#MovieReview - Sinister 2

23:30:00 Rafzan Tomomi 4 Comments


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem seram, "Sinister 2". Filem ini kesinambungan dari filem pertamanya "Sinister" (2013). Rasa sangat teruja nak tengok, apa yang akan terjadi dalam filem ini. Adakah filem ni lebih seram berbanding filem sebelumnya? Jom baca review selanjutnya :)


Download Sinister 22015

Tempat : GSC Nu Sentral
Hall : 6
Tarikh Tonton : 29 Ogos 2015 (Sabtu)
Masa : 6.15 Petang

Filem ini diarahkan oleh Ciaran Foy. Ia direleasekan mulai 21 Ogos 2015 (US) dan 28 Ogos 2015 (Malaysia). Filem ini menampilkan pelakon seperti :
  • James Ransone sebagai Ex-Deputy So & So
  • Shannyn Sossamon sebagai Courtney Collins
  • Robert Daniel Sloan sebagai Dylan Collins
  • Dartanian Sloan sebagai Zach Collins
  • Lea Coco sebagai Clint Collins
  • Tate Ellington sebagai Dr. Stomberg
  • John Beasley sebagai Father Rodriguez
  • Lucas Jade Zumann sebagai Milo
Sinopsis Pendek
Filem "Sinister 2" (18) mengisahkan selepas kejadian malapetaka dalam filem pertama "Sinister", seorang wanita dan dua anak lelaki kembarnya yang berusia sembilan tahun telah berpindah ke sebuah rumah di pedalaman yang tanpa diketahui mereka sebenarnya telah ditanda untuk kematian.


Review**
Pembunuhan keluarga yang tak bersalah kembali! Filem ini akan membawa penonton bagaimana kanak-kanak yang dihasut untuk membunuh keluarganya sendiri. Jalan ceritanya seperti yang saya jangkakan. Filem seram tak lengkaplah kalau takde sound effect dan jump scare yang buat penonton terkejut. Dalam filem ni, saya suka macam mana dia twist jalan cerita diadan bagaimana cara budak tu bunuh keluarganya. Overall, seram sikit sambil tutup telinga sebab takut terkejut! haha

**Review ini adalah pendapat saya sendiri. Jika korang ada review sendiri, boleh share kat ruangan komen. Sharing is caring :)

Rate
Dengan ini saya memberi 4.5 / 5 bintang.


Sinister 2 2015 Download | Sinister 2 2015 Subtitle | Sinister 2 2015 Synopsis | Sinister 2 2015 Review

4 comments:

  1. antara filem yang saya dah letak dalam list akan beli dvd nanti. Yelah.. pengumpul dvd filem seram katanya hehehe

    ReplyDelete
  2. takutt la. kalau tengok kat wayang. memang tidak laaa. hahahaha

    ReplyDelete