• 16 JUNE 2013 STORY PART. 1



    Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Selamat hari Khamis! Hari ini 20 Jun 2013. Harap semua orang sekarang sedang bergembira disamping keluarga. Haha Ahad lepas (16 Jun 2013), akhirnya kami berkumpul semula selepas 8 bulan tak berjumpa. Masing-masing sekarang sedang busy dengan kerja dan ade yang busy dengan belajar. Idea bermula apabila Ara Kimora (Ara) ajak pergi Petrosains. Maybe orang cakap macam pelik tapi inilah kelainan yang kami mahu cuba tonjolkan hahaha. Harap korang terhibur dengan cerita kali ini. Semuanya berlaku pada 16 Jun 2013 :)

    07:00 Pagi - 10.00 Pagi : Meet Ara Kimora!


    Pagi tu terjaga sendiri, dah la sakit perut. haha Lepas tu buatlah ape yang patut. Dalam pukul 8.15 jugak la saya dengan Ara jumpa kat KL Sentral. Sebabkan kami yang ajak, so kami kene sampai awal untuk dapatkan tiket Petrosains tu. Pagi tu sangatlah bergelut dengan sakit perut tapi gigihkan jugak. Sampai je KLCC terus pergi beli tiket. Mase tu dah ramai jugak orang, nasib sampai awal. hee Lepas beli tiket, duduk sekejap tunggu yang lain.

    10.00 Pagi - 11.30 Pagi : Meet Bazli & Akak, Breakfast & Meet Aeda, Wani & Ein


    Finally Akak (Syafina) dan Bazli dah sampai pon. Mase tu terus ke Food Court KLCC terus cari makanan. Lapoo~~ Saya dengan Ara kongsi Burger Sausage. Potong dua. sebab mase tu sakit perut, takut nak makan banyak. Haha Lepas je sarapan tu, kami terus tempah kek untuk surprise Ein & Aeda. Mase tu Bazli belanja "Roti Boy". (terima kasih Bazli~) Lepas settlekan semua persiapan surprise, kami naik terus ke Petrosains sebab Ein, Aeda dengan Wani dah sampai! yeay!! So Excited jumpa mereka! :D

    11.30 Pagi - 3.00 Petang : Meet Syamsul & Petrosains


    Selepas borak-borak, Syam (Syamsul Rizal) pon dah tiba bersama kawan dia. Kami pon terus masuk. Bayangkan kami 9 orang je macam satu rombongan sekolah pulak masuk dalam Petrosains tu. Memang riuh! haha Paling lawak masa nak bahagikan siapa naik kete telur tu dulu. hahaha Sampai pening orang yang jaga. Last-last sumbat je. Saya, Ein, Ara, Wani & Aeda trip pertama. Masuk je dalam tu lagi kecoh. hahaha Kelakar sangat. Tanpa cerita banyak, korang tengok je la gambar kitorang berfoya-foya dalam tu. hahaha

    Bazli, Aeda & Akak.

    Wani, Aeda & me!


    Ein


    wani buat peace tapi asal ade baju saya? haha


    Jejak kasih bersama Ein setelah 6 bulan tak berjumpa. haha


    Juga jejak kasih haha


    Ein sentuh Dinasour haha


    Kami naik kereta lawak hahaa


    Kami


    "Kami Sayang Wani!" 


    Asal ein?


    Ein terlalu fokus haha


    Kami Lagi


    Kami lagi-lagi


    eh siapa ni?


    Tak faham asal happy sangat memasing hahha


    Gempa bumi ke Happy macam ni? hahaa

    Syam dengan Amir main angin ni hahaha

    Aeda, Wani dan Dinasour.

    Wani & Ara.

    Gwiyomi edisi Petrosains.

    Syam kenyit mata. hahaha

    Hahaha semua muka lawak

    Gambar ini ditangkap oleh Wani hahaa

    Wani is center. hahaha

    3 muka penyet hahaha

    Macam-macam gelagat bersama diorang. Biasalah dah lama tak jumpa mesti ade je cerita nak gossip. Rindu zaman kolej la pulak. hehe Okeylah entri ni tak habis lagi tau sebab ade lagi satu bahagian bakal muncul nanti. Hee Lepas ni cerita pasal Surprise Birthday Aeda & Ein. STAY TUNED! Okeylah jumpa di entri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye :)

    I Wanna Go by Yuna

  • You might also like

    2 comments: