Personal
Gong Xi Fa Cai 2020!
Gong Xi Fa Cai 2020!

Selamat Tahun Baru Cina! Happy Chinese New Year! Gong Xi Fa Cai ! buat semua pembaca dan mereka yang menyambutnya. Yang balik kampung halaman, hati-hati semasa perjalanan pulang ya. Semoga selamat sampai dan selamat pulang. Selamat bercuti juga buat semua, sampai hari isnin ya kita bercuti hehe. Entri akan kembali di-update bermula hari Selasa (28 Januari 2020). Jaga diri ya guys!


January 25, 2020

Gong Xi Fa Cai 2020!

Gong Xi Fa Cai 2020!
Gong Xi Fa Cai 2020!

Selamat Tahun Baru Cina! Happy Chinese New Year! Gong Xi Fa Cai ! buat semua pembaca dan mereka yang menyambutnya. Yang balik kampung halaman, hati-hati semasa perjalanan pulang ya. Semoga selamat sampai dan selamat pulang. Selamat bercuti juga buat semua, sampai hari isnin ya kita bercuti hehe. Entri akan kembali di-update bermula hari Selasa (28 Januari 2020). Jaga diri ya guys!


2019 Review & Happy New Year 2020!
2019 Review & Happy New Year 2020! 

2019 Review & Happy New Year 2020!  | Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Masih belum terlewat untuk Momi ucap, Selamat Tahun Baharu 2020 kepada semua pembaca blog Momi! Sudah pastinya awal tahun semua orang bersemangat untuk memulakan tahun baharu mereka. Jadi entri kali ini, Momi nak kongsi dengan anda imbasan tahun 2019 dan harapan untuk tahun 2020.

Imbasan 2019
Tahun 2019, Alhamdulillah dimurah rezeki dengan banyak berkolaborasi dengan jenama-jenama besar seperti McDonalds Malaysia, BOH, AXE, Yeo's, Go Car, Boost App, Anchor, Celcom, realme dan banyak lagi. Kehadiran beberapa platfrom untuk social media influencer seperti Passion Nation, Sushi Vid dan CastingAsia mampu menjana lebih pendapatan. Untuk travel masih lagi dalam 'mood' puasa untuk travel kemana-mana. Rasanya ada beberapa sahaja trip yang Momi sempat pergi seperti Pulau Perhentian (so far yang ingat haha).

Banyak perkara berlaku pada tahun 2019, tapi Momi takkan kongsikan disini. Cukuplah Momi sahaja yang tahu hehe.

2019 Review & Happy New Year 2020!
2019 Review & Happy New Year 2020! 

Harapan 2020

Setiap tahun mesti kita setkan azam tahun baharu kan? Untuk tahun 2020, ingin berusaha keras lagi dan lagi untuk mencapai apa yang Momi inginkan. Momi juga ingin memantapkan media sosial Momi dan target untuk berkolaborasi bersama jenama-jenama besar. Semoga tahun 2020 ini Momi akan menjadi yang lebih baik dan lebih rapat dengan keluarga  Semoga semuanya dipermudahkan. Doakan Momi ya ! :)

Semoga tahun 2020 kita semua dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki lagi dan lagi. In Shaa Allah. Momi nak minta ampun dan maaf sekiranya terguris perasaan mana-mana pihak. Kita mulakan tahun 2020 dengan penuh semangat dan senyuman. Terima kasih sebab sudi baca sampai habis. Jaga diri.


January 10, 2020

2019 Review & Happy New Year 2020!

2019 Review & Happy New Year 2020!
2019 Review & Happy New Year 2020! 

2019 Review & Happy New Year 2020!  | Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Masih belum terlewat untuk Momi ucap, Selamat Tahun Baharu 2020 kepada semua pembaca blog Momi! Sudah pastinya awal tahun semua orang bersemangat untuk memulakan tahun baharu mereka. Jadi entri kali ini, Momi nak kongsi dengan anda imbasan tahun 2019 dan harapan untuk tahun 2020.

Imbasan 2019
Tahun 2019, Alhamdulillah dimurah rezeki dengan banyak berkolaborasi dengan jenama-jenama besar seperti McDonalds Malaysia, BOH, AXE, Yeo's, Go Car, Boost App, Anchor, Celcom, realme dan banyak lagi. Kehadiran beberapa platfrom untuk social media influencer seperti Passion Nation, Sushi Vid dan CastingAsia mampu menjana lebih pendapatan. Untuk travel masih lagi dalam 'mood' puasa untuk travel kemana-mana. Rasanya ada beberapa sahaja trip yang Momi sempat pergi seperti Pulau Perhentian (so far yang ingat haha).

Banyak perkara berlaku pada tahun 2019, tapi Momi takkan kongsikan disini. Cukuplah Momi sahaja yang tahu hehe.

2019 Review & Happy New Year 2020!
2019 Review & Happy New Year 2020! 

Harapan 2020

Setiap tahun mesti kita setkan azam tahun baharu kan? Untuk tahun 2020, ingin berusaha keras lagi dan lagi untuk mencapai apa yang Momi inginkan. Momi juga ingin memantapkan media sosial Momi dan target untuk berkolaborasi bersama jenama-jenama besar. Semoga tahun 2020 ini Momi akan menjadi yang lebih baik dan lebih rapat dengan keluarga  Semoga semuanya dipermudahkan. Doakan Momi ya ! :)

Semoga tahun 2020 kita semua dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki lagi dan lagi. In Shaa Allah. Momi nak minta ampun dan maaf sekiranya terguris perasaan mana-mana pihak. Kita mulakan tahun 2020 dengan penuh semangat dan senyuman. Terima kasih sebab sudi baca sampai habis. Jaga diri.



Assalamualaikum & Salam sejahtera gais. Rasanya macam dah lama tak update blog ni haha. Dengan gigihnya tetiba terlintas nak update . Pejam celik kita dah nak masuk bulan November. Rasa macam sekejap sangat dah nak masuk bulan ke-11 tahun 2015. Bulan Oktober ni mood nak update blog memang takde sangat, banyak dah entri yang delay sebab 'kemalasan' yang melampau haha. Lately, selalu sangat moody sampai tertido -.-". Maaf sangat kalau rakan Facebook selalu nampak saya update status yang emo dan marah-marah hehe. Rasa macam banyak sangat benda nak fikir dan nak buat. Alhamdulillah ada keluarga dan kawan-kawan yang sentiasa buat saya gelak dan tenang.


Cakap pasal family hari ini ialah hari lahir Umairah (kakak) yang ke-6! Really 6?. Rasanya macam semalam je kakak baru lahir, tetiba kakak dah 6 tahun haha. Kakak mesti happy hari ni sambut birthday dekat taska. Semalam sempat send voice lagu birthday untuk kakak. Happy Birthday Kakak! Thanks sebab kakak selalu cakap kite 'comel' hehe. Nanti jumpa kite selfie puas-puas dengan wajah yang buruk haha.


Pasal blog pulak, tengah cari idea nak ubah rupa blog untuk tahun 2016. Macam-macam rupa dah jumpa, tunggu masa nak cuba dekat blog hehe. Bulan November InsyaAllah akan rajinkan diri update blog selalu. More movie review coming soon... seperti Spectre, The Hunger Games : Mockingjay - Part 2 dan beberapa movie yang akan ditonton. Kalau dipanggil untuk event blogger, InsyaAllahs saya akan pergi. Apa aktiviti menarik untuk November nanti? Haa.. tunggu! terima kasih kerana baca sampai habis. Teruskan membaca blog saya ni, diharapkan apa yang korang baca antara entri dalam blog ni, boleh digunapakai :)


p/s : Taeyeon is awesome! hehe
October 30, 2015

I


Assalamualaikum & Salam sejahtera gais. Rasanya macam dah lama tak update blog ni haha. Dengan gigihnya tetiba terlintas nak update . Pejam celik kita dah nak masuk bulan November. Rasa macam sekejap sangat dah nak masuk bulan ke-11 tahun 2015. Bulan Oktober ni mood nak update blog memang takde sangat, banyak dah entri yang delay sebab 'kemalasan' yang melampau haha. Lately, selalu sangat moody sampai tertido -.-". Maaf sangat kalau rakan Facebook selalu nampak saya update status yang emo dan marah-marah hehe. Rasa macam banyak sangat benda nak fikir dan nak buat. Alhamdulillah ada keluarga dan kawan-kawan yang sentiasa buat saya gelak dan tenang.


Cakap pasal family hari ini ialah hari lahir Umairah (kakak) yang ke-6! Really 6?. Rasanya macam semalam je kakak baru lahir, tetiba kakak dah 6 tahun haha. Kakak mesti happy hari ni sambut birthday dekat taska. Semalam sempat send voice lagu birthday untuk kakak. Happy Birthday Kakak! Thanks sebab kakak selalu cakap kite 'comel' hehe. Nanti jumpa kite selfie puas-puas dengan wajah yang buruk haha.


Pasal blog pulak, tengah cari idea nak ubah rupa blog untuk tahun 2016. Macam-macam rupa dah jumpa, tunggu masa nak cuba dekat blog hehe. Bulan November InsyaAllah akan rajinkan diri update blog selalu. More movie review coming soon... seperti Spectre, The Hunger Games : Mockingjay - Part 2 dan beberapa movie yang akan ditonton. Kalau dipanggil untuk event blogger, InsyaAllahs saya akan pergi. Apa aktiviti menarik untuk November nanti? Haa.. tunggu! terima kasih kerana baca sampai habis. Teruskan membaca blog saya ni, diharapkan apa yang korang baca antara entri dalam blog ni, boleh digunapakai :)


p/s : Taeyeon is awesome! hehe

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Pada 4 Oktober 2015 (Ahad) berlangsungnya majlis perkahwinan Abang Sepupu saya, Afiq & Pasangannya, Mira. Saya bersama Abang Iju, Emak dan Qaisarah wakil keluarga kami bertandang ke majlis tersebut . Jom baca kisah sepanjang majlis berlangsung. 


Majlis bermula jam 11.00 pagi, kelihatan ramai dah tetamu hadir menikmati hidangan yang disediakan. Hidangan yang disediakan sangat menarik (tapi lupa nak tangkap gambar, hehe) yang paling penting ada ayam hahaha. Lepas makan je sedara mara masuk ke dalam rumah , nak tunggu untuk majlis bersanding. Tepat jam 1.30 tengah hari, mereka bersanding. Macam biasalah , saudara mara, keluarga & kawan-kawan akan merenjis-renjis dipilis haha.


Selesai sesi renjis merenjis, tiba giliran pengantin dan saudara mara terdekat menjamu selera di meja makan beradab. Cik Esah dikhabarkan duduk semeja dengan pengantin menikmati makanan di meja makan beradab (Cik Esah omak den! hehe) . Lepas makan, pengantin kembali ke pelamin untuk sesi bergambar bersama keluarga dan rakan-rakan. Tom tengok beberapa moments yang sempat dirakamkan semasa majlis berlangsung :





















Akhirnya semuanya selamat sudah. Alhamduillah. Selamat Pengantin Baru & Tahniah buat Afiq & Mira (actually Abang Afiq & Kak Mira) , semoga berbahagia selamanya okey. Maaf sebab tak berapa banyak gambar tapi ade la jugak kan haha. 

p/s : comel tak iteww? hehe 

Majlis Perkahwinan Orang Melayu | Pelamin Majlis Perkahwinan Orang Melayu | Kek Pengantin Melayu | Adat Majlis Perkahwinan Orang Melayu | Majlis Perkahwinan Afiq & Mira | Majlis Perkahwinan Orang Melayu 2015

October 25, 2015

AFIQ & MIRA WEDDING | 4 Oktober 2015


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Pada 4 Oktober 2015 (Ahad) berlangsungnya majlis perkahwinan Abang Sepupu saya, Afiq & Pasangannya, Mira. Saya bersama Abang Iju, Emak dan Qaisarah wakil keluarga kami bertandang ke majlis tersebut . Jom baca kisah sepanjang majlis berlangsung. 


Majlis bermula jam 11.00 pagi, kelihatan ramai dah tetamu hadir menikmati hidangan yang disediakan. Hidangan yang disediakan sangat menarik (tapi lupa nak tangkap gambar, hehe) yang paling penting ada ayam hahaha. Lepas makan je sedara mara masuk ke dalam rumah , nak tunggu untuk majlis bersanding. Tepat jam 1.30 tengah hari, mereka bersanding. Macam biasalah , saudara mara, keluarga & kawan-kawan akan merenjis-renjis dipilis haha.


Selesai sesi renjis merenjis, tiba giliran pengantin dan saudara mara terdekat menjamu selera di meja makan beradab. Cik Esah dikhabarkan duduk semeja dengan pengantin menikmati makanan di meja makan beradab (Cik Esah omak den! hehe) . Lepas makan, pengantin kembali ke pelamin untuk sesi bergambar bersama keluarga dan rakan-rakan. Tom tengok beberapa moments yang sempat dirakamkan semasa majlis berlangsung :





















Akhirnya semuanya selamat sudah. Alhamduillah. Selamat Pengantin Baru & Tahniah buat Afiq & Mira (actually Abang Afiq & Kak Mira) , semoga berbahagia selamanya okey. Maaf sebab tak berapa banyak gambar tapi ade la jugak kan haha. 

p/s : comel tak iteww? hehe 

Majlis Perkahwinan Orang Melayu | Pelamin Majlis Perkahwinan Orang Melayu | Kek Pengantin Melayu | Adat Majlis Perkahwinan Orang Melayu | Majlis Perkahwinan Afiq & Mira | Majlis Perkahwinan Orang Melayu 2015


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada semua followers & readers. hee Selamat Hari Raya semua. Hari ni raya ke-4, saya dah start bekerja. hee Kelmarin baru je sampai dari Kampung Pontian, Johor. Perjalanan selama 5 jam sangat letih. Maklumlah naik bas. hehe Macam mana raya korang? Best tak? hee Meh saya cerita pengalaman raya saya di kampung.

Malam Raya (18 Ogos 2012 / 29 Ramadan 1433H)

Dari malam raya (18 Ogos 2012), jam 8.30 malam bertolak ke Kampung naik bas dari TBS. Sampai dalam 1.30 pagi. lepas tu, abang amek kami dan lepak McD dengan family hehe. Pukul 3 pagi sampai kampung. :D



Raya Pertama (19 Ogos 2012 / 1 Syawal 1433H)

Raya pertama bangun lambat sebab sampai lambat hee. Faham-faham je la. Tertinggal Sembahyang Raya. *maaf~*. Lepas mandi semua dan bersiap. Hanya duduk kat ruang tamu. Raya pertama hanya tidur je. hahaha Tak sempat nak pergi mana-mana. Malam tu, anak-anak bujang semua keluar pergi karaoke. hehe. Lari dah tema raya ni. hahaha :p

Raya Kedua (20 Ogos 2012 / 2 Syawal 1433H)


Raya kedua juga berlalu seperti biasa. Petang tu kami gile gile sikit, Abang saya buat parody untuk saje saje lagu KOSONG nyanyian Najwa Latif atas nama Najmi Latip (bukan nama dia sebenarnya hahaha). Video tu buat sekejap je dalam masa 2 jam je. hahaha Macam-macam idea keluar. hahahhaa 

Malam tu baru pergi beraya rumah sedara-mara terdekat. Dalam 3 buah rumah. Yang bestnye, Rumah Tok Su dapat duit raya. Tok bagi. yeayyy.. hehehe Sangat riuh dirumah Tok Su hehe... Mase tu kamera tertinggal tak bawak, pakai je la Kamera handset. sedeyyy.... hahaha






Raya Ketiga (21 Ogos 2012 / 3 Syawal 1433H)

Raya Ketiga pukul 6.00 pagi dah bangun sebab kene serang dengan semut. Ouchh sangat sakit >..< Terpaksa bangun awal dan terus berkemas-kemas untuk pulang. Jom tengok sikit, gegambar sepanjang raya ini : 


























Haaa macam mana. Walaupun tak berapa raya , kunjung mengunjungi rumah orang tapi raya kali ni sangat best dan menarik. Walaupun sekejap tapi banyak memori bersama mereka. yeayyy.. Sayang keluarga saya. Okeylah sampai disini je dulu entri kali ni. Kalau korang ade pengalaman raya share la link blog korang atau cerita raya kat ruangan komen dibawah post ini. hehe... Assalamualaikum & Bye bye. :)
August 22, 2012

AIDILFITRI 2012


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada semua followers & readers. hee Selamat Hari Raya semua. Hari ni raya ke-4, saya dah start bekerja. hee Kelmarin baru je sampai dari Kampung Pontian, Johor. Perjalanan selama 5 jam sangat letih. Maklumlah naik bas. hehe Macam mana raya korang? Best tak? hee Meh saya cerita pengalaman raya saya di kampung.

Malam Raya (18 Ogos 2012 / 29 Ramadan 1433H)

Dari malam raya (18 Ogos 2012), jam 8.30 malam bertolak ke Kampung naik bas dari TBS. Sampai dalam 1.30 pagi. lepas tu, abang amek kami dan lepak McD dengan family hehe. Pukul 3 pagi sampai kampung. :D



Raya Pertama (19 Ogos 2012 / 1 Syawal 1433H)

Raya pertama bangun lambat sebab sampai lambat hee. Faham-faham je la. Tertinggal Sembahyang Raya. *maaf~*. Lepas mandi semua dan bersiap. Hanya duduk kat ruang tamu. Raya pertama hanya tidur je. hahaha Tak sempat nak pergi mana-mana. Malam tu, anak-anak bujang semua keluar pergi karaoke. hehe. Lari dah tema raya ni. hahaha :p

Raya Kedua (20 Ogos 2012 / 2 Syawal 1433H)


Raya kedua juga berlalu seperti biasa. Petang tu kami gile gile sikit, Abang saya buat parody untuk saje saje lagu KOSONG nyanyian Najwa Latif atas nama Najmi Latip (bukan nama dia sebenarnya hahaha). Video tu buat sekejap je dalam masa 2 jam je. hahaha Macam-macam idea keluar. hahahhaa 

Malam tu baru pergi beraya rumah sedara-mara terdekat. Dalam 3 buah rumah. Yang bestnye, Rumah Tok Su dapat duit raya. Tok bagi. yeayyy.. hehehe Sangat riuh dirumah Tok Su hehe... Mase tu kamera tertinggal tak bawak, pakai je la Kamera handset. sedeyyy.... hahaha






Raya Ketiga (21 Ogos 2012 / 3 Syawal 1433H)

Raya Ketiga pukul 6.00 pagi dah bangun sebab kene serang dengan semut. Ouchh sangat sakit >..< Terpaksa bangun awal dan terus berkemas-kemas untuk pulang. Jom tengok sikit, gegambar sepanjang raya ini : 


























Haaa macam mana. Walaupun tak berapa raya , kunjung mengunjungi rumah orang tapi raya kali ni sangat best dan menarik. Walaupun sekejap tapi banyak memori bersama mereka. yeayyy.. Sayang keluarga saya. Okeylah sampai disini je dulu entri kali ni. Kalau korang ade pengalaman raya share la link blog korang atau cerita raya kat ruangan komen dibawah post ini. hehe... Assalamualaikum & Bye bye. :)