30/10 ZOO NEGARA & UMAIRAH BIRTHDAY

08:00:00 Rafzan Tomomi 6 Comments


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Akhirnya dapat jugak update blog ni selepas 2 minggu berehat. Hee Sepatutnya update khamis lepas tapi atas sebab laptop rosak, terpaksa tangguhkan entri ni. T^T Tapi alhamdulillah dah dapat online ni, curi-curi masa update! hee 


30 Oktober lepas, kami satu keluarga (kecuali Ayah) cuti semata-mata nak pergi Zoo Negara untuk sambut birthday Umairah. hee Umairah memang excited nak pergi zoo dan nak tengok zirafah yang sebenar. So sempena birthday dia, Umi merealisasikan impian Umairah nak tengok 'Giraffe' (Zirafah). hahaa Fina, Qaisarah & Irfan antara bebudak yang join. Comel sungguh diorang dapat tengok haiwan kat Zoo tu, real punya. Selalu dalam TV, YouTube atau dalam buku ABC. hahaha Macam-macam gelagat diorang ni, jom tengok apa yang berlaku kat Zoo Negara tu. haha :





































Rasa berbaloi dengan tiket RM30 tu, kitorang dapat tengok pertunjukan haiwan. Sangat seronok, walaupun mase ni hujan dah turun, pihak Zoo still teruskan jugak. Sangat best. Cecomel je hahaha




Kedai Upin & Ipin


Selepas penat berjalan dekat zoo, kitorang semua lapar gilers. Jadi kitorang singgah kat kedai Upin & Ipin area Taman Melati. Kedai dia memang penuh Ipin & Ipin. Semestinya budak-budak ni leka dengan cerita 'GENG : PENGEMBARAAN BERMULA' sampai tak makan pon. hahahha Seronok betul. Kali ni takde kek tapi rasenya Umairah mesti happy sangat . :D












Fuhh~~ memang sedapp.. hee Jangan lupa datang ke kedai Upin & Ipin ni. Alhamdulillah. Makanan kat situ okey lah dan harganya berpatutan.Kalau nak beli pape merchandise Upin & Ipin, kat sini ada. Haa okeylah sampai disini entri kali ini. Harap korang enjoy okey. Assalamualaikum & Bye Bye :) 

BONUS PHOTO (XPERIA J)









:)

6 comments:

  1. last pergi 8 bulan lepas. hehe

    ReplyDelete
  2. waaaaa... meriahnya! :D btw SM done follow sini. jemput singgah ke blog kalau sudi :)

    http://santanmanis.blogspot.com/2013/11/mata-heliza-helmi-memang-betul-betul.html

    ReplyDelete
  3. harimau semua sleepy-face kan. haha dah ngantuk. tapi kalau jalan2 ni yg paling best makanan lah. weeeeeeeeee suke

    ReplyDelete
  4. SM : thanks dah follow semula :)

    ReplyDelete
  5. Hanis Nizam : hahhahaa tu la. ngantuk sangat diorang. biasalah makan2 menyeronokkan haha

    ReplyDelete