tak pernah tengok filem pertamanya, mungkin tak berapa jelas beberapa kisah lalu. Best ke tak filem ni? (Amaran : Mungkin ada Spoiler!)

John Wick: Chapter 2 - Movie Review

Filem yang bergenre Aksi & Ngeri ini merupakan arahan pertama dari Chad Stahelski selepas mengarah filem pertamanya bersama David Leitch. Filem ini dibintangi oleh Keanu Reeves sebagai peneraju utama dan menampilkan pelakon lain seperti Common, Laurence Fishburne, Riccardo Scamarcio dan ramai lagi. Filem yang berdurasi selama 2 Jam 2 Minit ini diklasifikasikan untuk tonton 18 tahun keatas sahaja. Sila jangan bawa kanak-kanak ya. (Trailer John Wick: Chapter 2 2017)

John Wick: Chapter 2 - Movie Review

Sinopsis John Wick: Chapter 2
'John Wick: Chapter 2' mengisahkan tentang seorang pembunuh upahan yang dihantar untuk membunuh pembunuh upahan lain ini kembali dengan misi baru, di mana dia dipaksa untuk kembali dari persaraan oleh bekas rakan setugasnya. Bekas rakannya itu mahu mengambil alih rangkaian pembunuh upahan antarabangsa. John Wick terpaksa melakukan misi tersebut kerana telah bersumpah sebelum ini. Oleh itu, dia mengembara ke Rom untuk menumpaskan pembunuh-pembunuh upahan yang terhebat. Pelbagai rintangan yang harus dilalui oleh John Wick. 

John Wick: Chapter 2 - Movie Review

Penuh Aksi!
Permulaan cerita sahaja dah ada aksi kejar mengejar. Tapi dah boleh agak untuk filem-filem sebegini. Bukan itu sahaja, 'scene' tembak menembak, langgar melanggar turut menjadi point filem ini. Bab meletopkan rumah orang yang buat Momi sangat terkejut.Oh ya, Momi lupa masa tu filem ini untuk 18 tahun ke atas sahaja. Memang ganas dan penuh darah ya gais. 

Jalan Cerita?
Momi rasa jalan ceritanya menarik juga. Walaupun ini bukan 'genre' kegemaran Momi, tetapi filem dia buat anda rasa duduk tak senang dan ternanti-nanti apa yang bakal berlaku pada John Wick. Kalau anda peminat filem aksi dan ngeri, ini filem yang sesuai untuk anda tonton dipawagam. Keseluruhannya, anda kena persiapkan jantung dan mata sebab banyak 'scene' tak diduga berlaku hehe. 

Sedikit info untuk anda, filem ini bakal ada sambungan lagi okay, filem ketiga masih lagi dalam perbincangan. Momi rasa nak 'follow up' filem ini kalau ada sekuel hehe.

Berapa Bintang?
Dengan ini, Momi nak bagi
4.5 / 5 
BINTANG

Poster John Wick: Chapter 2 2017 Download |  John Wick: Chapter 2 2017 Subtitle | Sinopsis John Wick: Chapter 2 2017 Synopsis | Poster John Wick: Chapter 2 2017 Review | John Wick: Chapter 2 2017 Malay Subtitle | John Wick: Chapter 2 2017 Torrent | Review filem John Wick: Chapter 2 2017 | Barisan pelakon John Wick: Chapter 2  Review filem John Wick: Chapter 2 2017 Bahasa Melayu | Review John Wick: Chapter 2 2017 Malay

**all photos taken from comingsoon.net


Kaio Studio - Studio Fotografi Terbaik Di Shah Alam


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Baru-baru ini Momi bersama rakan Blogger ke Kaio Studio yang terletak di Shah Alam. Rasanya ramai yang sudah mengenali KAIO STUDIO , yang pernah jadi viral dengan video wedding 'time-freeze' di laman media sosial. Momi nak cerita sedikit sejarah Kaio Studio serta pengalaman 'photoshoot' bersama mereka.

Kaio Studio - Studio Fotografi Terbaik Di Shah Alam

Siapa Kaio Studio?
Kaio Studio memulakan operasinya sejak tahun 2012 dan diasaskan oleh Anwar Abdullah (lebih dikenali sebagai 'Kaio'). Untuk pengetahuan anda, pada awal kerjaya Kaio Studio, mereka hanya 'wedding videographer' sahaja dan kini telah melebarkan sayap mereka ke pelbagai genre seperti perkahwinan, majlis-majlis, pengiklanan video kempen, program TV, filem pendek dan sebagainya. Bestnya kini mereka mempunyai studio sendiri. Tahniah!

Kaio Studio - Studio Fotografi Terbaik Di Shah Alam
Anwar Abdullah (Kaio)

Pencapaian Kaio Studio
Menariknya, Kaio Studio pernah memenangi Most Glam Fashion Videographer 2015 oleh Majalah Glam pada 29 Oktober 2015. Majlis tersebut telah diadakan di Glass House, Seputeh. Anda boleh lihat semasa hari penerimaan anugerah Most Glam Fashion Videographer 2015 di sini : http://www.kaiostudio.com/fashion/most-glam-next-fashion-videographer-winner-kaio-studio/

Kaio Studio - Studio Fotografi Terbaik Di Shah Alam

Seterusnya, Kaio Studio juga pernah ke Paris bersama Anuar Zain untuk sesi penggambaran muka depan majalah Fashion & Travel. Bukan itu sahaja, Kaio Studio juga pernah ke Cairo, Mesir untuk sesi photoshoot bersama pereka fesyen ternama tanah air iaitu Ezuwan Ismail. 

Antara pereka fesyen yang pernah mendapatkan sentuhan karya daripada Kaio Studio adalah seperti Lynda Rahim, Wandpa, Melinda Looi dan Zawara. Selain dari itu, ramai para selebriti dan jenama-jenama pakaan ternama juga tidak melepaskan peluang untuk mendapatkan khidmat dari Kaio Studio seperti Creacion by Dato Siti Nurhaliza, Adriana Yariqa (Jenama dari Singapura), Miasara Couture, Lumiere Concept dan ramai lagi.

Kaio Studio - Studio Fotografi Terbaik Di Shah Alam

Pengalaman Photoshoot Bersama Kaio Studio
Sangat mudah untuk kesini dengan hanya menggunakan Waze. Suruh abang Uber bawak terus sampai hehe. Sampai-sampai je tengok ramai dah photoshoot, sempat berehat sekejap dekat ruang tempat duduk yang luas dan selesa. Juga disediakan ruang solat dan juga tandas untuk pengguna. 

Kaio Studio - Studio Fotografi Terbaik Di Shah Alam

Masa photoshoot pula, tidak menjadi masalah. Team Kaio Studio juga memberi idea kepada Momi bagaimana untuk 'pose'. Bila dah selesa bergambar, pose tak berhenti tau sampai Momi sendiri mintak 'stop'. Maaf sebab laju sangat pose masa tu haha. Hasil gambar Kaio Studio memang cantik. Kebanyakkan shot yang ditangkap memang ada dalam imaginasi Momi hehe. Tak perlu nak edit apa-apa, boleh terus post tau. Momi dah guna dekat header blog dan juga business card yang baru :) 

Kaio Studio - Studio Fotografi Terbaik Di Shah Alam

Gambar Terbaik Dari Kaio Studio
Berikut adalah gambar-gambar Photoshoot Momi bersama Kaio Studio.

Kaio Studio - Studio Fotografi Terbaik Di Shah Alam

Kaio Studio - Studio Fotografi Terbaik Di Shah Alam

Kaio Studio - Studio Fotografi Terbaik Di Shah Alam

Kaio Studio - Studio Fotografi Terbaik Di Shah Alam

Kaio Studio - Studio Fotografi Terbaik Di Shah Alam

Kaio Studio - Studio Fotografi Terbaik Di Shah Alam

Kaio Studio - Studio Fotografi Terbaik Di Shah Alam

Kaio Studio - Studio Fotografi Terbaik Di Shah Alam

Kaio Studio - Studio Fotografi Terbaik Di Shah Alam

Kaio Studio - Studio Fotografi Terbaik Di Shah Alam

Kaio Studio - Studio Fotografi Terbaik Di Shah Alam

Kaio Studio - Studio Fotografi Terbaik Di Shah Alam

Perkhidmatan yang ditawarkan di Kaio Studio
Terdapat beberapa perkhidmatan yang disediakan, antaranya : 
1. Wedding photography and videography
2. Corporate photography and videography
3. Commercial video
4. Campaign video and photography
5. Music video

Untuk lebih info , sila ke : http://www.kaiostudio.com/our-services/

Kaio Studio - Studio Fotografi Terbaik Di Shah Alam

Terima kasih Kaio Studio atas peluang yang diberikan. Dapat juga merasa photoshoot dekat Kaio Studio. Rasa nak tengok-tengok lagi video dan gambar-gambar Kaio Studio, boleh intai-intai laman sosial media mereka : 

Laman Rasmi Kaio Studio - www.kaiostudio.com
Facebook Rasmi Kaio Studio - https://www.facebook.com/KaioStudio
Twitter Rasmi Kaio Studio - https://twitter.com/kaiostudio
Instagram Rasmi Kaio Studio - https://www.instagram.com/kaiostudio/
Channel YouTube Rasmi Kaio Studio - https://www.youtube.com/user/KaioStudioTV


Alamat Kaio Studio : 
KAIO STUDIO AND PRODUCTION SDN BHD,
1-06, Mitea Residence Office,
No.5 Persiaran Sukan, Seksyen 13, 
40100 Shah Alam, Selangor.

WAZE : ‘KAIO STUDIO’