KLCC

Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Debaran birthday saya kian terasa *ceh ceh ceh* haha Lebih kurang sehari dua lagi je ni. 2014 akan meninggalkan kita dan semestinya semua orang tak sabar nak cuti tahun baru 2015 kan? haha Tahun sepanjang 2014 menyaksikan pelbagai perkara yang berlaku dan saya mendoakan tahun 2015 lebih baik dari tahun 2014. Okeylah setiap tahun saya akan buat #throwback post untuk tengok balik apa yang berlaku sepanjang 2014 bersama saya . Jom teruskan membaca! :)

December 29, 2014

BEST 2014 MOMENTS


Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Debaran birthday saya kian terasa *ceh ceh ceh* haha Lebih kurang sehari dua lagi je ni. 2014 akan meninggalkan kita dan semestinya semua orang tak sabar nak cuti tahun baru 2015 kan? haha Tahun sepanjang 2014 menyaksikan pelbagai perkara yang berlaku dan saya mendoakan tahun 2015 lebih baik dari tahun 2014. Okeylah setiap tahun saya akan buat #throwback post untuk tengok balik apa yang berlaku sepanjang 2014 bersama saya . Jom teruskan membaca! :)


Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Dah masuk bulan Oktober lah~ Semoga bulan Oktober ni lebih baik dari sebelumnya kan? hehe Okey. Ini bukan nak cerita pasal bulan Oktober, ni nak story sikit pasal #SiarSiar sebenarnya. #SiarSiar kali ni nak bawak korang jalan-jalan dekat Kuala Lumpur pada Sabtu, 27 September 2014. Siapa bersama saya untuk KL Tour ni? Jom baca cerita seterusnya. :) [Caution : Entri Panjang Gilers. haha]

October 06, 2014

#SiarSiar [Momi & Mora Edition] : KL Tour


Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Dah masuk bulan Oktober lah~ Semoga bulan Oktober ni lebih baik dari sebelumnya kan? hehe Okey. Ini bukan nak cerita pasal bulan Oktober, ni nak story sikit pasal #SiarSiar sebenarnya. #SiarSiar kali ni nak bawak korang jalan-jalan dekat Kuala Lumpur pada Sabtu, 27 September 2014. Siapa bersama saya untuk KL Tour ni? Jom baca cerita seterusnya. :) [Caution : Entri Panjang Gilers. haha]


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Apa khabar? Harap semuanya sihat-sihat belaka, sekarang nampak macam jerebu datang jenguk kita balik. haha Hati-hati okey. Okeylah, korang patut tahu yang korang sedang baca entri yang ke-200! *bunyi mercun~~!* Ambik masa setahun jugak nak sampai 200 entri ni. hee Okeylah sempena entri ke-200 ni, jom la kite tetengok balik antara entri pilihan dari 100 hingga 199. Are you ready? Entri ni mungkin panjang sikit. hehe

June 25, 2014

200TH SPECIAL : BEST MOMENTS


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Apa khabar? Harap semuanya sihat-sihat belaka, sekarang nampak macam jerebu datang jenguk kita balik. haha Hati-hati okey. Okeylah, korang patut tahu yang korang sedang baca entri yang ke-200! *bunyi mercun~~!* Ambik masa setahun jugak nak sampai 200 entri ni. hee Okeylah sempena entri ke-200 ni, jom la kite tetengok balik antara entri pilihan dari 100 hingga 199. Are you ready? Entri ni mungkin panjang sikit. hehe



Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Apa khabar semua? Harap korang semua sihat-sihat sejahtera. Sebelum mula entri kali ni, jom sama-sama doakan pesawat MH370 ditemui dalam masa terdekat. Hampir seminggu jugak MH370 hilang. Saya pon risau dengan kehilangan ini. :( Okeylah, entri kali ni nak cerita pasal mini reunion bersama antara 3 kawan kesayangan masa KPTM Ipoh dulu, Ara, Ein dan Bazli. hee Last Jumpa diorang masa 29 Disember 2013. hee Jom baca kisah selanjutnya.


Keluar rumah dalam pukul 8.00 pagi macamtu. Sebelum nak ke KLCC, bertandang ke KL Sentral dulu, menunggu ketibaan Ara Kimora dari Seremban (Dia naik KTM). Sampai je Ara kat sana terus naik LRT nak ke KLCC. Lepas tu sampai je sana tunggu Bazli pulak. Mase tunggu Bazli tu kitorang merapu bergambar bagai. hahahhaa Bayangkan sebelum tu penuh je selfie dalam LRT, semua orang kiri kanan pandang hahaha ;D


Setibanya Bazli, kitorang pon terus cari makanan. hahaha Lapar dah memasing. Jadi kami memilih Mekdi (Mc Donalds) untuk sarapan ni. Masa makan tu berborak la pasal kenangan lama masa KPTM Ipoh. Macam biasa la kalau dah lama tak jumpa ni macam-macam cerita keluar. hahaha Lepas tu sementara tunggu Ein sampai, sambung lagi borak. Lepas tu acah-acah tipu Ein yang saya tak jadi datang. Padahal pagi tu ada post kat Instagram pasal nak pergi KLCC hahaha adoii lawakk sungguh.


Lepas tu berjalan-jalan sekejap dalam Suria KLCC tu. Ara nak cari Candylicious. Punyalah beria carik sekali memang dia kat belakang-belakang. hahaha Okey, jadi kami pun masuk kedai tu dan beli macam gummy-gummy tu. hahaa Selesai beli tu kitorang pon lepak la kejap dekat luar pintu KLCC tu. Kemain haa makan Sushi dan Gummy tu sekali ada pakguard datang "Sini tak boleh duduk". hahahaa Terus la blah dari situ hahaha Selepas beberapa minit tunggu, Ein pon tiba. hee Kitorang terus beli tiket wayang. Kali ni kami memilih filem "NON STOP" untuk ditonton. Filem tu sangat best dan sangat mendebarkan. Pergilah tengok kay wayang ye. hahaha


Haa selepas menonton wayang, memasing dah lapar pulak. Jadi kami pon memilih "Pizza Hut" (sama masa jumpa 29/12 haritu) untuk makan. hee Selepas makan ape lagi kitorang pon serang la taman KLCC tu. hahaha Dah lama tak photoshoot. Macam-macam gaya terkeluar hahaha Jom tengok kitorang photoshoot. ;D




























Haaa amacam? Meriah tak bergambar hahahaha Okeylah Terima kasih kepada korang sebab sudi luangkan masa bersama saya. Wahh macam artis dengan peminat gitu hahaha Tak lupa barang yang Mama Jee bagi, sedappppp ! hee Terima kasih Mama Jee. Okeylah sampai disini dahulu entri kali ni. Jumpa dientri seterusnya. Sekarang musim Jerebu jangan lupa pakai mask dan jaga diri okey. Assalamualaikum & Bye Bye ;)

)
Kokoro no Sakebi wo Uta ni Shitemita - C-ute

Love Take It All - C-ute

March 13, 2014

KLCC 『9 MAC 2014』



Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Apa khabar semua? Harap korang semua sihat-sihat sejahtera. Sebelum mula entri kali ni, jom sama-sama doakan pesawat MH370 ditemui dalam masa terdekat. Hampir seminggu jugak MH370 hilang. Saya pon risau dengan kehilangan ini. :( Okeylah, entri kali ni nak cerita pasal mini reunion bersama antara 3 kawan kesayangan masa KPTM Ipoh dulu, Ara, Ein dan Bazli. hee Last Jumpa diorang masa 29 Disember 2013. hee Jom baca kisah selanjutnya.


Keluar rumah dalam pukul 8.00 pagi macamtu. Sebelum nak ke KLCC, bertandang ke KL Sentral dulu, menunggu ketibaan Ara Kimora dari Seremban (Dia naik KTM). Sampai je Ara kat sana terus naik LRT nak ke KLCC. Lepas tu sampai je sana tunggu Bazli pulak. Mase tunggu Bazli tu kitorang merapu bergambar bagai. hahahhaa Bayangkan sebelum tu penuh je selfie dalam LRT, semua orang kiri kanan pandang hahaha ;D


Setibanya Bazli, kitorang pon terus cari makanan. hahaha Lapar dah memasing. Jadi kami memilih Mekdi (Mc Donalds) untuk sarapan ni. Masa makan tu berborak la pasal kenangan lama masa KPTM Ipoh. Macam biasa la kalau dah lama tak jumpa ni macam-macam cerita keluar. hahaha Lepas tu sementara tunggu Ein sampai, sambung lagi borak. Lepas tu acah-acah tipu Ein yang saya tak jadi datang. Padahal pagi tu ada post kat Instagram pasal nak pergi KLCC hahaha adoii lawakk sungguh.


Lepas tu berjalan-jalan sekejap dalam Suria KLCC tu. Ara nak cari Candylicious. Punyalah beria carik sekali memang dia kat belakang-belakang. hahaha Okey, jadi kami pun masuk kedai tu dan beli macam gummy-gummy tu. hahaa Selesai beli tu kitorang pon lepak la kejap dekat luar pintu KLCC tu. Kemain haa makan Sushi dan Gummy tu sekali ada pakguard datang "Sini tak boleh duduk". hahahaa Terus la blah dari situ hahaha Selepas beberapa minit tunggu, Ein pon tiba. hee Kitorang terus beli tiket wayang. Kali ni kami memilih filem "NON STOP" untuk ditonton. Filem tu sangat best dan sangat mendebarkan. Pergilah tengok kay wayang ye. hahaha


Haa selepas menonton wayang, memasing dah lapar pulak. Jadi kami pon memilih "Pizza Hut" (sama masa jumpa 29/12 haritu) untuk makan. hee Selepas makan ape lagi kitorang pon serang la taman KLCC tu. hahaha Dah lama tak photoshoot. Macam-macam gaya terkeluar hahaha Jom tengok kitorang photoshoot. ;D




























Haaa amacam? Meriah tak bergambar hahahaha Okeylah Terima kasih kepada korang sebab sudi luangkan masa bersama saya. Wahh macam artis dengan peminat gitu hahaha Tak lupa barang yang Mama Jee bagi, sedappppp ! hee Terima kasih Mama Jee. Okeylah sampai disini dahulu entri kali ni. Jumpa dientri seterusnya. Sekarang musim Jerebu jangan lupa pakai mask dan jaga diri okey. Assalamualaikum & Bye Bye ;)

)
Kokoro no Sakebi wo Uta ni Shitemita - C-ute

Love Take It All - C-ute


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang semua. Apa Khabar semua. Haa Bila cuti mesti nak curik update sekejap, kalau hari bekerja tak sempat pulak. hahah Okey nak bercerita pasal Ahad minggu lepas (29 Disember 2013), ada Reunion bersama rakan-rakan KPTM Ipoh. Rindu pulak zaman belajar kan? Tema reunion ini adalah PINK atau PUTIH. Pakai lah ape pon janji ada dua atau salah satu warna tu. Hee jom baca lagi.

Breakfast @ MCD KL Sentral


Reunion ini awalnya disertai oleh Saya, Ara, Ein, Kak Fara, Aida, Wani & Daus. Akak dan Bazli tak dapat join. Kitorang keluar rumah dalam pukul 8.00 pagi. Pergi sekali dengan Ara, Ein, Wani dan Aida. Dari Kondo Rakyat ke KL Sentral. Dalam perjalanan banyak dah benda yang diborakkan. Lepas tu tak lupa jugak nak posing dalam bas. hahahaa Setibanya dekat KL Sentral terus carik Kak Fara dan Daus. Lepas tu kami semua lapar dan singgah dekat MCD sekejap. Sambil makan tu sempat jugak borak dengan bergambar. Mula-mula je dah banyak gelak. hahahaa Seronok.

KLCC


Setelah kenyang, kami terus bertolak ke KLCC. Setelah sampai kira-kira dalam pukul 10 kitorang terus beli tiket wayang. Masa nak beli tiket tu sempat menyinggah kat pokok krimas tu. haha Sempat lagi kami nak bergambar kat situ. Memang lawak. hahah Tengok wayang ni, kami memilih filem "DHOOM 3" untuk ditonton sebab something new tengok wayang cerita hindustan. Memang pening kepala nak fikir cerita apa nak tengok? hahaha Lepas beli tu terus ke padang sebab nak berphotoshoot bersama.

Surprise Untuk Saya!


Kekecewaan dengan hal Bazli tak join memang menjadi topik sepanjang perjalanan ke padang tu. hahaa Dalam jalan-jalan tu sempat berhenti bergambar lagi. Mase tu tengah tangkap gambar Ara. Mula-mula biasa lagi tangkap, pastu dia paksa dan paksa lagi. Hati pon berkata "Ape pasal pulak Ara ni kan?" hahaa Lepas tu dah tangkap, tibe-tibe. "HAPPY BIRTHDAY TO YOU! HAPPY BIRTHDAY TO YOU! HAPPY BIRTHDAY TO YOU BEE! HAPPY BIRTHDAY TO YOU! ~~" Memang mase tu dah melompat-lompat. Dah agak dah diorang akan buat. hahahaa Mase tu ramai orang lalu lalang tengok. haha First time okey rasa disurprisekan. Memang nak menangis, namun tahan hahaha Tahu tak siapa bawak kek tu? It's Bazli! Huarghhhhhhhhh!! Memang dia plan semua ni, termasuk Ara. hahaa Serius sangat terharu T^T Terima kasih sangat-sangat. Lepas tu, tiba-tiba datang Syamsul Rizal. haha Orang Aussie datang okey hahaha

Makan 


Selepas penat berphotoshoot, kami pon cari kedai makan. Puas fikir nak makan apa? Akhirnya kami memilih Pizza Hut. Memang riuh rendah dibuatnya. Kami yang paling teramai kat situ. hahaha Macam-macam hal. Mula-mula masa nak order pon dah riuh. Ada yang nak itu, ada yang nak ini. Sama macam zaman belajar dulu bila pergi kedai makan. hahaha Lepas dah order, beborak pulak. berborak memang tak ingat dunia. Bila makanan sampai pun masih lagi berborak dengan riuhnya. Lepas tu mula la soalan-soalan spot dari Ara. hahaa "Siapa crush anda di KPTM Ipoh dulu?", "Kenangan Pahit anda di KPTM Ipoh?", "Kenangan Manis anda di KPTM Ipoh?" dan banyak lagi. Ara siap rakam dalam webcam lagi. Memang lawak habis.

Wayang


Selesai makan tu, terus ke panggung wayang pulak. Tengok wayang cerita hindustan kan? Dalam panggung wayang tu memang banyak gelak sebab cerita tu macam lawak walaupun tengah scene serius. haha Ada antara kitorang yang tidur sebab letih dan kenyang hahaha

Chit Chat 


Selepas habis wayang, semua lepak dekat taman KLCC tu la. Memang berboraklah kami kat situ sambil bergambar. hahahaa Tanpa disedari dah pukul 7 malam. Dan semua pun dah bergerak pulang ke kampung halaman masing-masing. heee Okeylah letih menaip ni, jom tengok gambar pulak :






















































Haa itulah dia cerita reunion 29 Disember 2013. Sekali lagi terima kasih yang join dan buat surprise untuk saya. Serius sangat seronok dan banyak buat saya gelak. Best day ever!! haha Memori ini sudah tercatit dalam hati dan otak ni. hahahaa Okeylah korang Jumpa di entri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye :)

January 05, 2014

2ND REUNION『29 DISEMBER 2013』


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang semua. Apa Khabar semua. Haa Bila cuti mesti nak curik update sekejap, kalau hari bekerja tak sempat pulak. hahah Okey nak bercerita pasal Ahad minggu lepas (29 Disember 2013), ada Reunion bersama rakan-rakan KPTM Ipoh. Rindu pulak zaman belajar kan? Tema reunion ini adalah PINK atau PUTIH. Pakai lah ape pon janji ada dua atau salah satu warna tu. Hee jom baca lagi.

Breakfast @ MCD KL Sentral


Reunion ini awalnya disertai oleh Saya, Ara, Ein, Kak Fara, Aida, Wani & Daus. Akak dan Bazli tak dapat join. Kitorang keluar rumah dalam pukul 8.00 pagi. Pergi sekali dengan Ara, Ein, Wani dan Aida. Dari Kondo Rakyat ke KL Sentral. Dalam perjalanan banyak dah benda yang diborakkan. Lepas tu tak lupa jugak nak posing dalam bas. hahahaa Setibanya dekat KL Sentral terus carik Kak Fara dan Daus. Lepas tu kami semua lapar dan singgah dekat MCD sekejap. Sambil makan tu sempat jugak borak dengan bergambar. Mula-mula je dah banyak gelak. hahahaa Seronok.

KLCC


Setelah kenyang, kami terus bertolak ke KLCC. Setelah sampai kira-kira dalam pukul 10 kitorang terus beli tiket wayang. Masa nak beli tiket tu sempat menyinggah kat pokok krimas tu. haha Sempat lagi kami nak bergambar kat situ. Memang lawak. hahah Tengok wayang ni, kami memilih filem "DHOOM 3" untuk ditonton sebab something new tengok wayang cerita hindustan. Memang pening kepala nak fikir cerita apa nak tengok? hahaha Lepas beli tu terus ke padang sebab nak berphotoshoot bersama.

Surprise Untuk Saya!


Kekecewaan dengan hal Bazli tak join memang menjadi topik sepanjang perjalanan ke padang tu. hahaa Dalam jalan-jalan tu sempat berhenti bergambar lagi. Mase tu tengah tangkap gambar Ara. Mula-mula biasa lagi tangkap, pastu dia paksa dan paksa lagi. Hati pon berkata "Ape pasal pulak Ara ni kan?" hahaa Lepas tu dah tangkap, tibe-tibe. "HAPPY BIRTHDAY TO YOU! HAPPY BIRTHDAY TO YOU! HAPPY BIRTHDAY TO YOU BEE! HAPPY BIRTHDAY TO YOU! ~~" Memang mase tu dah melompat-lompat. Dah agak dah diorang akan buat. hahahaa Mase tu ramai orang lalu lalang tengok. haha First time okey rasa disurprisekan. Memang nak menangis, namun tahan hahaha Tahu tak siapa bawak kek tu? It's Bazli! Huarghhhhhhhhh!! Memang dia plan semua ni, termasuk Ara. hahaa Serius sangat terharu T^T Terima kasih sangat-sangat. Lepas tu, tiba-tiba datang Syamsul Rizal. haha Orang Aussie datang okey hahaha

Makan 


Selepas penat berphotoshoot, kami pon cari kedai makan. Puas fikir nak makan apa? Akhirnya kami memilih Pizza Hut. Memang riuh rendah dibuatnya. Kami yang paling teramai kat situ. hahaha Macam-macam hal. Mula-mula masa nak order pon dah riuh. Ada yang nak itu, ada yang nak ini. Sama macam zaman belajar dulu bila pergi kedai makan. hahaha Lepas dah order, beborak pulak. berborak memang tak ingat dunia. Bila makanan sampai pun masih lagi berborak dengan riuhnya. Lepas tu mula la soalan-soalan spot dari Ara. hahaa "Siapa crush anda di KPTM Ipoh dulu?", "Kenangan Pahit anda di KPTM Ipoh?", "Kenangan Manis anda di KPTM Ipoh?" dan banyak lagi. Ara siap rakam dalam webcam lagi. Memang lawak habis.

Wayang


Selesai makan tu, terus ke panggung wayang pulak. Tengok wayang cerita hindustan kan? Dalam panggung wayang tu memang banyak gelak sebab cerita tu macam lawak walaupun tengah scene serius. haha Ada antara kitorang yang tidur sebab letih dan kenyang hahaha

Chit Chat 


Selepas habis wayang, semua lepak dekat taman KLCC tu la. Memang berboraklah kami kat situ sambil bergambar. hahahaa Tanpa disedari dah pukul 7 malam. Dan semua pun dah bergerak pulang ke kampung halaman masing-masing. heee Okeylah letih menaip ni, jom tengok gambar pulak :






















































Haa itulah dia cerita reunion 29 Disember 2013. Sekali lagi terima kasih yang join dan buat surprise untuk saya. Serius sangat seronok dan banyak buat saya gelak. Best day ever!! haha Memori ini sudah tercatit dalam hati dan otak ni. hahahaa Okeylah korang Jumpa di entri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye :)