Morning Musume

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Hari ni Selasa, 23 Disember 2014 , dah start buat countdown untuk upcoming birthday dan tahun baru 2015! Super duper teruja! Korang jenguk la page ni >>#TB ada special countdown untuk birthday sendiri hahah Just for fun! Okeylah memandangkan tahun 2014 bakal melabuhkan tirainya beberapa hari sahaja lagi, jadi saya akan post beberapa LAGU TERBEST 2014 pilihan saya. Dalam banyak-banyak lagu, saya dah senaraikan sebanyak TOP 20 ! hee Pilhan saya adalah muktamad dan mengikut kehendak tekak sendiri. hahaha Hampir 3 hari jugak nak siapkan entri ni, bukan main lagi kan? hahaa So Check it out!


December 23, 2014

BEST 2014 SONGS


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Hari ni Selasa, 23 Disember 2014 , dah start buat countdown untuk upcoming birthday dan tahun baru 2015! Super duper teruja! Korang jenguk la page ni >>#TB ada special countdown untuk birthday sendiri hahah Just for fun! Okeylah memandangkan tahun 2014 bakal melabuhkan tirainya beberapa hari sahaja lagi, jadi saya akan post beberapa LAGU TERBEST 2014 pilihan saya. Dalam banyak-banyak lagu, saya dah senaraikan sebanyak TOP 20 ! hee Pilhan saya adalah muktamad dan mengikut kehendak tekak sendiri. hahaha Hampir 3 hari jugak nak siapkan entri ni, bukan main lagi kan? hahaa So Check it out!



Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca! Terima kasih kerana memilih untuk membaca blog ini hehe Okeylah Dah pon masuk bulan November. Papepon nak ucap tahniah kat Pahang sebab memang bola Piala Malaysia 2014! Walaupun tak berapa layan bola tapi still up-to-date jugak pasal bola ni. hahaa Okey macam entri sebelum ni saya ada mention yang saya sedang fikir untuk tema blog seterusnya. Nak bagitahu tema blog ni akan berubah pada 14 November 2014! haha yeay *tepuk tangan*


The first teaser image keluar pada hari Khamis (30/10) lepas via Instagram & Page "Rafzan Tomomi Story" jam 8.00 malam. Tema akan datang ni inspirasi dari polaroid frame 1989 Taylor Swift dengan tajuk '#Throwback'. Tema seterusnya akan diupload di Instagram & page dalam masa terdekat. Beberapa teaser image akan diupload (sebenarnya ikut mood jugak) hahaha So stay tuned okey! hehe Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye bye!  
p/s : Goodluck siapa yang amek SPM! 


November 03, 2014

14/11


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca! Terima kasih kerana memilih untuk membaca blog ini hehe Okeylah Dah pon masuk bulan November. Papepon nak ucap tahniah kat Pahang sebab memang bola Piala Malaysia 2014! Walaupun tak berapa layan bola tapi still up-to-date jugak pasal bola ni. hahaa Okey macam entri sebelum ni saya ada mention yang saya sedang fikir untuk tema blog seterusnya. Nak bagitahu tema blog ni akan berubah pada 14 November 2014! haha yeay *tepuk tangan*


The first teaser image keluar pada hari Khamis (30/10) lepas via Instagram & Page "Rafzan Tomomi Story" jam 8.00 malam. Tema akan datang ni inspirasi dari polaroid frame 1989 Taylor Swift dengan tajuk '#Throwback'. Tema seterusnya akan diupload di Instagram & page dalam masa terdekat. Beberapa teaser image akan diupload (sebenarnya ikut mood jugak) hahaha So stay tuned okey! hehe Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye bye!  
p/s : Goodluck siapa yang amek SPM! 


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang semua. Apa khabar? Disebabkan kesibukan kerja dan mencari duit lebih terpaksa tinggalkan blog kejap. Hari ni update balik! yeayy haha Sebenarnya entri kali ni dah dibuat 2 tahun lepas, oleh sebab-sebab tertentu, hari ni baru dipublish. Entri kali ni nak menerangkan mengapa saya terlalu suka sangat dengan genre J-pop. Of course sebab kecomelan artis-artis tu sendiri dan ada beberapa lagi aspek lain yang akan diceritakan. 

Morning Musume '14

Ramai orang tanya kat saya, "Asal kau minat J-pop?", "Kau faham ke maksud dia?", "Kau tahu ke dia nyanyi pasal apa?" dan macam-macam lagi. Nak di mulakan cerita, saya minat J-pop tahun 2005, mase tu kenal kumpulan Morning Musume je. Mase tu Abadik dapat dari kawan dia lagu, "Joshi Kashimashi Monogatori" dan tunjukkan kat saya klip video lagu tu. Best jugak. hahaha Lepas tu abadik bawak banyak lagi klip video, memandang masa tu menunjuk minat mendalam terhadap genre muzik tu.  

Berryz Koubou & C-ute

Tahun 2006, zaman ke-CC (Cyber Cafe). Masa tulah kenal ramai lagi artis J-pop dan selalu search lagu-lagu dan Muzik Video kat YouTube. Mase ni dah demam J-pop dah. hahah Siap print tampal dalam bukul lagi. Hahaha *berapa ratus habis pon tak ingat~* Bayangkan hampir 3 tahun ke-CC. Habis duit belanja pergi sekolah habis dekat situ je. Siap ade blog untuk diorang lagi. Masa tu la minat dalam dunia blogging. Dulu dipanggil Mimi-chan Blog (Sempena nama Hamster) dan baru-baru ni baru tukar jadi "Saya Suka Hello! Project". Dulu rajin la update, sekarang hanya mampu baca je hahaha

AKB48

Kerana terlalu Obses, hampir hafal semua lirik lagu Morning Musume. Selalu kawan-kawan akan tanya "Kau faham ke maksud lagu dia?". Sure! memang tak faham tapi muzik dia best! haha Kalau nak faham, saya kenalah cari  sendiri translation lirik dia. Tahun 2007, siap beli lagi DVD konsert Morning Musume. Dari segi muzik, kebanyakkannya menampilkan muzik yang pelbagai dan seronok didengar. Keistimewaan J-pop (atau muzik jepun) mereka akan mereleasekan single (dalam bentuk CD) dulu, lepas tu baru studio album. Boleh dikatakan Jepun kini didominasi oleh kumpulan Idol (Idola) macam AKB48, Morning Musume '14, E-girls dan banyak lagi.

Hamasaki Ayumi

Setiap kali kalau ada release terbaru mesti cari website download mp3 single atau album, dan akan download terus. Antara  lagu-lagu kesukaan saya : Toki wo Koe Sora wo Koe (Morning Musume '14), Love Song (Hamasaki Ayumi), Let Me Let You Go (Amuro Namie), THE NEVER ENDING STORY (E-girls), Still (FLOWER), I'm for you (Happiness), HEAVY ROTATION (AKB48), Wagamama Ki no Mama Ai no Joke (Morning Musume), Time Machine (GIRLS' GENERATION) dan banyak lagi sebenarnya haha.

GIRLS' GENERATION

Obses dengan Girls' Generation pon sebab diorang release dekat Jepun dengan single pertama, "GENIE". Kerana suka sangat dengan lagu Girls' Generation, start tahun 2012 sampai sekarang, ade release baru mesti nak beli. hahaha Mase tu kumpulan K-pop lain pon saya obses jugak sebab diorang release kat Jepun seperti kumpulan T-ARA, KARA, 2NE1 dan banyak lagi. Sebab ni saya pon mula minat K-pop. hahaha

Momoiro Clover Z

Bercakap pasal konsert pulak, Momoiro Clover Z pernah datang Malaysia masa Festival Hari Beli Negara 2012 kat Putrajaya. Disebabkan kumpulan J-pop pertama yang saya minat datang Malaysia, semestinya nak pergi. Seronok tu memang seronok. Ade orang dari Jepun pon sanggup turun Malaysia semata-mata nak tengok konsert ni. hahaha Jom kenal beberapa lagi kumpulan dan artis solo wanita yang saya minat : 

Juice=Juice

S/mileage

E-girls

Amuro Namie 

FAIRIES

FLOWER 

Happiness

Haa begitulah cerita obses terhadap muzik J-pop ni. Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Terima kasih kerana sudi luangkan masa membaca. hee Assalamualaikum & Bye Bye :)


"Joshi Kashimashi Monogatori" lagu pertama buat saya jatuh cinta dengan J-pop :)

May 30, 2014

RANDOM AWESOME #33 : Why I'm obses with J-pop?

Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang semua. Apa khabar? Disebabkan kesibukan kerja dan mencari duit lebih terpaksa tinggalkan blog kejap. Hari ni update balik! yeayy haha Sebenarnya entri kali ni dah dibuat 2 tahun lepas, oleh sebab-sebab tertentu, hari ni baru dipublish. Entri kali ni nak menerangkan mengapa saya terlalu suka sangat dengan genre J-pop. Of course sebab kecomelan artis-artis tu sendiri dan ada beberapa lagi aspek lain yang akan diceritakan. 

Morning Musume '14

Ramai orang tanya kat saya, "Asal kau minat J-pop?", "Kau faham ke maksud dia?", "Kau tahu ke dia nyanyi pasal apa?" dan macam-macam lagi. Nak di mulakan cerita, saya minat J-pop tahun 2005, mase tu kenal kumpulan Morning Musume je. Mase tu Abadik dapat dari kawan dia lagu, "Joshi Kashimashi Monogatori" dan tunjukkan kat saya klip video lagu tu. Best jugak. hahaha Lepas tu abadik bawak banyak lagi klip video, memandang masa tu menunjuk minat mendalam terhadap genre muzik tu.  

Berryz Koubou & C-ute

Tahun 2006, zaman ke-CC (Cyber Cafe). Masa tulah kenal ramai lagi artis J-pop dan selalu search lagu-lagu dan Muzik Video kat YouTube. Mase ni dah demam J-pop dah. hahah Siap print tampal dalam bukul lagi. Hahaha *berapa ratus habis pon tak ingat~* Bayangkan hampir 3 tahun ke-CC. Habis duit belanja pergi sekolah habis dekat situ je. Siap ade blog untuk diorang lagi. Masa tu la minat dalam dunia blogging. Dulu dipanggil Mimi-chan Blog (Sempena nama Hamster) dan baru-baru ni baru tukar jadi "Saya Suka Hello! Project". Dulu rajin la update, sekarang hanya mampu baca je hahaha

AKB48

Kerana terlalu Obses, hampir hafal semua lirik lagu Morning Musume. Selalu kawan-kawan akan tanya "Kau faham ke maksud lagu dia?". Sure! memang tak faham tapi muzik dia best! haha Kalau nak faham, saya kenalah cari  sendiri translation lirik dia. Tahun 2007, siap beli lagi DVD konsert Morning Musume. Dari segi muzik, kebanyakkannya menampilkan muzik yang pelbagai dan seronok didengar. Keistimewaan J-pop (atau muzik jepun) mereka akan mereleasekan single (dalam bentuk CD) dulu, lepas tu baru studio album. Boleh dikatakan Jepun kini didominasi oleh kumpulan Idol (Idola) macam AKB48, Morning Musume '14, E-girls dan banyak lagi.

Hamasaki Ayumi

Setiap kali kalau ada release terbaru mesti cari website download mp3 single atau album, dan akan download terus. Antara  lagu-lagu kesukaan saya : Toki wo Koe Sora wo Koe (Morning Musume '14), Love Song (Hamasaki Ayumi), Let Me Let You Go (Amuro Namie), THE NEVER ENDING STORY (E-girls), Still (FLOWER), I'm for you (Happiness), HEAVY ROTATION (AKB48), Wagamama Ki no Mama Ai no Joke (Morning Musume), Time Machine (GIRLS' GENERATION) dan banyak lagi sebenarnya haha.

GIRLS' GENERATION

Obses dengan Girls' Generation pon sebab diorang release dekat Jepun dengan single pertama, "GENIE". Kerana suka sangat dengan lagu Girls' Generation, start tahun 2012 sampai sekarang, ade release baru mesti nak beli. hahaha Mase tu kumpulan K-pop lain pon saya obses jugak sebab diorang release kat Jepun seperti kumpulan T-ARA, KARA, 2NE1 dan banyak lagi. Sebab ni saya pon mula minat K-pop. hahaha

Momoiro Clover Z

Bercakap pasal konsert pulak, Momoiro Clover Z pernah datang Malaysia masa Festival Hari Beli Negara 2012 kat Putrajaya. Disebabkan kumpulan J-pop pertama yang saya minat datang Malaysia, semestinya nak pergi. Seronok tu memang seronok. Ade orang dari Jepun pon sanggup turun Malaysia semata-mata nak tengok konsert ni. hahaha Jom kenal beberapa lagi kumpulan dan artis solo wanita yang saya minat : 

Juice=Juice

S/mileage

E-girls

Amuro Namie 

FAIRIES

FLOWER 

Happiness

Haa begitulah cerita obses terhadap muzik J-pop ni. Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Terima kasih kerana sudi luangkan masa membaca. hee Assalamualaikum & Bye Bye :)


"Joshi Kashimashi Monogatori" lagu pertama buat saya jatuh cinta dengan J-pop :)


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Hari ini Jumaat, 11 April 2014. Semalam tak sempat nak update blog sebab semalam keluar berjalan dengan Nadia & Fuzz. Dah lama tak jumpa okey! Semalam jumpa sempat bergambar dekat photobooth yang comel-comel tu. hee So entri  ini nak cerita pasal photobooth tu. hehe Maaf jika foto kurang menyenangkan pandangan mata anda. hahaa

hahaha.. why??

Mesti ada diantara korang pernah pergi kat mesin ni. Dia selalu ada dekat kedai games kanak-kanak (kalau nak main game mesin tu, kene pakai token). Setakat ni pergi dekat Mid Valley, Seremban 2 Aeon dengan D Mall Seri Iskandar, harga dia tetap sama RM13.00. Kebanyakkan mesin dia berbeza, ikut tempat la kot. Setiap kali keluar mesti cari benda alah ni la untuk kenangan. hehe Kepada lelaki yang nak bergambar ni jangan terkejut kalau muka comel dan bermake up, Dia memang auto edit okey hahahaa


Cara nak mengedik dengan photobooth ni :
  1. Mula-mula korang beli la token dulu kat kaunter. 
  2. Pergi dekat mesin tu ada bahagian tangkap gambar, memang cahaya terang benderang. hee 
  3. Pastu masukkan 13 coin token tu.
  4. Lepas settle masukkan coin, kat screen tu ada keluar suruh touch.
  5. Lepas tu ikut la korang nak style edit macam mana, frame yang macam mana.
  6. Haa apa lagi posing laaa... hahaha Dia akan tangkap gambar dalam 3 atau 4 kali. (Depend pada mesin tu la).
  7. Selepas selesai bergambar, pergi bahagian sebelah dia untuk edit pulak. Masa ni korang boleh pilih nak tambah love ke, bintang ke ada macam-macam pilihan (corak depand pada mesin tu).
  8. Dia bagi masa dalam 100 saat je rasenya. So kene pantas okey. 
  9. Selesai tambah gambar tu pergi satu bahagian lagi, untuk tunggu gambar siap. tadaaa! hehe
Bersama Abadik dan Amy. Modern Girl pon boleh eh? hhahahaa

Ada beberapa Tips masuk situ, jom baca :
  • Disyorkan tak perlu pakai make up cantik-cantik sangat sebab dia akan edit cantik nanti. haha
  • Jangan risau sebab tempat dia tertutup sikit so korang boleh posing la macam mana korang nak.
  • Korang kene bersedia cepat-cepat depan kamera tu sebab dia bagi masa 3 atau 4 saat je.
  • Pastikan maximum 3 orang je, kalau lebih tak muat kot haha. Lagi satu maybe gambar yang akan keluar 2 keping gambar yang sama, 3 atau 4 keping.
  • Sebelum masuk coin, boleh la selfie-selfie dulu sebab pengcahayaan dia memang cantik. Tapi kalau ramai orang , jangan la lama sangat pulak eh. haha

Bersama Ara Kimora.

Haa korang kalau saje-saje nak bergambar buat kenangan dengan kawan-kawan atau pasangan, apa salahnya cuba benda ni. hehe Nak bagitahu esok nak balik kampung Pontian, hee tak sabarnyaaa.. Doakan selamat sampai dan pulang ye. ;) Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Harap korang enjoy baca entri ini. hehe Jumpa dientri seterusnya okey. Assalamualaikum & Bye Bye ^__^

MORNING MUSUME. '14 - Password is 0

April 11, 2014

PHOTOBOOTH


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Hari ini Jumaat, 11 April 2014. Semalam tak sempat nak update blog sebab semalam keluar berjalan dengan Nadia & Fuzz. Dah lama tak jumpa okey! Semalam jumpa sempat bergambar dekat photobooth yang comel-comel tu. hee So entri  ini nak cerita pasal photobooth tu. hehe Maaf jika foto kurang menyenangkan pandangan mata anda. hahaa

hahaha.. why??

Mesti ada diantara korang pernah pergi kat mesin ni. Dia selalu ada dekat kedai games kanak-kanak (kalau nak main game mesin tu, kene pakai token). Setakat ni pergi dekat Mid Valley, Seremban 2 Aeon dengan D Mall Seri Iskandar, harga dia tetap sama RM13.00. Kebanyakkan mesin dia berbeza, ikut tempat la kot. Setiap kali keluar mesti cari benda alah ni la untuk kenangan. hehe Kepada lelaki yang nak bergambar ni jangan terkejut kalau muka comel dan bermake up, Dia memang auto edit okey hahahaa


Cara nak mengedik dengan photobooth ni :
  1. Mula-mula korang beli la token dulu kat kaunter. 
  2. Pergi dekat mesin tu ada bahagian tangkap gambar, memang cahaya terang benderang. hee 
  3. Pastu masukkan 13 coin token tu.
  4. Lepas settle masukkan coin, kat screen tu ada keluar suruh touch.
  5. Lepas tu ikut la korang nak style edit macam mana, frame yang macam mana.
  6. Haa apa lagi posing laaa... hahaha Dia akan tangkap gambar dalam 3 atau 4 kali. (Depend pada mesin tu la).
  7. Selepas selesai bergambar, pergi bahagian sebelah dia untuk edit pulak. Masa ni korang boleh pilih nak tambah love ke, bintang ke ada macam-macam pilihan (corak depand pada mesin tu).
  8. Dia bagi masa dalam 100 saat je rasenya. So kene pantas okey. 
  9. Selesai tambah gambar tu pergi satu bahagian lagi, untuk tunggu gambar siap. tadaaa! hehe
Bersama Abadik dan Amy. Modern Girl pon boleh eh? hhahahaa

Ada beberapa Tips masuk situ, jom baca :
  • Disyorkan tak perlu pakai make up cantik-cantik sangat sebab dia akan edit cantik nanti. haha
  • Jangan risau sebab tempat dia tertutup sikit so korang boleh posing la macam mana korang nak.
  • Korang kene bersedia cepat-cepat depan kamera tu sebab dia bagi masa 3 atau 4 saat je.
  • Pastikan maximum 3 orang je, kalau lebih tak muat kot haha. Lagi satu maybe gambar yang akan keluar 2 keping gambar yang sama, 3 atau 4 keping.
  • Sebelum masuk coin, boleh la selfie-selfie dulu sebab pengcahayaan dia memang cantik. Tapi kalau ramai orang , jangan la lama sangat pulak eh. haha

Bersama Ara Kimora.

Haa korang kalau saje-saje nak bergambar buat kenangan dengan kawan-kawan atau pasangan, apa salahnya cuba benda ni. hehe Nak bagitahu esok nak balik kampung Pontian, hee tak sabarnyaaa.. Doakan selamat sampai dan pulang ye. ;) Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Harap korang enjoy baca entri ini. hehe Jumpa dientri seterusnya okey. Assalamualaikum & Bye Bye ^__^

MORNING MUSUME. '14 - Password is 0


Assalamualaikum dan Salam sejahtera kepada semua pembaca sekalian. Hari ini Rabu, 9 April 2014. Entri-entri sebelum ini telah ditukar menjadi RANDOM AWESOME memandangkan saya post perkara-perkara random. haha Ini random yang ke-17. *Jangan terkejut pulak ye hehe* Okey, siapa ada Tumblr angkat tangan! Haa kalau tak tahu Tumblr tu apa biar saya terangkan.


Apa itu tumblr?

Tumblr, diolah dalam gaya sebagai tumblr., merupakan platform microblogging dan laman rangkaian sosial yang dimiliki oleh David Karp dan dikendalikan oleh Yahoo, Inc. Servisnya membenarkan para pengguna untuk memaparkan multimedia dan kandungan yang lain kepada blog yang pendek. Pengguna juga boleh mengikuti blog kendalian pengguna lain dan juga menjadikan blog mereka berbentuk persendirian.Terdapat pelbagai lagi ciri-ciri laman yang boleh dicapai melalui ruang hubung kait "dashboard", di mana pilihan untuk memaparkan kandungan dan kandungan yang dipaparkan oleh pengguna lain yang diikuti tersedia. (Sumber : Wikipedia)


Kat atas ni adalah tumblr. milik saya. Sila lawat : RAFZAN TOMOMI in Tumblr. Dah berapa kali tukar layout sampai la yang ni, baru macam puas hati. Kemas je tengok. hahaha Kebanyakkan gambar dalam Tumblr saya ni datang dari Instagram, kire link kan je. hee Siapa tak boleh tengok insta saya tu, boleh stalk disana. ahhaha Ade jugak update sendiri tapi jarang la update sendiri. Yang bestnya Tumblr ni, korang boleh reblog , ala-ala retweet gitu. hee Jom tengok page-page lain dalam tumblr saya : 

Page ni pasal saya la. Simple kan? hee

Page ni ada button link ke laman-laman sosial lain. :)

Page ni ada gambar-gambar saya yang comel comel gitu. hahaha

Haa amacam ? Ade rasa nak buat tak? hehe Cuba jangan tak cuba. Senang je nak buat dia. Seronok jugak ada tumblr ni . haaa, Okeylah entri ni sampai disini saje. Jaga diri ye walaupun dimana korang berada. hehe Jumpa dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye :)

MORNING MUSUME. '14 - Toki wo Koe Sora wo Koe

April 09, 2014

RANDOM AWESOME #18 : Tumblr


Assalamualaikum dan Salam sejahtera kepada semua pembaca sekalian. Hari ini Rabu, 9 April 2014. Entri-entri sebelum ini telah ditukar menjadi RANDOM AWESOME memandangkan saya post perkara-perkara random. haha Ini random yang ke-17. *Jangan terkejut pulak ye hehe* Okey, siapa ada Tumblr angkat tangan! Haa kalau tak tahu Tumblr tu apa biar saya terangkan.


Apa itu tumblr?

Tumblr, diolah dalam gaya sebagai tumblr., merupakan platform microblogging dan laman rangkaian sosial yang dimiliki oleh David Karp dan dikendalikan oleh Yahoo, Inc. Servisnya membenarkan para pengguna untuk memaparkan multimedia dan kandungan yang lain kepada blog yang pendek. Pengguna juga boleh mengikuti blog kendalian pengguna lain dan juga menjadikan blog mereka berbentuk persendirian.Terdapat pelbagai lagi ciri-ciri laman yang boleh dicapai melalui ruang hubung kait "dashboard", di mana pilihan untuk memaparkan kandungan dan kandungan yang dipaparkan oleh pengguna lain yang diikuti tersedia. (Sumber : Wikipedia)


Kat atas ni adalah tumblr. milik saya. Sila lawat : RAFZAN TOMOMI in Tumblr. Dah berapa kali tukar layout sampai la yang ni, baru macam puas hati. Kemas je tengok. hahaha Kebanyakkan gambar dalam Tumblr saya ni datang dari Instagram, kire link kan je. hee Siapa tak boleh tengok insta saya tu, boleh stalk disana. ahhaha Ade jugak update sendiri tapi jarang la update sendiri. Yang bestnya Tumblr ni, korang boleh reblog , ala-ala retweet gitu. hee Jom tengok page-page lain dalam tumblr saya : 

Page ni pasal saya la. Simple kan? hee

Page ni ada button link ke laman-laman sosial lain. :)

Page ni ada gambar-gambar saya yang comel comel gitu. hahaha

Haa amacam ? Ade rasa nak buat tak? hehe Cuba jangan tak cuba. Senang je nak buat dia. Seronok jugak ada tumblr ni . haaa, Okeylah entri ni sampai disini saje. Jaga diri ye walaupun dimana korang berada. hehe Jumpa dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye :)

MORNING MUSUME. '14 - Toki wo Koe Sora wo Koe


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Berlalu sudah hari lahir saya kelmarin (31 Disember), terima kasih sekali lagi yang hantar ucapan "Selamat Hari Lahir", "Happy Birthday", "SHL", "HB" dan macam-macam bentuk ucapan melalui Facebook, Twitter, Blog, Whatsapp, We Chat, Mesej dan Instagram .hahaha Sangat terharu. :') Jadi sekarang kita dah masuk tahun 2014! "SELAMAT TAHUN BARU 2014" kawan-kawan! Yeayy..! XD

RAFZAN TOMOMI STORY '14 


Untuk membangkitkan semangat baru, saya tukar nama blog ni sikit je. Kalau dulu "Rafzan Tomomi Story", sekarang "Rafzan Tomomi Story '14" (sebutan : RAFZAN TOMOMI STORY ONE FOUR) . Mana dapat idea nama ni? haaa Saya dapat or dikatakan ikut (bukan tiru! hahaha) kumpulan idol favourite all time saya "Morning Musume.". Morning Musume kini dah bertukar nama baru "MORNING MUSUME. '14". hee Saya rasa nama tu macam cool ada nombor gitu hahahaa

TEMA BARU 2014



Kalau korang perasan lah, blog ni dah tukar tema dia. Kali ini ala-ala sweet-sweet gitu, sempena besday dan tahun baru. hee Ade yang recycle balik kalau ingat la. hahaha Agak berwarna-warni la kan kali ni dan ada macam keanak-anakkan. hahaha Senang cerita macam parti gitu. hahahaha Korang suka tak? Harap suka la ye. hehehee


5 ENTRI TERBAIK 2013!

Dalam tahun 2013, sebanyak 76 entri yang dikeluarkan. Wahhh banyak jugak! Macam-macam cerita keluar tahun lepas. hehe Berikut adalah 5 terbaik (mengikut viewers) 2013 :

01 MEET IZZUE ISLAM & PC ANUGERAH TRIBUTE P.RAMLEE [Link] - Impak Izzue Islam maybe? hahaha
02 DIP N DIP [Link] - I'm a chocolate lover. hahaha
03 SEREMBAN 05/10 & 6/10 [Link] - Jumpa Ara Kimora dan jenjalan bersama gitu hahaha
04 12/10 [Link] - Besday Qaisarah. hee
05 DEMAM WECHAT [Link] - Memang demam mase tu. Now please add me at WeChat search : "rafzantomomi"


AZAM 2014

Semua orang setiap tahun mesti pasang azam diorang. Kadang-kadang ada je azam yang tak sempat nak buat, bawak ke tahun berikutnya. Macam saya. hahahahhaa Apa azam 2014 saya? Jom baca :

01 KURUS
02 SIMPAN & MENYIMPAN WANG
03 DAPAT 700 FOLLOWERS
04 NAK KE LUAR NEGARA LAGI!
05 BUANG SIFAT "BARAN"
06 AKTIF BLOG
07 BLOG LEBIH DIKENALI
08 BEBERAPA LAGI YANG DIRAHSIAKAN. haha

Haaa itulah azam 2014. Apa azam anda? Masih sama dengan 2013? haha Okeylah sampai disini dahulu entri kali ini. Jumpa dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye =)


Morning Musume '14 - Egao no Kimi wa Taiyou sa
(NEW SINGLE! RELEASE 29.01)

January 01, 2014

RAFZAN TOMOMI STORY '14


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Berlalu sudah hari lahir saya kelmarin (31 Disember), terima kasih sekali lagi yang hantar ucapan "Selamat Hari Lahir", "Happy Birthday", "SHL", "HB" dan macam-macam bentuk ucapan melalui Facebook, Twitter, Blog, Whatsapp, We Chat, Mesej dan Instagram .hahaha Sangat terharu. :') Jadi sekarang kita dah masuk tahun 2014! "SELAMAT TAHUN BARU 2014" kawan-kawan! Yeayy..! XD

RAFZAN TOMOMI STORY '14 


Untuk membangkitkan semangat baru, saya tukar nama blog ni sikit je. Kalau dulu "Rafzan Tomomi Story", sekarang "Rafzan Tomomi Story '14" (sebutan : RAFZAN TOMOMI STORY ONE FOUR) . Mana dapat idea nama ni? haaa Saya dapat or dikatakan ikut (bukan tiru! hahaha) kumpulan idol favourite all time saya "Morning Musume.". Morning Musume kini dah bertukar nama baru "MORNING MUSUME. '14". hee Saya rasa nama tu macam cool ada nombor gitu hahahaa

TEMA BARU 2014



Kalau korang perasan lah, blog ni dah tukar tema dia. Kali ini ala-ala sweet-sweet gitu, sempena besday dan tahun baru. hee Ade yang recycle balik kalau ingat la. hahaha Agak berwarna-warni la kan kali ni dan ada macam keanak-anakkan. hahaha Senang cerita macam parti gitu. hahahaha Korang suka tak? Harap suka la ye. hehehee


5 ENTRI TERBAIK 2013!

Dalam tahun 2013, sebanyak 76 entri yang dikeluarkan. Wahhh banyak jugak! Macam-macam cerita keluar tahun lepas. hehe Berikut adalah 5 terbaik (mengikut viewers) 2013 :

01 MEET IZZUE ISLAM & PC ANUGERAH TRIBUTE P.RAMLEE [Link] - Impak Izzue Islam maybe? hahaha
02 DIP N DIP [Link] - I'm a chocolate lover. hahaha
03 SEREMBAN 05/10 & 6/10 [Link] - Jumpa Ara Kimora dan jenjalan bersama gitu hahaha
04 12/10 [Link] - Besday Qaisarah. hee
05 DEMAM WECHAT [Link] - Memang demam mase tu. Now please add me at WeChat search : "rafzantomomi"


AZAM 2014

Semua orang setiap tahun mesti pasang azam diorang. Kadang-kadang ada je azam yang tak sempat nak buat, bawak ke tahun berikutnya. Macam saya. hahahahhaa Apa azam 2014 saya? Jom baca :

01 KURUS
02 SIMPAN & MENYIMPAN WANG
03 DAPAT 700 FOLLOWERS
04 NAK KE LUAR NEGARA LAGI!
05 BUANG SIFAT "BARAN"
06 AKTIF BLOG
07 BLOG LEBIH DIKENALI
08 BEBERAPA LAGI YANG DIRAHSIAKAN. haha

Haaa itulah azam 2014. Apa azam anda? Masih sama dengan 2013? haha Okeylah sampai disini dahulu entri kali ini. Jumpa dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye =)


Morning Musume '14 - Egao no Kimi wa Taiyou sa
(NEW SINGLE! RELEASE 29.01)


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Salam Ramadan ke-27. Tinggal lagi 2 hari kita nak masuk bulan Syawal pulak. Tak sabar kan? hahaha Kalau korang perasan, blog ni dah berwajah baru. Haa Sempena bulan syawal ni, saya dah ubah sikit header dan background ala-ala Raya gitu. Korang suka tak? Harap korang suka la ye. haha Bab shoutbox masih lagi sedang edit, tak tahu kenapa jadi macam tu. T.T Siapa tahu silalah PM saya. hahaha


Bulan puasa dah nak tamat, so kita dah pon masuk minggu ke-4 dan terakhir. Alhamdulillah akhirnya akan melepasi dengan puasa penuh! yeayyy *tepuk tangan~* . Seronok dapat puasa penuh walaupun macam-macam halangan. Terima kasih atas 2 jemputan berbuka bersama Ara dan De Diva's. Akhirnya dapat juga berbuka dengan keluarga dan kawan-kawan tersayang . hee. So, minggu akhir ni konfem Bazaar dah banyak tutup, so kene la masak sendiri. Haa. nak bagitahu, saya sedang tolong emak buat kuih raya. Antara biskut dah siap Biskut Kacang Mazola & Biskut Kelapa. Ada beberapa lagi biskut akan menyusul, maka busy sikit la. Tapi takpe, demi biskut. hahaha Okeylah sampai disini dulu hari ni, esok ada entri khas sempena Hari Raya Aidilfitri. Stay tuned! Assalamualaikum & Bye Bye =)

Morning Musume - Ai no Gundan

Morning Musume - Wagamama Ki no Mama Ai no Joke

August 05, 2013

NEW BLOG THEME & PUASA MINGGU #4


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Salam Ramadan ke-27. Tinggal lagi 2 hari kita nak masuk bulan Syawal pulak. Tak sabar kan? hahaha Kalau korang perasan, blog ni dah berwajah baru. Haa Sempena bulan syawal ni, saya dah ubah sikit header dan background ala-ala Raya gitu. Korang suka tak? Harap korang suka la ye. haha Bab shoutbox masih lagi sedang edit, tak tahu kenapa jadi macam tu. T.T Siapa tahu silalah PM saya. hahaha


Bulan puasa dah nak tamat, so kita dah pon masuk minggu ke-4 dan terakhir. Alhamdulillah akhirnya akan melepasi dengan puasa penuh! yeayyy *tepuk tangan~* . Seronok dapat puasa penuh walaupun macam-macam halangan. Terima kasih atas 2 jemputan berbuka bersama Ara dan De Diva's. Akhirnya dapat juga berbuka dengan keluarga dan kawan-kawan tersayang . hee. So, minggu akhir ni konfem Bazaar dah banyak tutup, so kene la masak sendiri. Haa. nak bagitahu, saya sedang tolong emak buat kuih raya. Antara biskut dah siap Biskut Kacang Mazola & Biskut Kelapa. Ada beberapa lagi biskut akan menyusul, maka busy sikit la. Tapi takpe, demi biskut. hahaha Okeylah sampai disini dulu hari ni, esok ada entri khas sempena Hari Raya Aidilfitri. Stay tuned! Assalamualaikum & Bye Bye =)

Morning Musume - Ai no Gundan

Morning Musume - Wagamama Ki no Mama Ai no Joke


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Kita bertemu lagi dalam entri baru. Hai Hai. So korang apa khabar? Terima kasih sebab masih lagi bukak dan baca blog ni. Semoga korang sihat-sihat selalu okey. Kalau sebelum ni korang perasan, blog ni tema dia lain. Atas sebab-sebab tak puas hati, jadi blog ni ditutup sehari nak renovate sikit lah. Akhirnya jadi warna-warni. Very the colour block. hahaha Demi memperbanyakkan entri dalam blog ni, korang sila-sila lah bagi cadangan topik apa yang patut dicipta. Harap saya akan menerima idea idea bernas dari korang :)  Jangan lupa tinggalkan link blog kat ruang komen tu kayh. hehe :) Harap korang semua suka la dengan tema kali ni. Okeylah sampai disini je dulu entri kali ini. Sorry terbebel banyak pulak. hahah Assalamualaikum & Bye Bye. :)

Morning Musume. - Brainstorming

Morning Musume. - Kimi Sae Ireba nani mo iranai

April 11, 2013

CHANGE AGAIN!


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Kita bertemu lagi dalam entri baru. Hai Hai. So korang apa khabar? Terima kasih sebab masih lagi bukak dan baca blog ni. Semoga korang sihat-sihat selalu okey. Kalau sebelum ni korang perasan, blog ni tema dia lain. Atas sebab-sebab tak puas hati, jadi blog ni ditutup sehari nak renovate sikit lah. Akhirnya jadi warna-warni. Very the colour block. hahaha Demi memperbanyakkan entri dalam blog ni, korang sila-sila lah bagi cadangan topik apa yang patut dicipta. Harap saya akan menerima idea idea bernas dari korang :)  Jangan lupa tinggalkan link blog kat ruang komen tu kayh. hehe :) Harap korang semua suka la dengan tema kali ni. Okeylah sampai disini je dulu entri kali ini. Sorry terbebel banyak pulak. hahah Assalamualaikum & Bye Bye. :)

Morning Musume. - Brainstorming

Morning Musume. - Kimi Sae Ireba nani mo iranai

gambar takde kene mengena dengan entri. ahha

Assalamualaikum & Salam sejahtera. Bertemu sekali lagi kita ye. So untuk entri ke-4 dari 5 entri terbaru ni pasal "Selamat Tinggal Mac". Hari ini 30 Mac 2013. Hari terakhir untuk bulan Mac. Rasa macam sekejap sangat dah nak masuk bulan April. Cepat masa berlalu kan? Dalam bulan 3 ni, macam-macam perkara berlaku. Ada suka, duka dan macam-macam la. Semoga bulan April lebih baik dari bulan Mac. InsyaAllah. :) Sekarang ni tengah sibuk nak buat tema baru untuk blog ni. Setiap bulan mesti tukar. Itu trademark blog saya. Harap esok semuanya berjalan lancar. hee :) Stay tuned untuk esok dengan blog theme baru. Okeylah sampai disini dulu, Jumpa di entri esok. Assalamualaikum & Bye bye . :) 

Morning Musume. - Brainstorming




March 31, 2013

GOODBYE MARCH

gambar takde kene mengena dengan entri. ahha

Assalamualaikum & Salam sejahtera. Bertemu sekali lagi kita ye. So untuk entri ke-4 dari 5 entri terbaru ni pasal "Selamat Tinggal Mac". Hari ini 30 Mac 2013. Hari terakhir untuk bulan Mac. Rasa macam sekejap sangat dah nak masuk bulan April. Cepat masa berlalu kan? Dalam bulan 3 ni, macam-macam perkara berlaku. Ada suka, duka dan macam-macam la. Semoga bulan April lebih baik dari bulan Mac. InsyaAllah. :) Sekarang ni tengah sibuk nak buat tema baru untuk blog ni. Setiap bulan mesti tukar. Itu trademark blog saya. Harap esok semuanya berjalan lancar. hee :) Stay tuned untuk esok dengan blog theme baru. Okeylah sampai disini dulu, Jumpa di entri esok. Assalamualaikum & Bye bye . :) 

Morning Musume. - Brainstorming





Assalamualaikum & Selamat Sejahtera kepada semua. Korang semua apa khabar? Semoga korang sihat selalu okey. Fuh~ sekali lagi terasa mengabaikan blog ini. Tapi takpe. Dalam minggu ni, insyaAllah penuh kot entri dari saya. haha Okeylah entri kali ni sebab mengisi masa lapang, so terlintas difikiran (sebab takda idea -.-") 

#1 Trip to USS 2013

Tahun ni kalau ada rezeki dan diizinkan Allah S.W.T, hujung bulan 4 ni nak ke USS. Maka banyaklah duit yang nak dipakai. Sekarang mengalami krisis kewangan. hahaha So terpaksa la berjimat dan segala aktiviti luar telah dikurangkan. hahaha Ikat perut? yaa mungkin. Semoga apa yang dicadangkan ni jadi. InsyaAllah. Bak kata orang "Kita yang merancang, Tuhan yang tentukan."

#2 Kerja Banyak?

Hurmm banyaklah jugak kerja mendesign ni. Rasa macam banyak, tapi takdelah banyak pon. Kadang-kadang nak design perlukan idea. Kalau sampai dah takde idea, mulalah melalut. hahaha

#3 Kurangkan Makan

Hahaha ini paling susah sekali. tapi apakan daya, terpaksalah makan dengan ala kadar. hahaha Takpe demi kebaikan perut hahaha

#4 Kereta Oh Kereta

Kereta tersebut dah terbiar dari hari bekerja. Sebab saya masih lagi tak bawak kereta tu. -.-" Ape ke teruknya? hahaha Tapi takpelah. InsyaAllah boleh bawaklah Rafzan! hahah Sekarang saya perlukan pengajar bawak kereta besar tu. haha 

Banyak lagi dalam kepala ni, tapi ni je la yang terluah. Semoga apa yang dirancang jadi. Amin~~ Okeylah Sampai disini saje entri kali ni. Oh ye, saya akan publish 5 entri mulai Khamis ni (28.3.2013) sehingga Isnin depan (01.04.2013). Wee Jumpa di entri seterusnya. Assalamualaikum & bye bye. :)

Morning Musume - Brainstorming (Loose Shot Ver.)

Morning Musume. - Kimi Sae Ireba Nani mo Iranai (Dance Shot Ver.)

March 25, 2013

APA YANG ADA DALAM FIKIRAN SEKARANG?


Assalamualaikum & Selamat Sejahtera kepada semua. Korang semua apa khabar? Semoga korang sihat selalu okey. Fuh~ sekali lagi terasa mengabaikan blog ini. Tapi takpe. Dalam minggu ni, insyaAllah penuh kot entri dari saya. haha Okeylah entri kali ni sebab mengisi masa lapang, so terlintas difikiran (sebab takda idea -.-") 

#1 Trip to USS 2013

Tahun ni kalau ada rezeki dan diizinkan Allah S.W.T, hujung bulan 4 ni nak ke USS. Maka banyaklah duit yang nak dipakai. Sekarang mengalami krisis kewangan. hahaha So terpaksa la berjimat dan segala aktiviti luar telah dikurangkan. hahaha Ikat perut? yaa mungkin. Semoga apa yang dicadangkan ni jadi. InsyaAllah. Bak kata orang "Kita yang merancang, Tuhan yang tentukan."

#2 Kerja Banyak?

Hurmm banyaklah jugak kerja mendesign ni. Rasa macam banyak, tapi takdelah banyak pon. Kadang-kadang nak design perlukan idea. Kalau sampai dah takde idea, mulalah melalut. hahaha

#3 Kurangkan Makan

Hahaha ini paling susah sekali. tapi apakan daya, terpaksalah makan dengan ala kadar. hahaha Takpe demi kebaikan perut hahaha

#4 Kereta Oh Kereta

Kereta tersebut dah terbiar dari hari bekerja. Sebab saya masih lagi tak bawak kereta tu. -.-" Ape ke teruknya? hahaha Tapi takpelah. InsyaAllah boleh bawaklah Rafzan! hahah Sekarang saya perlukan pengajar bawak kereta besar tu. haha 

Banyak lagi dalam kepala ni, tapi ni je la yang terluah. Semoga apa yang dirancang jadi. Amin~~ Okeylah Sampai disini saje entri kali ni. Oh ye, saya akan publish 5 entri mulai Khamis ni (28.3.2013) sehingga Isnin depan (01.04.2013). Wee Jumpa di entri seterusnya. Assalamualaikum & bye bye. :)

Morning Musume - Brainstorming (Loose Shot Ver.)

Morning Musume. - Kimi Sae Ireba Nani mo Iranai (Dance Shot Ver.)


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca dan pengikut seta blog saya ni. Hari ini sihat? :) So tinggal lagi 4 hari lagi sebelum tahun baru 2013 dan tinggal 3 hari je lagi untuk hari lahir ke-21 saya :) Hari ini saya nak review 12 lagu J-pop yang saya minat. Kenapa 12? Sebab tahun ni 2012 lah! hehe Yang pastinya semua lagu dari kumpulan wanita. 

Tahun 2009, Lagu dari kumpulan Morning Musume, Nanchatte Renai mendapat tempat dihati saya. Tahun seterusnya (2010), lagu dari kumpulan AKB48 - HEAVY ROTATION dan tahun lepas (2011), GIRLS' GENERATION - The Boys (Japanese Ver.). Jom tengok 12 lagu pilihan tahun 2012 :)

12 cha cha SING - Berryz Koubou


Tempat ke-12 jatuh kepada lagu dari kumpulan Berryz Koubou, "cha cha SING". Lagu ini direleasekan pada 25 Julai 2012. Kalau korang nak tahu lagu ni adalah lagu asal nyanyian artis Thailand, P.Bird (Tajuk asal : Roh Mah Sing) . Sehingga kini ia terjual sebanyak 30,000++ unit CD.

11 Sashihara Rino - Soredemo Suki da yo


Tempat Ke-11 ialah lagu Soredemo Suki da yo nyanyian Sashihara Rino. Ini merupakan single pertama dari Sashihara Rino. Lagu ini di releasekan pada 2 Mei 2012. Masa lagu ni mula-mula keluar tak dengar sangat. Tapi lepas keluar rancangan TV Jepun, masa tu dia dengan kumpulan Berryz Koubou. Terus suka pulak lagu ni. hee Sehingga kini ia terjual sebanyak 150,000++ unit CD.

10 AKB48 - UZA


Tempat ke-10 jatuh kepada lagu dari kumpulan NO.1 terkini, AKB48 dengan lagu "UZA". Lagu ini di releasekan pada 31 Oktober 2012. Ini lagu pertama selepas Kaze wa Fuiteiru yang saya minat. Saya sangat suka lagu konsep konsep serius macam ni :) Sehingga kini ia terjual sebanyak 1,200,000++ unit CD.

09 Momoiro Clover Z - Saraba, Itoshiki Kanashimi tachi-yo


Tempat ke-9 jatuh kepada lagu "Saraba, Itoshiki Kanashimi tachi-yo" nyanyian Momoiro Clover Z. Single ini baru release minggu lepas. Tema lagu ni ala-ala Halloween sikit. Ini tahun pertama meminati Momoiro Clover Z lepas diorang datang Malaysia hari tu. hee Sehingga kini ia terjual sebanyak 84,000++ unit CD.

08 Morning Musume - Renai Hunter


Tempat ke-8 jatuh kepada lagu dari kumpulan Morning Musume, "Renai Hunter". Lagu ini di releasekan pada 11 April 2012. Masa mula-mula keluar lagu ni, saya selalu bukak lagu ni tanpa henti. Untuk pengetahuan korang, ini lagu terakhir bersama one of my favourite members, Niigaki Risa (Baju kuning). Sehingga kini ia terjual sebanyak 49,000++ unit CD.

07 FAIRIES - Beat Generation


Tempat ke-7 jatuh kepada lagu dari kumpulan FAIRIES, "Beat Generation". Lagu ini di releasekan pada 18 April 2012. Masa mula preview lagu ni, terus minat. Sangat cool dan awesome! Paling best, tarian lagu ni sangat cool dan diorang menari pakai heels tinggi. Sehingga kini ia terjual sebanyak 24,000++ unit CD.

06 C-ute - Aitai Aitai Aitai na


Tempat ke-6 jatuh kepada lagu dari kumpulan C-ute, "Aitai Aitai Aitai na". Lagu ini di releasekan pada 5 September 2012. Tarian lagu ni sangat cool dan diorang menari pakai heels tinggi sama macam Fairies. C-ute dulu bermula dari 8 orang kini tinggal 5 sahaja. Jualan single dan album mereka semakin meningkat. Sehingga kini ia terjual sebanyak hampir 50,000 unit CD.

05 Morning Musume - Wakuteka Take a chance


Tempat ke-5 jatuh kepada lagu dari kumpulan Morning Musume., "Wakuteka Take a chance". Lagu ini di releasekan pada 10 Oktober 2012. Arrangement lagu ni sangat best dan ada part-part yang saya suka. Sehingga kini ia terjual sebanyak hampir 89,000 unit CD. 

04 Momoiro Clover Z - Mouretsu Uchuu Koukyoukyoku Dainana Gakushou "Mugen no Ai"


Tempat ke-4 jatuh kepada lagu dari kumpulan Momoiro Clover Z, "Mouretsu Uchuu Koukyoukyoku Dainana Gakushou "Mugen no Ai". Lagu ini di releasekan pada 7 Mac 2012. Ini lagu pertama dari Momoiro Clover Z yang saya minat selepas "Santa-san". Sangat unik dan best. hee Sehingga kini ia terjual sebanyak 83,000++ unit CD.  

03 GIRLS' GENERATION - PAPARAZZI


Tempat ke-3 jatuh kepada lagu dari kumpulan GIRLS' GENERATION, "PAPARAZZI". Lagu ini di releasekan pada 27 Jun 2012. PAPARAZZI adalah lagu yang selalu jugak saya dengar. Sambil teringat-tingat muzik video lagu ni. Sehingga kini ia terjual sebanyak 136,000++ unit CD.   

02 Morning Musume - One Two Three


Tempat ke-2 jatuh kepada lagu dari kumpulan Morning Musume, "One Two Three". Lagu ini di releasekan pada 4 Julai 2012. Sehingga kini ia terjual sebanyak 110,000++ unit CD.   

01 GIRLS' GENERATION - FLOWER POWER


Tempat Pertama jatuh kepada lagu dari kumpulan GIRLS' GENERATION, "FLOWER POWER". Lagu ini di releasekan pada 21 November 2012. FLOWER POWER mendapat tempat pertama untuk BEST J-POP SONGS tahun ini. Muzik Video + Lagu sangat sesuai. heee GIRLS' GENERATION tahun ni fokus lebih pada pasaran Jepun. Sehingga kini ia terjual sebanyak 38,000++ unit CD. Kutipan single ini rendah kerana lagu FLOWER POWER turut dimuatkan dalam album ke-2 jepun mereka, "Girls Generation II ~Girls & Peace~" yang direleasekan seminggu selepas single ini dikeluarkan.

I Got A Boy "Taeyeon" Teaser Image


Akhirnya review telah berjaya disempurnakan hehehe Harap tahun 2013 mereka keluarkan lagu-lagu yang superb, awesome dan the best! :D Sampai disini dulu entri ini. Sebelum "close" jom layan lagu Tempat Pertama "12 BEST J-POP SONGS 2012" dari GIRL'S GENERATION - FLOWER POWER. Assalamualaikum & Bye bye :)


December 28, 2012

12 BEST J-POP SONGS 2012


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca dan pengikut seta blog saya ni. Hari ini sihat? :) So tinggal lagi 4 hari lagi sebelum tahun baru 2013 dan tinggal 3 hari je lagi untuk hari lahir ke-21 saya :) Hari ini saya nak review 12 lagu J-pop yang saya minat. Kenapa 12? Sebab tahun ni 2012 lah! hehe Yang pastinya semua lagu dari kumpulan wanita. 

Tahun 2009, Lagu dari kumpulan Morning Musume, Nanchatte Renai mendapat tempat dihati saya. Tahun seterusnya (2010), lagu dari kumpulan AKB48 - HEAVY ROTATION dan tahun lepas (2011), GIRLS' GENERATION - The Boys (Japanese Ver.). Jom tengok 12 lagu pilihan tahun 2012 :)

12 cha cha SING - Berryz Koubou


Tempat ke-12 jatuh kepada lagu dari kumpulan Berryz Koubou, "cha cha SING". Lagu ini direleasekan pada 25 Julai 2012. Kalau korang nak tahu lagu ni adalah lagu asal nyanyian artis Thailand, P.Bird (Tajuk asal : Roh Mah Sing) . Sehingga kini ia terjual sebanyak 30,000++ unit CD.

11 Sashihara Rino - Soredemo Suki da yo


Tempat Ke-11 ialah lagu Soredemo Suki da yo nyanyian Sashihara Rino. Ini merupakan single pertama dari Sashihara Rino. Lagu ini di releasekan pada 2 Mei 2012. Masa lagu ni mula-mula keluar tak dengar sangat. Tapi lepas keluar rancangan TV Jepun, masa tu dia dengan kumpulan Berryz Koubou. Terus suka pulak lagu ni. hee Sehingga kini ia terjual sebanyak 150,000++ unit CD.

10 AKB48 - UZA


Tempat ke-10 jatuh kepada lagu dari kumpulan NO.1 terkini, AKB48 dengan lagu "UZA". Lagu ini di releasekan pada 31 Oktober 2012. Ini lagu pertama selepas Kaze wa Fuiteiru yang saya minat. Saya sangat suka lagu konsep konsep serius macam ni :) Sehingga kini ia terjual sebanyak 1,200,000++ unit CD.

09 Momoiro Clover Z - Saraba, Itoshiki Kanashimi tachi-yo


Tempat ke-9 jatuh kepada lagu "Saraba, Itoshiki Kanashimi tachi-yo" nyanyian Momoiro Clover Z. Single ini baru release minggu lepas. Tema lagu ni ala-ala Halloween sikit. Ini tahun pertama meminati Momoiro Clover Z lepas diorang datang Malaysia hari tu. hee Sehingga kini ia terjual sebanyak 84,000++ unit CD.

08 Morning Musume - Renai Hunter


Tempat ke-8 jatuh kepada lagu dari kumpulan Morning Musume, "Renai Hunter". Lagu ini di releasekan pada 11 April 2012. Masa mula-mula keluar lagu ni, saya selalu bukak lagu ni tanpa henti. Untuk pengetahuan korang, ini lagu terakhir bersama one of my favourite members, Niigaki Risa (Baju kuning). Sehingga kini ia terjual sebanyak 49,000++ unit CD.

07 FAIRIES - Beat Generation


Tempat ke-7 jatuh kepada lagu dari kumpulan FAIRIES, "Beat Generation". Lagu ini di releasekan pada 18 April 2012. Masa mula preview lagu ni, terus minat. Sangat cool dan awesome! Paling best, tarian lagu ni sangat cool dan diorang menari pakai heels tinggi. Sehingga kini ia terjual sebanyak 24,000++ unit CD.

06 C-ute - Aitai Aitai Aitai na


Tempat ke-6 jatuh kepada lagu dari kumpulan C-ute, "Aitai Aitai Aitai na". Lagu ini di releasekan pada 5 September 2012. Tarian lagu ni sangat cool dan diorang menari pakai heels tinggi sama macam Fairies. C-ute dulu bermula dari 8 orang kini tinggal 5 sahaja. Jualan single dan album mereka semakin meningkat. Sehingga kini ia terjual sebanyak hampir 50,000 unit CD.

05 Morning Musume - Wakuteka Take a chance


Tempat ke-5 jatuh kepada lagu dari kumpulan Morning Musume., "Wakuteka Take a chance". Lagu ini di releasekan pada 10 Oktober 2012. Arrangement lagu ni sangat best dan ada part-part yang saya suka. Sehingga kini ia terjual sebanyak hampir 89,000 unit CD. 

04 Momoiro Clover Z - Mouretsu Uchuu Koukyoukyoku Dainana Gakushou "Mugen no Ai"


Tempat ke-4 jatuh kepada lagu dari kumpulan Momoiro Clover Z, "Mouretsu Uchuu Koukyoukyoku Dainana Gakushou "Mugen no Ai". Lagu ini di releasekan pada 7 Mac 2012. Ini lagu pertama dari Momoiro Clover Z yang saya minat selepas "Santa-san". Sangat unik dan best. hee Sehingga kini ia terjual sebanyak 83,000++ unit CD.  

03 GIRLS' GENERATION - PAPARAZZI


Tempat ke-3 jatuh kepada lagu dari kumpulan GIRLS' GENERATION, "PAPARAZZI". Lagu ini di releasekan pada 27 Jun 2012. PAPARAZZI adalah lagu yang selalu jugak saya dengar. Sambil teringat-tingat muzik video lagu ni. Sehingga kini ia terjual sebanyak 136,000++ unit CD.   

02 Morning Musume - One Two Three


Tempat ke-2 jatuh kepada lagu dari kumpulan Morning Musume, "One Two Three". Lagu ini di releasekan pada 4 Julai 2012. Sehingga kini ia terjual sebanyak 110,000++ unit CD.   

01 GIRLS' GENERATION - FLOWER POWER


Tempat Pertama jatuh kepada lagu dari kumpulan GIRLS' GENERATION, "FLOWER POWER". Lagu ini di releasekan pada 21 November 2012. FLOWER POWER mendapat tempat pertama untuk BEST J-POP SONGS tahun ini. Muzik Video + Lagu sangat sesuai. heee GIRLS' GENERATION tahun ni fokus lebih pada pasaran Jepun. Sehingga kini ia terjual sebanyak 38,000++ unit CD. Kutipan single ini rendah kerana lagu FLOWER POWER turut dimuatkan dalam album ke-2 jepun mereka, "Girls Generation II ~Girls & Peace~" yang direleasekan seminggu selepas single ini dikeluarkan.

I Got A Boy "Taeyeon" Teaser Image


Akhirnya review telah berjaya disempurnakan hehehe Harap tahun 2013 mereka keluarkan lagu-lagu yang superb, awesome dan the best! :D Sampai disini dulu entri ini. Sebelum "close" jom layan lagu Tempat Pertama "12 BEST J-POP SONGS 2012" dari GIRL'S GENERATION - FLOWER POWER. Assalamualaikum & Bye bye :)