• #MovieReview - Train To Busan

  Review Filem Train To Busan

  Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Tengah trending sekarang filem korea yang mendebarkan dan penuh aksi iaitu filem "Train To Busan". Momi adalah peminat cerita berkaitan zombie ni, jadi memang rasa teruja nak menonton filem ini. Filem Train To Busan mula ditayangkan sejak 8 September 2016 dan ramai yang memberi pandangan positif dekat filem ini. Best ke tak? ::Amaran : Spoiler:: 

  Review Filem Train To Busan

  Saksikan Trailer "Train To Busan"!
  Download Train To Busan 2016

  SINOPSIS Train To Busan
  Wabak virus zombi mula merebak di Korea Selatan, menyebabkan mereka yang dijangkiti menjadi agresif dan ganas. Sekumpulan orang yang terselamat cuba melarikan diri dengan menaiki kereta api KTX dari Seoul ke Busan, yang mana berkemungkinan tempat selamat untuk pelarian. Tetapi ketika dalam perjalanan, mereka juga terpaksa bergelut untuk menyelamatkan diri.

  Bahasa: Korean
  Klasifikasi: 18
  Tarikh Tayangan: 8 September 2016
  Genre: Drama / Ngeri
  Durasi: 1 Jam 58 Minit
  Pengedar: GSC Movies
  Pelakon: Gong Yoo, Ma Dong-Seok, Jung Yu-mi, Choi Woo-Shik, Ahn So-Hee, Kim Soo-Ahn
  Pengarah: Yeon Sang-Ho
  Format: 2D

  Review Filem Train To Busan

  REVIEW Train To Busan
  Awesome! Apa yang Momi boleh katakan filem ini sangat menarik dan memang wajib pergi wayang tengok. Jalan cerita dia bermula dengan tenang, beberapa minit selepas itu ia penuh dengan zombie dan drama yang mendebarkan. Masa menonton filem ini memang tak boleh bernafas sangat sebab ada je adengan yang mendebarkan.

  Review Filem Train To Busan

  Kesemua pelakon memainkan watak dengan baik. Lagi-lagi 3 watak utama Seok-woo (lakonan Gong Yoo), Soo-an (lakonan Kim Su-an) & Sang-hwa (lakonan Ma Dong-seok) yang meninggalkan kesan terhadap penonton. Masa 3 lelaki berlawan dengan zombie nak lari dari gerabak 9 ke 15 memang best dan mendebarkan. Tak lupa , adengan yang akan buat korang sebak T^T. Siapa yang akan 'survive'?

  Keseluruhannya, filem ini sangat menarik dan highly recommend untuk tengok. Rasa nak tengok lagi sebab nak tengok zombie lari kejar manusia hehe. Untuk pengetahuan anda, filem prequel Train To Busan, "Seoul Station" telah direleasekan sebulan selepas Train To Busan ditayangkan. Tak pasti sama ada akan release dekat Malaysia atau tidak. hehe. Selamat menonton gais. :)

  Review Filem Train To Busan

  Dengan ini, Momi nak bagi
  4.5 / 5 
  BINTANG


  Poster Train To Busan 2016 Download |  Train To Busan 2016 Subtitle | Sinopsis Train To Busan 2016 Synopsis | Poster Train To Busan 2016 Review | Train To Busan 2016 Subtitle |  Train To Busan2016 Torrent | Review filem Train To Busan 2016 | Barisan pelakon Train To Busan 2016  Review film Train To Busan 2016 | Review filem Train To Busan 2016

  **all picture belongs to Google 
 • You might also like

  3 comments: