Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Hari Raya Pertama hari tu (17 Julai 2015) ada siar rancangan "Lebih Indah Bersama Dato' Siti Nurhaliza" dekat TV1. Best pulak layan. Antara lagu-lagu yang dipersembahkan oleh Dato' Siti Nurhaliza ialah "Lebih Indah", "Warna Dunia", "Jerat Percintaan", "Kurik Kundi", "Terbaik Bagimu" serta lagu baru "Mikraj Cinta" dan banyak lagi. Akim & The Majistret pon ada sekali okay. hehe Korang yang tak sempat layan meh layan ni : 


Konsert Lebih Indah Bersama Dato' Siti Nurhaliza Streaming | Konsert Lebih Indah Bersama Dato' Siti Nurhaliza Download | Konsert Lebih Indah Bersama Dato' Siti Nurhaliza TV1

Lebih Indah Bersama Dato' Siti Nurhaliza | Streaming


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Hari Raya Pertama hari tu (17 Julai 2015) ada siar rancangan "Lebih Indah Bersama Dato' Siti Nurhaliza" dekat TV1. Best pulak layan. Antara lagu-lagu yang dipersembahkan oleh Dato' Siti Nurhaliza ialah "Lebih Indah", "Warna Dunia", "Jerat Percintaan", "Kurik Kundi", "Terbaik Bagimu" serta lagu baru "Mikraj Cinta" dan banyak lagi. Akim & The Majistret pon ada sekali okay. hehe Korang yang tak sempat layan meh layan ni : 


Konsert Lebih Indah Bersama Dato' Siti Nurhaliza Streaming | Konsert Lebih Indah Bersama Dato' Siti Nurhaliza Download | Konsert Lebih Indah Bersama Dato' Siti Nurhaliza TV1

July 30, 2015
PERHATIAN : SATU RAHSIA BAKAL TERBONGKAR HARI INI. MOHON SEMUA BERSEDIA DARI FIZIKAL DAN MENTAL!!!


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Dengar cerita, baru-baru ni ada superhero cuba-cuba nak tonjolkan diri sekitar Kuala Lumpur. Hah? Apa masalah dia? hahaha! Superhero baru ni dikenali sebagai "Effortless Man". Kalau selalu superhero ni dia suka sorok-sorok je tapi dia ni akan muncul sekitar Kuala Lumpur untuk contest yang sedang berlangsung di Lazada Malaysia sekarang. Contest ini bertujuan untuk mempromosikan The Big Effortless Shopping Sale yang sedang berlaku di Lazada. Pelbagai barangan yang dijual dengan harga super sale!! Korang boleh tengok dekat link ini : http://www.lazada.com.my/effortless-shopping/.


Apelah kaitan EffortlessMan dengan contest yang ada di Lazada Malaysia sekarang? Haa... Sebenarnya korang berpeluang untuk menang hadiah cash RM100 dan shopping voucher Lazada RM100 jika korang sertai contest yang sangat mudah dibawah :

Contest Pertama ­ Hadiah RM100 cash untuk 2 pemenang setiap hari. Caranya adalah ;
+ Selfie bersama EffortlessMan (hint: beliau akan berada di sekitar KL atau ketahui update di
Facebook Page Lazada tentang lokasi EffortlessMan)
+ Upload gambar tersebut di Facebook berserta hashtag #EffortlessManHunt dan
#LazadaMalaysia
+ Simple! Pemenang dipilih berdasarkan kreativiti masing­masing.


Contest Kedua­ Hadiah RM100 shopping voucher untuk 3 pemenang setiap hari . Caranya adalah : 
+ Tinggalkan komen di page ini : http://www.lazada.com.my/effortless­-manhunt/ 
+ Teka dimana tempat seterusnya EffortlessMan akan pergi. 
+ Siapa dapat teka betul or paling hampir dengan lokasi sebenar berpeluang untuk menang. 


Seriusss lah! Simple je kot. Se­senang je dapat menang cash dengan shopping voucher. Hehehe Untuk makluman lanjut, korang boleh check Lazada Malaysia punya Instagram, Facebook dan Twitter.


Superhero Cuba Tonjolkan Diri Sekitar Kuala Lumpur | Contest EffortlessMan

PERHATIAN : SATU RAHSIA BAKAL TERBONGKAR HARI INI. MOHON SEMUA BERSEDIA DARI FIZIKAL DAN MENTAL!!!


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Dengar cerita, baru-baru ni ada superhero cuba-cuba nak tonjolkan diri sekitar Kuala Lumpur. Hah? Apa masalah dia? hahaha! Superhero baru ni dikenali sebagai "Effortless Man". Kalau selalu superhero ni dia suka sorok-sorok je tapi dia ni akan muncul sekitar Kuala Lumpur untuk contest yang sedang berlangsung di Lazada Malaysia sekarang. Contest ini bertujuan untuk mempromosikan The Big Effortless Shopping Sale yang sedang berlaku di Lazada. Pelbagai barangan yang dijual dengan harga super sale!! Korang boleh tengok dekat link ini : http://www.lazada.com.my/effortless-shopping/.


Apelah kaitan EffortlessMan dengan contest yang ada di Lazada Malaysia sekarang? Haa... Sebenarnya korang berpeluang untuk menang hadiah cash RM100 dan shopping voucher Lazada RM100 jika korang sertai contest yang sangat mudah dibawah :

Contest Pertama ­ Hadiah RM100 cash untuk 2 pemenang setiap hari. Caranya adalah ;
+ Selfie bersama EffortlessMan (hint: beliau akan berada di sekitar KL atau ketahui update di
Facebook Page Lazada tentang lokasi EffortlessMan)
+ Upload gambar tersebut di Facebook berserta hashtag #EffortlessManHunt dan
#LazadaMalaysia
+ Simple! Pemenang dipilih berdasarkan kreativiti masing­masing.


Contest Kedua­ Hadiah RM100 shopping voucher untuk 3 pemenang setiap hari . Caranya adalah : 
+ Tinggalkan komen di page ini : http://www.lazada.com.my/effortless­-manhunt/ 
+ Teka dimana tempat seterusnya EffortlessMan akan pergi. 
+ Siapa dapat teka betul or paling hampir dengan lokasi sebenar berpeluang untuk menang. 


Seriusss lah! Simple je kot. Se­senang je dapat menang cash dengan shopping voucher. Hehehe Untuk makluman lanjut, korang boleh check Lazada Malaysia punya Instagram, Facebook dan Twitter.


July 29, 2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Since ramai yang bertanya kenapa nama saya dekat media sosial "Rafzan Tomomi"? Apa benda Tomomi tu? Haa.. meh saya terangkan . haha :p Saya mula bergiat aktif pada tahun ni, so semakin ramailah yang akan bertanya soalan yang sama, Jadi, entri ni khas untuk mereka yang nak tahu kenapa "Tomomi"? :)


Pada asalnya bukan nama "Tomomi". Sekitar tahun 2010 tu facebook dah mula popular di Malaysia. Saya perlu cari satu nama yang sesuai dan 'memorable', supaya orang ingat siapa saya di Facebook (nampak tak betapa pentingnya Facebook pada saya masa tu! haha) . Mula-mula saya letak nama 'Rafzan Voo', even blog yang lama (sebelum kena godam) pun nama 'Rafzan Voo' jugak. Nama 'Voo' tu diguna pakai dan masa tu tak berapa popular haha (mungkin sebab Facebook masih baru masa tu.) Maksud 'Voo' adalah singkatan dari 'vogue'! haha. 


Masuk tahun 2011, azam baru katanya! Tukar nama kepada "Rafzan Tomomi" dan it was baaam! Ramai orang mula sebut nama 'Tomomi' dan sehingga kini pon ada jugak orang saja main-main panggil nama tu seperti 'tomato', 'tomami', 'tomomo' dan ada jugak yang kata akan-akan 'tomok' bunyinya hhahaha. kelakar sungguh!  


Dari mana datangnya Tomomi? Tomomi atau sebenarnya "Itano Tomomi" seorang bekas anggota kumpulan J-pop, AKB48. (Gambar di atas) Tomomi keluar dari AKB48 pada Ogos 2013, untuk menyambung karier nyanyiannya sebagai artis solo. Zaman tu dah start suka dengan si Tomomi ni. Haaa... Jadi dah terjawab sudah 'kenapa Tomomi?'. hehe (Nak tahu lebih pasal Itano Tomomi, klik sini!)

Koleksi Music Video dari Itano Tomomi : 

Dear J (2011)

Fui ni (2011)

10nen go no Kimi e (2012)

1% (2013)

litte (2014)

COME PARTY! (2014)


Gimme Gimme Luv (2015)

Dari mana datangnya "Tomomi"?


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Since ramai yang bertanya kenapa nama saya dekat media sosial "Rafzan Tomomi"? Apa benda Tomomi tu? Haa.. meh saya terangkan . haha :p Saya mula bergiat aktif pada tahun ni, so semakin ramailah yang akan bertanya soalan yang sama, Jadi, entri ni khas untuk mereka yang nak tahu kenapa "Tomomi"? :)


Pada asalnya bukan nama "Tomomi". Sekitar tahun 2010 tu facebook dah mula popular di Malaysia. Saya perlu cari satu nama yang sesuai dan 'memorable', supaya orang ingat siapa saya di Facebook (nampak tak betapa pentingnya Facebook pada saya masa tu! haha) . Mula-mula saya letak nama 'Rafzan Voo', even blog yang lama (sebelum kena godam) pun nama 'Rafzan Voo' jugak. Nama 'Voo' tu diguna pakai dan masa tu tak berapa popular haha (mungkin sebab Facebook masih baru masa tu.) Maksud 'Voo' adalah singkatan dari 'vogue'! haha. 


Masuk tahun 2011, azam baru katanya! Tukar nama kepada "Rafzan Tomomi" dan it was baaam! Ramai orang mula sebut nama 'Tomomi' dan sehingga kini pon ada jugak orang saja main-main panggil nama tu seperti 'tomato', 'tomami', 'tomomo' dan ada jugak yang kata akan-akan 'tomok' bunyinya hhahaha. kelakar sungguh!  


Dari mana datangnya Tomomi? Tomomi atau sebenarnya "Itano Tomomi" seorang bekas anggota kumpulan J-pop, AKB48. (Gambar di atas) Tomomi keluar dari AKB48 pada Ogos 2013, untuk menyambung karier nyanyiannya sebagai artis solo. Zaman tu dah start suka dengan si Tomomi ni. Haaa... Jadi dah terjawab sudah 'kenapa Tomomi?'. hehe (Nak tahu lebih pasal Itano Tomomi, klik sini!)

Koleksi Music Video dari Itano Tomomi : 

Dear J (2011)

Fui ni (2011)

10nen go no Kimi e (2012)

1% (2013)

litte (2014)

COME PARTY! (2014)


Gimme Gimme Luv (2015)

July 24, 2015

Girls' Generation kembali dengan rancangan TV terbaru "Channel Girls' Generation". Rancangan ini memfokuskan mengenai kehidupan mereka dan juga fokus kepada setiap ahli Girls' Generation. Episod pertama dah pon mula ditayangkan pada 21 Julai 2015 yang lalu. So far tengok macam menarik rancangan ni. First time follow rancangan diorang ni hehe (sebelum ni tak berkesempatan nak follow. haha) Saya pon gedik-gedik nak jugak buat list, so senang nak update untuk korang yang nak tengok. Jangan risau, semua ada subtitle bahasa inggeris haha. Enjoy! [Please Click Here!


Channel Girls' Generation / Channel SNSD Episode 01 - 21072015  
Channel Girls' Generation / Channel SNSD Episode 02 - 28072015
Channel Girls' Generation / Channel SNSD Episode 03 - 04082015
Channel Girls' Generation / Channel SNSD Episode 04 - 11082015
Channel Girls' Generation / Channel SNSD Episode 05 - 18082015
Channel Girls' Generation / Channel SNSD Episode 06 - 25082015


thanks to uploader : www.soshisubs.com

Channel Girls Generation Episodes | Channel Girls Generation Streaming | Channel Girls Generation English Subs Episodes | Channel Girls Generation Episodes Download | Channel Girls Generation Download | Channel Girls Generation Subtitles | Channel Girls Generation Moments | Girls Generation TV Show Download English Subs

Channel Girls' Generation | Streaming & English Subs


Girls' Generation kembali dengan rancangan TV terbaru "Channel Girls' Generation". Rancangan ini memfokuskan mengenai kehidupan mereka dan juga fokus kepada setiap ahli Girls' Generation. Episod pertama dah pon mula ditayangkan pada 21 Julai 2015 yang lalu. So far tengok macam menarik rancangan ni. First time follow rancangan diorang ni hehe (sebelum ni tak berkesempatan nak follow. haha) Saya pon gedik-gedik nak jugak buat list, so senang nak update untuk korang yang nak tengok. Jangan risau, semua ada subtitle bahasa inggeris haha. Enjoy! [Please Click Here!


Channel Girls' Generation / Channel SNSD Episode 01 - 21072015  
Channel Girls' Generation / Channel SNSD Episode 02 - 28072015
Channel Girls' Generation / Channel SNSD Episode 03 - 04082015
Channel Girls' Generation / Channel SNSD Episode 04 - 11082015
Channel Girls' Generation / Channel SNSD Episode 05 - 18082015
Channel Girls' Generation / Channel SNSD Episode 06 - 25082015


thanks to uploader : www.soshisubs.com

Channel Girls Generation Episodes | Channel Girls Generation Streaming | Channel Girls Generation English Subs Episodes | Channel Girls Generation Episodes Download | Channel Girls Generation Download | Channel Girls Generation Subtitles | Channel Girls Generation Moments | Girls Generation TV Show Download English Subs

July 23, 2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Selamat Hari Raya! Raya sebulan ni jangan lupa kunjung-mengunjung rumah sedara-mara, kawan-kawan dan kenalan. Mesti korang banyak terima jemputan ke rumah terbuka kan? hihi. *so far, saya tak pergi rumah sesiapa lagi. haha~* Nak share sikit al-kisah pada 1 Syawal 1436H saya. Pagi tu terjaga dari tidur terus mengemas ruang tamu. Dalam pukul 11 pagi baru selesai mengemas.


Selepas solat jumaat barulah bermula 1 Syawal kami. haha. Sempat jugak makan nasi impit + kuah kacang. Perghh! memang mengancam. Lepas tu layan jugak 6 jenis kuih raya yang Emak buat. Selepas makan, semua orang bersiap-siap memakai baju raya dan ber-photoshoot seperti selalu (sejak tahun 2011) hahaha. Macam-macam pose keluar. Tak ingat dunia. hahahaa


Lepas habis bergambar, rehat sekejap.  keluarga Mak Teh pulak datang beraya. Sekali lagi bergambar ramai-ramai. Memang meghiah weh. Nasib baik luar rumah tu besar sikit, seronoklah bergambar. Dalam rumah kecik, tak muat semua orang haha. Malas nak cerita banyak, jom tengok koleksi gambar 1 Syawal kami :









 





















  
Serius memang meriah raya tahun ni. Walaupun tak balik kampung, tapi berjaya menghidupkan Syawal kali ini. Habis okay kuah kacang! haha Seronok. Ada jugak budak-budak datang beraya. (tak sempat bergambar! haha). InsyaAllah tahun depan raya dekat kampung. ^__^


p/s : Selamat Hari Raya gais!

1 Syawal


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Selamat Hari Raya! Raya sebulan ni jangan lupa kunjung-mengunjung rumah sedara-mara, kawan-kawan dan kenalan. Mesti korang banyak terima jemputan ke rumah terbuka kan? hihi. *so far, saya tak pergi rumah sesiapa lagi. haha~* Nak share sikit al-kisah pada 1 Syawal 1436H saya. Pagi tu terjaga dari tidur terus mengemas ruang tamu. Dalam pukul 11 pagi baru selesai mengemas.


Selepas solat jumaat barulah bermula 1 Syawal kami. haha. Sempat jugak makan nasi impit + kuah kacang. Perghh! memang mengancam. Lepas tu layan jugak 6 jenis kuih raya yang Emak buat. Selepas makan, semua orang bersiap-siap memakai baju raya dan ber-photoshoot seperti selalu (sejak tahun 2011) hahaha. Macam-macam pose keluar. Tak ingat dunia. hahahaa


Lepas habis bergambar, rehat sekejap.  keluarga Mak Teh pulak datang beraya. Sekali lagi bergambar ramai-ramai. Memang meghiah weh. Nasib baik luar rumah tu besar sikit, seronoklah bergambar. Dalam rumah kecik, tak muat semua orang haha. Malas nak cerita banyak, jom tengok koleksi gambar 1 Syawal kami :









 





















  
Serius memang meriah raya tahun ni. Walaupun tak balik kampung, tapi berjaya menghidupkan Syawal kali ini. Habis okay kuah kacang! haha Seronok. Ada jugak budak-budak datang beraya. (tak sempat bergambar! haha). InsyaAllah tahun depan raya dekat kampung. ^__^


p/s : Selamat Hari Raya gais!

July 22, 2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem superhero, "Ant-Man". Kali ini Marvel bawak penonton jika semut adalah superhero, macam mana tu kan? Jom baca review selanjutnya :)


Download Ant-Man 2015

Tempat : GSC Pavilion (D-BOX)
Hall : 3
Tarikh Tonton : 18 Julai 2015 (Sabtu)
Masa : 2.00 Petang

Filem ini diarahkan oleh Payton Reed. Ia direleasekan mulai 17 Julai 2015 (US) dan 16 Julai 2015 (Malaysia). Filem ini menampilkan pelakon seperti :
  • Paul Rudd sebagai Scott Lang / Ant-Man
  • Evangeline Lilly sebagai Hope van Dyne / Wasp
  • Corey Stoll sebagai Darren Cross / Yellowjacket
  • Bobby Cannavale sebagai Paxton
  • Tip "T.I." Harris sebagai Dave:
  • Wood Harris sebagai Gale
  • Judy Greer sebagai Maggie
  • David Dastmalchian sebagai Kurt
  • Michael Douglas sebagai Hank Pym
Sinopsis Pendek
Filem "Ant-Man" mengisahkan Dr. Hank Pym telah menemui cara untuk membolehkan seseorang untuk mendapatkan kebolehan seekor semut; iaitu untuk mengecilkan saiz manusia tetapi memiliki kekuatan yang luar biasa. Scott Lang telah dipilih oleh Dr. Hank untuk menjadi Ant-Man. 


Review Sendiri**
Siapa suka tengok filem superhero? Haa... inilah filem superhero terbaru dari Marvel, "Ant-Man". Siapa kata semut tak boleh jadi superhero? haa.. Jalan ceritanya yang menarik, banyak aksi dan paling best, filem ni kelakar (macam tengok Iron Man atau Avengers). Sedikit spoiler untuk korang (hehehe~), Ant-Man ni terjadi bukan sebab kene gigit tapi sebab baju yang dipakai tu, yang bestnya dia boleh membesar dan mengecil sebesar semut sesuka hati. Anak kepada Scott Lang tu memang comel dan sama je perangai dengan bapaknya. hahaha Mase tu saya tengok wayang ni dengan D-Box, memang bergerak-gerak kerusi tu masa scene berlawan. Memang best. :D Haa... sila tunggu sehingga habis ending credits sebab akan ada dua post credits (satu sebelum ending credits dan satu lagi selepas ending credits).

**Review ini adalah pendapat saya sendiri. Jika korang ada review sendiri, boleh share kat ruangan komen. Sharing is caring :)

Rate
Dengan ini saya memberi 4.9 / 5 bintang.


Ant-Man 2015 Download | Ant-Man 2015 Subtitle | Ant-Man 2015 Synopsis | Ant-Man 2015 Review

#MovieReview - Ant-Man


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem superhero, "Ant-Man". Kali ini Marvel bawak penonton jika semut adalah superhero, macam mana tu kan? Jom baca review selanjutnya :)


Download Ant-Man 2015

Tempat : GSC Pavilion (D-BOX)
Hall : 3
Tarikh Tonton : 18 Julai 2015 (Sabtu)
Masa : 2.00 Petang

Filem ini diarahkan oleh Payton Reed. Ia direleasekan mulai 17 Julai 2015 (US) dan 16 Julai 2015 (Malaysia). Filem ini menampilkan pelakon seperti :
  • Paul Rudd sebagai Scott Lang / Ant-Man
  • Evangeline Lilly sebagai Hope van Dyne / Wasp
  • Corey Stoll sebagai Darren Cross / Yellowjacket
  • Bobby Cannavale sebagai Paxton
  • Tip "T.I." Harris sebagai Dave:
  • Wood Harris sebagai Gale
  • Judy Greer sebagai Maggie
  • David Dastmalchian sebagai Kurt
  • Michael Douglas sebagai Hank Pym
Sinopsis Pendek
Filem "Ant-Man" mengisahkan Dr. Hank Pym telah menemui cara untuk membolehkan seseorang untuk mendapatkan kebolehan seekor semut; iaitu untuk mengecilkan saiz manusia tetapi memiliki kekuatan yang luar biasa. Scott Lang telah dipilih oleh Dr. Hank untuk menjadi Ant-Man. 


Review Sendiri**
Siapa suka tengok filem superhero? Haa... inilah filem superhero terbaru dari Marvel, "Ant-Man". Siapa kata semut tak boleh jadi superhero? haa.. Jalan ceritanya yang menarik, banyak aksi dan paling best, filem ni kelakar (macam tengok Iron Man atau Avengers). Sedikit spoiler untuk korang (hehehe~), Ant-Man ni terjadi bukan sebab kene gigit tapi sebab baju yang dipakai tu, yang bestnya dia boleh membesar dan mengecil sebesar semut sesuka hati. Anak kepada Scott Lang tu memang comel dan sama je perangai dengan bapaknya. hahaha Mase tu saya tengok wayang ni dengan D-Box, memang bergerak-gerak kerusi tu masa scene berlawan. Memang best. :D Haa... sila tunggu sehingga habis ending credits sebab akan ada dua post credits (satu sebelum ending credits dan satu lagi selepas ending credits).

**Review ini adalah pendapat saya sendiri. Jika korang ada review sendiri, boleh share kat ruangan komen. Sharing is caring :)

Rate
Dengan ini saya memberi 4.9 / 5 bintang.


Ant-Man 2015 Download | Ant-Man 2015 Subtitle | Ant-Man 2015 Synopsis | Ant-Man 2015 Review

July 21, 2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem aksi sains fiksyen, "Terminator Genisys". Filem ini merupakan filem kelima kronologi 'Terminator'. Kutipan filem ini mencecah $251 juta. Jom baca review selanjutnya :)


Download Terminator Genisys 2015

Tempat : GSC Mid Valley
Hall : 8
Tarikh Tonton : 15 Julai 2015 (Rabu)
Masa : 6.10 Petang

Filem ini diarahkan oleh Alan Taylor. Ia direleasekan mulai 1 Julai 2015 (US) dan 2 Julai 2015 (Malaysia). Filem ini menampilkan pelakon seperti :
  • Arnold Schwarzenegger sebagai Guardian/The Terminator
  • Jason Clarke sebagai John Connor/T-3000
  • Emilia Clarke sebagai Sarah Connor
  • Jai Courtney sebagai Kyle Reese
  • Lee Byung-hun sebagai T-1000
  • J. K. Simmons sebagai Detective O'Brien
  • Matt Smith sebagai Alex
Sinopsis Pendek
Filem "Terminator Genisys" mengisahkan pada tahun 2029, John Connor kembali untuk menentang mesin dari SkyNet. Semasa dia hampir berjaya mengalahkan mesin SkyNet, dia menghantar Kyle Reese kembali ke masa lalu (tahun 1984) untuk menyelamatkan hidup ibunya, Sarah Connor dan memastikan dia akan wujud. Tetapi sesuatu bakal berlaku luar dari jangkaannya.


Review Sendiri**
Lewat 2 minggu menonton filem ni, tapi nasib baik masih lagi banyak Showtime dekat Panggung Wayang. Dulu pernah la tengok siri Terminator ni, tapi dah lupa pulak jalan ceritanya. haha Bila dengar nama Terminator mesti terus ingat Arnold Schwarzenegger kan? Kali ini Terminator kembali dan ia lebih awesome!  Kalau orang jahat dalam filem ni memang liat betul nak kalah geram sungguh! Jalan cerita dia saya suka sebab dia kembali ke masa lalu dan yang tak berapa bestnya ia menukar jalan cerita asalnya. Ada juga scene yang buat korang gelak-gelak anak . Untuk pengetahuan korang, filem ni akan ada 2 sekual / sambungan yang akan di-release-kan pada 2017 dan 2018.

**Review ini adalah pendapat saya sendiri. Jika korang ada review sendiri, boleh share kat ruangan komen. Sharing is caring :)

Rate
Dengan ini saya memberi 4.4 / 5 bintang.


Terminator Genisys 2015 Download | Terminator Genisys 2015 Subtitle | Terminator Genisys 2015 Synopsis | Terminator Genisys 2015 Review

#MovieReview - Terminator Genisys


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem aksi sains fiksyen, "Terminator Genisys". Filem ini merupakan filem kelima kronologi 'Terminator'. Kutipan filem ini mencecah $251 juta. Jom baca review selanjutnya :)


Download Terminator Genisys 2015

Tempat : GSC Mid Valley
Hall : 8
Tarikh Tonton : 15 Julai 2015 (Rabu)
Masa : 6.10 Petang

Filem ini diarahkan oleh Alan Taylor. Ia direleasekan mulai 1 Julai 2015 (US) dan 2 Julai 2015 (Malaysia). Filem ini menampilkan pelakon seperti :
  • Arnold Schwarzenegger sebagai Guardian/The Terminator
  • Jason Clarke sebagai John Connor/T-3000
  • Emilia Clarke sebagai Sarah Connor
  • Jai Courtney sebagai Kyle Reese
  • Lee Byung-hun sebagai T-1000
  • J. K. Simmons sebagai Detective O'Brien
  • Matt Smith sebagai Alex
Sinopsis Pendek
Filem "Terminator Genisys" mengisahkan pada tahun 2029, John Connor kembali untuk menentang mesin dari SkyNet. Semasa dia hampir berjaya mengalahkan mesin SkyNet, dia menghantar Kyle Reese kembali ke masa lalu (tahun 1984) untuk menyelamatkan hidup ibunya, Sarah Connor dan memastikan dia akan wujud. Tetapi sesuatu bakal berlaku luar dari jangkaannya.


Review Sendiri**
Lewat 2 minggu menonton filem ni, tapi nasib baik masih lagi banyak Showtime dekat Panggung Wayang. Dulu pernah la tengok siri Terminator ni, tapi dah lupa pulak jalan ceritanya. haha Bila dengar nama Terminator mesti terus ingat Arnold Schwarzenegger kan? Kali ini Terminator kembali dan ia lebih awesome!  Kalau orang jahat dalam filem ni memang liat betul nak kalah geram sungguh! Jalan cerita dia saya suka sebab dia kembali ke masa lalu dan yang tak berapa bestnya ia menukar jalan cerita asalnya. Ada juga scene yang buat korang gelak-gelak anak . Untuk pengetahuan korang, filem ni akan ada 2 sekual / sambungan yang akan di-release-kan pada 2017 dan 2018.

**Review ini adalah pendapat saya sendiri. Jika korang ada review sendiri, boleh share kat ruangan komen. Sharing is caring :)

Rate
Dengan ini saya memberi 4.4 / 5 bintang.


Terminator Genisys 2015 Download | Terminator Genisys 2015 Subtitle | Terminator Genisys 2015 Synopsis | Terminator Genisys 2015 Review

July 20, 2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Sempena Hari Raya ini, Ketuk-Ketuk Ramadan meneruskan lagi rancangan memasak bersama artis-artis popular di Malaysia.  Kali ini istimewanya Ketuk-Ketuk Syawal 2015 dirakamkan di London! Wahh Pengacaranya of course sis kita, Shiela Rusly. Kali ini Shiela Rusly bersama Dato' Aliff (Pengasas D'herbs) dan Puan Rita Dato' Susilawati untuk memasak di dapur Ketuk-Ketuk Syawal. Ketuk-Ketuk Syawal bersiaran pada 12.00 tengah hari pada Hari Raya Pertama yang lalu. Kalau terlepas nak tengok, korang boleh tengok dekat myklik.rtm.gov.my atau download aplikasi RTM Mobile, cari button MyKlik, mesti ada! Selamat Hari Raya gais! :)

>>Saksikan Disini!<<
>>Saksikan Disini!<<
Ketuk Ketuk Syawal 2015 Streaming | Menu Ketuk Ketuk Syawal2015 | Ketuk Ketuk Syawal 2015 MyKlik | Ketuk Ketuk Syawal RTM Mobile  | Resipi Ketuk Ketuk Syawal2015 | Download Ketuk Ketuk Syawal 2015




Ketuk-Ketuk Syawal 2015 (London) | Streaming


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Sempena Hari Raya ini, Ketuk-Ketuk Ramadan meneruskan lagi rancangan memasak bersama artis-artis popular di Malaysia.  Kali ini istimewanya Ketuk-Ketuk Syawal 2015 dirakamkan di London! Wahh Pengacaranya of course sis kita, Shiela Rusly. Kali ini Shiela Rusly bersama Dato' Aliff (Pengasas D'herbs) dan Puan Rita Dato' Susilawati untuk memasak di dapur Ketuk-Ketuk Syawal. Ketuk-Ketuk Syawal bersiaran pada 12.00 tengah hari pada Hari Raya Pertama yang lalu. Kalau terlepas nak tengok, korang boleh tengok dekat myklik.rtm.gov.my atau download aplikasi RTM Mobile, cari button MyKlik, mesti ada! Selamat Hari Raya gais! :)

>>Saksikan Disini!<<
>>Saksikan Disini!<<
Ketuk Ketuk Syawal 2015 Streaming | Menu Ketuk Ketuk Syawal2015 | Ketuk Ketuk Syawal 2015 MyKlik | Ketuk Ketuk Syawal RTM Mobile  | Resipi Ketuk Ketuk Syawal2015 | Download Ketuk Ketuk Syawal 2015




July 18, 2015