Memori


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Hari ini 26 Mei, 6 tahun lepas (2009) merupakan hari pertama saya menjadi salah seorang pelajar dekat Kolej Poly-tech MARA Ipoh (KPTM Ipoh). So entri ni saja nak mengimbau balik zaman-zaman kegemilangan di KPTM Ipoh haha. Jom baca kisah selanjutnya :D

May 26, 2015

#Throwback | 26 Mei 2009



Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Hari ini 26 Mei, 6 tahun lepas (2009) merupakan hari pertama saya menjadi salah seorang pelajar dekat Kolej Poly-tech MARA Ipoh (KPTM Ipoh). So entri ni saja nak mengimbau balik zaman-zaman kegemilangan di KPTM Ipoh haha. Jom baca kisah selanjutnya :D


Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Debaran birthday saya kian terasa *ceh ceh ceh* haha Lebih kurang sehari dua lagi je ni. 2014 akan meninggalkan kita dan semestinya semua orang tak sabar nak cuti tahun baru 2015 kan? haha Tahun sepanjang 2014 menyaksikan pelbagai perkara yang berlaku dan saya mendoakan tahun 2015 lebih baik dari tahun 2014. Okeylah setiap tahun saya akan buat #throwback post untuk tengok balik apa yang berlaku sepanjang 2014 bersama saya . Jom teruskan membaca! :)

December 29, 2014

BEST 2014 MOMENTS


Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Debaran birthday saya kian terasa *ceh ceh ceh* haha Lebih kurang sehari dua lagi je ni. 2014 akan meninggalkan kita dan semestinya semua orang tak sabar nak cuti tahun baru 2015 kan? haha Tahun sepanjang 2014 menyaksikan pelbagai perkara yang berlaku dan saya mendoakan tahun 2015 lebih baik dari tahun 2014. Okeylah setiap tahun saya akan buat #throwback post untuk tengok balik apa yang berlaku sepanjang 2014 bersama saya . Jom teruskan membaca! :)


Assalamualaikum dan salam sejahtera korang semua. So so so longggg tak update! hahahaa Apa khabar? Disebabkan kebusyan, susah nak update. Entri kali ni nak cerita pasal "MEMORI 2013". Korang mesti banyakkan memori tahun 2013. Jom tengok memori the best of the best 2013 saya : 



10 MEET ARA KIMORA
Tahun 2013, dua kali pergi Seremban sebab nak jumpa Ara. hahaha Dia ibarat kakak saya yang paling lawak. Pertama pada 25 Mei 2013 dan kedua pada 5-6 Oktober 2013. Banyak benda yang diborakkan dan sangat banyak gelak. Terima kasih kepada my sis Ara dan keluarga sebab banyak bawak saya pergi jalan-jalan Seremban. heee 
Entri : [ 25 Mei | 5~10 Oktober ]


09 PULAU PINANG
Trip yang tak dijangka pon nak pergi. 2 minggu sebelum tu, tak rasa nak pergi tapi bila fikir-fikir balik, join je la. Saje jenjalan kat Pulau Pinang tu. Malam 29.11 tu dah bertolak ke Pulang Pinang dan sampai sana betul betul waktu subuh. hee  Alhamdulillah sangat seronok, pergi pulak dengan sekeluarga termasuk Umairah dengan Qaisarah. Dapat la naik kereta api kat Bukit Bendera tu. hehe Terima kasih Cik dan rombongan. hehe


08 BUKA PUASA 
Puasa tahun ni je banyak kali berbuka kat luar dengan kawan-kawan dan keluarga. First dengan Ein dekat Pizza Hut. 2nd, dengan adik-adik praktikal kat tempat kerja saya. Semua sekali dalam 12 orang macamtu hahaha Kitorang makan dekat The Chicken Rice Shop. Seterusnya dengan kawan sekolah pulak dekat Basil, Bangsar Village, memang makan besar dan sangat kenyang. Thanks to Ardi sebab rekemen. Lepastu dengan keluarga pulak, dekat Kenny Rogers. Fuh~~ Mana badan tak naik? hahaha Yang ke-5, bersama Ara Kimora dekat KFC, KL Sentral. Dia sanggup datang dari Seremban sana semata-mata nak berbuka. Thank Sis :') haha Akhir sekali bersama De Diva's kat Chili's , Mid Valley. Hee Sebab ni kot berat badan naik haha Anyway, terima kasih korang semua sebab sudi berbuka dengan saya. hehe :)
Entri : [ 1st | 2nd | 3rd | 4th | 5th | 6th


07 RAYA 2013
Raya tahun ni dekat Kuala Lumpur je. Tapi sempat jugak la balik kampung sekejap, dapat jugak rasa suasana kampung. hehe Raya pertama memang bergambar tak ingat dunia sebab keluarga mak Teh datang, memang HAVOC uols!. hhahaa Tahun ni rumah keluarga kami tak buat rumah terbuka kerana sebab-sebab tertentu. Tapi insyaAllah 2014, nak buat besar sikit kot. hee Tahun ni pun tak banyak sangat beraya rumah orang, sebab kerja. Takde cuti. hahaha 
Entri : [Aidilfitri 2013 : 1st | 2nd | 3rd | 4th | Aidiladha 2013]


06 BIRTHDAY QAISARAH 13/10
12/10 tu sambut besday anak buah saya yang ke-2, Nur Raudah Qaisarah. (Besday 13/10) Umur dia dah masuk 2 tahun. Haih~ cepat je masa berlalu. Semakin hari semakin membesar. haha Majlis tu diadakan kat rumah mak teh kat Seri Kembangan. Sambut sekali dengan besday sepupu saya. Majlis memang meriah. Dengan ada kek papoy dia (kek Minion) hahaha. 
Entri : [12/10]


05 BIRTHDAY UMAIRAH 30/10
Birthday Umairah kali ini ada special sikit. Kali ni Umi dan Baba Umairah ajak kitorang sekeluarga pergi Zoo Negara. Sebab utama nak tunaikan hasrat Umairah tengok Zirafah (Giraffe) real punya. Selalu tengok dalam buku tu je. haha Paling istimewanya kitorang sanggup amek cuti tu semata-mata untuk Umairah. hahaha Umairah dah masuk 4 tahun dah. Tahun depan dah masuk sekolah. :D yeayy.. Tahniah buat kakak. 
Entri : [30/10]


04 SURPRISE
Rasenye tak jarang dapat surprise besday dari sesiapa. 2011 dapat surprise dari Ara, buat video besday. hahaha Kali ini surprise bersama kek. Serius terharu sangat. Terima kasih Fadzliana & Nadia sebab buat aku sangat terkejut. Seronok sangat weh. Walaupun sambut 04/01 (hari yang sepatutnya saya lahir) tapi still suprise. hahaha Terima kasih sekali lagi Diva's :D
Entri : [Surprise]


03 VACATION PORT DICKSON
Okey ini sangat lawak. Tahun ni sahaja dah banyak kali dah pergi Port Dickson. hahaha kalau pergi PD, mestilah nak mandi pantai kan? Serius best mandi manda dengan keluarga. Tak jangka akan pergi banyak kali. Pertama kali bulan Februari, kali kedua bulan September dan kali ke-3 dan ke-4 bulan Disember. Kalau tahun lepas tak langsung jejak pantai, tahun ni amek kau berkali-kali pergi pantai. Harap tahun depan lebih banyak! hahaha
Entri : [ 1st | 2nd | 3rd | 4th ]


02 1ST REUNION : KLCC
Setahun lepas habis belajar kat KPTM Ipoh, akhirnya kitorang bertemu kembali tahun 2013. Serius rindu sangat kenangan masa kat KPTM dulu. Idea reunion datang dari Ara. Kami cuba nak buat something unique, selain berjumpa borak-borak, bergambar atau makan-makan. Kitorang pun cuba la pergi PETROSAINS. Ini pertama kali eh jejak kat situ, sebelum ni tak pernah masuk pun. haha Sangat seronok dan penuh gelak ketawa. Anyway, esok 29 Disember perjumpaan kedua kami . Kalau nak tengok ap kitorang buat jangan lupa jenguk instagram saya je. ;)
Entri : [ Part 1 | Part 2 ]


01 USS
NO. 1! Jatuh kepada Trip ke Universal Studio Singapore! Yeayy.. Serius memang teruja nak pergi sini, dan ini juga merupakan kali pertama melancong ke luar negara. Mau tak terujanya?! hahaha Seronok dapat masuk dalam tu, yang penting dah naik 2 Roller Coaster tu, memang rasa nak muntah tapi best! haahahaha Transformer 4-D pon sangat best dan Mumia. Rasa nak pergi lagi je. Kalau siapa-siapa nak pergi, bagilah tahu. Nak Join! hahaha 
Entri : [ Part 1 | Part 2 ]

FOTO-FOTO TERBAIK 2013!
BAHAGIAN 1

memasing puas lepas makan DIP N DIP (Januari 2013)

Kami memaksa emak pose begitu juga. hahah (Februari 2013)

Gambar Lama dan Baru. Bile la nak kurus macam baju purple tu? haha (Februari 2013)

Berjumpa dengan Izzue Islam & Amar Baharin. actually mana peminat mana artis ni? haha (Mac 2013)

Kasut saya dan selipar Nisha. BFF gitu hahaa (Mac 2013)

Masa untuk selfie mase kerja hahahaa (Mac 2013)

Haa sampai disini je la. Memori-memori terbaik 2013. Walaupun banyak memori yang manis, kurang manis, pahit, masam semua tu ada dalam kepala dah. hahahaa Okeylah 2014 bakal tiba beberapa hari lagi dan hari lahir ke-22 pon nak dekat dah ni. hahahaa Jumpa di entri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye =)

December 28, 2013

MEMORY OF 2013


Assalamualaikum dan salam sejahtera korang semua. So so so longggg tak update! hahahaa Apa khabar? Disebabkan kebusyan, susah nak update. Entri kali ni nak cerita pasal "MEMORI 2013". Korang mesti banyakkan memori tahun 2013. Jom tengok memori the best of the best 2013 saya : 



10 MEET ARA KIMORA
Tahun 2013, dua kali pergi Seremban sebab nak jumpa Ara. hahaha Dia ibarat kakak saya yang paling lawak. Pertama pada 25 Mei 2013 dan kedua pada 5-6 Oktober 2013. Banyak benda yang diborakkan dan sangat banyak gelak. Terima kasih kepada my sis Ara dan keluarga sebab banyak bawak saya pergi jalan-jalan Seremban. heee 
Entri : [ 25 Mei | 5~10 Oktober ]


09 PULAU PINANG
Trip yang tak dijangka pon nak pergi. 2 minggu sebelum tu, tak rasa nak pergi tapi bila fikir-fikir balik, join je la. Saje jenjalan kat Pulau Pinang tu. Malam 29.11 tu dah bertolak ke Pulang Pinang dan sampai sana betul betul waktu subuh. hee  Alhamdulillah sangat seronok, pergi pulak dengan sekeluarga termasuk Umairah dengan Qaisarah. Dapat la naik kereta api kat Bukit Bendera tu. hehe Terima kasih Cik dan rombongan. hehe


08 BUKA PUASA 
Puasa tahun ni je banyak kali berbuka kat luar dengan kawan-kawan dan keluarga. First dengan Ein dekat Pizza Hut. 2nd, dengan adik-adik praktikal kat tempat kerja saya. Semua sekali dalam 12 orang macamtu hahaha Kitorang makan dekat The Chicken Rice Shop. Seterusnya dengan kawan sekolah pulak dekat Basil, Bangsar Village, memang makan besar dan sangat kenyang. Thanks to Ardi sebab rekemen. Lepastu dengan keluarga pulak, dekat Kenny Rogers. Fuh~~ Mana badan tak naik? hahaha Yang ke-5, bersama Ara Kimora dekat KFC, KL Sentral. Dia sanggup datang dari Seremban sana semata-mata nak berbuka. Thank Sis :') haha Akhir sekali bersama De Diva's kat Chili's , Mid Valley. Hee Sebab ni kot berat badan naik haha Anyway, terima kasih korang semua sebab sudi berbuka dengan saya. hehe :)
Entri : [ 1st | 2nd | 3rd | 4th | 5th | 6th


07 RAYA 2013
Raya tahun ni dekat Kuala Lumpur je. Tapi sempat jugak la balik kampung sekejap, dapat jugak rasa suasana kampung. hehe Raya pertama memang bergambar tak ingat dunia sebab keluarga mak Teh datang, memang HAVOC uols!. hhahaa Tahun ni rumah keluarga kami tak buat rumah terbuka kerana sebab-sebab tertentu. Tapi insyaAllah 2014, nak buat besar sikit kot. hee Tahun ni pun tak banyak sangat beraya rumah orang, sebab kerja. Takde cuti. hahaha 
Entri : [Aidilfitri 2013 : 1st | 2nd | 3rd | 4th | Aidiladha 2013]


06 BIRTHDAY QAISARAH 13/10
12/10 tu sambut besday anak buah saya yang ke-2, Nur Raudah Qaisarah. (Besday 13/10) Umur dia dah masuk 2 tahun. Haih~ cepat je masa berlalu. Semakin hari semakin membesar. haha Majlis tu diadakan kat rumah mak teh kat Seri Kembangan. Sambut sekali dengan besday sepupu saya. Majlis memang meriah. Dengan ada kek papoy dia (kek Minion) hahaha. 
Entri : [12/10]


05 BIRTHDAY UMAIRAH 30/10
Birthday Umairah kali ini ada special sikit. Kali ni Umi dan Baba Umairah ajak kitorang sekeluarga pergi Zoo Negara. Sebab utama nak tunaikan hasrat Umairah tengok Zirafah (Giraffe) real punya. Selalu tengok dalam buku tu je. haha Paling istimewanya kitorang sanggup amek cuti tu semata-mata untuk Umairah. hahaha Umairah dah masuk 4 tahun dah. Tahun depan dah masuk sekolah. :D yeayy.. Tahniah buat kakak. 
Entri : [30/10]


04 SURPRISE
Rasenye tak jarang dapat surprise besday dari sesiapa. 2011 dapat surprise dari Ara, buat video besday. hahaha Kali ini surprise bersama kek. Serius terharu sangat. Terima kasih Fadzliana & Nadia sebab buat aku sangat terkejut. Seronok sangat weh. Walaupun sambut 04/01 (hari yang sepatutnya saya lahir) tapi still suprise. hahaha Terima kasih sekali lagi Diva's :D
Entri : [Surprise]


03 VACATION PORT DICKSON
Okey ini sangat lawak. Tahun ni sahaja dah banyak kali dah pergi Port Dickson. hahaha kalau pergi PD, mestilah nak mandi pantai kan? Serius best mandi manda dengan keluarga. Tak jangka akan pergi banyak kali. Pertama kali bulan Februari, kali kedua bulan September dan kali ke-3 dan ke-4 bulan Disember. Kalau tahun lepas tak langsung jejak pantai, tahun ni amek kau berkali-kali pergi pantai. Harap tahun depan lebih banyak! hahaha
Entri : [ 1st | 2nd | 3rd | 4th ]


02 1ST REUNION : KLCC
Setahun lepas habis belajar kat KPTM Ipoh, akhirnya kitorang bertemu kembali tahun 2013. Serius rindu sangat kenangan masa kat KPTM dulu. Idea reunion datang dari Ara. Kami cuba nak buat something unique, selain berjumpa borak-borak, bergambar atau makan-makan. Kitorang pun cuba la pergi PETROSAINS. Ini pertama kali eh jejak kat situ, sebelum ni tak pernah masuk pun. haha Sangat seronok dan penuh gelak ketawa. Anyway, esok 29 Disember perjumpaan kedua kami . Kalau nak tengok ap kitorang buat jangan lupa jenguk instagram saya je. ;)
Entri : [ Part 1 | Part 2 ]


01 USS
NO. 1! Jatuh kepada Trip ke Universal Studio Singapore! Yeayy.. Serius memang teruja nak pergi sini, dan ini juga merupakan kali pertama melancong ke luar negara. Mau tak terujanya?! hahaha Seronok dapat masuk dalam tu, yang penting dah naik 2 Roller Coaster tu, memang rasa nak muntah tapi best! haahahaha Transformer 4-D pon sangat best dan Mumia. Rasa nak pergi lagi je. Kalau siapa-siapa nak pergi, bagilah tahu. Nak Join! hahaha 
Entri : [ Part 1 | Part 2 ]

FOTO-FOTO TERBAIK 2013!
BAHAGIAN 1

memasing puas lepas makan DIP N DIP (Januari 2013)

Kami memaksa emak pose begitu juga. hahah (Februari 2013)

Gambar Lama dan Baru. Bile la nak kurus macam baju purple tu? haha (Februari 2013)

Berjumpa dengan Izzue Islam & Amar Baharin. actually mana peminat mana artis ni? haha (Mac 2013)

Kasut saya dan selipar Nisha. BFF gitu hahaa (Mac 2013)

Masa untuk selfie mase kerja hahahaa (Mac 2013)

Haa sampai disini je la. Memori-memori terbaik 2013. Walaupun banyak memori yang manis, kurang manis, pahit, masam semua tu ada dalam kepala dah. hahahaa Okeylah 2014 bakal tiba beberapa hari lagi dan hari lahir ke-22 pon nak dekat dah ni. hahahaa Jumpa di entri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye =)


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua pembaca dan pengikut setia blog ini. Hari ni 29.12.2012. Tinggal lagi 3 hari masuk tahun 2013 dan 2 hari untuk hari lahir saya. Topik hari ini ialah Memori 2012. Saya nak cerita yang manis-manis saja. Yang pahit biar dia simpan dalam hati. hehehehe

-------------------------------------------------

Majlis Cukur Jambul Qaisarah


15 Januari 2012 : Mase ni Qaisarah baru 2 bulan macam tu. Ade buat kenduri cukur jambul dan majlis marhaban untuk Qaisarah. Mak jemput geng Marhaban kat Kondo Rakyat. Sangat meriah! :)


Praktikal & Kerja


16 Januari-9 April, 2 Mei 2012 : Saya bersama-sama Tiara, Qila, Nalin & Pijat dapat praktikal kat RTM Online. Macam-macam hal jadi mase tu. hahahaha Hanya kami je yang tahu. hehehe Pape pon rindu dengan diorang semua. hehehe

Mase tu sehari selepas presentation, tiba-tiba dapat panggilan dari Bos masa praktikal. Dia tawarkan kerja untuk jadi Pereka Grafik dan masa tu jugak saya terima kerja tu. Saya sangat-sangat belum bersedia nak bekerja masa tu tapi bila fikir balik, dari tak buat apa-apa kat rumah baik bekerja. Alhamdulillah rezeki dari Allah S.W.T. :) Masa kerja dapat belajar benda baru, kene kerja kat luar (contoh: jaga pameran) dan macam macam lagi. Terima kasih kerana bagi peluang ini. hee InsyaAllah saya akan bekerja dengan rajin-rajin hehe

Selamat Tinggal Ipoh


April 2012 : Masa praktikal saya praktikal kat Kuala Lumpur, so sangat jarang berada di Ipoh. Mase nak present untuk praktikal saya duduk kat Ipoh dalam 2 minggu lebih macam tu. Mase tu dapat jugak jumpa semua orang. Sangat rindu dengan diorang. Lepas tu kami pergi semua tempat untuk kali terakhir dan semestinya Padang Ipoh. hehehe Bila la kita nak jumpa lagi kan? hehe 3 Tahun sangat banyak memori dekat Ipoh. Terima kasih semua. Love You All :)

Dinner Semester Akhir KPTM IPOH 2012 (Batch Mei/Julai 2009)


27 April 2012 : Ini kali pertama kami berkumpul semula selepas Orientasi tahun 2009. Terima kasih KPTM Ipoh sebab bawak kami makan dekat hotel. Banyak sangat gambar yang kami tangkap masa ni. seronok sangat. hehehe

Cameron Highlands



11, 12 & 13 Mei 2012 : Tak sangka akhirnya sampai jugak kat Cameron Highlands. hee Mase ni ikut rombongan dengan geng Marhaban emak. Satu bas pergi tu. heee Sangat seronok. :) Beli macam-macam tak ingat dunia hahaha Beli bantal strawberi, beli coklat beli macam-macam la! haha

Blog Baru

8 Jun 2012 : Ini adalah blog ke-2 dari saya selepas blog pertama telah digodam. Blog baru ni dengan tema yang baru, idea yang baru. Alhamdulillah boleh terima ramai orang. Banyak sangat kenangan dengan blog pertama, lepas je kene godam, hancur hati ini sekejap. *muka sedih~haha* Hari tu jugak saya bangunkan balik blog tu.

Raya Kat Pontian, Johor



Ogos 2012 : Selepas 2 tahun tak balik Pontian Johor, akhirnya kami sekeluarga pulang ke kampung untuk sambut raya. Tahun ni tak banyak sangat pergi beraya tapi seronok sangat raya kali ni. InsyaAllah tahun depan kita datang lagi hehee :)

Seremban



September / November 2012 : Raya tahun ni lagi best sebab saya pergi beraya kat rumah Ara kat Seremban bersama dengan Ein. Rumah Ara ada buat rumah terbuka, dan ramai jugak orang datang. hee Lepas tu kami pergi mandi manda kat Ulu Bendul kalau tak silap heheh. November saya kembali datang rumah Ara sebab nak amek Sijil Diploma kat KPTM Ipoh. :) 

Berjaya Times Square Theme Park



Oktober 2012 : Selalu jugak pergi Time Square tapi ini kali pertama saya masuk Theme Park dalam Berjaya Times Square. Sangat seronok tapi pening sebab banyak permainan yang memeningkan. hahaha

Qaisarah & Umairah Birthday


Oktober 2012 :  Tahun ni special sebab ada 2 birthday dalam bulan ni. Hari lahir Qaisarah diadakan pada 13 Oktober 2012 kat rumah Abang Iju dan Hari lahir Umairah sambut dekat 2 tempat ; rumah mak teh dengan rumah kami. hee :)

Officially Graduated


14 Oktober 2012 : Tarikh ini saya akan ingat sampai bila-bila. Terima kasih kepada semua lecturer, kawan-kawan dan keluarga sebab sokong saya masa saya susah dan senang. Terima kasih sangat-sangat Sayang korang semua. Akhirnya saya dah dapat segulung Diploma yang saya tak sangka-sangka. Kalau saya tak paksa diri untuk belajar, mungkin saya takkan dapat semua ni. Terima kasih :')

Misi Lesen Kereta

November 2012 : Akhirnya! Azam tahun ni tercapai untuk dapat lesen kereta! yeayyy Alhamdulillah Syukur :) Selepas 2 bulan belajar kereta akhirnya saya berjaya melepasi ujian paling berat dalam hidup saya. hahaha Terima kasih Kak Ita sebab ajar saya. (walaupun selalu kene marah. hehehe) Lepas ni dah boleh bawak kereta. yeayyy :)

-------------------------------------------------

I Got A Boy "Yuri" Teaser Image


Haa Tahun ni banyak suka dan duka. Semoga tahun 2013 lebih bermakna buat saya. Apa Memori 2012 korang? Sampai disini dulu entri ni. Sebelum "close" jom layan lagu dari Westlife - Season In The Sun. Assalamualaikum & bye bye. :)

December 29, 2012

MEMORY OF 2012


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua pembaca dan pengikut setia blog ini. Hari ni 29.12.2012. Tinggal lagi 3 hari masuk tahun 2013 dan 2 hari untuk hari lahir saya. Topik hari ini ialah Memori 2012. Saya nak cerita yang manis-manis saja. Yang pahit biar dia simpan dalam hati. hehehehe

-------------------------------------------------

Majlis Cukur Jambul Qaisarah


15 Januari 2012 : Mase ni Qaisarah baru 2 bulan macam tu. Ade buat kenduri cukur jambul dan majlis marhaban untuk Qaisarah. Mak jemput geng Marhaban kat Kondo Rakyat. Sangat meriah! :)


Praktikal & Kerja


16 Januari-9 April, 2 Mei 2012 : Saya bersama-sama Tiara, Qila, Nalin & Pijat dapat praktikal kat RTM Online. Macam-macam hal jadi mase tu. hahahaha Hanya kami je yang tahu. hehehe Pape pon rindu dengan diorang semua. hehehe

Mase tu sehari selepas presentation, tiba-tiba dapat panggilan dari Bos masa praktikal. Dia tawarkan kerja untuk jadi Pereka Grafik dan masa tu jugak saya terima kerja tu. Saya sangat-sangat belum bersedia nak bekerja masa tu tapi bila fikir balik, dari tak buat apa-apa kat rumah baik bekerja. Alhamdulillah rezeki dari Allah S.W.T. :) Masa kerja dapat belajar benda baru, kene kerja kat luar (contoh: jaga pameran) dan macam macam lagi. Terima kasih kerana bagi peluang ini. hee InsyaAllah saya akan bekerja dengan rajin-rajin hehe

Selamat Tinggal Ipoh


April 2012 : Masa praktikal saya praktikal kat Kuala Lumpur, so sangat jarang berada di Ipoh. Mase nak present untuk praktikal saya duduk kat Ipoh dalam 2 minggu lebih macam tu. Mase tu dapat jugak jumpa semua orang. Sangat rindu dengan diorang. Lepas tu kami pergi semua tempat untuk kali terakhir dan semestinya Padang Ipoh. hehehe Bila la kita nak jumpa lagi kan? hehe 3 Tahun sangat banyak memori dekat Ipoh. Terima kasih semua. Love You All :)

Dinner Semester Akhir KPTM IPOH 2012 (Batch Mei/Julai 2009)


27 April 2012 : Ini kali pertama kami berkumpul semula selepas Orientasi tahun 2009. Terima kasih KPTM Ipoh sebab bawak kami makan dekat hotel. Banyak sangat gambar yang kami tangkap masa ni. seronok sangat. hehehe

Cameron Highlands



11, 12 & 13 Mei 2012 : Tak sangka akhirnya sampai jugak kat Cameron Highlands. hee Mase ni ikut rombongan dengan geng Marhaban emak. Satu bas pergi tu. heee Sangat seronok. :) Beli macam-macam tak ingat dunia hahaha Beli bantal strawberi, beli coklat beli macam-macam la! haha

Blog Baru

8 Jun 2012 : Ini adalah blog ke-2 dari saya selepas blog pertama telah digodam. Blog baru ni dengan tema yang baru, idea yang baru. Alhamdulillah boleh terima ramai orang. Banyak sangat kenangan dengan blog pertama, lepas je kene godam, hancur hati ini sekejap. *muka sedih~haha* Hari tu jugak saya bangunkan balik blog tu.

Raya Kat Pontian, Johor



Ogos 2012 : Selepas 2 tahun tak balik Pontian Johor, akhirnya kami sekeluarga pulang ke kampung untuk sambut raya. Tahun ni tak banyak sangat pergi beraya tapi seronok sangat raya kali ni. InsyaAllah tahun depan kita datang lagi hehee :)

Seremban



September / November 2012 : Raya tahun ni lagi best sebab saya pergi beraya kat rumah Ara kat Seremban bersama dengan Ein. Rumah Ara ada buat rumah terbuka, dan ramai jugak orang datang. hee Lepas tu kami pergi mandi manda kat Ulu Bendul kalau tak silap heheh. November saya kembali datang rumah Ara sebab nak amek Sijil Diploma kat KPTM Ipoh. :) 

Berjaya Times Square Theme Park



Oktober 2012 : Selalu jugak pergi Time Square tapi ini kali pertama saya masuk Theme Park dalam Berjaya Times Square. Sangat seronok tapi pening sebab banyak permainan yang memeningkan. hahaha

Qaisarah & Umairah Birthday


Oktober 2012 :  Tahun ni special sebab ada 2 birthday dalam bulan ni. Hari lahir Qaisarah diadakan pada 13 Oktober 2012 kat rumah Abang Iju dan Hari lahir Umairah sambut dekat 2 tempat ; rumah mak teh dengan rumah kami. hee :)

Officially Graduated


14 Oktober 2012 : Tarikh ini saya akan ingat sampai bila-bila. Terima kasih kepada semua lecturer, kawan-kawan dan keluarga sebab sokong saya masa saya susah dan senang. Terima kasih sangat-sangat Sayang korang semua. Akhirnya saya dah dapat segulung Diploma yang saya tak sangka-sangka. Kalau saya tak paksa diri untuk belajar, mungkin saya takkan dapat semua ni. Terima kasih :')

Misi Lesen Kereta

November 2012 : Akhirnya! Azam tahun ni tercapai untuk dapat lesen kereta! yeayyy Alhamdulillah Syukur :) Selepas 2 bulan belajar kereta akhirnya saya berjaya melepasi ujian paling berat dalam hidup saya. hahaha Terima kasih Kak Ita sebab ajar saya. (walaupun selalu kene marah. hehehe) Lepas ni dah boleh bawak kereta. yeayyy :)

-------------------------------------------------

I Got A Boy "Yuri" Teaser Image


Haa Tahun ni banyak suka dan duka. Semoga tahun 2013 lebih bermakna buat saya. Apa Memori 2012 korang? Sampai disini dulu entri ni. Sebelum "close" jom layan lagu dari Westlife - Season In The Sun. Assalamualaikum & bye bye. :)