Puasa
7 Juadah Berbuka Puasa Yang Popular Di Bazaar!

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Bulan Ramadan menjelma lagi. Anda pasti sedang fikir nak makan apa masa sahur dengan berbuka nanti. Momi kalau bulan puasa ni rajin pergi bazaar ramadan lepas balik kerja, haaa. Sepanjang jalan tu wajib perati apa yang menarik dan selalu orang beli untuk juadah berbuka. Beberapa hari lepas Momi ada buat survey sikit dekat Facebook, ternyata kebanyakkannya adalah sama seperti yang kita selalu nampak hehe. Berikut adalah antara juadah berbuka puasa yang popular dekat bazaar :

01 Murtabak

7 Juadah Berbuka Puasa Yang Popular Di Bazaar!
(Sumber : google)

Bulan puasa tanpa murtabak memang tak sah! Mana-mana bazaar yang kita pergi mesti ada punya. Pilih ayam atau daging atau pon murtabak meggi? Macam-macam jenis murtabak dah ada dekat Malaysia ni. hehe | 7 Juadah Berbuka Puasa Yang Popular Di Bazaar!

02 Ayam Percik

7 Juadah Berbuka Puasa Yang Popular Di Bazaar!
(Sumber : kauada.com)

Mana-mana bazaar yang Momi pernah singgah, mesti akan ada Ayam Percik. Kalau bukan bulan puasa, sikit pon tak heran dengan Ayam Percik ni hahaa.

03 Roti John

7 Juadah Berbuka Puasa Yang Popular Di Bazaar!
(Sumber : noorshamuhd.blogspot.my)

Kalau dulu-dulu ni, Momi berbuka takda Roti John tak lengkap rasanya masa berbuka puasa tu haha. Tengok rupa pon dah menyelerakan apetah lagi rasanya kan? Rasanya agak popular jugak Roti John ni hehe. Puasa nanti jangan lupa cuba ya.

04 Air Soya & Air Tebu

7 Juadah Berbuka Puasa Yang Popular Di Bazaar!
(sumber : impiana-iman.blogspot.my)

7 Juadah Berbuka Puasa Yang Popular Di Bazaar!
(sumber : kerjasendirijb.blogspot.my)

Okay dalam banyak-banyak air yang korang nampak masa jalan kat bazaar tu, mesti ada nampak 2 air wajib ni. Haih, memang tak lengkap berbuka tanpa dua air ni. Masa bulan puasa kaler putih soya dan kaler hijau air tebu tu memang tak menahan ya. Tau dah puasa ni mesti korang nak serang punya haha.

05 Kuih Tepung Pelita

7 Juadah Berbuka Puasa Yang Popular Di Bazaar!
(Sumber : selagiadagula.blogspot.my)

Kalau kategori kuih-muih ni, kuih ni messssti muncul masa bulan puasa je. Dah macam puasa dengan raya pulak ye setahun sekali ni hehe. Rasa santan dia memang terbaik! hehe. Patut cuba nanti okay hehe.

06 Bubur Lambuk

7 Juadah Berbuka Puasa Yang Popular Di Bazaar!
(Sumber : hariharimasakmakan.blogspot.my)

Kebiasaanya korang boleh dapat secara percuma tapi ada jugak dijual dibazaar Ramadan tu. Setahun sekali ni, mesti kena cuba rasa bubur lambuk walaupun sekali je hehe. 

07 Popia Basah

7 Juadah Berbuka Puasa Yang Popular Di Bazaar!
(sumber : resepibonda.com)

Berbanding popia goreng, Popia basah lebih popular dekat bazaar masa bulan Ramadan. Tapi sekarang Momi dah selalu nampak popia basah ni. Resipi Popia Basah ni macam senang je nak buat hehe. Bagi mereka yang jarang-jarang makan tu, in shaa Allah bulan puasa mesti ada. Boleh ler rasa hehe.  | 7 Juadah Berbuka Puasa Yang Popular Di Bazaar!

Juadah Berbuka Puasa Yang Selalu Ada Di Bazaar Ramadan | Cadangan Hidangan Berbuka Puasa Di Bazaar Ramadan | Gambar Makanan Berbuka Puasa | Gambar Makanan 

June 05, 2016

7 Juadah Berbuka Puasa Yang Popular Di Bazaar!

7 Juadah Berbuka Puasa Yang Popular Di Bazaar!

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Bulan Ramadan menjelma lagi. Anda pasti sedang fikir nak makan apa masa sahur dengan berbuka nanti. Momi kalau bulan puasa ni rajin pergi bazaar ramadan lepas balik kerja, haaa. Sepanjang jalan tu wajib perati apa yang menarik dan selalu orang beli untuk juadah berbuka. Beberapa hari lepas Momi ada buat survey sikit dekat Facebook, ternyata kebanyakkannya adalah sama seperti yang kita selalu nampak hehe. Berikut adalah antara juadah berbuka puasa yang popular dekat bazaar :

01 Murtabak

7 Juadah Berbuka Puasa Yang Popular Di Bazaar!
(Sumber : google)

Bulan puasa tanpa murtabak memang tak sah! Mana-mana bazaar yang kita pergi mesti ada punya. Pilih ayam atau daging atau pon murtabak meggi? Macam-macam jenis murtabak dah ada dekat Malaysia ni. hehe | 7 Juadah Berbuka Puasa Yang Popular Di Bazaar!

02 Ayam Percik

7 Juadah Berbuka Puasa Yang Popular Di Bazaar!
(Sumber : kauada.com)

Mana-mana bazaar yang Momi pernah singgah, mesti akan ada Ayam Percik. Kalau bukan bulan puasa, sikit pon tak heran dengan Ayam Percik ni hahaa.

03 Roti John

7 Juadah Berbuka Puasa Yang Popular Di Bazaar!
(Sumber : noorshamuhd.blogspot.my)

Kalau dulu-dulu ni, Momi berbuka takda Roti John tak lengkap rasanya masa berbuka puasa tu haha. Tengok rupa pon dah menyelerakan apetah lagi rasanya kan? Rasanya agak popular jugak Roti John ni hehe. Puasa nanti jangan lupa cuba ya.

04 Air Soya & Air Tebu

7 Juadah Berbuka Puasa Yang Popular Di Bazaar!
(sumber : impiana-iman.blogspot.my)

7 Juadah Berbuka Puasa Yang Popular Di Bazaar!
(sumber : kerjasendirijb.blogspot.my)

Okay dalam banyak-banyak air yang korang nampak masa jalan kat bazaar tu, mesti ada nampak 2 air wajib ni. Haih, memang tak lengkap berbuka tanpa dua air ni. Masa bulan puasa kaler putih soya dan kaler hijau air tebu tu memang tak menahan ya. Tau dah puasa ni mesti korang nak serang punya haha.

05 Kuih Tepung Pelita

7 Juadah Berbuka Puasa Yang Popular Di Bazaar!
(Sumber : selagiadagula.blogspot.my)

Kalau kategori kuih-muih ni, kuih ni messssti muncul masa bulan puasa je. Dah macam puasa dengan raya pulak ye setahun sekali ni hehe. Rasa santan dia memang terbaik! hehe. Patut cuba nanti okay hehe.

06 Bubur Lambuk

7 Juadah Berbuka Puasa Yang Popular Di Bazaar!
(Sumber : hariharimasakmakan.blogspot.my)

Kebiasaanya korang boleh dapat secara percuma tapi ada jugak dijual dibazaar Ramadan tu. Setahun sekali ni, mesti kena cuba rasa bubur lambuk walaupun sekali je hehe. 

07 Popia Basah

7 Juadah Berbuka Puasa Yang Popular Di Bazaar!
(sumber : resepibonda.com)

Berbanding popia goreng, Popia basah lebih popular dekat bazaar masa bulan Ramadan. Tapi sekarang Momi dah selalu nampak popia basah ni. Resipi Popia Basah ni macam senang je nak buat hehe. Bagi mereka yang jarang-jarang makan tu, in shaa Allah bulan puasa mesti ada. Boleh ler rasa hehe.  | 7 Juadah Berbuka Puasa Yang Popular Di Bazaar!

Juadah Berbuka Puasa Yang Selalu Ada Di Bazaar Ramadan | Cadangan Hidangan Berbuka Puasa Di Bazaar Ramadan | Gambar Makanan Berbuka Puasa | Gambar Makanan 


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Sudah masuk hari ke-16 kita berpuasa? Eh 16? Wahh~~ Tak sangka dah 16 hari eh. Harap semuanya puasa penuh. hehe Bulan puasa semestinya akan keluar berbuka dengan kawan-kawan atau keluarga. Entri kali ini nak bercerita pasal hari Sabtu (12 Julai 2014), berbuka puasa bersama Ara Kimora. Jom baca kisah selanjutnya ^__^

July 14, 2014

BUKA PUASA 1435H #1 : ARA KIMORA 『12.07.2014』


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Sudah masuk hari ke-16 kita berpuasa? Eh 16? Wahh~~ Tak sangka dah 16 hari eh. Harap semuanya puasa penuh. hehe Bulan puasa semestinya akan keluar berbuka dengan kawan-kawan atau keluarga. Entri kali ini nak bercerita pasal hari Sabtu (12 Julai 2014), berbuka puasa bersama Ara Kimora. Jom baca kisah selanjutnya ^__^



Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Selamat berhujung minggu ye :) Alhamdulillah, kite dah masuk minggu ke-2 bulan puasa! Yeayy~~ Puasa korang macam mana? Harap semuanya okey ye ^__^ Minggu ke-2 ni sama je macam minggu lepas, memang berbuka dekat rumah. Minggu ni selalu beli nasi lemak je , senang dan tak payah susah nak makan apa kan? Bab beli juadah buka puasa, selalu beli kuih kat kedai kawan ayah tu, Kuih Lapis kalerful dengan Seri Muka. Rasanya minggu ke-3 ni banyak berbuka dekat luar dengan kawan-kawan. *sorry yo mak, den buko lua ;P* Nanti saya update okey. Okey la sampai disini dulu entri kali ini, Jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^__^


p/s : #PRAY4GAZA
July 12, 2014

PUASA MINGGU #2



Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Selamat berhujung minggu ye :) Alhamdulillah, kite dah masuk minggu ke-2 bulan puasa! Yeayy~~ Puasa korang macam mana? Harap semuanya okey ye ^__^ Minggu ke-2 ni sama je macam minggu lepas, memang berbuka dekat rumah. Minggu ni selalu beli nasi lemak je , senang dan tak payah susah nak makan apa kan? Bab beli juadah buka puasa, selalu beli kuih kat kedai kawan ayah tu, Kuih Lapis kalerful dengan Seri Muka. Rasanya minggu ke-3 ni banyak berbuka dekat luar dengan kawan-kawan. *sorry yo mak, den buko lua ;P* Nanti saya update okey. Okey la sampai disini dulu entri kali ini, Jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^__^


p/s : #PRAY4GAZA

Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Selamat berhujung minggu ye :) Amacam puasa? Harap semuanya okey. Haa... Pejam celik-pejam celik sudah 7 hari kite berpuasa kan? Alhamdulillah , saya masih lagi puasa penuh setakat ini. hee Rasanya puasa tahun ni tak la seletih puasa tahun lepas, sebab tahun ni lebih excited kot. Bab beli makanan berbuka, selalunya minggu pertama memang berbuka dekat rumah je, tunggu la minggu-minggu seterusnya, takde dekat rumah dah. haha Kalau beli makanan kat Bazaar, saya beli kuih je "lima RM2" haha Betul la bulan puasa ni memang jimat. Tak keluar banyak duit sangat. hee Okeylah sampai disini entri kali ini. Selamat berpuasa ye! Assalamualaikum & Bye Bye ^___^


p/s : Al-fatihah kepada Datuk Sharifah Aini yang baru meninggal dunia. Semoga ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman.



July 05, 2014

PUASA MINGGU #1


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Selamat berhujung minggu ye :) Amacam puasa? Harap semuanya okey. Haa... Pejam celik-pejam celik sudah 7 hari kite berpuasa kan? Alhamdulillah , saya masih lagi puasa penuh setakat ini. hee Rasanya puasa tahun ni tak la seletih puasa tahun lepas, sebab tahun ni lebih excited kot. Bab beli makanan berbuka, selalunya minggu pertama memang berbuka dekat rumah je, tunggu la minggu-minggu seterusnya, takde dekat rumah dah. haha Kalau beli makanan kat Bazaar, saya beli kuih je "lima RM2" haha Betul la bulan puasa ni memang jimat. Tak keluar banyak duit sangat. hee Okeylah sampai disini entri kali ini. Selamat berpuasa ye! Assalamualaikum & Bye Bye ^___^


p/s : Al-fatihah kepada Datuk Sharifah Aini yang baru meninggal dunia. Semoga ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman.




Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Bulan Ramadan memang dinanti-nantikan oleh setiap umat Islam dari seluruh negara. Pada 27 Jun telah diumumkan bahawa 1 Ramadan 1435H jatuh pada Ahad, 29 Jun 2014. Jadi dengan ini saya ingin mengucapkan Selamat Berpuasa ye! hee Nanti jangan lupa baca niat puasa, kebiasaanya dari kecil lagik mak ayah ajar baca niat harian :


Sama seperti tahun lepas, semoga dapat mengecilkan sikit badan ni, tak kurus pon takpe. hehe InsyaAllah I Can Do It! Tapi jangan la sampai ambik benda ni pulak eh? haha


Untuk pengetahuan korang, tema blog ni akan berubah dalam bulan Ogos atau September 2014 (masih dalam perancangan), so beri peluang sambut Anniverssary lama sikit. Terima kasih pada yang masih lagi hantar gambar kat saya, setakat ni dalam 68 gambar ade dalam tangan. :) okeylah. Selamat berpuasa ye! Jangan pulak buat buat lupa hehe Salam Ramadan. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ Jom gelak-gelak dengan video yang disediakan : 

June 28, 2014

SALAM RAMADAN 1435H


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Bulan Ramadan memang dinanti-nantikan oleh setiap umat Islam dari seluruh negara. Pada 27 Jun telah diumumkan bahawa 1 Ramadan 1435H jatuh pada Ahad, 29 Jun 2014. Jadi dengan ini saya ingin mengucapkan Selamat Berpuasa ye! hee Nanti jangan lupa baca niat puasa, kebiasaanya dari kecil lagik mak ayah ajar baca niat harian :


Sama seperti tahun lepas, semoga dapat mengecilkan sikit badan ni, tak kurus pon takpe. hehe InsyaAllah I Can Do It! Tapi jangan la sampai ambik benda ni pulak eh? haha


Untuk pengetahuan korang, tema blog ni akan berubah dalam bulan Ogos atau September 2014 (masih dalam perancangan), so beri peluang sambut Anniverssary lama sikit. Terima kasih pada yang masih lagi hantar gambar kat saya, setakat ni dalam 68 gambar ade dalam tangan. :) okeylah. Selamat berpuasa ye! Jangan pulak buat buat lupa hehe Salam Ramadan. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ Jom gelak-gelak dengan video yang disediakan : 


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Salam Ramadan ke-27. Tinggal lagi 2 hari kita nak masuk bulan Syawal pulak. Tak sabar kan? hahaha Kalau korang perasan, blog ni dah berwajah baru. Haa Sempena bulan syawal ni, saya dah ubah sikit header dan background ala-ala Raya gitu. Korang suka tak? Harap korang suka la ye. haha Bab shoutbox masih lagi sedang edit, tak tahu kenapa jadi macam tu. T.T Siapa tahu silalah PM saya. hahaha


Bulan puasa dah nak tamat, so kita dah pon masuk minggu ke-4 dan terakhir. Alhamdulillah akhirnya akan melepasi dengan puasa penuh! yeayyy *tepuk tangan~* . Seronok dapat puasa penuh walaupun macam-macam halangan. Terima kasih atas 2 jemputan berbuka bersama Ara dan De Diva's. Akhirnya dapat juga berbuka dengan keluarga dan kawan-kawan tersayang . hee. So, minggu akhir ni konfem Bazaar dah banyak tutup, so kene la masak sendiri. Haa. nak bagitahu, saya sedang tolong emak buat kuih raya. Antara biskut dah siap Biskut Kacang Mazola & Biskut Kelapa. Ada beberapa lagi biskut akan menyusul, maka busy sikit la. Tapi takpe, demi biskut. hahaha Okeylah sampai disini dulu hari ni, esok ada entri khas sempena Hari Raya Aidilfitri. Stay tuned! Assalamualaikum & Bye Bye =)

Morning Musume - Ai no Gundan

Morning Musume - Wagamama Ki no Mama Ai no Joke

August 05, 2013

NEW BLOG THEME & PUASA MINGGU #4


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Salam Ramadan ke-27. Tinggal lagi 2 hari kita nak masuk bulan Syawal pulak. Tak sabar kan? hahaha Kalau korang perasan, blog ni dah berwajah baru. Haa Sempena bulan syawal ni, saya dah ubah sikit header dan background ala-ala Raya gitu. Korang suka tak? Harap korang suka la ye. haha Bab shoutbox masih lagi sedang edit, tak tahu kenapa jadi macam tu. T.T Siapa tahu silalah PM saya. hahaha


Bulan puasa dah nak tamat, so kita dah pon masuk minggu ke-4 dan terakhir. Alhamdulillah akhirnya akan melepasi dengan puasa penuh! yeayyy *tepuk tangan~* . Seronok dapat puasa penuh walaupun macam-macam halangan. Terima kasih atas 2 jemputan berbuka bersama Ara dan De Diva's. Akhirnya dapat juga berbuka dengan keluarga dan kawan-kawan tersayang . hee. So, minggu akhir ni konfem Bazaar dah banyak tutup, so kene la masak sendiri. Haa. nak bagitahu, saya sedang tolong emak buat kuih raya. Antara biskut dah siap Biskut Kacang Mazola & Biskut Kelapa. Ada beberapa lagi biskut akan menyusul, maka busy sikit la. Tapi takpe, demi biskut. hahaha Okeylah sampai disini dulu hari ni, esok ada entri khas sempena Hari Raya Aidilfitri. Stay tuned! Assalamualaikum & Bye Bye =)

Morning Musume - Ai no Gundan

Morning Musume - Wagamama Ki no Mama Ai no Joke


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Salam Ramadan ke-22. Okeylah nak review pasal Minggu ke-3 bulan puasa ni. Setakat ini, alhamdulillah masih lagi penuh. Walaupun kene serang tah pape penyakit tapi alhamdulillah masih boleh berpuasa seperti biasa. hehe Minggu ke-3 ni banyak berbuka luar jugak. First, Jumaat lepas (26.07) dengan girls praktikal student (juga saya panggil "The Dahlia's"), Sabtu (27.07) bersama kawan sekolah dan Ahad bersama keluarga. Masa bekerja dalam bulan puasa, bila tengah hari je konfem la lelap sekejap. hahaha Nak bagitahu jugak, cuti dah lulus!! yeayy Lepas raya mintak lagi 2 hari cuti. hehehe. Maybe balik kampung time tu. Minggu ke-4 atau minggu terakhir bakal berbuka dengan 3 lagi batch. So stay tuned ! Jumpa di entri seterusnya. hehe Assalamualaikum & bye Bye :)

f(x) - Rum Pum Pum Pum

July 31, 2013

PUASA MINGGU #3


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Salam Ramadan ke-22. Okeylah nak review pasal Minggu ke-3 bulan puasa ni. Setakat ini, alhamdulillah masih lagi penuh. Walaupun kene serang tah pape penyakit tapi alhamdulillah masih boleh berpuasa seperti biasa. hehe Minggu ke-3 ni banyak berbuka luar jugak. First, Jumaat lepas (26.07) dengan girls praktikal student (juga saya panggil "The Dahlia's"), Sabtu (27.07) bersama kawan sekolah dan Ahad bersama keluarga. Masa bekerja dalam bulan puasa, bila tengah hari je konfem la lelap sekejap. hahaha Nak bagitahu jugak, cuti dah lulus!! yeayy Lepas raya mintak lagi 2 hari cuti. hehehe. Maybe balik kampung time tu. Minggu ke-4 atau minggu terakhir bakal berbuka dengan 3 lagi batch. So stay tuned ! Jumpa di entri seterusnya. hehe Assalamualaikum & bye Bye :)

f(x) - Rum Pum Pum Pum


Sebelum tu sila like page saya dulu. hahaa (Klik Sini)

Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Hari ini dah masuk Ramadan yang ke-15. Kita dah melepasi 2 minggu bulan Ramadan. yeayy *tepuk-tepuk tangan* Dah tak nak tanya penuh ke tidak sebab korang mesti puasa penuh lah! hehe Ramadan minggu ke-2 ni alhamdulillah masih lagi penuh dan berjaya dilalui dengan baik. haha Mostly buka puasa kat rumah dan sabtu lepas first time la berbuka luar (untuk Ramadan kali ni :P). Ramadan kali ni tugas saya beli kuih je kat Bazaar Ramadan kat bawah rumah tu. Selalu beli kuih gelang, Seri Muka dan kuih Lapis. hahha Memang berhantu la cerita dia. hehe

f(x) - Rum Pum Pum Pum Teaser

Tetibe nak selit sikit. haha Khas buat peminat K-pop, kumpulan f(x) akan mereleasekan album studio ke-2, "Pink Tape" pada 29 Julai 2013. Serius teruja dengan comeback diorang. Kat atas tu ade teaser klip video Rum Pum Pum Pum yang akan dimuatkan dalam album diorang nanti. Nie ade gambar teaser untuk album ni : 


Luna

Victoria

 Amber

Sulli

Krystal

Okeylah itu sahaja untuk entri kali ini. Apa yang akan terjadi untuk Minggu ke-3 Ramadan. Stay tuned! Minggu ni banyak jugak buka puasa kat luar. heehe Nanti saya update hee Assalamualaikum & Bye Bye :)

f(x) 2nd Album "Pink Tape" Art Film

July 24, 2013

PUASA MINGGU #2


Sebelum tu sila like page saya dulu. hahaa (Klik Sini)

Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Hari ini dah masuk Ramadan yang ke-15. Kita dah melepasi 2 minggu bulan Ramadan. yeayy *tepuk-tepuk tangan* Dah tak nak tanya penuh ke tidak sebab korang mesti puasa penuh lah! hehe Ramadan minggu ke-2 ni alhamdulillah masih lagi penuh dan berjaya dilalui dengan baik. haha Mostly buka puasa kat rumah dan sabtu lepas first time la berbuka luar (untuk Ramadan kali ni :P). Ramadan kali ni tugas saya beli kuih je kat Bazaar Ramadan kat bawah rumah tu. Selalu beli kuih gelang, Seri Muka dan kuih Lapis. hahha Memang berhantu la cerita dia. hehe

f(x) - Rum Pum Pum Pum Teaser

Tetibe nak selit sikit. haha Khas buat peminat K-pop, kumpulan f(x) akan mereleasekan album studio ke-2, "Pink Tape" pada 29 Julai 2013. Serius teruja dengan comeback diorang. Kat atas tu ade teaser klip video Rum Pum Pum Pum yang akan dimuatkan dalam album diorang nanti. Nie ade gambar teaser untuk album ni : 


Luna

Victoria

 Amber

Sulli

Krystal

Okeylah itu sahaja untuk entri kali ini. Apa yang akan terjadi untuk Minggu ke-3 Ramadan. Stay tuned! Minggu ni banyak jugak buka puasa kat luar. heehe Nanti saya update hee Assalamualaikum & Bye Bye :)

f(x) 2nd Album "Pink Tape" Art Film

Assalamualaikum & Salam sejahtera kepada uols yang sedang membaca. Hari ini Ramadan ke-12 dan merupakan hari ke-12 kita dah berpuasa. So how? Masih penuh? hahaha Harap penuh okey. Kalau bulan puasa ni, mesti ada orang ajak berbuka luar. So semalam saya berbuka dengan kawan saya yang dah lama tak jumpa. Ein dah jumpa bulan lepas tapi Wawa rasanya dah lama tak jumpa, now dia busy dengan Busines Online dia, Wawa Colours.  So kepada girls yang berminat beli pakaian ke kasut ke secara online like la page tu okey. 



Kami bertemu jam 2 petang, Ein amek saya. Lepas tu, kami tunggu Riny (kawan Wawa) sebab nak berbuka sekali. hee Destinasi pertama adalah shopping complex, Wawa & Riny nak beli baju. Lama jugak diorang pilih baju. hahaha Dalam pukul 5.30 baru keluar. Kami tak tahu nak makan kat mana? Adelah dalam sejam lebih, Ein bawak pergi One Utama. Dah sampai ramai gile orang. Kedai makan semua full so kami pon terpaksa berbuka minum air dulu. Lepas tu kami ke Pizza Hut dalam pukul 8 lebih. Orang dah tak ramai, so senang sikit. Alhamdulillah. semua dah selamat. Terima kasih kepada Ein, Wawa dan Riny sebab sudi berbuka bersama saya. hehe So jom tengok kami makan masa berbuka ni. haha :

mari makan. hehe

Kusyuk pilih menu. haha

Soup. sedapp :3 

a pizza!! :D

Ein nak potong Pizza :D

Saya potong pizza. nyum nyum :3

Pizza!

Sekeping je gambar dengan Riny hahah

Sampai disini dulu entri kali ini. Next week ada 3 temujanji Jumaat, Sabtu dan Ahad. So stay tuned kalau nak tahu dengan siapa saya berbuka. *dah macam rancangan makan-makan pulak haha* Yeayy Jumpa dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye. xoxo. haha

Buono - Our Songs

July 21, 2013

BUKA PUASA #1 - EIN & WAWA 20.07.2013

Assalamualaikum & Salam sejahtera kepada uols yang sedang membaca. Hari ini Ramadan ke-12 dan merupakan hari ke-12 kita dah berpuasa. So how? Masih penuh? hahaha Harap penuh okey. Kalau bulan puasa ni, mesti ada orang ajak berbuka luar. So semalam saya berbuka dengan kawan saya yang dah lama tak jumpa. Ein dah jumpa bulan lepas tapi Wawa rasanya dah lama tak jumpa, now dia busy dengan Busines Online dia, Wawa Colours.  So kepada girls yang berminat beli pakaian ke kasut ke secara online like la page tu okey. 



Kami bertemu jam 2 petang, Ein amek saya. Lepas tu, kami tunggu Riny (kawan Wawa) sebab nak berbuka sekali. hee Destinasi pertama adalah shopping complex, Wawa & Riny nak beli baju. Lama jugak diorang pilih baju. hahaha Dalam pukul 5.30 baru keluar. Kami tak tahu nak makan kat mana? Adelah dalam sejam lebih, Ein bawak pergi One Utama. Dah sampai ramai gile orang. Kedai makan semua full so kami pon terpaksa berbuka minum air dulu. Lepas tu kami ke Pizza Hut dalam pukul 8 lebih. Orang dah tak ramai, so senang sikit. Alhamdulillah. semua dah selamat. Terima kasih kepada Ein, Wawa dan Riny sebab sudi berbuka bersama saya. hehe So jom tengok kami makan masa berbuka ni. haha :

mari makan. hehe

Kusyuk pilih menu. haha

Soup. sedapp :3 

a pizza!! :D

Ein nak potong Pizza :D

Saya potong pizza. nyum nyum :3

Pizza!

Sekeping je gambar dengan Riny hahah

Sampai disini dulu entri kali ini. Next week ada 3 temujanji Jumaat, Sabtu dan Ahad. So stay tuned kalau nak tahu dengan siapa saya berbuka. *dah macam rancangan makan-makan pulak haha* Yeayy Jumpa dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye. xoxo. haha

Buono - Our Songs


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Salam Ramadan bagi sesiapa yang sedang berpuasa. Alhamdulillah dah masuk hari ke-8 kita dalam bulan Ramadan. Puasa setakat ni penuh tak? InsyaAllah mesti penuh lah! hehe Alhamdulillah saya masih lagi berpuasa penuh setakat ni. Masa berbuka kali ini tak macam tahun-tahun lepas, beli yang mana perlu je untuk makan. Alhamdulillah dapat berbuka dengan 1 family penuh hari Ahad lepas. memang riuh! hhehehe Biasalah minggu pertama, muka kepenatan memang tak boleh lari. Harap minggu ini lebih best dan seronok! yeayy Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Jumpa dientri seterusnya. Assalamualaikum & bye bye :)

Hello! Pro Kenshuusei - Ten Made Nobore!


July 17, 2013

PUASA MINGGU #1


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Salam Ramadan bagi sesiapa yang sedang berpuasa. Alhamdulillah dah masuk hari ke-8 kita dalam bulan Ramadan. Puasa setakat ni penuh tak? InsyaAllah mesti penuh lah! hehe Alhamdulillah saya masih lagi berpuasa penuh setakat ni. Masa berbuka kali ini tak macam tahun-tahun lepas, beli yang mana perlu je untuk makan. Alhamdulillah dapat berbuka dengan 1 family penuh hari Ahad lepas. memang riuh! hhehehe Biasalah minggu pertama, muka kepenatan memang tak boleh lari. Harap minggu ini lebih best dan seronok! yeayy Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Jumpa dientri seterusnya. Assalamualaikum & bye bye :)

Hello! Pro Kenshuusei - Ten Made Nobore!



Assalamualaikum & Salam sejahtera kepada anda, anda dan anda! hehe Apa khabar? dah seminggu tak update blog actually. Banyak hal nak settlekan. hehe Hari ini 10 Julai 2013 bersamaan 1 Ramadan 1434H. So Selamat berpuasa semua! hehe Puasa tahun ni macam ecxited! mesti best. Semoga puasa ini dapat mengurangkan berat badan. InsyaAllah~ hehehe  Harap korang pon sama jugak okey. Pasal tema blog pulak, kali ni fefeeling bulan puasa. Ade la bintang-bintang. Header tu macam biasa muka crop pakai badan kartun. Hope korang suka akannya hahaha Okeylah jumpa lagi dientri seterusnya. Selamat berpuasa untuk korang! Assalamualaikum & Bye Bye :)


July 10, 2013

RAMADAN 1434H


Assalamualaikum & Salam sejahtera kepada anda, anda dan anda! hehe Apa khabar? dah seminggu tak update blog actually. Banyak hal nak settlekan. hehe Hari ini 10 Julai 2013 bersamaan 1 Ramadan 1434H. So Selamat berpuasa semua! hehe Puasa tahun ni macam ecxited! mesti best. Semoga puasa ini dapat mengurangkan berat badan. InsyaAllah~ hehehe  Harap korang pon sama jugak okey. Pasal tema blog pulak, kali ni fefeeling bulan puasa. Ade la bintang-bintang. Header tu macam biasa muka crop pakai badan kartun. Hope korang suka akannya hahaha Okeylah jumpa lagi dientri seterusnya. Selamat berpuasa untuk korang! Assalamualaikum & Bye Bye :)