#MovieReview - Independence Day : Resurgence

22:56:00 Rafzan Tomomi 0 Comments


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Sebuah lagi filem lama kembali menggegarkan panggung wayang. Filem Independence Day : Resurgence telah ditayangkan sejak 23 Jun yang lalu. Rata-rata yang memberi pendapat kurang baik tentang filem ini. Eh tengok trailer macam gempak je? Best ke tak tu?  ::Amaran : Spoiler:: 


Saksikan Trailer "Independence Day : Resurgence"!
Download Independence Day : Resurgence 2016

SINOPSIS Independence Day : Resurgence
Filem arahan Roland Emmerich ini adalah sekuel kepada filem "Independence Day". Selepas 20 tahun, makhluk asing yang pernah menyerang bumi telah kembali sejak mereka dikalahkan pada tahun 1996. Kali ini makhluk asing tu lebih mengganas dan lebih bijak dari sebelumnya.

Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 23 Jun 2016
Genre: Pengembaraan / Fiksyen Sains
Durasi: 2 Jam 1 Minit
Pengedar: 20th Century Fox
Pelakon: Jeff Goldblum, Bill Pullman, Judd Hirsch, Jessie Usher, Liam Hemsworth
Pengarah: Roland Emmerich
Format: 2D, 3D, IMAX 3D, 2D ATMOS, 2D ATMOS D-BOX

Review Filem Independence Day : Resurgence 2016 KLCC Malaysia
Poster Independence Day : Resurgence 2016

REVIEW
Jalan ceritanya menarik sebab filem ini kesinambungan dari filem pertamanya. Jalan cerita dah ada, makhluk asing kembali menyerang, susah nak kalahkan tapi Momi rasa kurang memberi impak kepada penonton. Rasa macam jalan cerita terlalu banyak dan pelakon yang ramai sehingga Momi konfius sebenarnya siapa yang menerajui filem ini? hmm

CGI tak nak komen banyak memang tip top. Lagi-lagi masa adengan KLCC jatuh dari langit tu, Teruja sekejap hehe. Lepas tu, of course adengan yang ditunggu bila makhluk asing dan manusia bertempur, memang teruja sikit hehe.

Keseluruhannya, filem comeback Independence Day kurang membuat Momi teruja. Mungkin Momi bukan peminat filem sebelumnya atau filem ini kurang memberi impak kepada penonton. Tak pelik kalau ramai yang bagi padangan negetif terhadap filem "Independence Day : Resurgence". Untuk filem seterusnya (kalau ada) diharapkan memberi impak kepada penonton. hmm. Siapa dah menonton? Apa kata anda?


Dengan ini, Momi nak bagi
3 / 5 
BINTANG

Poster Independence Day : Resurgence 2016 Download | Independence Day : Resurgence 2016 Subtitle | Sinopsis Independence Day : Resurgence 2016 Synopsis | Poster Independence Day : Resurgence 2016 Review | Independence Day : Resurgence 2016 | Independence Day : Resurgence 2016 Torrent | Review filem Independence Day : Resurgence 2016 | Barisan pelakon Independence Day : Resurgence 2016  Review film Independence Day : Resurgence 2016

0 comments: