#MovieReview "Jurassic World"

16:07:00 Rafzan Tomomi 12 Comments


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem aksi sains fiskyen, "Jurassic World". Filem ini menelan belanja lebih 150 Juta dan ia sangat dinanti-nantikan oleh penonton dan pengikut filem Jurassic Park. Jom baca review selanjutnya :)



Download "Jurassic World"

Tempat : GSC Nu Sentral
Hall : 6
Tarikh Tonton : 11 Jun 2015 (Khamis)
Masa : 6.45 Petang

Filem ini diarahkan oleh Colin Trevorrow. Ia direleasekan mulai 12 Jun 2015 (US) dan 11 Jun 2015 (Malaysia). Filem ini menampilkan pelakon seperti :
  • Chris Pratt sebagai Owen Grady
  • Bryce Dall sebagai Howard sebagai Claire Dearing
  • Nick Robinson sebagai Zach Mitchell
  • Ty Simpkins sebagai Gray Mitchell
  • Vincent D'Onofrio sebagai Vic Hoskins
  • Irrfan Khan sebagai Simon Masrani
  • Omar Sy sebagai Barry
  • B.D. Wong sebagai Dr. Henry Wu
  • dan ramai lagi...
Sinopsis Pendek
Filem "Jurassic World" mengisahkan 22 tahun selepas peristiwa di Jurassic Park, InGen telah membuka semula taman tema tersebut yang dipanggil "Jurassic World" di Isla Nublar. InGen telah mencipta seekor dinasour baru yang bernama "Indominus rex". Indominus rex yang agresif telah terlepas dan menyebabkan kebanyakkan dinasour mati. Bagaimanakah ia terlepas? Apakah nasib 22,000 pelawat yang hadir ketika itu? (PG13)

Poster "Jurassic World" (sumber : google image)

Review Sendiri**
Dah tak berapa ingat jalan cerita Jurassic Park 1,2 &3 tapi saya masih nak tengok jugak. Masa tengok trailer rasa teruja sangat bila tengok tarikan seperti "GYROSPHERE" (duduk dalam bola tu) dengan dinasour makan ikan jerung tu. Memang awesome! haha Memang mendebarkan jugak tengok filem ni, bila tiba part "Indominus rex" tu muncul. Kalau boleh semua dia nak gigit dan bunuh. Perghh! kejam gilers haha Sedih sedikit masa scene dinasour kepala panjang tu (my favorite dinosaur) kesakitan. Kesiannnya.. Heronya pulak nasiblah pernah tengok dia belakon dalam Guardians of the Galaxy, so memang dah kenal. hihi Masa hari saya tengok tu ramai jugak budak-budak, memang masa dinasour tu keluar mengejut, ramai yang menjerit. hahahaa (termasuk saya! haha) Tak dapat pulak nak tengok 3D, kalau 3D ni mesti meghiah ni haha. Overall, jalan cerita yang menarik dan sesuai untuk tontonan semua (walaupun ada sedikit ganass!)


**Review ini adalah pendapat saya sendiri. Jika korang ada review sendiri, boleh share kat ruangan komen. Sharing is caring :)

Rate
Dengan ini saya memberi 4.5 / 5 bintang.


Jurassic World 2015 Download | Jurassic World 2015 Subtitle | Jurassic World 2015 Synopsis

12 comments:

  1. Ni nak tengok ni, suka sangat movie ni.. yang siri lain dah pernah tengok..

    ReplyDelete
  2. terbaik! memang kerja menjerit je dalam hall. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. yess! Sangat terbaikk
      Seronok dengar orang jerit, rasa nak join2 sama jeritnya
      hahah

      Delete
  3. tengok trailer pon dah syok cerita ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengok trailer membuak-buak nak tengoknya hihi

      Delete
  4. nak tgk sangat filem ni. tp kelantan tak ada wayang

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke? hurmm
      nampaknya kene tunggu download 2-3 bulan lagi

      Delete
  5. Kalau sy tgk ni confirm asyik tutup mata dgn tangan pastu intai cite tu kat celah2 cari je..haha..ganas sgt ke?tp mcm best je..nak kne p tgk ni..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah macam tengok cite hantu pulak kan? haha
      ganas sikit je tapi boleh laa. hahaha

      Delete
  6. ada juga tulis review ttg filem jurasic world ni..overall memg menghiburkan
    http://www.notapurba.com/2015/06/jurassic-world-2015-indominus-rex.html

    ReplyDelete