Travel
Cara Mudah Ke Mid Valley Megamall & The Gardens Mall

Cara Mudah Ke Mid Valley Megamall & The Gardens Mall | Cara Mudah Ke Mid Valley Megamall | Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Memandangkan Momi ni pengunjung setia ke Mid Valley Megamall (sebab nak main Pokemon GO) , jadi Momi nak kongsikan dengan anda cara mudah ke Mid Valley Megamall dan  The Gardens Mall. Jika dulu hanya ada bas dan KTM sahaja, tapi sekarang lebih mudah dengan beberapa alternatif lain untuk ke Mid Valley Megamall dan The Gardens Mall.

Cara Ke Mid Valley Megamall Menaiki LRT
Cara terbaru ke Mid Valley Megamall kini lebih mudah dengan menaiki LRT. Laluan baru telah dibuka untuk pengguna LRT jika anda berhenti di stesen Abdullah Hukum. Jejantas dari Stesen LRT Abdullah Hukum sepanjang 70 meter itu dibuka bermula jam 6.00 pagi hingga 1.00 pagi setiap hari.

Cara Ke Mid Valley Megamall Menaiki Bas
Untuk menaiki bas, anda boleh naik bas RapidKL : 500, 650, 781 dan 822. Selain itu, Mid Valley Megamall juga menyediakan bus Shuttle mengikut jadual yang disediakan dibawah dan mengikut keadaan trafik : 

Bas Shuttle Percuma (Isnin - Khamis)
Setiap 30 minit

Dari Stesen LRT Bangsar
Bas Pertama : 8.05 pagi
Bas Terakhir : 10.40 malam

Dari Mid Valley Megamall
Bas Pertama : 8.10 pagi
Bas Terakhir : 10.45 malam

Tiada perkhidmatan shuttle pada waktu ini :
10.55 pagi – 11.25 pagi
3.10 petang – 4.10 petang
7.30 malam – 8.00 malam

Bas Shuttle Percuma (Jumaat - Ahad)
Setiap 30 minit

Dari Stesen LRT Bangsar
Bas Pertama : 8.05 pagi
Bas Terakhir : 10.50 malam

Dari Mid Valley Megamall
Bas Pertama : 8.10 pagi
Bas Terakhir : 10.55 malam

Tiada perkhidmatan shuttle pada waktu ini :
10.55 pagi – 11.25 pagi
2.45 petang – 3.45 petang
7.15 malam – 7.45 malam

Cara Ke Mid Valley Megamall Menaiki Keretapi
Jika anda dari Sentul, Rawang dan Seremban, lebih mudah jika anda menaiki Keretapi KTM Berhad dan berhenti di stesen Mid Valley atau stesen Abdullah Hukum.

Haa.. mudah kan? Lepas ni tak perlu pening-pening nak ke Mid Valley, risau tiada parking dan sebagainya. Sekarang lebih mudah dan senang untuk ke Mid Valley Megamall. Harap info ini dapat membantu anda. Terima kasih.


January 15, 2020

Cara Mudah Ke Mid Valley Megamall & The Gardens Mall

Cara Mudah Ke Mid Valley Megamall & The Gardens Mall

Cara Mudah Ke Mid Valley Megamall & The Gardens Mall | Cara Mudah Ke Mid Valley Megamall | Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Memandangkan Momi ni pengunjung setia ke Mid Valley Megamall (sebab nak main Pokemon GO) , jadi Momi nak kongsikan dengan anda cara mudah ke Mid Valley Megamall dan  The Gardens Mall. Jika dulu hanya ada bas dan KTM sahaja, tapi sekarang lebih mudah dengan beberapa alternatif lain untuk ke Mid Valley Megamall dan The Gardens Mall.

Cara Ke Mid Valley Megamall Menaiki LRT
Cara terbaru ke Mid Valley Megamall kini lebih mudah dengan menaiki LRT. Laluan baru telah dibuka untuk pengguna LRT jika anda berhenti di stesen Abdullah Hukum. Jejantas dari Stesen LRT Abdullah Hukum sepanjang 70 meter itu dibuka bermula jam 6.00 pagi hingga 1.00 pagi setiap hari.

Cara Ke Mid Valley Megamall Menaiki Bas
Untuk menaiki bas, anda boleh naik bas RapidKL : 500, 650, 781 dan 822. Selain itu, Mid Valley Megamall juga menyediakan bus Shuttle mengikut jadual yang disediakan dibawah dan mengikut keadaan trafik : 

Bas Shuttle Percuma (Isnin - Khamis)
Setiap 30 minit

Dari Stesen LRT Bangsar
Bas Pertama : 8.05 pagi
Bas Terakhir : 10.40 malam

Dari Mid Valley Megamall
Bas Pertama : 8.10 pagi
Bas Terakhir : 10.45 malam

Tiada perkhidmatan shuttle pada waktu ini :
10.55 pagi – 11.25 pagi
3.10 petang – 4.10 petang
7.30 malam – 8.00 malam

Bas Shuttle Percuma (Jumaat - Ahad)
Setiap 30 minit

Dari Stesen LRT Bangsar
Bas Pertama : 8.05 pagi
Bas Terakhir : 10.50 malam

Dari Mid Valley Megamall
Bas Pertama : 8.10 pagi
Bas Terakhir : 10.55 malam

Tiada perkhidmatan shuttle pada waktu ini :
10.55 pagi – 11.25 pagi
2.45 petang – 3.45 petang
7.15 malam – 7.45 malam

Cara Ke Mid Valley Megamall Menaiki Keretapi
Jika anda dari Sentul, Rawang dan Seremban, lebih mudah jika anda menaiki Keretapi KTM Berhad dan berhenti di stesen Mid Valley atau stesen Abdullah Hukum.

Haa.. mudah kan? Lepas ni tak perlu pening-pening nak ke Mid Valley, risau tiada parking dan sebagainya. Sekarang lebih mudah dan senang untuk ke Mid Valley Megamall. Harap info ini dapat membantu anda. Terima kasih.


Nak Travel Ke Mana? Momi Pilih 3 Lokasi Menarik Untuk Bercuti
Nak Travel Ke Mana? Momi Pilih 3 Lokasi Menarik Untuk Bercuti

Nak Travel Ke Mana? Momi Pilih 3 Lokasi Menarik Untuk Bercuti | Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Tetiba Momi rasa gatal gila kaki nak pergi travel dengan kawan-kawan-kawan. Hari itu kebetulan masa tengah lepak dengan mereka, ada kawan suggest nak pergi travel ramai-ramai. Memandangkan sudah lama tak jumpa, inilah masanya nak bincang nak pergi travel mana. Jadi Momi cuba buka laman web Traveloka untuk book cheap Emirates flight tickets. Tetiba rasa nak naik flight international ya hahhaa.

Ada juga kawan-kawan yang suggest tengok scoot online booking juga. Not bad jugalah sebenarnya harga tiketnya. Nak kata mahal sangat pun tak juga, nak kata terlalu murah pun tak juga. Dia macam in the middle lah. Lepas tu, beria-ria cari flight, kami tak tahu kemana lokasi yang kami nak pergi. Jadi mereka suruh Momi pilih lokasi menarik untuk kami travel. Momi terus terlintas beberapa negara yang best untuk pergi jalan-jalan dan 'food hunting'. Tanpa berfikir panjang, Momi terus google tempat-tempat yang menarik untuk pergi bercuti tetapi masih 'affordable' untuk kami yang jenis low cost bajet travellers. Jom tengok 3 lokasi pilihan Momi : 

Hatyai, Thailand
Bagi pendapat peribadi Momi, Hatyai ini merupakan syurga makanan. Kalau memang target untuk foodhunting memang bestlah kalau datang sini. Tetapi kalau target untuk buat aktiviti-aktiviti yang lain, ia kurang sesuai sebab tak banyak tempah menarik yang boleh kita beraktiviti selain makan dan membeli-belah. Antara tempat makanan yang wajib pergi kalau datang Hatyai ni ialah Dimsum Chibura, Khlong Hae Floating Market, Asean Night Market dan Lee Garden Market.

Nak Travel Ke Mana? Momi Pilih 3 Lokasi Menarik Untuk Bercuti
Khlong Hae Floating Market
Sumber : ieyra.com

Kawan-kawan yang pernah pergi ada cakap, kalau dah sampai Hatyai, tak pergi tempat tempat ni memang rugi sangat dan kalau nak ke Hatyai elakkan untuk pergi hari Isnin, sebab banyak tempat tutup hari tersebut. Waktu yang terbaik untuk pergi adalah hari Khamis sampai Sabtu ataupun yang selalu orang pergi Jumaat sampai Ahad. Kenapa kena pergi hari-hari ni sahaja? Sebab Khlong Hae Floating Market tu buka Jumaat sampai Ahad sahaja. Kalau pergi hari lain, memang tak dapat pergilah nanti. Hah lagi satu makanan yang memang wajib cuba kat sana kerabu maggi, pulut mangga, pancake pisang, aiskrim kelapa dan air green tea. Ahh bestnya kalau dapat pergi sekarang haha.

Yogjakarta, Indonesia
Yogjakarta sememangnya tempat yang famous juga dalam kalangan rakyat Malaysia sebab ia adalah syurga membeli-belah dengan harga yang sangat murah. Jadi kalau memang ada niat nak shopping barang seperti beg dan baju tu boleh lah datang sini. Selain shopping banyak sebenarnya yang kita boleh buat kalau sampai sini sebab banyak tempat yang boleh kita kunjungi tidak kira waktu siang ataupun malam. Antara tempat yang popular ialah Candi Borubudur, Taman Negara Kalibiru, Gunung Merapi, Jalan Malioboro, Puncak Becici, Hutan Pinus Pengger dan Pantai Timan.

Nak Travel Ke Mana? Momi Pilih 3 Lokasi Menarik Untuk Bercuti
Cantiknya Candi Borubudur!
Sumber gambar : mekonie.com
Sebenarnya banyak lagi tempat, tetapi ini adalah antara yang terkenal dan orang selalu pergi. Orang kata dekat Pantai Timang ada jual lobster yang harganya sangat berbaloi memang kena cubalah kalau pergi sini kan. Haa lagi satu kalau suka aktiviti air, Gua Pindul memang kena masuk dalam senarai nanti. Jadi Yogyakarta ini memang best sebab kita boleh buat banyak benda selain daripada food hunting semata-mata. Makanan tak perlu risau, sebab makanan halal ada dimana-mana dan kita hanya pilih yang mana suka. Momi kalau pergi sini memang nak cuba kopi arang dengan kopi luwak sebab kawan-kawan yang pergi kata rugi kalau tak cuba.

Nak Travel Ke Mana? Momi Pilih 3 Lokasi Menarik Untuk Bercuti
Nice juga bergambar dekat Puncak Becici.Sumber gambar : ieyra.com
Ho Chi Minh, Vietnam
Bagi Momi, kalau memang target nak bercuti secara yang lebih relaks, Ho Chi Minh adalah satu tempat yang agak sesuai untuk pergi. Sebab apa ia sesuai? kerana terdapat pelbagai tempat yang boleh kita lawati seperti Cu Chi Tunnel, War Remnants Museum, Central Post Office dan Bitexco Financial Tower. Tempat-tempat ini merupakan antara tempat yang menjadi tumpuan pelancong kalau datang ke Ho Chi Minh. Sekiranya, nak lari daripada kesibukan bandar, boleh pergi ke Rin Rin Park. Walaupun tempatnya kecil tetapi ia memberikan ketenangan pada kita dengan melihat keindahan ciptaan Tuhan.

Jadi inilah 3 lokasi yang Momi dah buat shortlisted. Momi yakin kawan-kawan akan pilih Yogyakarta untuk travel kali ni. Sebabnya, dekat situ je boleh buat pelbagai jenis aktiviti bersama-sama. Tetapi macam ada kemungkinan diorang pilih Hatyai sebab dah semuanya hantu makan ya haha. Kita tunggu dan lihat sahaja lokasi yang mereka akan pilih nanti.

November 23, 2019

Nak Travel Ke Mana? Momi Pilih 3 Lokasi Menarik Untuk Bercuti

Nak Travel Ke Mana? Momi Pilih 3 Lokasi Menarik Untuk Bercuti
Nak Travel Ke Mana? Momi Pilih 3 Lokasi Menarik Untuk Bercuti

Nak Travel Ke Mana? Momi Pilih 3 Lokasi Menarik Untuk Bercuti | Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Tetiba Momi rasa gatal gila kaki nak pergi travel dengan kawan-kawan-kawan. Hari itu kebetulan masa tengah lepak dengan mereka, ada kawan suggest nak pergi travel ramai-ramai. Memandangkan sudah lama tak jumpa, inilah masanya nak bincang nak pergi travel mana. Jadi Momi cuba buka laman web Traveloka untuk book cheap Emirates flight tickets. Tetiba rasa nak naik flight international ya hahhaa.

Ada juga kawan-kawan yang suggest tengok scoot online booking juga. Not bad jugalah sebenarnya harga tiketnya. Nak kata mahal sangat pun tak juga, nak kata terlalu murah pun tak juga. Dia macam in the middle lah. Lepas tu, beria-ria cari flight, kami tak tahu kemana lokasi yang kami nak pergi. Jadi mereka suruh Momi pilih lokasi menarik untuk kami travel. Momi terus terlintas beberapa negara yang best untuk pergi jalan-jalan dan 'food hunting'. Tanpa berfikir panjang, Momi terus google tempat-tempat yang menarik untuk pergi bercuti tetapi masih 'affordable' untuk kami yang jenis low cost bajet travellers. Jom tengok 3 lokasi pilihan Momi : 

Hatyai, Thailand
Bagi pendapat peribadi Momi, Hatyai ini merupakan syurga makanan. Kalau memang target untuk foodhunting memang bestlah kalau datang sini. Tetapi kalau target untuk buat aktiviti-aktiviti yang lain, ia kurang sesuai sebab tak banyak tempah menarik yang boleh kita beraktiviti selain makan dan membeli-belah. Antara tempat makanan yang wajib pergi kalau datang Hatyai ni ialah Dimsum Chibura, Khlong Hae Floating Market, Asean Night Market dan Lee Garden Market.

Nak Travel Ke Mana? Momi Pilih 3 Lokasi Menarik Untuk Bercuti
Khlong Hae Floating Market
Sumber : ieyra.com

Kawan-kawan yang pernah pergi ada cakap, kalau dah sampai Hatyai, tak pergi tempat tempat ni memang rugi sangat dan kalau nak ke Hatyai elakkan untuk pergi hari Isnin, sebab banyak tempat tutup hari tersebut. Waktu yang terbaik untuk pergi adalah hari Khamis sampai Sabtu ataupun yang selalu orang pergi Jumaat sampai Ahad. Kenapa kena pergi hari-hari ni sahaja? Sebab Khlong Hae Floating Market tu buka Jumaat sampai Ahad sahaja. Kalau pergi hari lain, memang tak dapat pergilah nanti. Hah lagi satu makanan yang memang wajib cuba kat sana kerabu maggi, pulut mangga, pancake pisang, aiskrim kelapa dan air green tea. Ahh bestnya kalau dapat pergi sekarang haha.

Yogjakarta, Indonesia
Yogjakarta sememangnya tempat yang famous juga dalam kalangan rakyat Malaysia sebab ia adalah syurga membeli-belah dengan harga yang sangat murah. Jadi kalau memang ada niat nak shopping barang seperti beg dan baju tu boleh lah datang sini. Selain shopping banyak sebenarnya yang kita boleh buat kalau sampai sini sebab banyak tempat yang boleh kita kunjungi tidak kira waktu siang ataupun malam. Antara tempat yang popular ialah Candi Borubudur, Taman Negara Kalibiru, Gunung Merapi, Jalan Malioboro, Puncak Becici, Hutan Pinus Pengger dan Pantai Timan.

Nak Travel Ke Mana? Momi Pilih 3 Lokasi Menarik Untuk Bercuti
Cantiknya Candi Borubudur!
Sumber gambar : mekonie.com
Sebenarnya banyak lagi tempat, tetapi ini adalah antara yang terkenal dan orang selalu pergi. Orang kata dekat Pantai Timang ada jual lobster yang harganya sangat berbaloi memang kena cubalah kalau pergi sini kan. Haa lagi satu kalau suka aktiviti air, Gua Pindul memang kena masuk dalam senarai nanti. Jadi Yogyakarta ini memang best sebab kita boleh buat banyak benda selain daripada food hunting semata-mata. Makanan tak perlu risau, sebab makanan halal ada dimana-mana dan kita hanya pilih yang mana suka. Momi kalau pergi sini memang nak cuba kopi arang dengan kopi luwak sebab kawan-kawan yang pergi kata rugi kalau tak cuba.

Nak Travel Ke Mana? Momi Pilih 3 Lokasi Menarik Untuk Bercuti
Nice juga bergambar dekat Puncak Becici.Sumber gambar : ieyra.com
Ho Chi Minh, Vietnam
Bagi Momi, kalau memang target nak bercuti secara yang lebih relaks, Ho Chi Minh adalah satu tempat yang agak sesuai untuk pergi. Sebab apa ia sesuai? kerana terdapat pelbagai tempat yang boleh kita lawati seperti Cu Chi Tunnel, War Remnants Museum, Central Post Office dan Bitexco Financial Tower. Tempat-tempat ini merupakan antara tempat yang menjadi tumpuan pelancong kalau datang ke Ho Chi Minh. Sekiranya, nak lari daripada kesibukan bandar, boleh pergi ke Rin Rin Park. Walaupun tempatnya kecil tetapi ia memberikan ketenangan pada kita dengan melihat keindahan ciptaan Tuhan.

Jadi inilah 3 lokasi yang Momi dah buat shortlisted. Momi yakin kawan-kawan akan pilih Yogyakarta untuk travel kali ni. Sebabnya, dekat situ je boleh buat pelbagai jenis aktiviti bersama-sama. Tetapi macam ada kemungkinan diorang pilih Hatyai sebab dah semuanya hantu makan ya haha. Kita tunggu dan lihat sahaja lokasi yang mereka akan pilih nanti.

Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang
Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang

Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang | Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Sambil-sambil mencuri masa sekejap lari dari kesibukan kota, Momi dan rakan-rakan menginap 2 hari 1 malam di Dorsett Grand Subang. Rupanya ada promosi terbaru dekat hotel Dorsett dimana anda boleh menginap di hotel Dorsett selama 26 jam (biasa 22-24 Jam) atau memilih dari enam pilihan untuk Dorsett 3 Wishes. Apakah yang menariknya promosi terbaru ini, mari sambung baca.

Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang
Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang

26-Hour Full Stay
Salah satu kelainan yang hotel Dorsett adakan ialah penginapan selama 26 jam. Menariknya, masa untuk check-in yang fleksibel (bila-bila masa) dan penginapan 26 jam yang lengkap - untuk dipadankan. Jika anda check-in pada jam 8.00 malam, anda boleh menggunakan keseluruhan 26 jam dan 'check-out' pada jam 10.00 malam keesokan harinya. Seriuslah? Promosi ini hanya di hotel Dorsett sekitar Kuala Lumpur : Dorsett Grand Subang, Dorsett Sri Hartamas dan Dorsett Kuala Lumpur. 

Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang
Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang

Penginapan penuh selama 26 jam disediakan secara eksklusif untuk mereka yang menempah melalui laman web hotel rasmi dan boleh digunakan untuk semua jenis bilik. Masa daftar masuk dan keluar yang fleksibel tertakluk kepada ketersediaan bilik. Untuk pengetahuan anda, penetapan masa daftar masuk dan keluar mestilah dibuat sekurang-kurangnya 72 jam sebelum anda tiba di hotel. 

Jika bilik belum tersedia (penuh), bagasi boleh disimpan di concierge sehingga check-in dan juga selepas check-out. Masa daftar masuk normal adalah 2 petang dan daftar keluar ialah 12 tengah hari. Tawaran ini tidak boleh digunakan untuk check-in awal atau check-out lewat. Untuk maklumat lanjut, sila layari Dorsett Grand Subang - 26 Hours Stay.

Dorsett 3 Wishes
Selain dari promosi penginapan selama 26 jam, Dorsett Hotel juga memperkenalkan pakej Dorsett 3 Wishes baru-baru ini. Untuk tetamu yang menempah bilik Dorsett secara langsung melalui laman web rasmi Dorsett Grand Subang, mereka bukan sehaja menikmati 25% dari Best Available Rate (BAR); mereka juga boleh memilih mana-mana 3 permintaan dari 6 pilihan seperti yang berikut:
  • Sarapan percuma untuk 2 orang di Terazza Brasserie (Harian).
  • Menaik taraf bilik percuma ke Bilik Deluxe setiap penginapan.
  • Perkhidmatan Iron percuma 2 pakaian setiap penginapan.
  • Dorsett Mocktail percuma dari jam 5 petang - 8 malam untuk 2 orang di Piano Lounge setiap penginapan.
  • Satu kanisten Dorsett Signature Cookies percuma untuk setiap penginapan
  • Perkhidmatan Satu Minibar percuma setiap penginapan, tertakluk kepada minimum 2 malam menginap
Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang
Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang

Pakej ini sah untuk tempahan melalui laman web rasmi hotel dan tertakluk kepada Terma & Syarat. Pengurusan hotel berhak untuk meminda, memadam dan / atau menggantikan tawaran / pakej tanpa notis terlebih dahulu. Promosi ini sah dari sekarang sehingga 31 Disember 2021. Untuk maklumat lanjut, sila layari Dorsett Grand Subang - Dorsett 3 Wishes.

Vlog Dorsett Grand Subang
Ikuti kisah Momi menginap di hotel Dorsett Grand Subang selama 2 hari 1 malam dalam vlog. Apakah Dorsett 3 Wishes yang Momi pilih sepanjang penginapan? Jom tengok pengalaman penuh selama 26 jam di Dorsett Grand Subang.

Vlog Dorsett Grand Subang Part 1


Vlog Dorsett Grand Subang Part 2



Vlog Dorsett Grand Subang Part 3



Dorsett 3 Wishes Pilihan Momi
Susahnya nak pilih sebab ada 6 pilihan tau untuk Dorsett 3 Wishes ini, jadi Momi telah memilih 3 wishes yang menarik untuk ditunaikan oleh Dorsett Grand Subang.

1. Menaik taraf bilik percuma ke Bilik Deluxe setiap penginapan.

Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang
Duluxe Room Dorsett Grand Subang

Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang
Duluxe Room Dorsett Grand Subang

Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang
Duluxe Room Dorsett Grand Subang

2. Dorsett Mocktail percuma dari jam 5 petang - 8 malam untuk 2 orang di Piano Lounge setiap penginapan.

Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang
Mocktail Di Piano Lounge

3. Satu kanisten Dorsett Signature Cookies percuma untuk setiap penginapan

Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang
Signature Cookies


Untuk maklumat lanjut dan tempahan mengenai Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Hotel Dorsett sila hubungi 03 5031 6060. Jangan lupa ikuti sosial media Dorsett Grand Subang  di Facebook dan Instagram. Enjoyss!

July 03, 2019

Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang

Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang
Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang

Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang | Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Sambil-sambil mencuri masa sekejap lari dari kesibukan kota, Momi dan rakan-rakan menginap 2 hari 1 malam di Dorsett Grand Subang. Rupanya ada promosi terbaru dekat hotel Dorsett dimana anda boleh menginap di hotel Dorsett selama 26 jam (biasa 22-24 Jam) atau memilih dari enam pilihan untuk Dorsett 3 Wishes. Apakah yang menariknya promosi terbaru ini, mari sambung baca.

Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang
Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang

26-Hour Full Stay
Salah satu kelainan yang hotel Dorsett adakan ialah penginapan selama 26 jam. Menariknya, masa untuk check-in yang fleksibel (bila-bila masa) dan penginapan 26 jam yang lengkap - untuk dipadankan. Jika anda check-in pada jam 8.00 malam, anda boleh menggunakan keseluruhan 26 jam dan 'check-out' pada jam 10.00 malam keesokan harinya. Seriuslah? Promosi ini hanya di hotel Dorsett sekitar Kuala Lumpur : Dorsett Grand Subang, Dorsett Sri Hartamas dan Dorsett Kuala Lumpur. 

Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang
Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang

Penginapan penuh selama 26 jam disediakan secara eksklusif untuk mereka yang menempah melalui laman web hotel rasmi dan boleh digunakan untuk semua jenis bilik. Masa daftar masuk dan keluar yang fleksibel tertakluk kepada ketersediaan bilik. Untuk pengetahuan anda, penetapan masa daftar masuk dan keluar mestilah dibuat sekurang-kurangnya 72 jam sebelum anda tiba di hotel. 

Jika bilik belum tersedia (penuh), bagasi boleh disimpan di concierge sehingga check-in dan juga selepas check-out. Masa daftar masuk normal adalah 2 petang dan daftar keluar ialah 12 tengah hari. Tawaran ini tidak boleh digunakan untuk check-in awal atau check-out lewat. Untuk maklumat lanjut, sila layari Dorsett Grand Subang - 26 Hours Stay.

Dorsett 3 Wishes
Selain dari promosi penginapan selama 26 jam, Dorsett Hotel juga memperkenalkan pakej Dorsett 3 Wishes baru-baru ini. Untuk tetamu yang menempah bilik Dorsett secara langsung melalui laman web rasmi Dorsett Grand Subang, mereka bukan sehaja menikmati 25% dari Best Available Rate (BAR); mereka juga boleh memilih mana-mana 3 permintaan dari 6 pilihan seperti yang berikut:
  • Sarapan percuma untuk 2 orang di Terazza Brasserie (Harian).
  • Menaik taraf bilik percuma ke Bilik Deluxe setiap penginapan.
  • Perkhidmatan Iron percuma 2 pakaian setiap penginapan.
  • Dorsett Mocktail percuma dari jam 5 petang - 8 malam untuk 2 orang di Piano Lounge setiap penginapan.
  • Satu kanisten Dorsett Signature Cookies percuma untuk setiap penginapan
  • Perkhidmatan Satu Minibar percuma setiap penginapan, tertakluk kepada minimum 2 malam menginap
Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang
Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang

Pakej ini sah untuk tempahan melalui laman web rasmi hotel dan tertakluk kepada Terma & Syarat. Pengurusan hotel berhak untuk meminda, memadam dan / atau menggantikan tawaran / pakej tanpa notis terlebih dahulu. Promosi ini sah dari sekarang sehingga 31 Disember 2021. Untuk maklumat lanjut, sila layari Dorsett Grand Subang - Dorsett 3 Wishes.

Vlog Dorsett Grand Subang
Ikuti kisah Momi menginap di hotel Dorsett Grand Subang selama 2 hari 1 malam dalam vlog. Apakah Dorsett 3 Wishes yang Momi pilih sepanjang penginapan? Jom tengok pengalaman penuh selama 26 jam di Dorsett Grand Subang.

Vlog Dorsett Grand Subang Part 1


Vlog Dorsett Grand Subang Part 2



Vlog Dorsett Grand Subang Part 3



Dorsett 3 Wishes Pilihan Momi
Susahnya nak pilih sebab ada 6 pilihan tau untuk Dorsett 3 Wishes ini, jadi Momi telah memilih 3 wishes yang menarik untuk ditunaikan oleh Dorsett Grand Subang.

1. Menaik taraf bilik percuma ke Bilik Deluxe setiap penginapan.

Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang
Duluxe Room Dorsett Grand Subang

Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang
Duluxe Room Dorsett Grand Subang

Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang
Duluxe Room Dorsett Grand Subang

2. Dorsett Mocktail percuma dari jam 5 petang - 8 malam untuk 2 orang di Piano Lounge setiap penginapan.

Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang
Mocktail Di Piano Lounge

3. Satu kanisten Dorsett Signature Cookies percuma untuk setiap penginapan

Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang
Signature Cookies


Untuk maklumat lanjut dan tempahan mengenai Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Hotel Dorsett sila hubungi 03 5031 6060. Jangan lupa ikuti sosial media Dorsett Grand Subang  di Facebook dan Instagram. Enjoyss!

Ombak Cafe, Pulau Perhentian
Ombak Cafe, Pulau Perhentian 

Ombak Cafe, Pulau Perhentian | Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Sebelum ini Momi ada kongsikan anda tentang "Ombak Dive Resort" di Pulau Perhentian. Kalau anda berada di Pulau Perhentian Kecil, mesti nak cari tempat makan yang best dekat sekitarnya kan? Semasa menginap dekat sana, kami tak perlu susah untuk mencari makanan sebab ada Ombak Cafe dekat Ombak Dive Resort. Entri ini Momi nak kongsikan kepada anda menu yang menarik yang dihidangkan dekat Ombak Cafe ini.

Ombak Cafe, Pulau Perhentian
Ombak Cafe, Pulau Perhentian 

Menu Di Ombak Cafe
Disebabkan malas nak berjalan jauh, jadi kami menghabiskan 3 hari 2 malam untuk makan di Ombak Cafe sahaja dari sarapan pagi, makan tengah hari, minum petang dan makan malam. Memang telan air liur melihat menu-menu yang terdapat dekat Ombak Cafe ini sampai tak tahu nak pilih mana satu untuk makan. Jadi Momi nak kongsikan beberapa hidangan yang sering dipesan jika pengunjung ke Ombak Cafe :

Makanan
Antara menu makanan yang terdapat dekat Ombak Cafe ialah 'Grilled Lamb Shoulder', 'Plain Naan with Tandoori Quarter Chicken', 'Ombak Fried Seafood Noodle', 'Red Tom Yam Noodle Seafood Soup', 'Fried Rice Seafood', 'Mix Half Dozen Satay', 'Seafood Pattaya Fried Rice', 'Beef Pattaya Fried Rice' dan 'Fish Curry with Steam Rice'. Oh ya, dekat Ombak Cafe ini juga dihidangkan roti dan pastri yang dibuat khas dari dapur Ombak Cafe.

Ombak Cafe, Pulau Perhentian
Grilled Lamb Shoulder
RM 45

Ombak Cafe, Pulau Perhentian
Plain Naan with Tandoori Quarter Chicken
RM 30

Ombak Cafe, Pulau Perhentian
Ombak Fried Seafood Noodle
RM 28

Ombak Cafe, Pulau Perhentian
Red Tom Yam Noodle Seafood Soup
RM 28
Ombak Cafe, Pulau Perhentian
Chicken Parmigiano
RM 38

Ombak Cafe, Pulau Perhentian
Mix Half Dozen Satay
RM 23

Ombak Cafe, Pulau Perhentian
Seafood Pattaya Fried Rice
RM 28

Ombak Cafe, Pulau Perhentian
Fish Curry with Steam Rice
RM 24
Ombak Cafe, Pulau Perhentian
All Bread and Bun
RM 4

Minuman
Satu lagi yang menarik dekat Ombak Cafe ini adalah Mocktailnya. Ada pelbagai Mocktail yang anda boleh rasai dekat sini, antaranya 'Designated Appletini', 'Mid Summer Dream', 'Sunrise', 'Virgin Pina Colada' dan 'Deep Blue'. Kesemua Mocktail ini berharga RM20. Seterusnya, jangan risau buat penggemar minuman panas, di Ombak Cafe turut dihidangkan 'Nescafe Tarik' dan 'Teh Tarik' dalam gelas besar. Memang terbaik! hehe.

Ombak Cafe, Pulau Perhentian
Seleksi Mocktail
RM20
Ombak Cafe, Pulau Perhentian
Teh Tarik | Nescafe Tarik
RM 9 | RM10


Set Minum Petang
Saja-saja nak 'feeling' minum petang? Jangan risau, Ombak Cafe turut hidangkan set minum petang. Set minum petang atau 'Afternoon Tea' ini menghidangkan kuih-muih dan kek dalam bekas bertingkat, ala macam hi-tea hotel gitu. Ia termasuk Karipap, Donut Sandwich, Creme Brulee dan Brownies. Tak lengkap rasanya minum petang tanpa air panas kan? Ada Tea Pot untuk minum pagi dan petang yang berharga RM9. Ada pelbagai pilihan teh yang anda boleh cuba, antaranya 'English Breakfast', 'Earl Grey', Green Tea', 'Ceylon Tea', 'Strawberry Sensation', 'Peach & Passion Fruit', 'Jasmine Tea' dan  'Apple Refresh'. Masa untuk minum petang adalah dari pukul 4.30 petang hingga 6.30 petang sahaja.

Ombak Cafe, Pulau Perhentian
Set Minum Petang

Ombak Cafe, Pulau Perhentian
Tea Pot

Ombak Cafe, Pulau Perhentian
Seleksi Kek Ombak Cafe

Ombak Cafe, Pulau Perhentian
Seleksi Kek Ombak Cafe

Ombak Cafe, Pulau Perhentian
Seleksi Kek Ombak Cafe

Wayang Pacak dan 'Fire Show' 
Momi ingin rekomen anda datang ke Ombak Cafe pada waktu makan malam sebab ada beberapa aktiviti menarik anda boleh lakukan selain makan dan membawang haha. Selain dari makanan, Ombak Cafe menyediakan 'Wayang Pacak' untuk hiburan anda semasa menikmati makan malam. Setiap hari akan ada satu filem yang akan ditayangkan dekat Wayang Pacak tau.

Bagi anda yang teringin nak tengok 'Fire Show', disinilah tempatnya. Penat ya nak menapak berjalan ke Long Beach, jadi janganlah risau ya sebab 'Fire Show' turut membuat persembahan di Ombak Cafe. Persembahan api yang memukau pasti buat anda rasa tak keruan untuk melihat kecantikan 'Fire Show'. Oppps!  'Fire Show' ini hanya ada pada hari Isnin, Rabu, Jumaat dan juga Sabtu pada pukul 7.30 malam. Jadi jangan lupa set masa siap-siap ya guys.

Ombak Cafe, Pulau Perhentian
Fire Show Di Ombak Cafe

Untuk maklumat lanjut mengenai penginapan, pakej dan makanan di Ombak Dive Resort dan Ombak Cafe, sila layari laman web Ombak Dive Resort. Jangan lupa ikuti perkembangan mereka di Facebook dan Instagram ya. Sebarang pertanyaan anda boleh hubungi mereka di talian 019 7911002 atau 09 6911021 atau email ke ombakdiveresort@gmail.com. Selamat bercuti guys!

April 13, 2019

Ombak Cafe, Pulau Perhentian

Ombak Cafe, Pulau Perhentian
Ombak Cafe, Pulau Perhentian 

Ombak Cafe, Pulau Perhentian | Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Sebelum ini Momi ada kongsikan anda tentang "Ombak Dive Resort" di Pulau Perhentian. Kalau anda berada di Pulau Perhentian Kecil, mesti nak cari tempat makan yang best dekat sekitarnya kan? Semasa menginap dekat sana, kami tak perlu susah untuk mencari makanan sebab ada Ombak Cafe dekat Ombak Dive Resort. Entri ini Momi nak kongsikan kepada anda menu yang menarik yang dihidangkan dekat Ombak Cafe ini.

Ombak Cafe, Pulau Perhentian
Ombak Cafe, Pulau Perhentian 

Menu Di Ombak Cafe
Disebabkan malas nak berjalan jauh, jadi kami menghabiskan 3 hari 2 malam untuk makan di Ombak Cafe sahaja dari sarapan pagi, makan tengah hari, minum petang dan makan malam. Memang telan air liur melihat menu-menu yang terdapat dekat Ombak Cafe ini sampai tak tahu nak pilih mana satu untuk makan. Jadi Momi nak kongsikan beberapa hidangan yang sering dipesan jika pengunjung ke Ombak Cafe :

Makanan
Antara menu makanan yang terdapat dekat Ombak Cafe ialah 'Grilled Lamb Shoulder', 'Plain Naan with Tandoori Quarter Chicken', 'Ombak Fried Seafood Noodle', 'Red Tom Yam Noodle Seafood Soup', 'Fried Rice Seafood', 'Mix Half Dozen Satay', 'Seafood Pattaya Fried Rice', 'Beef Pattaya Fried Rice' dan 'Fish Curry with Steam Rice'. Oh ya, dekat Ombak Cafe ini juga dihidangkan roti dan pastri yang dibuat khas dari dapur Ombak Cafe.

Ombak Cafe, Pulau Perhentian
Grilled Lamb Shoulder
RM 45

Ombak Cafe, Pulau Perhentian
Plain Naan with Tandoori Quarter Chicken
RM 30

Ombak Cafe, Pulau Perhentian
Ombak Fried Seafood Noodle
RM 28

Ombak Cafe, Pulau Perhentian
Red Tom Yam Noodle Seafood Soup
RM 28
Ombak Cafe, Pulau Perhentian
Chicken Parmigiano
RM 38

Ombak Cafe, Pulau Perhentian
Mix Half Dozen Satay
RM 23

Ombak Cafe, Pulau Perhentian
Seafood Pattaya Fried Rice
RM 28

Ombak Cafe, Pulau Perhentian
Fish Curry with Steam Rice
RM 24
Ombak Cafe, Pulau Perhentian
All Bread and Bun
RM 4

Minuman
Satu lagi yang menarik dekat Ombak Cafe ini adalah Mocktailnya. Ada pelbagai Mocktail yang anda boleh rasai dekat sini, antaranya 'Designated Appletini', 'Mid Summer Dream', 'Sunrise', 'Virgin Pina Colada' dan 'Deep Blue'. Kesemua Mocktail ini berharga RM20. Seterusnya, jangan risau buat penggemar minuman panas, di Ombak Cafe turut dihidangkan 'Nescafe Tarik' dan 'Teh Tarik' dalam gelas besar. Memang terbaik! hehe.

Ombak Cafe, Pulau Perhentian
Seleksi Mocktail
RM20
Ombak Cafe, Pulau Perhentian
Teh Tarik | Nescafe Tarik
RM 9 | RM10


Set Minum Petang
Saja-saja nak 'feeling' minum petang? Jangan risau, Ombak Cafe turut hidangkan set minum petang. Set minum petang atau 'Afternoon Tea' ini menghidangkan kuih-muih dan kek dalam bekas bertingkat, ala macam hi-tea hotel gitu. Ia termasuk Karipap, Donut Sandwich, Creme Brulee dan Brownies. Tak lengkap rasanya minum petang tanpa air panas kan? Ada Tea Pot untuk minum pagi dan petang yang berharga RM9. Ada pelbagai pilihan teh yang anda boleh cuba, antaranya 'English Breakfast', 'Earl Grey', Green Tea', 'Ceylon Tea', 'Strawberry Sensation', 'Peach & Passion Fruit', 'Jasmine Tea' dan  'Apple Refresh'. Masa untuk minum petang adalah dari pukul 4.30 petang hingga 6.30 petang sahaja.

Ombak Cafe, Pulau Perhentian
Set Minum Petang

Ombak Cafe, Pulau Perhentian
Tea Pot

Ombak Cafe, Pulau Perhentian
Seleksi Kek Ombak Cafe

Ombak Cafe, Pulau Perhentian
Seleksi Kek Ombak Cafe

Ombak Cafe, Pulau Perhentian
Seleksi Kek Ombak Cafe

Wayang Pacak dan 'Fire Show' 
Momi ingin rekomen anda datang ke Ombak Cafe pada waktu makan malam sebab ada beberapa aktiviti menarik anda boleh lakukan selain makan dan membawang haha. Selain dari makanan, Ombak Cafe menyediakan 'Wayang Pacak' untuk hiburan anda semasa menikmati makan malam. Setiap hari akan ada satu filem yang akan ditayangkan dekat Wayang Pacak tau.

Bagi anda yang teringin nak tengok 'Fire Show', disinilah tempatnya. Penat ya nak menapak berjalan ke Long Beach, jadi janganlah risau ya sebab 'Fire Show' turut membuat persembahan di Ombak Cafe. Persembahan api yang memukau pasti buat anda rasa tak keruan untuk melihat kecantikan 'Fire Show'. Oppps!  'Fire Show' ini hanya ada pada hari Isnin, Rabu, Jumaat dan juga Sabtu pada pukul 7.30 malam. Jadi jangan lupa set masa siap-siap ya guys.

Ombak Cafe, Pulau Perhentian
Fire Show Di Ombak Cafe

Untuk maklumat lanjut mengenai penginapan, pakej dan makanan di Ombak Dive Resort dan Ombak Cafe, sila layari laman web Ombak Dive Resort. Jangan lupa ikuti perkembangan mereka di Facebook dan Instagram ya. Sebarang pertanyaan anda boleh hubungi mereka di talian 019 7911002 atau 09 6911021 atau email ke ombakdiveresort@gmail.com. Selamat bercuti guys!

Ombak Dive Resort, Pulau Perhentian
Ombak Dive Resort, Pulau Perhentian

Ombak Dive Resort, Pulau Perhentian | Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Lamanya rasa tak pergi bercuti dekat tepi pantai. Kebetulan, baru-baru ini Momi berkesempatan untuk bercuti bersama rakan-rakan. Destinasi percutian yang Momi dan rakan-rakan pilih adalah Pulau Perhentian, Terengganu. Banyak sebenarnya resort yang terdapat dipantai Pulau Perhentian Kecil ini. Nak tahu Momi menginap dimana selama 3 hari 2 malam? Jom sambung baca.

Ombak Dive Resort, Pulau Perhentian
Ombak Dive Resort, Pulau Perhentian
Kuala Lumpur Ke Pulau Perhentian Kecil
Dari Kuala Lumpur, kami menaiki flight ke Kota Bahru. Kami tiba di Lapangan Terbang Sultan Ismail Petra, Kota Bahru dalam pukul 7.45 pagi. Kami menaiki van dari company Seven Seas yang berharga RM25/seorang. Jarak dari Lapangan Terbang Sultan Ismail Petra, Kota Bahru ke Jeti Kuala Besut adalah 57 km dan mengambil masa dalam 1 jam perjalanan tau. Perjalanan dari Jeti Kuala Besut ke Pulau Perhentian Kecil dengan menaiki bot laju adalah selama 40 hingga 45 minit. Serius naik boat sangat mendebarkan ya lagi-lagi ombak tengah kuat, hampir terbang rasanya haha.

Ombak Dive Resort, Pulau Perhentian
Ombak Dive Resort, Pulau Perhentian

Ombak Dive Resort
Alhamdulillah, kami selamat sampai ke Jeti Teluk Aur. Dekat mana Momi dan kawan-kawan nak menginap selama 3 hari 2 malam dekat Pulau Perhentian ? Kami menginap dekat Ombak Dive Resort. Menariknya Jeti Teluk Aur ini sangat dekat dengan Ombak Dive Resort tau, jadi anda tak perlu risau nak bawa luggage hehe. First impression tentang Ombak Dive Resort ialah esklusif dan classy.

Ombak Dive Resort, Pulau Perhentian
Ombak Dive Resort, Pulau Perhentian

Ombak Dive Resort, Pulau Perhentian
Ombak Dive Resort, Pulau Perhentian

Setibanya di Ombak Dive Resort, kami disambut mesra oleh staff disana dengan welcome drink, hilang rasa penat seketika.  Memandangkan kami tiba awal dari sepatutnya, jadi kami dijamu dengan beberapa hidangan untuk makan tengah hari di Ombak Cafe, sementara menunggu bilik kami siap. Haa perut sudah kenyang, bilik sudah siap apa lagi, marilah kita masuk bilik sambil melihat sekitar  Ombak Dive Resort ini.

Ombak Dive Resort, Pulau Perhentian
Quadraple Sharing Room Ombak Dive Resort

Ombak Dive Resort, Pulau Perhentian
Quadraple Sharing Room Ombak Dive Resort

Bilik kami paling hadapan sekali, iaitu Quadruple Sharing Rooms. Bilik ini dilengkapi dengan penghawa dingin, kipas siling, meja tulis dan kerusi, LCD TV, tandas, pemanas air dan mini-fridge. Rasanya bilik ini sangat sesuai untuk mereka yang berkeluarga atau rakan-rakan sebab besar dan sangat selesa. Momi bersama tiga orang rakan yang lain memang puas hati dengan persekitaran bilik ini. Oh ya selain itu, di Ombak Dive Resort ini juga terdapat Single Room, Twin Room dan Executive Suits Room. Berikut adalah senarai pakej di Ombak Dive Resort :

4 hari 3 malam Snorkeling Package = RM 955 per pax
3 hari 2 malam Snorkeling Package = RM 690 per pax
hari 3 malam Free and Easy Package = RM 865 per pax
hari 2 malam Free and Easy Package = RM 600 per pax 
hari 2 malam Honeymoon Package = RM 695 per pax

Ombak Dive Resort, Pulau Perhentian
Executive Room

Ombak Dive Resort, Pulau Perhentian
Twin Room Ombak Dive Resort

'Romantic Beach'
Bagi anda yang gemar melakukan aktiviti pantai dan snorkeling, di Pulau Perhentian Kecil ini banyak lokasi yang menarik untuk anda terokai. Dekat Ombak Dive Resort ini ada perkhidmatan yang sesuai untuk aktiviti pantai dan snorkeling, lagi-lagi yang teringin nak belajar skuba bolehlah sertai Ombak Divers. Jurulatih pastinya mereka yang profesional dari luar negara tau. Kemudahan dan latihan skuba di sini diiktiraf oleh PADI iaitu satu badan antarabangsa untuk aktiviti sukan laut ini. Ombak Divers turut menyediakan sewaan kelengkapan untuk snorkeling seperti mask, snorkel dan fins.

Ombak Dive Resort, Pulau Perhentian
Ombak Divers

Ombak Dive Resort, Pulau Perhentian
Antara kelengkapan dekat Ombak Divers

Ombak Dive Resort, Pulau Perhentian
Antara kelengkapan dekat Ombak Divers

Dengan menaiki bot, kami dibawa ke salah satu tempat yang sangat sesuai untuk aktiviti pantai dan laut iaitu 'Romantic Beach'. Menariknya, disini ada  22 spot untuk aktiviti pantai dan laut yang boleh anda terokai di Pulau Perhentian. Serius ya, Romantic Beach ini sangat cantik tau dan ia dekat sahaja dengan Ombak Dive Resort. Kalau naik bot tu dalam lebih kurang 10 minit sahaja. Anda pasti terpukau dengan kecantikan Romantic Beach ini, rasa macam nak tinggal lama-lama dekat situ. Dekat sini sesuai untuk anda lakukan aktiviti laut, sambil-sambil mandi dapat tengok ikan lalu dekat dengan anda.

Ombak Dive Resort, Pulau Perhentian
Pose sikit

Ombak Dive Resort, Pulau Perhentian
Love sangat!

Ombak Dive Resort, Pulau Perhentian
Splash!

Ombak Dive Resort, Pulau Perhentian
Snorkeling ke tewww?

Ombak Dive Resort, Pulau Perhentian
Siapa buat ni? Cantiknya hehe.

Ombak Dive Resort, Pulau Perhentian
Bestnya berlari ditepi pantai.

Ombak Cafe
Tidak lengkap kalau menginap dekat sini jika anda tidak cuba makanan yang dihidangkan dekat Ombak Cafe. Momi ada kongsikan tentang makanan yang best dekat Ombak Cafe dalam entri "Ombak Cafe".
Baca Entri : Ombak Cafe.

Momi memang sangat recommend kepada mereka yang inginkan ketenangan dan percutian yang menarik, pastinya di Ombak Dive Resort. Lagi-lagi datang dengan keluarga dan rakan-rakan pasti bakal mencipta memori yang indah disini. Rasa nak repeat lagilah kesini hehe.

Ombak Dive Resort, Pulau Perhentian
Sunset Time Di Pulau Perhentian

Untuk maklumat lanjut mengenai penginapan dan pakej di Ombak Dive Resort, sila layari laman web Ombak Dive Resort. Jangan lupa ikuti perkembangan mereka di Facebook dan Instagram ya. Sebarang pertanyaan anda boleh hubungi mereka di talian 019 7911002 atau 09 6911021 atau email ke ombakdiveresort@gmail.com. Selamat bercuti guys!

April 13, 2019

Ombak Dive Resort, Pulau Perhentian

Ombak Dive Resort, Pulau Perhentian
Ombak Dive Resort, Pulau Perhentian

Ombak Dive Resort, Pulau Perhentian | Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Lamanya rasa tak pergi bercuti dekat tepi pantai. Kebetulan, baru-baru ini Momi berkesempatan untuk bercuti bersama rakan-rakan. Destinasi percutian yang Momi dan rakan-rakan pilih adalah Pulau Perhentian, Terengganu. Banyak sebenarnya resort yang terdapat dipantai Pulau Perhentian Kecil ini. Nak tahu Momi menginap dimana selama 3 hari 2 malam? Jom sambung baca.

Ombak Dive Resort, Pulau Perhentian
Ombak Dive Resort, Pulau Perhentian
Kuala Lumpur Ke Pulau Perhentian Kecil
Dari Kuala Lumpur, kami menaiki flight ke Kota Bahru. Kami tiba di Lapangan Terbang Sultan Ismail Petra, Kota Bahru dalam pukul 7.45 pagi. Kami menaiki van dari company Seven Seas yang berharga RM25/seorang. Jarak dari Lapangan Terbang Sultan Ismail Petra, Kota Bahru ke Jeti Kuala Besut adalah 57 km dan mengambil masa dalam 1 jam perjalanan tau. Perjalanan dari Jeti Kuala Besut ke Pulau Perhentian Kecil dengan menaiki bot laju adalah selama 40 hingga 45 minit. Serius naik boat sangat mendebarkan ya lagi-lagi ombak tengah kuat, hampir terbang rasanya haha.

Ombak Dive Resort, Pulau Perhentian
Ombak Dive Resort, Pulau Perhentian

Ombak Dive Resort
Alhamdulillah, kami selamat sampai ke Jeti Teluk Aur. Dekat mana Momi dan kawan-kawan nak menginap selama 3 hari 2 malam dekat Pulau Perhentian ? Kami menginap dekat Ombak Dive Resort. Menariknya Jeti Teluk Aur ini sangat dekat dengan Ombak Dive Resort tau, jadi anda tak perlu risau nak bawa luggage hehe. First impression tentang Ombak Dive Resort ialah esklusif dan classy.

Ombak Dive Resort, Pulau Perhentian
Ombak Dive Resort, Pulau Perhentian

Ombak Dive Resort, Pulau Perhentian
Ombak Dive Resort, Pulau Perhentian

Setibanya di Ombak Dive Resort, kami disambut mesra oleh staff disana dengan welcome drink, hilang rasa penat seketika.  Memandangkan kami tiba awal dari sepatutnya, jadi kami dijamu dengan beberapa hidangan untuk makan tengah hari di Ombak Cafe, sementara menunggu bilik kami siap. Haa perut sudah kenyang, bilik sudah siap apa lagi, marilah kita masuk bilik sambil melihat sekitar  Ombak Dive Resort ini.

Ombak Dive Resort, Pulau Perhentian
Quadraple Sharing Room Ombak Dive Resort

Ombak Dive Resort, Pulau Perhentian
Quadraple Sharing Room Ombak Dive Resort

Bilik kami paling hadapan sekali, iaitu Quadruple Sharing Rooms. Bilik ini dilengkapi dengan penghawa dingin, kipas siling, meja tulis dan kerusi, LCD TV, tandas, pemanas air dan mini-fridge. Rasanya bilik ini sangat sesuai untuk mereka yang berkeluarga atau rakan-rakan sebab besar dan sangat selesa. Momi bersama tiga orang rakan yang lain memang puas hati dengan persekitaran bilik ini. Oh ya selain itu, di Ombak Dive Resort ini juga terdapat Single Room, Twin Room dan Executive Suits Room. Berikut adalah senarai pakej di Ombak Dive Resort :

4 hari 3 malam Snorkeling Package = RM 955 per pax
3 hari 2 malam Snorkeling Package = RM 690 per pax
hari 3 malam Free and Easy Package = RM 865 per pax
hari 2 malam Free and Easy Package = RM 600 per pax 
hari 2 malam Honeymoon Package = RM 695 per pax

Ombak Dive Resort, Pulau Perhentian
Executive Room

Ombak Dive Resort, Pulau Perhentian
Twin Room Ombak Dive Resort

'Romantic Beach'
Bagi anda yang gemar melakukan aktiviti pantai dan snorkeling, di Pulau Perhentian Kecil ini banyak lokasi yang menarik untuk anda terokai. Dekat Ombak Dive Resort ini ada perkhidmatan yang sesuai untuk aktiviti pantai dan snorkeling, lagi-lagi yang teringin nak belajar skuba bolehlah sertai Ombak Divers. Jurulatih pastinya mereka yang profesional dari luar negara tau. Kemudahan dan latihan skuba di sini diiktiraf oleh PADI iaitu satu badan antarabangsa untuk aktiviti sukan laut ini. Ombak Divers turut menyediakan sewaan kelengkapan untuk snorkeling seperti mask, snorkel dan fins.

Ombak Dive Resort, Pulau Perhentian
Ombak Divers

Ombak Dive Resort, Pulau Perhentian
Antara kelengkapan dekat Ombak Divers

Ombak Dive Resort, Pulau Perhentian
Antara kelengkapan dekat Ombak Divers

Dengan menaiki bot, kami dibawa ke salah satu tempat yang sangat sesuai untuk aktiviti pantai dan laut iaitu 'Romantic Beach'. Menariknya, disini ada  22 spot untuk aktiviti pantai dan laut yang boleh anda terokai di Pulau Perhentian. Serius ya, Romantic Beach ini sangat cantik tau dan ia dekat sahaja dengan Ombak Dive Resort. Kalau naik bot tu dalam lebih kurang 10 minit sahaja. Anda pasti terpukau dengan kecantikan Romantic Beach ini, rasa macam nak tinggal lama-lama dekat situ. Dekat sini sesuai untuk anda lakukan aktiviti laut, sambil-sambil mandi dapat tengok ikan lalu dekat dengan anda.

Ombak Dive Resort, Pulau Perhentian
Pose sikit

Ombak Dive Resort, Pulau Perhentian
Love sangat!

Ombak Dive Resort, Pulau Perhentian
Splash!

Ombak Dive Resort, Pulau Perhentian
Snorkeling ke tewww?

Ombak Dive Resort, Pulau Perhentian
Siapa buat ni? Cantiknya hehe.

Ombak Dive Resort, Pulau Perhentian
Bestnya berlari ditepi pantai.

Ombak Cafe
Tidak lengkap kalau menginap dekat sini jika anda tidak cuba makanan yang dihidangkan dekat Ombak Cafe. Momi ada kongsikan tentang makanan yang best dekat Ombak Cafe dalam entri "Ombak Cafe".
Baca Entri : Ombak Cafe.

Momi memang sangat recommend kepada mereka yang inginkan ketenangan dan percutian yang menarik, pastinya di Ombak Dive Resort. Lagi-lagi datang dengan keluarga dan rakan-rakan pasti bakal mencipta memori yang indah disini. Rasa nak repeat lagilah kesini hehe.

Ombak Dive Resort, Pulau Perhentian
Sunset Time Di Pulau Perhentian

Untuk maklumat lanjut mengenai penginapan dan pakej di Ombak Dive Resort, sila layari laman web Ombak Dive Resort. Jangan lupa ikuti perkembangan mereka di Facebook dan Instagram ya. Sebarang pertanyaan anda boleh hubungi mereka di talian 019 7911002 atau 09 6911021 atau email ke ombakdiveresort@gmail.com. Selamat bercuti guys!