Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang semua. Apa Khabar semua. Haa Bila cuti mesti nak curik update sekejap, kalau hari bekerja tak sempat pulak. hahah Okey nak bercerita pasal Ahad minggu lepas (29 Disember 2013), ada Reunion bersama rakan-rakan KPTM Ipoh. Rindu pulak zaman belajar kan? Tema reunion ini adalah PINK atau PUTIH. Pakai lah ape pon janji ada dua atau salah satu warna tu. Hee jom baca lagi.

Breakfast @ MCD KL Sentral


Reunion ini awalnya disertai oleh Saya, Ara, Ein, Kak Fara, Aida, Wani & Daus. Akak dan Bazli tak dapat join. Kitorang keluar rumah dalam pukul 8.00 pagi. Pergi sekali dengan Ara, Ein, Wani dan Aida. Dari Kondo Rakyat ke KL Sentral. Dalam perjalanan banyak dah benda yang diborakkan. Lepas tu tak lupa jugak nak posing dalam bas. hahahaa Setibanya dekat KL Sentral terus carik Kak Fara dan Daus. Lepas tu kami semua lapar dan singgah dekat MCD sekejap. Sambil makan tu sempat jugak borak dengan bergambar. Mula-mula je dah banyak gelak. hahahaa Seronok.

KLCC


Setelah kenyang, kami terus bertolak ke KLCC. Setelah sampai kira-kira dalam pukul 10 kitorang terus beli tiket wayang. Masa nak beli tiket tu sempat menyinggah kat pokok krimas tu. haha Sempat lagi kami nak bergambar kat situ. Memang lawak. hahah Tengok wayang ni, kami memilih filem "DHOOM 3" untuk ditonton sebab something new tengok wayang cerita hindustan. Memang pening kepala nak fikir cerita apa nak tengok? hahaha Lepas beli tu terus ke padang sebab nak berphotoshoot bersama.

Surprise Untuk Saya!


Kekecewaan dengan hal Bazli tak join memang menjadi topik sepanjang perjalanan ke padang tu. hahaa Dalam jalan-jalan tu sempat berhenti bergambar lagi. Mase tu tengah tangkap gambar Ara. Mula-mula biasa lagi tangkap, pastu dia paksa dan paksa lagi. Hati pon berkata "Ape pasal pulak Ara ni kan?" hahaa Lepas tu dah tangkap, tibe-tibe. "HAPPY BIRTHDAY TO YOU! HAPPY BIRTHDAY TO YOU! HAPPY BIRTHDAY TO YOU BEE! HAPPY BIRTHDAY TO YOU! ~~" Memang mase tu dah melompat-lompat. Dah agak dah diorang akan buat. hahahaa Mase tu ramai orang lalu lalang tengok. haha First time okey rasa disurprisekan. Memang nak menangis, namun tahan hahaha Tahu tak siapa bawak kek tu? It's Bazli! Huarghhhhhhhhh!! Memang dia plan semua ni, termasuk Ara. hahaa Serius sangat terharu T^T Terima kasih sangat-sangat. Lepas tu, tiba-tiba datang Syamsul Rizal. haha Orang Aussie datang okey hahaha

Makan 


Selepas penat berphotoshoot, kami pon cari kedai makan. Puas fikir nak makan apa? Akhirnya kami memilih Pizza Hut. Memang riuh rendah dibuatnya. Kami yang paling teramai kat situ. hahaha Macam-macam hal. Mula-mula masa nak order pon dah riuh. Ada yang nak itu, ada yang nak ini. Sama macam zaman belajar dulu bila pergi kedai makan. hahaha Lepas dah order, beborak pulak. berborak memang tak ingat dunia. Bila makanan sampai pun masih lagi berborak dengan riuhnya. Lepas tu mula la soalan-soalan spot dari Ara. hahaa "Siapa crush anda di KPTM Ipoh dulu?", "Kenangan Pahit anda di KPTM Ipoh?", "Kenangan Manis anda di KPTM Ipoh?" dan banyak lagi. Ara siap rakam dalam webcam lagi. Memang lawak habis.

Wayang


Selesai makan tu, terus ke panggung wayang pulak. Tengok wayang cerita hindustan kan? Dalam panggung wayang tu memang banyak gelak sebab cerita tu macam lawak walaupun tengah scene serius. haha Ada antara kitorang yang tidur sebab letih dan kenyang hahaha

Chit Chat 


Selepas habis wayang, semua lepak dekat taman KLCC tu la. Memang berboraklah kami kat situ sambil bergambar. hahahaa Tanpa disedari dah pukul 7 malam. Dan semua pun dah bergerak pulang ke kampung halaman masing-masing. heee Okeylah letih menaip ni, jom tengok gambar pulak :






















































Haa itulah dia cerita reunion 29 Disember 2013. Sekali lagi terima kasih yang join dan buat surprise untuk saya. Serius sangat seronok dan banyak buat saya gelak. Best day ever!! haha Memori ini sudah tercatit dalam hati dan otak ni. hahahaa Okeylah korang Jumpa di entri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye :)

2ND REUNION『29 DISEMBER 2013』


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang semua. Apa Khabar semua. Haa Bila cuti mesti nak curik update sekejap, kalau hari bekerja tak sempat pulak. hahah Okey nak bercerita pasal Ahad minggu lepas (29 Disember 2013), ada Reunion bersama rakan-rakan KPTM Ipoh. Rindu pulak zaman belajar kan? Tema reunion ini adalah PINK atau PUTIH. Pakai lah ape pon janji ada dua atau salah satu warna tu. Hee jom baca lagi.

Breakfast @ MCD KL Sentral


Reunion ini awalnya disertai oleh Saya, Ara, Ein, Kak Fara, Aida, Wani & Daus. Akak dan Bazli tak dapat join. Kitorang keluar rumah dalam pukul 8.00 pagi. Pergi sekali dengan Ara, Ein, Wani dan Aida. Dari Kondo Rakyat ke KL Sentral. Dalam perjalanan banyak dah benda yang diborakkan. Lepas tu tak lupa jugak nak posing dalam bas. hahahaa Setibanya dekat KL Sentral terus carik Kak Fara dan Daus. Lepas tu kami semua lapar dan singgah dekat MCD sekejap. Sambil makan tu sempat jugak borak dengan bergambar. Mula-mula je dah banyak gelak. hahahaa Seronok.

KLCC


Setelah kenyang, kami terus bertolak ke KLCC. Setelah sampai kira-kira dalam pukul 10 kitorang terus beli tiket wayang. Masa nak beli tiket tu sempat menyinggah kat pokok krimas tu. haha Sempat lagi kami nak bergambar kat situ. Memang lawak. hahah Tengok wayang ni, kami memilih filem "DHOOM 3" untuk ditonton sebab something new tengok wayang cerita hindustan. Memang pening kepala nak fikir cerita apa nak tengok? hahaha Lepas beli tu terus ke padang sebab nak berphotoshoot bersama.

Surprise Untuk Saya!


Kekecewaan dengan hal Bazli tak join memang menjadi topik sepanjang perjalanan ke padang tu. hahaa Dalam jalan-jalan tu sempat berhenti bergambar lagi. Mase tu tengah tangkap gambar Ara. Mula-mula biasa lagi tangkap, pastu dia paksa dan paksa lagi. Hati pon berkata "Ape pasal pulak Ara ni kan?" hahaa Lepas tu dah tangkap, tibe-tibe. "HAPPY BIRTHDAY TO YOU! HAPPY BIRTHDAY TO YOU! HAPPY BIRTHDAY TO YOU BEE! HAPPY BIRTHDAY TO YOU! ~~" Memang mase tu dah melompat-lompat. Dah agak dah diorang akan buat. hahahaa Mase tu ramai orang lalu lalang tengok. haha First time okey rasa disurprisekan. Memang nak menangis, namun tahan hahaha Tahu tak siapa bawak kek tu? It's Bazli! Huarghhhhhhhhh!! Memang dia plan semua ni, termasuk Ara. hahaa Serius sangat terharu T^T Terima kasih sangat-sangat. Lepas tu, tiba-tiba datang Syamsul Rizal. haha Orang Aussie datang okey hahaha

Makan 


Selepas penat berphotoshoot, kami pon cari kedai makan. Puas fikir nak makan apa? Akhirnya kami memilih Pizza Hut. Memang riuh rendah dibuatnya. Kami yang paling teramai kat situ. hahaha Macam-macam hal. Mula-mula masa nak order pon dah riuh. Ada yang nak itu, ada yang nak ini. Sama macam zaman belajar dulu bila pergi kedai makan. hahaha Lepas dah order, beborak pulak. berborak memang tak ingat dunia. Bila makanan sampai pun masih lagi berborak dengan riuhnya. Lepas tu mula la soalan-soalan spot dari Ara. hahaa "Siapa crush anda di KPTM Ipoh dulu?", "Kenangan Pahit anda di KPTM Ipoh?", "Kenangan Manis anda di KPTM Ipoh?" dan banyak lagi. Ara siap rakam dalam webcam lagi. Memang lawak habis.

Wayang


Selesai makan tu, terus ke panggung wayang pulak. Tengok wayang cerita hindustan kan? Dalam panggung wayang tu memang banyak gelak sebab cerita tu macam lawak walaupun tengah scene serius. haha Ada antara kitorang yang tidur sebab letih dan kenyang hahaha

Chit Chat 


Selepas habis wayang, semua lepak dekat taman KLCC tu la. Memang berboraklah kami kat situ sambil bergambar. hahahaa Tanpa disedari dah pukul 7 malam. Dan semua pun dah bergerak pulang ke kampung halaman masing-masing. heee Okeylah letih menaip ni, jom tengok gambar pulak :






















































Haa itulah dia cerita reunion 29 Disember 2013. Sekali lagi terima kasih yang join dan buat surprise untuk saya. Serius sangat seronok dan banyak buat saya gelak. Best day ever!! haha Memori ini sudah tercatit dalam hati dan otak ni. hahahaa Okeylah korang Jumpa di entri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye :)

January 05, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Berlalu sudah hari lahir saya kelmarin (31 Disember), terima kasih sekali lagi yang hantar ucapan "Selamat Hari Lahir", "Happy Birthday", "SHL", "HB" dan macam-macam bentuk ucapan melalui Facebook, Twitter, Blog, Whatsapp, We Chat, Mesej dan Instagram .hahaha Sangat terharu. :') Jadi sekarang kita dah masuk tahun 2014! "SELAMAT TAHUN BARU 2014" kawan-kawan! Yeayy..! XD

RAFZAN TOMOMI STORY '14 


Untuk membangkitkan semangat baru, saya tukar nama blog ni sikit je. Kalau dulu "Rafzan Tomomi Story", sekarang "Rafzan Tomomi Story '14" (sebutan : RAFZAN TOMOMI STORY ONE FOUR) . Mana dapat idea nama ni? haaa Saya dapat or dikatakan ikut (bukan tiru! hahaha) kumpulan idol favourite all time saya "Morning Musume.". Morning Musume kini dah bertukar nama baru "MORNING MUSUME. '14". hee Saya rasa nama tu macam cool ada nombor gitu hahahaa

TEMA BARU 2014



Kalau korang perasan lah, blog ni dah tukar tema dia. Kali ini ala-ala sweet-sweet gitu, sempena besday dan tahun baru. hee Ade yang recycle balik kalau ingat la. hahaha Agak berwarna-warni la kan kali ni dan ada macam keanak-anakkan. hahaha Senang cerita macam parti gitu. hahahaha Korang suka tak? Harap suka la ye. hehehee


5 ENTRI TERBAIK 2013!

Dalam tahun 2013, sebanyak 76 entri yang dikeluarkan. Wahhh banyak jugak! Macam-macam cerita keluar tahun lepas. hehe Berikut adalah 5 terbaik (mengikut viewers) 2013 :

01 MEET IZZUE ISLAM & PC ANUGERAH TRIBUTE P.RAMLEE [Link] - Impak Izzue Islam maybe? hahaha
02 DIP N DIP [Link] - I'm a chocolate lover. hahaha
03 SEREMBAN 05/10 & 6/10 [Link] - Jumpa Ara Kimora dan jenjalan bersama gitu hahaha
04 12/10 [Link] - Besday Qaisarah. hee
05 DEMAM WECHAT [Link] - Memang demam mase tu. Now please add me at WeChat search : "rafzantomomi"


AZAM 2014

Semua orang setiap tahun mesti pasang azam diorang. Kadang-kadang ada je azam yang tak sempat nak buat, bawak ke tahun berikutnya. Macam saya. hahahahhaa Apa azam 2014 saya? Jom baca :

01 KURUS
02 SIMPAN & MENYIMPAN WANG
03 DAPAT 700 FOLLOWERS
04 NAK KE LUAR NEGARA LAGI!
05 BUANG SIFAT "BARAN"
06 AKTIF BLOG
07 BLOG LEBIH DIKENALI
08 BEBERAPA LAGI YANG DIRAHSIAKAN. haha

Haaa itulah azam 2014. Apa azam anda? Masih sama dengan 2013? haha Okeylah sampai disini dahulu entri kali ini. Jumpa dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye =)


Morning Musume '14 - Egao no Kimi wa Taiyou sa
(NEW SINGLE! RELEASE 29.01)

RAFZAN TOMOMI STORY '14


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Berlalu sudah hari lahir saya kelmarin (31 Disember), terima kasih sekali lagi yang hantar ucapan "Selamat Hari Lahir", "Happy Birthday", "SHL", "HB" dan macam-macam bentuk ucapan melalui Facebook, Twitter, Blog, Whatsapp, We Chat, Mesej dan Instagram .hahaha Sangat terharu. :') Jadi sekarang kita dah masuk tahun 2014! "SELAMAT TAHUN BARU 2014" kawan-kawan! Yeayy..! XD

RAFZAN TOMOMI STORY '14 


Untuk membangkitkan semangat baru, saya tukar nama blog ni sikit je. Kalau dulu "Rafzan Tomomi Story", sekarang "Rafzan Tomomi Story '14" (sebutan : RAFZAN TOMOMI STORY ONE FOUR) . Mana dapat idea nama ni? haaa Saya dapat or dikatakan ikut (bukan tiru! hahaha) kumpulan idol favourite all time saya "Morning Musume.". Morning Musume kini dah bertukar nama baru "MORNING MUSUME. '14". hee Saya rasa nama tu macam cool ada nombor gitu hahahaa

TEMA BARU 2014



Kalau korang perasan lah, blog ni dah tukar tema dia. Kali ini ala-ala sweet-sweet gitu, sempena besday dan tahun baru. hee Ade yang recycle balik kalau ingat la. hahaha Agak berwarna-warni la kan kali ni dan ada macam keanak-anakkan. hahaha Senang cerita macam parti gitu. hahahaha Korang suka tak? Harap suka la ye. hehehee


5 ENTRI TERBAIK 2013!

Dalam tahun 2013, sebanyak 76 entri yang dikeluarkan. Wahhh banyak jugak! Macam-macam cerita keluar tahun lepas. hehe Berikut adalah 5 terbaik (mengikut viewers) 2013 :

01 MEET IZZUE ISLAM & PC ANUGERAH TRIBUTE P.RAMLEE [Link] - Impak Izzue Islam maybe? hahaha
02 DIP N DIP [Link] - I'm a chocolate lover. hahaha
03 SEREMBAN 05/10 & 6/10 [Link] - Jumpa Ara Kimora dan jenjalan bersama gitu hahaha
04 12/10 [Link] - Besday Qaisarah. hee
05 DEMAM WECHAT [Link] - Memang demam mase tu. Now please add me at WeChat search : "rafzantomomi"


AZAM 2014

Semua orang setiap tahun mesti pasang azam diorang. Kadang-kadang ada je azam yang tak sempat nak buat, bawak ke tahun berikutnya. Macam saya. hahahahhaa Apa azam 2014 saya? Jom baca :

01 KURUS
02 SIMPAN & MENYIMPAN WANG
03 DAPAT 700 FOLLOWERS
04 NAK KE LUAR NEGARA LAGI!
05 BUANG SIFAT "BARAN"
06 AKTIF BLOG
07 BLOG LEBIH DIKENALI
08 BEBERAPA LAGI YANG DIRAHSIAKAN. haha

Haaa itulah azam 2014. Apa azam anda? Masih sama dengan 2013? haha Okeylah sampai disini dahulu entri kali ini. Jumpa dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye =)


Morning Musume '14 - Egao no Kimi wa Taiyou sa
(NEW SINGLE! RELEASE 29.01)

January 01, 2014