Seremban

Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Debaran birthday saya kian terasa *ceh ceh ceh* haha Lebih kurang sehari dua lagi je ni. 2014 akan meninggalkan kita dan semestinya semua orang tak sabar nak cuti tahun baru 2015 kan? haha Tahun sepanjang 2014 menyaksikan pelbagai perkara yang berlaku dan saya mendoakan tahun 2015 lebih baik dari tahun 2014. Okeylah setiap tahun saya akan buat #throwback post untuk tengok balik apa yang berlaku sepanjang 2014 bersama saya . Jom teruskan membaca! :)

December 29, 2014

BEST 2014 MOMENTS


Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Debaran birthday saya kian terasa *ceh ceh ceh* haha Lebih kurang sehari dua lagi je ni. 2014 akan meninggalkan kita dan semestinya semua orang tak sabar nak cuti tahun baru 2015 kan? haha Tahun sepanjang 2014 menyaksikan pelbagai perkara yang berlaku dan saya mendoakan tahun 2015 lebih baik dari tahun 2014. Okeylah setiap tahun saya akan buat #throwback post untuk tengok balik apa yang berlaku sepanjang 2014 bersama saya . Jom teruskan membaca! :)


Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Korang tahu tak ada sebuah 3D Art Gallery ada bukak dekat Port Dickson? Dah 2 bulan rasanya tempat tu beroperasi. Nak ceritalah, minggu lepas (Sabtu, 13 Disember 2014) saya, Ara dan Bazli jalan-jalan dekat area Seremban. Saje nak bawak Bazli jenjalan Seremban. Sempat jugak singgah dekat 3D Art Gallery tu. Jom baca kisah selanjutnya. :)

December 21, 2014

#SiarSiar : Alive 3D Art Gallery, Port Dickson 13/12


Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Korang tahu tak ada sebuah 3D Art Gallery ada bukak dekat Port Dickson? Dah 2 bulan rasanya tempat tu beroperasi. Nak ceritalah, minggu lepas (Sabtu, 13 Disember 2014) saya, Ara dan Bazli jalan-jalan dekat area Seremban. Saje nak bawak Bazli jenjalan Seremban. Sempat jugak singgah dekat 3D Art Gallery tu. Jom baca kisah selanjutnya. :)


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Dah lama sangat tak update, jadi marilah kita update blog ini. hahaha Entry ini sepatutnya dipublish awal, tapi atas masalah-masalah yang tak dapat dielakkan, baru lah hari ni dipublishnya. hehe Awal November hari tu Sabtu, 1 November 2014 saya bertandang ke Seremban. Kalau Seremban tempat siapa lagi, kalau bukan Ara Kimora. haha Jom baca kisah selanjutnya :)

November 16, 2014

#SiarSiar : Seremban 1/11


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Dah lama sangat tak update, jadi marilah kita update blog ini. hahaha Entry ini sepatutnya dipublish awal, tapi atas masalah-masalah yang tak dapat dielakkan, baru lah hari ni dipublishnya. hehe Awal November hari tu Sabtu, 1 November 2014 saya bertandang ke Seremban. Kalau Seremban tempat siapa lagi, kalau bukan Ara Kimora. haha Jom baca kisah selanjutnya :)


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Apa khabar? Harap semuanya sihat-sihat belaka, sekarang nampak macam jerebu datang jenguk kita balik. haha Hati-hati okey. Okeylah, korang patut tahu yang korang sedang baca entri yang ke-200! *bunyi mercun~~!* Ambik masa setahun jugak nak sampai 200 entri ni. hee Okeylah sempena entri ke-200 ni, jom la kite tetengok balik antara entri pilihan dari 100 hingga 199. Are you ready? Entri ni mungkin panjang sikit. hehe

June 25, 2014

200TH SPECIAL : BEST MOMENTS


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Apa khabar? Harap semuanya sihat-sihat belaka, sekarang nampak macam jerebu datang jenguk kita balik. haha Hati-hati okey. Okeylah, korang patut tahu yang korang sedang baca entri yang ke-200! *bunyi mercun~~!* Ambik masa setahun jugak nak sampai 200 entri ni. hee Okeylah sempena entri ke-200 ni, jom la kite tetengok balik antara entri pilihan dari 100 hingga 199. Are you ready? Entri ni mungkin panjang sikit. hehe


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca sekalian. Harap semuanya sihat sejahtera. Cuba senyum sikit? Kan manis tu. haha Okeylah minggu lepas 28 Mac sampai 30 Mac 2014 saya bertandang ke rumah kawan saya, Ara Kimora. Alaa Ara yang cantik dan kelakar tu. (dipaksa taip) haha Selepas 18 hari tak jumpa sejak 9 Mac hari tu [Klik sini untuk entri 9 Mac 2014], macam tak jumpa 10 tahun. haha Jom baca kisah ke sana. hee


28 Mac 2014, Jumaat : Lepas balik kerja je, terus bersiap-siap nak ke Seremban. Macam biasa akan naik Keretapi Tanah Melayu (KTM) ke sana. Perjalanan mengambil masa selama 1 jam 40 minit kalau tak silap. Dari ramai gilers orang sampai takde orang, dari berdiri sampai ke duduk baru la sampai Seremban. hee Setibanya disana, terus call Ara tanya kat mana. Beberapa minit lepas tu, dah sampai. Sebelum ke rumah Ara, Mama ajak pergi makan malam dekat "Marry Brown" kat Mydin kecik. Fuh~~ kenyang makan burger dengan bubur yang Mama orderkan. Alhamdulillah~ Lepas makan tu, asyik gelak tengok si Wawa dengan Aniq yang lawak. hahaha Adoii~~ Lepas tu, kitorang pon terus ke rumah Mama.


29 Mac 2014, Sabtu : Bangun jam 8 pagi, sempat berborak dengan Mama & Ara. Semestinya borak benda yang lawak. haha Pastu Ara paksa pergi mandi hahaha Lepas siap-siap, kitorang terus keluar. Sebelum ke Jusco Seremban 2, pergi cuci kereta kejap. Tapi nak dekat 45 minit jugaklah hahaha Mase tu mula dah posing mengarut haha Selepas itu, barulah gerak ke destinasi yang nak dituju.


Setibanya je disana, terus pergi tengok tiket wayang. Kami memilih "Zombi Kilang Biskut" untuk ditonton. Wayang tu pukul 11.30 pagi. Lepas beli tiket, book bilik karaoke pulak. Harga RM24++ (Biasa) dan RM15++ (Student). Lepas book, kami ke Mc Donalds untuk sarapan pagi (walaupun dah pukul 11 pagi. haha) Makan punya makan punya makan, dah pukul 11.30 pagi , kitorang terus ke panggung wayang TGV.


Selepas tengok wayang, kitorang jalan-jalan sekejap. Wayang habis awal pulak, lepas tu karaoke mula pukul 2 petang, so banyak lagi masa. Kitorang jalan-jalan dekat dalam Seremban tu, Ara nak carik kasut bagai. haha Lepas beli kasut, jalan-jalan lagi pastu cari photobooth yang comel comel tu. haha Dengan bayaran token RM13 ringgit, korang akan dapat 2 keping gambar. Macam-macam posing keluar , serius lawak! hahaa


Kerana keseronokan bergambar, lupa pulak karaoke dah mula. Lewat dalam 10 minit pulak. lol haha Masa diberi selama 3 jam, menyanyi lah puas-puas. haha Macam biasa cari lagu GERAK KHAS takde pulak *kecewa~* jadi kitorang pilih je la pape lagu pon hahaa. Antara lagu yang kitorang pilih ; Let It Go, Takkan Terpisah, Kini, Untukmu, Aidilfitri Di Alaf Baru, Dendang Perantau, Janji Manismu dan banyak lagi. hahaha Nyanyi lagu raya memang style kami hahaa 3 jam berlalu, setelah puas menyanyi terasa lapar la pulak. Jadi saya memaksa Ara makan KFC. haha Tujuan asal memang nak makan KFC dengan Ara. haha Setiap kali keluar tak pernah miss KFC hahaa Mase tu macam-macam cerita #throwback keluar hehe Tak lupa jugak duduk atas kerusi urut tu, RM1 untuk 3 minit. hahaa


Malam tu pulak saya dengan Ara sekeluarga pergi makan kat luar. hee Terima kasih kerana belanja makan malam. Sedappp ;) Lepas tu, mase balik ade ternampak Fun Fair, terus menyinggah sekejap. haha Memang main macam-macam seperti main kereta, naik roda ferris, main tangkap itik mainan dan macam-macam lagi. Sangat seronok. Dapat la beberapa patung lawak. hehe


30 Mac 2014, Ahad : Bangun 8 pagi jugak. Pagi tu kitorang nak ke Port Dickson sekejap, nak kemas rumah Ara lagi satu. hee Lepas kemas tu, Aniq, Aqilah dan Wawa pulak. Kitorang lepak-lepak jap pastu pergi pasaraya dekat Port Dickson. Seronok shopping barang dapur bersama keluarga Ara. haha Lepas shopping, Mama Jee belanja aiskrim. Nyum Nyum~~ Selepas itu saje menyinggah dekat hotel mahal, saja nak bergambar hahaha Konon-konon pergi bercuti tepi pantai gitu, padahal bergambar je. haha adoii. Lepak-lepak kejap pastu terus hantar saya dekat KTM Seremban dan saya pulang. hee Jom tengok beberapa kenangan yang sempat dirakam :



 Hasil tangkap itik mainan haha

Kudap-kudapan 

 Sebelum keluar. haha


Sebelum guna mesin gambar tu haha

main Bingo. tapi masih tak faham haha


motif? haha

Suasana Fun Fair hehe

acah-acah check out. haha

shoppings. hehe

Haa begitulah kisahnya ke Seremban kali ini. Ini rasanya kali ke-5 jejak kesana. Terima kasih buat keluarga Mama Jee/ Ara Kimora sebab sudi bagi saya tumpang 3 hari 2 malam kat rumah. Seronok sangat. hee Okeylah sampai disini dulu entri kali ini, jumpa di entri seterusnya Isnin . Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ v


April 04, 2014

KUALA LUMPUR → SEREMBAN 『28, 29 & 30 MAC 2014』


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca sekalian. Harap semuanya sihat sejahtera. Cuba senyum sikit? Kan manis tu. haha Okeylah minggu lepas 28 Mac sampai 30 Mac 2014 saya bertandang ke rumah kawan saya, Ara Kimora. Alaa Ara yang cantik dan kelakar tu. (dipaksa taip) haha Selepas 18 hari tak jumpa sejak 9 Mac hari tu [Klik sini untuk entri 9 Mac 2014], macam tak jumpa 10 tahun. haha Jom baca kisah ke sana. hee


28 Mac 2014, Jumaat : Lepas balik kerja je, terus bersiap-siap nak ke Seremban. Macam biasa akan naik Keretapi Tanah Melayu (KTM) ke sana. Perjalanan mengambil masa selama 1 jam 40 minit kalau tak silap. Dari ramai gilers orang sampai takde orang, dari berdiri sampai ke duduk baru la sampai Seremban. hee Setibanya disana, terus call Ara tanya kat mana. Beberapa minit lepas tu, dah sampai. Sebelum ke rumah Ara, Mama ajak pergi makan malam dekat "Marry Brown" kat Mydin kecik. Fuh~~ kenyang makan burger dengan bubur yang Mama orderkan. Alhamdulillah~ Lepas makan tu, asyik gelak tengok si Wawa dengan Aniq yang lawak. hahaha Adoii~~ Lepas tu, kitorang pon terus ke rumah Mama.


29 Mac 2014, Sabtu : Bangun jam 8 pagi, sempat berborak dengan Mama & Ara. Semestinya borak benda yang lawak. haha Pastu Ara paksa pergi mandi hahaha Lepas siap-siap, kitorang terus keluar. Sebelum ke Jusco Seremban 2, pergi cuci kereta kejap. Tapi nak dekat 45 minit jugaklah hahaha Mase tu mula dah posing mengarut haha Selepas itu, barulah gerak ke destinasi yang nak dituju.


Setibanya je disana, terus pergi tengok tiket wayang. Kami memilih "Zombi Kilang Biskut" untuk ditonton. Wayang tu pukul 11.30 pagi. Lepas beli tiket, book bilik karaoke pulak. Harga RM24++ (Biasa) dan RM15++ (Student). Lepas book, kami ke Mc Donalds untuk sarapan pagi (walaupun dah pukul 11 pagi. haha) Makan punya makan punya makan, dah pukul 11.30 pagi , kitorang terus ke panggung wayang TGV.


Selepas tengok wayang, kitorang jalan-jalan sekejap. Wayang habis awal pulak, lepas tu karaoke mula pukul 2 petang, so banyak lagi masa. Kitorang jalan-jalan dekat dalam Seremban tu, Ara nak carik kasut bagai. haha Lepas beli kasut, jalan-jalan lagi pastu cari photobooth yang comel comel tu. haha Dengan bayaran token RM13 ringgit, korang akan dapat 2 keping gambar. Macam-macam posing keluar , serius lawak! hahaa


Kerana keseronokan bergambar, lupa pulak karaoke dah mula. Lewat dalam 10 minit pulak. lol haha Masa diberi selama 3 jam, menyanyi lah puas-puas. haha Macam biasa cari lagu GERAK KHAS takde pulak *kecewa~* jadi kitorang pilih je la pape lagu pon hahaa. Antara lagu yang kitorang pilih ; Let It Go, Takkan Terpisah, Kini, Untukmu, Aidilfitri Di Alaf Baru, Dendang Perantau, Janji Manismu dan banyak lagi. hahaha Nyanyi lagu raya memang style kami hahaa 3 jam berlalu, setelah puas menyanyi terasa lapar la pulak. Jadi saya memaksa Ara makan KFC. haha Tujuan asal memang nak makan KFC dengan Ara. haha Setiap kali keluar tak pernah miss KFC hahaa Mase tu macam-macam cerita #throwback keluar hehe Tak lupa jugak duduk atas kerusi urut tu, RM1 untuk 3 minit. hahaa


Malam tu pulak saya dengan Ara sekeluarga pergi makan kat luar. hee Terima kasih kerana belanja makan malam. Sedappp ;) Lepas tu, mase balik ade ternampak Fun Fair, terus menyinggah sekejap. haha Memang main macam-macam seperti main kereta, naik roda ferris, main tangkap itik mainan dan macam-macam lagi. Sangat seronok. Dapat la beberapa patung lawak. hehe


30 Mac 2014, Ahad : Bangun 8 pagi jugak. Pagi tu kitorang nak ke Port Dickson sekejap, nak kemas rumah Ara lagi satu. hee Lepas kemas tu, Aniq, Aqilah dan Wawa pulak. Kitorang lepak-lepak jap pastu pergi pasaraya dekat Port Dickson. Seronok shopping barang dapur bersama keluarga Ara. haha Lepas shopping, Mama Jee belanja aiskrim. Nyum Nyum~~ Selepas itu saje menyinggah dekat hotel mahal, saja nak bergambar hahaha Konon-konon pergi bercuti tepi pantai gitu, padahal bergambar je. haha adoii. Lepak-lepak kejap pastu terus hantar saya dekat KTM Seremban dan saya pulang. hee Jom tengok beberapa kenangan yang sempat dirakam :



 Hasil tangkap itik mainan haha

Kudap-kudapan 

 Sebelum keluar. haha


Sebelum guna mesin gambar tu haha

main Bingo. tapi masih tak faham haha


motif? haha

Suasana Fun Fair hehe

acah-acah check out. haha

shoppings. hehe

Haa begitulah kisahnya ke Seremban kali ini. Ini rasanya kali ke-5 jejak kesana. Terima kasih buat keluarga Mama Jee/ Ara Kimora sebab sudi bagi saya tumpang 3 hari 2 malam kat rumah. Seronok sangat. hee Okeylah sampai disini dulu entri kali ini, jumpa di entri seterusnya Isnin . Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ v



Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang semua. Selamat hari Isnin semua orang. Mengharapkan minggu ini tak se-STRESS minggu lepas. Hehe Okey Nak cerita sikit Sabtu & Ahad lepas; 5 Oktober - 6 Oktober 2013 saya seorang diri bercuti ke Seremban. Korang mesti tahu kalau dah pergi Seremban tu mesti pergi rumah siapa? Of course rumah kawan saya, Ara Kimora. Ini rasenya dah kali keempat dah jejak kaki kat sini. Walaupun semalam je, tapi rasa banyak release tension. hehe


5 Oktober 2013

Saya bertolak dari rumah pukul 7.41 pagi (seperti yang dijanjikan kat Ara..haha) sampai je dekat KL Sentral, memang betul-betul keretapi tu nak bergerak dah. Fuh~~ nasib sempat. haha Lepas tu dalam keretapi tu memang tak ramai orang pulak. Tapi nasib baik ade lagu mp3 tu, kalau tak mesti dah bosan. Sampai je dekat Seremban, tunggu Ara sekejap. Lepas je Ara dah sampai kitorang terus pergi AEON Seremban 2 *seperti yang dirancang~*.


Sesampai je dekat AEON tu terus pergi kejar Panggung Wayang, kali ni banyak pulak filem best nak ditonton. Tapi demi menyokong industri filem tempatan, kami pilih KL Gangster 2. Lepas tu pergi kat Green Box Karaoke, nak booked tempat karaoke. Sesudah je semua tu, kitorang pon carik la makanan, sebab dah lapar sangat. haha Kitorang beli Happy Meal, bajet-bajet nak sarapan je haha.


Lepas kenyang, kitorang terus pergi wayang dekat atas. Beli air pastu terus masuk. Memang suara kitorang dua je dalam tu, gelak sebab lawak. Tak ramai sangat orang, so memang kitorang punya la panggung itu hahaha. Lepas habis wayang, kitorang terus masuk Karaoke. Memang layan habis. Ara pilih je lagu tah pape tajuknya. Haha Seronok gak layan banyak lagu baru. Most fav. lagu We Can't Stop dengan Wrecking Ball. Sesudah wayang kitorang pon pulang, sebab sedara Ara datang rumah. End of day 1.


6 Oktober 2013

Hari kedua, cadangnya nak ke taman pagi. Tapi atas sebab-sebab tertentu, kitorang gerak pukul 11. haha Kitorang kali ni jalan dengan mama Jee dengan Qila sekali. So Qila dipaksa pegang kamera dan tangkap gambar. hehe. Kitorang singgah kat Taman tu *tak ingat nama dia. haha~* Kitorang tangkap gambar, pose sana sini. Kelakar jugak. Haha  Tengah-tengah kereta lalu lalang, kitorang bergambar. Suka jugak view dia. Memang cantik. Antara pose kitorang :















Lepas photoshoot, kitorang laparr~ jadi kitorang pergi carik makan kat Tesco Extra, makan KFC. Memang mengidam makan KFC haha *macam la kat kl takde! hahaa~* Lepas makan terus balik. Dalam pukul 3.30, sebelum nak balik KL singgah jap rumah Wawa (adik Qila) , seronok main dengan Wawa. Pastu bawak la si wawa sekali. Mase dah masuk dalam tu, Wawa nak ikut saya. haha Comel je wawa. Ara cakap dia menangis lepastu. haha


Akhirnya semuanya dah selamat. I'm at KL now. Terima kasih Mama Jee sekeluarga sebab membenarkan saya tinggal semalam kat rumah, seronok betul. hehe InsyaAllah nanti kita datang lagi okey. Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Jumpa di entri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye.

October 07, 2013

SEREMBAN 05/10 & 6/10


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang semua. Selamat hari Isnin semua orang. Mengharapkan minggu ini tak se-STRESS minggu lepas. Hehe Okey Nak cerita sikit Sabtu & Ahad lepas; 5 Oktober - 6 Oktober 2013 saya seorang diri bercuti ke Seremban. Korang mesti tahu kalau dah pergi Seremban tu mesti pergi rumah siapa? Of course rumah kawan saya, Ara Kimora. Ini rasenya dah kali keempat dah jejak kaki kat sini. Walaupun semalam je, tapi rasa banyak release tension. hehe


5 Oktober 2013

Saya bertolak dari rumah pukul 7.41 pagi (seperti yang dijanjikan kat Ara..haha) sampai je dekat KL Sentral, memang betul-betul keretapi tu nak bergerak dah. Fuh~~ nasib sempat. haha Lepas tu dalam keretapi tu memang tak ramai orang pulak. Tapi nasib baik ade lagu mp3 tu, kalau tak mesti dah bosan. Sampai je dekat Seremban, tunggu Ara sekejap. Lepas je Ara dah sampai kitorang terus pergi AEON Seremban 2 *seperti yang dirancang~*.


Sesampai je dekat AEON tu terus pergi kejar Panggung Wayang, kali ni banyak pulak filem best nak ditonton. Tapi demi menyokong industri filem tempatan, kami pilih KL Gangster 2. Lepas tu pergi kat Green Box Karaoke, nak booked tempat karaoke. Sesudah je semua tu, kitorang pon carik la makanan, sebab dah lapar sangat. haha Kitorang beli Happy Meal, bajet-bajet nak sarapan je haha.


Lepas kenyang, kitorang terus pergi wayang dekat atas. Beli air pastu terus masuk. Memang suara kitorang dua je dalam tu, gelak sebab lawak. Tak ramai sangat orang, so memang kitorang punya la panggung itu hahaha. Lepas habis wayang, kitorang terus masuk Karaoke. Memang layan habis. Ara pilih je lagu tah pape tajuknya. Haha Seronok gak layan banyak lagu baru. Most fav. lagu We Can't Stop dengan Wrecking Ball. Sesudah wayang kitorang pon pulang, sebab sedara Ara datang rumah. End of day 1.


6 Oktober 2013

Hari kedua, cadangnya nak ke taman pagi. Tapi atas sebab-sebab tertentu, kitorang gerak pukul 11. haha Kitorang kali ni jalan dengan mama Jee dengan Qila sekali. So Qila dipaksa pegang kamera dan tangkap gambar. hehe. Kitorang singgah kat Taman tu *tak ingat nama dia. haha~* Kitorang tangkap gambar, pose sana sini. Kelakar jugak. Haha  Tengah-tengah kereta lalu lalang, kitorang bergambar. Suka jugak view dia. Memang cantik. Antara pose kitorang :















Lepas photoshoot, kitorang laparr~ jadi kitorang pergi carik makan kat Tesco Extra, makan KFC. Memang mengidam makan KFC haha *macam la kat kl takde! hahaa~* Lepas makan terus balik. Dalam pukul 3.30, sebelum nak balik KL singgah jap rumah Wawa (adik Qila) , seronok main dengan Wawa. Pastu bawak la si wawa sekali. Mase dah masuk dalam tu, Wawa nak ikut saya. haha Comel je wawa. Ara cakap dia menangis lepastu. haha


Akhirnya semuanya dah selamat. I'm at KL now. Terima kasih Mama Jee sekeluarga sebab membenarkan saya tinggal semalam kat rumah, seronok betul. hehe InsyaAllah nanti kita datang lagi okey. Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Jumpa di entri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye.


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Hai bertemu lagi kita dalam rancangan.. eh eh, lupa ni blog bukan TV. ahahaha *harap korang gelak~haha*. Kalau korang nak tahu (mungkin rakan FB dah tahu kot), hari Jumaat-Ahad saya berada di Seremban, bertandang ke rumah keluarga Ara Kimora. Siapa yang kenal saya, kenal la siapa Ara Kimora. hahaha (Ara terkenal dikalangan keluarga dan kawan-kawan saya.) First time datang sorang sebab sebelum ni ada Ein temankan.

ara, kau nak kemana? haha

me with my "ayam k-pop"

Bayangkan berdua pon jadi keluar sesama. hahahaa Kami mostly banyak bergossip masa jalan-jalan ni hahaha Mula-mula makan KFC dulu. Kitorang duduk berdua je, lepas tu semua orang pandang hahaha Mesti ingat kitorang couple. hahaha Funny. Percayalah kami kawan je. Lepas tu pergi tengok wayang , ade 3 cerita je masa tu so kami pilih "Star Trek". haha Dalam panggung wayang rasenye kitorang paling riuh sebab dah seat belakang sekali pastu tak ramai sangat orang. Dalam panggung pon sempat gossip, sambil tengok cerita bosan. ahaha

Dalam bilik karaoke. haha

Lepas tengok wayang tu kami ke Seremban Parade sebab nak berkaraoke. Mula-mula nak amek 2 jam pastu ade pakej 3 jam  so kami amek yang 3 jam. Pastu, bilik yang kecik semua dah habis, tinggal medium. Amek kau sebesar alam bilik dia. hahaha Mula-mula rasa terlalu lama pulak tapi lepas nyanyi punya nyanyi macam tak cukup 3 jam la pulak. Antara lagu kami pilih "Menaruh Harapan", "Tak Ada Logika", "Muara Hati", "Cik Mek Molek", Lagu-lagu Dato' Siti Nurhaliza dan banyak lagi. Paling best lagu "Gerak Khas" ahaha. kitorang nyanyi sambil gelak-gelak. hahaha Jom tengok kami pose. haha

dari sudut atas. hahaa


kemana ara? ahaha

Opss. I'm Karaoke! hahaa

Cantik.


Putih. Ala-ala sesuci lebaran.

style kami tangkap gambar pandang tempat lain. hahaha

Ape pon terima kasih buat Ara dan sekeluarga (also Mama Jee) sebab bagi tumpang kat rumah. InsyaAllah saya akan kesana lagi. hee InsyaAllah Jun nanti akan bertemu lagi dan kali ni bersama geng KPTMs hehe. Okeylah sampai disini dulu. Jumpa lagi di entri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye :)


GIRLS' GENERATION - LOVE & GIRLS
May 31, 2013

MEET ARA KIMORA 25.05.2013


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Hai bertemu lagi kita dalam rancangan.. eh eh, lupa ni blog bukan TV. ahahaha *harap korang gelak~haha*. Kalau korang nak tahu (mungkin rakan FB dah tahu kot), hari Jumaat-Ahad saya berada di Seremban, bertandang ke rumah keluarga Ara Kimora. Siapa yang kenal saya, kenal la siapa Ara Kimora. hahaha (Ara terkenal dikalangan keluarga dan kawan-kawan saya.) First time datang sorang sebab sebelum ni ada Ein temankan.

ara, kau nak kemana? haha

me with my "ayam k-pop"

Bayangkan berdua pon jadi keluar sesama. hahahaa Kami mostly banyak bergossip masa jalan-jalan ni hahaha Mula-mula makan KFC dulu. Kitorang duduk berdua je, lepas tu semua orang pandang hahaha Mesti ingat kitorang couple. hahaha Funny. Percayalah kami kawan je. Lepas tu pergi tengok wayang , ade 3 cerita je masa tu so kami pilih "Star Trek". haha Dalam panggung wayang rasenye kitorang paling riuh sebab dah seat belakang sekali pastu tak ramai sangat orang. Dalam panggung pon sempat gossip, sambil tengok cerita bosan. ahaha

Dalam bilik karaoke. haha

Lepas tengok wayang tu kami ke Seremban Parade sebab nak berkaraoke. Mula-mula nak amek 2 jam pastu ade pakej 3 jam  so kami amek yang 3 jam. Pastu, bilik yang kecik semua dah habis, tinggal medium. Amek kau sebesar alam bilik dia. hahaha Mula-mula rasa terlalu lama pulak tapi lepas nyanyi punya nyanyi macam tak cukup 3 jam la pulak. Antara lagu kami pilih "Menaruh Harapan", "Tak Ada Logika", "Muara Hati", "Cik Mek Molek", Lagu-lagu Dato' Siti Nurhaliza dan banyak lagi. Paling best lagu "Gerak Khas" ahaha. kitorang nyanyi sambil gelak-gelak. hahaha Jom tengok kami pose. haha

dari sudut atas. hahaa


kemana ara? ahaha

Opss. I'm Karaoke! hahaa

Cantik.


Putih. Ala-ala sesuci lebaran.

style kami tangkap gambar pandang tempat lain. hahaha

Ape pon terima kasih buat Ara dan sekeluarga (also Mama Jee) sebab bagi tumpang kat rumah. InsyaAllah saya akan kesana lagi. hee InsyaAllah Jun nanti akan bertemu lagi dan kali ni bersama geng KPTMs hehe. Okeylah sampai disini dulu. Jumpa lagi di entri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye :)


GIRLS' GENERATION - LOVE & GIRLS