Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara

Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara | Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais! Anda pernah menginap dekat homestay? Kalau Momi mestilah plih homestah yang berdekatan dengan kawasan yang ada pelbagai kemudahan dan tak jauh dari kedai. Baru-baru ini Momi dan kawan-kawan Blogger saja mencari tempat untuk mini gathering hujung minggu sekitar Kota Damansara. Kebetulan pula masa tu ada event berdekatan situ, jadi Momi memlih untuk menginap 2 hari 1 malam di Elvara Malaysia, Empire Damansara. Kenapa Elvara Malaysia menjadi pilihan? 

Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara

Yang best-nya Elvara Malaysia ini menawarkan homestay sekitar Empire Damansara tau. Selesai dari event, terus check-in ke homestay Elvara Malaysia yang juga dikenali dengan Elvara Guest House. Berada di tingkat 21, Momi dapat seunit Duplex untuk 5 orang yang berkeluasan sekitar 650 sft - 750 sft. Selain unit Duplex, Elvara Malaysia juga ada unit Studio untuk 3 orang. Memang teruja nak masuk sini sebab ini pertama kali jejak ke homestay Elvara Malaysia.

Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara

Pengalaman kali pertama menjejakkan kaki ke unit Duplex Elvara Malaysia ini rasa teruja dan terpesona melihat suasana dalam homestay. Untuk pengetahuan anda, Unit Duplex merupakan unit rumah studio yang mempunyai dua tingkat dimana tingkat atas dijadikan bilik tidur dan tingkat bawah dijadikan ruang tamu dan dapur. Kedua tingkat ini dihubungkan dengan tangga. Untuk pengetahuan anda, Homestay Elvara Malaysia tidak boleh memasak ya.

Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara

Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara

Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara

Untuk tingkat atas dilengkapi dengan dua buah katil bersaiz 'queen', ruangan kerja yang selesa dengan meja dan kerusi, almari dan ampaian baju, kipas dan penghawa dingin. Menariknya bahagian atas juga disertakan dengan bilik air yang lengkap, jadi tak perlu berulang kali naik turun untuk ke bilik air.

Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara

Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara

Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara


Untuk tingkat bawah pula dilengkapi dengan perabot, televisyen, meja makan dan penghawa dingin. Anda tak perlu risau tentang Wifi sebab Elvara Malaysia menyediakan Wifi secara percuma. Serius best! | Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara

Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara

Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara


Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara

Harga Guest House Elvara Malaysia
Harga yang ditawarkan untuk Homestay Elvara Malaysia ini sempena promosi adalah seperti berikut :

Studio - 3 pax
RM120/ 1 Hari (Ahad - Khamis)
RM150/ 1 Hari (Jumaat, Sabtu)

Duplex - 5 pax
RM150/ 1 Hari  (Ahad - Khamis)
RM180/ 1 Hari  (Jumaat, Sabtu)


Terima kasih Elvara Malaysia di atas penginapan yang sangat selesa untuk dua hari satu malam. Memandangkan harga tengah promosi ni rasanya berbaloi untuk bermalam, rasa macam nak repeat lagi hehe. Untuk maklumat lanjut mengenai Elvara Malaysia, sila layari laman sosial media : Facebook dan Instagram untuk mengetahui promosi atau makluman terkini.