THE KENDURI'S 28/09

08:00:00 Rafzan Tomomi 5 Comments


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Hai jumpa lagi dalam entri kali ini. Si Lan dah sebok suruh update blog, jadi saya pon update la blog ni. Lepas raya hari tu, setiap hujung minggu mesti ada je aktiviti dengan keluarga dan sedara-mara. Banyak jugak la melalut jenjalan sana sini. hahaha Yang nak dikongsikan ni moments masa kenduri kat rumah pak bob (Pak cik sedara kita) yang diadakan pada 28 September lalu. Wahh ayat baku sangat! haha 

Perjalanan
Kenduri ni , kenduri arwah dan jugak kenduri doa selamat untuk meraikan hari lahir pak bob dan keluarga. Kitorang gerak pukul 5 lebih , mula-mula amek Pak Jay Jay dulu lepas tu kitorang ke Seri Kembangan kat rumah mak Teh. Seronok. hehehe Dalam pukul 6 lebih jugaklah kitorang bertolak ke Nilai sana.

Family Ridzuan.

Puan Esah tersayang haha

motif? hahaa

Umairah tiru pose mak long dia hahaha Ini semua kerja Pak su dia hahaha

Umairah comel

Umairah & me.

Ketibaan
Kitorang sampai dalam pukul 7 lebih. Mase tu diorang dah mula sembahyang Maghrib berjemaah. Nasib baik sempat. Lepas solat terus buat doa selamat. Lepas dah habes semua, masa untuk makan! haha Tapi saya tak makan sangat, banyak berborak dengan sedara mara. hehe. Mostly saya, Eeya dengan Amy yang amek gambar semasa majlis berlangsung. Memang meriah okey. Mana tak nya, makanan satu family bawak satu. Emak saya bawak karipap dengan sambal sotong. wahh~~ Memang sedap. Ade daging, ade ayam masak kuning (tak tahu nama masakan dia. haha) , dan macam-macam lagi.

Irfan dan Mama.


amboiii.. tak ajak haha


Irfan dan Mama. #2


Tetamu yang hadir.


Juadah yang disediakan. 


Asal semua nak berkepit dengan aku? hahaha


Antara juadah yang disediakan.

Posing
Lepas dah makan semua apa lagi, jom la bergambar. haha Kelakar lah, dah lama tak jumpa begini lah jadinya. Macam-macam gaya pulak diorang buat. Haha Mula-mula dalam rumah lepas tu sampai ke luar rumah. Posing tanpa henti hahaha! Jom tengok kitorang posing kat luar rumah ni hahaha 

Ayeq, Afiq, Manja dengan Abang Faris. Tunjuk kejantanan ke macam mana ni? haha


This is me. always fabulous! hahaha


The Bro's. Ade lagi ni, tapi tak datang hahaha


Eyka dengan Irfan. Irfan cuba nak pukul Eyka haha kelakar.


Eeya dengan Irfan.


Danial dengan Irfan.


We are fabulous! hahaha


happy sangat tu. hahaha


Irfan & Umairah.


Kek Besday mereka.


Afiqah potong kek.


Boleh duduk tak? hahaha


Fefeeling Nasyid sekejap. haha


with Syafiq Pie.hahah


Bersama kak Nurul. 


apehal suka sangat? hahah

Haaa.. begitulah meriahnya suasana kenduri keluarga kita. Memang tak duduk diam memasing, ade je benda nak buat. hahaha Nanti 12 Oktober sekali lagi kami bertemu, harap dapat bergambar macam ni lagi. heheh Okeylah sampai disini entri kali ni. Assalamualaikum & Bye Bye. :)

5 comments:

  1. alahai comelnya umairah. comel macam blog rafzan. 1st datang singgah sini.

    ReplyDelete
  2. the button cucu's : hey.. siapa ni? hahaha

    ReplyDelete
  3. Marou Apple Hijau : hehe dia memang comel. anyway, terima kasih singgah. dah singgah blog Marou Apple Hijau jugak :)

    ReplyDelete