Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review short film "Frozen Fever" yang ditayangkan sebelum filem "Cinderella". Apa yang terjadi dalam 7minit filem pendek ni? Jom baca review selanjutnya :)Download Frozen Fever

Tempat : Nu Sentral
Hall : Hall 11
Tarikh Tonton : 13 Mac 2015 (Jumaat)
Masa : 8.00 Malam

Filem pendek ini diarahkan oleh Chris Buck dan Jenifer Lee . Ia direleasekan sebelum filem live-action "Cinderella". Filem ini menampilkan pelakon suara seperti Kristen Bell sebagai Anna, Idina Menzel sebagai Elsa, Jonathan Groff sebagai Kristoff dan Josh Gad sebagai Olaf.

Sipnosis Pendek
Filem pendek "Frozen Fever" ini mengisahkan Elsa & Kristoff membuat persiapan untuk hari lahir Anna, tapi kuasa Elsa mungkin akan merosakkan majlis tersebut. Berjaya tak surprise tu? 

Poster "Frozen Fever" (sumber : google image)

Review + News!
It's yeayyyy! Nampak sangat memang peminat Elsa & Anna hahaha Mereka kembali dalam masa 7 minit, lepas rindu gitu. hahaha Bagi saya, 7 minit tak cukup. nak lagi! nak lagi! haha Kesian dekat elsa demam pulak masa besday adik dia dan macam biasa Anna memang tak tahu pape. haha Paling teruja bila ada kemunculan mini-olaf yang sangat sangat banyak. Mini olaf tu muncul bila Elsa bersin haha sangat comel. Walaupun 7 minit ia cukup memberi keseronokkan saya menonton haha Lagu baru "Making Today A Perfect Day" sangat best :D Boleh dengar dekat sini ---> (Klik Sinibtw, hari Khamis lepas (12 Mac), Disney secara rasminya mengumumkan 'Frozen 2' dalam proses pembikinan! (Sumber) Woahh. Pastinya ia membuatkan saya dan kanak-kanak seluruh dunia sangat gembira! haha Tarikh release masih belum diumumkan. Excited sebab bukan semua filem princess Disney ada sequel hehe

**Review ini adalah pendapat saya sendiri. Jika korang ada review sendiri, boleh share kat ruangan komen. Sharing is caring :)

Rate
Ada lagu baru, ada mini olaf & super lovely sisters! haha Dengan ini saya memberi 4.9 / 5 bintang.