#MovieReview - The Jungle Book

00:24:00 Rafzan Tomomi 6 Comments



Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Yeahhhh! It's Disney time! Pernah tak korang tengok filem kartun "The Jungle Book" ? Momi tak pasti sama ada pernah tengok ke tak filem tu. Akhirnya Disney telah buat 'remake' versi live action punya "The Jungle Book". Adakah ia mampu memikat hati Momi? ::Amaran : Spoiler:: 


Saksikan Trailer "The Jungle Book"!
Download The Jungle Book 2016

SINOPSIS THE JUNGLE BOOK
Filem arahan Jon Favreau ini mengisahkan tentang seorang budak lelaki bernama Mowgli dibesarkan oleh serigala di dalam hutan. Dia berkawan dengan seekor beruang bernama Baloo dan seekor harimau kumbang bernama Bagheera. Mowgli terpaksa meninggalkan keluarga serigalanya apabila dia diancam oleh seekor harimau, Shere Khan, yang membenci manusia. Filem ini dibintangi oleh Neel Sethi, Bill Murray, Ben Kingsley, Christopher Walken, Idris Elba, Scarlett Johansson, Lupita Nyong'o & Giancarlo Esposito.

Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 7 April 2016
Genre: Pengembaraan / Drama / Fantasi
Durasi: 1 Jam 46 Minit
Pengedar: WALT DISNEY PICTURES
Format: 2D, 3D, IMAX 3D, 2D ATMOS, 2D ATMOS D-BOX


REVIEW
Agak teruja jugak untuk menonton filem ini. Kebiasaannya filem Disney tak menghampakan Momi hehe. Jadi sedikit nebes nak tengok sebab tak pernah tengok versi kartunnya. Jalan cerita dia sangat menarik , lagi -lagi masa budak tu (Mowgli) dengan si beruang tu. Sangat comel dan kelakar hehe. Satu lagi yang menariknya filem ni, korang pasti akan terpegun dengan pemandangan dan suasana serta haiwan-haiwan yang comel hehe. Watak Baloo mendapat perhatian Momi semasa menonton. Comel. Sibuk dengan madu dia tu haha. Overall, sangat menghiburkan dan penuh dengan aksi. Sebuah lagi filem yang tak menghampakan Momi. Tunggu apa lagi? Pergilah menonton hehe.

Dengan ini, Momi nak bagi
4.5 / 5 
BINTANG

Poster The Jungle Book 2016 Download | Poster The Jungle Book 2016 Subtitle | Sinopsis The Jungle Book 2016 Synopsis | Poster The Jungle Book 2016 Review | Poster The Jungle Book 2016 | The Jungle Book 2016 Torrent | Review filem The Jungle Book 2016 2016 | Barisan pelakon The Jungle Book 2016 |  Review film The Jungle Book 2016

6 comments:

  1. Dah tengok, Jungle book memang best! Sesuai bawak budak budak.

    http://mamakembar3.blogspot.my/2016/04/asyik-terkejut-tengok-jungle-book.html

    ReplyDelete
  2. last baca buku dia, masa darjah satu. hehe

    ReplyDelete
  3. tak sempat tgk lagi.. tunggu la keluar kat android box.. hahahah

    ReplyDelete