#MovieReview - Captain America : Civil War

15:15:00 Rafzan Tomomi 1 Comments



Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Walaupun dah lama tengok, sekarang baru berkesempatan update review dekat blog. Momi tonton filem ni masa hari pertama tayangannya. Mesti ramai yang dah menonton "Captain America : Civil War" kan? Kalau tengok trailer pon dah rasa cerita dia mesti hebat! Kutipan box office filem ni selepas beberapa minggu ditayangkan hampir mencecah 1 billion. Woah ! Baca kebanyakkan review banyak bagi positif. Best ke tak tu? ::Amaran : Spoiler:: 


Saksikan Trailer "Captain America : Civil War"!
Download Captain America : Civil War 2016

SINOPSIS Captain America : Civil War
Filem ini mengambil tempat selepas kejadian dalam"Avengers: Age of Ultron" dengan Captain America perlu berdepan dengan masalah baru, yang mana pihak kerajaan mahu mengawal kesemua aktiviti adiwira. Captain America dan Iron Man mempunyai pendapat bertentangan tentang tindakan kerajaan itu, menyebabkan tercetusnya perang saudara antara bekas sekutu ini.

Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 28 April 2016
Genre: Aksi / Pengembaraan / Superhero
Durasi: 2 Jam 27 Minit
Pengedar: WALT DISNEY PICTURES
Pelakon: Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Emily VanCamp, Don Cheadle, Jeremy Renner, Chadwick Boseman, Paul Bettany, Elizabeth Olsen, Paul Rudd, Frank Grillo, Daniel Brühl, William Hurt
Pengarah: Joe Russo, Anthony Russo
Format: 2D, 3D, IMAX 3D, 2D ATMOS, 3D ATMOS, 2D ATMOS D-BOX, 3D ATMOS D-BOX


REVIEW
Filem superhero terbaik buat masa ini, untuk tahun 2016! Momi rasa teruja menonton setiap aksi dalam filem Captain America : Civil War ni. Jalan ceritanya lebih menarik berbanding filem Avengers : Age Of Ultron, cuma kurang umphh sikitt je sebab takde Thor dengan Hulk. Menariknya filem ni lagi bila diorang menampil Spider-man dan Ant-man, bila dia keluar semua macam teruja gilers haha. Mulanya rasa macam ala tak bestnya diorang akan berpecah dua tapi selepas menonton, ia sangat menghiburkan.

Filem ni penuh dengan aksi dan of course drama antara Captain America & Iron Man tu hehe. Momi paling teruja tengok Scarlett Witch yang nampak lebih menyerlah dalam filem ni. Kuasa dia memang wow! hehe. Ala rasa nak cerita semuanya tapi siapa tak tengok kena tengok cepat haha. Keseluruhannya, filem Captain America : Civil War ini sangat menghiburkan dan teruja yang meluap-luap hehe. btw, Momi ada #TEAMCAP, korang pulak?

Dengan ini, Momi nak bagi
5 / 5 
BINTANG

Poster Captain America : Civil War 2016 Download | Captain America : Civil War 2016 Subtitle | Sinopsis Captain America : Civil War 2016 Synopsis | Poster Captain America : Civil War 2016 Review | Poster Captain America : Civil War 2016Captain America : Civil War 2016 Torrent | Review filemCaptain America : Civil War 2016 | Barisan pelakon Captain America : Civil War 2016  Review film Captain America : Civil War 2016

1 comment:

  1. best movie ni... tengok online pun masi rasa best sebab free kekeke... sy tengok captain america kat sini http://tengokmovie.com/captain-america-civil-war/

    ReplyDelete