10 Cara 'Move On' Berkesan Paling Annoying!

00:15:00 Rafzan Tomomi 6 Comments

Cara 'Move On' Berkesan Paling Annoying!

Assalamualaikum & Salam sejahtera gais. Momi sekali lagi bersama Ara Kimora menghasilkan sebuah entri 'Tips 10 Cara'. Kalau sebelum ni, kami berganding bahu menghasilkan entri "10 Ayat Sweet Untuk Couple Tapi Annoying!" , berjaya dibaca lebih dari 15,000 view. Wow. Kali ini kami nak beri korang cara move on yang berkesan tapi macam biasa, dia mesti menjengkelkan. Dah sedia nak baca? Jom !

01 Buang semua barang kenangan pemberian bekas kekasih dan buang ke dalam laut.

02 Bersiar-siar di taman permainan dan hiburkan diri dengan kanak-kanak disana.

03 Pergi Zoo - Berinteraksi bersama haiwan boleh melupakan kesedihan.

04 Beli benih sayur sayuran dan bercucuk tanam dihalaman rumah.

05 Belajar Jahit sarung bantal sendiri. Senang untuk kemudian hari.

06 Masak lauk lebih untuk diberi kepada jiran. Dipercayai boleh meningkatkan keyakinan diri dan tahap sosial.

07 Kira semut dalam rumah. Boleh membantu kecekapan mata.

08 Membuat 'service' mengetip kuku boleh mengurangkan kesedihan disamping itu menambah pendapatan.

09 Berjalan seorang diri dekat shopping mall menuju ke kedai permainan kanak-kanak atau kedai haiwan peliharaan.

10 Pergi ke Perpustakaan dan meminta part time kerja sebagai seorang tukang photostat.

Haaa macam mana? Boleh ikut tak? hahahaha! Sila jangan ikut apa yang disaran kan ni. Ini adalahlah hiburan semata-mata ehehe. Diharapkan korang semua terhibur dengan entri ini. Kalau nak lagi, jangan lupa PM tepi okay? hahaha. 

Terima kasih !

6 comments:

  1. Servis mengetip kuku pun ada..? XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaa. mungkin boleh disediakan haha

      Delete
  2. hahahaa...
    bab ketip kuku tu memang LeYa gelak...
    Sekali kene kuku bertaik...memang tak lah nak wat keje ni..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha... elakkan kuku bertahi hahaa

      Delete