Itulah waktunya
Hasil penat lelah selama 3 tahun menghasilkan segulung diploma
Aku bersyukur kerana berjaya tamat dengan jayanya
Aku bangga dengan diri sendiri
Aku bangga aku boleh berjaya sampai tahap ni

Walaupun selalu buat assignment dekat McD
Walaupun banyak main-main 
Walaupun banyak keluar pergi photoshoot
Semuanya masih segar dalam ingatan aku.. masih

Walaupun sudah 1 tahun 6 bulan berlalu
Aku masih dapat rasa nervous nya nak naik atas pentas
Aku masih dapat rasa betapa gembiranya aku
Aku masih dapat rasa menerima sijil diploma depan orang ramai (walaupun yang ramainye student jugak)

Terima kasih kepada kawan kawan yang banyak sangat membantu
Tak lupa lecturer-lecturer yang mengajar
Serta Keluarga yang banyak membantu dari segi kawangan (ayat penghargaan folio sekolah)
Jasa korang semua dikenang :)

#throwback2012

RANDOM AWESOME #22 : Graduation


Itulah waktunya
Hasil penat lelah selama 3 tahun menghasilkan segulung diploma
Aku bersyukur kerana berjaya tamat dengan jayanya
Aku bangga dengan diri sendiri
Aku bangga aku boleh berjaya sampai tahap ni

Walaupun selalu buat assignment dekat McD
Walaupun banyak main-main 
Walaupun banyak keluar pergi photoshoot
Semuanya masih segar dalam ingatan aku.. masih

Walaupun sudah 1 tahun 6 bulan berlalu
Aku masih dapat rasa nervous nya nak naik atas pentas
Aku masih dapat rasa betapa gembiranya aku
Aku masih dapat rasa menerima sijil diploma depan orang ramai (walaupun yang ramainye student jugak)

Terima kasih kepada kawan kawan yang banyak sangat membantu
Tak lupa lecturer-lecturer yang mengajar
Serta Keluarga yang banyak membantu dari segi kawangan (ayat penghargaan folio sekolah)
Jasa korang semua dikenang :)

#throwback2012

April 23, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Entri ini nak review sikit pasal filem animasi yang comel "Rio 2". Filem ini diarahkan oleh Carlos Saldanha dan direleasekan pada 21 Mac 2014. Kutipan setakat ini selepas ditayangkan sebanyak $275,063,000 (275 Juta).


Tempat : Berjaya Times Square, Kuala Lumpur
Tarikh : 19 April 2014
Masa : 3.50 Petang


Filem ni dah sebulan ditayangkan kat Malaysia. Nasib sempat jugak tengok. hee Saya tak pernah tengok pon siri pertama filem Rio ni. Apa yang menariknya dalam filem animasi ini banyak adengan lawak dan comel. hahah Tak lupa dengan tarian dan nyanyian memang layan, lagi-lagi filem ni memang ala-ala musical macam "Frozen". Part yang paling best bila diorang nak on the way ke hutan Amazon dan lepas tu jumpa dengan banyak lagi spesis yang sama. "Blu" watak utama, seekor burung bandar dan dijaga oleh Linda, memang Blu tak biasa la dengan keadaan hutan. Macam-macam di belajar dan dia sangat lawak. hahaha Siapa tak sempat menonton, masih ada masa. Carilah panggung wayang yang terdekat. hee

Rating : 4.5 / 5 Bintang

RANDOM AWESOME #21 : Review "Rio 2"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Entri ini nak review sikit pasal filem animasi yang comel "Rio 2". Filem ini diarahkan oleh Carlos Saldanha dan direleasekan pada 21 Mac 2014. Kutipan setakat ini selepas ditayangkan sebanyak $275,063,000 (275 Juta).


Tempat : Berjaya Times Square, Kuala Lumpur
Tarikh : 19 April 2014
Masa : 3.50 Petang


Filem ni dah sebulan ditayangkan kat Malaysia. Nasib sempat jugak tengok. hee Saya tak pernah tengok pon siri pertama filem Rio ni. Apa yang menariknya dalam filem animasi ini banyak adengan lawak dan comel. hahah Tak lupa dengan tarian dan nyanyian memang layan, lagi-lagi filem ni memang ala-ala musical macam "Frozen". Part yang paling best bila diorang nak on the way ke hutan Amazon dan lepas tu jumpa dengan banyak lagi spesis yang sama. "Blu" watak utama, seekor burung bandar dan dijaga oleh Linda, memang Blu tak biasa la dengan keadaan hutan. Macam-macam di belajar dan dia sangat lawak. hahaha Siapa tak sempat menonton, masih ada masa. Carilah panggung wayang yang terdekat. hee

Rating : 4.5 / 5 Bintang

April 21, 2014



Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca sekalian. Haiii, apa khabar? Selamat berhujung minggu okey. Haa minggu lepas (12 & 13 April) saya dan keluarga balik kampung Pontian, Johor sekejap, saje jalan-jalan. Idea bergambar ni bermula bila ternampak laut, lepas tu teringat gambar tahun 2008 (6 tahun lepas). Mase tu kitorang 4 beradik bergambar dengan tepi laut. So kitorang decide nak tangkap semula gambar dekat gambar yang sama. hehe Gigih la Abadik dengan Abang Iju cari tempat yang sama macam dalam gambar 6 tahun lepas tu. hahah


Lepas dah dapat gambar tu, ajak satu family bergambar pulak. Haha macam-macam gaya keluar. Malas nak bercerita banyak , jom la tengok kitorang bergambar :  



















Haa.. comel tak memasing? hehe Akhirnya hasrat nak bergambar satu keluarga tercapai jugak. Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ v

FAMILY MOMENTS




Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca sekalian. Haiii, apa khabar? Selamat berhujung minggu okey. Haa minggu lepas (12 & 13 April) saya dan keluarga balik kampung Pontian, Johor sekejap, saje jalan-jalan. Idea bergambar ni bermula bila ternampak laut, lepas tu teringat gambar tahun 2008 (6 tahun lepas). Mase tu kitorang 4 beradik bergambar dengan tepi laut. So kitorang decide nak tangkap semula gambar dekat gambar yang sama. hehe Gigih la Abadik dengan Abang Iju cari tempat yang sama macam dalam gambar 6 tahun lepas tu. hahah


Lepas dah dapat gambar tu, ajak satu family bergambar pulak. Haha macam-macam gaya keluar. Malas nak bercerita banyak , jom la tengok kitorang bergambar :  



















Haa.. comel tak memasing? hehe Akhirnya hasrat nak bergambar satu keluarga tercapai jugak. Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ v

April 20, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Haa kalau korang tak baca lagi review filem "Oculus" sila klik link ini. (Klik sini untuk review Oculus).  Entri ini nak review sikit pasal filem "Divergent". Walaupun macam dah lambat je nak buat review, tapi saya nak jugak review! haha Filem ini diarahkan oleh Neil Burger dan direleasekan pada 21 Mac 2014. Kutipan setakat ini selepas ditayangkan sebanyak $176,733,164 (176 Juta).


Walaupun hampir sebulan filem ini direleasekan, mase tengok wayang ni masih lagi penuh. Permulaan cerita diterangkan pasal puak-puak dalam filem ini ; Abnegation (tak pentingkan diri), Amity (keamanan), Candor (kejujuran), Erudite (kepintaran) and Dauntless (berani). Dalam filem ni, watak Beatrice (membesar dalam puak "Abnegation") kene pilih satu antara 5 puak untuk Choosing Ceremony. Impian si Beatrice ni memang nak join Dauntless. tapi masa ujian tu, dia menunjukkan beberapa sifat dan dia dikategorikan sebagai "Divergent". Divergent memang ditakuti oleh semua puak. Semasa Choosing Ceremony, Beatrice telah memilih "Dauntless" dan menerima sorakan dari puak tersebut. Paling best, part yang dia kene terjun ke bawah dan dia yang volunteer nak turun dulu. hehe Jalan ceritanya bagi saya menarik dan layan untuk ditonton. Untuk jalan cerita selanjutnya, tengok lah wayang. hahaha Masih ada lagi tayangan tu.


Dengan ini, saya memberi 4.5/5 bintang! Yeahuuu. Siapa dah tengok, ni nak bagitahu sambungan filem ini akan direleasekan pada 20 Mac 2015 dengan judul "Insurgent". Tak sabar! hehe Okeylah sampai disini dulu entri kali ini jumpa dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ v


RANDOM AWESOME #20 : Review "Divergent"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Haa kalau korang tak baca lagi review filem "Oculus" sila klik link ini. (Klik sini untuk review Oculus).  Entri ini nak review sikit pasal filem "Divergent". Walaupun macam dah lambat je nak buat review, tapi saya nak jugak review! haha Filem ini diarahkan oleh Neil Burger dan direleasekan pada 21 Mac 2014. Kutipan setakat ini selepas ditayangkan sebanyak $176,733,164 (176 Juta).


Walaupun hampir sebulan filem ini direleasekan, mase tengok wayang ni masih lagi penuh. Permulaan cerita diterangkan pasal puak-puak dalam filem ini ; Abnegation (tak pentingkan diri), Amity (keamanan), Candor (kejujuran), Erudite (kepintaran) and Dauntless (berani). Dalam filem ni, watak Beatrice (membesar dalam puak "Abnegation") kene pilih satu antara 5 puak untuk Choosing Ceremony. Impian si Beatrice ni memang nak join Dauntless. tapi masa ujian tu, dia menunjukkan beberapa sifat dan dia dikategorikan sebagai "Divergent". Divergent memang ditakuti oleh semua puak. Semasa Choosing Ceremony, Beatrice telah memilih "Dauntless" dan menerima sorakan dari puak tersebut. Paling best, part yang dia kene terjun ke bawah dan dia yang volunteer nak turun dulu. hehe Jalan ceritanya bagi saya menarik dan layan untuk ditonton. Untuk jalan cerita selanjutnya, tengok lah wayang. hahaha Masih ada lagi tayangan tu.


Dengan ini, saya memberi 4.5/5 bintang! Yeahuuu. Siapa dah tengok, ni nak bagitahu sambungan filem ini akan direleasekan pada 20 Mac 2015 dengan judul "Insurgent". Tak sabar! hehe Okeylah sampai disini dulu entri kali ini jumpa dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ v


April 17, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Hampir seminggu tak update blog ni, sebab beri laluan untuk saya berehat. hehe Isnin hari tu cuti, so sempat tengok 2 movie omputeh. Cerita "Oculus" dan "Divergent" (Klik sini untuk review Divergent). Entri ini nak review sikit pasal filem "Oculus". Filem ini diarahkan oleh Mike Flanagan dan direleasekan pada 11 April 2014 sebelum tayangan perdananya pada September 2013. Kutipan minggu pertama selepas ditayangkan sebanyak  $12 juta.


Mase tengok movie ni memang penuh seat walaupun hari tu hari Isnin. Saya dapat seat dua paling hadapan. Memang mendongak la sedikit tengoknya. hehe Cerita ni bermula dengan penuh ketidak fahaman, haha biasalah cerita seram ni mula-mula macamtu. Filem ini jalan cerita dia buat kita pening sekejap, sebab dia banyak throwback kisah-kisah lepas dan cerita sedikit demi sedikit kenapa? mengapa? benda tu terjadi. Part paling best bile Kaylie tengah makan epal, sambil tu pasang mentol sebab ada lampu pecah. Lepas dah pasang mentol tu, dia makan balik epal tu dan lepas tu dia sedar yang dia makan mentol. hehe Nak lebih lagi? Pergilah menonton. haha


Dengan ini saya ingin memberi 3.5/5 Bintang! Ting Ting Ting! hehe Bagi saya kalau wayang ni lebih baik kita tengok sendiri dari tanya pendapat orang yang dah tengok, baru la rasa pengalaman menonton sesebuah filem itu. haa okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Jumpa dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^


RANDOM AWESOME #19 : Review "Oculus"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Hampir seminggu tak update blog ni, sebab beri laluan untuk saya berehat. hehe Isnin hari tu cuti, so sempat tengok 2 movie omputeh. Cerita "Oculus" dan "Divergent" (Klik sini untuk review Divergent). Entri ini nak review sikit pasal filem "Oculus". Filem ini diarahkan oleh Mike Flanagan dan direleasekan pada 11 April 2014 sebelum tayangan perdananya pada September 2013. Kutipan minggu pertama selepas ditayangkan sebanyak  $12 juta.


Mase tengok movie ni memang penuh seat walaupun hari tu hari Isnin. Saya dapat seat dua paling hadapan. Memang mendongak la sedikit tengoknya. hehe Cerita ni bermula dengan penuh ketidak fahaman, haha biasalah cerita seram ni mula-mula macamtu. Filem ini jalan cerita dia buat kita pening sekejap, sebab dia banyak throwback kisah-kisah lepas dan cerita sedikit demi sedikit kenapa? mengapa? benda tu terjadi. Part paling best bile Kaylie tengah makan epal, sambil tu pasang mentol sebab ada lampu pecah. Lepas dah pasang mentol tu, dia makan balik epal tu dan lepas tu dia sedar yang dia makan mentol. hehe Nak lebih lagi? Pergilah menonton. haha


Dengan ini saya ingin memberi 3.5/5 Bintang! Ting Ting Ting! hehe Bagi saya kalau wayang ni lebih baik kita tengok sendiri dari tanya pendapat orang yang dah tengok, baru la rasa pengalaman menonton sesebuah filem itu. haa okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Jumpa dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^


April 17, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Hari ini Jumaat, 11 April 2014. Semalam tak sempat nak update blog sebab semalam keluar berjalan dengan Nadia & Fuzz. Dah lama tak jumpa okey! Semalam jumpa sempat bergambar dekat photobooth yang comel-comel tu. hee So entri  ini nak cerita pasal photobooth tu. hehe Maaf jika foto kurang menyenangkan pandangan mata anda. hahaa

hahaha.. why??

Mesti ada diantara korang pernah pergi kat mesin ni. Dia selalu ada dekat kedai games kanak-kanak (kalau nak main game mesin tu, kene pakai token). Setakat ni pergi dekat Mid Valley, Seremban 2 Aeon dengan D Mall Seri Iskandar, harga dia tetap sama RM13.00. Kebanyakkan mesin dia berbeza, ikut tempat la kot. Setiap kali keluar mesti cari benda alah ni la untuk kenangan. hehe Kepada lelaki yang nak bergambar ni jangan terkejut kalau muka comel dan bermake up, Dia memang auto edit okey hahahaa


Cara nak mengedik dengan photobooth ni :
  1. Mula-mula korang beli la token dulu kat kaunter. 
  2. Pergi dekat mesin tu ada bahagian tangkap gambar, memang cahaya terang benderang. hee 
  3. Pastu masukkan 13 coin token tu.
  4. Lepas settle masukkan coin, kat screen tu ada keluar suruh touch.
  5. Lepas tu ikut la korang nak style edit macam mana, frame yang macam mana.
  6. Haa apa lagi posing laaa... hahaha Dia akan tangkap gambar dalam 3 atau 4 kali. (Depend pada mesin tu la).
  7. Selepas selesai bergambar, pergi bahagian sebelah dia untuk edit pulak. Masa ni korang boleh pilih nak tambah love ke, bintang ke ada macam-macam pilihan (corak depand pada mesin tu).
  8. Dia bagi masa dalam 100 saat je rasenya. So kene pantas okey. 
  9. Selesai tambah gambar tu pergi satu bahagian lagi, untuk tunggu gambar siap. tadaaa! hehe
Bersama Abadik dan Amy. Modern Girl pon boleh eh? hhahahaa

Ada beberapa Tips masuk situ, jom baca :
  • Disyorkan tak perlu pakai make up cantik-cantik sangat sebab dia akan edit cantik nanti. haha
  • Jangan risau sebab tempat dia tertutup sikit so korang boleh posing la macam mana korang nak.
  • Korang kene bersedia cepat-cepat depan kamera tu sebab dia bagi masa 3 atau 4 saat je.
  • Pastikan maximum 3 orang je, kalau lebih tak muat kot haha. Lagi satu maybe gambar yang akan keluar 2 keping gambar yang sama, 3 atau 4 keping.
  • Sebelum masuk coin, boleh la selfie-selfie dulu sebab pengcahayaan dia memang cantik. Tapi kalau ramai orang , jangan la lama sangat pulak eh. haha

Bersama Ara Kimora.

Haa korang kalau saje-saje nak bergambar buat kenangan dengan kawan-kawan atau pasangan, apa salahnya cuba benda ni. hehe Nak bagitahu esok nak balik kampung Pontian, hee tak sabarnyaaa.. Doakan selamat sampai dan pulang ye. ;) Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Harap korang enjoy baca entri ini. hehe Jumpa dientri seterusnya okey. Assalamualaikum & Bye Bye ^__^

MORNING MUSUME. '14 - Password is 0

PHOTOBOOTH


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Hari ini Jumaat, 11 April 2014. Semalam tak sempat nak update blog sebab semalam keluar berjalan dengan Nadia & Fuzz. Dah lama tak jumpa okey! Semalam jumpa sempat bergambar dekat photobooth yang comel-comel tu. hee So entri  ini nak cerita pasal photobooth tu. hehe Maaf jika foto kurang menyenangkan pandangan mata anda. hahaa

hahaha.. why??

Mesti ada diantara korang pernah pergi kat mesin ni. Dia selalu ada dekat kedai games kanak-kanak (kalau nak main game mesin tu, kene pakai token). Setakat ni pergi dekat Mid Valley, Seremban 2 Aeon dengan D Mall Seri Iskandar, harga dia tetap sama RM13.00. Kebanyakkan mesin dia berbeza, ikut tempat la kot. Setiap kali keluar mesti cari benda alah ni la untuk kenangan. hehe Kepada lelaki yang nak bergambar ni jangan terkejut kalau muka comel dan bermake up, Dia memang auto edit okey hahahaa


Cara nak mengedik dengan photobooth ni :
  1. Mula-mula korang beli la token dulu kat kaunter. 
  2. Pergi dekat mesin tu ada bahagian tangkap gambar, memang cahaya terang benderang. hee 
  3. Pastu masukkan 13 coin token tu.
  4. Lepas settle masukkan coin, kat screen tu ada keluar suruh touch.
  5. Lepas tu ikut la korang nak style edit macam mana, frame yang macam mana.
  6. Haa apa lagi posing laaa... hahaha Dia akan tangkap gambar dalam 3 atau 4 kali. (Depend pada mesin tu la).
  7. Selepas selesai bergambar, pergi bahagian sebelah dia untuk edit pulak. Masa ni korang boleh pilih nak tambah love ke, bintang ke ada macam-macam pilihan (corak depand pada mesin tu).
  8. Dia bagi masa dalam 100 saat je rasenya. So kene pantas okey. 
  9. Selesai tambah gambar tu pergi satu bahagian lagi, untuk tunggu gambar siap. tadaaa! hehe
Bersama Abadik dan Amy. Modern Girl pon boleh eh? hhahahaa

Ada beberapa Tips masuk situ, jom baca :
  • Disyorkan tak perlu pakai make up cantik-cantik sangat sebab dia akan edit cantik nanti. haha
  • Jangan risau sebab tempat dia tertutup sikit so korang boleh posing la macam mana korang nak.
  • Korang kene bersedia cepat-cepat depan kamera tu sebab dia bagi masa 3 atau 4 saat je.
  • Pastikan maximum 3 orang je, kalau lebih tak muat kot haha. Lagi satu maybe gambar yang akan keluar 2 keping gambar yang sama, 3 atau 4 keping.
  • Sebelum masuk coin, boleh la selfie-selfie dulu sebab pengcahayaan dia memang cantik. Tapi kalau ramai orang , jangan la lama sangat pulak eh. haha

Bersama Ara Kimora.

Haa korang kalau saje-saje nak bergambar buat kenangan dengan kawan-kawan atau pasangan, apa salahnya cuba benda ni. hehe Nak bagitahu esok nak balik kampung Pontian, hee tak sabarnyaaa.. Doakan selamat sampai dan pulang ye. ;) Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Harap korang enjoy baca entri ini. hehe Jumpa dientri seterusnya okey. Assalamualaikum & Bye Bye ^__^

MORNING MUSUME. '14 - Password is 0

April 11, 2014

Assalamualaikum dan Salam sejahtera kepada semua pembaca sekalian. Hari ini Rabu, 9 April 2014. Entri-entri sebelum ini telah ditukar menjadi RANDOM AWESOME memandangkan saya post perkara-perkara random. haha Ini random yang ke-17. *Jangan terkejut pulak ye hehe* Okey, siapa ada Tumblr angkat tangan! Haa kalau tak tahu Tumblr tu apa biar saya terangkan.


Apa itu tumblr?

Tumblr, diolah dalam gaya sebagai tumblr., merupakan platform microblogging dan laman rangkaian sosial yang dimiliki oleh David Karp dan dikendalikan oleh Yahoo, Inc. Servisnya membenarkan para pengguna untuk memaparkan multimedia dan kandungan yang lain kepada blog yang pendek. Pengguna juga boleh mengikuti blog kendalian pengguna lain dan juga menjadikan blog mereka berbentuk persendirian.Terdapat pelbagai lagi ciri-ciri laman yang boleh dicapai melalui ruang hubung kait "dashboard", di mana pilihan untuk memaparkan kandungan dan kandungan yang dipaparkan oleh pengguna lain yang diikuti tersedia. (Sumber : Wikipedia)


Kat atas ni adalah tumblr. milik saya. Sila lawat : RAFZAN TOMOMI in Tumblr. Dah berapa kali tukar layout sampai la yang ni, baru macam puas hati. Kemas je tengok. hahaha Kebanyakkan gambar dalam Tumblr saya ni datang dari Instagram, kire link kan je. hee Siapa tak boleh tengok insta saya tu, boleh stalk disana. ahhaha Ade jugak update sendiri tapi jarang la update sendiri. Yang bestnya Tumblr ni, korang boleh reblog , ala-ala retweet gitu. hee Jom tengok page-page lain dalam tumblr saya : 

Page ni pasal saya la. Simple kan? hee

Page ni ada button link ke laman-laman sosial lain. :)

Page ni ada gambar-gambar saya yang comel comel gitu. hahaha

Haa amacam ? Ade rasa nak buat tak? hehe Cuba jangan tak cuba. Senang je nak buat dia. Seronok jugak ada tumblr ni . haaa, Okeylah entri ni sampai disini saje. Jaga diri ye walaupun dimana korang berada. hehe Jumpa dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye :)

MORNING MUSUME. '14 - Toki wo Koe Sora wo Koe

RANDOM AWESOME #18 : Tumblr


Assalamualaikum dan Salam sejahtera kepada semua pembaca sekalian. Hari ini Rabu, 9 April 2014. Entri-entri sebelum ini telah ditukar menjadi RANDOM AWESOME memandangkan saya post perkara-perkara random. haha Ini random yang ke-17. *Jangan terkejut pulak ye hehe* Okey, siapa ada Tumblr angkat tangan! Haa kalau tak tahu Tumblr tu apa biar saya terangkan.


Apa itu tumblr?

Tumblr, diolah dalam gaya sebagai tumblr., merupakan platform microblogging dan laman rangkaian sosial yang dimiliki oleh David Karp dan dikendalikan oleh Yahoo, Inc. Servisnya membenarkan para pengguna untuk memaparkan multimedia dan kandungan yang lain kepada blog yang pendek. Pengguna juga boleh mengikuti blog kendalian pengguna lain dan juga menjadikan blog mereka berbentuk persendirian.Terdapat pelbagai lagi ciri-ciri laman yang boleh dicapai melalui ruang hubung kait "dashboard", di mana pilihan untuk memaparkan kandungan dan kandungan yang dipaparkan oleh pengguna lain yang diikuti tersedia. (Sumber : Wikipedia)


Kat atas ni adalah tumblr. milik saya. Sila lawat : RAFZAN TOMOMI in Tumblr. Dah berapa kali tukar layout sampai la yang ni, baru macam puas hati. Kemas je tengok. hahaha Kebanyakkan gambar dalam Tumblr saya ni datang dari Instagram, kire link kan je. hee Siapa tak boleh tengok insta saya tu, boleh stalk disana. ahhaha Ade jugak update sendiri tapi jarang la update sendiri. Yang bestnya Tumblr ni, korang boleh reblog , ala-ala retweet gitu. hee Jom tengok page-page lain dalam tumblr saya : 

Page ni pasal saya la. Simple kan? hee

Page ni ada button link ke laman-laman sosial lain. :)

Page ni ada gambar-gambar saya yang comel comel gitu. hahaha

Haa amacam ? Ade rasa nak buat tak? hehe Cuba jangan tak cuba. Senang je nak buat dia. Seronok jugak ada tumblr ni . haaa, Okeylah entri ni sampai disini saje. Jaga diri ye walaupun dimana korang berada. hehe Jumpa dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye :)

MORNING MUSUME. '14 - Toki wo Koe Sora wo Koe

April 09, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada semua pembaca sekalian. Hari ni Selasa, 8 April 2014. Entri kali ini nak review sikit pasal filem terbaru dari Marvel, "Captain America : The Winter Soldier" atau lebih senang "Captain America 2". Baru direleasekan minggu lepas 4 April 2014. Memang masa tengok ni penuh panggung! No wonderlah kutipan filem ni selepas beberapa hari direleasekan sebanyak $302,123,721. Mengenai filem ini, jalan cerita dia lebih menarik berbanding filem yang pertama, mungkin faktor masa cerita ni. hehe Filem ke-2 ni lebih banyak aksi dan lawan, tak lupa banyak meletop! BOOM! Dalam filem ni jugak menampilkan "Black Widow". Sambungan filem Captain America ke-3 akan direleasekan pada 6 Mei 2016. Tak lupa, filem Avangers ke-2, "Avengers: Age of Ultron" pada 1 Mei 2015! Tak sabar hehe Untuk maklumat lanjut, silalah menonton di wayang ye. Puas hati! hehe Jadi saya beri 4.8/5 Bintang. hee okeylah sampai disini entri kali ini , jumpa dientri seterusnya esokk! Assalamualaikum & Adios! ^__^


RANDOM AWESOME #17 : Review "Captain America : The Winter Soldier"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada semua pembaca sekalian. Hari ni Selasa, 8 April 2014. Entri kali ini nak review sikit pasal filem terbaru dari Marvel, "Captain America : The Winter Soldier" atau lebih senang "Captain America 2". Baru direleasekan minggu lepas 4 April 2014. Memang masa tengok ni penuh panggung! No wonderlah kutipan filem ni selepas beberapa hari direleasekan sebanyak $302,123,721. Mengenai filem ini, jalan cerita dia lebih menarik berbanding filem yang pertama, mungkin faktor masa cerita ni. hehe Filem ke-2 ni lebih banyak aksi dan lawan, tak lupa banyak meletop! BOOM! Dalam filem ni jugak menampilkan "Black Widow". Sambungan filem Captain America ke-3 akan direleasekan pada 6 Mei 2016. Tak lupa, filem Avangers ke-2, "Avengers: Age of Ultron" pada 1 Mei 2015! Tak sabar hehe Untuk maklumat lanjut, silalah menonton di wayang ye. Puas hati! hehe Jadi saya beri 4.8/5 Bintang. hee okeylah sampai disini entri kali ini , jumpa dientri seterusnya esokk! Assalamualaikum & Adios! ^__^


April 08, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Soalan yang sama setiap entri, apa khabar? Harap semuanya sihat selalu. Kalau tak sihat, jangan lupa makan ubat ye. Haa nak tanya selalu kalau hujung minggu korang ke mana je? Kalau saya selalunya mesti ada je aktiviti keluar jalan-jalan bersama keluarga, kadang-kadang dengan kawan-kawan. Ni la nak cerita pasal hujung minggu lepas; 5 April & 6 April.

selfie

Sabtu (5 April) pergi ke Seri Iskandar nak amek barang si Amy yang dah habis semester 1 dia kat UiTM sana. Kalau pergi sana mestilah kene jalan-jalan dulu kan kat sana. hee Sampai sana simpan semua barang dia dalam kereta, pastu rehat solat jap. Lepas tu memasing dah lapa jadi kitorang carilah kedai makan sekitar Seri Iskandar. Amy kata banyak sangat kedai makan , susah nak cari  makan kat mana. haha Kitorang pon pilih kedai Nasi Ayam. Makan memang kenyang! Puass! hehe 



Lepas makan tu ingat nak pergilah jualan gudang sekali hujan pulak. Jadi kitorang menyinggah tempat tumpuan ramai student sana, D-mall atau lebih dikenali dengan 'Billion'. Amy kata situ baru bukak panggung wayang, wah seronok la korang nengok wayang ye. hehe Memang lama gak lepak sana, main game mesin tu dan macam biasa cari photobooth. hahaha Menghabiskan duit je kat sana, nasib 1 token 50 sen je. haha Dalam pukul 6 tu, kitorang pon naik balik tapi Amy stay sana lagi ada event ape tah. Jadi bye bye Amy haha


Ahad (6 April) pulak, pergi Wedding Sis Aida dan Abang Zack. Wee Selamat Pengantin baru kepada mereka. Majlis yang sangat kelasss.. Paling comel masa makan beradab tu pengantin berdua je so sweet hee Nora bagi empat bintang ye. hee Sempat gak bergambar bersama pengantin. Cantik okey Sis Aida kiter. hehe Semoga berbahagia sehingga ke anak cucu cicit dan selamanya. Terima kasih kepada Kak Ros sebab bawakkan saya kesana jugak. hee


Ahad tidak habis disitu je eh? haha Lepas tu, Kak Ros hantar sampai rumah. Naik kereta lain, bersama Abang Iju & Abadik ke pusat Karaoke. Kitorang bayar yang 3 jam punya. haaa Memang puas la diorang menyanyi. Saya kurang menyanyi kerana malas sikit. haha Haa lepas karaoke marilah kita menikmati meat ball di Ikea. hehe Ikea tu, mana pernah tak ramai orang, penuh saje! haha Dah teringin sangat sebab paksa Abadik belanja masalahnya. haha Memang puas, beli yang 15 ketul punya. Haihh~ masih terngiang rasanya. hahaa Terima kasih Abadik belanjers. Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Jumpa dientri seterusnya esok! ;D Assalamualaikum & Bye Bye ^__^ 

RANDOM AWESOME #16 : 'Weekend' Itu


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Soalan yang sama setiap entri, apa khabar? Harap semuanya sihat selalu. Kalau tak sihat, jangan lupa makan ubat ye. Haa nak tanya selalu kalau hujung minggu korang ke mana je? Kalau saya selalunya mesti ada je aktiviti keluar jalan-jalan bersama keluarga, kadang-kadang dengan kawan-kawan. Ni la nak cerita pasal hujung minggu lepas; 5 April & 6 April.

selfie

Sabtu (5 April) pergi ke Seri Iskandar nak amek barang si Amy yang dah habis semester 1 dia kat UiTM sana. Kalau pergi sana mestilah kene jalan-jalan dulu kan kat sana. hee Sampai sana simpan semua barang dia dalam kereta, pastu rehat solat jap. Lepas tu memasing dah lapa jadi kitorang carilah kedai makan sekitar Seri Iskandar. Amy kata banyak sangat kedai makan , susah nak cari  makan kat mana. haha Kitorang pon pilih kedai Nasi Ayam. Makan memang kenyang! Puass! hehe 



Lepas makan tu ingat nak pergilah jualan gudang sekali hujan pulak. Jadi kitorang menyinggah tempat tumpuan ramai student sana, D-mall atau lebih dikenali dengan 'Billion'. Amy kata situ baru bukak panggung wayang, wah seronok la korang nengok wayang ye. hehe Memang lama gak lepak sana, main game mesin tu dan macam biasa cari photobooth. hahaha Menghabiskan duit je kat sana, nasib 1 token 50 sen je. haha Dalam pukul 6 tu, kitorang pon naik balik tapi Amy stay sana lagi ada event ape tah. Jadi bye bye Amy haha


Ahad (6 April) pulak, pergi Wedding Sis Aida dan Abang Zack. Wee Selamat Pengantin baru kepada mereka. Majlis yang sangat kelasss.. Paling comel masa makan beradab tu pengantin berdua je so sweet hee Nora bagi empat bintang ye. hee Sempat gak bergambar bersama pengantin. Cantik okey Sis Aida kiter. hehe Semoga berbahagia sehingga ke anak cucu cicit dan selamanya. Terima kasih kepada Kak Ros sebab bawakkan saya kesana jugak. hee


Ahad tidak habis disitu je eh? haha Lepas tu, Kak Ros hantar sampai rumah. Naik kereta lain, bersama Abang Iju & Abadik ke pusat Karaoke. Kitorang bayar yang 3 jam punya. haaa Memang puas la diorang menyanyi. Saya kurang menyanyi kerana malas sikit. haha Haa lepas karaoke marilah kita menikmati meat ball di Ikea. hehe Ikea tu, mana pernah tak ramai orang, penuh saje! haha Dah teringin sangat sebab paksa Abadik belanja masalahnya. haha Memang puas, beli yang 15 ketul punya. Haihh~ masih terngiang rasanya. hahaa Terima kasih Abadik belanjers. Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Jumpa dientri seterusnya esok! ;D Assalamualaikum & Bye Bye ^__^ 

April 07, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca sekalian. Harap semuanya sihat sejahtera. Cuba senyum sikit? Kan manis tu. haha Okeylah minggu lepas 28 Mac sampai 30 Mac 2014 saya bertandang ke rumah kawan saya, Ara Kimora. Alaa Ara yang cantik dan kelakar tu. (dipaksa taip) haha Selepas 18 hari tak jumpa sejak 9 Mac hari tu [Klik sini untuk entri 9 Mac 2014], macam tak jumpa 10 tahun. haha Jom baca kisah ke sana. hee


28 Mac 2014, Jumaat : Lepas balik kerja je, terus bersiap-siap nak ke Seremban. Macam biasa akan naik Keretapi Tanah Melayu (KTM) ke sana. Perjalanan mengambil masa selama 1 jam 40 minit kalau tak silap. Dari ramai gilers orang sampai takde orang, dari berdiri sampai ke duduk baru la sampai Seremban. hee Setibanya disana, terus call Ara tanya kat mana. Beberapa minit lepas tu, dah sampai. Sebelum ke rumah Ara, Mama ajak pergi makan malam dekat "Marry Brown" kat Mydin kecik. Fuh~~ kenyang makan burger dengan bubur yang Mama orderkan. Alhamdulillah~ Lepas makan tu, asyik gelak tengok si Wawa dengan Aniq yang lawak. hahaha Adoii~~ Lepas tu, kitorang pon terus ke rumah Mama.


29 Mac 2014, Sabtu : Bangun jam 8 pagi, sempat berborak dengan Mama & Ara. Semestinya borak benda yang lawak. haha Pastu Ara paksa pergi mandi hahaha Lepas siap-siap, kitorang terus keluar. Sebelum ke Jusco Seremban 2, pergi cuci kereta kejap. Tapi nak dekat 45 minit jugaklah hahaha Mase tu mula dah posing mengarut haha Selepas itu, barulah gerak ke destinasi yang nak dituju.


Setibanya je disana, terus pergi tengok tiket wayang. Kami memilih "Zombi Kilang Biskut" untuk ditonton. Wayang tu pukul 11.30 pagi. Lepas beli tiket, book bilik karaoke pulak. Harga RM24++ (Biasa) dan RM15++ (Student). Lepas book, kami ke Mc Donalds untuk sarapan pagi (walaupun dah pukul 11 pagi. haha) Makan punya makan punya makan, dah pukul 11.30 pagi , kitorang terus ke panggung wayang TGV.


Selepas tengok wayang, kitorang jalan-jalan sekejap. Wayang habis awal pulak, lepas tu karaoke mula pukul 2 petang, so banyak lagi masa. Kitorang jalan-jalan dekat dalam Seremban tu, Ara nak carik kasut bagai. haha Lepas beli kasut, jalan-jalan lagi pastu cari photobooth yang comel comel tu. haha Dengan bayaran token RM13 ringgit, korang akan dapat 2 keping gambar. Macam-macam posing keluar , serius lawak! hahaa


Kerana keseronokan bergambar, lupa pulak karaoke dah mula. Lewat dalam 10 minit pulak. lol haha Masa diberi selama 3 jam, menyanyi lah puas-puas. haha Macam biasa cari lagu GERAK KHAS takde pulak *kecewa~* jadi kitorang pilih je la pape lagu pon hahaa. Antara lagu yang kitorang pilih ; Let It Go, Takkan Terpisah, Kini, Untukmu, Aidilfitri Di Alaf Baru, Dendang Perantau, Janji Manismu dan banyak lagi. hahaha Nyanyi lagu raya memang style kami hahaa 3 jam berlalu, setelah puas menyanyi terasa lapar la pulak. Jadi saya memaksa Ara makan KFC. haha Tujuan asal memang nak makan KFC dengan Ara. haha Setiap kali keluar tak pernah miss KFC hahaa Mase tu macam-macam cerita #throwback keluar hehe Tak lupa jugak duduk atas kerusi urut tu, RM1 untuk 3 minit. hahaa


Malam tu pulak saya dengan Ara sekeluarga pergi makan kat luar. hee Terima kasih kerana belanja makan malam. Sedappp ;) Lepas tu, mase balik ade ternampak Fun Fair, terus menyinggah sekejap. haha Memang main macam-macam seperti main kereta, naik roda ferris, main tangkap itik mainan dan macam-macam lagi. Sangat seronok. Dapat la beberapa patung lawak. hehe


30 Mac 2014, Ahad : Bangun 8 pagi jugak. Pagi tu kitorang nak ke Port Dickson sekejap, nak kemas rumah Ara lagi satu. hee Lepas kemas tu, Aniq, Aqilah dan Wawa pulak. Kitorang lepak-lepak jap pastu pergi pasaraya dekat Port Dickson. Seronok shopping barang dapur bersama keluarga Ara. haha Lepas shopping, Mama Jee belanja aiskrim. Nyum Nyum~~ Selepas itu saje menyinggah dekat hotel mahal, saja nak bergambar hahaha Konon-konon pergi bercuti tepi pantai gitu, padahal bergambar je. haha adoii. Lepak-lepak kejap pastu terus hantar saya dekat KTM Seremban dan saya pulang. hee Jom tengok beberapa kenangan yang sempat dirakam :



 Hasil tangkap itik mainan haha

Kudap-kudapan 

 Sebelum keluar. haha


Sebelum guna mesin gambar tu haha

main Bingo. tapi masih tak faham haha


motif? haha

Suasana Fun Fair hehe

acah-acah check out. haha

shoppings. hehe

Haa begitulah kisahnya ke Seremban kali ini. Ini rasanya kali ke-5 jejak kesana. Terima kasih buat keluarga Mama Jee/ Ara Kimora sebab sudi bagi saya tumpang 3 hari 2 malam kat rumah. Seronok sangat. hee Okeylah sampai disini dulu entri kali ini, jumpa di entri seterusnya Isnin . Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ v


KUALA LUMPUR → SEREMBAN 『28, 29 & 30 MAC 2014』


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca sekalian. Harap semuanya sihat sejahtera. Cuba senyum sikit? Kan manis tu. haha Okeylah minggu lepas 28 Mac sampai 30 Mac 2014 saya bertandang ke rumah kawan saya, Ara Kimora. Alaa Ara yang cantik dan kelakar tu. (dipaksa taip) haha Selepas 18 hari tak jumpa sejak 9 Mac hari tu [Klik sini untuk entri 9 Mac 2014], macam tak jumpa 10 tahun. haha Jom baca kisah ke sana. hee


28 Mac 2014, Jumaat : Lepas balik kerja je, terus bersiap-siap nak ke Seremban. Macam biasa akan naik Keretapi Tanah Melayu (KTM) ke sana. Perjalanan mengambil masa selama 1 jam 40 minit kalau tak silap. Dari ramai gilers orang sampai takde orang, dari berdiri sampai ke duduk baru la sampai Seremban. hee Setibanya disana, terus call Ara tanya kat mana. Beberapa minit lepas tu, dah sampai. Sebelum ke rumah Ara, Mama ajak pergi makan malam dekat "Marry Brown" kat Mydin kecik. Fuh~~ kenyang makan burger dengan bubur yang Mama orderkan. Alhamdulillah~ Lepas makan tu, asyik gelak tengok si Wawa dengan Aniq yang lawak. hahaha Adoii~~ Lepas tu, kitorang pon terus ke rumah Mama.


29 Mac 2014, Sabtu : Bangun jam 8 pagi, sempat berborak dengan Mama & Ara. Semestinya borak benda yang lawak. haha Pastu Ara paksa pergi mandi hahaha Lepas siap-siap, kitorang terus keluar. Sebelum ke Jusco Seremban 2, pergi cuci kereta kejap. Tapi nak dekat 45 minit jugaklah hahaha Mase tu mula dah posing mengarut haha Selepas itu, barulah gerak ke destinasi yang nak dituju.


Setibanya je disana, terus pergi tengok tiket wayang. Kami memilih "Zombi Kilang Biskut" untuk ditonton. Wayang tu pukul 11.30 pagi. Lepas beli tiket, book bilik karaoke pulak. Harga RM24++ (Biasa) dan RM15++ (Student). Lepas book, kami ke Mc Donalds untuk sarapan pagi (walaupun dah pukul 11 pagi. haha) Makan punya makan punya makan, dah pukul 11.30 pagi , kitorang terus ke panggung wayang TGV.


Selepas tengok wayang, kitorang jalan-jalan sekejap. Wayang habis awal pulak, lepas tu karaoke mula pukul 2 petang, so banyak lagi masa. Kitorang jalan-jalan dekat dalam Seremban tu, Ara nak carik kasut bagai. haha Lepas beli kasut, jalan-jalan lagi pastu cari photobooth yang comel comel tu. haha Dengan bayaran token RM13 ringgit, korang akan dapat 2 keping gambar. Macam-macam posing keluar , serius lawak! hahaa


Kerana keseronokan bergambar, lupa pulak karaoke dah mula. Lewat dalam 10 minit pulak. lol haha Masa diberi selama 3 jam, menyanyi lah puas-puas. haha Macam biasa cari lagu GERAK KHAS takde pulak *kecewa~* jadi kitorang pilih je la pape lagu pon hahaa. Antara lagu yang kitorang pilih ; Let It Go, Takkan Terpisah, Kini, Untukmu, Aidilfitri Di Alaf Baru, Dendang Perantau, Janji Manismu dan banyak lagi. hahaha Nyanyi lagu raya memang style kami hahaa 3 jam berlalu, setelah puas menyanyi terasa lapar la pulak. Jadi saya memaksa Ara makan KFC. haha Tujuan asal memang nak makan KFC dengan Ara. haha Setiap kali keluar tak pernah miss KFC hahaa Mase tu macam-macam cerita #throwback keluar hehe Tak lupa jugak duduk atas kerusi urut tu, RM1 untuk 3 minit. hahaa


Malam tu pulak saya dengan Ara sekeluarga pergi makan kat luar. hee Terima kasih kerana belanja makan malam. Sedappp ;) Lepas tu, mase balik ade ternampak Fun Fair, terus menyinggah sekejap. haha Memang main macam-macam seperti main kereta, naik roda ferris, main tangkap itik mainan dan macam-macam lagi. Sangat seronok. Dapat la beberapa patung lawak. hehe


30 Mac 2014, Ahad : Bangun 8 pagi jugak. Pagi tu kitorang nak ke Port Dickson sekejap, nak kemas rumah Ara lagi satu. hee Lepas kemas tu, Aniq, Aqilah dan Wawa pulak. Kitorang lepak-lepak jap pastu pergi pasaraya dekat Port Dickson. Seronok shopping barang dapur bersama keluarga Ara. haha Lepas shopping, Mama Jee belanja aiskrim. Nyum Nyum~~ Selepas itu saje menyinggah dekat hotel mahal, saja nak bergambar hahaha Konon-konon pergi bercuti tepi pantai gitu, padahal bergambar je. haha adoii. Lepak-lepak kejap pastu terus hantar saya dekat KTM Seremban dan saya pulang. hee Jom tengok beberapa kenangan yang sempat dirakam :



 Hasil tangkap itik mainan haha

Kudap-kudapan 

 Sebelum keluar. haha


Sebelum guna mesin gambar tu haha

main Bingo. tapi masih tak faham haha


motif? haha

Suasana Fun Fair hehe

acah-acah check out. haha

shoppings. hehe

Haa begitulah kisahnya ke Seremban kali ini. Ini rasanya kali ke-5 jejak kesana. Terima kasih buat keluarga Mama Jee/ Ara Kimora sebab sudi bagi saya tumpang 3 hari 2 malam kat rumah. Seronok sangat. hee Okeylah sampai disini dulu entri kali ini, jumpa di entri seterusnya Isnin . Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ v


April 04, 2014