Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Hey gais, do you know what time it is? It must be party time! haha . Pada 14 Oktober lalu, saya dan keluarga saudara mara saja-saja plan pergi mandi laut. Kebetulan masa tu cuti Maal Hijrah . Rasanya dah lama tak mandi laut ni, sejak tahun lepas huhu. Jom baca kisah selanjutnya. 


Malam sebelum tu, Sis Fyra Nasha amek kitorang (Saya & Emak) kat rumah hantar kat rumah Abang Iju. Sebab esok tu nak gerak awal, senang dari rumah Abang Iju je. Gerak esoknya pukul 9.00 pagi jugak lah, lepas tu diorang semua tunggu dekat R&R Nilai untuk sarapan pagi. Mandi laut dekat Port Dickson ni disertai oleh saya & keluarga, keluarga Mak Teh, keluarga Cik Embun, keluarga Ungga & keluarga Pak Saha. makan kenyang-kenyang ni haha. 


Selalunya kalau nak ke Port Dickson ni tengah hari baru gerak tapi kali ni bersemangat waja, pukul 11 pagi dah sampai dah Tanjung Biru, Port Dickson. Nasib sempat dapat parking haha. Ada yang bawak tikar, khemah dan makanan yang sangat meriah . Masa sampai tu acah-acah je tengok pantai tu, tak serang lagi haha. Lepas tu, teman Umairah pulak main pasir. Haaaa... lepas tu terus serang pantai (walaupun air cetek! haha) Setelah 45 minit bermain air, naik semula ke atas. Makan lagi gais. makan dan makan! hahah


Lepas tu turun sekali lagi, kali ni bersama emak-emak pulak haha. Serius best! Rugi tak bawak waterproof, tak boleh bergambar dalam laut hhaha. Lama jugak berendam dalam air tu. Sambil-sambil tu borak-borak jugak. Memang enjoy main air sampai petang. Haaa.. tak mau dah cerita panjang, jom tengok moments yang sempat dirakam hehe :






















Serius puas woi mandi laut. Dah lama tak berendam. Terima kasih sangat kepada semua (ramai nak sebut) , nanti kita buat lagi ye hahaha.


p/s : ada masa singgah-singgah ler kat pantai haha

#SiarSiar - Party Time @ Port Dickson! | 14 Oktober 2015


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Hey gais, do you know what time it is? It must be party time! haha . Pada 14 Oktober lalu, saya dan keluarga saudara mara saja-saja plan pergi mandi laut. Kebetulan masa tu cuti Maal Hijrah . Rasanya dah lama tak mandi laut ni, sejak tahun lepas huhu. Jom baca kisah selanjutnya. 


Malam sebelum tu, Sis Fyra Nasha amek kitorang (Saya & Emak) kat rumah hantar kat rumah Abang Iju. Sebab esok tu nak gerak awal, senang dari rumah Abang Iju je. Gerak esoknya pukul 9.00 pagi jugak lah, lepas tu diorang semua tunggu dekat R&R Nilai untuk sarapan pagi. Mandi laut dekat Port Dickson ni disertai oleh saya & keluarga, keluarga Mak Teh, keluarga Cik Embun, keluarga Ungga & keluarga Pak Saha. makan kenyang-kenyang ni haha. 


Selalunya kalau nak ke Port Dickson ni tengah hari baru gerak tapi kali ni bersemangat waja, pukul 11 pagi dah sampai dah Tanjung Biru, Port Dickson. Nasib sempat dapat parking haha. Ada yang bawak tikar, khemah dan makanan yang sangat meriah . Masa sampai tu acah-acah je tengok pantai tu, tak serang lagi haha. Lepas tu, teman Umairah pulak main pasir. Haaaa... lepas tu terus serang pantai (walaupun air cetek! haha) Setelah 45 minit bermain air, naik semula ke atas. Makan lagi gais. makan dan makan! hahah


Lepas tu turun sekali lagi, kali ni bersama emak-emak pulak haha. Serius best! Rugi tak bawak waterproof, tak boleh bergambar dalam laut hhaha. Lama jugak berendam dalam air tu. Sambil-sambil tu borak-borak jugak. Memang enjoy main air sampai petang. Haaa.. tak mau dah cerita panjang, jom tengok moments yang sempat dirakam hehe :






















Serius puas woi mandi laut. Dah lama tak berendam. Terima kasih sangat kepada semua (ramai nak sebut) , nanti kita buat lagi ye hahaha.


p/s : ada masa singgah-singgah ler kat pantai haha
November 12, 2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem spy, "Spectre". Sebelum ni, first time menonton filem James Bond kat wayang, "Skyfall" (2012) rasa macam layan pulak. Kali ni mencuba untuk menonton filem ke-24 James Bond hehe. Best ke tak? Jom baca review selanjutnya :) :: Jangan Sambung Baca Sebab Ada Spoiler :P ::


Download Spectre 2015

Info Filem
Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 5 November 2015
Genre: Aksi / Pengembaraan / Jenayah
Durasi: 2 Jam 30 Minit
Pengedar: SONY PICTURES RELEASING INTERNATIONAL
Pelakon: Daniel Craig, Ralph Fiennes, Naomie Harris, Christoph Waltz, Monica Bellucci, Dave Bautista, Ben Whishaw, Andrew Scott, Léa Seydoux
Pengarah: Sam Mendes
Format: 2D, IMAX 2D
(sumber : cinema.com.my)

(sumber : google)

Sinopsis
Filem "Spectre" mengisahkan selepas menerima satu mesej daripada seseorang yang tidak dikenali, James Bond bersedia untuk membongkar sebuah organisasi penjenayah yang dikenali sebagai SPECTRE. Sementara ketua kepada Bond bergelut dengan pihak politik untuk mengekalkan MI6, Bond telah merungkai kisah rahsia mengenai SPECTRE. (sumber : cinema.com.my)

(sumber : google)

Review**
Apa yang boleh saya katakan, jalan cerita dia okay sahaja. Tak terlalu hebat tak terlalu teruk. Ini filem James Bond ke-2 saya tengok selepas "Skyfall", saya lebih suka "Skyfall" dari filem ni rasanya. Kalau filem spy-spy ni konfem ler akan ada adengan "kau buat aku, kau kene balik" haha. Kalau dari segi aksi tak berapa banyak tapi semestinya aksi dan letop meletop yang ada cukup buat korang teruja menontonnya hehe. Oh, lupa nak mention lagu tema dia memang awesome, meremang ketika mendengarnya hehe.

**Review ini adalah pendapat saya sendiri. Jika korang ada review sendiri, boleh share kat ruangan komen. Sharing is caring :)

Rate
Dengan ini saya memberi 4 / 5 bintang.


Sam Smith - Writing's On The Wall

I've been here before
But always hit the floor
I've spent a lifetime running
And I always get away
But with you I'm feeling something
That makes me want to stay

I'm prepared for this
I never shoot to miss
But I feel like a storm is coming
If I'm gonna make it through the day
Then there's no more use in running
This is something I gotta face

If I risk it all
Could you break my fall?

How do I live? How do I breathe?
When you're not here I'm suffocating
I want to feel love, run through my blood
Tell me is this where I give it all up?
For you I have to risk it all
Cause the writing's on the wall

A million shards of glass
That haunt me from my past
As the stars begin to gather
And the light begins to fade
When all hope begins to shatter
Know that I won't be afraid

If I risk it all
Could you break my fall?

How do I live? How do I breathe?
When you're not here I'm suffocating
I want to feel love, run through my blood
Tell me is this where I give it all up?
For you I have to risk it all
Cause the writing's on the wall

The writing's on the wall

How do I live? How do I breathe?
When you're not here I'm suffocating
I want to feel love, run through my blood
Tell me is this where I give it all up?
How do I live? How do I breathe?
When you're not here I'm suffocating
I want to feel love, run through my blood
Tell me is this where I give it all up?
For you I have to risk it all
Cause the writing's on the wall


Spectre 2015 Download |  Spectre 2015 Subtitle | Spectre 2015 Synopsis | Spectre 2015 Review | Poster Spectre  2015 | Spectre Torrent | Review filem Spectre  2015 | Barisan pelakon Spectre  2015 | Sam Smith - Writing's On The Wall Lyric | Lirik Sam Smith - Writing's On The Wall

#MovieReview - Spectre


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem spy, "Spectre". Sebelum ni, first time menonton filem James Bond kat wayang, "Skyfall" (2012) rasa macam layan pulak. Kali ni mencuba untuk menonton filem ke-24 James Bond hehe. Best ke tak? Jom baca review selanjutnya :) :: Jangan Sambung Baca Sebab Ada Spoiler :P ::


Download Spectre 2015

Info Filem
Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 5 November 2015
Genre: Aksi / Pengembaraan / Jenayah
Durasi: 2 Jam 30 Minit
Pengedar: SONY PICTURES RELEASING INTERNATIONAL
Pelakon: Daniel Craig, Ralph Fiennes, Naomie Harris, Christoph Waltz, Monica Bellucci, Dave Bautista, Ben Whishaw, Andrew Scott, Léa Seydoux
Pengarah: Sam Mendes
Format: 2D, IMAX 2D
(sumber : cinema.com.my)

(sumber : google)

Sinopsis
Filem "Spectre" mengisahkan selepas menerima satu mesej daripada seseorang yang tidak dikenali, James Bond bersedia untuk membongkar sebuah organisasi penjenayah yang dikenali sebagai SPECTRE. Sementara ketua kepada Bond bergelut dengan pihak politik untuk mengekalkan MI6, Bond telah merungkai kisah rahsia mengenai SPECTRE. (sumber : cinema.com.my)

(sumber : google)

Review**
Apa yang boleh saya katakan, jalan cerita dia okay sahaja. Tak terlalu hebat tak terlalu teruk. Ini filem James Bond ke-2 saya tengok selepas "Skyfall", saya lebih suka "Skyfall" dari filem ni rasanya. Kalau filem spy-spy ni konfem ler akan ada adengan "kau buat aku, kau kene balik" haha. Kalau dari segi aksi tak berapa banyak tapi semestinya aksi dan letop meletop yang ada cukup buat korang teruja menontonnya hehe. Oh, lupa nak mention lagu tema dia memang awesome, meremang ketika mendengarnya hehe.

**Review ini adalah pendapat saya sendiri. Jika korang ada review sendiri, boleh share kat ruangan komen. Sharing is caring :)

Rate
Dengan ini saya memberi 4 / 5 bintang.


Sam Smith - Writing's On The Wall

I've been here before
But always hit the floor
I've spent a lifetime running
And I always get away
But with you I'm feeling something
That makes me want to stay

I'm prepared for this
I never shoot to miss
But I feel like a storm is coming
If I'm gonna make it through the day
Then there's no more use in running
This is something I gotta face

If I risk it all
Could you break my fall?

How do I live? How do I breathe?
When you're not here I'm suffocating
I want to feel love, run through my blood
Tell me is this where I give it all up?
For you I have to risk it all
Cause the writing's on the wall

A million shards of glass
That haunt me from my past
As the stars begin to gather
And the light begins to fade
When all hope begins to shatter
Know that I won't be afraid

If I risk it all
Could you break my fall?

How do I live? How do I breathe?
When you're not here I'm suffocating
I want to feel love, run through my blood
Tell me is this where I give it all up?
For you I have to risk it all
Cause the writing's on the wall

The writing's on the wall

How do I live? How do I breathe?
When you're not here I'm suffocating
I want to feel love, run through my blood
Tell me is this where I give it all up?
How do I live? How do I breathe?
When you're not here I'm suffocating
I want to feel love, run through my blood
Tell me is this where I give it all up?
For you I have to risk it all
Cause the writing's on the wall


Spectre 2015 Download |  Spectre 2015 Subtitle | Spectre 2015 Synopsis | Spectre 2015 Review | Poster Spectre  2015 | Spectre Torrent | Review filem Spectre  2015 | Barisan pelakon Spectre  2015 | Sam Smith - Writing's On The Wall Lyric | Lirik Sam Smith - Writing's On The Wall

November 07, 2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Saje nak cerita pasal Majlis Cukur Jambul Umar pada 11 Oktober 2015. Majlis ni dirancang tak sampai sebulan pon, memandangkan Baby Umar semakin membesar, neneknya pon tak sabar nak buat kenduri hehe. Mari ler baca kisah sebelum sampai lah majlis berlangsung. 


Persiapan 
Kalau nak ikutkan persiapan tak lah terlalu awal, dala seminggu sebelum majlis. Betul-betul busy pada malam sebelum majlis berlangsung 10 Oktober 2015. Memang busy uols. Banyak kerja kena buat antaranya masukkan gula-gula dalam beg dan kotak, masukkan telur kat bunga telur comel tu dan macam-macam lagi lah. Nasib baik keluarga Mak Teh datang malam tu, dapat la tolong-tolong hehe. 


Sementara tu, kitorang tunggu pelamin yang disponsor oleh Kak Long . Pelamin dia memang meletop vavavom, kalah orang nak tunang woi hahaha. Disebabkan rumah comel, kitorang pasang pelamin tu dekat luar rumah. Pelamin tu memang comel okay. Kalau korang nak tempah pelamin buaian berendoi ni boleh ler singgah dekat sini : Kaseh Iqman Boutique - Buaian Berendoi.  Konfem puas hati! hehe





Lepas pelamin dah siap, semua busy pulak masukkan telur kat bunga telur. Wajah begitu tekun sekali memasing haha. Siap semua bahan-bahan untuk majlis tu dalam pukul 3 pagi. Memang memang mengantuk! haha. Paling advanturenya, bila kena tidur luar sebab nak jaga pelamin tu. Tidolah saya, Abadik, Abang Iju & Mak Teh dekat luar rumah. 


Hari Majlis Berlangsung
Seawal 7.00 pagi ya dikejutkan! haha. Bangun tetap dalam 7.30 pagi. Memang busy semua. Nak ambil makanan lagi. Lepas tu sempat gak ambil Apam Polkadot dekat blogger Fana (fanacheksaat.blogspot.my). Terima kasih ya hantar. Setibanya dirumah, majlis dah bermula. Cukur Jambul dan bacaan marhaban dari kumpulan Marhaban Kondo Rakyat (Emak pon ahlinya jugek~) . Memang tak menang tangan ye gais haha.


Lepas kumpulan Marhaban selesai, tiba giliran orang Surau pulak. Ada sedikit bacaan tahlil. Memang penuh lah. Lepas tu , ketibaan kawan-kawan , saudara mara dan jiran tetangga. Memang meghiah! Sempat tertido lah masa kenduri tu. Jom la tengok moment-moment yang sempat dirakam sebelum dan semasa majlis berlangsung : 






























Terima kasih buat tetamu yang hadir, terutamanya kawan-kawan dari jauh : Ara Kimora, Bazli Zafri, Akid , Amyra Ismail, Nisha Ica serta saudara mara yang tersayang. Harap semua puas dapat makan Nasi Ayam Pak Ayop Tip Top! hehe  Terima kasih kepada semua yang terlibat termasuk keluarga Mak Teh : Mak Teh, Fyra Nasha, Eyka Nasha, Eeya Nasha, lepas tu Mak Usu dan semualahh. Nak sobut semua memang tak habih ni kang! haha. Sorry masa majlis tak dapat tangkap gambar banyak sebab busy layan tetamu huhu. 


p/s : lepas majlis, tidur tak hengat dunia woi hahah!

Majlis Cukur Jambul Umar | 11 Oktober 2015


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Saje nak cerita pasal Majlis Cukur Jambul Umar pada 11 Oktober 2015. Majlis ni dirancang tak sampai sebulan pon, memandangkan Baby Umar semakin membesar, neneknya pon tak sabar nak buat kenduri hehe. Mari ler baca kisah sebelum sampai lah majlis berlangsung. 


Persiapan 
Kalau nak ikutkan persiapan tak lah terlalu awal, dala seminggu sebelum majlis. Betul-betul busy pada malam sebelum majlis berlangsung 10 Oktober 2015. Memang busy uols. Banyak kerja kena buat antaranya masukkan gula-gula dalam beg dan kotak, masukkan telur kat bunga telur comel tu dan macam-macam lagi lah. Nasib baik keluarga Mak Teh datang malam tu, dapat la tolong-tolong hehe. 


Sementara tu, kitorang tunggu pelamin yang disponsor oleh Kak Long . Pelamin dia memang meletop vavavom, kalah orang nak tunang woi hahaha. Disebabkan rumah comel, kitorang pasang pelamin tu dekat luar rumah. Pelamin tu memang comel okay. Kalau korang nak tempah pelamin buaian berendoi ni boleh ler singgah dekat sini : Kaseh Iqman Boutique - Buaian Berendoi.  Konfem puas hati! hehe





Lepas pelamin dah siap, semua busy pulak masukkan telur kat bunga telur. Wajah begitu tekun sekali memasing haha. Siap semua bahan-bahan untuk majlis tu dalam pukul 3 pagi. Memang memang mengantuk! haha. Paling advanturenya, bila kena tidur luar sebab nak jaga pelamin tu. Tidolah saya, Abadik, Abang Iju & Mak Teh dekat luar rumah. 


Hari Majlis Berlangsung
Seawal 7.00 pagi ya dikejutkan! haha. Bangun tetap dalam 7.30 pagi. Memang busy semua. Nak ambil makanan lagi. Lepas tu sempat gak ambil Apam Polkadot dekat blogger Fana (fanacheksaat.blogspot.my). Terima kasih ya hantar. Setibanya dirumah, majlis dah bermula. Cukur Jambul dan bacaan marhaban dari kumpulan Marhaban Kondo Rakyat (Emak pon ahlinya jugek~) . Memang tak menang tangan ye gais haha.


Lepas kumpulan Marhaban selesai, tiba giliran orang Surau pulak. Ada sedikit bacaan tahlil. Memang penuh lah. Lepas tu , ketibaan kawan-kawan , saudara mara dan jiran tetangga. Memang meghiah! Sempat tertido lah masa kenduri tu. Jom la tengok moment-moment yang sempat dirakam sebelum dan semasa majlis berlangsung : 






























Terima kasih buat tetamu yang hadir, terutamanya kawan-kawan dari jauh : Ara Kimora, Bazli Zafri, Akid , Amyra Ismail, Nisha Ica serta saudara mara yang tersayang. Harap semua puas dapat makan Nasi Ayam Pak Ayop Tip Top! hehe  Terima kasih kepada semua yang terlibat termasuk keluarga Mak Teh : Mak Teh, Fyra Nasha, Eyka Nasha, Eeya Nasha, lepas tu Mak Usu dan semualahh. Nak sobut semua memang tak habih ni kang! haha. Sorry masa majlis tak dapat tangkap gambar banyak sebab busy layan tetamu huhu. 


p/s : lepas majlis, tidur tak hengat dunia woi hahah!

November 03, 2015