Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Salam Jumaat yer. Sekarang ni semakin rajin pulak kite nak update blog ni, semangat baru la katekan. haha Okeylah tajuk entri ni pon "recently..." , so nak cerita lah sikit baru-baru nitersedar diri yang berat badan dah naik. T^T  Niat nak kuruih pernah ada tahun 2013 sampai puasa tahun lepas, hampir berjaya kurangkan berat sampai 10kg, rasa macam tak percaya tapiiii.... lepas raya mula la, penuh dengan rumah terbuka, makanan yang lazat-lazat mula buat badan ni naik semula. Bulan 10 hari tu dah sedar sebenarnya tapi biasalah malas punya pasal, haha awal tahun ni baru la sedar betul-betul. haha InsyaAllah saya dah mula untuk 'kurangkan apa yang patut' mulai minggu ni. Semoga semuanya berjalan lancar, saya cuba slow-slow, macam dulu terlalu cepat sangat. Mudah-mudahan tercapai la kan niat kurangkan berat badan ni. hee Korang ade tak tips nak kuruskan badan? kalau ada, kongsi-kongsi ler. hehe :)