• "Frozen Fever" Review + Frozen 2 is coming!



    Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review short film "Frozen Fever" yang ditayangkan sebelum filem "Cinderella". Apa yang terjadi dalam 7minit filem pendek ni? Jom baca review selanjutnya :)



    Download Frozen Fever

    Tempat : Nu Sentral
    Hall : Hall 11
    Tarikh Tonton : 13 Mac 2015 (Jumaat)
    Masa : 8.00 Malam

    Filem pendek ini diarahkan oleh Chris Buck dan Jenifer Lee . Ia direleasekan sebelum filem live-action "Cinderella". Filem ini menampilkan pelakon suara seperti Kristen Bell sebagai Anna, Idina Menzel sebagai Elsa, Jonathan Groff sebagai Kristoff dan Josh Gad sebagai Olaf.

    Sipnosis Pendek
    Filem pendek "Frozen Fever" ini mengisahkan Elsa & Kristoff membuat persiapan untuk hari lahir Anna, tapi kuasa Elsa mungkin akan merosakkan majlis tersebut. Berjaya tak surprise tu? 

    Poster "Frozen Fever" (sumber : google image)

    Review + News!
    It's yeayyyy! Nampak sangat memang peminat Elsa & Anna hahaha Mereka kembali dalam masa 7 minit, lepas rindu gitu. hahaha Bagi saya, 7 minit tak cukup. nak lagi! nak lagi! haha Kesian dekat elsa demam pulak masa besday adik dia dan macam biasa Anna memang tak tahu pape. haha Paling teruja bila ada kemunculan mini-olaf yang sangat sangat banyak. Mini olaf tu muncul bila Elsa bersin haha sangat comel. Walaupun 7 minit ia cukup memberi keseronokkan saya menonton haha Lagu baru "Making Today A Perfect Day" sangat best :D Boleh dengar dekat sini ---> (Klik Sinibtw, hari Khamis lepas (12 Mac), Disney secara rasminya mengumumkan 'Frozen 2' dalam proses pembikinan! (Sumber) Woahh. Pastinya ia membuatkan saya dan kanak-kanak seluruh dunia sangat gembira! haha Tarikh release masih belum diumumkan. Excited sebab bukan semua filem princess Disney ada sequel hehe

    **Review ini adalah pendapat saya sendiri. Jika korang ada review sendiri, boleh share kat ruangan komen. Sharing is caring :)

    Rate
    Ada lagu baru, ada mini olaf & super lovely sisters! haha Dengan ini saya memberi 4.9 / 5 bintang.


  • You might also like

    8 comments:

    1. wahhh, frozen 2 nak keluar dah... best best best...

      ReplyDelete
    2. yeah.. macam kanak2 ribena plak..
      4.9/5.. wow, memang suka benau nampaknya..
      :)

      ReplyDelete
    3. omg!!!! anak akak confirm royan lagi laaa jawabnya!! hahahaha.. btw new dresss hokey

      ReplyDelete
      Replies
      1. hahahahaahahaa meroyan tahun 2018 ke atas hahahaha. kann dress hijau tu hehe

        Delete
    4. haritu nak buah sy melompat2 dlm panggung masa frozen fever ditayangkan. bagi saya pun 7 minit x ckup. hahaha

      ReplyDelete
      Replies
      1. tahu takpe. tak cukup hahahahah tapi at least lepas rindu kat diorang hahaha

        Delete