#MovieReview "Mad Max : Fury Road"

09:00:00 Rafzan Tomomi 6 Comments


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem aksi, "Mad Max: Fury Road". Filem ini menelan belanja 150 Juta dan kutipan terkini selepas ditayangkan ia mengutip lebih dari 135 juta!. Jom baca review selanjutnya :)



Download Mad Max : Fury Road

Tempat : GSC Mid Valley
Hall : 11
Tarikh Tonton : 23 Mei 2015 (Sabtu)
Masa : 4.00 Petang

Filem ini diarahkan oleh George Miller . Ia direleasekan mulai 15 Mei 2015 (US) dan 14 Mei 2015 (Malaysia). Filem ini menampilkan pelakon seperti :
  • Tom Hardy sebagai Max Rockatansky
  • Charlize Theron sebagai Imperator Furiosa
  • Nicholas Hoult sebagai Nux
  • Hugh Keays-Byrne sebagai Immortan Joe
  • Josh Helman sebagai Slit
  • Nathan Jones sebagai Rictus Erectus
  • ZoĆ« Kravitz sebagai Toast the Knowing
  • Rosie Huntington-Whiteley sebagai The Splendid Angharad
  • Riley Keough sebagai Capable
  • Abbey Lee sebagai The Dag
  • dan ramai lagi...
Sinopsis Pendek
Filem "Mad Max : Fury Road" mengisahkan Mad telah kehilangan isteri dan anaknya selepas kehidupan bumi kini tinggal hanya padang pasir dan tiada satu pon tumbuhan hijau akibat peperangan nuklear. Mad dan Furiosa bersatu untuk menghapuskan kekejaman yang dilakukan Immortan Joe. Pelbagai rintangan yang mereka hadapi. Adakah mereka berjaya?


Poster "Mad Max Fury Road" (sumber : google image)

Review Sendiri**
Kalau korang menonton filem ni pasti korang takkan tertidur punya sebab ia penuh aksi dan sangat bisingg. haha Ramai yang recommend tengok filem ni, jadi saya pon pergilah menontonya. hee Jalan cerita pada awalnya macam tak berapa faham , tapi lepas satu insiden nak ke pekan gas tu baru mula faham cerita dia. Filem ini adalah filem ketiga selepas 30 tahun dari filem ke-2nya ditayangkan. Fuhh~ memang lama tu. haha Filem ni absolutely ganas giler, penuh dengan aksi boom sana sini, kejar mengejar dan memang teruja tengok dia. Sebab tajuk pon memang 'Mad', memang gila lah kan. haha Filem ni berkemungkinan akan ada lagi 2 sequel yang diorang tengah buat, harap lebih gilerss dari yang ni. haha Diingatkan bahawa filem ini hanya untuk 18 tahun ke atas, so jangan bawak anak kecil please. :D


**Review ini adalah pendapat saya sendiri. Jika korang ada review sendiri, boleh share kat ruangan komen. Sharing is caring :)

Rate
Penuh aksi dan sangat bising. haha Dengan ini saya memberi 4.5 / 5 bintang.


Mad Max Fury Road Download | Mad Max Fury Road Subtitle | Mad Max Fury Road Synopsis

6 comments:

  1. iday pon suka movie ni! Hahahaha suka nicholas hoult. hehe

    ReplyDelete
  2. Huaa tak tengok lagi.. ritu ena pergi tengok cerita Tomorrowland..

    ReplyDelete
  3. Dan tengok movie ni memang terbaik! aksi kow2x punya

    ReplyDelete