Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem komedi, "The Intern". Guess what siapa dalam filem ni? Yess! Anne Hathway. Pelakon favourite saya! hehe Memandangkan ini filem komedi dan disyorkan oleh Abadik untuk menonton, saya pun join tengok sama haha. Jom baca review selanjutnya :) :: Jangan Sambung Baca Sebab Ada Spoiler :P ::


Download The Intern 2015

Info Filem
Pengarah: Nancy Meyers
Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 24 September 2015
Genre: Komedi
Durasi: 2 Jam 1 Minit
Pelakon: Robert De Niro, Anne Hathaway, Rene Russo, Adam DeVine, Reid Scott

Sinopsis
Filem "The Intern" mengisahkan tentang seorang lelaki bernama Ben Whittaker yang merupakan seorang ahli perniagaan yang telah bersara. Dia yang tidak biasa duduk diam sahaja telah mengambil keputusan untuk kembali bekerja dan telah menjadi pelatih di sebuah syarikat fesyen dalam talian yang diusahakan oleh seorang wanita muda bernama Jules Ostin. (Sumber)


Poster The Intern 2015

Review**
Filem ni bukan dalam list nak tengok, dan saya bersetuju nak tengok sebab ada Anne Hathway dalam filem ni haha. Saya rasa saya akan bosan tengok filem ni tapi saya silap. Cerita dia best! Jalan ceritanya yang menarik perhatian saya supaya tengok sampai habis. Bayangkan pak cik mak cik umur 70 tahun , sedang praktikal dekat tempat kerja korang. Suka sangat idea tu. Filem ni memang rileks, tak terlalu rumit dan paling penting, kelakar! hahaha. Saya suka suasana sibuk dalam office diorang, rasa macam nak kerja sana jugak haha. Watak pak cik tu (Robert De Niro) dan Anne Hathway memang best dan serasi gitu. Overall, It's fun & I love it!

**Review ini adalah pendapat saya sendiri. Jika korang ada review sendiri, boleh share kat ruangan komen. Sharing is caring :)

Rate
Dengan ini saya memberi 4 / 5 bintang.

The Intern 2015 Download |  The Intern 2015 Subtitle | The Intern 2015 Synopsis | The Intern 2015 Review | Poster The Intern 2015  | The Intern 2015 Torrent | Review Filem The Intern 2015 | The Intern 2015 Review Malay

#MovieReview - The Intern



Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem komedi, "The Intern". Guess what siapa dalam filem ni? Yess! Anne Hathway. Pelakon favourite saya! hehe Memandangkan ini filem komedi dan disyorkan oleh Abadik untuk menonton, saya pun join tengok sama haha. Jom baca review selanjutnya :) :: Jangan Sambung Baca Sebab Ada Spoiler :P ::


Download The Intern 2015

Info Filem
Pengarah: Nancy Meyers
Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 24 September 2015
Genre: Komedi
Durasi: 2 Jam 1 Minit
Pelakon: Robert De Niro, Anne Hathaway, Rene Russo, Adam DeVine, Reid Scott

Sinopsis
Filem "The Intern" mengisahkan tentang seorang lelaki bernama Ben Whittaker yang merupakan seorang ahli perniagaan yang telah bersara. Dia yang tidak biasa duduk diam sahaja telah mengambil keputusan untuk kembali bekerja dan telah menjadi pelatih di sebuah syarikat fesyen dalam talian yang diusahakan oleh seorang wanita muda bernama Jules Ostin. (Sumber)


Poster The Intern 2015

Review**
Filem ni bukan dalam list nak tengok, dan saya bersetuju nak tengok sebab ada Anne Hathway dalam filem ni haha. Saya rasa saya akan bosan tengok filem ni tapi saya silap. Cerita dia best! Jalan ceritanya yang menarik perhatian saya supaya tengok sampai habis. Bayangkan pak cik mak cik umur 70 tahun , sedang praktikal dekat tempat kerja korang. Suka sangat idea tu. Filem ni memang rileks, tak terlalu rumit dan paling penting, kelakar! hahaha. Saya suka suasana sibuk dalam office diorang, rasa macam nak kerja sana jugak haha. Watak pak cik tu (Robert De Niro) dan Anne Hathway memang best dan serasi gitu. Overall, It's fun & I love it!

**Review ini adalah pendapat saya sendiri. Jika korang ada review sendiri, boleh share kat ruangan komen. Sharing is caring :)

Rate
Dengan ini saya memberi 4 / 5 bintang.

The Intern 2015 Download |  The Intern 2015 Subtitle | The Intern 2015 Synopsis | The Intern 2015 Review | Poster The Intern 2015  | The Intern 2015 Torrent | Review Filem The Intern 2015 | The Intern 2015 Review Malay

September 29, 2015


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem diadaptasi dari cerita sebenar, "Everest". Apakah sebenarnya yang terjadi semasa mereka mendaki gunung paling tertinggi di dunia tu.  Jom baca review selanjutnya :) :: Jangan Sambung Baca Sebab Ada Spoiler :P ::


Download Everest  2015

Info Filem
Pengarah: Baltasar Kormakur
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 24 September 2015
Genre: Pengembaraan / Drama
Durasi: 2 Jam 2 Minit
Pelakon: Jake Gyllenhaal, Keira Knightley, Jason Clarke, Josh Brolin, Robin Wright, Emily Watson, Clive Standen

Sinopsis
Filem "Everest" yang diadaptasi dari kisah sebenar yang menimpa beberapa orang pendaki gunung pada tahun 1996. Beberapa pendaki telah meninggal dunia dan terdapat beberapa orang yang masih hidup ketika aktiviti pendakian berjalan. Terdapat dua kumpulan ekspedisi yang diketuai oleh Scott Fischer dan Rob Hall yang cuba untuk menakluki puncak gunung Everest. (Sumber)


Poster Everest 2015

Review**
Saya adalah peminat filem yang based on cerita sebenar. Sebelum tengok filem ni, tak tahu sangat pasal kejadian Everest 1996, sampai la tengok filem ni baru tahu hehe. Jalan ceritanya agak perlahan dan bahagian selepas diorang sampai ke puncak Everest tu memang mendebarkan. Masa tengok filem ni, korang akan rasa confuse dengfan karakter sebab kebanyakkan diorang wajah lebih kurang je sampai saya tanya Abadik dia ni siapa? dia tu siapa? haha. Tak tahu kenapa, bahagian last sekali bila diorang tunjuk muka-muka yang sebenar mendaki Everest, saya rasa sebak sikit. Saya tetap salute dan bangga dengan semangat diorang nak naik gunung paling tertinggi di dunia.

**Review ini adalah pendapat saya sendiri. Jika korang ada review sendiri, boleh share kat ruangan komen. Sharing is caring :)

Rate
Dengan ini saya memberi 4 / 5 bintang.

Everest 2015 Download |  Everest 2015 Subtitle | Everest 2015 Synopsis | Everest 2015 Review | Poster Everest 2015  | Everest 2015 Torrent | Review Filem Everest 2015 | Everest  2015 Review Malay

#MovieReview - Everest



Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem diadaptasi dari cerita sebenar, "Everest". Apakah sebenarnya yang terjadi semasa mereka mendaki gunung paling tertinggi di dunia tu.  Jom baca review selanjutnya :) :: Jangan Sambung Baca Sebab Ada Spoiler :P ::


Download Everest  2015

Info Filem
Pengarah: Baltasar Kormakur
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 24 September 2015
Genre: Pengembaraan / Drama
Durasi: 2 Jam 2 Minit
Pelakon: Jake Gyllenhaal, Keira Knightley, Jason Clarke, Josh Brolin, Robin Wright, Emily Watson, Clive Standen

Sinopsis
Filem "Everest" yang diadaptasi dari kisah sebenar yang menimpa beberapa orang pendaki gunung pada tahun 1996. Beberapa pendaki telah meninggal dunia dan terdapat beberapa orang yang masih hidup ketika aktiviti pendakian berjalan. Terdapat dua kumpulan ekspedisi yang diketuai oleh Scott Fischer dan Rob Hall yang cuba untuk menakluki puncak gunung Everest. (Sumber)


Poster Everest 2015

Review**
Saya adalah peminat filem yang based on cerita sebenar. Sebelum tengok filem ni, tak tahu sangat pasal kejadian Everest 1996, sampai la tengok filem ni baru tahu hehe. Jalan ceritanya agak perlahan dan bahagian selepas diorang sampai ke puncak Everest tu memang mendebarkan. Masa tengok filem ni, korang akan rasa confuse dengfan karakter sebab kebanyakkan diorang wajah lebih kurang je sampai saya tanya Abadik dia ni siapa? dia tu siapa? haha. Tak tahu kenapa, bahagian last sekali bila diorang tunjuk muka-muka yang sebenar mendaki Everest, saya rasa sebak sikit. Saya tetap salute dan bangga dengan semangat diorang nak naik gunung paling tertinggi di dunia.

**Review ini adalah pendapat saya sendiri. Jika korang ada review sendiri, boleh share kat ruangan komen. Sharing is caring :)

Rate
Dengan ini saya memberi 4 / 5 bintang.

Everest 2015 Download |  Everest 2015 Subtitle | Everest 2015 Synopsis | Everest 2015 Review | Poster Everest 2015  | Everest 2015 Torrent | Review Filem Everest 2015 | Everest  2015 Review Malay

September 28, 2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem thriller/ngeri melayu, "Jwanita"So far berpuas hati dengan filem-filem Osman Ali seperti Cun, Ombak Rindu & Pilot Cafe. Kali ni nak cuba tengok filem thriller arahannya "JWanita". Seram ke tak? Jom baca review selanjutnya :) :: Jangan Sambung Baca Sebab Ada Spoiler :P ::


Download Jwanita 2015

Info Filem
Pengarah: Osman Ali
Klasifikasi: 18
Tarikh Tayangan: 24 September 2015
Genre: Ngeri
Durasi: 1 Jam 40 Minit
Pelakon: Maya Karin, Bront Palarae, Cristina Suzanne Stockstill, Marsha Milan, Umie Aida


OST JWanita - Dendam Cinta bt Alyah
Sinopsis
Filem "Jwanita" mengisahkan tentang seorang perempuan bernama Jwanita mengalami masalah mental yang serius akibat sering didera secara mental dan fizikal oleh ibu bapa angkatnya yang juga merupakan pengamal ilmu hitam. Sinar harapan mula muncul dalam hidupnya apabila dia bertemu dengan Farhan, iaitu seorang doktor yang merawatnya selepas dia membunuh kedua ibu bapa angkatnya itu. Namun segalanya musnah apabila Jwanita mendapat tahu bahawa Farhan merupakan tunang kepada adik kandungnya, Julaika. Selepas menghilangkan diri pada hari perkahwinan Farhan, Jwanita muncul semula bersama dendam yang lama tersimpan. (Sumber)

Poster Jwanita 2015

Review**
I'm gonna say jalan ceritanya okay sahaja. Barisan pelakon filem ni memang best, saya suka. Watak Jwanita (lakonan Maya Karin) yang sakit mental dan psiko ni memang betul betul menjadi. Apa yang saya suka dalam filem ni ialah tak banyak jump scare dan takde hantu jerit over. Ada scene yang mendebarkan seperti bagaimana Nona (lakonan Marsha) diseksa sehingga mati, macam mana Julaika (lakonan Christina Suzanne) dan anak-anaknya menyelamatkan diri dari Jwanita dan beberapa lagi scene yang mendebarkan. Selepas menonton, masih tertanya macam mana Jwanita boleh muncul semula selepas hilang beberapa tahun, tiba-tiba datang semula dalam keadaan yang baik. Siapa yang bantu dia? huhu. btw, rumah tepi pantai tu memang cantik hehehe. :)

**Review ini adalah pendapat saya sendiri. Jika korang ada review sendiri, boleh share kat ruangan komen. Sharing is caring :)

Rate
Dengan ini saya memberi 3.5 / 5 bintang.

Jwanita 2015 Download |  Jwanita 2015 Subtitle | Jwanita 2015 Synopsis | Jwanita 2015 Review | Jwanita 2015  | Jwanita 2015 Torrent | Review Filem Jwanita 2015 | Jwanita TV2 Review Malay

#MovieReview - Jwanita


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem thriller/ngeri melayu, "Jwanita"So far berpuas hati dengan filem-filem Osman Ali seperti Cun, Ombak Rindu & Pilot Cafe. Kali ni nak cuba tengok filem thriller arahannya "JWanita". Seram ke tak? Jom baca review selanjutnya :) :: Jangan Sambung Baca Sebab Ada Spoiler :P ::


Download Jwanita 2015

Info Filem
Pengarah: Osman Ali
Klasifikasi: 18
Tarikh Tayangan: 24 September 2015
Genre: Ngeri
Durasi: 1 Jam 40 Minit
Pelakon: Maya Karin, Bront Palarae, Cristina Suzanne Stockstill, Marsha Milan, Umie Aida


OST JWanita - Dendam Cinta bt Alyah
Sinopsis
Filem "Jwanita" mengisahkan tentang seorang perempuan bernama Jwanita mengalami masalah mental yang serius akibat sering didera secara mental dan fizikal oleh ibu bapa angkatnya yang juga merupakan pengamal ilmu hitam. Sinar harapan mula muncul dalam hidupnya apabila dia bertemu dengan Farhan, iaitu seorang doktor yang merawatnya selepas dia membunuh kedua ibu bapa angkatnya itu. Namun segalanya musnah apabila Jwanita mendapat tahu bahawa Farhan merupakan tunang kepada adik kandungnya, Julaika. Selepas menghilangkan diri pada hari perkahwinan Farhan, Jwanita muncul semula bersama dendam yang lama tersimpan. (Sumber)

Poster Jwanita 2015

Review**
I'm gonna say jalan ceritanya okay sahaja. Barisan pelakon filem ni memang best, saya suka. Watak Jwanita (lakonan Maya Karin) yang sakit mental dan psiko ni memang betul betul menjadi. Apa yang saya suka dalam filem ni ialah tak banyak jump scare dan takde hantu jerit over. Ada scene yang mendebarkan seperti bagaimana Nona (lakonan Marsha) diseksa sehingga mati, macam mana Julaika (lakonan Christina Suzanne) dan anak-anaknya menyelamatkan diri dari Jwanita dan beberapa lagi scene yang mendebarkan. Selepas menonton, masih tertanya macam mana Jwanita boleh muncul semula selepas hilang beberapa tahun, tiba-tiba datang semula dalam keadaan yang baik. Siapa yang bantu dia? huhu. btw, rumah tepi pantai tu memang cantik hehehe. :)

**Review ini adalah pendapat saya sendiri. Jika korang ada review sendiri, boleh share kat ruangan komen. Sharing is caring :)

Rate
Dengan ini saya memberi 3.5 / 5 bintang.

Jwanita 2015 Download |  Jwanita 2015 Subtitle | Jwanita 2015 Synopsis | Jwanita 2015 Review | Jwanita 2015  | Jwanita 2015 Torrent | Review Filem Jwanita 2015 | Jwanita TV2 Review Malay

September 27, 2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem animasi, "Hotel Transylvania 2". Filem ini adalah sambungan dari filem pertamanya "Hotel Transylvania" (2012). Apa yang terjadi selepas Hotel kepunyaan Drakula itu membenarkan manusia menginap dekat situ? Jom baca review selanjutnya :) :: Jangan Sambung Baca Sebab Ada Spoiler :P ::


Download Hotel Transylvania 2015

Info Filem
Pengarah: Genndy Tartakovsky
Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 24 September 2015
Genre: Komedi / Animasi / Kekeluargaan
Durasi: 1 Jam 30 Minit
Pelakon: Adam Sandler, Andy Samberg, Selena Gomez, Kevin James, Fran Drescher, Steve Buscemi
Sinopsis
Filem "Hotel Transylvania 2" mengisahkan tentang segalanya mula berubah menjadi lebih baik di Hotel Transylvania apabila Dracula membenarkan manusia untuk turut tinggal di hotelnya itu. Tetapi satu perkara yang membimbangkan Drac ialah cucunya Dennis yang tidak menunjukkan sebarang kuasa `vampire`. Apabila Mavis dan Johnny melawat ibu bapa Johnny, Drac meminta bantuan rakan-rakannya untuk menjadikan Dennis seorang `vampire` dan bukan hanya manusia biasa. Keadaan menjadi kelam kabut apabila ayah Drac yang garang dan tegas, Vlad, tiba-tiba datang melawat. (Sumber)

Poster Hotel Transylvania 2015

Review**
Bila cerita kartun mestilah teruja nak menontonnya. Lepas tengok saya rasa jalan cerita dia okay, banyak buat korang gelak dan mudah terhibur haha. Filem ni lebih fokus pada Drakula yang nak sangat cucunya jadi vampire. Yang bestnya korang akan gelak sepanjang masa dan cerita ni ada ciri-ciri kekeluargaan, so memang sesuailah bawak satu keluarga datang tengok. Aishh.. Tak tahu lah kenapa suka sangat dengan binatang hijau tu, kelakar betol dan tak tahu dia spesis hantu apa hahaa. Overall, Saya suka filem ini dan saya seronok menonton sebab banyak gelak haha. :)

**Review ini adalah pendapat saya sendiri. Jika korang ada review sendiri, boleh share kat ruangan komen. Sharing is caring :)

Rate
Dengan ini saya memberi 4.5 / 5 bintang.

Hotel Transylvania 2015 Download |  Hotel Transylvania 2015 Subtitle | Hotel Transylvania 2015 Synopsis | Hotel Transylvania 2015 Review | Poster Hotel Transylvania 2015  | Hotel Transylvania 2015 Torrent | Review Filem Hotel Transylvania 2015 | Hotel Transylvania 2015 Review Malay

#MovieReview - Hotel Transylvania 2


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem animasi, "Hotel Transylvania 2". Filem ini adalah sambungan dari filem pertamanya "Hotel Transylvania" (2012). Apa yang terjadi selepas Hotel kepunyaan Drakula itu membenarkan manusia menginap dekat situ? Jom baca review selanjutnya :) :: Jangan Sambung Baca Sebab Ada Spoiler :P ::


Download Hotel Transylvania 2015

Info Filem
Pengarah: Genndy Tartakovsky
Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 24 September 2015
Genre: Komedi / Animasi / Kekeluargaan
Durasi: 1 Jam 30 Minit
Pelakon: Adam Sandler, Andy Samberg, Selena Gomez, Kevin James, Fran Drescher, Steve Buscemi
Sinopsis
Filem "Hotel Transylvania 2" mengisahkan tentang segalanya mula berubah menjadi lebih baik di Hotel Transylvania apabila Dracula membenarkan manusia untuk turut tinggal di hotelnya itu. Tetapi satu perkara yang membimbangkan Drac ialah cucunya Dennis yang tidak menunjukkan sebarang kuasa `vampire`. Apabila Mavis dan Johnny melawat ibu bapa Johnny, Drac meminta bantuan rakan-rakannya untuk menjadikan Dennis seorang `vampire` dan bukan hanya manusia biasa. Keadaan menjadi kelam kabut apabila ayah Drac yang garang dan tegas, Vlad, tiba-tiba datang melawat. (Sumber)

Poster Hotel Transylvania 2015

Review**
Bila cerita kartun mestilah teruja nak menontonnya. Lepas tengok saya rasa jalan cerita dia okay, banyak buat korang gelak dan mudah terhibur haha. Filem ni lebih fokus pada Drakula yang nak sangat cucunya jadi vampire. Yang bestnya korang akan gelak sepanjang masa dan cerita ni ada ciri-ciri kekeluargaan, so memang sesuailah bawak satu keluarga datang tengok. Aishh.. Tak tahu lah kenapa suka sangat dengan binatang hijau tu, kelakar betol dan tak tahu dia spesis hantu apa hahaa. Overall, Saya suka filem ini dan saya seronok menonton sebab banyak gelak haha. :)

**Review ini adalah pendapat saya sendiri. Jika korang ada review sendiri, boleh share kat ruangan komen. Sharing is caring :)

Rate
Dengan ini saya memberi 4.5 / 5 bintang.

Hotel Transylvania 2015 Download |  Hotel Transylvania 2015 Subtitle | Hotel Transylvania 2015 Synopsis | Hotel Transylvania 2015 Review | Poster Hotel Transylvania 2015  | Hotel Transylvania 2015 Torrent | Review Filem Hotel Transylvania 2015 | Hotel Transylvania 2015 Review Malay

September 26, 2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Peminat tegar Akademi Fantasia mesti tak sabar nak tahu apa lagu-lagu yang pelajar AF2015 ni dapat kan? Kadang-kadang lagu yang diorang dapat kena dengan diorang dan ada juga yang tak berapa nak kena. Setiap minggu saya akan update lagu nyanyian pelajar dari Konsert Pertama sehingga Konsert Akhir nanti. Apa lagu yang diorang dapat minggu ni? Jom tengok. :)


Konsert Minggu Pertama AF2015 [Download]
Ahad, 9 Ogos 2015
  • Arisa - Gemilang (Jaclyn Victor)
  • Aziah - Teruskanlah (Agnes Monica)
  • Bila - Hanya Di Mercu (Ayu)
  • Dalila - Karma (Cokelat)
  • Faroq - Marry Me (Mark Adam)
  • Ifa - Rindu (Hetty Koes Endang)
  • Iqwan - Ku Akui (Hafiz)
  • Lisa - Wanita Terbahagia (Bunga Citra Lestari)
  • Openg - Pelangi Petang (Sudirman Haji Arshad)
  • Rachel - Begawan Solo (Frances Yap)
  • Sharul -Kun Anta (Humood Alkhudher)
  • Sufi - Kamelia (Sweet Charity)
  • Syahid - Joget Angan Tak Sudah (Jay Jay)
  • Syamel - Potret (Akim & The Majistret)
  • Wili - Terima Kasih Cinta (Afgan)
  • Ziqa - Nakal (Gigi)
Persembahan Terbaik Pilihan Tenaga Pengajar : Ziqa
Tersingkir : Arisa, Dalila, Syahid & Wili


Konsert Minggu Kedua AF2015 [Download]
Tema : Cinta
Ahad, 16 Ogos 2015
  • Aziah - Terbaik Bagimu (Dato' Siti Nurhaliza)
  • Bila - All About The Bass (Meghan Trainor)
  • Faroq - Hati Yang Tersakiti (Judika)**
  • Ifa - Kabut Serangkai Mawar (Zaiton Sameon)
  • Iqwan - Lelaki Seperti Aku (Aliff Satar)
  • Lisa - Rindu Padanya (Lisa)
  • Openg - Dahsyat (MOJO)*
  • Rachel - Sayang (Shae)
  • Sharul - Laguku Untukmu (Meet Uncle Hussein)*
  • Sufi - Kehilangan (Firman)
  • Syamel - Thinking Out Loud (Ed Sheeran)**
  • Ziqa - Percayalah (Indah)
  • Semua Pelajar - Senyum (Aziz Harun) & Senyum Lagi (Mark Adam & Qierra)
* Openg & Sharul tukar lagu sesama sendiri semasa Diari AF2015 Episod 5 Minggu 2
** Faroq & Syamel tukar lagu sesama sendiri semasa Diari AF2015 Episod 5 Minggu 2

Persembahan Terbaik Pilihan Tenaga Pengajar : Sufi
Tiga Tercorot : Ifa, Iqwan & Ziqa
Tersingkir : Ifa
Pengkritik Undangan :  Amy (Search)
Persembahan Undangan : Apa Khabar (Joe Flizzow) & Not For Sale (Stacy)


Konsert Minggu Ketiga AF2015 [Download]
Tema : 90-an
Ahad, 23 Ogos 2015
  • Aziah - Yang Indah Yang Hangat (Amelina)
  • Bila - Cindai (Siti Nurhaliza)
  • Faroq - Bila Resah (Anuar Zain)
  • Iqwan - Di Dalam Dilema (KRU)
  • Lisa - Ngajat Tampi (Noraniza Idris)
  • Openg - Takdir & Waktu (Mega)
  • Rachel - Kau & Aku (Rachel)
  • Sharul - Apokalips (M.Nasir)
  • Sufi - Black or White (Michael Jackson)
  • Syamel - Warisan Wanita Terakhir (Teacher's Pet)
  • Ziqa - GIG (Elite)
  • Semua Pelajar - Medley Lagu Inggeris Popular 90-an
Persembahan Terbaik Pilihan Tenaga Pengajar : Bila
Tiga Tercorot : Syamel, Sharul & Ziqa
Tersingkir : Ziqa
Pengkritik Undangan :  Amelina


Konsert Minggu Keempat AF2015 [Download]
Tema : Tiada
Ahad, 30 Ogos 2015
  • Aziah - Terima Kasih Cinta (Tasha Manshahar feat. RJ)
  • Bila - Pelangi Senja (Stacy)
  • Faroq - Kali Terakhir Ku Lihat Wajahmu (Uji Rashid)
  • Iqwan - Fatwa Pujangga (S. Affendi)
  • Lisa - Wrecking Ball (Miley Cyrus)
  • Openg - Suzanna (M Osman)
  • Rachel - Bahtera Merdeka (Aishah)*
  • Sharul - Bangkit (Aril)
  • Sufi - Mana Mungkin (Black)
  • Syamel - Biarkanlah (Drama Band)
  • Semua Pelajar - Inilah Barisan Kita & Saya Anak Malaysia
  • Semua Pelajar - Tanggal 31 Ogos (Sudirman)
Persembahan Terbaik Pilihan Tenaga Pengajar : Syamel
Tersingkir : Tuada Penyingkiran
Pengkritik Undangan :  Adlin Aman Ramli


Konsert Minggu Kelima AF2015 [Download]
Tema : Runut Bunyi (OST)
Ahad, 6 September 2015
  • Aziah - Teruja (Ella) & Generasiku (OAG) [Filem : Gol & Gincu]
  • Bila - When You Wish Upon A Star (Linda Ronstadt), Reflection (Lea Salonga) & Kau Di Hatiku (Zainal Abidin) [Filem : Filem Disney - Pinocchio/ Mulan / Tarzan]
  • Faroq - Bujang Lapok (P. Ramlee, S. Samsudin & Aziz Satar) & Malam Bulan Di Malam Bintang (P. Ramlee & Saloma) [Filem : Bujang Lapok]
  • Iqwan - Ada Apa Dengan Cinta (Melly Geoslow & Eric) & Tentang Seseorang (Anda) [Filem : Ada Apa Dengan Cinta]
  • Lisa - Patah Seribu (Shila Amzah) & Aku Datang (Tomok) [Filem : Istanbul Aku Datang]
  • Openg - Azura (Jamal Abdillah) & Setahun Sudah Berlalu (Alleycats) [Filem : Azura]
  • Rachel - Mamma Mia (ABBA) & Thank You For The Music (ABBA) [Filem : Mamma Mia!]
  • Sharul - Awas (KRU) & Negatif (KRU) [Filem : Awas]
  • Sufi - Salam Terakhir (Sudirman) & Idola (Azlan & The Typewriter) [Filem : Hoore Hoore]
  • Syamel - Di Ambang Wati (Awie) & Ukiran Jiwa (Awie) [Filem : Sembilu]
  • Semua Pelajar - Medley Bollywood
Persembahan Terbaik Pilihan Tenaga Pengajar : Syamel
Tersingkir : Aziah
Pengkritik Undangan :  Afgan


Konsert Minggu Keenam AF2015 [Download]
Tema : Rock
Ahad, 13 September 2015
  • Bila - Semalam Yang Hangat (Wings)
  • Faroq - Cinta Dewa Dewi (Spider)
  • Iqwan - Suratan Takdir (Gersang)
  • Lisa - Kitalah Bintang (Ella)
  • Openg - You Give Love A Bad Name (Bon Jovi)
  • Rachel - Teman (XPDC)
  • Sharul - Patah Sayap Semalam (MASSA)
  • Sufi - Mentari Merah Di Ufuk Timur (Search)
  • Syamel - Rahasia Perempuan (Arilasso)
Persembahan Terbaik Pilihan Tenaga Pengajar : Rachel
Tersingkir : Openg & Faroq
Pengkritik Undangan :  Ella & Awie


Konsert Minggu Ketujuh AF2015 [Download]
Tema : Ikon
Ahad, 20 September 2015
  • Bila - Seribu Bintang (Alleycats)
  • Iqwan - Sinaran (Shiela Majid)
  • Lisa - Kau Lupa Janji (Jamal Abdillah)
  • Rachel - Apa Khabar Orang Kampung (Sudirman)
  • Sharul - Bukan Cinta Biasa (Siti Nurhaliza)
  • Sufi - Akhirnya Kini Pasti (Sufi)
  • Syamel - Sepi Sekuntum Mawar Merah (Ella)
  • Semua Pelajar - Kau Ilhamku
Persembahan Terbaik Pilihan Tenaga Pengajar : Syamel
Tersingkir : Iqwan
Pengkritik Undangan : Datuk AC Mizal




Konsert Minggu Kelapan AF2015 (Suku Akhir) [Download]
Tema : Pilihan Media & Penonton
Ahad, 27 September 2015
  • Bila - Semoga Abadi (Misha Omar)
  • Lisa - Ku Takkan Bersuara (Nike Adilla)
  • Rachel - Teratai Layu Di Tasik Madu (Fauziah Latif)
  • Sharul - Bila Tiba (Ungu)
  • Sufi - Berdendang Dalam Tangisan (Jamal Abdillah)
  • Syamel - Mimpi Yang Tak Sudah (Ibnor Reza)
  • Sharul & Bila - Like I'm Gonna Lose You (Meghan Trainor feat. John Legend)
  • Lisa & Rachel - Let It Go (Idina Menzel)
  • Syamel & Sufi - Seruan (Lefthanded)
Persembahan Terbaik Pilihan Tenaga Pengajar : Bila & Sharul (Duet)
Tersingkir : Tiada Penyingkiran (Dato' Ramli MS menggunakan Immuniti kepada Syamel yang sepatutnya tersingkir.)
Pengkritik Undangan : Datuk Fauziah Ahmad Daud


Konsert Minggu Kesembilan AF2015 (Separuh Akhir) [Download]
Tema : World
Ahad, 4 Oktober 2015

Solo
  • Bila - Girls On Fire (Alicia Keys)
  • Lisa - Masih Cinta (Kotak)
  • Rachel - Hi Hi Bye Bye (Cyndi Wing)
  • Sharul - Gadis Jolobu (Waris feat. Hattan)
  • Sufi - Untuk Mu Ibu (Exists)
  • Syamel - Cinta Yang Sempurna (Qanda)
Duet (Bersama Artis Jemputan)
  • Bila & Bob Yusuf - Pening (Ezlynn & Datuk M. Daud Kilau)
  • Lisa & Forteen - One Sweet Day (Mariah Carey & Boys II Men)
  • Rachel & Azhael - Hati Ini Telah Dilukai (Kris Dayanti & Ajai)
  • Sharul & Nurul Wahab - Tak Kenal Maka Tak Cinta (Francissca Peter & Roy)
  • Sufi & Aisyah - Seluruh Cinta (Dato' Siti Nurhaliza & Chakra Khan)
  • Syamel & Aizat - In Love With You (Noh Salleh & Aizat)

Persembahan Terbaik Pilihan Tenaga Pengajar : -
Tersingkir : Lisa & Rachel
Pengkritik Undangan : Datuk Fauziah Ahmad Daud & Datuk AC Mizal


Konsert Akhir AF2015 [Download]
Tema : 
Ahad, 11 Oktober 2015

Lagu Baru
  • Bila - Diam Saja
  • Sharul - Hanya Kamu
  • Sufi - Kisah Dua Muka
  • Syamel - Hidup Dalam Mati
Lagu Tugasan
  • Bila - Karma (Faizal Tahir)
  • Sharul - Just The Way You Are (Bruno Mars)
  • Sufi - Andai Ku Bercinta Lagi (Mojo)
  • Syamel - Sampai Mati (Hazama)
Pengkritik Undangan : Datuk Fauziah Ahmad Daud & Datuk AC Mizal
Tempat ke-4 : Sharul
Tempat ke-3 : Bila
Tempat ke-2 : Syamel
Juara AF2015 : Sufi

Sumber gambar : Facebook Akademi Fantasia

Senarai Lagu Konsert Penentuan Akademi Fantasia 2015 |  Senarai Lagu Konsert Penentuan AF2015 | Senarai Lagu Konsert Pertama Akademi Fantasia 2015 |  Senarai Lagu Konsert Pertama AF2015 |  Senarai Lagu Konsert Kedua Akademi Fantasia 2015 |  Senarai Lagu Konsert Kedua AF2015 |  Pelajar Tersingkir Minggu Pertama Akademi Fantasia 2015 | Pelajar Tersingkir Minggu Kedua Akademi Fantasia 2015 | Konsert Akademi Fantasia 2015 Streaming | Senarai Lagu Konsert Ketiga AF2015 |  Pelajar Tersingkir Minggu Ketiga Akademi Fantasia 2015  | Senarai Lagu Konsert Ketiga AF2015 |  Pelajar Tersingkir Minggu Ketiga Akademi Fantasia 2015  |  Senarai Lagu Konsert Keempat AF2015 |  Pelajar Tersingkir Minggu Keempat Akademi Fantasia 2015 | Senarai Lagu Konsert Kelima AF2015 |  Pelajar Tersingkir Minggu Kelima Akademi Fantasia 2015 Senarai Lagu Konsert Keenam AF2015 |  Pelajar Tersingkir Minggu Keenam Akademi Fantasia 2015  | Senarai Lagu Konsert Ketujuh AF2015 |  Pelajar Tersingkir Minggu Ketujuh Akademi Fantasia 2015 Senarai Lagu Konsert Kelapan AF2015 |  Pelajar Tersingkir Minggu Kelapan Akademi Fantasia 2015 Senarai Lagu Konsert Kesembilan AF2015 |  Pelajar Tersingkir Minggu Kesembilan Akademi Fantasia 2015 | Senarai Lagu Konsert Akhir AF2015 |  Juara AF2015  | Finalis AF2015


Senarai Lagu & Keputusan Konsert Mingguan Akademi Fantasia 2015


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Peminat tegar Akademi Fantasia mesti tak sabar nak tahu apa lagu-lagu yang pelajar AF2015 ni dapat kan? Kadang-kadang lagu yang diorang dapat kena dengan diorang dan ada juga yang tak berapa nak kena. Setiap minggu saya akan update lagu nyanyian pelajar dari Konsert Pertama sehingga Konsert Akhir nanti. Apa lagu yang diorang dapat minggu ni? Jom tengok. :)


Konsert Minggu Pertama AF2015 [Download]
Ahad, 9 Ogos 2015
  • Arisa - Gemilang (Jaclyn Victor)
  • Aziah - Teruskanlah (Agnes Monica)
  • Bila - Hanya Di Mercu (Ayu)
  • Dalila - Karma (Cokelat)
  • Faroq - Marry Me (Mark Adam)
  • Ifa - Rindu (Hetty Koes Endang)
  • Iqwan - Ku Akui (Hafiz)
  • Lisa - Wanita Terbahagia (Bunga Citra Lestari)
  • Openg - Pelangi Petang (Sudirman Haji Arshad)
  • Rachel - Begawan Solo (Frances Yap)
  • Sharul -Kun Anta (Humood Alkhudher)
  • Sufi - Kamelia (Sweet Charity)
  • Syahid - Joget Angan Tak Sudah (Jay Jay)
  • Syamel - Potret (Akim & The Majistret)
  • Wili - Terima Kasih Cinta (Afgan)
  • Ziqa - Nakal (Gigi)
Persembahan Terbaik Pilihan Tenaga Pengajar : Ziqa
Tersingkir : Arisa, Dalila, Syahid & Wili


Konsert Minggu Kedua AF2015 [Download]
Tema : Cinta
Ahad, 16 Ogos 2015
  • Aziah - Terbaik Bagimu (Dato' Siti Nurhaliza)
  • Bila - All About The Bass (Meghan Trainor)
  • Faroq - Hati Yang Tersakiti (Judika)**
  • Ifa - Kabut Serangkai Mawar (Zaiton Sameon)
  • Iqwan - Lelaki Seperti Aku (Aliff Satar)
  • Lisa - Rindu Padanya (Lisa)
  • Openg - Dahsyat (MOJO)*
  • Rachel - Sayang (Shae)
  • Sharul - Laguku Untukmu (Meet Uncle Hussein)*
  • Sufi - Kehilangan (Firman)
  • Syamel - Thinking Out Loud (Ed Sheeran)**
  • Ziqa - Percayalah (Indah)
  • Semua Pelajar - Senyum (Aziz Harun) & Senyum Lagi (Mark Adam & Qierra)
* Openg & Sharul tukar lagu sesama sendiri semasa Diari AF2015 Episod 5 Minggu 2
** Faroq & Syamel tukar lagu sesama sendiri semasa Diari AF2015 Episod 5 Minggu 2

Persembahan Terbaik Pilihan Tenaga Pengajar : Sufi
Tiga Tercorot : Ifa, Iqwan & Ziqa
Tersingkir : Ifa
Pengkritik Undangan :  Amy (Search)
Persembahan Undangan : Apa Khabar (Joe Flizzow) & Not For Sale (Stacy)


Konsert Minggu Ketiga AF2015 [Download]
Tema : 90-an
Ahad, 23 Ogos 2015
  • Aziah - Yang Indah Yang Hangat (Amelina)
  • Bila - Cindai (Siti Nurhaliza)
  • Faroq - Bila Resah (Anuar Zain)
  • Iqwan - Di Dalam Dilema (KRU)
  • Lisa - Ngajat Tampi (Noraniza Idris)
  • Openg - Takdir & Waktu (Mega)
  • Rachel - Kau & Aku (Rachel)
  • Sharul - Apokalips (M.Nasir)
  • Sufi - Black or White (Michael Jackson)
  • Syamel - Warisan Wanita Terakhir (Teacher's Pet)
  • Ziqa - GIG (Elite)
  • Semua Pelajar - Medley Lagu Inggeris Popular 90-an
Persembahan Terbaik Pilihan Tenaga Pengajar : Bila
Tiga Tercorot : Syamel, Sharul & Ziqa
Tersingkir : Ziqa
Pengkritik Undangan :  Amelina


Konsert Minggu Keempat AF2015 [Download]
Tema : Tiada
Ahad, 30 Ogos 2015
  • Aziah - Terima Kasih Cinta (Tasha Manshahar feat. RJ)
  • Bila - Pelangi Senja (Stacy)
  • Faroq - Kali Terakhir Ku Lihat Wajahmu (Uji Rashid)
  • Iqwan - Fatwa Pujangga (S. Affendi)
  • Lisa - Wrecking Ball (Miley Cyrus)
  • Openg - Suzanna (M Osman)
  • Rachel - Bahtera Merdeka (Aishah)*
  • Sharul - Bangkit (Aril)
  • Sufi - Mana Mungkin (Black)
  • Syamel - Biarkanlah (Drama Band)
  • Semua Pelajar - Inilah Barisan Kita & Saya Anak Malaysia
  • Semua Pelajar - Tanggal 31 Ogos (Sudirman)
Persembahan Terbaik Pilihan Tenaga Pengajar : Syamel
Tersingkir : Tuada Penyingkiran
Pengkritik Undangan :  Adlin Aman Ramli


Konsert Minggu Kelima AF2015 [Download]
Tema : Runut Bunyi (OST)
Ahad, 6 September 2015
  • Aziah - Teruja (Ella) & Generasiku (OAG) [Filem : Gol & Gincu]
  • Bila - When You Wish Upon A Star (Linda Ronstadt), Reflection (Lea Salonga) & Kau Di Hatiku (Zainal Abidin) [Filem : Filem Disney - Pinocchio/ Mulan / Tarzan]
  • Faroq - Bujang Lapok (P. Ramlee, S. Samsudin & Aziz Satar) & Malam Bulan Di Malam Bintang (P. Ramlee & Saloma) [Filem : Bujang Lapok]
  • Iqwan - Ada Apa Dengan Cinta (Melly Geoslow & Eric) & Tentang Seseorang (Anda) [Filem : Ada Apa Dengan Cinta]
  • Lisa - Patah Seribu (Shila Amzah) & Aku Datang (Tomok) [Filem : Istanbul Aku Datang]
  • Openg - Azura (Jamal Abdillah) & Setahun Sudah Berlalu (Alleycats) [Filem : Azura]
  • Rachel - Mamma Mia (ABBA) & Thank You For The Music (ABBA) [Filem : Mamma Mia!]
  • Sharul - Awas (KRU) & Negatif (KRU) [Filem : Awas]
  • Sufi - Salam Terakhir (Sudirman) & Idola (Azlan & The Typewriter) [Filem : Hoore Hoore]
  • Syamel - Di Ambang Wati (Awie) & Ukiran Jiwa (Awie) [Filem : Sembilu]
  • Semua Pelajar - Medley Bollywood
Persembahan Terbaik Pilihan Tenaga Pengajar : Syamel
Tersingkir : Aziah
Pengkritik Undangan :  Afgan


Konsert Minggu Keenam AF2015 [Download]
Tema : Rock
Ahad, 13 September 2015
  • Bila - Semalam Yang Hangat (Wings)
  • Faroq - Cinta Dewa Dewi (Spider)
  • Iqwan - Suratan Takdir (Gersang)
  • Lisa - Kitalah Bintang (Ella)
  • Openg - You Give Love A Bad Name (Bon Jovi)
  • Rachel - Teman (XPDC)
  • Sharul - Patah Sayap Semalam (MASSA)
  • Sufi - Mentari Merah Di Ufuk Timur (Search)
  • Syamel - Rahasia Perempuan (Arilasso)
Persembahan Terbaik Pilihan Tenaga Pengajar : Rachel
Tersingkir : Openg & Faroq
Pengkritik Undangan :  Ella & Awie


Konsert Minggu Ketujuh AF2015 [Download]
Tema : Ikon
Ahad, 20 September 2015
  • Bila - Seribu Bintang (Alleycats)
  • Iqwan - Sinaran (Shiela Majid)
  • Lisa - Kau Lupa Janji (Jamal Abdillah)
  • Rachel - Apa Khabar Orang Kampung (Sudirman)
  • Sharul - Bukan Cinta Biasa (Siti Nurhaliza)
  • Sufi - Akhirnya Kini Pasti (Sufi)
  • Syamel - Sepi Sekuntum Mawar Merah (Ella)
  • Semua Pelajar - Kau Ilhamku
Persembahan Terbaik Pilihan Tenaga Pengajar : Syamel
Tersingkir : Iqwan
Pengkritik Undangan : Datuk AC Mizal




Konsert Minggu Kelapan AF2015 (Suku Akhir) [Download]
Tema : Pilihan Media & Penonton
Ahad, 27 September 2015
  • Bila - Semoga Abadi (Misha Omar)
  • Lisa - Ku Takkan Bersuara (Nike Adilla)
  • Rachel - Teratai Layu Di Tasik Madu (Fauziah Latif)
  • Sharul - Bila Tiba (Ungu)
  • Sufi - Berdendang Dalam Tangisan (Jamal Abdillah)
  • Syamel - Mimpi Yang Tak Sudah (Ibnor Reza)
  • Sharul & Bila - Like I'm Gonna Lose You (Meghan Trainor feat. John Legend)
  • Lisa & Rachel - Let It Go (Idina Menzel)
  • Syamel & Sufi - Seruan (Lefthanded)
Persembahan Terbaik Pilihan Tenaga Pengajar : Bila & Sharul (Duet)
Tersingkir : Tiada Penyingkiran (Dato' Ramli MS menggunakan Immuniti kepada Syamel yang sepatutnya tersingkir.)
Pengkritik Undangan : Datuk Fauziah Ahmad Daud


Konsert Minggu Kesembilan AF2015 (Separuh Akhir) [Download]
Tema : World
Ahad, 4 Oktober 2015

Solo
  • Bila - Girls On Fire (Alicia Keys)
  • Lisa - Masih Cinta (Kotak)
  • Rachel - Hi Hi Bye Bye (Cyndi Wing)
  • Sharul - Gadis Jolobu (Waris feat. Hattan)
  • Sufi - Untuk Mu Ibu (Exists)
  • Syamel - Cinta Yang Sempurna (Qanda)
Duet (Bersama Artis Jemputan)
  • Bila & Bob Yusuf - Pening (Ezlynn & Datuk M. Daud Kilau)
  • Lisa & Forteen - One Sweet Day (Mariah Carey & Boys II Men)
  • Rachel & Azhael - Hati Ini Telah Dilukai (Kris Dayanti & Ajai)
  • Sharul & Nurul Wahab - Tak Kenal Maka Tak Cinta (Francissca Peter & Roy)
  • Sufi & Aisyah - Seluruh Cinta (Dato' Siti Nurhaliza & Chakra Khan)
  • Syamel & Aizat - In Love With You (Noh Salleh & Aizat)

Persembahan Terbaik Pilihan Tenaga Pengajar : -
Tersingkir : Lisa & Rachel
Pengkritik Undangan : Datuk Fauziah Ahmad Daud & Datuk AC Mizal


Konsert Akhir AF2015 [Download]
Tema : 
Ahad, 11 Oktober 2015

Lagu Baru
  • Bila - Diam Saja
  • Sharul - Hanya Kamu
  • Sufi - Kisah Dua Muka
  • Syamel - Hidup Dalam Mati
Lagu Tugasan
  • Bila - Karma (Faizal Tahir)
  • Sharul - Just The Way You Are (Bruno Mars)
  • Sufi - Andai Ku Bercinta Lagi (Mojo)
  • Syamel - Sampai Mati (Hazama)
Pengkritik Undangan : Datuk Fauziah Ahmad Daud & Datuk AC Mizal
Tempat ke-4 : Sharul
Tempat ke-3 : Bila
Tempat ke-2 : Syamel
Juara AF2015 : Sufi

Sumber gambar : Facebook Akademi Fantasia

Senarai Lagu Konsert Penentuan Akademi Fantasia 2015 |  Senarai Lagu Konsert Penentuan AF2015 | Senarai Lagu Konsert Pertama Akademi Fantasia 2015 |  Senarai Lagu Konsert Pertama AF2015 |  Senarai Lagu Konsert Kedua Akademi Fantasia 2015 |  Senarai Lagu Konsert Kedua AF2015 |  Pelajar Tersingkir Minggu Pertama Akademi Fantasia 2015 | Pelajar Tersingkir Minggu Kedua Akademi Fantasia 2015 | Konsert Akademi Fantasia 2015 Streaming | Senarai Lagu Konsert Ketiga AF2015 |  Pelajar Tersingkir Minggu Ketiga Akademi Fantasia 2015  | Senarai Lagu Konsert Ketiga AF2015 |  Pelajar Tersingkir Minggu Ketiga Akademi Fantasia 2015  |  Senarai Lagu Konsert Keempat AF2015 |  Pelajar Tersingkir Minggu Keempat Akademi Fantasia 2015 | Senarai Lagu Konsert Kelima AF2015 |  Pelajar Tersingkir Minggu Kelima Akademi Fantasia 2015 Senarai Lagu Konsert Keenam AF2015 |  Pelajar Tersingkir Minggu Keenam Akademi Fantasia 2015  | Senarai Lagu Konsert Ketujuh AF2015 |  Pelajar Tersingkir Minggu Ketujuh Akademi Fantasia 2015 Senarai Lagu Konsert Kelapan AF2015 |  Pelajar Tersingkir Minggu Kelapan Akademi Fantasia 2015 Senarai Lagu Konsert Kesembilan AF2015 |  Pelajar Tersingkir Minggu Kesembilan Akademi Fantasia 2015 | Senarai Lagu Konsert Akhir AF2015 |  Juara AF2015  | Finalis AF2015


September 25, 2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Korang mesti tak sabar nak rasa burger yang ada diskaun sampai 50%! Ini bukan cobaan ye tapi ia sememang benar! Untuk masa terhad, korang kene datang dekat Miami Grill, Sunway Piramid. Sebab apa? Teruskan membaca!


Awal September lalu, saya dijemput untuk menghadiri food review Hai Blogger! di Miami Grill, Sunway Pyramid. Seperti yang diheboh-hebohkan diatas, diskaun burger sampai 50% ni jika korang makan dekat Miami Grill ni. Korang HANYA boleh dapat diskaun jika korang nampak ada banner"50%" (seperti gambar di atas) dekat dalam restoran ni. Wah, rasa mencabar pulak nak makan burger separuh harga ni haha.


Kebetulan masa tu memang lapar. Jadi kalau boleh nak je bedal lima burger sekali tapi hanya mampu makan satu je haha.  Ada 5 jenis burger yang diperkenalkan kepada kami (Blogger) iaitu ;


South Miami Burger

Big Miami Burger

Chicken Cheese Burger

Rodeo Burger

Nacho Burger 

Harga burger antara RM18.90-RM31.90, bergantung korang beli single atau double (yang dihidangkan pada kami semuanya double). Kalau beli dengan set combo, dapat burger termasuk spiral fries atau coselow dan soft drink. Haih, tengok gambar pon dah terliur, kalau depan mata macam mana lah haha.

Burger & Combo Set 

Alhamdulillah dapat jugak merasa burger dari Miami ni. Jangan risau semua bahan yang digunakan dijamin halal yer. Terima kasih kepada Hai Blogger! dan Miami Grill MY kerana menjemput saya merasa hidangan yang sangat sedap ini. InsyaAllah kalau singgah Sunway Pyramid , mesti nak cari Miami Grill ni hehe. Harap masa makan tu, Pitbull pon ada sama hahaha. Korang yang nak datang Miami Grill MY ni, sila cari di Lot LG2, 127 Blue Atrium, Sunway Pyramid.

Video oleh Kaio Studio


p/s : semua burger nampak sangat sedap. agak-agak mana pilihan korang?

Miami Grill Malaysia Review | Miami Grill Malaysia Promotion Burger | Miami Grill Malaysia Food Review | Miami Grill Malaysia Price | Miami Grill Malaysia Halal

Nak Burger Dengan Diskaun 50%? Baca ni! | Miami Grill MY, Sunway Pyramid


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Korang mesti tak sabar nak rasa burger yang ada diskaun sampai 50%! Ini bukan cobaan ye tapi ia sememang benar! Untuk masa terhad, korang kene datang dekat Miami Grill, Sunway Piramid. Sebab apa? Teruskan membaca!


Awal September lalu, saya dijemput untuk menghadiri food review Hai Blogger! di Miami Grill, Sunway Pyramid. Seperti yang diheboh-hebohkan diatas, diskaun burger sampai 50% ni jika korang makan dekat Miami Grill ni. Korang HANYA boleh dapat diskaun jika korang nampak ada banner"50%" (seperti gambar di atas) dekat dalam restoran ni. Wah, rasa mencabar pulak nak makan burger separuh harga ni haha.


Kebetulan masa tu memang lapar. Jadi kalau boleh nak je bedal lima burger sekali tapi hanya mampu makan satu je haha.  Ada 5 jenis burger yang diperkenalkan kepada kami (Blogger) iaitu ;


South Miami Burger

Big Miami Burger

Chicken Cheese Burger

Rodeo Burger

Nacho Burger 

Harga burger antara RM18.90-RM31.90, bergantung korang beli single atau double (yang dihidangkan pada kami semuanya double). Kalau beli dengan set combo, dapat burger termasuk spiral fries atau coselow dan soft drink. Haih, tengok gambar pon dah terliur, kalau depan mata macam mana lah haha.

Burger & Combo Set 

Alhamdulillah dapat jugak merasa burger dari Miami ni. Jangan risau semua bahan yang digunakan dijamin halal yer. Terima kasih kepada Hai Blogger! dan Miami Grill MY kerana menjemput saya merasa hidangan yang sangat sedap ini. InsyaAllah kalau singgah Sunway Pyramid , mesti nak cari Miami Grill ni hehe. Harap masa makan tu, Pitbull pon ada sama hahaha. Korang yang nak datang Miami Grill MY ni, sila cari di Lot LG2, 127 Blue Atrium, Sunway Pyramid.

Video oleh Kaio Studio


p/s : semua burger nampak sangat sedap. agak-agak mana pilihan korang?

Miami Grill Malaysia Review | Miami Grill Malaysia Promotion Burger | Miami Grill Malaysia Food Review | Miami Grill Malaysia Price | Miami Grill Malaysia Halal
September 24, 2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Ahad lepas saya baru discover satu penemuan baru, maybe sedang viral di Instagram dan Facebook. Sedang scroll Instagram, tengok orang dok post video omputeh tapi cakap melayu, setelah mencari-cari rupanya ada aplikasi namanya "LiPP".


Apa yang menariknya Aplikasi "LiPP" ni?
Aplikasi 'LiPP' ni membolehkan korang merakam suara sambil mengikut video tanpa suara yang aplikasi tu sediakan. Terdapat banyak video sebenarnya, dan korang pilih yang mana sesuai untuk korang rakamkan nanti. Memang ramai yang buat video-video ni jadi versi yang lawak.


:::My First Video:::

5 Sebab kenapa korang kena Install Apps ni?

01 Just for fun! - Jangan ler serius sangat, korang mungkin mudah terhibur dengan apps ni. Jangan sampai leka dah ye. hehe
02 Banyak Video Lawak! - Memang tujuan apps ni buat dubbing, jadi yang menariknya korang boleh melawak dengan video tu. Mohon tak la hambar sangat ye. hehe
03 It's free - So far benda alah ni memang percuma. Tak perlu bayar hehe.
04 Boleh mengasah bakat sebagai pelakon suara. - Ye betul tu. saya rasa apps ini dapat mengasahkan bakat mereka-mereka yang terpendam sebagai pelakon suara haha. Mana tahu boleh lawan Upin & Ipin atau Boboiboy haha.
05 Buat korang tergelak dengan video orang lain! - Haa.. memang korang akan cari video LiPP orang lain dekat Instagram atau Twitter dengan hash tag #LippApp #LippMalaysia #LippMelayu

Jom ler tengok beberapa video yang dah saya buat. Harap semuanya tabah menonton :p







Maaflah gais kalau hambar. hahahaha Kalau nak tengok lagi korang boleh tengok dekat channel YouTube saya : Rafzan Tomomi Channel atau dekat Instagram @rafzantomomi. Harap korang semua mudah terhibur dengan apps ini. Korang boleh download melalui Play Store (Android) & Apps Store (Apple). :)

LiPP Apps Melayu | LiPP Apps Lawak | LiPP Apps Baru | Aplikasi Baru Menarik | Aplikasi Menarik Untuk Download

5 Sebab kenapa korang kena Install Apps 'LiPP'!


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Ahad lepas saya baru discover satu penemuan baru, maybe sedang viral di Instagram dan Facebook. Sedang scroll Instagram, tengok orang dok post video omputeh tapi cakap melayu, setelah mencari-cari rupanya ada aplikasi namanya "LiPP".


Apa yang menariknya Aplikasi "LiPP" ni?
Aplikasi 'LiPP' ni membolehkan korang merakam suara sambil mengikut video tanpa suara yang aplikasi tu sediakan. Terdapat banyak video sebenarnya, dan korang pilih yang mana sesuai untuk korang rakamkan nanti. Memang ramai yang buat video-video ni jadi versi yang lawak.


:::My First Video:::

5 Sebab kenapa korang kena Install Apps ni?

01 Just for fun! - Jangan ler serius sangat, korang mungkin mudah terhibur dengan apps ni. Jangan sampai leka dah ye. hehe
02 Banyak Video Lawak! - Memang tujuan apps ni buat dubbing, jadi yang menariknya korang boleh melawak dengan video tu. Mohon tak la hambar sangat ye. hehe
03 It's free - So far benda alah ni memang percuma. Tak perlu bayar hehe.
04 Boleh mengasah bakat sebagai pelakon suara. - Ye betul tu. saya rasa apps ini dapat mengasahkan bakat mereka-mereka yang terpendam sebagai pelakon suara haha. Mana tahu boleh lawan Upin & Ipin atau Boboiboy haha.
05 Buat korang tergelak dengan video orang lain! - Haa.. memang korang akan cari video LiPP orang lain dekat Instagram atau Twitter dengan hash tag #LippApp #LippMalaysia #LippMelayu

Jom ler tengok beberapa video yang dah saya buat. Harap semuanya tabah menonton :p







Maaflah gais kalau hambar. hahahaha Kalau nak tengok lagi korang boleh tengok dekat channel YouTube saya : Rafzan Tomomi Channel atau dekat Instagram @rafzantomomi. Harap korang semua mudah terhibur dengan apps ini. Korang boleh download melalui Play Store (Android) & Apps Store (Apple). :)

LiPP Apps Melayu | LiPP Apps Lawak | LiPP Apps Baru | Aplikasi Baru Menarik | Aplikasi Menarik Untuk Download

September 23, 2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem komedi seram, "The Visit". Memandangkan ini filem seram, saya rasa teruja pulak nak tengok lepas tengok trailernya. Ada review kata best. Best ke tak ni? Jom baca review selanjutnya :) :: Jangan Sambung Baca Sebab Ada Spoiler :P ::


Download The Visit 2015

Filem ini diarahkan oleh M. Night Shyamalan. Ia direleasekan mulai 11 September 2015 (US) & 17 September 2015 (Malaysia). Filem ini menampilkan pelakon seperti :
  • Olivia DeJonge sebagai Rebecca Jamison
  • Ed Oxenbould sebagai Tyler Jamison
  • Kathryn Hahn sebagai Paula Jamison
  • Deanna Dunagan sebagai Doris Jamison
  • Peter McRobbie sebagai John Jamison
  • Benjamin Kanes sebagai Robert
  • Celia Keenan-Bolger sebagai Stacey
Sinopsis
Filem "The Visit" (P13) mengisahkan tentang kehidupan seorang ibu tunggal menjadi tunggang langgang setelah dua orang anaknya melawat rumah datuk dan nenek mereka selama seminggu.


Review**
Filem seram komedi ni korang patut tengok sebab ia penuh dengan tanda tanya, kejutan dan lawak. Kadang-kadang saya tak berapa minat tengok filem yang dirakam melalui video cam (ala-ala Paranomal Activity), tapi untuk filem ni dimaafkan sebab saya suka jalan ceritanya. Bayangkan tak pernah jumpa atuk dengan nenek, tiba-tiba korang dihantar rumah atuk dan nenek tu, tak ke rasa awkward haha. Hilang seram bila watak budak lelaki tu (Tyler) yang ternyata memang sangat nakal dan selalu buat lawak. Scene paling buat korang rasa nak terjerit masa Rebecca dengan Tyler main kejar-kejar bawah rumah. Lepas tu, scene Rebecca di kurung oleh nenek dia yang tak berapa nak betul tu, memang mendebarkan woi. hehe Saya suka filem ni dan unexpectedly menjadi salah satu filem favourite tahun 2015 :)

**Review ini adalah pendapat saya sendiri. Jika korang ada review sendiri, boleh share kat ruangan komen. Sharing is caring :)

Rate
Dengan ini saya memberi 4.5 / 5 bintang.

The Visit 2015 Download |  The Visit  2015 Subtitle | The Visit  2015 Synopsis | The Visit 2015 Review | Poster v 2015 | The Visit Torrent

#MovieReview - The Visit


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem komedi seram, "The Visit". Memandangkan ini filem seram, saya rasa teruja pulak nak tengok lepas tengok trailernya. Ada review kata best. Best ke tak ni? Jom baca review selanjutnya :) :: Jangan Sambung Baca Sebab Ada Spoiler :P ::


Download The Visit 2015

Filem ini diarahkan oleh M. Night Shyamalan. Ia direleasekan mulai 11 September 2015 (US) & 17 September 2015 (Malaysia). Filem ini menampilkan pelakon seperti :
  • Olivia DeJonge sebagai Rebecca Jamison
  • Ed Oxenbould sebagai Tyler Jamison
  • Kathryn Hahn sebagai Paula Jamison
  • Deanna Dunagan sebagai Doris Jamison
  • Peter McRobbie sebagai John Jamison
  • Benjamin Kanes sebagai Robert
  • Celia Keenan-Bolger sebagai Stacey
Sinopsis
Filem "The Visit" (P13) mengisahkan tentang kehidupan seorang ibu tunggal menjadi tunggang langgang setelah dua orang anaknya melawat rumah datuk dan nenek mereka selama seminggu.


Review**
Filem seram komedi ni korang patut tengok sebab ia penuh dengan tanda tanya, kejutan dan lawak. Kadang-kadang saya tak berapa minat tengok filem yang dirakam melalui video cam (ala-ala Paranomal Activity), tapi untuk filem ni dimaafkan sebab saya suka jalan ceritanya. Bayangkan tak pernah jumpa atuk dengan nenek, tiba-tiba korang dihantar rumah atuk dan nenek tu, tak ke rasa awkward haha. Hilang seram bila watak budak lelaki tu (Tyler) yang ternyata memang sangat nakal dan selalu buat lawak. Scene paling buat korang rasa nak terjerit masa Rebecca dengan Tyler main kejar-kejar bawah rumah. Lepas tu, scene Rebecca di kurung oleh nenek dia yang tak berapa nak betul tu, memang mendebarkan woi. hehe Saya suka filem ni dan unexpectedly menjadi salah satu filem favourite tahun 2015 :)

**Review ini adalah pendapat saya sendiri. Jika korang ada review sendiri, boleh share kat ruangan komen. Sharing is caring :)

Rate
Dengan ini saya memberi 4.5 / 5 bintang.

The Visit 2015 Download |  The Visit  2015 Subtitle | The Visit  2015 Synopsis | The Visit 2015 Review | Poster v 2015 | The Visit Torrent

September 22, 2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem aksi melayu, "Polis Evo". From the promotion dan ramai yang kata best , jadi saya dengan gigihnya pergi tengok filem ini dekat Wayang. Tengok trailer memang penuh dengan aksi. Paling teruja macam mana gabungan 2 pelakon popular kat Malaysia ni. Menjadi ke idok? Jom baca review selanjutnya :) :: Jangan Sambung Baca Sebab Ada Spoiler :P ::


Download Maze Runner The Scorch Trials 2015

Filem ini diarahkan oleh Ghaz Abu Bakar. Ia direleasekan mulai 17 September 2015 (Malaysia). Filem ini menampilkan pelakon seperti :
  • Shaheizy Sam sebagai Inspektor Khai
  • Zizan Razak sebagai Inspektor Sani
  • Mimie Ernida 
  • Nora Danish 
  • Wan Hanafi Su 
  • Pablo Amirul sebagai Jimbo
  • Amerul Affendi 
Sinopsis
Filem "Polis Evo" (P13) mengisahkan tentang dua orang anggota polis, Khai dan Sani. Mereka mempunyai personaliti yang sangat berbeza tetapi mereka harus bekerjasama dalam satu tugasan untuk menumpaskan satu sindiket pengedaran dadah.


Review**
Selepas menonton filem ni, saya rasa filem ni best! Bukan nak sedapkan hati atau nak bodek ya, saya rasa seronok dan terhibur dengan filem ini. Jalan ceritanya yang menarik dan penuh dengan aksi tembak-tembak dan kejar mengejar. Gandingan 2 pelakon menjadikan keseriusan watak Inspektor Khai dan kelawakan Inspektor Sani menjadi sangat best. Ye la, kalau serius sangat pon mesti krik-krik-krik. Macam tengok filem aksi omputeh pon ada haha. Jangan terkejut ada bahagian yang watak Zizan lebih serius dari filem-filem lakonannya. Ada satu scene yang Inspektor Khai makan bersama keluarga Inspektor Sani, rasa scene tu paling kelakar rasanya. Lepas tu scene dekat hospital pon best, memang sangat kelakar. Dalam panggung memang meriah. No wonderlah 4 hari tayangan, kutipan mencecah 2.5 juta. Congratss! :)

**Review ini adalah pendapat saya sendiri. Jika korang ada review sendiri, boleh share kat ruangan komen. Sharing is caring :)

Rate
Dengan ini saya memberi 4.5 / 5 bintang.

Polis Evo 2015 Download |  Polis Evo  2015 Subtitle | Polis Evo  2015 Synopsis | Polis Evo 2015 Review | Poster Polis Evo 2015 | Polis Evo Torrent

#MovieReview - Polis Evo


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem aksi melayu, "Polis Evo". From the promotion dan ramai yang kata best , jadi saya dengan gigihnya pergi tengok filem ini dekat Wayang. Tengok trailer memang penuh dengan aksi. Paling teruja macam mana gabungan 2 pelakon popular kat Malaysia ni. Menjadi ke idok? Jom baca review selanjutnya :) :: Jangan Sambung Baca Sebab Ada Spoiler :P ::


Download Maze Runner The Scorch Trials 2015

Filem ini diarahkan oleh Ghaz Abu Bakar. Ia direleasekan mulai 17 September 2015 (Malaysia). Filem ini menampilkan pelakon seperti :
  • Shaheizy Sam sebagai Inspektor Khai
  • Zizan Razak sebagai Inspektor Sani
  • Mimie Ernida 
  • Nora Danish 
  • Wan Hanafi Su 
  • Pablo Amirul sebagai Jimbo
  • Amerul Affendi 
Sinopsis
Filem "Polis Evo" (P13) mengisahkan tentang dua orang anggota polis, Khai dan Sani. Mereka mempunyai personaliti yang sangat berbeza tetapi mereka harus bekerjasama dalam satu tugasan untuk menumpaskan satu sindiket pengedaran dadah.


Review**
Selepas menonton filem ni, saya rasa filem ni best! Bukan nak sedapkan hati atau nak bodek ya, saya rasa seronok dan terhibur dengan filem ini. Jalan ceritanya yang menarik dan penuh dengan aksi tembak-tembak dan kejar mengejar. Gandingan 2 pelakon menjadikan keseriusan watak Inspektor Khai dan kelawakan Inspektor Sani menjadi sangat best. Ye la, kalau serius sangat pon mesti krik-krik-krik. Macam tengok filem aksi omputeh pon ada haha. Jangan terkejut ada bahagian yang watak Zizan lebih serius dari filem-filem lakonannya. Ada satu scene yang Inspektor Khai makan bersama keluarga Inspektor Sani, rasa scene tu paling kelakar rasanya. Lepas tu scene dekat hospital pon best, memang sangat kelakar. Dalam panggung memang meriah. No wonderlah 4 hari tayangan, kutipan mencecah 2.5 juta. Congratss! :)

**Review ini adalah pendapat saya sendiri. Jika korang ada review sendiri, boleh share kat ruangan komen. Sharing is caring :)

Rate
Dengan ini saya memberi 4.5 / 5 bintang.

Polis Evo 2015 Download |  Polis Evo  2015 Subtitle | Polis Evo  2015 Synopsis | Polis Evo 2015 Review | Poster Polis Evo 2015 | Polis Evo Torrent

September 21, 2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Drama bersiri terbaru arahan Mohamad Ridzuan Hj. Mat Hussien di TV1 "Kasih Malisa" telah mula ditayangkan sejak 15 September 2015. Drama bersiri ini menampilkan pelakon utama Zara Zya (sebagai Malisa), Fizz Fairuz, Qazem Nor, Zarina Zainoordin (sebagai Faridah), Shakilla Khoriri, Zack X-Factor, Roy Azman, Zarin Min & ramai lagi. "Kasih Malisa" ditayangkan dalam slot "Bidadari" menemui korang pada setiap Isnin -Khamis, jam 3.05 petang hanya di TV1. Korang yang nak tengok, boleh tengok melalui TV, secara streaming melalui aplikasi RTM Mobile (Download di Google Play / Apps Store) dan boleh tengok semula dekat myklik.rtm.gov.my. Saya akan update setiap episod bila dah keluar dekat MyKlik okay. Enjoy gais! 



Kasih Malisa 2015 Zara Zya | Kasih Malisa 2015 OST | OST Kasih Malisa 2015 | Barisan Pelakon Kasih Malisa 2015 | Kasih Malisa 2015 Streaming | Download Kasih Malisa 2015 | Pengarah Kasih Malisa | RTM Mobile | MyKlik

Tonton Kasih Malisa 2015 TV1 (Full Episode)!


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Drama bersiri terbaru arahan Mohamad Ridzuan Hj. Mat Hussien di TV1 "Kasih Malisa" telah mula ditayangkan sejak 15 September 2015. Drama bersiri ini menampilkan pelakon utama Zara Zya (sebagai Malisa), Fizz Fairuz, Qazem Nor, Zarina Zainoordin (sebagai Faridah), Shakilla Khoriri, Zack X-Factor, Roy Azman, Zarin Min & ramai lagi. "Kasih Malisa" ditayangkan dalam slot "Bidadari" menemui korang pada setiap Isnin -Khamis, jam 3.05 petang hanya di TV1. Korang yang nak tengok, boleh tengok melalui TV, secara streaming melalui aplikasi RTM Mobile (Download di Google Play / Apps Store) dan boleh tengok semula dekat myklik.rtm.gov.my. Saya akan update setiap episod bila dah keluar dekat MyKlik okay. Enjoy gais! 



Kasih Malisa 2015 Zara Zya | Kasih Malisa 2015 OST | OST Kasih Malisa 2015 | Barisan Pelakon Kasih Malisa 2015 | Kasih Malisa 2015 Streaming | Download Kasih Malisa 2015 | Pengarah Kasih Malisa | RTM Mobile | MyKlik
September 19, 2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Dah lama tak bercerita hal personal dalam blog ni, jadi saya update sikit eh. Haa 2 September yang lalu, telah diadakan Majlis #WarnaiKenangan yang meraikan mereka (bos-bos) yang bakal bersara. Bos saya, En. Manap bakal bersara bulan November nanti, jadi majlisnya diadakan awal sedikit.


Seminggu sebelum harinya, saya dapat arahan dari En, Shaheezam untuk buat persembahan pada malam tersebut. What? Persembahan?? Nak buat apa ni. Saya bersama Amyra Ismail & Kak Nad bersatu untuk menyanyi pada malam tersebut. Suara takdelah sehebat Dato Siti Nurhaliza atau Hafiz tapi takpe laaa belasah je. hahaha . Lagu apa? yaa.. lagu "Flashlight" nyanyian Jessie J. Ingatnya nak buat ala-ala Pitch Perfect tapi tak cukup ahli jadi pakai lagu yang sedia ada je. Nasib baik ada Instrumental download dekat YouTube haha. Persembahan ni surprise untuk bos kami hehe.


*Half of Online Family*

Pada malam tu, memang nebes giler lah cerita dia. Macam manalah nanti kan? hahaha. Orang lain dok sibuk mengunyah, saya pulak dah nebes sangat , minum air pon sikit je haha. Kitorang sempat borak-borak dengan bos. Majlis dah mula, lagi la kitorang nebes woi. Nak tunggu waktu perform lagi lagi lagi buat kitorang berdebar ye. Bila turn kitorang ada pulak sedikit problem, tapi berjaya di-cover. Kitorang pon naik atas pentas hee.

*bunga nak kemana tu?* 

*kemain haha*

*hah nak pergi mana tu?*

*ohh bagi belon dekat bos hahaha*
Yeayyy!! Finally It's over! Lepas semua beban dikepala. No more nebes-nebes haha. Lepas menyanyi baru sedar perut tengah lapar, huhu jadi makanan pon dah habis. Nasib baik ada dessert, lalu kitorang pon makan dessert banyak banyak, sampai comot pipi *tiada gambar* hahaa. Terima kasih kepada semua yang terlibat, terutama sekali Mira & Kak Nad. Saia tak kuad ooo sorang-sorang atas pentas, Kepada bos, selamat bersara soon. Maaf yer video tak dapat diupload sebab menjaga privasi salah seorang dari kami. hehe ^___^


p/s : saya sayang bos saya. haha

RTM Online | Selamat Bersara Bos | Tema untuk makan malam | Tema Untuk Majlis Persaraan 

Bila Rafzan Tomomi Menyanyi Depan Orang Ramai?!


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Dah lama tak bercerita hal personal dalam blog ni, jadi saya update sikit eh. Haa 2 September yang lalu, telah diadakan Majlis #WarnaiKenangan yang meraikan mereka (bos-bos) yang bakal bersara. Bos saya, En. Manap bakal bersara bulan November nanti, jadi majlisnya diadakan awal sedikit.


Seminggu sebelum harinya, saya dapat arahan dari En, Shaheezam untuk buat persembahan pada malam tersebut. What? Persembahan?? Nak buat apa ni. Saya bersama Amyra Ismail & Kak Nad bersatu untuk menyanyi pada malam tersebut. Suara takdelah sehebat Dato Siti Nurhaliza atau Hafiz tapi takpe laaa belasah je. hahaha . Lagu apa? yaa.. lagu "Flashlight" nyanyian Jessie J. Ingatnya nak buat ala-ala Pitch Perfect tapi tak cukup ahli jadi pakai lagu yang sedia ada je. Nasib baik ada Instrumental download dekat YouTube haha. Persembahan ni surprise untuk bos kami hehe.


*Half of Online Family*

Pada malam tu, memang nebes giler lah cerita dia. Macam manalah nanti kan? hahaha. Orang lain dok sibuk mengunyah, saya pulak dah nebes sangat , minum air pon sikit je haha. Kitorang sempat borak-borak dengan bos. Majlis dah mula, lagi la kitorang nebes woi. Nak tunggu waktu perform lagi lagi lagi buat kitorang berdebar ye. Bila turn kitorang ada pulak sedikit problem, tapi berjaya di-cover. Kitorang pon naik atas pentas hee.

*bunga nak kemana tu?* 

*kemain haha*

*hah nak pergi mana tu?*

*ohh bagi belon dekat bos hahaha*
Yeayyy!! Finally It's over! Lepas semua beban dikepala. No more nebes-nebes haha. Lepas menyanyi baru sedar perut tengah lapar, huhu jadi makanan pon dah habis. Nasib baik ada dessert, lalu kitorang pon makan dessert banyak banyak, sampai comot pipi *tiada gambar* hahaa. Terima kasih kepada semua yang terlibat, terutama sekali Mira & Kak Nad. Saia tak kuad ooo sorang-sorang atas pentas, Kepada bos, selamat bersara soon. Maaf yer video tak dapat diupload sebab menjaga privasi salah seorang dari kami. hehe ^___^


p/s : saya sayang bos saya. haha

RTM Online | Selamat Bersara Bos | Tema untuk makan malam | Tema Untuk Majlis Persaraan 
September 18, 2015


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Drama bersiri terbaru arahan Malek Rahman "Street Vendetta" telah mula ditayangkan sejak 2 September 2015. Drama bersiri adaptasi novel ini menampilkan pelakon utama Syarul Ridzwan (sebagai Fakruzi), Nad Zainal (sebagai Anabella) & Erry Putra (Iqbal Hadzri) . "Street Vendetta" ditayangkan dalam slot "Selekta Prima" menemui korang pada setiap Selasa -Khamis, jam 9.00 malam hanya di TV2. Korang yang nak tengok, boleh tengok melalui TV, secara streaming melalui aplikasi RTM Mobile (Download di Google Play / Apps Store) dan boleh tengok semula dekat myklik.rtm.gov.my. Saya akan update setiap episod bila dah keluar dekat MyKlik okay. Enjoy gais! 

Update : 
Streaming sudah ditutup. Terima kasih 


Lagu Tema Street Vendetta / Lagu OST Street Vendetta
Tajuk Lagu : Hanya UntukMu - Marsha [Dengar!]
Komposer : Aidil AF3
Lirik : Osman Ismail Hutson

Street Vendetta (2015)



Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Drama bersiri terbaru arahan Malek Rahman "Street Vendetta" telah mula ditayangkan sejak 2 September 2015. Drama bersiri adaptasi novel ini menampilkan pelakon utama Syarul Ridzwan (sebagai Fakruzi), Nad Zainal (sebagai Anabella) & Erry Putra (Iqbal Hadzri) . "Street Vendetta" ditayangkan dalam slot "Selekta Prima" menemui korang pada setiap Selasa -Khamis, jam 9.00 malam hanya di TV2. Korang yang nak tengok, boleh tengok melalui TV, secara streaming melalui aplikasi RTM Mobile (Download di Google Play / Apps Store) dan boleh tengok semula dekat myklik.rtm.gov.my. Saya akan update setiap episod bila dah keluar dekat MyKlik okay. Enjoy gais! 

Update : 
Streaming sudah ditutup. Terima kasih 


Lagu Tema Street Vendetta / Lagu OST Street Vendetta
Tajuk Lagu : Hanya UntukMu - Marsha [Dengar!]
Komposer : Aidil AF3
Lirik : Osman Ismail Hutson

September 15, 2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem aksi sains fiksyen, "Maze Runner : The Scorch Trials". Filem ini merupakan filem sambungan dari filem pertamanya "The Maze Runner" (2014). Filem pertamanya sangat menarik untuk saya sampai tertunggu untuk sambungannya ni. Rasa-rasa korang filem ni lebih awesome atau krik-krik dari filem pertama tak? Jom baca review selanjutnya :) :: Jangan Sambung Baca Sebab Ada Spoiler :P ::


Download Maze Runner The Scorch Trials 2015

Filem ini diarahkan oleh Wes Ball. Ia direleasekan mulai 18 September 2015 (US) dan 10 September 2015 (Malaysia). Filem ini menampilkan pelakon seperti :
  • Dylan O'Brien sebagai Thomas
  • Thomas Brodie-Sangster sebagai Newt
  • Ki Hong Lee sebagai Minho
  • Rosa Salazar sebagai Brenda
  • Kaya Scodelario sebagai Teresa Agnes
  • Jacob Lofland sebagai Aris Jones
  • Giancarlo Esposito sebagai Jorge
  • Aidan Gillen sebagai Janson
Sinopsis Pendek
Filem "Maze Runner : The Scorch Trials" (P13) mengisahkan selepas Thomas dan rakan-rakannya berjaya mencari jalan keluar dari `The Maze`, mereka kini berdepan dengan dunia luar yang dimamah penyakit. Mereka mempunyai misi baru, sama ada mereka berjaya mencari jalan melalui bandar terbiar itu ke sebuah tempat selamat atau mereka akan punah bersama-sama bandar tersebut. 


Review**
Suka filem-filem sebegini, ada sambungan-sambungan. Tak kurang hebatnya untuk sekual 'The Maze Runner', buat korang rasa teruja sikit dengan beberapa adengan yang menarik. Paling best, bagaimana si Thomas dan kawan-kawan tu nak keluar dari 'Scorch' , dan of course, ada zombie! Huarghh. I love zombie ! Rasa macam tengok World War Z pulakkan. Jalan cerita dia haruslah ada drama sikit. Paling mengejutkan ending dia memang tak berapa cantik . Sesuatu berlaku pada karakter kegemaran ramai, Minho dan seseorang telah mengkhianati Thomas & kawan-kawannya. Siapa dia???! Uuu~ Sekuel seterusnya akan direleasekan pada pertengahan Februari 2017. What 2017?! Ala lambat lagi huhu. Overall, ia tak seawesome yang pertama dan lots of running! haha

**Review ini adalah pendapat saya sendiri. Jika korang ada review sendiri, boleh share kat ruangan komen. Sharing is caring :)

Rate
Dengan ini saya memberi 4.5 / 5 bintang.

Maze Runner The Scorch Trials 2015 Download | Maze Runner The Scorch Trials 20155 Subtitle | Maze Runner The Scorch Trials 2015 Synopsis | Maze Runner The Scorch Trials 2015 Review

#MovieReview - Maze Runner : The Scorch Trials


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem aksi sains fiksyen, "Maze Runner : The Scorch Trials". Filem ini merupakan filem sambungan dari filem pertamanya "The Maze Runner" (2014). Filem pertamanya sangat menarik untuk saya sampai tertunggu untuk sambungannya ni. Rasa-rasa korang filem ni lebih awesome atau krik-krik dari filem pertama tak? Jom baca review selanjutnya :) :: Jangan Sambung Baca Sebab Ada Spoiler :P ::


Download Maze Runner The Scorch Trials 2015

Filem ini diarahkan oleh Wes Ball. Ia direleasekan mulai 18 September 2015 (US) dan 10 September 2015 (Malaysia). Filem ini menampilkan pelakon seperti :
  • Dylan O'Brien sebagai Thomas
  • Thomas Brodie-Sangster sebagai Newt
  • Ki Hong Lee sebagai Minho
  • Rosa Salazar sebagai Brenda
  • Kaya Scodelario sebagai Teresa Agnes
  • Jacob Lofland sebagai Aris Jones
  • Giancarlo Esposito sebagai Jorge
  • Aidan Gillen sebagai Janson
Sinopsis Pendek
Filem "Maze Runner : The Scorch Trials" (P13) mengisahkan selepas Thomas dan rakan-rakannya berjaya mencari jalan keluar dari `The Maze`, mereka kini berdepan dengan dunia luar yang dimamah penyakit. Mereka mempunyai misi baru, sama ada mereka berjaya mencari jalan melalui bandar terbiar itu ke sebuah tempat selamat atau mereka akan punah bersama-sama bandar tersebut. 


Review**
Suka filem-filem sebegini, ada sambungan-sambungan. Tak kurang hebatnya untuk sekual 'The Maze Runner', buat korang rasa teruja sikit dengan beberapa adengan yang menarik. Paling best, bagaimana si Thomas dan kawan-kawan tu nak keluar dari 'Scorch' , dan of course, ada zombie! Huarghh. I love zombie ! Rasa macam tengok World War Z pulakkan. Jalan cerita dia haruslah ada drama sikit. Paling mengejutkan ending dia memang tak berapa cantik . Sesuatu berlaku pada karakter kegemaran ramai, Minho dan seseorang telah mengkhianati Thomas & kawan-kawannya. Siapa dia???! Uuu~ Sekuel seterusnya akan direleasekan pada pertengahan Februari 2017. What 2017?! Ala lambat lagi huhu. Overall, ia tak seawesome yang pertama dan lots of running! haha

**Review ini adalah pendapat saya sendiri. Jika korang ada review sendiri, boleh share kat ruangan komen. Sharing is caring :)

Rate
Dengan ini saya memberi 4.5 / 5 bintang.

Maze Runner The Scorch Trials 2015 Download | Maze Runner The Scorch Trials 20155 Subtitle | Maze Runner The Scorch Trials 2015 Synopsis | Maze Runner The Scorch Trials 2015 Review

September 14, 2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Mesti para peserta tazabaa nak tahu siapa pemenang bertuah untuk Segmen 3 in 1 (Giveaway + Bloglist + Blogwalking) Rafzan Tomomi Story '15! Maaf sebab tak sempat nak update awal, kerana terlalu sibuk dengan kehidupan seharian. Jadi jom tengok siapa yang bertuah itewww . (Klik Sini!)

TOP 16 URL untuk Bloglist (September-Disember 2015)
**Dipilih secara random dekat random.org 

01 http://akuainkausiapa.blogspot.my/2015/08/segmen-3-in-1-giveaway-bloglist.html
02 http://www.cekgunorazimah.com/2015/08/segmen-3-in-1-giveaway-bloglist.html
03 http://ciklapunyabelog.blogspot.my/2015/07/segmen-3-in-1-giveaway-bloglist.html
04 http://aunidenovella.blogspot.my/2015/08/segmen-3-in-1-giveaway-bloglist.html
05 http://jombercontest.blogspot.my/2015/08/segmen-3-in-1-giveaway-bloglist.html
06 http://cahayadiatascahaya22.blogspot.com/2015/07/segmen-3-in-1-giveaway-bloglist.html
07 http://cikcandysour.blogspot.com/2015/08/segmen-3-in-1-giveaway-bloglist.html
08 http://yangbaik.blogspot.my/2015/07/segmen-3-in-1-giveaway-bloglist.html
09 http://gurlgemini.blogspot.my/2015/08/segmen-3-in-1-giveaway-bloglist.html
10 http://inspiritofdays.blogspot.my/2015/08/segmen-3-in-1-giveaway-bloglist.html
11 http://anisyamir7lee.blogspot.my/2015/08/segmen-3-in-1-giveaway-bloglist.html
12 http://www.kakgojes.com/2015/07/segmen-3-in-1-giveaway-bloglist.html
13 http://nurzulaihaziz.blogspot.my/2015/08/segmen-3-in-1-giveaway-bloglist.html
14 http://cintahawaa.blogspot.my/2015/08/segmen-3-in-1-giveaway-bloglist.html
15 http://www.honeyonnee.com/2015/08/segmen-3-in-1-giveaway-bloglist.html
16 http://www.azlindaalin.com/2015/08/segmen-3-in-1-giveaway-bloglist.html

5 PEMENANG TOP UP RM10
**Dipilih secara random dekat random.org

01 http://khudrihalim.blogspot.my/*
02 http://juliajamaludin.blogspot.my/
03 http://aleiyamustaffa.blogspot.my/
04 http://farahanasharif.blogspot.my/*
05 http://cahayadiatascahaya22.blogspot.my/

Tahniah kepada semua para bloggers. Yang 5 Pemenang Top Up tu jangan lupa tuntut hadiah anda mulai 14 September 2015-18 September 2015 (5 Hari) sahaja. Lepas dari tarikh ini, tidak dilayan yer. Pemenang Top Up sila PM saya dekat Facebook dengan maklumat seperti berikut :

Blog - 
Nombor Telefon - 
Plan - Maxis/Celcom/Digi/U-Mobile

Harap maklum hehe. InsyaAllah akan datang saya akan buat lagu Segmen sebegini, maybe Giveaway kot. Bila tu tak pasti lagi. hehe Alhamdulillah, tamat sudah Segmen ke-2 yang saya anjurkan ini. Terima kasih kepada semua yang join dari Hari pertama sampai ke hari 31 segmen ini. Jom sama-sama kita teruskan blogwalking sesama kita okay. ^__^ v

Senarai Pemenang Segmen 3 in 1 (Giveaway + Bloglist + Blogwalking) Rafzan Tomomi Story '15!


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Mesti para peserta tazabaa nak tahu siapa pemenang bertuah untuk Segmen 3 in 1 (Giveaway + Bloglist + Blogwalking) Rafzan Tomomi Story '15! Maaf sebab tak sempat nak update awal, kerana terlalu sibuk dengan kehidupan seharian. Jadi jom tengok siapa yang bertuah itewww . (Klik Sini!)

TOP 16 URL untuk Bloglist (September-Disember 2015)
**Dipilih secara random dekat random.org 

01 http://akuainkausiapa.blogspot.my/2015/08/segmen-3-in-1-giveaway-bloglist.html
02 http://www.cekgunorazimah.com/2015/08/segmen-3-in-1-giveaway-bloglist.html
03 http://ciklapunyabelog.blogspot.my/2015/07/segmen-3-in-1-giveaway-bloglist.html
04 http://aunidenovella.blogspot.my/2015/08/segmen-3-in-1-giveaway-bloglist.html
05 http://jombercontest.blogspot.my/2015/08/segmen-3-in-1-giveaway-bloglist.html
06 http://cahayadiatascahaya22.blogspot.com/2015/07/segmen-3-in-1-giveaway-bloglist.html
07 http://cikcandysour.blogspot.com/2015/08/segmen-3-in-1-giveaway-bloglist.html
08 http://yangbaik.blogspot.my/2015/07/segmen-3-in-1-giveaway-bloglist.html
09 http://gurlgemini.blogspot.my/2015/08/segmen-3-in-1-giveaway-bloglist.html
10 http://inspiritofdays.blogspot.my/2015/08/segmen-3-in-1-giveaway-bloglist.html
11 http://anisyamir7lee.blogspot.my/2015/08/segmen-3-in-1-giveaway-bloglist.html
12 http://www.kakgojes.com/2015/07/segmen-3-in-1-giveaway-bloglist.html
13 http://nurzulaihaziz.blogspot.my/2015/08/segmen-3-in-1-giveaway-bloglist.html
14 http://cintahawaa.blogspot.my/2015/08/segmen-3-in-1-giveaway-bloglist.html
15 http://www.honeyonnee.com/2015/08/segmen-3-in-1-giveaway-bloglist.html
16 http://www.azlindaalin.com/2015/08/segmen-3-in-1-giveaway-bloglist.html

5 PEMENANG TOP UP RM10
**Dipilih secara random dekat random.org

01 http://khudrihalim.blogspot.my/*
02 http://juliajamaludin.blogspot.my/
03 http://aleiyamustaffa.blogspot.my/
04 http://farahanasharif.blogspot.my/*
05 http://cahayadiatascahaya22.blogspot.my/

Tahniah kepada semua para bloggers. Yang 5 Pemenang Top Up tu jangan lupa tuntut hadiah anda mulai 14 September 2015-18 September 2015 (5 Hari) sahaja. Lepas dari tarikh ini, tidak dilayan yer. Pemenang Top Up sila PM saya dekat Facebook dengan maklumat seperti berikut :

Blog - 
Nombor Telefon - 
Plan - Maxis/Celcom/Digi/U-Mobile

Harap maklum hehe. InsyaAllah akan datang saya akan buat lagu Segmen sebegini, maybe Giveaway kot. Bila tu tak pasti lagi. hehe Alhamdulillah, tamat sudah Segmen ke-2 yang saya anjurkan ini. Terima kasih kepada semua yang join dari Hari pertama sampai ke hari 31 segmen ini. Jom sama-sama kita teruskan blogwalking sesama kita okay. ^__^ v

September 11, 2015