Kawan Kawan

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Ahad, 6 Disember yang lalu saya hangouts bersama Ara Kimora, Bazli, Amyra, Ekin & Ima dekat Mid Valley / The Gardens. Saja-saja nak jumpa dan lepak dekat Mid Valley. Jalan-jalan dengan riangnya . Rasanya dah lama tak karaoke jadi kitorang pon decide nak karaoke dekat Red Box The Gardens. Ape yang menariknya tu? Jom sambung baca.


Pagi tu, jumpa Bazli dekat KL Sentral sebab semua orang akan jumpa dekat Mid Valley. hehe Dalam pukul 11.30 macamtu, semua orang selamat sampai. Baru mula jumpa dah nampak kemeriahan suasana pada hari tu haha. Lepas berkumpul semua bergerak ke The Gardens, nak book untuk karaoke pulak. Lepas book kita singgah makan dekat Mekdi sekejap. hehe


Tiba masanyanyaaa untuk karaoke! yeahuu! kebiasaannya memang sengaja je masuk karaoke masa HAPPY HOUR sebab selalunya dari pukul 1 petang sampai 6 petang korang boleh karok. Harga dia kitorang rasa okaylah dalm RM50 , sebab sekali dengan buffet makan dan 2 air (setiap seorang). Masa makan dia pukul 3-5 petang. Bajet-bajet nak nyanyi dulu lepas tu makan. Macam-macam lagu yang kitorang nyanyikan. Semua orang participate okay dalam menyumbangkan suara.


2 jam berlalu, masa makan pon tiba. Semua orang dah lapar sangat tu. Punyalah syok makan dan nyanyi, rupanya time kitorang sebenarnya habis dalam pukul 4.00 petang T^T Selalunya sampai pukul 6 petang tapi disebabkan ramai kot, habis awal hahaha. Lagu "Nirmala" ialah lagu terakhir rupanya hahaa! serius lawak!


Jangan ingat kisah berakhir disitu, tetiba memasing ni nak bergambar pulak hahaha. Katanya nak tema ala-ala Hipster tapi tak berapa nak hispter pon sebenarnya hahaha. Jangan tak tahu eh kitorang ganggu orang lalu lalang dekat tingkat atas The Gardens tu haha. Tema bergambar kali ini jugak kebanyakkan pakai batang selfie tu , kepunyaan kamera comel saya tu haha. Jadi marilah kita hayati sedikit sebanyak gambar-gambar 'hipster' kami hahaha :














Haaaa... itulah dia moment-moment bersama mereka. hehe Terima kasih gais sebab sudi luangkan masa, walaupun sekejap rasanya tapi tetap have fun & release tension. Nanti hangout lagi yer. hehehe Akan datang kita cuba jadi #hipster yang lebih baik hehe. 


p/s : mereka lawak! haha

December 11, 2015

Hangouts! | 6 Disember 2015


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Ahad, 6 Disember yang lalu saya hangouts bersama Ara Kimora, Bazli, Amyra, Ekin & Ima dekat Mid Valley / The Gardens. Saja-saja nak jumpa dan lepak dekat Mid Valley. Jalan-jalan dengan riangnya . Rasanya dah lama tak karaoke jadi kitorang pon decide nak karaoke dekat Red Box The Gardens. Ape yang menariknya tu? Jom sambung baca.


Pagi tu, jumpa Bazli dekat KL Sentral sebab semua orang akan jumpa dekat Mid Valley. hehe Dalam pukul 11.30 macamtu, semua orang selamat sampai. Baru mula jumpa dah nampak kemeriahan suasana pada hari tu haha. Lepas berkumpul semua bergerak ke The Gardens, nak book untuk karaoke pulak. Lepas book kita singgah makan dekat Mekdi sekejap. hehe


Tiba masanyanyaaa untuk karaoke! yeahuu! kebiasaannya memang sengaja je masuk karaoke masa HAPPY HOUR sebab selalunya dari pukul 1 petang sampai 6 petang korang boleh karok. Harga dia kitorang rasa okaylah dalm RM50 , sebab sekali dengan buffet makan dan 2 air (setiap seorang). Masa makan dia pukul 3-5 petang. Bajet-bajet nak nyanyi dulu lepas tu makan. Macam-macam lagu yang kitorang nyanyikan. Semua orang participate okay dalam menyumbangkan suara.


2 jam berlalu, masa makan pon tiba. Semua orang dah lapar sangat tu. Punyalah syok makan dan nyanyi, rupanya time kitorang sebenarnya habis dalam pukul 4.00 petang T^T Selalunya sampai pukul 6 petang tapi disebabkan ramai kot, habis awal hahaha. Lagu "Nirmala" ialah lagu terakhir rupanya hahaa! serius lawak!


Jangan ingat kisah berakhir disitu, tetiba memasing ni nak bergambar pulak hahaha. Katanya nak tema ala-ala Hipster tapi tak berapa nak hispter pon sebenarnya hahaha. Jangan tak tahu eh kitorang ganggu orang lalu lalang dekat tingkat atas The Gardens tu haha. Tema bergambar kali ini jugak kebanyakkan pakai batang selfie tu , kepunyaan kamera comel saya tu haha. Jadi marilah kita hayati sedikit sebanyak gambar-gambar 'hipster' kami hahaha :














Haaaa... itulah dia moment-moment bersama mereka. hehe Terima kasih gais sebab sudi luangkan masa, walaupun sekejap rasanya tapi tetap have fun & release tension. Nanti hangout lagi yer. hehehe Akan datang kita cuba jadi #hipster yang lebih baik hehe. 


p/s : mereka lawak! haha


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Entri kali ni nak cerita pasal Reunion Ahad lepas (18 Mei 2014). Ini merupakan Reunion ke-3 bersama kawan-kawan kat KPTM Ipoh. (Klik "Reunion Pertama (2013) : Part 1, Part 2", "Reunion ke-2 (2013)") hee Serius rindu gilers zaman belajar kat Ipoh. Ye lah mana tak nya, semua sekarang dah ada kerja masing-masing dan ade jugak masih belajar. hee Tema Reunion kali ini ialah HITAM & PUTIH, pakai la ape pon janji ada hitam atau putih. haha Reunion kali ini bersama saya, Ara Kimora, Ein, Bazli, Wani, Aida, Syafina. Destinasi kali ini ialah PAVILION, Kuala Lumpur.


Pukul 8.45 pagi dah sampai dekat KL SENTRAL. haha Sebelum-sebelum ni, saya tunggu Ara tapi kali ni Ara pulak tunggu saya. haha *Hope kau tabah weh* Semua orang kene ada dekat Mekdi Kl Sentral dalam pukul 10 pagi macam tu. First sampai tentulah saya dan Ara. Dah lapar sangat , terus beli makanan dulu. haha Kitorang pon borak-borak, lepas tu Bazli pon sampai. Belum apa-apa dah selfie dah hhahaa Lepas tu, Ein, Akak, Wani & Aida pulak sampai. Kire-kire 10.30 pagi tu terus bertolak naik monarail pergi Pavilion.


Tiba dekat Pavilion pukul 11.45 macam tu. Lepas tu terus carik Golden Screen Cinemas (GSC) dan beli tiket wayang. Memandangkan memasing dah 20's , jadi kami memilih filem "BAD NEIGHBOURS". Mase beli tiket terus masuk panggung. Lepas menonton wayang, kitorang pon semua sedang kelaparan. Paling best nak makan dekat Pavilion ini macam susah la pulak. Bukan susah nak carik, tapi susah nak buat pilihan. haha Setelah nak itu ini, last-last pilih la jugak one & only paling senang kat situ, PIZZA HUT. ahhaha (*please take note bahawa ini kali ke-3 reunion makan dekat PIZZA HUT*) . Mase makan pizza memang riuh , macam Pizza tu kitoran punya. Order macam-macam. Lepas dah order, mesti la berborak, cerita pasal zaman kat KPTM dulu. hahaha



Lepas makan kitorang pon jalan-jalan je la dalam area situ, sebab hujan pulak kat luar mase tu. Kitorang sempat tangkap gambar dalam tu walaupun tak boleh bergambar dalam tu. ahaha Jalan punya jalan dah bosn pulak, sebab susah nak carik tempat lepak. haha Kitorang pon lepak kat kedai "Pak Cik" (kat belakang Pavilion). Hujan semakin nak reda dah, walapun ada rintik-rintik sikit. Kitorang tetap terus photoshoot dekat luar Pavilion. Orang memang tak ramai pulak, memang kitorang punya la. Tapi kitorang tangkap gambar kat tepi-tepi Pavilion tu. hahah Walaupun masa macam singkat je, tapi sempat jugak tangkap banyak gambar kenangan. Seronok dan best. hee


Sedar tak sedar dah petang, pukul 6.30 kitorang bertolak ke KL Sentral. Sementara Wani nak tunggu bas kat Bandar Tasik Selatan, kitorang lepak balik dekat Mekdi tapi tak beli makan pon. Lepak je. hahahaa Sampailah pukul 8.00 malam. haa... Jom la tengok gambar yang sempat kitorang rakam :







































Foto oleh Aida Jamaluddin, Rafzan Tomomi, Bazli Zafri, Ara Kimora, Ryan Smith
Edit oleh Rafzan Tomomi

Serius! Seronok sangat bersama diorang. Dapat jumpa 6 bulan sekali memang riuh. Sedih sikit sebab Kak Fara dan Daus tak join reunion kali ni. Terima kasih kepada Ara, Ein, Bazli, Aida, Wani dan Akak sebab sudi meluangkan masa bersama. Next time mesti ada okey! haha Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^

May 21, 2014

3RD REUNION : PAVILION 18.05


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Entri kali ni nak cerita pasal Reunion Ahad lepas (18 Mei 2014). Ini merupakan Reunion ke-3 bersama kawan-kawan kat KPTM Ipoh. (Klik "Reunion Pertama (2013) : Part 1, Part 2", "Reunion ke-2 (2013)") hee Serius rindu gilers zaman belajar kat Ipoh. Ye lah mana tak nya, semua sekarang dah ada kerja masing-masing dan ade jugak masih belajar. hee Tema Reunion kali ini ialah HITAM & PUTIH, pakai la ape pon janji ada hitam atau putih. haha Reunion kali ini bersama saya, Ara Kimora, Ein, Bazli, Wani, Aida, Syafina. Destinasi kali ini ialah PAVILION, Kuala Lumpur.


Pukul 8.45 pagi dah sampai dekat KL SENTRAL. haha Sebelum-sebelum ni, saya tunggu Ara tapi kali ni Ara pulak tunggu saya. haha *Hope kau tabah weh* Semua orang kene ada dekat Mekdi Kl Sentral dalam pukul 10 pagi macam tu. First sampai tentulah saya dan Ara. Dah lapar sangat , terus beli makanan dulu. haha Kitorang pon borak-borak, lepas tu Bazli pon sampai. Belum apa-apa dah selfie dah hhahaa Lepas tu, Ein, Akak, Wani & Aida pulak sampai. Kire-kire 10.30 pagi tu terus bertolak naik monarail pergi Pavilion.


Tiba dekat Pavilion pukul 11.45 macam tu. Lepas tu terus carik Golden Screen Cinemas (GSC) dan beli tiket wayang. Memandangkan memasing dah 20's , jadi kami memilih filem "BAD NEIGHBOURS". Mase beli tiket terus masuk panggung. Lepas menonton wayang, kitorang pon semua sedang kelaparan. Paling best nak makan dekat Pavilion ini macam susah la pulak. Bukan susah nak carik, tapi susah nak buat pilihan. haha Setelah nak itu ini, last-last pilih la jugak one & only paling senang kat situ, PIZZA HUT. ahhaha (*please take note bahawa ini kali ke-3 reunion makan dekat PIZZA HUT*) . Mase makan pizza memang riuh , macam Pizza tu kitoran punya. Order macam-macam. Lepas dah order, mesti la berborak, cerita pasal zaman kat KPTM dulu. hahaha



Lepas makan kitorang pon jalan-jalan je la dalam area situ, sebab hujan pulak kat luar mase tu. Kitorang sempat tangkap gambar dalam tu walaupun tak boleh bergambar dalam tu. ahaha Jalan punya jalan dah bosn pulak, sebab susah nak carik tempat lepak. haha Kitorang pon lepak kat kedai "Pak Cik" (kat belakang Pavilion). Hujan semakin nak reda dah, walapun ada rintik-rintik sikit. Kitorang tetap terus photoshoot dekat luar Pavilion. Orang memang tak ramai pulak, memang kitorang punya la. Tapi kitorang tangkap gambar kat tepi-tepi Pavilion tu. hahah Walaupun masa macam singkat je, tapi sempat jugak tangkap banyak gambar kenangan. Seronok dan best. hee


Sedar tak sedar dah petang, pukul 6.30 kitorang bertolak ke KL Sentral. Sementara Wani nak tunggu bas kat Bandar Tasik Selatan, kitorang lepak balik dekat Mekdi tapi tak beli makan pon. Lepak je. hahahaa Sampailah pukul 8.00 malam. haa... Jom la tengok gambar yang sempat kitorang rakam :







































Foto oleh Aida Jamaluddin, Rafzan Tomomi, Bazli Zafri, Ara Kimora, Ryan Smith
Edit oleh Rafzan Tomomi

Serius! Seronok sangat bersama diorang. Dapat jumpa 6 bulan sekali memang riuh. Sedih sikit sebab Kak Fara dan Daus tak join reunion kali ni. Terima kasih kepada Ara, Ein, Bazli, Aida, Wani dan Akak sebab sudi meluangkan masa bersama. Next time mesti ada okey! haha Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^