Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada semua. Rasanya bulan ni rajin pulak update blog kan? haha Kali ini nak story pasal Besday kawan De Diva's saya, Fuzz. This entry is for you! hahaha Jumaat lepas (14 Jun 2013) kami (saya & Nadia) plan berjalan-jalan kat sekitar KL . Mula-mula kami ke Mid Valley sebab nak surprisekan Fuzz. Kami tak tahu nak beli apa untuk Fuzz jadi kami beli Kek Baskin Robin. hee Kebetulan Nadia kerja situ dulu, so senang sikit plan. Alhamdulillah segalanya berjalan lancar. Lawak je kek dia, ada nama "KAK TON" sebab saya suka panggil Fuzz, Eton hahaha. Sorry lambat celebrate haha (Besday Fuzz 27 Mei~ haha) 


Lepas makan kek aiskrim tu (licin okey! haha), kitorang pon decide nak makan meatballs kat Ikea The Curve. Fuhh~~ memang ramai orang hari tu. Tapi macam biasa kene lah menyelit kat mana-mana. Alhamdulillah dapat jugak tempat untuk makan. Since itu hari pertama tak boleh makan ayam, jadi makan meatballs je laa. hahaha 


Seterusnya tak tahu kemana, jadi kami jalan-jalan kat Danau Kota. Memang lah penat berjalan last last tak beli pape pon. Haha Pergi tengok tengok je barang yang ada hahaha Tapi seronok. Anyway, Nadia thanks membawa kami ke sana. hee To Fuzz, Selamat Hari Lahir. Sorry lambat bagi surprise. Hee Okeylah sampai disini dulu. Jumpa lagi di entri seterusnya. :D

FUZZ SURPRISE BIRTHDAY CAKE


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada semua. Rasanya bulan ni rajin pulak update blog kan? haha Kali ini nak story pasal Besday kawan De Diva's saya, Fuzz. This entry is for you! hahaha Jumaat lepas (14 Jun 2013) kami (saya & Nadia) plan berjalan-jalan kat sekitar KL . Mula-mula kami ke Mid Valley sebab nak surprisekan Fuzz. Kami tak tahu nak beli apa untuk Fuzz jadi kami beli Kek Baskin Robin. hee Kebetulan Nadia kerja situ dulu, so senang sikit plan. Alhamdulillah segalanya berjalan lancar. Lawak je kek dia, ada nama "KAK TON" sebab saya suka panggil Fuzz, Eton hahaha. Sorry lambat celebrate haha (Besday Fuzz 27 Mei~ haha) 


Lepas makan kek aiskrim tu (licin okey! haha), kitorang pon decide nak makan meatballs kat Ikea The Curve. Fuhh~~ memang ramai orang hari tu. Tapi macam biasa kene lah menyelit kat mana-mana. Alhamdulillah dapat jugak tempat untuk makan. Since itu hari pertama tak boleh makan ayam, jadi makan meatballs je laa. hahaha 


Seterusnya tak tahu kemana, jadi kami jalan-jalan kat Danau Kota. Memang lah penat berjalan last last tak beli pape pon. Haha Pergi tengok tengok je barang yang ada hahaha Tapi seronok. Anyway, Nadia thanks membawa kami ke sana. hee To Fuzz, Selamat Hari Lahir. Sorry lambat bagi surprise. Hee Okeylah sampai disini dulu. Jumpa lagi di entri seterusnya. :D
June 18, 2013

Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada anda yang sedang membaca entri ini. Hari ini nak story pasal "Sakit Alahan". Mesti semua pernah sakitkan sakit demam, pening kepala macam-macam la. Baru baru ni (Jumaat lepas), saya pergi Klinik untuk ambil suntikan untuk penyakit gatal-gatal saya. Dulu tahun 2009, 2010 pernah jumpa doktor untuk sakit ni. Selepas beberapa tahun, gatal-gatal ni kembali dan makin teruk. Dulu doktor kata sakit biasa je, mungkin gatal-gatal dan dia datang balik. Jadi doktor kata mungkin ini alahan makanan. Jadi saya kene berpantang, tak boleh makan ayam dan seafood. Doktor suruh cuba pantang jangan makan dalam masa sebulan dua tengok apa result dia. Hee Doakan saya cepat sembuh okey. Anyway, hari ini 16 Jun 2013, jadi saya nak ucapkan Selamat Hari Bapa kepada ayah diseluruh dunia terutamanya, A Rahim Bin Ali. heee hehe Okeylah sampai disini je. Jumpa lagi di entri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye :)

I'M SICK


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada anda yang sedang membaca entri ini. Hari ini nak story pasal "Sakit Alahan". Mesti semua pernah sakitkan sakit demam, pening kepala macam-macam la. Baru baru ni (Jumaat lepas), saya pergi Klinik untuk ambil suntikan untuk penyakit gatal-gatal saya. Dulu tahun 2009, 2010 pernah jumpa doktor untuk sakit ni. Selepas beberapa tahun, gatal-gatal ni kembali dan makin teruk. Dulu doktor kata sakit biasa je, mungkin gatal-gatal dan dia datang balik. Jadi doktor kata mungkin ini alahan makanan. Jadi saya kene berpantang, tak boleh makan ayam dan seafood. Doktor suruh cuba pantang jangan makan dalam masa sebulan dua tengok apa result dia. Hee Doakan saya cepat sembuh okey. Anyway, hari ini 16 Jun 2013, jadi saya nak ucapkan Selamat Hari Bapa kepada ayah diseluruh dunia terutamanya, A Rahim Bin Ali. heee hehe Okeylah sampai disini je. Jumpa lagi di entri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye :)

June 16, 2013

Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada anda yang sedang membaca blog ini. Apa Khabar? Semoga sihat selalu okey. Hari ni saya nak story sikit pasal Mak Long saya.

Get Well Soon Mak Long! :')


Hari Ahad lepas saya dan keluarga ke Hospital Selayang untuk melawat Mak Long saya yang kritikal. Dapat tengok sekejap pon takpe kan. Katil Mak Long kat tingkat 9 bahagian 9-C. Sampai-sampai ramai jugak adik beradik belah emak ada. Pastu pergi kat Mak Long mase tu dia tak nampak so kene bagitau nama Lepas bagitau nama dia suruh cium pipi haha lepas tu dia buat flying kiss. haha Saya masa tu sekejap je kat atas sebab nak bagi Abang Iju dengan Kak Jaa pulak naik, giliran saya jaga anak-anak mereka sebab budak-budak kecik tak boleh naik.

Jejak Kasih Kak Nurul


Setelah beberapa tahun akhirnya kitorang berjumpa jugak dengan Kak Nurul. haha Ni kira jejak kasih la jugak. Kak Nurul ni menantu kepada Mak Long saya. Dia sangat kelakar dan sporting. Dia dan suaminya serta anak-anak sekarang tinggal kat JB, so susah sikit nak berjumpa. Sebab tu kalau jumpa macam 10 tahun tak jumpa, asyik gelakkk je. hahahaha Sementara jaga budak-budak ni, bawaklah diorang pergi taman. Macam-macam la story nye haaa.. hahaha

Qaisarah comel.

Kemana kakak? haha

 hahahaha..

Pura-pura makan.  

we want eat!! 

Penyampaian hadiah tapi itu untuk Mak Long haha 

Eeya & Aliya. 

Selamat Hari Raya tapi baru bulan 6 haha 

Gonna miss uols.

Haa tengoklah, tengok gambar pon dah gelak kan? hahaha Okeylah sampai disini dahulu. Mintak korang semua doakan Mak Long cepat sembuh okey. Terima kasih. Assalamualaikum & Bye Bye :)

GET WELL SOON MAK LONG


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada anda yang sedang membaca blog ini. Apa Khabar? Semoga sihat selalu okey. Hari ni saya nak story sikit pasal Mak Long saya.

Get Well Soon Mak Long! :')


Hari Ahad lepas saya dan keluarga ke Hospital Selayang untuk melawat Mak Long saya yang kritikal. Dapat tengok sekejap pon takpe kan. Katil Mak Long kat tingkat 9 bahagian 9-C. Sampai-sampai ramai jugak adik beradik belah emak ada. Pastu pergi kat Mak Long mase tu dia tak nampak so kene bagitau nama Lepas bagitau nama dia suruh cium pipi haha lepas tu dia buat flying kiss. haha Saya masa tu sekejap je kat atas sebab nak bagi Abang Iju dengan Kak Jaa pulak naik, giliran saya jaga anak-anak mereka sebab budak-budak kecik tak boleh naik.

Jejak Kasih Kak Nurul


Setelah beberapa tahun akhirnya kitorang berjumpa jugak dengan Kak Nurul. haha Ni kira jejak kasih la jugak. Kak Nurul ni menantu kepada Mak Long saya. Dia sangat kelakar dan sporting. Dia dan suaminya serta anak-anak sekarang tinggal kat JB, so susah sikit nak berjumpa. Sebab tu kalau jumpa macam 10 tahun tak jumpa, asyik gelakkk je. hahahaha Sementara jaga budak-budak ni, bawaklah diorang pergi taman. Macam-macam la story nye haaa.. hahaha

Qaisarah comel.

Kemana kakak? haha

 hahahaha..

Pura-pura makan.  

we want eat!! 

Penyampaian hadiah tapi itu untuk Mak Long haha 

Eeya & Aliya. 

Selamat Hari Raya tapi baru bulan 6 haha 

Gonna miss uols.

Haa tengoklah, tengok gambar pon dah gelak kan? hahaha Okeylah sampai disini dahulu. Mintak korang semua doakan Mak Long cepat sembuh okey. Terima kasih. Assalamualaikum & Bye Bye :)

June 14, 2013

Assalamualaikum & Salam Sejahtera untuk korang semua. Hai! Selamat berhujung minggu. Okeylah hari ini adalah hari paling best untuk saya dan blog ini. Best kenapa? sebab hari ni ulangtahun pertama blog ni. Wee :) seronok sangat. Akhirnya blog ini dah berumur 365 hari. Rase macam sekejap je rasanya. Hari ini jugak 08 Jun 2013, anda sedang membaca entri ke-100! Tahniah~~! hehe *Tepuk tangan sendiri hehe~*  Kalau re-call blog lama dulu, setahun pon 20-30 entri je. Tapi alhamdulillah. Setiap bulan ade la 5-6 entri. Haa sekarang saya nak berucap sikit semua :

"Terima kasih kepada korang sebab menyokong dan membaca entri dalam blog ini sama ada ikhlas atau pon dipaksa haha. Sebenarnya memang tak percaya dah sampai setahun dah umur blog ini. Baby baru gitu. haha Semoga lepas ni diharapkan akan keluar entri-entri yang menarik, berinfo dan macam-macam lagi. Tak lupa kepada 300++ Followers blog ini tanpa korang blog ini takde pape. hehe :) *sorry kalau ucapan fefeeling artis. haha~*"

Fuh~~ panjang tu ucapan dia. hahaha Ape ape pon terima kasih sekali lagi la untuk korang okey. okeylah kita jumpa di entri seterusnya. Harap korang terus setia membaca blog ni. Hee Assalamualaikum & Bye Bye :D

Berryz Koubou - Asian Celebration

100TH POST & 1ST BLOG ANNIVERSARY


Assalamualaikum & Salam Sejahtera untuk korang semua. Hai! Selamat berhujung minggu. Okeylah hari ini adalah hari paling best untuk saya dan blog ini. Best kenapa? sebab hari ni ulangtahun pertama blog ni. Wee :) seronok sangat. Akhirnya blog ini dah berumur 365 hari. Rase macam sekejap je rasanya. Hari ini jugak 08 Jun 2013, anda sedang membaca entri ke-100! Tahniah~~! hehe *Tepuk tangan sendiri hehe~*  Kalau re-call blog lama dulu, setahun pon 20-30 entri je. Tapi alhamdulillah. Setiap bulan ade la 5-6 entri. Haa sekarang saya nak berucap sikit semua :

"Terima kasih kepada korang sebab menyokong dan membaca entri dalam blog ini sama ada ikhlas atau pon dipaksa haha. Sebenarnya memang tak percaya dah sampai setahun dah umur blog ini. Baby baru gitu. haha Semoga lepas ni diharapkan akan keluar entri-entri yang menarik, berinfo dan macam-macam lagi. Tak lupa kepada 300++ Followers blog ini tanpa korang blog ini takde pape. hehe :) *sorry kalau ucapan fefeeling artis. haha~*"

Fuh~~ panjang tu ucapan dia. hahaha Ape ape pon terima kasih sekali lagi la untuk korang okey. okeylah kita jumpa di entri seterusnya. Harap korang terus setia membaca blog ni. Hee Assalamualaikum & Bye Bye :D

Berryz Koubou - Asian Celebration
June 08, 2013

Assalamualaikum & Salam sejahtera. Rasenye dah lama tak ber-RANDOM AWESOME. Kalau nak tahu RANDOM AWESOME tu entri yang akan saya tulis pasal apa-apa je topik. Mungkin ada 2-4 story yang diketengahkan. hee "Random Awesome" tu sebenarnya tajuk lagu Yuna dalam album Decorate. hee

Akademi Fantasia Kembali?

Logo Baru. hee

Akademi Fantasia kini kembali! Korang tak percaya? Percayalah. Hee Kembali dengan nama "AKADEMI FANTASIA 2013", dengan sedikit perubahan dan ujibakat dijalankan secara solo atau duo. Ujibakat dah pon bermula. So korang yang minat menyanyi tu, sila lah join okey. hee Untuk maklumat lanjut, (nak tahu tarikh dan tempat ujibakat ke, video ke) sila lah layari laman rasmi Akademi Fantasia. hee 

Bercakap pasal Akademi Fantasia, pastinya ramai jugak bintang bintang terkenal sampai sekarang lahir dari program ni. Mula minat Akademi Fantasia ni masa AF2 yang ada Zahid, Farah Breep Breep, Kaer, Bob dan ramai lagi. Mase tu takde astro, gigih la beli VCD konsert tiap minggu. *manalah VCD tu sekarang? haha~* . Harap musim baru ni memberi impak yang best . Tak sabar. hee 

GIRLS' GENERATION World Tour 2013 ~Girls & Peace~ & Japanese comeback!

Promo gambar GIRLS & PEACE

Kumpulan wanita No. 1 di korea, GIRLS' GENERATION akan mengadakan WORLD TOUR untuk pertama kali untuk tahun ni. Tak seperti tahun-tahun lepas, mereka mengadakan konsert di sekitar Asia sahaja. GIRLS' GENERATION atau So Nyeo Si Dae (SNSD) juga di katakan akan mengadakan konsert di Malaysia pada Ogos 2013. Tak sabarnya! hee :)


Mereka juga bakal mereleasekan single terbaru di Jepun yang berjudul "LOVE & GIRLS" pada 19 Jun 2013! Sangat excited dengan release ini. Saya juga dah pre-order siap-siap single ini. Semoga mendapat jualan yang best! heee

Running Man @ TV2


Peminat-peminat Running Man , jangan lepaskan peluang untuk saksikan episod terawal Running Man. Setiap Sabtu, 4.00 Petang sampai 5.30 petang. Hari tu first time tengok Running Man, actually tak berapa amek tahu pon pasal ni tapi saje-saje tengok episod satu, Sangat lawak! hahahaha Tak tahan nak gelak hahaha So korang jangan lepaskan peluang untuk tengok balik okey. heee :)

Okeylah sampai disini je entri kali ini. So korang semua jangan lupa Sabtu ini, 08 Jun 2013 blog ini bakal berubah lagi temanya. Hee Stay tuned okey! Assalamualaikum & Bye Bye. *lambai-lambai* :3

GIRLS' GENERATION - LOVE & GIRLS Dance ver.

RANDOM AWESOME #5


Assalamualaikum & Salam sejahtera. Rasenye dah lama tak ber-RANDOM AWESOME. Kalau nak tahu RANDOM AWESOME tu entri yang akan saya tulis pasal apa-apa je topik. Mungkin ada 2-4 story yang diketengahkan. hee "Random Awesome" tu sebenarnya tajuk lagu Yuna dalam album Decorate. hee

Akademi Fantasia Kembali?

Logo Baru. hee

Akademi Fantasia kini kembali! Korang tak percaya? Percayalah. Hee Kembali dengan nama "AKADEMI FANTASIA 2013", dengan sedikit perubahan dan ujibakat dijalankan secara solo atau duo. Ujibakat dah pon bermula. So korang yang minat menyanyi tu, sila lah join okey. hee Untuk maklumat lanjut, (nak tahu tarikh dan tempat ujibakat ke, video ke) sila lah layari laman rasmi Akademi Fantasia. hee 

Bercakap pasal Akademi Fantasia, pastinya ramai jugak bintang bintang terkenal sampai sekarang lahir dari program ni. Mula minat Akademi Fantasia ni masa AF2 yang ada Zahid, Farah Breep Breep, Kaer, Bob dan ramai lagi. Mase tu takde astro, gigih la beli VCD konsert tiap minggu. *manalah VCD tu sekarang? haha~* . Harap musim baru ni memberi impak yang best . Tak sabar. hee 

GIRLS' GENERATION World Tour 2013 ~Girls & Peace~ & Japanese comeback!

Promo gambar GIRLS & PEACE

Kumpulan wanita No. 1 di korea, GIRLS' GENERATION akan mengadakan WORLD TOUR untuk pertama kali untuk tahun ni. Tak seperti tahun-tahun lepas, mereka mengadakan konsert di sekitar Asia sahaja. GIRLS' GENERATION atau So Nyeo Si Dae (SNSD) juga di katakan akan mengadakan konsert di Malaysia pada Ogos 2013. Tak sabarnya! hee :)


Mereka juga bakal mereleasekan single terbaru di Jepun yang berjudul "LOVE & GIRLS" pada 19 Jun 2013! Sangat excited dengan release ini. Saya juga dah pre-order siap-siap single ini. Semoga mendapat jualan yang best! heee

Running Man @ TV2


Peminat-peminat Running Man , jangan lepaskan peluang untuk saksikan episod terawal Running Man. Setiap Sabtu, 4.00 Petang sampai 5.30 petang. Hari tu first time tengok Running Man, actually tak berapa amek tahu pon pasal ni tapi saje-saje tengok episod satu, Sangat lawak! hahahaha Tak tahan nak gelak hahaha So korang jangan lepaskan peluang untuk tengok balik okey. heee :)

Okeylah sampai disini je entri kali ini. So korang semua jangan lupa Sabtu ini, 08 Jun 2013 blog ini bakal berubah lagi temanya. Hee Stay tuned okey! Assalamualaikum & Bye Bye. *lambai-lambai* :3

GIRLS' GENERATION - LOVE & GIRLS Dance ver.
June 06, 2013