Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara

by - 2/06/2018 11:58:00 pm


Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara

Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara | Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais! Anda pernah menginap dekat homestay? Kalau Momi mestilah plih homestah yang berdekatan dengan kawasan yang ada pelbagai kemudahan dan tak jauh dari kedai. Baru-baru ini Momi dan kawan-kawan Blogger saja mencari tempat untuk mini gathering hujung minggu sekitar Kota Damansara. Kebetulan pula masa tu ada event berdekatan situ, jadi Momi memlih untuk menginap 2 hari 1 malam di Elvara Malaysia, Empire Damansara. Kenapa Elvara Malaysia menjadi pilihan? 

Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara

Yang best-nya Elvara Malaysia ini menawarkan homestay sekitar Empire Damansara tau. Selesai dari event, terus check-in ke homestay Elvara Malaysia yang juga dikenali dengan Elvara Guest House. Berada di tingkat 21, Momi dapat seunit Duplex untuk 5 orang yang berkeluasan sekitar 650 sft - 750 sft. Selain unit Duplex, Elvara Malaysia juga ada unit Studio untuk 3 orang. Memang teruja nak masuk sini sebab ini pertama kali jejak ke homestay Elvara Malaysia.

Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara

Pengalaman kali pertama menjejakkan kaki ke unit Duplex Elvara Malaysia ini rasa teruja dan terpesona melihat suasana dalam homestay. Untuk pengetahuan anda, Unit Duplex merupakan unit rumah studio yang mempunyai dua tingkat dimana tingkat atas dijadikan bilik tidur dan tingkat bawah dijadikan ruang tamu dan dapur. Kedua tingkat ini dihubungkan dengan tangga. Untuk pengetahuan anda, Homestay Elvara Malaysia tidak boleh memasak ya.

Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara

Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara

Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara

Untuk tingkat atas dilengkapi dengan dua buah katil bersaiz 'queen', ruangan kerja yang selesa dengan meja dan kerusi, almari dan ampaian baju, kipas dan penghawa dingin. Menariknya bahagian atas juga disertakan dengan bilik air yang lengkap, jadi tak perlu berulang kali naik turun untuk ke bilik air.

Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara

Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara

Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara


Untuk tingkat bawah pula dilengkapi dengan perabot, televisyen, meja makan dan penghawa dingin. Anda tak perlu risau tentang Wifi sebab Elvara Malaysia menyediakan Wifi secara percuma. Serius best! | Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara

Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara

Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara


Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara

Harga Guest House Elvara Malaysia
Harga yang ditawarkan untuk Homestay Elvara Malaysia ini sempena promosi adalah seperti berikut :

Studio - 3 pax
RM120/ 1 Hari (Ahad - Khamis)
RM150/ 1 Hari (Jumaat, Sabtu)

Duplex - 5 pax
RM150/ 1 Hari  (Ahad - Khamis)
RM180/ 1 Hari  (Jumaat, Sabtu)


Terima kasih Elvara Malaysia di atas penginapan yang sangat selesa untuk dua hari satu malam. Memandangkan harga tengah promosi ni rasanya berbaloi untuk bermalam, rasa macam nak repeat lagi hehe. Untuk maklumat lanjut mengenai Elvara Malaysia, sila layari laman sosial media : Facebook dan Instagram untuk mengetahui promosi atau makluman terkini.

You May Also Like

24 comments

  1. kalau x dapat nak own duplex sendiri one day dapat sewa sehari dua pun jadila.. cantiknyaaa ^^

    ReplyDelete
  2. This homestay terletak nearby my house. So nice. Location agak strategic. I personally like its interior. Sangat minimalist and instagrammable hahaha. Anyway, kalau plan nak buat mini gathering dengan kawan-kawan or throwing a birthday party, confirm this could be an ideal venue!

    ReplyDelete
  3. Cantik dan selesa sungguh . harga pun okay lah affordable. :)

    ReplyDelete
  4. amboi kemain die posing disebalik langsir...nmpk mewah tp rate tkde la mhl sgt

    ReplyDelete
  5. Cantik deco dalaman.. Harga penginapan pun ok.. Nak buat gathering kecil2an boleh jgk kan kat sini..

    ReplyDelete
  6. Omg ! omg! Omg!
    Kenapa sangat cozy this house dik?! Kalau sis masuk , memang tak nak bergenjak rasanya.
    Selesa dan tersangat cantik.

    ReplyDelete
  7. suka simple deko2 homestay ni..harga untuk 5 orang pun murah tu..nti boleh suggest kat kwn2 yang travel ke damansara hihi

    ReplyDelete
  8. Such a lovely place to stay.. Great vacation... nice homestay

    ReplyDelete
  9. Murah sangat sangat tu wak kalau area damansara. Nnti boleh suggest kat kawan kawan kalau nk ke area sana.

    ReplyDelete
  10. Banyak jugak facilities yg ada dalam homwstay ni . Harga pun murah-murah .

    ReplyDelete
  11. Cantiknya kediaman ni lehai....nak beli of course la harganya mahal. Nama homestay ni pun best E.L.V.A.R.A Harga sewaan pun tak mahal sangat. Kiranya berpatutan sangat.

    ReplyDelete
  12. Nice homestay you had gone. Will recommend my Sis to stay there during CNY.

    ReplyDelete
  13. Sakan ye awak posing kat elvara ni, haha. Tapi nampak cantik, macam sangat instagrammable la homestay ni. nampak gayanya kena la check it out nanti bebila kalau family datang kl ke. Harga pun sangat reasonable actually. Tapi kenapa macam takde gambar dari luar je, huhu

    ReplyDelete
  14. Memang nampak mewah betul homestay nie. Tengok saja interior design dia, bagi feeling ala2 english gitueee !

    ReplyDelete
  15. bukan main lagi posing. hehe.. bertuahnya dpt menginap tmpat best mcm ni. suka tgk exposed bricks tu.

    ReplyDelete
  16. Interior dia memang best. Kalau ruby bujang. Memang inilah Gaya rumah ruby deko. Simple dan senang nak kemas. Paling utama senang nak menyapu dan mengemop. Hahhaha

    ReplyDelete
  17. I love the ID. Comfy and not over do. Harga pun murah. Great place for bonding too.

    ReplyDelete
  18. Yang penting tidur posing tu sangat-sangat model ok! Dengan kaki mruncing wei!
    Oh.
    Pasal Elvara nie - bagus juga untuk staycation kan.

    ReplyDelete
  19. Selesa betul tengok homestay ni..cantik pun ye jugak...harga pun berpatutan..

    ReplyDelete
  20. oh my..!! murahnya sewa dia.. nanti kalau bawa family ke sabah singgah sni laa.. dah tahu mana dah.. thx momi.!

    ReplyDelete
  21. wah.. memang nampak mewah dan selesa homestay elvara malaysia ni.. rasa macam sesuai sangat bawa family ke sini.. susunan dan dekorasi didalamnya pun nampak cun dan sejuk mata memandang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Simple modern n neat. Tapi yang tak boleh blah harga dia murah. Macam tak boleh terima kenyataan plak

      Delete
  22. nice la interior design dia. nak bertapa dari orang boleh la ni. heheh. harga pun not bad.

    ReplyDelete
  23. Best nyer! I like the high ceiling and also their modern contemporary decor.

    ReplyDelete