Throwback

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Hari ini seharian mengemas rumah, tapi gigih jugak nak menaip untuk entri ni. Semalam Abang saya ada upload gambar yang dah lama carik sebenarnya dan akhirnya ada dekat dia! hahaha Lalu dia tag dekat Facebook . Ini sangat kejam ! haha Inilah rupa saya dan Amy pada tahun 2005 (kalau tak silap). Dah 10 tahun berlalu gambar ni woi. Kalau korang nak tahu, saya memang suka pakai baju sebesar alam semesta orangnya sampailah sekarang. Kalau pakai baju ketat sikit mulalah tak rasa selesa. Dulu memang gigih pakai cermin mata dari tingkatan 2 sampai la tingkatan 5. Lepas tu zaman belajar pakai time dalam kelas je. Laa ni, memang tak pakai dah, tak sanggup usung cermin mata. pelik betul -.-. Masa ni pon orang cakap saya gemuk gila! tapi jika dia dapat saksikan di masa hadapan, pasti lebih menakutkan. hahaha


p/s : Rasa macam best pulak 'campak belakang' kan? Tunggulah campak belakang seterusnya. Kalau rajin.... krik-krik-krik. ;D

Wakatte Iru no ni Gomen ne by Country Girls

July 11, 2015

#CampakBelakang : 10 years ago...


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Hari ini seharian mengemas rumah, tapi gigih jugak nak menaip untuk entri ni. Semalam Abang saya ada upload gambar yang dah lama carik sebenarnya dan akhirnya ada dekat dia! hahaha Lalu dia tag dekat Facebook . Ini sangat kejam ! haha Inilah rupa saya dan Amy pada tahun 2005 (kalau tak silap). Dah 10 tahun berlalu gambar ni woi. Kalau korang nak tahu, saya memang suka pakai baju sebesar alam semesta orangnya sampailah sekarang. Kalau pakai baju ketat sikit mulalah tak rasa selesa. Dulu memang gigih pakai cermin mata dari tingkatan 2 sampai la tingkatan 5. Lepas tu zaman belajar pakai time dalam kelas je. Laa ni, memang tak pakai dah, tak sanggup usung cermin mata. pelik betul -.-. Masa ni pon orang cakap saya gemuk gila! tapi jika dia dapat saksikan di masa hadapan, pasti lebih menakutkan. hahaha


p/s : Rasa macam best pulak 'campak belakang' kan? Tunggulah campak belakang seterusnya. Kalau rajin.... krik-krik-krik. ;D

Wakatte Iru no ni Gomen ne by Country Girls


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Ape khabar semua? Harap semua sihat selalu, jangan lupa senyum sikit! hehe Hari ni hari Jumaat, so salam Jumaat ye! Hari ni dah masuk 14 November 2014, pertengahan bulan November dah pon. Seperti yang dijanjikan tema blog akan berubah! Taadaaa~~ hahaa Tapi saya masih tak puas hati dengan beberapa designnya, akan ada beberapa perubahan nanti. Tema kali ini ialah "#Throwback" so 2 bulan ni akan ada beberapa post 'campak belakang' untuk korang. Jom nengok semula te-teaser image yang pernah dipost :






Tak boleh lupa minggu lepas, saya diserang demam teruk + migrain, ambik masa jugak nak sembuh. Dalam sakit-sakit tu sempat lagi singgah kat Cameron Highlands haha Okeylah sampai disini dulu entri kali ni, jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^__^


November 14, 2014

Welcome to my life!


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Ape khabar semua? Harap semua sihat selalu, jangan lupa senyum sikit! hehe Hari ni hari Jumaat, so salam Jumaat ye! Hari ni dah masuk 14 November 2014, pertengahan bulan November dah pon. Seperti yang dijanjikan tema blog akan berubah! Taadaaa~~ hahaa Tapi saya masih tak puas hati dengan beberapa designnya, akan ada beberapa perubahan nanti. Tema kali ini ialah "#Throwback" so 2 bulan ni akan ada beberapa post 'campak belakang' untuk korang. Jom nengok semula te-teaser image yang pernah dipost :






Tak boleh lupa minggu lepas, saya diserang demam teruk + migrain, ambik masa jugak nak sembuh. Dalam sakit-sakit tu sempat lagi singgah kat Cameron Highlands haha Okeylah sampai disini dulu entri kali ni, jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^__^



Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Apa khabar? Harap semuanya sihat-sihat belaka, sekarang nampak macam jerebu datang jenguk kita balik. haha Hati-hati okey. Okeylah, korang patut tahu yang korang sedang baca entri yang ke-200! *bunyi mercun~~!* Ambik masa setahun jugak nak sampai 200 entri ni. hee Okeylah sempena entri ke-200 ni, jom la kite tetengok balik antara entri pilihan dari 100 hingga 199. Are you ready? Entri ni mungkin panjang sikit. hehe

June 25, 2014

200TH SPECIAL : BEST MOMENTS


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Apa khabar? Harap semuanya sihat-sihat belaka, sekarang nampak macam jerebu datang jenguk kita balik. haha Hati-hati okey. Okeylah, korang patut tahu yang korang sedang baca entri yang ke-200! *bunyi mercun~~!* Ambik masa setahun jugak nak sampai 200 entri ni. hee Okeylah sempena entri ke-200 ni, jom la kite tetengok balik antara entri pilihan dari 100 hingga 199. Are you ready? Entri ni mungkin panjang sikit. hehe


Itulah waktunya
Hasil penat lelah selama 3 tahun menghasilkan segulung diploma
Aku bersyukur kerana berjaya tamat dengan jayanya
Aku bangga dengan diri sendiri
Aku bangga aku boleh berjaya sampai tahap ni

Walaupun selalu buat assignment dekat McD
Walaupun banyak main-main 
Walaupun banyak keluar pergi photoshoot
Semuanya masih segar dalam ingatan aku.. masih

Walaupun sudah 1 tahun 6 bulan berlalu
Aku masih dapat rasa nervous nya nak naik atas pentas
Aku masih dapat rasa betapa gembiranya aku
Aku masih dapat rasa menerima sijil diploma depan orang ramai (walaupun yang ramainye student jugak)

Terima kasih kepada kawan kawan yang banyak sangat membantu
Tak lupa lecturer-lecturer yang mengajar
Serta Keluarga yang banyak membantu dari segi kawangan (ayat penghargaan folio sekolah)
Jasa korang semua dikenang :)

#throwback2012

April 23, 2014

RANDOM AWESOME #22 : Graduation


Itulah waktunya
Hasil penat lelah selama 3 tahun menghasilkan segulung diploma
Aku bersyukur kerana berjaya tamat dengan jayanya
Aku bangga dengan diri sendiri
Aku bangga aku boleh berjaya sampai tahap ni

Walaupun selalu buat assignment dekat McD
Walaupun banyak main-main 
Walaupun banyak keluar pergi photoshoot
Semuanya masih segar dalam ingatan aku.. masih

Walaupun sudah 1 tahun 6 bulan berlalu
Aku masih dapat rasa nervous nya nak naik atas pentas
Aku masih dapat rasa betapa gembiranya aku
Aku masih dapat rasa menerima sijil diploma depan orang ramai (walaupun yang ramainye student jugak)

Terima kasih kepada kawan kawan yang banyak sangat membantu
Tak lupa lecturer-lecturer yang mengajar
Serta Keluarga yang banyak membantu dari segi kawangan (ayat penghargaan folio sekolah)
Jasa korang semua dikenang :)

#throwback2012

Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca-pembaca sekalian. Hari ini Jumaat (28 Mac 2014) harap korang semua sihat selalu. Haa semalam masa tengah borak-borak dengan Ara (dekat IM Facebook), terbukak topic pasal sekolah. hahaha Lepas tu mula la teringat macam-macam pasal sekolah. haha Dalam masa hampir 12 tahun bersekolah (campur tadika) memang banyaklah kenangan-kenangan yang tak dapat dilupakan. Jadi entri kali ni nak cerita pasal Sekolah. hee



Sekolah Tadika (1997)
_______________________________________

Mase sekolah tadika dekat Tabika Kemas, seingat saya, saya seorang yang sangat manja. haha Sekolah Tadika tu mula-mula dekat area rumah panjang lepas tu tahun tu jugak pindah kat Kondo Rakyat dan sekolah tu betul-betul kat bawah blok. Paling best masa rehat la, suka sangat dengan Cekodok bersama sosnya dan air milo. Wahh masih terngiang-ngiang rasa dia. haha Lepas tu masa sukan pulak saya paling unik sebab baju saya takde nombor, budak-budak lain masa tu ada nombor. Mungkin special kot. haha Cikgu yang saya ingat : Cikgu Sabariah, CIkgu Ani dan Cikgu Kam.



Sekolah Rendah (1998-2003)
_______________________________________

Sekolah rendah pulak, jauh pulak dari rumah. Saya sekolah dekat SRK Brickfields (1), Kuala Lumpur. Pukul 6 pagi dah bangun , pastu dari rumah naik kereta arwah pak cik. Masa sekolah rendah, saya masih seorang budak yang manja dan kuat menangis. hahaha Sekolah rendah macam-macam kenangan yang best. Antara nya :
  • Masa darjah satu, kene tulis cita-cita dalam report card. Mase tu ingat lagi pilih "BOMBA", "POLIS" dan "Doktor". Lepas tu darjah tiga sampai ke darjah enam cita-cita lain pulak, nak jadi "GURU" dan "PENSYARAH". hahah
  • Main kejar-kejar. Seriously, saya jarang main kejar-kejar kat sekolah ni. Rasanya sekali je main hahaha Selalu tengok je orang main kejar-kejar. 
  • Masa darjah tiga badan dah mula naik. hahah Sampailah sekarang. hehe
  • Tibe-tibe cikgu suruh keluar , rupanya ada orang bagi air milo free. Kadang-kadang ade Nestle la, Koko Krunch dan macam-macam la. seronok betul. haha
  • Still remember, berus gigi hahaha. Sehari sebelum tu, ada nurse masuk kata jangan lupa bawak berus gigi dan cawan. Dari darjah satu sampai enam , aktiviti yang sama. hahaha GREAT!
  • Pernah kene rotan dengan cikgu sebab beli dan makan keropok mamee. Mase tu mamee ada buat macam puzzle, setiap bungkus ada 1 puzzle, kalau dapat semua boleh tebus hadiah. Jadi saya memang minat DIGIMON mase tu, beli banyak. Zapppp! dapat satu rotan hahaha 
  • Buku lagu tak dilupakan. haha Mase darjah 6 ade buat buku lagu, untuk nyanyi saje saje kalau cikgu takde hahaha Kadang-kadang kawan ajak duet nyanyi sekali. Serius. Ini sangat menggamit memori hahaha
  • Dikir Barat. Yup pernah masuk dikir barat masa darjah lima, mase tu persembahan untuk Majlis Anugerah Cemerlang. Gigih okey belajar dan alhamdulillah tiada kesalahan hahaha
  • Belanja masa sekolah rendah adalah RM1.50. haha Dulu cukup la, kalau sekarang . Entahlaa. 
  • Main lawan pemadam itu mesti. haha
  • Emak pernah bagitahu, masa sekolah rendah dalam ramai adik beradik, saya yang paling KERAP hilangkan Pencil Box haha
  • Pertama kali pergi kem anjuran sekolah dengan jayanya. Ingat lagi mase tu dekat Dusun Eco Resort, Janda Baik, Pahang tahun 2003. 
  • Ada kembar nama dia ZAFRAN. Memang rapat dari Darjah 1 sebab nama kitorang kalau disusun semula mesti akan keluar RAFZAN / ZAFRAN. haha Kat manalah dia sekarang eh? haha 
Memang banyak jugak kenangan yang best masa sekolah rendah ni. hahaha Antara cikgu yang saya masih ingat : Cikgu Azmi, Cikgu Kamarul, Cik Izani, Cik Wong, Cik Azhar, Cik Azri, Ustaz Kerengga (tak ingat nama T^T) Cikgu Farah & Cikgu Nazri.



Sekolah Menengah (2004-2008)
_______________________________________

Sekolah menengah dekat SMK Vivekananda, Kuala Lumpur. Kalau sebut mesti orang ingat itu semua jenis Tamil, tapi sebenarnya semua kaum ada. hee Sekolah ni dekat je dengan sekolah rendah (kire sebelah je). Belajar selama 5 tahun kat sekolah ni memang best. Macam-macam kenangan suka duka. haha Nak tau, jom baca trivia ni:

  • Sebab ini kali pertama sekolah campur lelaki perempuan, jadi saya lebih rapat dengan perempuan. hoho
  • Sebab sesi petang, saya keluar rumah dalam pukul 11.30 pagi sebab pukul 1.05 tengah hari waktu sekolah bermula.
  • Saya seorang PEMBIMBING RAKAN SEBAYA (PRS) masa sekolah dulu. Saya lalui temuduga dan berjaya jadi seorang PRS. Sangat aktif jugaklah PRS mase tingkatan 4 dan 5 . Pernah jadi AJK dalam PRS Biro Prostar (2007) dan Biro Perhubungan (2008). 
  • Percaya atau tidak, saya pernah jadi Pengerusi Kelab Kewangan (2008) sebab tak ramai pon join haha
  • Kebanyakkan kelab yang dijoin mase Tingkatan 4 dan 5 , di conquer oleh saya dan kawan-kawan saya. 
  • Pernah ditawarkan menjadi pengawas tapi tolak. hee sorry
  • Pernah melukis dan mewarna dekat dinding sekolah sempena Hari Kemerdekaan ke-50. 
  • Tingkatan 1-3 pernah ada abang dan kakak angkat. Macam kelakar je ingat balik. hahaha
  • Yang pernah sekelas dengan saya dari Tingkatan 1 sampai 5, Enpasilan. 1 Amanah, 2 Amanah, 3 Damai, 4 Akaun & 5 Akaun.
  • Dulu ada dua group dekat sekolah. (with gegurls) 1st "RAFAMASHADATUL" (2006) : Rafzan, Fathini, Kamariah, Nisha, Nurul Shuhada & Zirwatul dan 2nd Six Mix (2008) : Rafzan, Alyn, Shima, Nisha, Zirwatul, Eysya & Amirah. Kitorang ni dulu BFF gitu dan selalu study sama-sama. hee
  • Masa PJK, saya jarang bawak baju. Boleh dikira berapa kali. ahaha 
  • Subek yang selalu gagal ialah Matematik. Mungkin takde connection dengan subjek itu. haha Tapi ajaibnya, masa SPM dapat D. Siapa nak jawab ni? hahaha
  • Disebab minat Morning Musume, ada buat satu buku khas untuk kumpulan tu. Tu yang selalu pergi CC (Cyber Cafe), print dan balik tampal dalam buku. hahaa
  • Paling ingat masa rehat mesti nak cepat-cepat sebab nak beli nasi goreng kat Kantin. pastu beli nugget ala-ala Mekdi. Wahh sedapnya. haha
  • Rumah sukan saya ialah Hijau. Sepanjang 5 tahun, hanya tahun 2008 (Tingkatan Lima) yang terlibat dalam acara Kawat Kaki (tapi jadi Maskot), pergi latihan balapan, lompat jauh dan lontar peluru. Ni kes nak markah ko-kurikulum lebih. haha
  • Sekolah menengah ni mesti akan kene Injection. T^T 
  • Tak pernah dapat A dalam mana-mana subjek. Paling tinggi : B
  • Tak pernah masuk mana-mana pertandingan kawad badan beruniform. haha 
  • Pernah sertai Koir masa Tingkatan 3 dan 4, buat persembahan semasa Anugerah Cemerlang dan dapat masuk pertandingan peringkat Zon Bangsar. 
  • Bile sesi pagi, balik sekolah mesti lambat kalau ada kelas tambahan atau aktiviti PRS. Kadang-kadang saja je lepak sampai petang. haha
  • Masa sekolah menengah ni, belanja jadi RM3. (Tingkatan 1 dan 2) dan RM5 (Tingkatan 3-5). hee
  • 3 Kem pernah pergi : Kem PRS di Janda Baik (2005), Kem PRS di Terengganu (2006) dan Kem Amal Ibadah di Masjid Wilayah Persekutuan (2007).
  • Saya selalu gagal akaun (Tingkatan 4 dan 5), masa SPM pon dapat E je. Tapi yang peliknya masa dekat KPTM Ipoh boleh dapat A. -.-" haha
  • Buku Biodata paling popular masa ni hahahaha Malangnya buku tu tak kemana hilangnya. hahaa 
Haish.. Memang banyak betul masa sekolah menengah ni. hahaha Antara cikgu yang masih saya ingat : Cikgu Magdalene, Ustazah Faizah, Cikgu Shila, Cikgu Tehna, Cikgu Raziah, Cikgu Roslina, Cikgu Rosminah, Cikgu Chua, Cikgu Kannan, Cikgu Rosli, Cikgu Kamil, Cikgu Syamala, Sir Abraham dan ramai lagi. hehe 


Tada.... gambar tadika 1997! haha

Haa banyak jugak benda yang masih ingat masa sekolah dulu . haha Tu pon ada lagi yang tak masuk, banyak sangat! Maaf sebab takde gambar nak ditunjukkan sebab mase tu mana pakai phone kamera bagai ni haha Ape pulak kenangan korang mase sekolah? Jom la kongsi kan kat sini. Jangan segan-segan tinggalkan komen. Okeylah sampai disini entri kali ini. Jumpa di entri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^__^

March 28, 2014

THROWBACK SPECIAL : ZAMAN SEKOLAH

Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca-pembaca sekalian. Hari ini Jumaat (28 Mac 2014) harap korang semua sihat selalu. Haa semalam masa tengah borak-borak dengan Ara (dekat IM Facebook), terbukak topic pasal sekolah. hahaha Lepas tu mula la teringat macam-macam pasal sekolah. haha Dalam masa hampir 12 tahun bersekolah (campur tadika) memang banyaklah kenangan-kenangan yang tak dapat dilupakan. Jadi entri kali ni nak cerita pasal Sekolah. hee



Sekolah Tadika (1997)
_______________________________________

Mase sekolah tadika dekat Tabika Kemas, seingat saya, saya seorang yang sangat manja. haha Sekolah Tadika tu mula-mula dekat area rumah panjang lepas tu tahun tu jugak pindah kat Kondo Rakyat dan sekolah tu betul-betul kat bawah blok. Paling best masa rehat la, suka sangat dengan Cekodok bersama sosnya dan air milo. Wahh masih terngiang-ngiang rasa dia. haha Lepas tu masa sukan pulak saya paling unik sebab baju saya takde nombor, budak-budak lain masa tu ada nombor. Mungkin special kot. haha Cikgu yang saya ingat : Cikgu Sabariah, CIkgu Ani dan Cikgu Kam.



Sekolah Rendah (1998-2003)
_______________________________________

Sekolah rendah pulak, jauh pulak dari rumah. Saya sekolah dekat SRK Brickfields (1), Kuala Lumpur. Pukul 6 pagi dah bangun , pastu dari rumah naik kereta arwah pak cik. Masa sekolah rendah, saya masih seorang budak yang manja dan kuat menangis. hahaha Sekolah rendah macam-macam kenangan yang best. Antara nya :
  • Masa darjah satu, kene tulis cita-cita dalam report card. Mase tu ingat lagi pilih "BOMBA", "POLIS" dan "Doktor". Lepas tu darjah tiga sampai ke darjah enam cita-cita lain pulak, nak jadi "GURU" dan "PENSYARAH". hahah
  • Main kejar-kejar. Seriously, saya jarang main kejar-kejar kat sekolah ni. Rasanya sekali je main hahaha Selalu tengok je orang main kejar-kejar. 
  • Masa darjah tiga badan dah mula naik. hahah Sampailah sekarang. hehe
  • Tibe-tibe cikgu suruh keluar , rupanya ada orang bagi air milo free. Kadang-kadang ade Nestle la, Koko Krunch dan macam-macam la. seronok betul. haha
  • Still remember, berus gigi hahaha. Sehari sebelum tu, ada nurse masuk kata jangan lupa bawak berus gigi dan cawan. Dari darjah satu sampai enam , aktiviti yang sama. hahaha GREAT!
  • Pernah kene rotan dengan cikgu sebab beli dan makan keropok mamee. Mase tu mamee ada buat macam puzzle, setiap bungkus ada 1 puzzle, kalau dapat semua boleh tebus hadiah. Jadi saya memang minat DIGIMON mase tu, beli banyak. Zapppp! dapat satu rotan hahaha 
  • Buku lagu tak dilupakan. haha Mase darjah 6 ade buat buku lagu, untuk nyanyi saje saje kalau cikgu takde hahaha Kadang-kadang kawan ajak duet nyanyi sekali. Serius. Ini sangat menggamit memori hahaha
  • Dikir Barat. Yup pernah masuk dikir barat masa darjah lima, mase tu persembahan untuk Majlis Anugerah Cemerlang. Gigih okey belajar dan alhamdulillah tiada kesalahan hahaha
  • Belanja masa sekolah rendah adalah RM1.50. haha Dulu cukup la, kalau sekarang . Entahlaa. 
  • Main lawan pemadam itu mesti. haha
  • Emak pernah bagitahu, masa sekolah rendah dalam ramai adik beradik, saya yang paling KERAP hilangkan Pencil Box haha
  • Pertama kali pergi kem anjuran sekolah dengan jayanya. Ingat lagi mase tu dekat Dusun Eco Resort, Janda Baik, Pahang tahun 2003. 
  • Ada kembar nama dia ZAFRAN. Memang rapat dari Darjah 1 sebab nama kitorang kalau disusun semula mesti akan keluar RAFZAN / ZAFRAN. haha Kat manalah dia sekarang eh? haha 
Memang banyak jugak kenangan yang best masa sekolah rendah ni. hahaha Antara cikgu yang saya masih ingat : Cikgu Azmi, Cikgu Kamarul, Cik Izani, Cik Wong, Cik Azhar, Cik Azri, Ustaz Kerengga (tak ingat nama T^T) Cikgu Farah & Cikgu Nazri.



Sekolah Menengah (2004-2008)
_______________________________________

Sekolah menengah dekat SMK Vivekananda, Kuala Lumpur. Kalau sebut mesti orang ingat itu semua jenis Tamil, tapi sebenarnya semua kaum ada. hee Sekolah ni dekat je dengan sekolah rendah (kire sebelah je). Belajar selama 5 tahun kat sekolah ni memang best. Macam-macam kenangan suka duka. haha Nak tau, jom baca trivia ni:

  • Sebab ini kali pertama sekolah campur lelaki perempuan, jadi saya lebih rapat dengan perempuan. hoho
  • Sebab sesi petang, saya keluar rumah dalam pukul 11.30 pagi sebab pukul 1.05 tengah hari waktu sekolah bermula.
  • Saya seorang PEMBIMBING RAKAN SEBAYA (PRS) masa sekolah dulu. Saya lalui temuduga dan berjaya jadi seorang PRS. Sangat aktif jugaklah PRS mase tingkatan 4 dan 5 . Pernah jadi AJK dalam PRS Biro Prostar (2007) dan Biro Perhubungan (2008). 
  • Percaya atau tidak, saya pernah jadi Pengerusi Kelab Kewangan (2008) sebab tak ramai pon join haha
  • Kebanyakkan kelab yang dijoin mase Tingkatan 4 dan 5 , di conquer oleh saya dan kawan-kawan saya. 
  • Pernah ditawarkan menjadi pengawas tapi tolak. hee sorry
  • Pernah melukis dan mewarna dekat dinding sekolah sempena Hari Kemerdekaan ke-50. 
  • Tingkatan 1-3 pernah ada abang dan kakak angkat. Macam kelakar je ingat balik. hahaha
  • Yang pernah sekelas dengan saya dari Tingkatan 1 sampai 5, Enpasilan. 1 Amanah, 2 Amanah, 3 Damai, 4 Akaun & 5 Akaun.
  • Dulu ada dua group dekat sekolah. (with gegurls) 1st "RAFAMASHADATUL" (2006) : Rafzan, Fathini, Kamariah, Nisha, Nurul Shuhada & Zirwatul dan 2nd Six Mix (2008) : Rafzan, Alyn, Shima, Nisha, Zirwatul, Eysya & Amirah. Kitorang ni dulu BFF gitu dan selalu study sama-sama. hee
  • Masa PJK, saya jarang bawak baju. Boleh dikira berapa kali. ahaha 
  • Subek yang selalu gagal ialah Matematik. Mungkin takde connection dengan subjek itu. haha Tapi ajaibnya, masa SPM dapat D. Siapa nak jawab ni? hahaha
  • Disebab minat Morning Musume, ada buat satu buku khas untuk kumpulan tu. Tu yang selalu pergi CC (Cyber Cafe), print dan balik tampal dalam buku. hahaa
  • Paling ingat masa rehat mesti nak cepat-cepat sebab nak beli nasi goreng kat Kantin. pastu beli nugget ala-ala Mekdi. Wahh sedapnya. haha
  • Rumah sukan saya ialah Hijau. Sepanjang 5 tahun, hanya tahun 2008 (Tingkatan Lima) yang terlibat dalam acara Kawat Kaki (tapi jadi Maskot), pergi latihan balapan, lompat jauh dan lontar peluru. Ni kes nak markah ko-kurikulum lebih. haha
  • Sekolah menengah ni mesti akan kene Injection. T^T 
  • Tak pernah dapat A dalam mana-mana subjek. Paling tinggi : B
  • Tak pernah masuk mana-mana pertandingan kawad badan beruniform. haha 
  • Pernah sertai Koir masa Tingkatan 3 dan 4, buat persembahan semasa Anugerah Cemerlang dan dapat masuk pertandingan peringkat Zon Bangsar. 
  • Bile sesi pagi, balik sekolah mesti lambat kalau ada kelas tambahan atau aktiviti PRS. Kadang-kadang saja je lepak sampai petang. haha
  • Masa sekolah menengah ni, belanja jadi RM3. (Tingkatan 1 dan 2) dan RM5 (Tingkatan 3-5). hee
  • 3 Kem pernah pergi : Kem PRS di Janda Baik (2005), Kem PRS di Terengganu (2006) dan Kem Amal Ibadah di Masjid Wilayah Persekutuan (2007).
  • Saya selalu gagal akaun (Tingkatan 4 dan 5), masa SPM pon dapat E je. Tapi yang peliknya masa dekat KPTM Ipoh boleh dapat A. -.-" haha
  • Buku Biodata paling popular masa ni hahahaha Malangnya buku tu tak kemana hilangnya. hahaa 
Haish.. Memang banyak betul masa sekolah menengah ni. hahaha Antara cikgu yang masih saya ingat : Cikgu Magdalene, Ustazah Faizah, Cikgu Shila, Cikgu Tehna, Cikgu Raziah, Cikgu Roslina, Cikgu Rosminah, Cikgu Chua, Cikgu Kannan, Cikgu Rosli, Cikgu Kamil, Cikgu Syamala, Sir Abraham dan ramai lagi. hehe 


Tada.... gambar tadika 1997! haha

Haa banyak jugak benda yang masih ingat masa sekolah dulu . haha Tu pon ada lagi yang tak masuk, banyak sangat! Maaf sebab takde gambar nak ditunjukkan sebab mase tu mana pakai phone kamera bagai ni haha Ape pulak kenangan korang mase sekolah? Jom la kongsi kan kat sini. Jangan segan-segan tinggalkan komen. Okeylah sampai disini entri kali ini. Jumpa di entri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^__^


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang yang sedang membaca. Apa khabar? Hari ini dah masuk hari ke-6 kita berpuasa kan? Macam mana? Harap semuanya masih penuh. hehe Okeylah saje saje nak update, sekarang kat Instagram dengan Twitter dok sibuk pasal hash tag #throwback. So saya tak ketinggalan nak post jugak. hehehe Al maklumlah baru ada instagram awal tahun 2013 so gambar-gambar 2012 dan sebelumnya pasti tiada. Jom jenguk-jenguk instagram saya. 


  

  

  

  

Banyak lagi nak diupdate dalam insta tu, tunggu masa je ni. hahah Okeylah Ada 24 hari lagi nak beraya ni, jangan lupa berpuasa tau. Jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye. :)

°C-ute - Kanashiki Amefuri

°C-ute - Adam to Eve no Dilemma
July 15, 2013

#THROWBACK


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang yang sedang membaca. Apa khabar? Hari ini dah masuk hari ke-6 kita berpuasa kan? Macam mana? Harap semuanya masih penuh. hehe Okeylah saje saje nak update, sekarang kat Instagram dengan Twitter dok sibuk pasal hash tag #throwback. So saya tak ketinggalan nak post jugak. hehehe Al maklumlah baru ada instagram awal tahun 2013 so gambar-gambar 2012 dan sebelumnya pasti tiada. Jom jenguk-jenguk instagram saya. 


  

  

  

  

Banyak lagi nak diupdate dalam insta tu, tunggu masa je ni. hahah Okeylah Ada 24 hari lagi nak beraya ni, jangan lupa berpuasa tau. Jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye. :)

°C-ute - Kanashiki Amefuri

°C-ute - Adam to Eve no Dilemma