Review

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Baru-baru saya ada cuba tengok wayang D-box dekat GSC Pavilion. Al-kisahnya Abadik nak merasa duduk dekat kerusi D-box tu, so saya pon join sajer. haha Mase tu pulak tengok filem "Kingsman : The Secret Service" (buat kali ke-2), memang awesome! heeee  


Apa tu D-box? D-box tu kerusi Bergerak D-BOX, dimana bila korang tengok wayang , dapat jugak rasai apa yang anda lihat di skrin bila korang duduk kat atas kerusi tu. Ditambah pula dengan sound yang sangat best! Contoh bile scene bom meletop, korang akan rasa dan dengar gegaran macam dalam cerita tu atau aksi berlawan pon korang akan rasa macam mana karakter tu mengelak atau kene pukul. Serius memang awesome! Mostly, antara filem yang dipilih untuk D-Box semestinya yang banyak action rasanya. hehe Tak hairanlah masa tengok Kingsman bergerak kemain rancaknya. hahaha


Korang nak rasa betul betul dalam filem tu? Ada butang khas dekat sebelah kanan tempat duduk untuk korang tentukan nak rasa "Maksimum", "Biasa" atau "Perlahan". Semestinya saya memilih yang paling maksimum, baru syok kerusi tu bergerak-gerak. haha Harga tiket D-box dalam RM34. Kalau nak rasa duduk atas Kerusi D-box ni, korang boleh cari dekat GSC 1 Utama (New Wing) (Hall 3), GSC Pavilion KL (Hall 3) dan GSC Gurney Plaza (Hall 3). Sekali sekala mencuba, tak salahkan? hahaha 


D-box Review / D-box GSC Review
March 12, 2015

Tengok wayang D-box? Best ke?


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Baru-baru saya ada cuba tengok wayang D-box dekat GSC Pavilion. Al-kisahnya Abadik nak merasa duduk dekat kerusi D-box tu, so saya pon join sajer. haha Mase tu pulak tengok filem "Kingsman : The Secret Service" (buat kali ke-2), memang awesome! heeee  


Apa tu D-box? D-box tu kerusi Bergerak D-BOX, dimana bila korang tengok wayang , dapat jugak rasai apa yang anda lihat di skrin bila korang duduk kat atas kerusi tu. Ditambah pula dengan sound yang sangat best! Contoh bile scene bom meletop, korang akan rasa dan dengar gegaran macam dalam cerita tu atau aksi berlawan pon korang akan rasa macam mana karakter tu mengelak atau kene pukul. Serius memang awesome! Mostly, antara filem yang dipilih untuk D-Box semestinya yang banyak action rasanya. hehe Tak hairanlah masa tengok Kingsman bergerak kemain rancaknya. hahaha


Korang nak rasa betul betul dalam filem tu? Ada butang khas dekat sebelah kanan tempat duduk untuk korang tentukan nak rasa "Maksimum", "Biasa" atau "Perlahan". Semestinya saya memilih yang paling maksimum, baru syok kerusi tu bergerak-gerak. haha Harga tiket D-box dalam RM34. Kalau nak rasa duduk atas Kerusi D-box ni, korang boleh cari dekat GSC 1 Utama (New Wing) (Hall 3), GSC Pavilion KL (Hall 3) dan GSC Gurney Plaza (Hall 3). Sekali sekala mencuba, tak salahkan? hahaha 


D-box Review / D-box GSC Review

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Entri kali ini nak review sikit pasal filem melayu "Manisnya Cinta Di Cappadoccia". Haa jarang-jarang review filem melayu ni, kalau ade ni memang filem tu bertuah. haha Jom baca review yang ringkas dari saya. :)

December 15, 2014

Movie Review "Manisnya Cinta Di Cappadoccia"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Entri kali ini nak review sikit pasal filem melayu "Manisnya Cinta Di Cappadoccia". Haa jarang-jarang review filem melayu ni, kalau ade ni memang filem tu bertuah. haha Jom baca review yang ringkas dari saya. :)


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Entri kali ini nak review sikit pasal filem animasi omputeh "Penguins of Madagascar". As we know, Penguins ini dari siri filem animasi "Madagascar", kali ni fokus kepada diorang ni saje. hehe Jom baca review yang ringkas dari saya. :)


December 05, 2014

Movie Review "Penguins of Madagascar"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Entri kali ini nak review sikit pasal filem animasi omputeh "Penguins of Madagascar". As we know, Penguins ini dari siri filem animasi "Madagascar", kali ni fokus kepada diorang ni saje. hehe Jom baca review yang ringkas dari saya. :)



Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Entri kali ini nak review sikit pasal filem ke-3 The Hunger Games "The Hunger Games : Mockingjay - Part 1". Filem ni mula ditayangkan di Malaysia pada 20 November 2014 (Khamis). Jom baca review yang ringkas dari saya. :)


November 28, 2014

Movie Review "The Hunger Games : Mockingjay - Part 1"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Entri kali ini nak review sikit pasal filem ke-3 The Hunger Games "The Hunger Games : Mockingjay - Part 1". Filem ni mula ditayangkan di Malaysia pada 20 November 2014 (Khamis). Jom baca review yang ringkas dari saya. :)



Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Movie Review is back! Dah berapa lama tak update kan pasal filem-filem baru. So saya nak buat review balik. hee Entri kali ini nak review sikit pasal filem animasi omputeh "Big Hero 6". Filem ni mula ditayangkan di Malaysia pada 13 November 2014 (Khamis). Jom baca review yang ringkas dari saya. :)

November 26, 2014

Movie Review "Big Hero 6"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Movie Review is back! Dah berapa lama tak update kan pasal filem-filem baru. So saya nak buat review balik. hee Entri kali ini nak review sikit pasal filem animasi omputeh "Big Hero 6". Filem ni mula ditayangkan di Malaysia pada 13 November 2014 (Khamis). Jom baca review yang ringkas dari saya. :)


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Entri kali ini nak review sikit pasal filem omputeh "X-Men: Days of Future Past". Filem ni ditayangkan dekat Malaysia mulai 22 Mei 2014 (Khamis). Memandangkan ramai sangat cakap filem ni sangat best, so saya pergi tengok hehe Jom baca review selanjutnya . :)



Tempat : Mid Valley Megamall
Tarikh : 24 Mei 2014
Masa : 12.55 Tengah Hari

Filem ini diarahkan oleh Bryan Singer dan direleasekan mulai 16 Mei 2014 (US). Mengikut wikipedia, kutipan setakat ini selepas ditayangkan sebanyak $36,000,00 (36 Juta). Filem ini juga mengutip sebanyak 8.1 juta semasa tayangan tengah malam (semasa hari pertama ditayangkan di beberapa negara). Durasi filem ni ialah 131 minit (2 Jam 19 Minit). Antara pelakon-pelakon dalam filem ini :

Hugh Jackman sebagai Logan / Wolverine
James McAvoy & Patrick Stewar sebagai Charles Xavier / Professor X
Michael Fassbender & Ian McKellen sebagai Erik Lehnsherr / Magneto
Jennifer Lawrence sebagai Raven Darkhölme / Mystique
Halle Berry sebagai Ororo Munroe / Storm
Anna Paquin sebagai Marie / Rogue
Ellen Page sebagai Kitty Pryde / Shadowcat
Nicholas Hoult & Kelsey Grammer sebagai Hank McCoy / Beast
Peter Dinklage sebagai Bolivar Trask
Shawn Ashmore sebagai Bobby Drake / Iceman
Omar Sy sebagai Bishop
Daniel Cudmore sebagai Peter Rasputin / Colossus
Evan Peters sebagai Peter Maximoff / Quicksilver
Fan Bingbing sebagai Clarice Ferguson / Blink
Adan Canto sebagai Roberto da Costa / Sunspot
Booboo Stewart sebagai James Proudstar / Warpath
Josh Helman sebagai William Stryker
Lucas Till sebagai Alex Summers / Havoka
Evan Jonigkeit sebagai Toad
Gregg Lowe sebagai Ink


Disebabkan pernah tengok filem X-Men sebelum ni, "X-Men: First Class" (2011), semestinya akan tengok filem ni kan? haha Filem ni memang ada dalam list kitorang nak pergi tengok wayang haha. Filem kali ni (bagi saya) lebih best dari yang First Class dan tengok dengan penuh debaran gitu. Filem bermula dengan zaman akan datang (2023), robot Sentitel tu pergi serang mutan yang masih hidup. Untuk menyelamatkan keadaan ni, Wolverine kene kembali pada tahun 1973 untuk menghalang Mystique bunuh Trask (yang punya idea nak buat robot Sentinel). Wolverine kene cari Professor X yang muda dan Magneto yang muda untuk pujuk Mystique jangan bunuh Trask. Apa yang terjadi seterusnya? Dapat tak diorang halang Mystique? Jangan lupa tengok kat wayang eh. hahaha Lagi satu, masa ending credits tu jangan balik lagi, ade something korang akan tengok untuk filem X-Men seterusnya, "X-Men: Apocalypse" dijangka akan ditayangkan pada 27 Mei 2016! hee

Rating : 4.8 / 5 Bintang




May 25, 2014

RANDOM AWESOME #32 : Review "X-Men : Days of Future Past"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Entri kali ini nak review sikit pasal filem omputeh "X-Men: Days of Future Past". Filem ni ditayangkan dekat Malaysia mulai 22 Mei 2014 (Khamis). Memandangkan ramai sangat cakap filem ni sangat best, so saya pergi tengok hehe Jom baca review selanjutnya . :)



Tempat : Mid Valley Megamall
Tarikh : 24 Mei 2014
Masa : 12.55 Tengah Hari

Filem ini diarahkan oleh Bryan Singer dan direleasekan mulai 16 Mei 2014 (US). Mengikut wikipedia, kutipan setakat ini selepas ditayangkan sebanyak $36,000,00 (36 Juta). Filem ini juga mengutip sebanyak 8.1 juta semasa tayangan tengah malam (semasa hari pertama ditayangkan di beberapa negara). Durasi filem ni ialah 131 minit (2 Jam 19 Minit). Antara pelakon-pelakon dalam filem ini :

Hugh Jackman sebagai Logan / Wolverine
James McAvoy & Patrick Stewar sebagai Charles Xavier / Professor X
Michael Fassbender & Ian McKellen sebagai Erik Lehnsherr / Magneto
Jennifer Lawrence sebagai Raven Darkhölme / Mystique
Halle Berry sebagai Ororo Munroe / Storm
Anna Paquin sebagai Marie / Rogue
Ellen Page sebagai Kitty Pryde / Shadowcat
Nicholas Hoult & Kelsey Grammer sebagai Hank McCoy / Beast
Peter Dinklage sebagai Bolivar Trask
Shawn Ashmore sebagai Bobby Drake / Iceman
Omar Sy sebagai Bishop
Daniel Cudmore sebagai Peter Rasputin / Colossus
Evan Peters sebagai Peter Maximoff / Quicksilver
Fan Bingbing sebagai Clarice Ferguson / Blink
Adan Canto sebagai Roberto da Costa / Sunspot
Booboo Stewart sebagai James Proudstar / Warpath
Josh Helman sebagai William Stryker
Lucas Till sebagai Alex Summers / Havoka
Evan Jonigkeit sebagai Toad
Gregg Lowe sebagai Ink


Disebabkan pernah tengok filem X-Men sebelum ni, "X-Men: First Class" (2011), semestinya akan tengok filem ni kan? haha Filem ni memang ada dalam list kitorang nak pergi tengok wayang haha. Filem kali ni (bagi saya) lebih best dari yang First Class dan tengok dengan penuh debaran gitu. Filem bermula dengan zaman akan datang (2023), robot Sentitel tu pergi serang mutan yang masih hidup. Untuk menyelamatkan keadaan ni, Wolverine kene kembali pada tahun 1973 untuk menghalang Mystique bunuh Trask (yang punya idea nak buat robot Sentinel). Wolverine kene cari Professor X yang muda dan Magneto yang muda untuk pujuk Mystique jangan bunuh Trask. Apa yang terjadi seterusnya? Dapat tak diorang halang Mystique? Jangan lupa tengok kat wayang eh. hahaha Lagi satu, masa ending credits tu jangan balik lagi, ade something korang akan tengok untuk filem X-Men seterusnya, "X-Men: Apocalypse" dijangka akan ditayangkan pada 27 Mei 2016! hee

Rating : 4.8 / 5 Bintang





Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Haa kalau korang tak baca lagi review filem "Oculus" sila klik link ini. (Klik sini untuk review Oculus).  Entri ini nak review sikit pasal filem "Divergent". Walaupun macam dah lambat je nak buat review, tapi saya nak jugak review! haha Filem ini diarahkan oleh Neil Burger dan direleasekan pada 21 Mac 2014. Kutipan setakat ini selepas ditayangkan sebanyak $176,733,164 (176 Juta).


Walaupun hampir sebulan filem ini direleasekan, mase tengok wayang ni masih lagi penuh. Permulaan cerita diterangkan pasal puak-puak dalam filem ini ; Abnegation (tak pentingkan diri), Amity (keamanan), Candor (kejujuran), Erudite (kepintaran) and Dauntless (berani). Dalam filem ni, watak Beatrice (membesar dalam puak "Abnegation") kene pilih satu antara 5 puak untuk Choosing Ceremony. Impian si Beatrice ni memang nak join Dauntless. tapi masa ujian tu, dia menunjukkan beberapa sifat dan dia dikategorikan sebagai "Divergent". Divergent memang ditakuti oleh semua puak. Semasa Choosing Ceremony, Beatrice telah memilih "Dauntless" dan menerima sorakan dari puak tersebut. Paling best, part yang dia kene terjun ke bawah dan dia yang volunteer nak turun dulu. hehe Jalan ceritanya bagi saya menarik dan layan untuk ditonton. Untuk jalan cerita selanjutnya, tengok lah wayang. hahaha Masih ada lagi tayangan tu.


Dengan ini, saya memberi 4.5/5 bintang! Yeahuuu. Siapa dah tengok, ni nak bagitahu sambungan filem ini akan direleasekan pada 20 Mac 2015 dengan judul "Insurgent". Tak sabar! hehe Okeylah sampai disini dulu entri kali ini jumpa dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ v


April 17, 2014

RANDOM AWESOME #20 : Review "Divergent"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Haa kalau korang tak baca lagi review filem "Oculus" sila klik link ini. (Klik sini untuk review Oculus).  Entri ini nak review sikit pasal filem "Divergent". Walaupun macam dah lambat je nak buat review, tapi saya nak jugak review! haha Filem ini diarahkan oleh Neil Burger dan direleasekan pada 21 Mac 2014. Kutipan setakat ini selepas ditayangkan sebanyak $176,733,164 (176 Juta).


Walaupun hampir sebulan filem ini direleasekan, mase tengok wayang ni masih lagi penuh. Permulaan cerita diterangkan pasal puak-puak dalam filem ini ; Abnegation (tak pentingkan diri), Amity (keamanan), Candor (kejujuran), Erudite (kepintaran) and Dauntless (berani). Dalam filem ni, watak Beatrice (membesar dalam puak "Abnegation") kene pilih satu antara 5 puak untuk Choosing Ceremony. Impian si Beatrice ni memang nak join Dauntless. tapi masa ujian tu, dia menunjukkan beberapa sifat dan dia dikategorikan sebagai "Divergent". Divergent memang ditakuti oleh semua puak. Semasa Choosing Ceremony, Beatrice telah memilih "Dauntless" dan menerima sorakan dari puak tersebut. Paling best, part yang dia kene terjun ke bawah dan dia yang volunteer nak turun dulu. hehe Jalan ceritanya bagi saya menarik dan layan untuk ditonton. Untuk jalan cerita selanjutnya, tengok lah wayang. hahaha Masih ada lagi tayangan tu.


Dengan ini, saya memberi 4.5/5 bintang! Yeahuuu. Siapa dah tengok, ni nak bagitahu sambungan filem ini akan direleasekan pada 20 Mac 2015 dengan judul "Insurgent". Tak sabar! hehe Okeylah sampai disini dulu entri kali ini jumpa dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ v



Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Hampir seminggu tak update blog ni, sebab beri laluan untuk saya berehat. hehe Isnin hari tu cuti, so sempat tengok 2 movie omputeh. Cerita "Oculus" dan "Divergent" (Klik sini untuk review Divergent). Entri ini nak review sikit pasal filem "Oculus". Filem ini diarahkan oleh Mike Flanagan dan direleasekan pada 11 April 2014 sebelum tayangan perdananya pada September 2013. Kutipan minggu pertama selepas ditayangkan sebanyak  $12 juta.


Mase tengok movie ni memang penuh seat walaupun hari tu hari Isnin. Saya dapat seat dua paling hadapan. Memang mendongak la sedikit tengoknya. hehe Cerita ni bermula dengan penuh ketidak fahaman, haha biasalah cerita seram ni mula-mula macamtu. Filem ini jalan cerita dia buat kita pening sekejap, sebab dia banyak throwback kisah-kisah lepas dan cerita sedikit demi sedikit kenapa? mengapa? benda tu terjadi. Part paling best bile Kaylie tengah makan epal, sambil tu pasang mentol sebab ada lampu pecah. Lepas dah pasang mentol tu, dia makan balik epal tu dan lepas tu dia sedar yang dia makan mentol. hehe Nak lebih lagi? Pergilah menonton. haha


Dengan ini saya ingin memberi 3.5/5 Bintang! Ting Ting Ting! hehe Bagi saya kalau wayang ni lebih baik kita tengok sendiri dari tanya pendapat orang yang dah tengok, baru la rasa pengalaman menonton sesebuah filem itu. haa okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Jumpa dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^


April 17, 2014

RANDOM AWESOME #19 : Review "Oculus"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Hampir seminggu tak update blog ni, sebab beri laluan untuk saya berehat. hehe Isnin hari tu cuti, so sempat tengok 2 movie omputeh. Cerita "Oculus" dan "Divergent" (Klik sini untuk review Divergent). Entri ini nak review sikit pasal filem "Oculus". Filem ini diarahkan oleh Mike Flanagan dan direleasekan pada 11 April 2014 sebelum tayangan perdananya pada September 2013. Kutipan minggu pertama selepas ditayangkan sebanyak  $12 juta.


Mase tengok movie ni memang penuh seat walaupun hari tu hari Isnin. Saya dapat seat dua paling hadapan. Memang mendongak la sedikit tengoknya. hehe Cerita ni bermula dengan penuh ketidak fahaman, haha biasalah cerita seram ni mula-mula macamtu. Filem ini jalan cerita dia buat kita pening sekejap, sebab dia banyak throwback kisah-kisah lepas dan cerita sedikit demi sedikit kenapa? mengapa? benda tu terjadi. Part paling best bile Kaylie tengah makan epal, sambil tu pasang mentol sebab ada lampu pecah. Lepas dah pasang mentol tu, dia makan balik epal tu dan lepas tu dia sedar yang dia makan mentol. hehe Nak lebih lagi? Pergilah menonton. haha


Dengan ini saya ingin memberi 3.5/5 Bintang! Ting Ting Ting! hehe Bagi saya kalau wayang ni lebih baik kita tengok sendiri dari tanya pendapat orang yang dah tengok, baru la rasa pengalaman menonton sesebuah filem itu. haa okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Jumpa dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^



Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada semua pembaca sekalian. Hari ni Selasa, 8 April 2014. Entri kali ini nak review sikit pasal filem terbaru dari Marvel, "Captain America : The Winter Soldier" atau lebih senang "Captain America 2". Baru direleasekan minggu lepas 4 April 2014. Memang masa tengok ni penuh panggung! No wonderlah kutipan filem ni selepas beberapa hari direleasekan sebanyak $302,123,721. Mengenai filem ini, jalan cerita dia lebih menarik berbanding filem yang pertama, mungkin faktor masa cerita ni. hehe Filem ke-2 ni lebih banyak aksi dan lawan, tak lupa banyak meletop! BOOM! Dalam filem ni jugak menampilkan "Black Widow". Sambungan filem Captain America ke-3 akan direleasekan pada 6 Mei 2016. Tak lupa, filem Avangers ke-2, "Avengers: Age of Ultron" pada 1 Mei 2015! Tak sabar hehe Untuk maklumat lanjut, silalah menonton di wayang ye. Puas hati! hehe Jadi saya beri 4.8/5 Bintang. hee okeylah sampai disini entri kali ini , jumpa dientri seterusnya esokk! Assalamualaikum & Adios! ^__^


April 08, 2014

RANDOM AWESOME #17 : Review "Captain America : The Winter Soldier"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada semua pembaca sekalian. Hari ni Selasa, 8 April 2014. Entri kali ini nak review sikit pasal filem terbaru dari Marvel, "Captain America : The Winter Soldier" atau lebih senang "Captain America 2". Baru direleasekan minggu lepas 4 April 2014. Memang masa tengok ni penuh panggung! No wonderlah kutipan filem ni selepas beberapa hari direleasekan sebanyak $302,123,721. Mengenai filem ini, jalan cerita dia lebih menarik berbanding filem yang pertama, mungkin faktor masa cerita ni. hehe Filem ke-2 ni lebih banyak aksi dan lawan, tak lupa banyak meletop! BOOM! Dalam filem ni jugak menampilkan "Black Widow". Sambungan filem Captain America ke-3 akan direleasekan pada 6 Mei 2016. Tak lupa, filem Avangers ke-2, "Avengers: Age of Ultron" pada 1 Mei 2015! Tak sabar hehe Untuk maklumat lanjut, silalah menonton di wayang ye. Puas hati! hehe Jadi saya beri 4.8/5 Bintang. hee okeylah sampai disini entri kali ini , jumpa dientri seterusnya esokk! Assalamualaikum & Adios! ^__^




Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada semua pembaca yang sedang membaca. hee Apa khabar?  Hari ni kita dah masuk bulan MAC dah! yeayyy Bulan ke 3 tahun 2014. Kejap je kan? hahahaa Dah seminggu lebih tak update blog kan? Sibuk promote entri sebelum ni pasal Review filem "Kami Histeria" yang dah mencecah 400++ viewers. hee  Terima kasih kepada yang sudi membaca dan juga terima kasih kepada page/twitter "Kami Histeria" yang share kan link review tu. hee okeylah entri kali ini adalah entri ke 150! Yeahhh! Entri ni nak fokus pasal mini album dari GIRLS' GENERATION "Mr. Mr." Album mini GIRLS' GENERATION "Mr. Mr." direleasekan secara digital pada 24 Februari 2014 dan dalam bentuk CD pada 27 Februari 2014. 

Cover & Tracklist


Yang gambar kat atas ni adalah cover album tersebut. Cantik kan? hee Saya suka dengan konsep yang dipersembahkan untuk comeback kali ni. Album mini ini mengandungi 6 buah lagu. Lagu-lagu dalam album mini tu (ikut turutan dalam album) seperti "Mr. Mr.", "Goodbye", "Europa", "Wait a minute", "Back Hug" & "Soul". Setiap satu lagu dalam album ni ada tarikan masing-masing. Bila dengar layan je. Tapi most favourite song semestinya "Mr. Mr.", "Europa" dan satu lagi, "Soul". Jom dengar preview lagu-lagu dalam album tersebut :



Bintang : 
Mr. Mr. : 4.7/5*
Goodbye : 4.5 / 5*
Europa : 4.7/5*
Wait a minute : 4.5/5*
Back Hug : 4.5/5*
Soul : 4.7/5*

Packaging Album


Haa. Kalau sudah namanya K-pop mestilah terkenal dengan packaging album diorang ni. Macam "The Boys" dalam kotak tin, "I GOT A BOY" pulak memang unik habis. "Mr. Mr." jugak menarik perhatian saya. Saya dah pon pre-order album ni di VALOA RECORDS. Selalu beli kat blog ni je hee Harga dalam RM65 + RM10 sebab poster. Sejak album "I GOT A BOY" takde dah fotokad. hurmm

Teaser Image

Dalam post lepas ada tunjuk gambar teaser Yoona kan? Haa kali ni meh saya tunjuk semua sekali. heee

Hyoyeon

Jessica

Seo Hyun

Sooyoung

Sunny

Taeyeon

Tiffany

Yoona

Yuri

Comeback Teaser


Yang ni dah pernah saya tunjuk masa entri yang lepas. Teaser dia memang sangat mengujakan. hahah Sebab masa teaser ini keluar secara mengejut dan setakat ni dah lebih 4juta penonton. Hebat ! hahahaa

Music Video Mr. Mr.


Muzik video "Mr. Mr." telah pun direleasekan! Huarghhhhh! Jerit yang sangat ekstream. hahaha Konsep yang unik, muzik video yang pelik dan sangat misteri.Mase tulis entri ni memang bukak klip video tu. SONEs seluruh dunia sedang cuba buat video muzik ni dapat 10 juta viewers dalam masa 24 jam. Goodluck semua! hee *saya pon join jugak ni* Jadi saya beri 4.8/5 bintang ^___^

Masalah Semasa Release?


Yup terdapat beberapa masalah untuk comeback kali ini. Sepatutnya muzik video "Mr. Mr." direleasekan pada 19 Februari 2014 tapi disebabkan masalah kehilangan data berlaku menyebabkan penghapusan sebahagian daripada rakaman video muzik itu. Atas sebab itu, S.M Entertainment dah mengedit semula muzik video tersebut dan baru je release semalam (28 Februari 2014 10 Malam [Waktu Korea]). hee 

All-Kill Charts!


Setelah album mini ini direleasekan pada 24 Februari 2014, 5 Petang (Waktu Korea), lagu Mr. Mr. telah mendapat tempat #1 dalam 9 carta muzik di laman web muzik di Korea dalam masa satu jam sahaja. Wow so greatt!!! Bukan di Korea sahaja, “Mr.Mr.” juga mendapat tempat #1 melalui  iTunes di 11 buah negara : Taiwan, Singapore, Philippines, Vietnam, Thailand, Malaysia, Mexico, Peru, Hong Kong, Indonesia, dan Jepun. Juga mendapat tempat #1 dalam carta album pop di Canada, mendapat tempat #2 dalam carta album pop di US iTunes, dan tempat #5 paling popular keseluruhan album di US. 

Promotion


Promotion kali ini rasenya tak sehebat "I GOT A BOY" tapi ada beberapa jugak tarikan untuk comeback kali ini. Kumpulan GIRLS' GENERATION sendiri turun padang untuk buat grafitti sempena album mini ini. hee


Selain itu, ade jugak diorang release video pasal setiap seorang anggota GIRLS' GENERATION. hee Klik gambar untuk ke link video tersebut :


Suka sangat tengok video Jessica ahahaha kelakar betul. haa okeylah sampai disini dulu entri kali ni. Entri ni sepatutnya publish 28 Februari tapi atas sebab-sebab tertentu tunda la ke hari ni 1 Mac. hee Sekali lagi Selamat datang MAC! hee Jumpa dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye :)

March 01, 2014

150TH SPECIAL : MR. MR.



Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada semua pembaca yang sedang membaca. hee Apa khabar?  Hari ni kita dah masuk bulan MAC dah! yeayyy Bulan ke 3 tahun 2014. Kejap je kan? hahahaa Dah seminggu lebih tak update blog kan? Sibuk promote entri sebelum ni pasal Review filem "Kami Histeria" yang dah mencecah 400++ viewers. hee  Terima kasih kepada yang sudi membaca dan juga terima kasih kepada page/twitter "Kami Histeria" yang share kan link review tu. hee okeylah entri kali ini adalah entri ke 150! Yeahhh! Entri ni nak fokus pasal mini album dari GIRLS' GENERATION "Mr. Mr." Album mini GIRLS' GENERATION "Mr. Mr." direleasekan secara digital pada 24 Februari 2014 dan dalam bentuk CD pada 27 Februari 2014. 

Cover & Tracklist


Yang gambar kat atas ni adalah cover album tersebut. Cantik kan? hee Saya suka dengan konsep yang dipersembahkan untuk comeback kali ni. Album mini ini mengandungi 6 buah lagu. Lagu-lagu dalam album mini tu (ikut turutan dalam album) seperti "Mr. Mr.", "Goodbye", "Europa", "Wait a minute", "Back Hug" & "Soul". Setiap satu lagu dalam album ni ada tarikan masing-masing. Bila dengar layan je. Tapi most favourite song semestinya "Mr. Mr.", "Europa" dan satu lagi, "Soul". Jom dengar preview lagu-lagu dalam album tersebut :



Bintang : 
Mr. Mr. : 4.7/5*
Goodbye : 4.5 / 5*
Europa : 4.7/5*
Wait a minute : 4.5/5*
Back Hug : 4.5/5*
Soul : 4.7/5*

Packaging Album


Haa. Kalau sudah namanya K-pop mestilah terkenal dengan packaging album diorang ni. Macam "The Boys" dalam kotak tin, "I GOT A BOY" pulak memang unik habis. "Mr. Mr." jugak menarik perhatian saya. Saya dah pon pre-order album ni di VALOA RECORDS. Selalu beli kat blog ni je hee Harga dalam RM65 + RM10 sebab poster. Sejak album "I GOT A BOY" takde dah fotokad. hurmm

Teaser Image

Dalam post lepas ada tunjuk gambar teaser Yoona kan? Haa kali ni meh saya tunjuk semua sekali. heee

Hyoyeon

Jessica

Seo Hyun

Sooyoung

Sunny

Taeyeon

Tiffany

Yoona

Yuri

Comeback Teaser


Yang ni dah pernah saya tunjuk masa entri yang lepas. Teaser dia memang sangat mengujakan. hahah Sebab masa teaser ini keluar secara mengejut dan setakat ni dah lebih 4juta penonton. Hebat ! hahahaa

Music Video Mr. Mr.


Muzik video "Mr. Mr." telah pun direleasekan! Huarghhhhh! Jerit yang sangat ekstream. hahaha Konsep yang unik, muzik video yang pelik dan sangat misteri.Mase tulis entri ni memang bukak klip video tu. SONEs seluruh dunia sedang cuba buat video muzik ni dapat 10 juta viewers dalam masa 24 jam. Goodluck semua! hee *saya pon join jugak ni* Jadi saya beri 4.8/5 bintang ^___^

Masalah Semasa Release?


Yup terdapat beberapa masalah untuk comeback kali ini. Sepatutnya muzik video "Mr. Mr." direleasekan pada 19 Februari 2014 tapi disebabkan masalah kehilangan data berlaku menyebabkan penghapusan sebahagian daripada rakaman video muzik itu. Atas sebab itu, S.M Entertainment dah mengedit semula muzik video tersebut dan baru je release semalam (28 Februari 2014 10 Malam [Waktu Korea]). hee 

All-Kill Charts!


Setelah album mini ini direleasekan pada 24 Februari 2014, 5 Petang (Waktu Korea), lagu Mr. Mr. telah mendapat tempat #1 dalam 9 carta muzik di laman web muzik di Korea dalam masa satu jam sahaja. Wow so greatt!!! Bukan di Korea sahaja, “Mr.Mr.” juga mendapat tempat #1 melalui  iTunes di 11 buah negara : Taiwan, Singapore, Philippines, Vietnam, Thailand, Malaysia, Mexico, Peru, Hong Kong, Indonesia, dan Jepun. Juga mendapat tempat #1 dalam carta album pop di Canada, mendapat tempat #2 dalam carta album pop di US iTunes, dan tempat #5 paling popular keseluruhan album di US. 

Promotion


Promotion kali ini rasenya tak sehebat "I GOT A BOY" tapi ada beberapa jugak tarikan untuk comeback kali ini. Kumpulan GIRLS' GENERATION sendiri turun padang untuk buat grafitti sempena album mini ini. hee


Selain itu, ade jugak diorang release video pasal setiap seorang anggota GIRLS' GENERATION. hee Klik gambar untuk ke link video tersebut :


Suka sangat tengok video Jessica ahahaha kelakar betul. haa okeylah sampai disini dulu entri kali ni. Entri ni sepatutnya publish 28 Februari tapi atas sebab-sebab tertentu tunda la ke hari ni 1 Mac. hee Sekali lagi Selamat datang MAC! hee Jumpa dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye :)


Assalamualaikum & Salam sejahtera kepada semua pembaca dan pengikut setia blog saya. Macam biasa, korang ape khabar? Untunglah pada sape-sape yang cuti. hehehe Selamat menikmati cuti anda yang sebaiknya okey! 

Istanbul Aku Datang!

Bukan saya nak ke Istanbul ye, sebenarnya isnin lepas pergi tengok wayang cerita "Istanbul Aku Datang!" bersama abang dan adik saya. Saya tengok cerita tanpa tengok trailer dan mana-mana sumber. Hanya tengok poster. hehe Firstly, Lisa sangat comel dalam filem ini. Sangat comel!!! :3 Baju-baju yang dia pakai pun semua comel-comel belaka. Lepas tu, dalam filem ni Lisa adalah blogger. Sangat cantik blog dia. hee Jalan cerita pun okey takdelah mengarut sangatkan.Sangat suka konsep dia. hee


Dengan ini saya memberi 4 bintang dari 5 bintang. hee Pada sesiapa yang tak tengok lagi, jom terjah panggung wayang layan cerita ni. :)Saya tak retilah nak review-review ni, ape pon cerita ni sangat nice hahaha :)

Kacamata dari Mama Jee


Yeah! Saya dah pakai dah spec mata ini yang dihadiahkan oleh Mama Jee. Masa pergi Seremban hari tu kami pergi kedai ade jual spec palsu, mama tanye "Bee nak Spec tak?" *sambil pepandang ke arah spec-spec tersebut* "Rasenye nak ni la." *ambil terus tanpa ragu* pastu tanye Ara "Ara, okey tak?" "Okey!". Terus cakap kat Mama Jee, "Nak yang ni laa." hehehe. Saya jarang la pakai spec tipu ni first time ni. hee Terima Kasih Mama Jee. :) Saya akan pakai masa jenjalan.

Salam Maal Hijrah 1434H

Seperti sedia maklum, 15 November 2012 adalah tahun baru hijrah yang ke 1434H. Marilah kita menanam azam baru untuk tahun baru ini. Hee Saya nak ucap "Salam Maal Hijrah 1434H" :) Jom baca doa Awal Tahun dan Akhir tahun :)

klik gambar untuk tumbesaran.

Sampai disini dulu entri kali ini. Sila lah follow blog saya kalau sudi ye. nanti bagitau lah awak dah follow dengan link blog sekali, senang nak follow balik. Terima kasih. Jumpa lagi Assalamualaikum & Bye Bye! :)

Sebelum "close" meh layan lagu ni dulu dari OST "Istanbul Aku Datang!" , "Aku Datang" nyanyian Tomok. Enjoy!

November 14, 2012

ISTANBUL AKU DATANG!


Assalamualaikum & Salam sejahtera kepada semua pembaca dan pengikut setia blog saya. Macam biasa, korang ape khabar? Untunglah pada sape-sape yang cuti. hehehe Selamat menikmati cuti anda yang sebaiknya okey! 

Istanbul Aku Datang!

Bukan saya nak ke Istanbul ye, sebenarnya isnin lepas pergi tengok wayang cerita "Istanbul Aku Datang!" bersama abang dan adik saya. Saya tengok cerita tanpa tengok trailer dan mana-mana sumber. Hanya tengok poster. hehe Firstly, Lisa sangat comel dalam filem ini. Sangat comel!!! :3 Baju-baju yang dia pakai pun semua comel-comel belaka. Lepas tu, dalam filem ni Lisa adalah blogger. Sangat cantik blog dia. hee Jalan cerita pun okey takdelah mengarut sangatkan.Sangat suka konsep dia. hee


Dengan ini saya memberi 4 bintang dari 5 bintang. hee Pada sesiapa yang tak tengok lagi, jom terjah panggung wayang layan cerita ni. :)Saya tak retilah nak review-review ni, ape pon cerita ni sangat nice hahaha :)

Kacamata dari Mama Jee


Yeah! Saya dah pakai dah spec mata ini yang dihadiahkan oleh Mama Jee. Masa pergi Seremban hari tu kami pergi kedai ade jual spec palsu, mama tanye "Bee nak Spec tak?" *sambil pepandang ke arah spec-spec tersebut* "Rasenye nak ni la." *ambil terus tanpa ragu* pastu tanye Ara "Ara, okey tak?" "Okey!". Terus cakap kat Mama Jee, "Nak yang ni laa." hehehe. Saya jarang la pakai spec tipu ni first time ni. hee Terima Kasih Mama Jee. :) Saya akan pakai masa jenjalan.

Salam Maal Hijrah 1434H

Seperti sedia maklum, 15 November 2012 adalah tahun baru hijrah yang ke 1434H. Marilah kita menanam azam baru untuk tahun baru ini. Hee Saya nak ucap "Salam Maal Hijrah 1434H" :) Jom baca doa Awal Tahun dan Akhir tahun :)

klik gambar untuk tumbesaran.

Sampai disini dulu entri kali ini. Sila lah follow blog saya kalau sudi ye. nanti bagitau lah awak dah follow dengan link blog sekali, senang nak follow balik. Terima kasih. Jumpa lagi Assalamualaikum & Bye Bye! :)

Sebelum "close" meh layan lagu ni dulu dari OST "Istanbul Aku Datang!" , "Aku Datang" nyanyian Tomok. Enjoy!