"just because the past is painful doesn't mean the future will be."

Wordless Wednesday | 'pain'


"just because the past is painful doesn't mean the future will be."
January 27, 2016

Pengarah : Khairi Azmi
Produksi : Platinum Walk Production
Pelakon : Nur Jannah Nick, Hafeez Adam, Mustaqem Bahadon, Bill Azali & Raysha Rizrose
Durasi : 1 Jam 31 Minit

Sinopsis Isteriku Ms Sally
Kisah Romantik Komedi bila si isteri menjadi Pensyarah dan suami pula pelajar di kolej yang sama. Konflik terjadi bila ada pihak yang cuba menggugat hubungan mereka. Sherry meminati Amar dan Joey, kawan Amar menaruh hati terhadap Salihah setelah mengetahui pensyarahnya itu masih bujang. Timbul pula satu lagi konflik yang besar bila Daniel, peminat Salihah sewaktu menuntut di Australia mendapat tawaran sebagai pensyarah sambilan di Kolej yang sama.


Pelakon Isteriku Ms Sally | Sinopsis Isteriku Ms Sally | Watak Utama Isteriku Ms Sally | Isteriku Ms Sally Janna Nick | Isteriku Ms Sally Streaming

Tonton Telemovie "Isteriku Ms Sally" (2016) Streaming!


Pengarah : Khairi Azmi
Produksi : Platinum Walk Production
Pelakon : Nur Jannah Nick, Hafeez Adam, Mustaqem Bahadon, Bill Azali & Raysha Rizrose
Durasi : 1 Jam 31 Minit

Sinopsis Isteriku Ms Sally
Kisah Romantik Komedi bila si isteri menjadi Pensyarah dan suami pula pelajar di kolej yang sama. Konflik terjadi bila ada pihak yang cuba menggugat hubungan mereka. Sherry meminati Amar dan Joey, kawan Amar menaruh hati terhadap Salihah setelah mengetahui pensyarahnya itu masih bujang. Timbul pula satu lagi konflik yang besar bila Daniel, peminat Salihah sewaktu menuntut di Australia mendapat tawaran sebagai pensyarah sambilan di Kolej yang sama.


Pelakon Isteriku Ms Sally | Sinopsis Isteriku Ms Sally | Watak Utama Isteriku Ms Sally | Isteriku Ms Sally Janna Nick | Isteriku Ms Sally Streaming

January 26, 2016

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak Momi nak review filem seram, "The Boy". Filem ini memang hangat diperkatakan dan masa Momi tonton hari pertama tayangan, memang full house yer. Seram ke tak filem tu? sampai Momi pon tutup mata sambil menonton hahaa. Jom baca review selanjutnya :) ::Amaran : Spoiler::

Download The Boy 2016

Info Filem
Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 21 Januari 2016
Genre: SeramNgeri
Durasi: 1 Jam 38 Minit
Pengedar: GSC MOVIES
Pelakon: Lauren Cohan, Rupert Evans, Ben Robson
Pengarah: William Brent Bell
Format: 2D
(sumber : cinema.com.my)

(sumber : google.com)
Sinopsis
Filem "The Boy" mengisahkan tentang aeorang wanita bernama Greta telah mengambil kerja sebagai pengasuh di sebuah perkampungan terpencil Inggeris. Apabila dia tiba, dia mendapati budak lelaki berusia 8 tahun yang perlu dijaga sebenarnya patung porselin yang mana ibu bapanya melayannya seperti budak sebenar selepas kematian anak lelaki mereka. Selepas melanggar beberapa peraturan, beberapa kejadian aneh berlaku membuatkan Greta semakin yakin bahawa patung itu sebenarnya hidup. (sumber : cinema.com.my)

(sumber : google)

Apa Kata Rafzan Tomomi?

01 Patung Misteri
Patung yang bernama 'Brahms' tu dikatakan anak kepada pasangan suami isteri ni memang seram betul Momi tengok. Memang dia duduk diam je dan dijaga rapi oleh ibu bapanya tu. Ada masa korang akan rasa patung 'Brahms' ni seram sangat hehe. Ramai yang samakan Patung Brahms ni dengan patung Annabelle ni, ada yang cakap diorang 'couple' haha kelakar.

02 Si Greta Yang Tabah
Si Greta yang menjadi penjaga patung Bhrams tu memang seorang yang tabah . Dia kena jaga patung tu dan tinggal dekat rumah bersama patung tu. Tak ke seram? hehe. Si Greta ni pulak jenis endah tak endah je dengan 'rules' (undang-undang) yang ibu bapa Bhrams senaraikan. So faham-faham je la  apa yang jadi lepas tu haha.

(sumber : google)

03 Plot Twist 'kaw-kaw'!
Apa yang boleh Momi cakap memang ending dia luar dari jangkaan. Punyalah beria tutup muka telinga bagai, rupanyaa.... (AMARAN : SPOILER - nak baca sila Highlight Text selepas tulisan dalam kurungan ni) memang serius kecewa habis dengan ending dia. Memang Momi ternganga dan rasa nak balik masa tu sebab dia bukan cerita hantu! Huarghh~ kenapa tak teruskan je dia jadi hantu, kenapa jadi cerita lain hahaa. (kecewa betul ni). Masa keluar panggung memang muka sangat kecewa dan tertanya "why?" dalam 80 kali. Gigihlah tutup muka , tutup telinga masa tengok haha.

04 Apa yang bestnya filem ni?
Filem ini keseluruhannya menarik untuk ditonton sebenarnya walaupun Momi kecewa bahagian ending dia. Mungkin korang suka ending dia, who knows? hehe Korang akan tertanya apa sebenarnya patung yang ketengahkan dalam filem ini. Apa sebenarnya niat ibu bapa Bhrams ? Kenapa Greta sanggup kerja jaga patung tu ? Jangan lupa tengok okay hehe.


Rate
Dengan ini Momi memberi 3.5 / 5 bintang.

The Boy 2016 Download | The Boy 2016 Subtitle | Sinopsis The Boy 2016 Synopsis | The Boy 2016 Review | PosterThe Boy 2016  | The Boy 2016 Torrent | Review filem The Boy 2016 | Barisan pelakon The Boy 2016 

#MovieReview - The Boy


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak Momi nak review filem seram, "The Boy". Filem ini memang hangat diperkatakan dan masa Momi tonton hari pertama tayangan, memang full house yer. Seram ke tak filem tu? sampai Momi pon tutup mata sambil menonton hahaa. Jom baca review selanjutnya :) ::Amaran : Spoiler::

Download The Boy 2016

Info Filem
Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 21 Januari 2016
Genre: SeramNgeri
Durasi: 1 Jam 38 Minit
Pengedar: GSC MOVIES
Pelakon: Lauren Cohan, Rupert Evans, Ben Robson
Pengarah: William Brent Bell
Format: 2D
(sumber : cinema.com.my)

(sumber : google.com)
Sinopsis
Filem "The Boy" mengisahkan tentang aeorang wanita bernama Greta telah mengambil kerja sebagai pengasuh di sebuah perkampungan terpencil Inggeris. Apabila dia tiba, dia mendapati budak lelaki berusia 8 tahun yang perlu dijaga sebenarnya patung porselin yang mana ibu bapanya melayannya seperti budak sebenar selepas kematian anak lelaki mereka. Selepas melanggar beberapa peraturan, beberapa kejadian aneh berlaku membuatkan Greta semakin yakin bahawa patung itu sebenarnya hidup. (sumber : cinema.com.my)

(sumber : google)

Apa Kata Rafzan Tomomi?

01 Patung Misteri
Patung yang bernama 'Brahms' tu dikatakan anak kepada pasangan suami isteri ni memang seram betul Momi tengok. Memang dia duduk diam je dan dijaga rapi oleh ibu bapanya tu. Ada masa korang akan rasa patung 'Brahms' ni seram sangat hehe. Ramai yang samakan Patung Brahms ni dengan patung Annabelle ni, ada yang cakap diorang 'couple' haha kelakar.

02 Si Greta Yang Tabah
Si Greta yang menjadi penjaga patung Bhrams tu memang seorang yang tabah . Dia kena jaga patung tu dan tinggal dekat rumah bersama patung tu. Tak ke seram? hehe. Si Greta ni pulak jenis endah tak endah je dengan 'rules' (undang-undang) yang ibu bapa Bhrams senaraikan. So faham-faham je la  apa yang jadi lepas tu haha.

(sumber : google)

03 Plot Twist 'kaw-kaw'!
Apa yang boleh Momi cakap memang ending dia luar dari jangkaan. Punyalah beria tutup muka telinga bagai, rupanyaa.... (AMARAN : SPOILER - nak baca sila Highlight Text selepas tulisan dalam kurungan ni) memang serius kecewa habis dengan ending dia. Memang Momi ternganga dan rasa nak balik masa tu sebab dia bukan cerita hantu! Huarghh~ kenapa tak teruskan je dia jadi hantu, kenapa jadi cerita lain hahaa. (kecewa betul ni). Masa keluar panggung memang muka sangat kecewa dan tertanya "why?" dalam 80 kali. Gigihlah tutup muka , tutup telinga masa tengok haha.

04 Apa yang bestnya filem ni?
Filem ini keseluruhannya menarik untuk ditonton sebenarnya walaupun Momi kecewa bahagian ending dia. Mungkin korang suka ending dia, who knows? hehe Korang akan tertanya apa sebenarnya patung yang ketengahkan dalam filem ini. Apa sebenarnya niat ibu bapa Bhrams ? Kenapa Greta sanggup kerja jaga patung tu ? Jangan lupa tengok okay hehe.


Rate
Dengan ini Momi memberi 3.5 / 5 bintang.

The Boy 2016 Download | The Boy 2016 Subtitle | Sinopsis The Boy 2016 Synopsis | The Boy 2016 Review | PosterThe Boy 2016  | The Boy 2016 Torrent | Review filem The Boy 2016 | Barisan pelakon The Boy 2016 

January 25, 2016

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Anugerah Juara Lagu (AJL) dah masuk ke musim ke-30. Wahh begitu pantas masa berlalu. Masa zaman sekolah memang selalu tengok, tunggu depan TV, berebut tempat nak tengok AJL haha. Setelah berlangsung selama tiga minggu konsert Separuh Akhir AJL30, akhirnya telah diumumkan 12 buah lagu yang bakal bertanding di pentas Anugerah Juara Lagu Ke-30 pada Januari 2016! Jom tengok senarai lagu yang berjaya :

01 Sampai Mati - Hazama


02 Potret - Akim & The Majistret


03 Assalamualaikum - Faizal Tahir


04 Biarkanlah - Drama Band


05 Hanya Namamu - Caliph Buskers


06 Knock Knock - Elizabeth Tan


07 Malam Ini Kita Punya - Bunkface


08 Angin Kencang - Noh Salleh


09 Bukan Hal Aku - Kaka feat. Sleeq


10 Mana Mungkin - Black


11 Not For Sale - Stacy feat Altimet


12 Tak Pernah Menyerah - Dayang Nurfaizah


Keputusan telah diumumkan. Nak tahu siapa pemenang-pemenang AJL30 ni? jom baca :)

Persembahan Terbaik AJL30
Potret - Akim & The Majistret

Vokal Terbaik AJL30
Tak Pernah Menyerah - Datang Nurfaizah

Tempat Ke-3 AJL30
Hanya Namamu - Caliph Buskers

Tempat Ke-2 AJL30
Assalamualaikum - Faizal Tahir

Juara AJL30
Potret - Akim & The Majistret

Senarai Lagu AJL 30 | Senarai Lagu Yang Bertanding AJL30 | Download Lagu Yang Bertanding AJL30 | Senarai Pemenang Anugerajh Juara Lagu 30 Senarai Pemenang Juara Lagu 30 | Lagu Juara AJL30

Keputusan Anugerah Juara Lagu ke-30!


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Anugerah Juara Lagu (AJL) dah masuk ke musim ke-30. Wahh begitu pantas masa berlalu. Masa zaman sekolah memang selalu tengok, tunggu depan TV, berebut tempat nak tengok AJL haha. Setelah berlangsung selama tiga minggu konsert Separuh Akhir AJL30, akhirnya telah diumumkan 12 buah lagu yang bakal bertanding di pentas Anugerah Juara Lagu Ke-30 pada Januari 2016! Jom tengok senarai lagu yang berjaya :

01 Sampai Mati - Hazama


02 Potret - Akim & The Majistret


03 Assalamualaikum - Faizal Tahir


04 Biarkanlah - Drama Band


05 Hanya Namamu - Caliph Buskers


06 Knock Knock - Elizabeth Tan


07 Malam Ini Kita Punya - Bunkface


08 Angin Kencang - Noh Salleh


09 Bukan Hal Aku - Kaka feat. Sleeq


10 Mana Mungkin - Black


11 Not For Sale - Stacy feat Altimet


12 Tak Pernah Menyerah - Dayang Nurfaizah


Keputusan telah diumumkan. Nak tahu siapa pemenang-pemenang AJL30 ni? jom baca :)

Persembahan Terbaik AJL30
Potret - Akim & The Majistret

Vokal Terbaik AJL30
Tak Pernah Menyerah - Datang Nurfaizah

Tempat Ke-3 AJL30
Hanya Namamu - Caliph Buskers

Tempat Ke-2 AJL30
Assalamualaikum - Faizal Tahir

Juara AJL30
Potret - Akim & The Majistret

Senarai Lagu AJL 30 | Senarai Lagu Yang Bertanding AJL30 | Download Lagu Yang Bertanding AJL30 | Senarai Pemenang Anugerajh Juara Lagu 30 Senarai Pemenang Juara Lagu 30 | Lagu Juara AJL30
January 25, 2016

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kalau kita semua tak jaga makan , kita bakal berdepan dengan risiko penyakit seperti stroke, gout, resdung, darah tinggi dan macam-macam lagi jenis penyakit. Pengambilan makanan yang berkhasiat dan kurang kolestrol memang penting untuk kita kekal sihat dan nampak muda. Nak tahu bagaimana nak kurangkan kolestrol & kekal sihat? Teruskan membaca.


Haaa.. kalau rasa risau tentang kolestrol berlebihan dalam badan tu, apa kata korang cuba amalkan Pati HerbaMadu keluaran Clear Herbs Sdn Bhd & Clear Herbs Trading. Pati HerbaMadu mengandungi campuran ramuan seperti Madu lebah asli, Halia, Bawang Putih, Jus Lemon, Cuka epal & Kurma. Pati HerbaMadu ini 100% asli tanpa pengawet, mempunyai kelulusan GMP KKM, Mesti KKM, ahli Persatuan Pengguna Islam Malaysia. Antara kebaikan yang korang dapat setelah mengamalkan Pati HerbaMadu ni :
- Menurunkan kadar kolesterol
- Membersihkan saluran jantung yang tersumbat
- Menurunkan berat badan
- Melancarkan proses pembuangan
- Baik untuk pesakit darah tinggi dan kencing manis
- Membuang angin dalam badan


Sebotol Pati HerbaMadu 250ml ini berharga RM69 (Semenanjung Malaysia) & RM79 (Sabah & Sarawak). Untuk dapatkan Pati HerbaMadu, Boleh tengok dan klik senarai agen & stokis yang berdekatan korang, senang nak beli kalau dah habis. :)

Senarai Agen & Stokis Pati HerbaMadu


Facebook : Clear Herbs
Blog Rasmi Pati HerbaMadu : patiherbamadu.blogspot.com
Contact Number : 0192535796 / 0133627775 / 0125157396

*testimoni pengguna*

Testimoni Pati HerbaMadu

Produk Kesihatan Terbaik | Pati terbaik untuk mencegah penyakit | Cara mencegah strok | Produk Kesihatan Terbaik

Nak Kurangkan Kolestrol & Kekal Sihat? Jom Cuba Pati HerbaMadu! | Clear Herbs


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kalau kita semua tak jaga makan , kita bakal berdepan dengan risiko penyakit seperti stroke, gout, resdung, darah tinggi dan macam-macam lagi jenis penyakit. Pengambilan makanan yang berkhasiat dan kurang kolestrol memang penting untuk kita kekal sihat dan nampak muda. Nak tahu bagaimana nak kurangkan kolestrol & kekal sihat? Teruskan membaca.


Haaa.. kalau rasa risau tentang kolestrol berlebihan dalam badan tu, apa kata korang cuba amalkan Pati HerbaMadu keluaran Clear Herbs Sdn Bhd & Clear Herbs Trading. Pati HerbaMadu mengandungi campuran ramuan seperti Madu lebah asli, Halia, Bawang Putih, Jus Lemon, Cuka epal & Kurma. Pati HerbaMadu ini 100% asli tanpa pengawet, mempunyai kelulusan GMP KKM, Mesti KKM, ahli Persatuan Pengguna Islam Malaysia. Antara kebaikan yang korang dapat setelah mengamalkan Pati HerbaMadu ni :
- Menurunkan kadar kolesterol
- Membersihkan saluran jantung yang tersumbat
- Menurunkan berat badan
- Melancarkan proses pembuangan
- Baik untuk pesakit darah tinggi dan kencing manis
- Membuang angin dalam badan


Sebotol Pati HerbaMadu 250ml ini berharga RM69 (Semenanjung Malaysia) & RM79 (Sabah & Sarawak). Untuk dapatkan Pati HerbaMadu, Boleh tengok dan klik senarai agen & stokis yang berdekatan korang, senang nak beli kalau dah habis. :)

Senarai Agen & Stokis Pati HerbaMadu


Facebook : Clear Herbs
Blog Rasmi Pati HerbaMadu : patiherbamadu.blogspot.com
Contact Number : 0192535796 / 0133627775 / 0125157396

*testimoni pengguna*

Testimoni Pati HerbaMadu

Produk Kesihatan Terbaik | Pati terbaik untuk mencegah penyakit | Cara mencegah strok | Produk Kesihatan Terbaik

January 25, 2016

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Maharaja Lawak Mega kini kembali untuk tahun 2016! Memang ramai yang teruja dengan Maharaja Lawak Mega ni. Musim terbaru MLM2016 ni menampilkan ramai kumpulan baru berbanding musim sebelumnya. Pengacara masih lagi Datuk AC Mizal. Cuma juri masih belum diumumkan lagi. Barisan Juri akan diumumkan pada Minggu Pertama MLM2016 nanti. Momi rasa kali ni banyak wajah baru yang akan mewarnai pentas MLM2016 . Siapa mereka? Jom tengok : 

Senarai Peserta Maharaja Lawak Mega 2016


Bocey (Abam, Fad & Achey)

Bora (Isa, Mamat & Yan)

BOS (Abu, Ajo & Ezad Lazim)

Cham (Along Cham & Azrul Zaidi)



Enjen (Acong, Yuss & Raja Azrey)

Joras (Rahim R2, Joey Daud & Shuk SYJ)

LOL (Angah Raja Lawak, Tauke & Ajak Shiro)

Puteh (Mamak & Ali)

Reza (Reza Mukmin)

Saywho (Bocil, Vicha & Agus)

Shake (Mie, Bell Ngasri & Amir Raja Lawak)




PESERTA TERSINGKIR

Awok (Ain , Ayie & Filzah) (Minggu Ke-2)

Chilok (Chiwan, Achok & Kamal) (Minggu Ke-3)

Kavin (Kavin "Jay" Jayaram) (Minggu Ke-3)

Xola (Wala, One & Chot) (Minggu Ke-4)

Tema Mingguan
Minggu 1 - Bebas
Minggu 2 - Bebas
Minggu 3 - Bollywood
Minggu 4 - Nilai Moral
Minggu 5 - 

Hadiah Pemenang Maharaja Lawak Mega 2016
Juara : Wang Tunai RM500,000 & Trofi
Naib Juara : RM250,000
Ketiga : RM150,000
Keempat : RM50,000
Kelima : RM15,000

Waktu Siaran Maharaja Lawak Mega 2016
Setiap Jumaat mulai 29 Januari 2016 
10.00 malam
Siaran Langsung di Astro Warna saluran 132 dan Astro Mustika HD saluran 134

Hos Maharaja Lawak Mega 2016
Datuk AC Mizal

Barisan Juri Maharaja Lawak Mega 2016
Ziana Zain
Najip Ali
Bunga Citra Lestari
Shahiezy Sam


Senarai Peserta Maharaja Lawak Mega 2016 | Senarai Peserta MLM2016 | Persembahan  Peserta Maharaja Lawak Mega 2016 | Peserta Tersingkir Minggu Pertama MLM2016 | Peserta Tersingkir Minggu Pertama Maharaja Lawak Mega 2016 | Waktu Siaran Maharaja Lawak Mega 2016 | Waktu Siaran MLM2016 | Juri Maharaja Lawak Mega 2016 | Juri MLM2016 | Tema Minggu Pertama Maharaja Lawak Mega 2016 | Tema Minggu Pertama MLM2016

Senarai Peserta & Keputusan Mingguan Maharaja Lawak Mega 2016 (MLM2016)


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Maharaja Lawak Mega kini kembali untuk tahun 2016! Memang ramai yang teruja dengan Maharaja Lawak Mega ni. Musim terbaru MLM2016 ni menampilkan ramai kumpulan baru berbanding musim sebelumnya. Pengacara masih lagi Datuk AC Mizal. Cuma juri masih belum diumumkan lagi. Barisan Juri akan diumumkan pada Minggu Pertama MLM2016 nanti. Momi rasa kali ni banyak wajah baru yang akan mewarnai pentas MLM2016 . Siapa mereka? Jom tengok : 

Senarai Peserta Maharaja Lawak Mega 2016


Bocey (Abam, Fad & Achey)

Bora (Isa, Mamat & Yan)

BOS (Abu, Ajo & Ezad Lazim)

Cham (Along Cham & Azrul Zaidi)



Enjen (Acong, Yuss & Raja Azrey)

Joras (Rahim R2, Joey Daud & Shuk SYJ)

LOL (Angah Raja Lawak, Tauke & Ajak Shiro)

Puteh (Mamak & Ali)

Reza (Reza Mukmin)

Saywho (Bocil, Vicha & Agus)

Shake (Mie, Bell Ngasri & Amir Raja Lawak)




PESERTA TERSINGKIR

Awok (Ain , Ayie & Filzah) (Minggu Ke-2)

Chilok (Chiwan, Achok & Kamal) (Minggu Ke-3)

Kavin (Kavin "Jay" Jayaram) (Minggu Ke-3)

Xola (Wala, One & Chot) (Minggu Ke-4)

Tema Mingguan
Minggu 1 - Bebas
Minggu 2 - Bebas
Minggu 3 - Bollywood
Minggu 4 - Nilai Moral
Minggu 5 - 

Hadiah Pemenang Maharaja Lawak Mega 2016
Juara : Wang Tunai RM500,000 & Trofi
Naib Juara : RM250,000
Ketiga : RM150,000
Keempat : RM50,000
Kelima : RM15,000

Waktu Siaran Maharaja Lawak Mega 2016
Setiap Jumaat mulai 29 Januari 2016 
10.00 malam
Siaran Langsung di Astro Warna saluran 132 dan Astro Mustika HD saluran 134

Hos Maharaja Lawak Mega 2016
Datuk AC Mizal

Barisan Juri Maharaja Lawak Mega 2016
Ziana Zain
Najip Ali
Bunga Citra Lestari
Shahiezy Sam


Senarai Peserta Maharaja Lawak Mega 2016 | Senarai Peserta MLM2016 | Persembahan  Peserta Maharaja Lawak Mega 2016 | Peserta Tersingkir Minggu Pertama MLM2016 | Peserta Tersingkir Minggu Pertama Maharaja Lawak Mega 2016 | Waktu Siaran Maharaja Lawak Mega 2016 | Waktu Siaran MLM2016 | Juri Maharaja Lawak Mega 2016 | Juri MLM2016 | Tema Minggu Pertama Maharaja Lawak Mega 2016 | Tema Minggu Pertama MLM2016

January 20, 2016

Assalamualaikum & Salam sejahtera gais. Drama bersiri terbaru arahan Syafiq Yusof di TV2 "Cinta Dari Marikh" telah mula ditayangkan sejak 30 November 2015. Drama bersiri ini menampilkan pelakon utama Fattah Amin, Cha Cha Maembong, Karina K, Syafiq Yusof & ramai lagi. "Cinta Dari Marikh" ditayangkan dalam slot "Selekta Prima" menemui korang pada setiap Isnin , jam 9.00 Malam hanya di TV2. Korang yang nak tengok, boleh tengok melalui TV, secara streaming melalui aplikasi RTM Mobile (Download di Google Play / Apps Store) dan boleh tengok semula dekat myklik.rtm.gov.my. Momi akan update setiap episod bila dah keluar dekat MyKlik okay. Enjoy gais! 

Senarai Pelakon Cinta Dari Marikh :
Fattah Amin, Cha Cha Maembong, Karina K, Syafiq Yusof, Tyha Sazali, Harun Salim Bachik, Amyza Aznan, A. Galak Kamal Faridz & Ruzaidi Rahman.

Senarai Episod Cinta Dari Marikh : 

Lagu Tema Street Vendetta / Lagu OST Street Vendetta
Tajuk Lagu : Susun Silang Kata - Aizat

Sinopsis Cinta Dari Marikh 2015 | Cinta Dari Marikh 2015 OST | OST Cinta Dari Marikh 2015 | Barisan Pelakon Cinta Dari Marikh 2015 | Cinta Dari Marikh 2015 Streaming | Download Cinta Dari Marikh 2015 | Pengarah Cinta Dari Marikh | Cinta Dari Marikh RTM Mobile | Cinta Dari Marikh MyKlik

Tonton Cinta Dari Marikh (2015) Full Episode!


Assalamualaikum & Salam sejahtera gais. Drama bersiri terbaru arahan Syafiq Yusof di TV2 "Cinta Dari Marikh" telah mula ditayangkan sejak 30 November 2015. Drama bersiri ini menampilkan pelakon utama Fattah Amin, Cha Cha Maembong, Karina K, Syafiq Yusof & ramai lagi. "Cinta Dari Marikh" ditayangkan dalam slot "Selekta Prima" menemui korang pada setiap Isnin , jam 9.00 Malam hanya di TV2. Korang yang nak tengok, boleh tengok melalui TV, secara streaming melalui aplikasi RTM Mobile (Download di Google Play / Apps Store) dan boleh tengok semula dekat myklik.rtm.gov.my. Momi akan update setiap episod bila dah keluar dekat MyKlik okay. Enjoy gais! 

Senarai Pelakon Cinta Dari Marikh :
Fattah Amin, Cha Cha Maembong, Karina K, Syafiq Yusof, Tyha Sazali, Harun Salim Bachik, Amyza Aznan, A. Galak Kamal Faridz & Ruzaidi Rahman.

Senarai Episod Cinta Dari Marikh : 

Lagu Tema Street Vendetta / Lagu OST Street Vendetta
Tajuk Lagu : Susun Silang Kata - Aizat

Sinopsis Cinta Dari Marikh 2015 | Cinta Dari Marikh 2015 OST | OST Cinta Dari Marikh 2015 | Barisan Pelakon Cinta Dari Marikh 2015 | Cinta Dari Marikh 2015 Streaming | Download Cinta Dari Marikh 2015 | Pengarah Cinta Dari Marikh | Cinta Dari Marikh RTM Mobile | Cinta Dari Marikh MyKlik

January 19, 2016


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak Momi nak review filem sains fiksyen, "The 5th Wave". Bila tengok trailer rasa teruja nak pergi menonton filem ini sebab ia berkaitan dengan bumi dan makhluk asing. Rasanya apa tu 'Gelombang ke-5' yang diorang maksudkan dalam cerita ni?  Jom baca review selanjutnya :) ::Amaran : Spoiler::

Download The 5th Wave 2016

Info Filem
Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 14 Januari 2016
Genre: Fiksyen Sains
Durasi: 1 Jam 52 Minit
Pengedar: SONY PICTURES RELEASING INTERNATIONAL
Pelakon: Chloë Grace Moretz, Nick Robinson, Alex Roe, Maika Monroe, Liev Schreiber
Pengarah: J Blakeson
Format: 2D, 2D D-BOX
(sumber : cinema.com.my)

(sumber : google.com)
Sinopsis
Filem "The 5th Wave" arahan J Blakeson ini mengisahkan tentang seorang remaja perempuan bernama Cassie, yang terdesak untuk menyelamatkan adik lelakinya selepas serangan makhluk asing memusnahkan hampir keseluruhan bumi. (sumber : cinema.com.my)




Apa Kata Rafzan Tomomi?

01 Kisah dari novel bersiri
Yaaa! Filem ini diadaptasi dari novel dengan nama yang sama. Memandangkan filem ini sama (filem bersiri) seperti "The Hunger Games", "Divergent" & "The Maze Runner", Momi memang teruja nak tengok sebab malas nak baca novel. Biar surprise! hehe Memang tak sabar nak tunggu sekualnya (tapi tak tahu bila haha).

02 Jalan Cerita Yang Menarik
Momi memang suka jalan cerita macamni. Mula-mula tenang, aman damai je beberapa minit selepas itu berlaku beberapa gelombang yang menarik Momi nak tengok sampai habis. Selepas 3 gelombang berlaku, jalan cerita dia semakin best dan menarik. Ada adengan yang kelakar dan kebanyakannya ada serius. Terdapat 'plot twist' yang buat filem ini tambah menarik.


03 Watak Cassie & Evans yang awesome!
Apa Momi boleh cakap watak Cassie (lakonan Chloë Grace Moretz) tu memang best. Dia punya kesungguhan nak belakon watak tu harus dipuji.  Lepas tu watak Evans (lakonan Alex Roe) yang misteri dan pelik pon best jugak. Rasa-rasa diorang couple ke? haha Pelakon sampingan yang lain Momi rasa okay lah, tapi tak memberi impak sangat, mungkin akan lebih menonjol untuk sekuel nanti kot.

04 Apa yang bestnya filem ni?
Filem ni secara keseluruhannya menarik dan Momi syorkan untuk korang tengok nanti. Menariknya korang dapat tengok macam mana cari adik dia yang terpisah dekat kem pelarian? Macam mana Cassie boleh berjumpa dengan Evans? Kalau teruja korang kene pergi tengok. :)



Rate
Dengan ini Momi memberi 4 / 5 bintang.

The 5th Wave 2016 Download | The 5th Wave 2016 Subtitle | Sinopsis The 5th Wave 2016 Synopsis | The 5th Wave 2016 Review | Poster The 5th Wave 2016  | The 5th Wave 2016 Torrent | Review filem The 5th Wave 2016 | Barisan pelakon The 5th Wave 2016 

#MovieReview - The 5th Wave



Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak Momi nak review filem sains fiksyen, "The 5th Wave". Bila tengok trailer rasa teruja nak pergi menonton filem ini sebab ia berkaitan dengan bumi dan makhluk asing. Rasanya apa tu 'Gelombang ke-5' yang diorang maksudkan dalam cerita ni?  Jom baca review selanjutnya :) ::Amaran : Spoiler::

Download The 5th Wave 2016

Info Filem
Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 14 Januari 2016
Genre: Fiksyen Sains
Durasi: 1 Jam 52 Minit
Pengedar: SONY PICTURES RELEASING INTERNATIONAL
Pelakon: Chloë Grace Moretz, Nick Robinson, Alex Roe, Maika Monroe, Liev Schreiber
Pengarah: J Blakeson
Format: 2D, 2D D-BOX
(sumber : cinema.com.my)

(sumber : google.com)
Sinopsis
Filem "The 5th Wave" arahan J Blakeson ini mengisahkan tentang seorang remaja perempuan bernama Cassie, yang terdesak untuk menyelamatkan adik lelakinya selepas serangan makhluk asing memusnahkan hampir keseluruhan bumi. (sumber : cinema.com.my)




Apa Kata Rafzan Tomomi?

01 Kisah dari novel bersiri
Yaaa! Filem ini diadaptasi dari novel dengan nama yang sama. Memandangkan filem ini sama (filem bersiri) seperti "The Hunger Games", "Divergent" & "The Maze Runner", Momi memang teruja nak tengok sebab malas nak baca novel. Biar surprise! hehe Memang tak sabar nak tunggu sekualnya (tapi tak tahu bila haha).

02 Jalan Cerita Yang Menarik
Momi memang suka jalan cerita macamni. Mula-mula tenang, aman damai je beberapa minit selepas itu berlaku beberapa gelombang yang menarik Momi nak tengok sampai habis. Selepas 3 gelombang berlaku, jalan cerita dia semakin best dan menarik. Ada adengan yang kelakar dan kebanyakannya ada serius. Terdapat 'plot twist' yang buat filem ini tambah menarik.


03 Watak Cassie & Evans yang awesome!
Apa Momi boleh cakap watak Cassie (lakonan Chloë Grace Moretz) tu memang best. Dia punya kesungguhan nak belakon watak tu harus dipuji.  Lepas tu watak Evans (lakonan Alex Roe) yang misteri dan pelik pon best jugak. Rasa-rasa diorang couple ke? haha Pelakon sampingan yang lain Momi rasa okay lah, tapi tak memberi impak sangat, mungkin akan lebih menonjol untuk sekuel nanti kot.

04 Apa yang bestnya filem ni?
Filem ni secara keseluruhannya menarik dan Momi syorkan untuk korang tengok nanti. Menariknya korang dapat tengok macam mana cari adik dia yang terpisah dekat kem pelarian? Macam mana Cassie boleh berjumpa dengan Evans? Kalau teruja korang kene pergi tengok. :)



Rate
Dengan ini Momi memberi 4 / 5 bintang.

The 5th Wave 2016 Download | The 5th Wave 2016 Subtitle | Sinopsis The 5th Wave 2016 Synopsis | The 5th Wave 2016 Review | Poster The 5th Wave 2016  | The 5th Wave 2016 Torrent | Review filem The 5th Wave 2016 | Barisan pelakon The 5th Wave 2016 

January 17, 2016

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak Momi nak review filem seram berkaitan dengan Facebook, "Friend Request". Kebetulan banyak betul cerita seram minggu lepas dan ramai pagi review yang baik, jadi apa kata saya pergi menonton hehe. Seram sampai tahap mana tu? Jom baca review selanjutnya :) ::Amaran : Spoiler::

Download Friend Request 2016

Info Filem
Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: 18
Tarikh Tayangan: 7 Januari 2016
Genre: Seram
Durasi: 1 Jam 40 Minit
Pengedar: RAM ENTERTAINMENT
Pelakon: Alycia Debnam-Carey, William Moseley, Connor Paolo, Brit Morgan
Pengarah: Simon Verhoeven
Format: 2D
(sumber : cinema.com.my)

(sumber : google.com)
Sinopsis
Apabila seorang pelajar kolej menolak permintaan rakan oleh seorang gadis misteri dalam laman sosial, dia mendapati dirinya terpaksa berhadapan dengan roh jahat yang mahu membunuh rakan-rakan baiknya. (sumber : cinema.com.my)



Apa Kata Rafzan Tomomi?

01 Seram ke tak?
Apa yang boleh Momi katakan, ia seram jugaklah. Banyak adengan yang mengejutkan dan banyak darah, memang dia tunjuk macam mana kawan-kawan Laura dibunuh. no wonderlah '18' tahun ke atas je boleh tengok hehe.

02 Hantu Alaf Baru
Yupp. Hantu dalam filem ni memang hantu alaf baru. Dah pandai ganggu orang melalui Facebook je haha. Filem ni lebih kepada 'balas dendam' atas perbuatan Laura yang 'remove' Marina dekat Facebook sebab Laura rasa rimas dan anggap Marina tu pelik. Dari situ bermula la kisah dendam Marina dekat Laura tu. Hantu pon terror 'coding' ye gais hehe.


03 Sama dengan "Unfriended"?
Ramai orang mesti akan cakap filem ni macam filem "Unfriended" (2014). Secara amnya, ya sebab hantu yang boleh ganggu melalui talian internet je. Tapi filem ini berbeza banyak dari 'Unfriended', 'Friend Request' mostly berkaitan dengan Facebook dan kisah Marina lebih sadis dari kisah Laura Barns (Unfriended) yang merupakan mangsa buli siber. Si Marina ni jadi macam tu atas sebab tersendiri dan lebih dahsyat (nak tahu kenapa, kene tengok! ;P). Dibandingkan antara dua filem ini, Momi rasa lebih suka 'Unfriended' lagi hee.

04 Apa yang bestnya filem ni?
Filem ni secara keseluruhannya menarik untuk korang pergi tonton. Pelbagai persoalan bermain difikiran bila tengok si Marina tu & kenapa dia marah sangat dekat si Laura ni. Siapa yang obses dengan Facebook tu, hati-hati la ye , sebab remove kawan dari Facebook jadi macam-macam hahaha *gurau*




Rate
Dengan ini Momi memberi 4 / 5 bintang.

Friend Request 2016 Download | Friend Request 2016 Subtitle | Sinopsis Friend Request 2016 Synopsis | Friend Request 2016 Review | Poster Friend Request 2016  | Friend Request 2016 Torrent | Review filem Friend Request 2016 | Barisan pelakon Friend Request 2016 

#MovieReview - Friend Request


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak Momi nak review filem seram berkaitan dengan Facebook, "Friend Request". Kebetulan banyak betul cerita seram minggu lepas dan ramai pagi review yang baik, jadi apa kata saya pergi menonton hehe. Seram sampai tahap mana tu? Jom baca review selanjutnya :) ::Amaran : Spoiler::

Download Friend Request 2016

Info Filem
Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: 18
Tarikh Tayangan: 7 Januari 2016
Genre: Seram
Durasi: 1 Jam 40 Minit
Pengedar: RAM ENTERTAINMENT
Pelakon: Alycia Debnam-Carey, William Moseley, Connor Paolo, Brit Morgan
Pengarah: Simon Verhoeven
Format: 2D
(sumber : cinema.com.my)

(sumber : google.com)
Sinopsis
Apabila seorang pelajar kolej menolak permintaan rakan oleh seorang gadis misteri dalam laman sosial, dia mendapati dirinya terpaksa berhadapan dengan roh jahat yang mahu membunuh rakan-rakan baiknya. (sumber : cinema.com.my)



Apa Kata Rafzan Tomomi?

01 Seram ke tak?
Apa yang boleh Momi katakan, ia seram jugaklah. Banyak adengan yang mengejutkan dan banyak darah, memang dia tunjuk macam mana kawan-kawan Laura dibunuh. no wonderlah '18' tahun ke atas je boleh tengok hehe.

02 Hantu Alaf Baru
Yupp. Hantu dalam filem ni memang hantu alaf baru. Dah pandai ganggu orang melalui Facebook je haha. Filem ni lebih kepada 'balas dendam' atas perbuatan Laura yang 'remove' Marina dekat Facebook sebab Laura rasa rimas dan anggap Marina tu pelik. Dari situ bermula la kisah dendam Marina dekat Laura tu. Hantu pon terror 'coding' ye gais hehe.


03 Sama dengan "Unfriended"?
Ramai orang mesti akan cakap filem ni macam filem "Unfriended" (2014). Secara amnya, ya sebab hantu yang boleh ganggu melalui talian internet je. Tapi filem ini berbeza banyak dari 'Unfriended', 'Friend Request' mostly berkaitan dengan Facebook dan kisah Marina lebih sadis dari kisah Laura Barns (Unfriended) yang merupakan mangsa buli siber. Si Marina ni jadi macam tu atas sebab tersendiri dan lebih dahsyat (nak tahu kenapa, kene tengok! ;P). Dibandingkan antara dua filem ini, Momi rasa lebih suka 'Unfriended' lagi hee.

04 Apa yang bestnya filem ni?
Filem ni secara keseluruhannya menarik untuk korang pergi tonton. Pelbagai persoalan bermain difikiran bila tengok si Marina tu & kenapa dia marah sangat dekat si Laura ni. Siapa yang obses dengan Facebook tu, hati-hati la ye , sebab remove kawan dari Facebook jadi macam-macam hahaha *gurau*




Rate
Dengan ini Momi memberi 4 / 5 bintang.

Friend Request 2016 Download | Friend Request 2016 Subtitle | Sinopsis Friend Request 2016 Synopsis | Friend Request 2016 Review | Poster Friend Request 2016  | Friend Request 2016 Torrent | Review filem Friend Request 2016 | Barisan pelakon Friend Request 2016 

January 14, 2016

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Mulai Januari 2016 Momi akan listkan beberapa filem yang best untuk pilihan korang yang suka tengok wayang tu. Setiap minggu ada je filem-filem baru yang akan ditayangkan dipawagam. Januari 2016 akan membariskan filem-filem yang tak kurang juga hebatnya. Dah bersedia? Sediakan duit untuk tengok wayang nanti hehe.

7 Januari 2016

Filem : The Forest
Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 7 Januari 2016
Genre: Seram
Durasi: 1 Jam 35 Minit
Pengedar: SONY PICTURES RELEASING INTERNATIONAL
Pelakon: Natalie Dormer, Taylor Kinney, Eoin Macken
Pengarah: Jason Zada
Format: 2D
Sinopsis : 
Berlatarbelakangkan Hutan Aokigahara, Jepun yang mana merupakan tempat orang menamatkan hidup mereka di situ. Seorang wanita Amerika, Sara, telah ke tempat tersebut bagi mencari kembarnya yang hilang secara misteri. Walaupun ramai orang memberi amaran kepadanya supaya tidak melalui tempat itu, namun Sara memberanikan diri masuk ke hutan untuk mencari kebenaran mengenai nasib kembarnya itu. Bagaimanapun dia terpaksa berdepan dengan roh-roh yang marah dan akan menyerang sesiapa yang melalui tempat mereka.


Filem : Friend Request
Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: 18
Tarikh Tayangan: 7 Januari 2016
Genre: Seram
Durasi: 1 Jam 40 Minit
Pengedar: RAM ENTERTAINMENT
Pelakon: Alycia Debnam-Carey, William Moseley, Connor Paolo, Brit Morgan
Pengarah: Simon Verhoeven
Format: 2D
Sinopsis:
Apabila seorang pelajar kolej menolak permintaan rakan oleh seorang gadis misteri dalam laman sosial, dia mendapati dirinya terpaksa berhadapan dengan roh jahat yang mahu membunuh rakan-rakan baiknya.

ReviewTrailer

Filem : Langit Cinta
Bahasa: Melayu
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 7 Januari 2016
Genre: Drama / Romantik
Durasi: 2 Jam
Pengedar: TAYANGAN UNGGUL
Pelakon: Nur Fazura, Keith Foo, Farid Kamil, Siti Saleha, Jalaluddin Hasan, Ogy Ahmad Daud
Pengarah: Osman Ali
Format: 2D
Sinopsis :
Alif Zulkarnain seorang anak yang patuh pada ibu bapa dan mewarisi perniagaan keluarga. Ketika mahu membangunkan resort di Pulau Perindu, dia jatuh cinta dengan seorang gadis kampung bernama Khadijah. Walaupun hubungan itu ditentang keluarga, namun Alif nekad memperisterikan Khadijah. Dari situ, kehidupan Alif dilanda pelbagai dugaan. Cabaran demi cabaran harus ditempuh oleh dua insan itu.


14 Januari 2016


Filem : The 5th Wave
Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 14 Januari 2016
Genre: Fiksyen Sains
Durasi: 1 Jam 52 Minit
Pengedar: SONY PICTURES RELEASING INTERNATIONAL
Pelakon: Chloë Grace Moretz, Nick Robinson, Alex Roe, Maika Monroe, Liev Schreiber
Pengarah: J Blakeson
Format: 2D, 2D D-BOX
Sinopsis : 
Filem arahan J Blakeson ini mengisahkan tentang seorang remaja perempuan bernama Cassie, yang terdesak untuk menyelamatkan adik lelakinya selepas serangan makhluk asing memusnahkan hampir keseluruhan bumi.

Review | Trailer
Filem : Mat Moto: Kami Mat Moto Bukan Mat Rempit
Bahasa: Melayu
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 14 Januari 2016
Genre: Aksi / Drama
Durasi: 1 Jam 30 Minit
Pengedar: SKOP PRODUCTION
Pelakon: Pekin Ibrahim, Shaheizy Sam, Syamsul Yusof, Faizal Hussein, Rosyam Nor, Cat Farish
Pengarah: Pekin Ibrahim
Format: 2D
Info :
Filem ini mengisahkan tentang perjalanan mat moto dalam berkongsi minat sukan permotoran yang sering disalah tafsir oleh masyarakat zaman sekarang. Ia juga memaparkan pengembaraan mat moto di seluruh pelusuk Malaysia dalam mencari erti persahabatan dan keseronokan berkongsi minat yang sama.

Review | Trailer

21 Januari 2016

Filem : The Boy
Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 21 Januari 2016
Genre: Ngeri
Durasi: 1 Jam 38 Minit
Pengedar: GSC MOVIES
Pelakon: Lauren Cohan, Rupert Evans, Ben Robson
Pengarah: William Brent Bell
Format: 2D
Sinopsis :
Seorang wanita bernama Greta telah mengambil kerja sebagai pengasuh di sebuah perkampungan terpencil Inggeris. Apabila dia tiba, dia mendapati budak lelaki berusia 8 tahun yang perlu dijaga sebenarnya patung porselin yang mana ibu bapanya melayannya seperti budak sebenar selepas kematian anak lelaki mereka. Selepas melanggar beberapa peraturan, beberapa kejadian aneh berlaku membuatkan Greta semakin yakin bahawa patung itu sebenarnya hidup.

Review | Trailer

Filem : Ride Along 2
Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 21 Januari 2016
Genre: Aksi / Komedi
Durasi: 1 Jam 42 Minit
Pengedar: UNITED INTERNATIONAL PICTURES
Pelakon: Ice Cube, Kevin Hart, Tika Sumpter, Benjamin Bratt, Ken Jeong, Olivia Munn
Pengarah: Tim Story
Format: 2D
Sinopsis : 
Ben Barber baru sahaja keluar dari akademi polis dan kini menjadi polis Atlanda P.D. Dia mahu menjadi seorang detektif. Dia bakal berkahwin dengan Angela, adik rakan sekerjanya James. Ben dan James kemudian telah diarahkan oleh ketua mereka Lt. Brooks untuk mengendalikan satu kes besar di Miami yang mana mereka perlu bekerjasama dengan polis Miami P.D.

Review | Trailer

28 Januari 2016

Filem : Ola Bola
Bahasa: Inggeris / Melayu / Mandarin / Tamil
Klasifikasi: U
Tarikh Tayangan: 28 Januari 2016
Genre: Drama / Sukan
Durasi: 
Pengedar: GSC MOVIES
Pelakon: Chee Jun Cherng, Luqman Hafidz, Marianne Tan, Katrina Ho, Bront Palarae
Pengarah: Chiu Keng Guan
Format: 2D
Sinopsis :
Diinspirasikan daripada kisah benar mengenai semangat juang pasukan bola sepak negara untuk bangkit daripada kekecewaan, sekaligus muncul sebagai wira negara. Kehilangan Tauke yang mengundur diri gara-gara masalah kewangan menyukarkan skuad itu, namun segala rintangan dapat diatasi dengan kehadiran `pemain no. 12`, iaitu ribuan peminat yang tidak jemu-jemu menyokong skuad negara di stadium ketika berdepan lawan yang jauh lebih kuat waktu itu.

Review | Trailer

fin.
sumber & info dari cinema.com.my
Filem Menarik Januari 2016 | Senarai Filem Januari 2016 | Filem Best Januari 2016

#MovieBaru | Filem Menarik Januari 2016


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Mulai Januari 2016 Momi akan listkan beberapa filem yang best untuk pilihan korang yang suka tengok wayang tu. Setiap minggu ada je filem-filem baru yang akan ditayangkan dipawagam. Januari 2016 akan membariskan filem-filem yang tak kurang juga hebatnya. Dah bersedia? Sediakan duit untuk tengok wayang nanti hehe.

7 Januari 2016

Filem : The Forest
Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 7 Januari 2016
Genre: Seram
Durasi: 1 Jam 35 Minit
Pengedar: SONY PICTURES RELEASING INTERNATIONAL
Pelakon: Natalie Dormer, Taylor Kinney, Eoin Macken
Pengarah: Jason Zada
Format: 2D
Sinopsis : 
Berlatarbelakangkan Hutan Aokigahara, Jepun yang mana merupakan tempat orang menamatkan hidup mereka di situ. Seorang wanita Amerika, Sara, telah ke tempat tersebut bagi mencari kembarnya yang hilang secara misteri. Walaupun ramai orang memberi amaran kepadanya supaya tidak melalui tempat itu, namun Sara memberanikan diri masuk ke hutan untuk mencari kebenaran mengenai nasib kembarnya itu. Bagaimanapun dia terpaksa berdepan dengan roh-roh yang marah dan akan menyerang sesiapa yang melalui tempat mereka.


Filem : Friend Request
Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: 18
Tarikh Tayangan: 7 Januari 2016
Genre: Seram
Durasi: 1 Jam 40 Minit
Pengedar: RAM ENTERTAINMENT
Pelakon: Alycia Debnam-Carey, William Moseley, Connor Paolo, Brit Morgan
Pengarah: Simon Verhoeven
Format: 2D
Sinopsis:
Apabila seorang pelajar kolej menolak permintaan rakan oleh seorang gadis misteri dalam laman sosial, dia mendapati dirinya terpaksa berhadapan dengan roh jahat yang mahu membunuh rakan-rakan baiknya.

ReviewTrailer

Filem : Langit Cinta
Bahasa: Melayu
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 7 Januari 2016
Genre: Drama / Romantik
Durasi: 2 Jam
Pengedar: TAYANGAN UNGGUL
Pelakon: Nur Fazura, Keith Foo, Farid Kamil, Siti Saleha, Jalaluddin Hasan, Ogy Ahmad Daud
Pengarah: Osman Ali
Format: 2D
Sinopsis :
Alif Zulkarnain seorang anak yang patuh pada ibu bapa dan mewarisi perniagaan keluarga. Ketika mahu membangunkan resort di Pulau Perindu, dia jatuh cinta dengan seorang gadis kampung bernama Khadijah. Walaupun hubungan itu ditentang keluarga, namun Alif nekad memperisterikan Khadijah. Dari situ, kehidupan Alif dilanda pelbagai dugaan. Cabaran demi cabaran harus ditempuh oleh dua insan itu.


14 Januari 2016


Filem : The 5th Wave
Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 14 Januari 2016
Genre: Fiksyen Sains
Durasi: 1 Jam 52 Minit
Pengedar: SONY PICTURES RELEASING INTERNATIONAL
Pelakon: Chloë Grace Moretz, Nick Robinson, Alex Roe, Maika Monroe, Liev Schreiber
Pengarah: J Blakeson
Format: 2D, 2D D-BOX
Sinopsis : 
Filem arahan J Blakeson ini mengisahkan tentang seorang remaja perempuan bernama Cassie, yang terdesak untuk menyelamatkan adik lelakinya selepas serangan makhluk asing memusnahkan hampir keseluruhan bumi.

Review | Trailer
Filem : Mat Moto: Kami Mat Moto Bukan Mat Rempit
Bahasa: Melayu
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 14 Januari 2016
Genre: Aksi / Drama
Durasi: 1 Jam 30 Minit
Pengedar: SKOP PRODUCTION
Pelakon: Pekin Ibrahim, Shaheizy Sam, Syamsul Yusof, Faizal Hussein, Rosyam Nor, Cat Farish
Pengarah: Pekin Ibrahim
Format: 2D
Info :
Filem ini mengisahkan tentang perjalanan mat moto dalam berkongsi minat sukan permotoran yang sering disalah tafsir oleh masyarakat zaman sekarang. Ia juga memaparkan pengembaraan mat moto di seluruh pelusuk Malaysia dalam mencari erti persahabatan dan keseronokan berkongsi minat yang sama.

Review | Trailer

21 Januari 2016

Filem : The Boy
Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 21 Januari 2016
Genre: Ngeri
Durasi: 1 Jam 38 Minit
Pengedar: GSC MOVIES
Pelakon: Lauren Cohan, Rupert Evans, Ben Robson
Pengarah: William Brent Bell
Format: 2D
Sinopsis :
Seorang wanita bernama Greta telah mengambil kerja sebagai pengasuh di sebuah perkampungan terpencil Inggeris. Apabila dia tiba, dia mendapati budak lelaki berusia 8 tahun yang perlu dijaga sebenarnya patung porselin yang mana ibu bapanya melayannya seperti budak sebenar selepas kematian anak lelaki mereka. Selepas melanggar beberapa peraturan, beberapa kejadian aneh berlaku membuatkan Greta semakin yakin bahawa patung itu sebenarnya hidup.

Review | Trailer

Filem : Ride Along 2
Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 21 Januari 2016
Genre: Aksi / Komedi
Durasi: 1 Jam 42 Minit
Pengedar: UNITED INTERNATIONAL PICTURES
Pelakon: Ice Cube, Kevin Hart, Tika Sumpter, Benjamin Bratt, Ken Jeong, Olivia Munn
Pengarah: Tim Story
Format: 2D
Sinopsis : 
Ben Barber baru sahaja keluar dari akademi polis dan kini menjadi polis Atlanda P.D. Dia mahu menjadi seorang detektif. Dia bakal berkahwin dengan Angela, adik rakan sekerjanya James. Ben dan James kemudian telah diarahkan oleh ketua mereka Lt. Brooks untuk mengendalikan satu kes besar di Miami yang mana mereka perlu bekerjasama dengan polis Miami P.D.

Review | Trailer

28 Januari 2016

Filem : Ola Bola
Bahasa: Inggeris / Melayu / Mandarin / Tamil
Klasifikasi: U
Tarikh Tayangan: 28 Januari 2016
Genre: Drama / Sukan
Durasi: 
Pengedar: GSC MOVIES
Pelakon: Chee Jun Cherng, Luqman Hafidz, Marianne Tan, Katrina Ho, Bront Palarae
Pengarah: Chiu Keng Guan
Format: 2D
Sinopsis :
Diinspirasikan daripada kisah benar mengenai semangat juang pasukan bola sepak negara untuk bangkit daripada kekecewaan, sekaligus muncul sebagai wira negara. Kehilangan Tauke yang mengundur diri gara-gara masalah kewangan menyukarkan skuad itu, namun segala rintangan dapat diatasi dengan kehadiran `pemain no. 12`, iaitu ribuan peminat yang tidak jemu-jemu menyokong skuad negara di stadium ketika berdepan lawan yang jauh lebih kuat waktu itu.

Review | Trailer

fin.
sumber & info dari cinema.com.my
Filem Menarik Januari 2016 | Senarai Filem Januari 2016 | Filem Best Januari 2016
January 13, 2016