AIDILFITRI 2013 : BALIK KAMPUNG

08:00:00 Rafzan Tomomi 5 Comments


Assalamualaikum & Salam Sejahtera korang. Kita masih lagi dalam bulan Syawal yang mulia ini. Dah banyak ke rumah korang berkunjung tu? Mesti banyak punya. Penuh la duit raya adik-adik tu hahaha Entri kali ini nak bercerita pasal saya Balik Kampung Pontian, Johor minggu lepas (10.08-12.08).


Kami bertolak malam 10.08.2013 (Raya ke-3) dalam pukul 10.00 malam, dan sampai kira-kira pukul 3.30 pagi kat kampung. Alhamdulillah perjalanan berjalan dengan lancar. Pagi tu ade la jenjalan kat belakang rumah kampung, ade kebun. Sempat tangkap gegambar hehe Pada asalnya nak pergi beraya dekat rumah nenek sedara kat Pontian tapi tak jadi sebab air takde. Memang tak mandi la kan. haha So tukar plan kami ke Kota Tinggi rumah Pak Cik kat Felda Adela. Perjalanan amek masa 3 jam jugak lah (sebab ikut jalan biasa). Sampai dalam pukul 5.00 petang. Jalan-jalan kat kawasan rumah pak cik, ade banyak buah rambutan, manggis dan buah naga pon ada. hehehe Alhamdulillah. Semuanya dah berjalan dengan lancar. hehe Harap tahun depan dapat datang lagi. hehehe Macam biasa mesti ada gambar sebagai kenangan, jom tengok :

very nostalgic 

Ayah, Abang Iju & Buah kelapa sawit.

ayah oh ayah haha

kemanaa? hahaa

kaki's haha

Mereka dapat pisang. hahaa

Saya dan durian. *yang belakang tu interframe.. haha*

Durian oh Durian. turun laa hahaha

Pulasan tak masak lagik. hurmm

Bahagian depan rumah kampung.

mereka

Umairah buat peace.

Fina dah kenapa? hahaa

omeyynyeee haha :D

Mak dengan Ayah makan rambutan. Gambar ini request by emak haha

Ayah dan buah naga.

sedapnyaaa :D

ayah dan nenas.

Qaisarah omeyy :D

Makan durian. nyum nyumm :D

nangka. :D

bersungguh makan hahah

my fav. manggis. :D

Rambutanns :D

Rahim dan Halim.

Kakak Ipar i pon nak pose jugak okey hahaha

motip belakang bunga? hahaa

Kak Long dan dua orang dibelakang hahaa

hahahaha... photobomb! haha

beli aiskrim ahha

aiskrim ini only at Desaru.

Qaisarah dan baba. :D

peaceee 

Kak Long dan Emak.

Keluarga Iju haha

Diaorang nak jugak hahah

haahhaa.. kene paksa. haha

Give me five!

Fina main bunga api ahaha

Mercun gasing lelompats

dengan ayah kita haha

akhir sekali, kakak haha

Haa. sampai disini sahajalah cerita entri kali ni, mostly banyak gambar hehehe hope korang terhibur tengok gambar-gambar. hehe Jumpa di entri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye. :)


5 comments:

  1. moment sebagai kenangan yg abadi... meriah2 belaka...

    ReplyDelete
  2. yup. heheh.. kita tak tahu lagi kan bile nak kesana lagi. hehe

    ReplyDelete
  3. sukanya tengok buah-buahan tu.. :-)

    ReplyDelete
  4. kan... nampak sedap, rasa apatah lagi hahaha

    ReplyDelete
  5. Salam daripada Zalora Malaysia,
    Kami sangat meminati blog anda dan cara penulisan anda menarik perhatian kami.
    Pihak Zalora Malaysia begitu berminat untuk menjalinkan kerjasama bersama pihak anda. Sila email kepada kami di zalorateam@zalora.com.my

    ReplyDelete