Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Saya nak share pulak macam mana nak menarik orang untuk Follow / Like Instagram kita. Disebabkan ramai tanya "macam mana kau boleh dapat like banyak?" atau "Macam mana kau dapat Followers ramai?". Jika nak tahu bagaimana cara tambah follower Instagram dan cara mendapatkan like banyak di Instagram, jom baca yang saya senaraikan ni :


01 Follow seberapa ramai yang boleh
Untuk permulaan tu, anda follow je seberapa ramai yang boleh. Had Following Instagram hanya 7,500 sahaja, lebih tak boleh yer hehe. Bila anda follow, tunggu dalam masa 2-3 untuk meng-unfollow mereka yang tak followback, kalau unfollow sejam lepas follow anda memang nampak terdesak sangat tu hehe. Kalau followers anda ramai likers, memang naik ler like tu hehe.

02 Like post dekat yang lalu dekat timeline Instagram
Saya dan beberapa orang dah guna cara ni, like je apa yang lalu dekat Timeline Instagram tu ( walaupun gambar masih tengah loading hahaha). Tiba-tiba Followers naik sampai 10 orang. Mula-mula pelik tapi lepas beberapa kali cuba memang betul. hehe

03 Boom Like
Boom mengeboom gambar-gambar followers anda memang sangat best, 8/10 orang yang anda bom tu akan balas balik dan kadang-kadang lebih dari yang kita boom gambar diorang tu hehe. Maka like anda pon beranak pinaklah hehe.

04 Gambar yang menarik & cantik
Bukan semua orang tapi ada orang akan follow anda kalau gambar-gambar yang dipost tu menarik minat, cantik & ala-ala hispter sikit. Nak lagi best, cari identiti tersendiri untuk buat orang ingat kenapa diorang follow akaun Instagram anda :)

05 Promote di Wall Instagram anda
Ini cara yang tak disyorkan tapi ia berkesan. Kadang-kadang ada nampak diorang ni dok main promote-promote. Katakanlah, bila anda promote satu akaun IG ni dekat IG anda, kemudian akaun IG yang anda promote tadi tu akan balas promote anda. Bukan semua orang suka promote ni, hati-hati kalau kerap sangat anda akan diunfollow.

06 Post mengikut masa yang sesuai
Yang ni penting jugak untuk anda yang nak like lebih, anda kene tahu bila followers anda aktif. Kalau nak tahu, sila baca entri ni : Waktu Yang Sesuai Untuk Post Di Sosial Media.

07 Update setiap hari 
Untuk mengekalkan follower anda, rajin-rajinlah update Instagram tu, at least tiga (3) kali sehari. Lagi-lagi yang memang peminat setia gambar anda tu. hehe

08 Gunakan hashtag yang menarik & simple
Ini pon salah satu cara yang sesuai untuk menarik orang follow akaun IG anda. Hashtag yang unik dan mudah diingati boleh jadi petunjuk untuk mereka yang lupa id IG anda, melalui hash tag mereka boleh jumpa akaun IG dan follow hehe.

Updated - 12 Oktober 2017
Memandangkan ada beberapa features baru ditambah dekat Instagram, Momi update lagi beberapa 'Cara Untuk Dapat Followers / Like Banyak Dekat Instagram'.

09 Insta Stories

Ini WAJIB! Rasanya kebanyakkan platform social media ada Stories. Pastikan anda update Stories anda setiap hari untuk memastikan anda masih aktif di Instagram.

10 Live di Instagram
Zaman sekarang zaman live. Jadi jika anda ingin tambah bilangan pengikut anda, apa kata anda buat live. Make sure ada topik yang menarik, baru live anda ramai orang masuk hehe.

11 Promote di Instagram Stories
Yes! Memandangkan Instagram memperkenalkan Insta Stories, jadi inilah peluang anda untuk buat satu post khas untuk promote Followers anda. Then bila anda promote Followers anda, pastikan mereka promote anda semula. Momi dah cuba cara ini dan boleh dikatakan okay juga. Why not try kan?


Haaa... macam mana? Dah faham? Kalau tak faham baca lagi tau hehe. Entri ni memang sesuai sebenarnya untuk mereka yang buat bisnes online, In Sha Allah mana tahu berkesan kan hehe. Diharapkan entri ini dapat memberi manfaat kepada mereka yang memerlukan. Semoga berjaya dan selamat mencuba! hehe

Tips nak dapatkan followers ramai dekat Instagram | Tips nak dapatkan like banyak dekat Instagram | Macam mana nak dapatkan followers ramai dekat Instagram | Macam mana nak dapatkan like banyak dekat Instagram 

Cara Untuk Dapat Followers / Like Banyak Dekat Instagram


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Saya nak share pulak macam mana nak menarik orang untuk Follow / Like Instagram kita. Disebabkan ramai tanya "macam mana kau boleh dapat like banyak?" atau "Macam mana kau dapat Followers ramai?". Jika nak tahu bagaimana cara tambah follower Instagram dan cara mendapatkan like banyak di Instagram, jom baca yang saya senaraikan ni :


01 Follow seberapa ramai yang boleh
Untuk permulaan tu, anda follow je seberapa ramai yang boleh. Had Following Instagram hanya 7,500 sahaja, lebih tak boleh yer hehe. Bila anda follow, tunggu dalam masa 2-3 untuk meng-unfollow mereka yang tak followback, kalau unfollow sejam lepas follow anda memang nampak terdesak sangat tu hehe. Kalau followers anda ramai likers, memang naik ler like tu hehe.

02 Like post dekat yang lalu dekat timeline Instagram
Saya dan beberapa orang dah guna cara ni, like je apa yang lalu dekat Timeline Instagram tu ( walaupun gambar masih tengah loading hahaha). Tiba-tiba Followers naik sampai 10 orang. Mula-mula pelik tapi lepas beberapa kali cuba memang betul. hehe

03 Boom Like
Boom mengeboom gambar-gambar followers anda memang sangat best, 8/10 orang yang anda bom tu akan balas balik dan kadang-kadang lebih dari yang kita boom gambar diorang tu hehe. Maka like anda pon beranak pinaklah hehe.

04 Gambar yang menarik & cantik
Bukan semua orang tapi ada orang akan follow anda kalau gambar-gambar yang dipost tu menarik minat, cantik & ala-ala hispter sikit. Nak lagi best, cari identiti tersendiri untuk buat orang ingat kenapa diorang follow akaun Instagram anda :)

05 Promote di Wall Instagram anda
Ini cara yang tak disyorkan tapi ia berkesan. Kadang-kadang ada nampak diorang ni dok main promote-promote. Katakanlah, bila anda promote satu akaun IG ni dekat IG anda, kemudian akaun IG yang anda promote tadi tu akan balas promote anda. Bukan semua orang suka promote ni, hati-hati kalau kerap sangat anda akan diunfollow.

06 Post mengikut masa yang sesuai
Yang ni penting jugak untuk anda yang nak like lebih, anda kene tahu bila followers anda aktif. Kalau nak tahu, sila baca entri ni : Waktu Yang Sesuai Untuk Post Di Sosial Media.

07 Update setiap hari 
Untuk mengekalkan follower anda, rajin-rajinlah update Instagram tu, at least tiga (3) kali sehari. Lagi-lagi yang memang peminat setia gambar anda tu. hehe

08 Gunakan hashtag yang menarik & simple
Ini pon salah satu cara yang sesuai untuk menarik orang follow akaun IG anda. Hashtag yang unik dan mudah diingati boleh jadi petunjuk untuk mereka yang lupa id IG anda, melalui hash tag mereka boleh jumpa akaun IG dan follow hehe.

Updated - 12 Oktober 2017
Memandangkan ada beberapa features baru ditambah dekat Instagram, Momi update lagi beberapa 'Cara Untuk Dapat Followers / Like Banyak Dekat Instagram'.

09 Insta Stories

Ini WAJIB! Rasanya kebanyakkan platform social media ada Stories. Pastikan anda update Stories anda setiap hari untuk memastikan anda masih aktif di Instagram.

10 Live di Instagram
Zaman sekarang zaman live. Jadi jika anda ingin tambah bilangan pengikut anda, apa kata anda buat live. Make sure ada topik yang menarik, baru live anda ramai orang masuk hehe.

11 Promote di Instagram Stories
Yes! Memandangkan Instagram memperkenalkan Insta Stories, jadi inilah peluang anda untuk buat satu post khas untuk promote Followers anda. Then bila anda promote Followers anda, pastikan mereka promote anda semula. Momi dah cuba cara ini dan boleh dikatakan okay juga. Why not try kan?


Haaa... macam mana? Dah faham? Kalau tak faham baca lagi tau hehe. Entri ni memang sesuai sebenarnya untuk mereka yang buat bisnes online, In Sha Allah mana tahu berkesan kan hehe. Diharapkan entri ini dapat memberi manfaat kepada mereka yang memerlukan. Semoga berjaya dan selamat mencuba! hehe

Tips nak dapatkan followers ramai dekat Instagram | Tips nak dapatkan like banyak dekat Instagram | Macam mana nak dapatkan followers ramai dekat Instagram | Macam mana nak dapatkan like banyak dekat Instagram 
December 24, 2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Ahad, 13 Disember lepas berlangsung majlis perkahwinan sedara belah Mak Esah (mak saya tu haha), iaitu Apiz & Anna dan Cik Ja & Paan dekat Kampung Kuala Pajam, Beranang, Selangor. Kami sekeluarga hadir ke majlis tersebut dan baju kami disponsor oleh pengantin yer hehe Terima kasih . Jom baca kisah sesama majlis berlangsung.


Majlis bermula lepas jam 11.00 pagi dan kami tiba dalam pukul 12.30 tengah hari macamtu. Terima kasih Cik Nasa bawak kitorang ke sana hehe. Setibanya disana, bertegur sapa dan bersalaman dengan sedara mara dan dipelawa makan lagi. First thing kat situ nampak aiskrim, terus terjah dapatkan aiskrim haha. Maaf tak dapat menahan nafsu , aiskrim sedap sangat . Lepas makan aiskrim, serang makanan pulak, sedap-sedap lauk pengantin (tapi tak sempat tangkap gambar sebab teruja sangat haha).


Lepas makan, pengantin pon dah nak bersanding. Saya pon jadi sis jemah jugak, nak jugak tangkap gambar masa pengantin berjalan haha. Nasib baik sempat dapat. Pengantin jalan terus ke meja makan beradab. Memang meriah sebab dua pengantin kan hehe. Kebetulan masa tu hujan pulak tapi semua masih steady punya hehe. Dah lah malas nak cerita banyak jom tengok beberapa gambar yang sempat dirakam :



































haaaa.. amacam? Bukan main lagi semua atas pelamin ye hahaa Gambar pengantin tak banyak , yang banyak gambar korang je hahaha. Apa-apa pon nak ucap tahniah dan selamat pengantin baru kepada pasangan pengantin kita, Apiz & Anna & Cik Ja & Paan . Semoga berbahagia selamanya okay. #baralekgadang #131215


Majlis Perkahwinan Orang Melayu | Pelamin Majlis Perkahwinan Orang Melayu | Kek Pengantin Melayu | Adat Majlis Perkahwinan Orang Melayu | Majlis Perkahwinan Afiq & Mira | Majlis Perkahwinan Orang Melayu 2015

Selamat Pengantin Baru Apiz & Anna / Eja & Paan | 13 Disember 2015


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Ahad, 13 Disember lepas berlangsung majlis perkahwinan sedara belah Mak Esah (mak saya tu haha), iaitu Apiz & Anna dan Cik Ja & Paan dekat Kampung Kuala Pajam, Beranang, Selangor. Kami sekeluarga hadir ke majlis tersebut dan baju kami disponsor oleh pengantin yer hehe Terima kasih . Jom baca kisah sesama majlis berlangsung.


Majlis bermula lepas jam 11.00 pagi dan kami tiba dalam pukul 12.30 tengah hari macamtu. Terima kasih Cik Nasa bawak kitorang ke sana hehe. Setibanya disana, bertegur sapa dan bersalaman dengan sedara mara dan dipelawa makan lagi. First thing kat situ nampak aiskrim, terus terjah dapatkan aiskrim haha. Maaf tak dapat menahan nafsu , aiskrim sedap sangat . Lepas makan aiskrim, serang makanan pulak, sedap-sedap lauk pengantin (tapi tak sempat tangkap gambar sebab teruja sangat haha).


Lepas makan, pengantin pon dah nak bersanding. Saya pon jadi sis jemah jugak, nak jugak tangkap gambar masa pengantin berjalan haha. Nasib baik sempat dapat. Pengantin jalan terus ke meja makan beradab. Memang meriah sebab dua pengantin kan hehe. Kebetulan masa tu hujan pulak tapi semua masih steady punya hehe. Dah lah malas nak cerita banyak jom tengok beberapa gambar yang sempat dirakam :



































haaaa.. amacam? Bukan main lagi semua atas pelamin ye hahaa Gambar pengantin tak banyak , yang banyak gambar korang je hahaha. Apa-apa pon nak ucap tahniah dan selamat pengantin baru kepada pasangan pengantin kita, Apiz & Anna & Cik Ja & Paan . Semoga berbahagia selamanya okay. #baralekgadang #131215


Majlis Perkahwinan Orang Melayu | Pelamin Majlis Perkahwinan Orang Melayu | Kek Pengantin Melayu | Adat Majlis Perkahwinan Orang Melayu | Majlis Perkahwinan Afiq & Mira | Majlis Perkahwinan Orang Melayu 2015

December 21, 2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Apa tu yang "coming soon" tu? haaa... Dengan ini saya dengan gembiranya nak umumkan bahawa blog ini akan berubah layoutnya pada 1 Januari 2016. (Mungkin 31 Disember tu dah start update-update) Haa.. bukan itu sahaja, nama blog juga akan berubah tapi takde la drastik sangat hehe. Nama tu masih fikir lagi, diharapkan lepas ni orang lebih senang nak ingat. Tapi memang sure bukan #langgarpintu ye haha.

Sekadar Gambar Hiasan *tiba-tiba* hahaha

Setelah berhempas pulas bermain dan bertapa dengan coding, akhirnya dah siap dah layout tu jadi apa yang macam saya nak. Yang pasti ia lebih kurang dari yang ada sekarang ni, cuma lebih kemas. Macam-macam target untuk tahun 2016 untuk blogging ni, apakah target tersebut , tunggu entri "Azam 2016" yang akan dipublish tak lama lagi hehe. Saya harap korang sama-samalah teruja tau walaupun tak la berapa gempak sangat la layout baru tu nanti hahaha! Tunggu jangan tak tunggu! :)

Hati Hati by Amira Othman

Pengumuman! Sesuatu bakal berlaku pada 1 Januari 2016!


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Apa tu yang "coming soon" tu? haaa... Dengan ini saya dengan gembiranya nak umumkan bahawa blog ini akan berubah layoutnya pada 1 Januari 2016. (Mungkin 31 Disember tu dah start update-update) Haa.. bukan itu sahaja, nama blog juga akan berubah tapi takde la drastik sangat hehe. Nama tu masih fikir lagi, diharapkan lepas ni orang lebih senang nak ingat. Tapi memang sure bukan #langgarpintu ye haha.

Sekadar Gambar Hiasan *tiba-tiba* hahaha

Setelah berhempas pulas bermain dan bertapa dengan coding, akhirnya dah siap dah layout tu jadi apa yang macam saya nak. Yang pasti ia lebih kurang dari yang ada sekarang ni, cuma lebih kemas. Macam-macam target untuk tahun 2016 untuk blogging ni, apakah target tersebut , tunggu entri "Azam 2016" yang akan dipublish tak lama lagi hehe. Saya harap korang sama-samalah teruja tau walaupun tak la berapa gempak sangat la layout baru tu nanti hahaha! Tunggu jangan tak tunggu! :)

Hati Hati by Amira Othman

December 19, 2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem pengembaraan fantasi, "Star Wars : The Force Awakens". Disebabkan filem ini mendapat sambutan yang amat hebat dari kalangan peminat mereka, maka saya cuba-cuba untuk menonton filem Star Wars ni. Sebelum nak tengok memang rasa teruja, sebelum ni memang tak pernah tengok episod 1-6, haa tiba-tiba masuk episod 7 hehe. Rasa-rasa korang best ke tak? Jom baca review selanjutnya :) :: Jangan Sambung Baca Sebab Ada Spoiler :P ::


Download Star Wars : The Force Awaken2015

Info Filem
Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 17 Disember 2015
Genre: Aksi / Pengembaraan / Fantasi
Durasi: 2 Jam 16 Minit
Pengedar: WALT DISNEY PICTURES
Pelakon: John Boyega, Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Max von Sydow, Lupita Nyong'o, Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill, Gwendoline Christie, Anthony Daniels, Peter Mayhew, Kenny Baker
Pengarah: J. J. Abrams
Format: 2D, 3D, IMAX 3D, 2D ATMOS, 2D ATMOS D-BOX
(sumber : cinema.com.my)

(sumber : www.starwars.com/the-force-awakens)

Sinopsis
Filem "Star Wars : The Force Awakens" ini mengisahkan 30 tahun selepas berjaya mengalahkan, mereka menghadapi ancaman baru dari Kylo Ren yang jagat dan 'First Order'. Setelah salah seorang dari 'defector' yang bernama Finn, terhempas di sebuah planet padang pasir. Kemudian Finn berjumpa dengan Rey, bersama dengan 'droid' yang menyimpan peta rahsia yang dicari oleh 'First Oder'. 


(sumber : www.starwars.com/the-force-awakens)

Review**
Apa yang saya rasa selepas menonton filem ini? Haa... saya rasa seronok ketika menonton, tak rasa mengantuk langsung. Bagi saya jalan cerita dia menarik, ada banyak aksi letop sana sini. Yang kelakarnya, adegan yang biasa pon boleh terkejut hahaha (sebab sound effect -.-). Filem ini menampilkan wajah-wajah yang lama dan baru yang sangat awesome. Suka sangat lakonan si Rey tu, yang memang menghayati watak dia. Ada jugak menampilkan makhluk-makhluk yang pelik tapi comel haha. Set dia memang awesome! Teruja okay melihatnya. Kalau korang dah tengok filem ni, perasan tak grafiknya memang macam cerita lama? hehe Ending dia buat saya rasa sedih sikit, walaupun ada terbaca spoiler, kalau tak baca tah-tah betul betul terkejut haha. Tak sabar nak tunggu sekualnya yang akan ditayangkan pada tahun 2017 dan 2019. hehe :)

**Review ini adalah pendapat saya sendiri. Jika korang ada review sendiri, boleh share kat ruangan komen. Sharing is caring :)

(sumber : www.starwars.com/the-force-awakens)
Rate
Dengan ini saya memberi 4.5 / 5 bintang.

 Star Wars : The Force Awaken 2015 Download | Star Wars : The Force Awaken 2015 Subtitle | Star Wars : The Force Awaken 2015 Synopsis | Star Wars : The Force Awaken 2015 Review | Poster Star Wars : The Force Awaken 2015 | Star Wars : The Force Awaken Torrent | Review filem Star Wars : The Force Awaken 2015 | Barisan pelakon Star Wars : The Force Awaken 2015

#MovieReview - Star Wars : The Force Awakens


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem pengembaraan fantasi, "Star Wars : The Force Awakens". Disebabkan filem ini mendapat sambutan yang amat hebat dari kalangan peminat mereka, maka saya cuba-cuba untuk menonton filem Star Wars ni. Sebelum nak tengok memang rasa teruja, sebelum ni memang tak pernah tengok episod 1-6, haa tiba-tiba masuk episod 7 hehe. Rasa-rasa korang best ke tak? Jom baca review selanjutnya :) :: Jangan Sambung Baca Sebab Ada Spoiler :P ::


Download Star Wars : The Force Awaken2015

Info Filem
Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 17 Disember 2015
Genre: Aksi / Pengembaraan / Fantasi
Durasi: 2 Jam 16 Minit
Pengedar: WALT DISNEY PICTURES
Pelakon: John Boyega, Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Max von Sydow, Lupita Nyong'o, Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill, Gwendoline Christie, Anthony Daniels, Peter Mayhew, Kenny Baker
Pengarah: J. J. Abrams
Format: 2D, 3D, IMAX 3D, 2D ATMOS, 2D ATMOS D-BOX
(sumber : cinema.com.my)

(sumber : www.starwars.com/the-force-awakens)

Sinopsis
Filem "Star Wars : The Force Awakens" ini mengisahkan 30 tahun selepas berjaya mengalahkan, mereka menghadapi ancaman baru dari Kylo Ren yang jagat dan 'First Order'. Setelah salah seorang dari 'defector' yang bernama Finn, terhempas di sebuah planet padang pasir. Kemudian Finn berjumpa dengan Rey, bersama dengan 'droid' yang menyimpan peta rahsia yang dicari oleh 'First Oder'. 


(sumber : www.starwars.com/the-force-awakens)

Review**
Apa yang saya rasa selepas menonton filem ini? Haa... saya rasa seronok ketika menonton, tak rasa mengantuk langsung. Bagi saya jalan cerita dia menarik, ada banyak aksi letop sana sini. Yang kelakarnya, adegan yang biasa pon boleh terkejut hahaha (sebab sound effect -.-). Filem ini menampilkan wajah-wajah yang lama dan baru yang sangat awesome. Suka sangat lakonan si Rey tu, yang memang menghayati watak dia. Ada jugak menampilkan makhluk-makhluk yang pelik tapi comel haha. Set dia memang awesome! Teruja okay melihatnya. Kalau korang dah tengok filem ni, perasan tak grafiknya memang macam cerita lama? hehe Ending dia buat saya rasa sedih sikit, walaupun ada terbaca spoiler, kalau tak baca tah-tah betul betul terkejut haha. Tak sabar nak tunggu sekualnya yang akan ditayangkan pada tahun 2017 dan 2019. hehe :)

**Review ini adalah pendapat saya sendiri. Jika korang ada review sendiri, boleh share kat ruangan komen. Sharing is caring :)

(sumber : www.starwars.com/the-force-awakens)
Rate
Dengan ini saya memberi 4.5 / 5 bintang.

 Star Wars : The Force Awaken 2015 Download | Star Wars : The Force Awaken 2015 Subtitle | Star Wars : The Force Awaken 2015 Synopsis | Star Wars : The Force Awaken 2015 Review | Poster Star Wars : The Force Awaken 2015 | Star Wars : The Force Awaken Torrent | Review filem Star Wars : The Force Awaken 2015 | Barisan pelakon Star Wars : The Force Awaken 2015

December 18, 2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Semua orang nak cantik kan? Eh saya pon nak cantik jugak lah! hehe Dalam banyak-banyak produk kecantikan yang sedia ada dipasaran, pernah cuba produk-produk dari Salina'z Herbs? Korang kaum wanita yang nak cantik atau bertambah cantik tu boleh cuba pelbagai produk keluaran Salina'z Herbs. Apa yang menariknya produk ni? Haaa teruskan membaca. :)

Pengasas Produk Salina'z Herbs

Salina'z Herbs telah beroperasi sejak 8 tahun yang lepas dan merupakan salah satu syarikat bumiputra yang masih berdiri kukuh dalam bidang pengusahaan produk kecantikan wanita dan keluarga. Walaupun banyak rintangan yang telah dilalui dan bagi kelansungan syarikat, pasangan suami isteri Mohd Zamzuri Zahari, 41 tahun dan isteri, Nor Salina Abd Sani, 39 tahun, tidak pernah mengalah dan berputus asa bagi mencapai impian mereka menjadi usahawan berjaya. 


Puan Salina semasa menerangkan mengenai produk Salina'z Herbs

Bermula dengan hanya berbekalkan modal sebanyak RM500 ringgit, siapa sangka, sekarang mereka telah mempunyai beberapa rangkaian kedai jamu dan butik kecantikan mereka sendiri disamping mengeluar dan memasarkan produk jenama mereka sendiri di bawah lebel Salina’z Herbs bagi produk penjagaan diri dan Salina’z Beauty bagi produk kecantikan. Alhamdulillah :)


Antara produk-produk keluaran Salina'z Herbs

Untuk pengetahuan korang, Salina’z Herbs kini telah mempunyai lebih dari 15 produk dibawah jenama Salina’z Herbs. Selain dari produk yang bermutu tinggi, harga yang ditawarkan juga adalah serendah dari RM 19.90 sehingga RM 150.00. Haaa.. apa produk-produk keluaran Salina'z Herbs ni? Jom ler intai-intai : 

Jus Kembali Dara 
RM 43.90 (Semenanjung Malaysia)
RM 46.90 (Sabah & Sarawak)

Kalau korang yang perempuan tu yang nak cuba (yang lelaki jangan gatal-gatal nak cuba hehe), ini adalah antara kebaikan yang terdapat dalam Jus Kembali Dara
  • Menegang & mencerahkan kulit
  • Membantu menghilangkan bau badan
  • Membantu mengatasi masalah keputihan
  • Memberikan tenaga dalaman wanita
  • Merawat masalah keputihan & haid yang tidak teratur
  • Menaikan tulang punggung & payudara wanita agar lebih montok dan anjal
  • Menyuburkan rahim & peranakkan wanita (baik untuk wanita yang sukar mendapatkan zuriat)
  • Melambatkan proses menopaus
  • Meningkatkan sistem imunisasi
  • Mengurangkan senggugut
  • Menambahkan keinginan seksual wanita & mengeratkan hubungan suami isteri
  • Sesuai untuk semua wanita sebelum atau selepas rumahtangga
  • Mengetat dan mengecutkan rahim (bagi wanita lepas bersalin)
  • Menguatkan otot faraj dan mengetatkan faraj
  • Menambah kolagen dalam badan
  • Mencantikan kulit dan nenaikan seri wajah
  • Menyeimbangkan dan mengawal kelembapan vagina
  • Membantu wanita dari dijangkiti penyakit kelamin yang disebabkan oleh jangkitan fungus dan bakteria


Slimax White Cofe
RM 39.90 (Semenanjung Malaysia)
RM 43.90 (Sabah & Sarawak)

Haaa,.. yang ini encik abang boleh cuba minum. Apa bestnya?

  • Membantu melangsingkan badan
  • Membantu merendahkan kolesterol
  • Membantu mencerahkan kulit
  • Membantu merawat penyakit
  • Membantu masalah rambut
  • Membantu masalah insomnia
  • Membantu mengurangkan sakit sendi & otot
  • Membantu menambah tenaga



Minyak Kelapa Dara
RM 39.90 (Semenanjung Malaysia)
RM 43.90 (Sabah & Sarawak)

Dengan adanya Minyak Kepala Dara ini, ia dapat membantu mereka yang mahu : 

  • Mengatasi masalah migraine
  • Mengatasi masalah resdung
  • Mengatasi masalah sembelit
  • Mengatasi masalah ruam lampin
  • Mengatasi masalah psoriasis
  • Mengatasi masalah alahan makan & ezima
  • Mengekalkan berat badan ideal
  • Melembutkan rambut
  • Membantu mencairkan kahak & melegakan pernafasan


Feminine Wash
RM 22.90 (Semenanjung Malaysia)
RM 27.90 (Sabah & Sarawak)


  • Mengembalikan kewanitaan
  • Merapatkan otot vagina yang longgar selepas bersalin
  • Membantu mengatasi masalah keputihan
  • Membantu mengatasi masalah kegatalan
  • Membantu mengatasi masalah berbau akibat daripada bakteria
  • Memelihara keseimbangan pH
  • Memberi kesegaran & keselesaan sepanjang hari


Putri Drink
RM 39.90 (Semenanjung Malaysia)
RM 43.90 (Sabah & Sarawak)


  • Meningkatkan keinginan seksual
  • Meningkatkan kesuburan wanita
  • Mengimbangi hormon
  • Membantu mencerahkan kulit
  • Menghilangkan kedutan pada kulit
  • Membantu menegangkan kulit
  • Membantu mencantikan & menggebukan kulit
  • Membantu menambah tenaga

Info untuk korang : 

Salina Herbs
Nor Salina Abd Sani 
No. Telefon : 019-2796949 
Email :  salinazherb@ymail.com 
Instagram : @salinazbeauty & @salinazhrb
Website :  salinazbeauty.com

Macam mana nak dapat kan? haaa jom terjah cawangan Salina'z Herbs / Salina'z Beauty :

Shah Alam
  • No.10 Tingkat 1, Alam Budiman, Seksyen U10, Shah Alam.
Putrajaya
  • No.26A, Tingkat 1, Jalan Diplomatik, Presint 15, 65025 Putrajaya. K03, Pasar Awam, Presint 16, Putrajaya.
  • K08, Lower Ground, South Area. Alamanda Shopping Centre, Jalan Alamanda, Presint 1, Putrajaya

Haaaa... tunggu apa lagi? Kalau berminat nak cuba, boleh datang ke Shah Alam atau Putrajaya seperti alamat yang tertera di atas. Mesti ada antara korang tak sabar nak jadi cantik kan? hehe. Cuba jangan tak cuba ya! Terima kasih kepada Halim BrothersHai Blogger! & Salina'z Herab kerana menjemput saya :)

p/s : sedap jugak Slimax White Cafe ni hehe
Produk Kecantikan | Tips nak cantik selalu | Produk dari Salina'z Herbs | Produk Wanita Yang Laris Di Pasaran

Nak Cantik & Sihat? Jom Cuba Produk-Produk Ini! | Salina'z Herbs


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Semua orang nak cantik kan? Eh saya pon nak cantik jugak lah! hehe Dalam banyak-banyak produk kecantikan yang sedia ada dipasaran, pernah cuba produk-produk dari Salina'z Herbs? Korang kaum wanita yang nak cantik atau bertambah cantik tu boleh cuba pelbagai produk keluaran Salina'z Herbs. Apa yang menariknya produk ni? Haaa teruskan membaca. :)

Pengasas Produk Salina'z Herbs

Salina'z Herbs telah beroperasi sejak 8 tahun yang lepas dan merupakan salah satu syarikat bumiputra yang masih berdiri kukuh dalam bidang pengusahaan produk kecantikan wanita dan keluarga. Walaupun banyak rintangan yang telah dilalui dan bagi kelansungan syarikat, pasangan suami isteri Mohd Zamzuri Zahari, 41 tahun dan isteri, Nor Salina Abd Sani, 39 tahun, tidak pernah mengalah dan berputus asa bagi mencapai impian mereka menjadi usahawan berjaya. 


Puan Salina semasa menerangkan mengenai produk Salina'z Herbs

Bermula dengan hanya berbekalkan modal sebanyak RM500 ringgit, siapa sangka, sekarang mereka telah mempunyai beberapa rangkaian kedai jamu dan butik kecantikan mereka sendiri disamping mengeluar dan memasarkan produk jenama mereka sendiri di bawah lebel Salina’z Herbs bagi produk penjagaan diri dan Salina’z Beauty bagi produk kecantikan. Alhamdulillah :)


Antara produk-produk keluaran Salina'z Herbs

Untuk pengetahuan korang, Salina’z Herbs kini telah mempunyai lebih dari 15 produk dibawah jenama Salina’z Herbs. Selain dari produk yang bermutu tinggi, harga yang ditawarkan juga adalah serendah dari RM 19.90 sehingga RM 150.00. Haaa.. apa produk-produk keluaran Salina'z Herbs ni? Jom ler intai-intai : 

Jus Kembali Dara 
RM 43.90 (Semenanjung Malaysia)
RM 46.90 (Sabah & Sarawak)

Kalau korang yang perempuan tu yang nak cuba (yang lelaki jangan gatal-gatal nak cuba hehe), ini adalah antara kebaikan yang terdapat dalam Jus Kembali Dara
  • Menegang & mencerahkan kulit
  • Membantu menghilangkan bau badan
  • Membantu mengatasi masalah keputihan
  • Memberikan tenaga dalaman wanita
  • Merawat masalah keputihan & haid yang tidak teratur
  • Menaikan tulang punggung & payudara wanita agar lebih montok dan anjal
  • Menyuburkan rahim & peranakkan wanita (baik untuk wanita yang sukar mendapatkan zuriat)
  • Melambatkan proses menopaus
  • Meningkatkan sistem imunisasi
  • Mengurangkan senggugut
  • Menambahkan keinginan seksual wanita & mengeratkan hubungan suami isteri
  • Sesuai untuk semua wanita sebelum atau selepas rumahtangga
  • Mengetat dan mengecutkan rahim (bagi wanita lepas bersalin)
  • Menguatkan otot faraj dan mengetatkan faraj
  • Menambah kolagen dalam badan
  • Mencantikan kulit dan nenaikan seri wajah
  • Menyeimbangkan dan mengawal kelembapan vagina
  • Membantu wanita dari dijangkiti penyakit kelamin yang disebabkan oleh jangkitan fungus dan bakteria


Slimax White Cofe
RM 39.90 (Semenanjung Malaysia)
RM 43.90 (Sabah & Sarawak)

Haaa,.. yang ini encik abang boleh cuba minum. Apa bestnya?

  • Membantu melangsingkan badan
  • Membantu merendahkan kolesterol
  • Membantu mencerahkan kulit
  • Membantu merawat penyakit
  • Membantu masalah rambut
  • Membantu masalah insomnia
  • Membantu mengurangkan sakit sendi & otot
  • Membantu menambah tenaga



Minyak Kelapa Dara
RM 39.90 (Semenanjung Malaysia)
RM 43.90 (Sabah & Sarawak)

Dengan adanya Minyak Kepala Dara ini, ia dapat membantu mereka yang mahu : 

  • Mengatasi masalah migraine
  • Mengatasi masalah resdung
  • Mengatasi masalah sembelit
  • Mengatasi masalah ruam lampin
  • Mengatasi masalah psoriasis
  • Mengatasi masalah alahan makan & ezima
  • Mengekalkan berat badan ideal
  • Melembutkan rambut
  • Membantu mencairkan kahak & melegakan pernafasan


Feminine Wash
RM 22.90 (Semenanjung Malaysia)
RM 27.90 (Sabah & Sarawak)


  • Mengembalikan kewanitaan
  • Merapatkan otot vagina yang longgar selepas bersalin
  • Membantu mengatasi masalah keputihan
  • Membantu mengatasi masalah kegatalan
  • Membantu mengatasi masalah berbau akibat daripada bakteria
  • Memelihara keseimbangan pH
  • Memberi kesegaran & keselesaan sepanjang hari


Putri Drink
RM 39.90 (Semenanjung Malaysia)
RM 43.90 (Sabah & Sarawak)


  • Meningkatkan keinginan seksual
  • Meningkatkan kesuburan wanita
  • Mengimbangi hormon
  • Membantu mencerahkan kulit
  • Menghilangkan kedutan pada kulit
  • Membantu menegangkan kulit
  • Membantu mencantikan & menggebukan kulit
  • Membantu menambah tenaga

Info untuk korang : 

Salina Herbs
Nor Salina Abd Sani 
No. Telefon : 019-2796949 
Email :  salinazherb@ymail.com 
Instagram : @salinazbeauty & @salinazhrb
Website :  salinazbeauty.com

Macam mana nak dapat kan? haaa jom terjah cawangan Salina'z Herbs / Salina'z Beauty :

Shah Alam
  • No.10 Tingkat 1, Alam Budiman, Seksyen U10, Shah Alam.
Putrajaya
  • No.26A, Tingkat 1, Jalan Diplomatik, Presint 15, 65025 Putrajaya. K03, Pasar Awam, Presint 16, Putrajaya.
  • K08, Lower Ground, South Area. Alamanda Shopping Centre, Jalan Alamanda, Presint 1, Putrajaya

Haaaa... tunggu apa lagi? Kalau berminat nak cuba, boleh datang ke Shah Alam atau Putrajaya seperti alamat yang tertera di atas. Mesti ada antara korang tak sabar nak jadi cantik kan? hehe. Cuba jangan tak cuba ya! Terima kasih kepada Halim BrothersHai Blogger! & Salina'z Herab kerana menjemput saya :)

p/s : sedap jugak Slimax White Cafe ni hehe
Produk Kecantikan | Tips nak cantik selalu | Produk dari Salina'z Herbs | Produk Wanita Yang Laris Di Pasaran
December 17, 2015