#MovieReview - Alice Through The Looking Glass

13:28:00 Rafzan Tomomi 0 Comments

Review Filem Alice Through The Looking Glass 2016

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Alice kembali lagi , kali ni dia datang dari dalam cermin. Filem "Alice Through The Looking Glass" sudah mula ditayangkan sejak Raya Pertama (6 Julai 2016). Respon penonton selepas menonton, kebanyakkanya memberi negetif review. hmm. Jadi Momi gigih ke panggung wayang untuk menonton filem ni. Best ke tak?  ::Amaran : Spoiler:: 

Review Filem Alice Through The Looking Glass 2016

Saksikan Trailer "Alice Through The Looking Glass"!
Download Alice Through The Looking Glass 2016

SINOPSIS Alice Through The Looking Glass
Dalam filem animasi pengembaraan dan fantasi ini, Alice kembali ke Wonderland, di mana dia bertemu dengan seorang musuh baru bernama Time. Mad Hatter pula bertemu dengan ayahnya, Zanik Hightopp.

Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 6 Julai 2016
Genre: Pengembaraan / Fantasi
Durasi: 1 Jam 53 Minit
Pengedar: Walt Disney Pictures
Pelakon: Mia Wasikowska, Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, Sacha Baron Cohen, Rhys Ifans
Pengarah: James Bobin
Format: 2D, 3D, IMAX 3D, 2D ATMOS, 2D ATMOS D-BOX

Alice Through The Looking Glass 2016 Review
Alice Through The Looking Glass Poster 2016
REVIEW Alice Through The Looking Glass
Sebelum ni tak sempat tengok habis filem "Alice in Wonderland" tapi sempena filem keduanya, "Alice Through The Looking Glass" gigih tengok sampai habis. Lepas tu barulah faham jalan ceritanya. Pembukaan yang sedikit bosan sampailah Alice ke Underland, jalan cerita dia hidup sikit. Menariknya filem ni Alice akan ke masa lalu untuk menyelamatkan keluarga Tarrent, selepas Tarrent tak bermaya seperti selalu hmm. Kesian Tarrent tu.

Review Filem Alice Through The Looking Glass 2016
Red Queen
Red Queen tidak menghampakan. Sentiasa jadi faveret Momi dengan kepala besar dan selalu memberontak tu. Tak lupa, White Queen lakonan Anne Hathway, always my favourite. hehe Satu Momi nak puji tentang set pengambaran dan pakaian yang sentiasa cantik dalam filem ini. Memang berbaloi kalau tengok filem ni dekat skrin besar. Sooo colourful! hehe.

Keseluruhanya, filem ni berjaya menarik perhatian Momi dan jalan ceritanya menarik. Jika anda peminat filem fantasi macamni, berbaloi kalau tengok dekat wayang.

Review Filem Alice Through The Looking Glass 2016
Dengan ini, Momi nak bagi
4 / 5 
BINTANG

Poster Alice Through The Looking Glass 2016 Download | Alice Through The Looking Glass 2016 Subtitle | Sinopsis Alice Through The Looking Glass Synopsis | Poster Alice Through The Looking Glass 2016 Review | Alice Through The Looking Glass 2016 | Alice Through The Looking Glass 2016 Torrent | Review filem Alice Through The Looking Glass 2016 | Barisan pelakon Alice Through The Looking Glass2016  Review film Alice Through The Looking Glass 2016 | Alice in Wonderland 2 2016

0 comments: