Selamat Hari Bumi

16:08:00 Rafzan Tomomi 8 Comments


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Pagi tadi bukak ler Google (seperti kebiasannya) untuk memulakan hari, sekali logo Google berubah lain. Ada bumi dekat logo tu, jadi ada button play situ, klik la. Rupanya bumi tu berputar-putar. hahaa #mudahterhibur Hari ini ialah Hari Bumi (Earth Day) - 22 April 2015. Hari bumi disambut setiap tahun pada 22 April. Pertama kali disambut pada 1970 dan disambut oleh lebih 192 negara. Tujuan "Hari Bumi" diadakan adalah untuk meningkatkan kesedaran dan penghargaan kepada alam sekitar. Kalau 28 Mac dulu ada Earth Hour, sekarang baru sedar kewujudan hari bumi. hihihi Jadi kita semua, jom jaga alam sekitar bersama-sama okey. Sayangggg bumi. xoxo hahaah ;)

World song | Earth Day Song | Hari Bumi Sedunia

8 comments:

  1. Akak pon baru tahu kewujudan Hari Bumi ni, dah bertahun pulak tu.. Ingat kan adaEarth Hour tu jer.. hehe

    ReplyDelete
  2. Hoo baru ena tahu hari ni hari Bumi.. Selamat Hari Bumi ena ucapkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi kan. hahaha kita pon baru tahu hari ni hahaha :D

      Delete
  3. Selamat hari bumi. Bumi dah semakin tua

    ReplyDelete