Family

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Semalam tetibe Abadik tag gambar dekat Facebook saya, ingatkan apelah rupanya gambar Ayah masuk surat khabar. Nak tahu mana ayah saya? yang pakai baju hijau tu ler. Ini bukan kali pertama Ayah masuk surat khabar, rasanya kali ke-2 kalau tak silap ( yang saya ingat lah). First dalam surat khabar Metro, yang promote Restoran "Pak Yop Tip Top Corner", yang main dishnyer ialah Nasi Ayam. Restoran itu milik adik Ayah saya (Pak Cik saya), ayah bekerja dengan adik dia sejak tahun 2005 lagi.


Bukan surat khabar saje, malah Ayah jugak pernah ditemubual oleh Fedtri Yahya untuk rancangan Malaysia Hari Ini (MHI), TV3. Mase tu isu peniaga yang bekerja masa musim Jerebu. Memang masa tengok tu teruja sampai tangkap gambar. Tapi Ayah memang power! Saya sendiri pon tak pernah masuk TV apetah lagi surat khabar. haha. Okeylah tu je nak cerita sebenarnya hahaha Jumpa lagi dientri seterusnya yer :)


February 27, 2015

#SajeSaje : Ayah masuk surat khabar!


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Semalam tetibe Abadik tag gambar dekat Facebook saya, ingatkan apelah rupanya gambar Ayah masuk surat khabar. Nak tahu mana ayah saya? yang pakai baju hijau tu ler. Ini bukan kali pertama Ayah masuk surat khabar, rasanya kali ke-2 kalau tak silap ( yang saya ingat lah). First dalam surat khabar Metro, yang promote Restoran "Pak Yop Tip Top Corner", yang main dishnyer ialah Nasi Ayam. Restoran itu milik adik Ayah saya (Pak Cik saya), ayah bekerja dengan adik dia sejak tahun 2005 lagi.


Bukan surat khabar saje, malah Ayah jugak pernah ditemubual oleh Fedtri Yahya untuk rancangan Malaysia Hari Ini (MHI), TV3. Mase tu isu peniaga yang bekerja masa musim Jerebu. Memang masa tengok tu teruja sampai tangkap gambar. Tapi Ayah memang power! Saya sendiri pon tak pernah masuk TV apetah lagi surat khabar. haha. Okeylah tu je nak cerita sebenarnya hahaha Jumpa lagi dientri seterusnya yer :)



Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Sambungan entri #siarsiar yang lepas. Banyak sangat ceritanya sampai ada bahagian 2 hehe Jom baca kisah selanjutnya. :)

February 21, 2015

#SiarSiar : Sunway Lagoon 15/2 (Bahagian 2)


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Sambungan entri #siarsiar yang lepas. Banyak sangat ceritanya sampai ada bahagian 2 hehe Jom baca kisah selanjutnya. :)


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang semuaa! Masih lagi dalam bulan Syawal, so saya nak update pasal Raya! Raya! Raya! hee Lagi beberapa hari je, Syawal akan meninggalkan kita kan? Masih ada banyak lagi open house sana sini, seronok betul hee. Saya nak share sikit moments-moments raya 2014 ni! :) 

August 23, 2014

RANDOM RAYA 2014


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang semuaa! Masih lagi dalam bulan Syawal, so saya nak update pasal Raya! Raya! Raya! hee Lagi beberapa hari je, Syawal akan meninggalkan kita kan? Masih ada banyak lagi open house sana sini, seronok betul hee. Saya nak share sikit moments-moments raya 2014 ni! :) 


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang semua. Wahh~ dah lama tak update blog dah ni.. Last update 2 minggu lepas. Maklumlahh busy nak buat persiapan raya lepas tu tahun ni pulak beraya dekat kampung. Tak sempat nak update pape. hahaa Okey jom baca kisah raya saya! hee

August 04, 2014

AIDILFITRI 1435H : 1 Syawal


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang semua. Wahh~ dah lama tak update blog dah ni.. Last update 2 minggu lepas. Maklumlahh busy nak buat persiapan raya lepas tu tahun ni pulak beraya dekat kampung. Tak sempat nak update pape. hahaa Okey jom baca kisah raya saya! hee


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. 3 Mei 2014 yang lepas, saya bertandang ke Kuala Kubu Baharu (KKB) bersama keluarga untuk majlis perkahwinan Nazri (Manja) dengan Aina. Majlis diadakan kat Dewan Merdeka, Kuala Kubu Baru. Majlis bermula dari 11.00 Pagi sampai 3.00 Petang.

Selfie dengan Eyka & Eeya.
Sampai sana sehari sebelum tu, bertolak dari Kuala Lumpur pukul 11.30 sampai dalam 1.00 Pagi macam tu. Kitorang tidur kat rumah yang diorang sewa sehari. Biasalah bila jumpa sedara mara mana mungkin tidur awal, pukul 2.30 pagi baru masuk tido. haha Bila tido lewat, konfem la bangun lewat. hahaha

Selfie dengan Pengantin. Ini wajib! haha

Sampai dekat Dewan Merdeka pukul 11.30 pagi. Dah ramai dah orang datang. Ape lagi, kita makan dulu! hahaha Lepas tu, bile kamera ada dekat tangan terus tangkap gambar. Kire macam official photographer gitu. hahaa Banyak jugak gambar yang ditangkap. hehe Malas nak bebel banyak, jom tengok beberapa gambar yang sempat dirakamkan :






































Akhirnya semuanya selamat sudah. Alhamduillah. Selamat Pengantin Baru buat Manja & Sis Aina , semoga berbahagia selamanya okey. Seronok jugak jadi photographer pengantin ni. hahaa Tapi saya unofficial okey. hahaa okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Jumpa dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye :)

TEASER IMAGE #3



May 08, 2014

NAZRI & AINA WEDDING 『3 MEI 2014』


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. 3 Mei 2014 yang lepas, saya bertandang ke Kuala Kubu Baharu (KKB) bersama keluarga untuk majlis perkahwinan Nazri (Manja) dengan Aina. Majlis diadakan kat Dewan Merdeka, Kuala Kubu Baru. Majlis bermula dari 11.00 Pagi sampai 3.00 Petang.

Selfie dengan Eyka & Eeya.
Sampai sana sehari sebelum tu, bertolak dari Kuala Lumpur pukul 11.30 sampai dalam 1.00 Pagi macam tu. Kitorang tidur kat rumah yang diorang sewa sehari. Biasalah bila jumpa sedara mara mana mungkin tidur awal, pukul 2.30 pagi baru masuk tido. haha Bila tido lewat, konfem la bangun lewat. hahaha

Selfie dengan Pengantin. Ini wajib! haha

Sampai dekat Dewan Merdeka pukul 11.30 pagi. Dah ramai dah orang datang. Ape lagi, kita makan dulu! hahaha Lepas tu, bile kamera ada dekat tangan terus tangkap gambar. Kire macam official photographer gitu. hahaa Banyak jugak gambar yang ditangkap. hehe Malas nak bebel banyak, jom tengok beberapa gambar yang sempat dirakamkan :






































Akhirnya semuanya selamat sudah. Alhamduillah. Selamat Pengantin Baru buat Manja & Sis Aina , semoga berbahagia selamanya okey. Seronok jugak jadi photographer pengantin ni. hahaa Tapi saya unofficial okey. hahaa okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Jumpa dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye :)

TEASER IMAGE #3





Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Dah seminggu tak update blog ni. haa.. Sedang busy dengan aktiviti harian. Hari ni pulak cuti kan. Hari ni 1 Mei 2014 , tau tak hari ni hari apa? Hari ni Hari Pekerja! yeayyy Selamat Hari Pekerja kepada diri sendiri dan pekerja-pekerja di Malaysia! hehe Yang sedang bercuti, Selamat bercuti, yang sedang bekerja, Selamat Bekerja :)


Tak banyak sangat aktiviti bulan lepas. Hanya balik kampung sekejap je. heee Bulan April ni banyak jugak aktiviti, InsyaAllah :) Haa.. Kalau korang perasan tema blog ni masih tak berubah untuk April, atas permintaan ramai yang suka tema ni, so saya kekal kan la. haha Bulan Mei tema blog bakal berubah. Tema apa? kene tunggu. hehe ^___^ Okeylah sampai disini dulu entri kali ni. Hari ni nak menyinggah ke pesta buku. hehe Jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^

S/mileage - Mystery Night

S/mileage - Eighteen Emotion

May 01, 2014

RANDOM AWESOME #23 : May has come



Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Dah seminggu tak update blog ni. haa.. Sedang busy dengan aktiviti harian. Hari ni pulak cuti kan. Hari ni 1 Mei 2014 , tau tak hari ni hari apa? Hari ni Hari Pekerja! yeayyy Selamat Hari Pekerja kepada diri sendiri dan pekerja-pekerja di Malaysia! hehe Yang sedang bercuti, Selamat bercuti, yang sedang bekerja, Selamat Bekerja :)


Tak banyak sangat aktiviti bulan lepas. Hanya balik kampung sekejap je. heee Bulan April ni banyak jugak aktiviti, InsyaAllah :) Haa.. Kalau korang perasan tema blog ni masih tak berubah untuk April, atas permintaan ramai yang suka tema ni, so saya kekal kan la. haha Bulan Mei tema blog bakal berubah. Tema apa? kene tunggu. hehe ^___^ Okeylah sampai disini dulu entri kali ni. Hari ni nak menyinggah ke pesta buku. hehe Jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^

S/mileage - Mystery Night

S/mileage - Eighteen Emotion




Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca sekalian. Haiii, apa khabar? Selamat berhujung minggu okey. Haa minggu lepas (12 & 13 April) saya dan keluarga balik kampung Pontian, Johor sekejap, saje jalan-jalan. Idea bergambar ni bermula bila ternampak laut, lepas tu teringat gambar tahun 2008 (6 tahun lepas). Mase tu kitorang 4 beradik bergambar dengan tepi laut. So kitorang decide nak tangkap semula gambar dekat gambar yang sama. hehe Gigih la Abadik dengan Abang Iju cari tempat yang sama macam dalam gambar 6 tahun lepas tu. hahah


Lepas dah dapat gambar tu, ajak satu family bergambar pulak. Haha macam-macam gaya keluar. Malas nak bercerita banyak , jom la tengok kitorang bergambar :  



















Haa.. comel tak memasing? hehe Akhirnya hasrat nak bergambar satu keluarga tercapai jugak. Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ v

April 20, 2014

FAMILY MOMENTS




Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca sekalian. Haiii, apa khabar? Selamat berhujung minggu okey. Haa minggu lepas (12 & 13 April) saya dan keluarga balik kampung Pontian, Johor sekejap, saje jalan-jalan. Idea bergambar ni bermula bila ternampak laut, lepas tu teringat gambar tahun 2008 (6 tahun lepas). Mase tu kitorang 4 beradik bergambar dengan tepi laut. So kitorang decide nak tangkap semula gambar dekat gambar yang sama. hehe Gigih la Abadik dengan Abang Iju cari tempat yang sama macam dalam gambar 6 tahun lepas tu. hahah


Lepas dah dapat gambar tu, ajak satu family bergambar pulak. Haha macam-macam gaya keluar. Malas nak bercerita banyak , jom la tengok kitorang bergambar :  



















Haa.. comel tak memasing? hehe Akhirnya hasrat nak bergambar satu keluarga tercapai jugak. Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ v