Tengok Wayang

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Baru-baru saya ada cuba tengok wayang D-box dekat GSC Pavilion. Al-kisahnya Abadik nak merasa duduk dekat kerusi D-box tu, so saya pon join sajer. haha Mase tu pulak tengok filem "Kingsman : The Secret Service" (buat kali ke-2), memang awesome! heeee  


Apa tu D-box? D-box tu kerusi Bergerak D-BOX, dimana bila korang tengok wayang , dapat jugak rasai apa yang anda lihat di skrin bila korang duduk kat atas kerusi tu. Ditambah pula dengan sound yang sangat best! Contoh bile scene bom meletop, korang akan rasa dan dengar gegaran macam dalam cerita tu atau aksi berlawan pon korang akan rasa macam mana karakter tu mengelak atau kene pukul. Serius memang awesome! Mostly, antara filem yang dipilih untuk D-Box semestinya yang banyak action rasanya. hehe Tak hairanlah masa tengok Kingsman bergerak kemain rancaknya. hahaha


Korang nak rasa betul betul dalam filem tu? Ada butang khas dekat sebelah kanan tempat duduk untuk korang tentukan nak rasa "Maksimum", "Biasa" atau "Perlahan". Semestinya saya memilih yang paling maksimum, baru syok kerusi tu bergerak-gerak. haha Harga tiket D-box dalam RM34. Kalau nak rasa duduk atas Kerusi D-box ni, korang boleh cari dekat GSC 1 Utama (New Wing) (Hall 3), GSC Pavilion KL (Hall 3) dan GSC Gurney Plaza (Hall 3). Sekali sekala mencuba, tak salahkan? hahaha 


D-box Review / D-box GSC Review
March 12, 2015

Tengok wayang D-box? Best ke?


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Baru-baru saya ada cuba tengok wayang D-box dekat GSC Pavilion. Al-kisahnya Abadik nak merasa duduk dekat kerusi D-box tu, so saya pon join sajer. haha Mase tu pulak tengok filem "Kingsman : The Secret Service" (buat kali ke-2), memang awesome! heeee  


Apa tu D-box? D-box tu kerusi Bergerak D-BOX, dimana bila korang tengok wayang , dapat jugak rasai apa yang anda lihat di skrin bila korang duduk kat atas kerusi tu. Ditambah pula dengan sound yang sangat best! Contoh bile scene bom meletop, korang akan rasa dan dengar gegaran macam dalam cerita tu atau aksi berlawan pon korang akan rasa macam mana karakter tu mengelak atau kene pukul. Serius memang awesome! Mostly, antara filem yang dipilih untuk D-Box semestinya yang banyak action rasanya. hehe Tak hairanlah masa tengok Kingsman bergerak kemain rancaknya. hahaha


Korang nak rasa betul betul dalam filem tu? Ada butang khas dekat sebelah kanan tempat duduk untuk korang tentukan nak rasa "Maksimum", "Biasa" atau "Perlahan". Semestinya saya memilih yang paling maksimum, baru syok kerusi tu bergerak-gerak. haha Harga tiket D-box dalam RM34. Kalau nak rasa duduk atas Kerusi D-box ni, korang boleh cari dekat GSC 1 Utama (New Wing) (Hall 3), GSC Pavilion KL (Hall 3) dan GSC Gurney Plaza (Hall 3). Sekali sekala mencuba, tak salahkan? hahaha 


D-box Review / D-box GSC Review


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Selamat berhujung minggu semua. Selalunya kita masuk dalam panggung wayang mesti nampak ramai orang dengan kawan-kawan atau pasangan. Saya jugak pernah nampak ada orang tu tengok seorang diri. Korang pernah tak tengok wayang seorang diri? Okeylah, Jumaat lepas (20 Jun 2014), saya buat satu cabaran sendiri untuk tengok wayang seorang diri Sometimes kita akan tertanya, sorang je ke dia ni? (bagi yang selalu memerhati persekitaran mereka. haha)


Wayang tu start pukul 6.00 petang. Lepas beratur beli bebola ayam (besar) dan air Fanta Anggur, tunggulah sampai pukul 6.00 petang. Mula-mula rasa pelik sikit sebab mase masuk panggung tu takde orang lagi. Lepas tu masa iklan tu macam biasalah, makan dulu kan. Pastu baru ada beberapa orang masuk. Paling lawak bile ade part kelakar dalam cerita tu, tergelak over pulak. Lepas gelak tu cakap dalam hati *kenapa la gelak kuat sangat? >..<* haha Lepas tu teruskan gelak kuat-kuat. Nasib la tengok cerita yang boleh gelak-gelak, kalau cerita hantu ni mau dah tido. ahahhaa Yang tak bestnye pulak bile sesuatu watak tu suka tengok reaksi kawan dengan beberapa scene. Takkan nak pandang orang yang tak kenal pulak kan? haha


Kesimpulannya, tengok wayang sorang ni best jugak. Tak perlu fikir pasal orang lain, cuma boleh fokus dekat movie 100% (make sure tutup la phone tu eh. haha). Bagi saya best atau bosan, bergantung kepada movie tu jugak. hee Mungkin lepas ni boleh dah kot pergi tengok sorang-sorang kalau takde teman. hehe Okeylah sampai disini entri kali ini. Jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^

June 22, 2014

Tengok wayang seorang diri, Best atau Bosan?



Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Selamat berhujung minggu semua. Selalunya kita masuk dalam panggung wayang mesti nampak ramai orang dengan kawan-kawan atau pasangan. Saya jugak pernah nampak ada orang tu tengok seorang diri. Korang pernah tak tengok wayang seorang diri? Okeylah, Jumaat lepas (20 Jun 2014), saya buat satu cabaran sendiri untuk tengok wayang seorang diri Sometimes kita akan tertanya, sorang je ke dia ni? (bagi yang selalu memerhati persekitaran mereka. haha)


Wayang tu start pukul 6.00 petang. Lepas beratur beli bebola ayam (besar) dan air Fanta Anggur, tunggulah sampai pukul 6.00 petang. Mula-mula rasa pelik sikit sebab mase masuk panggung tu takde orang lagi. Lepas tu masa iklan tu macam biasalah, makan dulu kan. Pastu baru ada beberapa orang masuk. Paling lawak bile ade part kelakar dalam cerita tu, tergelak over pulak. Lepas gelak tu cakap dalam hati *kenapa la gelak kuat sangat? >..<* haha Lepas tu teruskan gelak kuat-kuat. Nasib la tengok cerita yang boleh gelak-gelak, kalau cerita hantu ni mau dah tido. ahahhaa Yang tak bestnye pulak bile sesuatu watak tu suka tengok reaksi kawan dengan beberapa scene. Takkan nak pandang orang yang tak kenal pulak kan? haha


Kesimpulannya, tengok wayang sorang ni best jugak. Tak perlu fikir pasal orang lain, cuma boleh fokus dekat movie 100% (make sure tutup la phone tu eh. haha). Bagi saya best atau bosan, bergantung kepada movie tu jugak. hee Mungkin lepas ni boleh dah kot pergi tengok sorang-sorang kalau takde teman. hehe Okeylah sampai disini entri kali ini. Jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^