Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Korang suka Teddy Bear? atau korang sedang cari hadiah untuk kenalan terdekat? Teddy Bear Besar Gedabak ni lah yang paling sesuai untuk korang buat surprise untuk kawan-kawan, kekasih dan keluarga. Bestnya Teddy Bear Besar Gedabak ada saiz dari kecik sampai ler besar alam haha (ada lagi besar dari yang saya peluk tu tau). Sebesar saya tu... memang awesome dipeluk.


Saja nak cerita pasal photoshoot ni, walaupun dah berlalu sebulan yang lepas. Photoshoot berlangsung pada 4 September 2015 (Sabtu) . Masa ni saya salah seorang model bersama 3 blogger lain; Kak Ayue Idris, Kak Iena Elina & Lyssa Faizureen. Memandangkan ini photoshoot pertama sebagai blogger, saya rasa begitu nervous sekali haha. Saya kena bergambar dengan Teddy Bear sebesar saya . Memang empuk dan lembut je teddy bear ni, nak bawak tidur kat rumput tu hahaha. Jom tengok gambar saya dan teddy bear ni haha :p






Kalau korang rasa berminat dengan Teddy Bear ni? Sila PM saya di Facebook page atau Facebook rasmi saya atau Whatsapp je kat nombor 0196600389 atau follow Instagram @teddybear_besargedabak . Jadikan hadiah untuk yang tersayang ni, mesti diorang suka. hehe 

Photographer : @shazlan_azura_production 
Runner : @faizal_aqlema .
#photoshoot #teddybearbesargedabak #teddybear #bloggermalaysia #bloggercomel #langgarpintu #mudahterhibur #haiblogger #BrothersMediaNetwork #shazlanazuraphotography 


p/s : comel sungguh teddy bear ni . :DD

Search Keywords : 
Huge Teddy Bear | Big Teddy Bear | Human and Teddy Bear | Teddy Bear Besar Gedabak Harga | Teddy Bear sebesar manusia | Big Teddy Bear Review 

Teddy Bear Sebesar Rafzan Tomomi?! | Teddy Bear Besar Gedabak


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Korang suka Teddy Bear? atau korang sedang cari hadiah untuk kenalan terdekat? Teddy Bear Besar Gedabak ni lah yang paling sesuai untuk korang buat surprise untuk kawan-kawan, kekasih dan keluarga. Bestnya Teddy Bear Besar Gedabak ada saiz dari kecik sampai ler besar alam haha (ada lagi besar dari yang saya peluk tu tau). Sebesar saya tu... memang awesome dipeluk.


Saja nak cerita pasal photoshoot ni, walaupun dah berlalu sebulan yang lepas. Photoshoot berlangsung pada 4 September 2015 (Sabtu) . Masa ni saya salah seorang model bersama 3 blogger lain; Kak Ayue Idris, Kak Iena Elina & Lyssa Faizureen. Memandangkan ini photoshoot pertama sebagai blogger, saya rasa begitu nervous sekali haha. Saya kena bergambar dengan Teddy Bear sebesar saya . Memang empuk dan lembut je teddy bear ni, nak bawak tidur kat rumput tu hahaha. Jom tengok gambar saya dan teddy bear ni haha :p






Kalau korang rasa berminat dengan Teddy Bear ni? Sila PM saya di Facebook page atau Facebook rasmi saya atau Whatsapp je kat nombor 0196600389 atau follow Instagram @teddybear_besargedabak . Jadikan hadiah untuk yang tersayang ni, mesti diorang suka. hehe 

Photographer : @shazlan_azura_production 
Runner : @faizal_aqlema .
#photoshoot #teddybearbesargedabak #teddybear #bloggermalaysia #bloggercomel #langgarpintu #mudahterhibur #haiblogger #BrothersMediaNetwork #shazlanazuraphotography 


p/s : comel sungguh teddy bear ni . :DD

Search Keywords : 
Huge Teddy Bear | Big Teddy Bear | Human and Teddy Bear | Teddy Bear Besar Gedabak Harga | Teddy Bear sebesar manusia | Big Teddy Bear Review 

October 16, 2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem sains fiksyen, "The Martian". Siapa sangka orang yang disangka mati dekat planet Marikh sebenarnya hidup. Fuhh~ 140 juta batu dari Bumi ni, kalau saya entahlah nak, mereput kat sana kot ahahahaa. Best tak filem ni? Jom baca review selanjutnya :) :: Jangan Sambung Baca Sebab Ada Spoiler :P ::


Download The Martian 2015

Info Filem
Pengarah: Ridley Scott
Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 1 Oktober 2015
Genre: Fiksyen Sains
Durasi: 2 Jam 22 Minit
Pelakon: Matt Damon, Jessica Chastain, Michael Pena, Kristen Wiig, Jeff Daniels, Kate Mara

Sinopsis
Filem "The Martian" mengisahkan sewaktu misi manusia ke Marikh, angkasawan Mark Watney dikatakan mati selepas ribut petir dan ditinggalkan oleh ahli-ahli kru yang lain. Namun, Watney masih bertahan dan dia mendapati dirinya terdampar di planet asing seorang diri. Dengan sedikit bekalan yang ada, dan kepintarannya, dia perlu mencari cara untuk memberi isyarat ke Bumi untuk menyatakan dia masih hidup. (Sumber)

Poster The Martian 2015

Review**
Bagaimana nak hidup di planet Marikh? Filem ni memang sesuai untuk korang yang minat sains fiksyen. Sebelum tengok filem ni, memang dah berminat nak tahu pasal planet-planet ni. Unexpectedly tengok filem ni sebab memang takde dalam list nak menonton, lepas fikir beberapa kali dan tengok trailer, saya cuba menonton haha. Nak kata terlalu suka tak jugak, tapi jalan ceritanya menarik. Teruja juga nak tahu bagaimana Encik Mark Watney nak survive seorang diri di Marikh dan makan kentang untuk hidup kat sana. Suka semangat Mark Watney dan dia seorang yang kelakar. Part paling seronok bila Mark dapat berhubung dengan orang dekat bumi. Saya enjoy menonton filem ni, walaupun terlelap sekejap (keletihan barangkali) hehe. Bahagian ending korang kena tengok sebab memang best. :)

**Review ini adalah pendapat saya sendiri. Jika korang ada review sendiri, boleh share kat ruangan komen. Sharing is caring :)

Rate
Dengan ini saya memberi 4 / 5 bintang.

The Martian 2015 Download |  The Martian 2015 Subtitle | The Martian 2015 Synopsis | The Martian 2015 Review | Poster The Martian 2015  | The Martian 2015 Torrent | Review Filem The Martian 2015 | The Martion Review Malay

#MovieReview - The Martian


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem sains fiksyen, "The Martian". Siapa sangka orang yang disangka mati dekat planet Marikh sebenarnya hidup. Fuhh~ 140 juta batu dari Bumi ni, kalau saya entahlah nak, mereput kat sana kot ahahahaa. Best tak filem ni? Jom baca review selanjutnya :) :: Jangan Sambung Baca Sebab Ada Spoiler :P ::


Download The Martian 2015

Info Filem
Pengarah: Ridley Scott
Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 1 Oktober 2015
Genre: Fiksyen Sains
Durasi: 2 Jam 22 Minit
Pelakon: Matt Damon, Jessica Chastain, Michael Pena, Kristen Wiig, Jeff Daniels, Kate Mara

Sinopsis
Filem "The Martian" mengisahkan sewaktu misi manusia ke Marikh, angkasawan Mark Watney dikatakan mati selepas ribut petir dan ditinggalkan oleh ahli-ahli kru yang lain. Namun, Watney masih bertahan dan dia mendapati dirinya terdampar di planet asing seorang diri. Dengan sedikit bekalan yang ada, dan kepintarannya, dia perlu mencari cara untuk memberi isyarat ke Bumi untuk menyatakan dia masih hidup. (Sumber)

Poster The Martian 2015

Review**
Bagaimana nak hidup di planet Marikh? Filem ni memang sesuai untuk korang yang minat sains fiksyen. Sebelum tengok filem ni, memang dah berminat nak tahu pasal planet-planet ni. Unexpectedly tengok filem ni sebab memang takde dalam list nak menonton, lepas fikir beberapa kali dan tengok trailer, saya cuba menonton haha. Nak kata terlalu suka tak jugak, tapi jalan ceritanya menarik. Teruja juga nak tahu bagaimana Encik Mark Watney nak survive seorang diri di Marikh dan makan kentang untuk hidup kat sana. Suka semangat Mark Watney dan dia seorang yang kelakar. Part paling seronok bila Mark dapat berhubung dengan orang dekat bumi. Saya enjoy menonton filem ni, walaupun terlelap sekejap (keletihan barangkali) hehe. Bahagian ending korang kena tengok sebab memang best. :)

**Review ini adalah pendapat saya sendiri. Jika korang ada review sendiri, boleh share kat ruangan komen. Sharing is caring :)

Rate
Dengan ini saya memberi 4 / 5 bintang.

The Martian 2015 Download |  The Martian 2015 Subtitle | The Martian 2015 Synopsis | The Martian 2015 Review | Poster The Martian 2015  | The Martian 2015 Torrent | Review Filem The Martian 2015 | The Martion Review Malay

October 05, 2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Korang ada tengok filem "Pitch Perfect" (2012) & "Pitch Perfect 2" (2015)? Jika ya, korang pasti akan teruja dengan filem ketiganya "Pitch Perfect 3" yang akan di releasekan pada 22 Disember 2017! Yeahhhhuuuu! I'm so so so excited. Lagu apa yang diorang akan mashup kan untuk filem ke tiga ni? 


Filem ketiga ni akan mengembalikan watak Becca (Anna Kendrick), Fat Amy (Rebel Wilson) & Chloe (Brittany Snow) (setakat ini yang confirm) . Apalah yang akan terjadi kan untuk filem ketiga ni? Mungkin Reunion The Barden Bellas? Mungkin Fat Amy & Bumper dah kahwin?  so excited! Korang dah tengok 'Pitch Perfect 2' baru-baru ni, jom tengok beberapa behind the scene, delete scene dan banyak lagi di bawah ni. (Tengok cepat-cepat sebelum YouTube buang! hahaa) Enjoy okay! :)


Pitch Perfect 2 Delete Scene / Extended / Alternate Scene


Yang ni kelakooo hahaa


Alternate Song dari Treblemaker - Locked Out Of Heaven


How Bellas works? :D

Acapella Camp!

Pitch Perfect 3 Release Date | Pitch Perfect 3 Anna Kendrick | Pitch Perfect 3 Fat Amy is back! | Pitch Perfect 3 Mash Up | Pitch Perfect 3 2017 Synopsis | Pitch Perfect 3 Songs | Pitch Perfect 2 Delete Scenes | Pitch Perfect 2 Download Torrent 720p

Pitch Perfect 3 | 22 December 2017


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Korang ada tengok filem "Pitch Perfect" (2012) & "Pitch Perfect 2" (2015)? Jika ya, korang pasti akan teruja dengan filem ketiganya "Pitch Perfect 3" yang akan di releasekan pada 22 Disember 2017! Yeahhhhuuuu! I'm so so so excited. Lagu apa yang diorang akan mashup kan untuk filem ke tiga ni? 


Filem ketiga ni akan mengembalikan watak Becca (Anna Kendrick), Fat Amy (Rebel Wilson) & Chloe (Brittany Snow) (setakat ini yang confirm) . Apalah yang akan terjadi kan untuk filem ketiga ni? Mungkin Reunion The Barden Bellas? Mungkin Fat Amy & Bumper dah kahwin?  so excited! Korang dah tengok 'Pitch Perfect 2' baru-baru ni, jom tengok beberapa behind the scene, delete scene dan banyak lagi di bawah ni. (Tengok cepat-cepat sebelum YouTube buang! hahaa) Enjoy okay! :)


Pitch Perfect 2 Delete Scene / Extended / Alternate Scene


Yang ni kelakooo hahaa


Alternate Song dari Treblemaker - Locked Out Of Heaven


How Bellas works? :D

Acapella Camp!

Pitch Perfect 3 Release Date | Pitch Perfect 3 Anna Kendrick | Pitch Perfect 3 Fat Amy is back! | Pitch Perfect 3 Mash Up | Pitch Perfect 3 2017 Synopsis | Pitch Perfect 3 Songs | Pitch Perfect 2 Delete Scenes | Pitch Perfect 2 Download Torrent 720p
October 01, 2015


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem komedi, "The Intern". Guess what siapa dalam filem ni? Yess! Anne Hathway. Pelakon favourite saya! hehe Memandangkan ini filem komedi dan disyorkan oleh Abadik untuk menonton, saya pun join tengok sama haha. Jom baca review selanjutnya :) :: Jangan Sambung Baca Sebab Ada Spoiler :P ::


Download The Intern 2015

Info Filem
Pengarah: Nancy Meyers
Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 24 September 2015
Genre: Komedi
Durasi: 2 Jam 1 Minit
Pelakon: Robert De Niro, Anne Hathaway, Rene Russo, Adam DeVine, Reid Scott

Sinopsis
Filem "The Intern" mengisahkan tentang seorang lelaki bernama Ben Whittaker yang merupakan seorang ahli perniagaan yang telah bersara. Dia yang tidak biasa duduk diam sahaja telah mengambil keputusan untuk kembali bekerja dan telah menjadi pelatih di sebuah syarikat fesyen dalam talian yang diusahakan oleh seorang wanita muda bernama Jules Ostin. (Sumber)


Poster The Intern 2015

Review**
Filem ni bukan dalam list nak tengok, dan saya bersetuju nak tengok sebab ada Anne Hathway dalam filem ni haha. Saya rasa saya akan bosan tengok filem ni tapi saya silap. Cerita dia best! Jalan ceritanya yang menarik perhatian saya supaya tengok sampai habis. Bayangkan pak cik mak cik umur 70 tahun , sedang praktikal dekat tempat kerja korang. Suka sangat idea tu. Filem ni memang rileks, tak terlalu rumit dan paling penting, kelakar! hahaha. Saya suka suasana sibuk dalam office diorang, rasa macam nak kerja sana jugak haha. Watak pak cik tu (Robert De Niro) dan Anne Hathway memang best dan serasi gitu. Overall, It's fun & I love it!

**Review ini adalah pendapat saya sendiri. Jika korang ada review sendiri, boleh share kat ruangan komen. Sharing is caring :)

Rate
Dengan ini saya memberi 4 / 5 bintang.

The Intern 2015 Download |  The Intern 2015 Subtitle | The Intern 2015 Synopsis | The Intern 2015 Review | Poster The Intern 2015  | The Intern 2015 Torrent | Review Filem The Intern 2015 | The Intern 2015 Review Malay

#MovieReview - The Intern



Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem komedi, "The Intern". Guess what siapa dalam filem ni? Yess! Anne Hathway. Pelakon favourite saya! hehe Memandangkan ini filem komedi dan disyorkan oleh Abadik untuk menonton, saya pun join tengok sama haha. Jom baca review selanjutnya :) :: Jangan Sambung Baca Sebab Ada Spoiler :P ::


Download The Intern 2015

Info Filem
Pengarah: Nancy Meyers
Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 24 September 2015
Genre: Komedi
Durasi: 2 Jam 1 Minit
Pelakon: Robert De Niro, Anne Hathaway, Rene Russo, Adam DeVine, Reid Scott

Sinopsis
Filem "The Intern" mengisahkan tentang seorang lelaki bernama Ben Whittaker yang merupakan seorang ahli perniagaan yang telah bersara. Dia yang tidak biasa duduk diam sahaja telah mengambil keputusan untuk kembali bekerja dan telah menjadi pelatih di sebuah syarikat fesyen dalam talian yang diusahakan oleh seorang wanita muda bernama Jules Ostin. (Sumber)


Poster The Intern 2015

Review**
Filem ni bukan dalam list nak tengok, dan saya bersetuju nak tengok sebab ada Anne Hathway dalam filem ni haha. Saya rasa saya akan bosan tengok filem ni tapi saya silap. Cerita dia best! Jalan ceritanya yang menarik perhatian saya supaya tengok sampai habis. Bayangkan pak cik mak cik umur 70 tahun , sedang praktikal dekat tempat kerja korang. Suka sangat idea tu. Filem ni memang rileks, tak terlalu rumit dan paling penting, kelakar! hahaha. Saya suka suasana sibuk dalam office diorang, rasa macam nak kerja sana jugak haha. Watak pak cik tu (Robert De Niro) dan Anne Hathway memang best dan serasi gitu. Overall, It's fun & I love it!

**Review ini adalah pendapat saya sendiri. Jika korang ada review sendiri, boleh share kat ruangan komen. Sharing is caring :)

Rate
Dengan ini saya memberi 4 / 5 bintang.

The Intern 2015 Download |  The Intern 2015 Subtitle | The Intern 2015 Synopsis | The Intern 2015 Review | Poster The Intern 2015  | The Intern 2015 Torrent | Review Filem The Intern 2015 | The Intern 2015 Review Malay

September 29, 2015


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem diadaptasi dari cerita sebenar, "Everest". Apakah sebenarnya yang terjadi semasa mereka mendaki gunung paling tertinggi di dunia tu.  Jom baca review selanjutnya :) :: Jangan Sambung Baca Sebab Ada Spoiler :P ::


Download Everest  2015

Info Filem
Pengarah: Baltasar Kormakur
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 24 September 2015
Genre: Pengembaraan / Drama
Durasi: 2 Jam 2 Minit
Pelakon: Jake Gyllenhaal, Keira Knightley, Jason Clarke, Josh Brolin, Robin Wright, Emily Watson, Clive Standen

Sinopsis
Filem "Everest" yang diadaptasi dari kisah sebenar yang menimpa beberapa orang pendaki gunung pada tahun 1996. Beberapa pendaki telah meninggal dunia dan terdapat beberapa orang yang masih hidup ketika aktiviti pendakian berjalan. Terdapat dua kumpulan ekspedisi yang diketuai oleh Scott Fischer dan Rob Hall yang cuba untuk menakluki puncak gunung Everest. (Sumber)


Poster Everest 2015

Review**
Saya adalah peminat filem yang based on cerita sebenar. Sebelum tengok filem ni, tak tahu sangat pasal kejadian Everest 1996, sampai la tengok filem ni baru tahu hehe. Jalan ceritanya agak perlahan dan bahagian selepas diorang sampai ke puncak Everest tu memang mendebarkan. Masa tengok filem ni, korang akan rasa confuse dengfan karakter sebab kebanyakkan diorang wajah lebih kurang je sampai saya tanya Abadik dia ni siapa? dia tu siapa? haha. Tak tahu kenapa, bahagian last sekali bila diorang tunjuk muka-muka yang sebenar mendaki Everest, saya rasa sebak sikit. Saya tetap salute dan bangga dengan semangat diorang nak naik gunung paling tertinggi di dunia.

**Review ini adalah pendapat saya sendiri. Jika korang ada review sendiri, boleh share kat ruangan komen. Sharing is caring :)

Rate
Dengan ini saya memberi 4 / 5 bintang.

Everest 2015 Download |  Everest 2015 Subtitle | Everest 2015 Synopsis | Everest 2015 Review | Poster Everest 2015  | Everest 2015 Torrent | Review Filem Everest 2015 | Everest  2015 Review Malay

#MovieReview - Everest



Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem diadaptasi dari cerita sebenar, "Everest". Apakah sebenarnya yang terjadi semasa mereka mendaki gunung paling tertinggi di dunia tu.  Jom baca review selanjutnya :) :: Jangan Sambung Baca Sebab Ada Spoiler :P ::


Download Everest  2015

Info Filem
Pengarah: Baltasar Kormakur
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 24 September 2015
Genre: Pengembaraan / Drama
Durasi: 2 Jam 2 Minit
Pelakon: Jake Gyllenhaal, Keira Knightley, Jason Clarke, Josh Brolin, Robin Wright, Emily Watson, Clive Standen

Sinopsis
Filem "Everest" yang diadaptasi dari kisah sebenar yang menimpa beberapa orang pendaki gunung pada tahun 1996. Beberapa pendaki telah meninggal dunia dan terdapat beberapa orang yang masih hidup ketika aktiviti pendakian berjalan. Terdapat dua kumpulan ekspedisi yang diketuai oleh Scott Fischer dan Rob Hall yang cuba untuk menakluki puncak gunung Everest. (Sumber)


Poster Everest 2015

Review**
Saya adalah peminat filem yang based on cerita sebenar. Sebelum tengok filem ni, tak tahu sangat pasal kejadian Everest 1996, sampai la tengok filem ni baru tahu hehe. Jalan ceritanya agak perlahan dan bahagian selepas diorang sampai ke puncak Everest tu memang mendebarkan. Masa tengok filem ni, korang akan rasa confuse dengfan karakter sebab kebanyakkan diorang wajah lebih kurang je sampai saya tanya Abadik dia ni siapa? dia tu siapa? haha. Tak tahu kenapa, bahagian last sekali bila diorang tunjuk muka-muka yang sebenar mendaki Everest, saya rasa sebak sikit. Saya tetap salute dan bangga dengan semangat diorang nak naik gunung paling tertinggi di dunia.

**Review ini adalah pendapat saya sendiri. Jika korang ada review sendiri, boleh share kat ruangan komen. Sharing is caring :)

Rate
Dengan ini saya memberi 4 / 5 bintang.

Everest 2015 Download |  Everest 2015 Subtitle | Everest 2015 Synopsis | Everest 2015 Review | Poster Everest 2015  | Everest 2015 Torrent | Review Filem Everest 2015 | Everest  2015 Review Malay

September 28, 2015