#Segmen | Giveaway Duit Raya Dari BBL


June 29, 2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Haa... Memandangkan nak masuk bahagian ke-2 (pertengahan) tahun 2015, tetiba terfikir nak share dengan korang 15 Filem yang WAJIB korang pergi tengok antara Julai hingga Disember 2015. Kesemua tarikh yang release di Malaysia saya check dari laman web GSC. hee Nak tahu? Jom baca :) [Klik Sini!]

15 Filem Yang Wajib Di Tonton Julai - Disember 2015!


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Haa... Memandangkan nak masuk bahagian ke-2 (pertengahan) tahun 2015, tetiba terfikir nak share dengan korang 15 Filem yang WAJIB korang pergi tengok antara Julai hingga Disember 2015. Kesemua tarikh yang release di Malaysia saya check dari laman web GSC. hee Nak tahu? Jom baca :) [Klik Sini!]
June 28, 2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem animasi komedi, "Minions". Filem ini merupakan filem 'spin-off' dari filem Despicable Me. Siapa yang tengok si comel kaler kuning tu mesti rasa macam nak picit-picit ye si comel tu. hahaha Jom baca review selanjutnya :)

#MovieReview "Minions"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem animasi komedi, "Minions". Filem ini merupakan filem 'spin-off' dari filem Despicable Me. Siapa yang tengok si comel kaler kuning tu mesti rasa macam nak picit-picit ye si comel tu. hahaha Jom baca review selanjutnya :)

June 25, 2015

Salam Ramadan 1436H


June 18, 2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem aksi sains fiskyen, "Jurassic World". Filem ini menelan belanja lebih 150 Juta dan ia sangat dinanti-nantikan oleh penonton dan pengikut filem Jurassic Park. Jom baca review selanjutnya :)

#MovieReview "Jurassic World"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem aksi sains fiskyen, "Jurassic World". Filem ini menelan belanja lebih 150 Juta dan ia sangat dinanti-nantikan oleh penonton dan pengikut filem Jurassic Park. Jom baca review selanjutnya :)

June 17, 2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem seram, "Insidious : Chapter 3". Tak pernah tengok filem Insidious (2010) & Insidious : Chapter 2 (2013), terus lompat menonton filem ke-3 hihi. Seram ke idok? Jom baca review selanjutnya :)

#MovieReview "Insidious : Chapter 3"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem seram, "Insidious : Chapter 3". Tak pernah tengok filem Insidious (2010) & Insidious : Chapter 2 (2013), terus lompat menonton filem ke-3 hihi. Seram ke idok? Jom baca review selanjutnya :)

June 16, 2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem bencana alam, "San Andreas". Filem ini menelan belanja 110 Juta dan mengutip sebanyak 300 juta setakat ini. Wahh~ Jom baca review selanjutnya :)

#MovieReview "San Andreas"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem bencana alam, "San Andreas". Filem ini menelan belanja 110 Juta dan mengutip sebanyak 300 juta setakat ini. Wahh~ Jom baca review selanjutnya :)

June 15, 2015

Assalamualaikum & Salam sejahtera gais. Nak bercerita pasal event baru-baru ni. Saya dengan sendirinya mendaftarkan diri ke "Sepetang Bersama Blogger 2015" (SBB 2015) yang berlangsung pada Sabtu (13 Jun 2015). Ini merupakan event pertama saya hadiri bersama SBB 2015. Entri ini dibuat secara langsung semasa Task Terakhir semasa Treasure Hunt. Istimewanya entri kali ini, dikarang oleh anggota Team #BTHYEOS07 "Twinkle Twinkle Litte Star"(that was my idea hahah) . ahahah Jom baca kisah kami sepanjang majlis. :)

Sepetang Bersama Blogger 2015 | 13 Jun 2015


Assalamualaikum & Salam sejahtera gais. Nak bercerita pasal event baru-baru ni. Saya dengan sendirinya mendaftarkan diri ke "Sepetang Bersama Blogger 2015" (SBB 2015) yang berlangsung pada Sabtu (13 Jun 2015). Ini merupakan event pertama saya hadiri bersama SBB 2015. Entri ini dibuat secara langsung semasa Task Terakhir semasa Treasure Hunt. Istimewanya entri kali ini, dikarang oleh anggota Team #BTHYEOS07 "Twinkle Twinkle Litte Star"(that was my idea hahah) . ahahah Jom baca kisah kami sepanjang majlis. :)
June 13, 2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Sepatutnya entri ni di-publish pada 8 Jun 2015 tapi atas sebab tertentu, baru dapat publish hari ni. Alhamdulillahh... akhirnya blog "Rafzan Tomomi Story" berusia 3 tahun . Kalau korang tengok kartun cecomel tu, haaa itulah saya tapi versi kurus sikit hahaha Terima kasih kepada adik saya, walaupun dia busy nak kekemas balik UiTM tapi disempat buat ni. hahaha :p Sempena 3 tahun ni, saya edit sikit layout blog dan background, nampak lebih kemas dan simple. hehe korang suka tak? Haa.. Jom baca sikit ucapan sempena ulang tahun ke-3 ni : 

Terima kasih kepada korang sebab masih membaca dan menyokong blog ini. Kini blog "Rafzan Tomomi Story" sudah berusia 3 tahun. Dalam masa tiga tahun ni, macam-macam halangan sebenarnya blog ni tapi Alhamdulillah masih lagi wujud blog ni hahaha Pertama sekali of kos, terima kasih kepada keluarga saya yang selalu bagi support dalam dunia blog ini. Ini je kemampuan yang saya ada, jadi saya jadikan sebagai satu hobi. Tak lupa kawan-kawan, follower blog dan anda! yang selalu bukak je link blog saya ni. Tahun ini rasanya memang tahun paling aktif dalam blogging, join pelbagai segmen, pergi event dan paling best dapat kenal ramai blogger di Malaysia. Terima kasih sangat-sangat.  Saya seronok ^___^ Teruskan sokong saya , insyaAllah blog ni akan dikenali seluruh dunia! hahaha
Yang benar sebenar sebenar benar benar~,

Rafzan Tomomi

8 Jun 2015


Teaser : 


Happy 3rd Anniversary !


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Sepatutnya entri ni di-publish pada 8 Jun 2015 tapi atas sebab tertentu, baru dapat publish hari ni. Alhamdulillahh... akhirnya blog "Rafzan Tomomi Story" berusia 3 tahun . Kalau korang tengok kartun cecomel tu, haaa itulah saya tapi versi kurus sikit hahaha Terima kasih kepada adik saya, walaupun dia busy nak kekemas balik UiTM tapi disempat buat ni. hahaha :p Sempena 3 tahun ni, saya edit sikit layout blog dan background, nampak lebih kemas dan simple. hehe korang suka tak? Haa.. Jom baca sikit ucapan sempena ulang tahun ke-3 ni : 

Terima kasih kepada korang sebab masih membaca dan menyokong blog ini. Kini blog "Rafzan Tomomi Story" sudah berusia 3 tahun. Dalam masa tiga tahun ni, macam-macam halangan sebenarnya blog ni tapi Alhamdulillah masih lagi wujud blog ni hahaha Pertama sekali of kos, terima kasih kepada keluarga saya yang selalu bagi support dalam dunia blog ini. Ini je kemampuan yang saya ada, jadi saya jadikan sebagai satu hobi. Tak lupa kawan-kawan, follower blog dan anda! yang selalu bukak je link blog saya ni. Tahun ini rasanya memang tahun paling aktif dalam blogging, join pelbagai segmen, pergi event dan paling best dapat kenal ramai blogger di Malaysia. Terima kasih sangat-sangat.  Saya seronok ^___^ Teruskan sokong saya , insyaAllah blog ni akan dikenali seluruh dunia! hahaha
Yang benar sebenar sebenar benar benar~,

Rafzan Tomomi

8 Jun 2015


Teaser : 


June 09, 2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kadang-kadang korang mesti terfikir, "eh kenapa dia ni unfollow aku?",sedangkan korang tak buat apa-apa pon. haaaa Meh saya bagi antara lima sebab kenapa "5 Sebab Mengapa Instagram Anda Di Unfollow"?

5 Sebab Mengapa Instagram Anda Di Unfollow?


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kadang-kadang korang mesti terfikir, "eh kenapa dia ni unfollow aku?",sedangkan korang tak buat apa-apa pon. haaaa Meh saya bagi antara lima sebab kenapa "5 Sebab Mengapa Instagram Anda Di Unfollow"?
June 02, 2015

Illustrate by @hii_kiie

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kita dah masuk 1 Jun 2015 hari ni! Yeayy.. Semestinya tak sabar nak tunggu ketibaan bulan Ramadan yang tinggal beberapa belas hari lagi. Sure korang semua excited kan? Rasanya lagu raya dah boleh berkumandang kot hahaha Okay, nak cerita sikit pasal bulan Jun ni. Pada 8 Jun ini, Rafzan Tomomi Story akan berusia 3 tahun! Yeayyyy~ *bunga api letop letop* Saya akan release beberapa teaser sehingga 8 Jun nanti, serius teruja! hihi Terima kasih kepada adik saya sebab dia yang lukis untuk beberapa teaser ni. Nanti iols belanja makan. hahah :p InsyaAllah blog akan bertukar temanya 8 Jun nanti. hihi. Korang boleh tengok page baru "3RD ANNIVERSARY" kat bahagian tepi tu. hee :)



3rd Anniversary | Teaser


Illustrate by @hii_kiie

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kita dah masuk 1 Jun 2015 hari ni! Yeayy.. Semestinya tak sabar nak tunggu ketibaan bulan Ramadan yang tinggal beberapa belas hari lagi. Sure korang semua excited kan? Rasanya lagu raya dah boleh berkumandang kot hahaha Okay, nak cerita sikit pasal bulan Jun ni. Pada 8 Jun ini, Rafzan Tomomi Story akan berusia 3 tahun! Yeayyyy~ *bunga api letop letop* Saya akan release beberapa teaser sehingga 8 Jun nanti, serius teruja! hihi Terima kasih kepada adik saya sebab dia yang lukis untuk beberapa teaser ni. Nanti iols belanja makan. hahah :p InsyaAllah blog akan bertukar temanya 8 Jun nanti. hihi. Korang boleh tengok page baru "3RD ANNIVERSARY" kat bahagian tepi tu. hee :)



June 01, 2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. 17 Mei 2015 yang lalu saya dan kawan-kawan dari KPTM Ipoh (2009-2012) sekali lagi ber-reunion buat kali ke-4 (Klik "Reunion Pertama (2013) : Part 1Part 2", "Reunion ke-2 (2013)" & "Reunion ke-3 (2014)"). Tema untuk reunion kali ini ialah Biru. Janji ada kaler biru gitu. hahah Sistem hashtag diperkenalkan iaitu "#XOXO17MEI". haha Reunion kali ini bersama saya, Ara, Ein, Bazli, Wani, Aida dan Akid. Destinasi kali ini masih di Kuala Lumpur, Berjaya Time Square. Jom baca kisah selanjutnya. :)

4th Reunion | 17 Mei 2015


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. 17 Mei 2015 yang lalu saya dan kawan-kawan dari KPTM Ipoh (2009-2012) sekali lagi ber-reunion buat kali ke-4 (Klik "Reunion Pertama (2013) : Part 1Part 2", "Reunion ke-2 (2013)" & "Reunion ke-3 (2014)"). Tema untuk reunion kali ini ialah Biru. Janji ada kaler biru gitu. hahah Sistem hashtag diperkenalkan iaitu "#XOXO17MEI". haha Reunion kali ini bersama saya, Ara, Ein, Bazli, Wani, Aida dan Akid. Destinasi kali ini masih di Kuala Lumpur, Berjaya Time Square. Jom baca kisah selanjutnya. :)

June 01, 2015