Johor

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Harap korang semua sihat. Pada siapa dah mengundi tu, terima kasih sebab dah jalankan tanggungjawab anda. Tahniah! :) Entri ini adalah sambungan dari entri pertama, "TRIP TO USS PART. 1 : HELLO KITTY TOWN".

29 April 2013 : USS Here I Come!


Pukul 9 kami bertolak dari hotel Tune dan sampai kat Singapura pukul 11 pagi. Masa perjalanan tu, kene lalui 2 imigresen. Masa kat imigresen ramai orang. Kene beratur panjang. So itulah yang melambatkan perjalanan. Sampai je kat USS tu, memang excited dah tengok Globe besar tu. Terus je memasing bergambar. haha


Zon #1 : Sci-Fi City

Benda pertama kami cari ialah Roller Coaster. Memang matlamat kami sampai USS nak naik Roller Coaster dan tak tahu pulak Roller Coaster tu ada dua. Satu nama dia "Battlestar Galactica : Human" dan satu lagik "Batterstar Galactica:Cylon". T^T sadis betul. hahaha HUMAN roller coaster warna merah dan bagi saya okey la naik tu. (Klik sini untuk tengok rupanya) Yang CYLON ni giler sikit, terpaksa tanggal kasut dan ia berwarna biru. (Klik sini untuk tengok rupanya) Matlamat kami akhirnya dah tercapai. Yeayy Kalau boleh bawak kamera, mesti best! hahaa Mula-mula diorang dah check dah, tak boleh bawak masuk apa-apa pon. Saya bagi 5/5 bintang.


Lepas tu kami bergambar dengan watak Transformers, Bumblebee . Sangatlah gedik giler si Bumblebee ni hahaha. Permainan seterusnya kami masuk "Transformers The Ride" . Dia bukanlah roller coaster tapi adalah wayang bergerak 4-D. hee Seronok okey. Dah la duduk barisan paling depan sekali haha Saya bagi 5/5 Bintang. Kami skip permainan "Accelerator" sebab malas nak peningkan kepala. hahaha



Zon #2 : New York


Seterusnya kami ke "Lights! Camera! Action!". Kat sini korang boleh tengok macam mana diorang buat filem  dan siapa bernasib baik duduk depan, sila bawa baju hujan okey. (Klik sini nak tengok rupanya) Paling terkejut bile ada kapal keluar langgar tempat korang hahaha Memang terkejut masa tu haahahaa. Kat sini tak boleh bawak masuk kamera ye. hehe Saya bagi 4/5 bintang.



Zon #3 : Ancient Egypt

Lepas tu kami main Roller Coaster kat "Revenge of The Mummy : The Ride". Ingatkan hanya biasa-biasa je sekali lagi mengejutkan bile Roller Coaster tu bergerak ke belakang. Terkejut saya. hahaha Tapi yang ni memang unexpected! haha Saya bagi 5/5 bintang.

Seterusnya kami naik "Treasure Hunter". Yang ni tak disarankan naik sebab tak berapa best. Tapi kalau korang rasa rugi bayar memahal, naik je la. hahaha Saya bagi 2/5 bintang sebab boring haha


Zon #4 : The Lost World

Kat zon ni memang zon main air je okey. hahaha mula-mula kami masuk "Jurassic Park Rapids Advanture", first main permainan air. (Klik sini kalau nak tengok rupanya). Dekat sini sila pakai baju hujan sebab memang akan basah giler. haha Sepanjang perjalanan dengan benda bulat yang pusing-pusing tu korang akan nampak dinasour dan air. Memang best. hee :) Saya bagi 5/5 bintang.


Seterusnya main "Canopy Flyer". Rupe dia macam roller coaster. Canopy ni sekejap je, untuk korang release kepenatan gitu. Okey okey je la kat sini. Saya bagi 3/5 bintang.


Next, "Waterworld". Kalau korang pergi USS , korang wajib datang sini dan duit korang tu tak sia-sia la. Show dia ada pukul 11.00 pagi, 3.00 petang dan 5.30 petang. Kalau pergi set time betul betul okey. hee Serius dalam ni best, korang boleh pilih nak duduk seat paling bawah (Soak Zone), tengah (Splash Zone) dan paling atas. Siapa duduk Soak Zone tu sila pakai baju hujan, sebab korang akan basah. hahaha Sangat seronok. Saya bagi 5/5 bintang.


Zon #5 : Far Far Away

Peminat Shrek korang harus datang sini, rasa macam betul betul kat Far Far Away haha  Benda pertama bila ada kat sana nak tengok "Shrek 4-D Adventure". Serius ini memang ramai orang. hee Korang akan rasa dalam movie tersebut. Seronok! Saya bagi 5/5 bintang.

Kebanyakkannya kami lalu je sebab dah letih dengan cuaca dan jalan kaki. Sangattt seronok dan berbaloi. Orang memang ramai, so korang ade duit lebih sikit tu beli tiket ekspress. Nanti korang yang untung. So overall Universal Studio Singapore BEST!  Jom tengok lagi gambar lain sepanjang kami kat sana.




































Haa dah tengok? Tamat sudah perjalanan ke USS tu. Alhamdulillah semuanya dah selesai. Kenangan takkan dilupakan kat sana. Kalau korang ade duit lebih, jom spend time kat sana okey. Sampai disini dulu. Assalamualaikum & Bye Bye :)

May 06, 2013

TRIP TO USS PART. 2 : USS HERE I COME!


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Harap korang semua sihat. Pada siapa dah mengundi tu, terima kasih sebab dah jalankan tanggungjawab anda. Tahniah! :) Entri ini adalah sambungan dari entri pertama, "TRIP TO USS PART. 1 : HELLO KITTY TOWN".

29 April 2013 : USS Here I Come!


Pukul 9 kami bertolak dari hotel Tune dan sampai kat Singapura pukul 11 pagi. Masa perjalanan tu, kene lalui 2 imigresen. Masa kat imigresen ramai orang. Kene beratur panjang. So itulah yang melambatkan perjalanan. Sampai je kat USS tu, memang excited dah tengok Globe besar tu. Terus je memasing bergambar. haha


Zon #1 : Sci-Fi City

Benda pertama kami cari ialah Roller Coaster. Memang matlamat kami sampai USS nak naik Roller Coaster dan tak tahu pulak Roller Coaster tu ada dua. Satu nama dia "Battlestar Galactica : Human" dan satu lagik "Batterstar Galactica:Cylon". T^T sadis betul. hahaha HUMAN roller coaster warna merah dan bagi saya okey la naik tu. (Klik sini untuk tengok rupanya) Yang CYLON ni giler sikit, terpaksa tanggal kasut dan ia berwarna biru. (Klik sini untuk tengok rupanya) Matlamat kami akhirnya dah tercapai. Yeayy Kalau boleh bawak kamera, mesti best! hahaa Mula-mula diorang dah check dah, tak boleh bawak masuk apa-apa pon. Saya bagi 5/5 bintang.


Lepas tu kami bergambar dengan watak Transformers, Bumblebee . Sangatlah gedik giler si Bumblebee ni hahaha. Permainan seterusnya kami masuk "Transformers The Ride" . Dia bukanlah roller coaster tapi adalah wayang bergerak 4-D. hee Seronok okey. Dah la duduk barisan paling depan sekali haha Saya bagi 5/5 Bintang. Kami skip permainan "Accelerator" sebab malas nak peningkan kepala. hahaha



Zon #2 : New York


Seterusnya kami ke "Lights! Camera! Action!". Kat sini korang boleh tengok macam mana diorang buat filem  dan siapa bernasib baik duduk depan, sila bawa baju hujan okey. (Klik sini nak tengok rupanya) Paling terkejut bile ada kapal keluar langgar tempat korang hahaha Memang terkejut masa tu haahahaa. Kat sini tak boleh bawak masuk kamera ye. hehe Saya bagi 4/5 bintang.



Zon #3 : Ancient Egypt

Lepas tu kami main Roller Coaster kat "Revenge of The Mummy : The Ride". Ingatkan hanya biasa-biasa je sekali lagi mengejutkan bile Roller Coaster tu bergerak ke belakang. Terkejut saya. hahaha Tapi yang ni memang unexpected! haha Saya bagi 5/5 bintang.

Seterusnya kami naik "Treasure Hunter". Yang ni tak disarankan naik sebab tak berapa best. Tapi kalau korang rasa rugi bayar memahal, naik je la. hahaha Saya bagi 2/5 bintang sebab boring haha


Zon #4 : The Lost World

Kat zon ni memang zon main air je okey. hahaha mula-mula kami masuk "Jurassic Park Rapids Advanture", first main permainan air. (Klik sini kalau nak tengok rupanya). Dekat sini sila pakai baju hujan sebab memang akan basah giler. haha Sepanjang perjalanan dengan benda bulat yang pusing-pusing tu korang akan nampak dinasour dan air. Memang best. hee :) Saya bagi 5/5 bintang.


Seterusnya main "Canopy Flyer". Rupe dia macam roller coaster. Canopy ni sekejap je, untuk korang release kepenatan gitu. Okey okey je la kat sini. Saya bagi 3/5 bintang.


Next, "Waterworld". Kalau korang pergi USS , korang wajib datang sini dan duit korang tu tak sia-sia la. Show dia ada pukul 11.00 pagi, 3.00 petang dan 5.30 petang. Kalau pergi set time betul betul okey. hee Serius dalam ni best, korang boleh pilih nak duduk seat paling bawah (Soak Zone), tengah (Splash Zone) dan paling atas. Siapa duduk Soak Zone tu sila pakai baju hujan, sebab korang akan basah. hahaha Sangat seronok. Saya bagi 5/5 bintang.


Zon #5 : Far Far Away

Peminat Shrek korang harus datang sini, rasa macam betul betul kat Far Far Away haha  Benda pertama bila ada kat sana nak tengok "Shrek 4-D Adventure". Serius ini memang ramai orang. hee Korang akan rasa dalam movie tersebut. Seronok! Saya bagi 5/5 bintang.

Kebanyakkannya kami lalu je sebab dah letih dengan cuaca dan jalan kaki. Sangattt seronok dan berbaloi. Orang memang ramai, so korang ade duit lebih sikit tu beli tiket ekspress. Nanti korang yang untung. So overall Universal Studio Singapore BEST!  Jom tengok lagi gambar lain sepanjang kami kat sana.




































Haa dah tengok? Tamat sudah perjalanan ke USS tu. Alhamdulillah semuanya dah selesai. Kenangan takkan dilupakan kat sana. Kalau korang ade duit lebih, jom spend time kat sana okey. Sampai disini dulu. Assalamualaikum & Bye Bye :)


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Setelah 2 minggu tak update blog, jadi saya update hari ini. Entri kali ini nak cerita pengalaman ke Universal Studio Singapore. Mesti ada antara korang dah pergi sana kan. Pergi sana sehari je , tapi kami stay 4 hari 3 malam kat Johor Bahru. Perjalanan ke sana sepatutnya Jumaat malam (26 April 2013) atas sebab-sebab tertentu, perjalanan tertunda keesokan paginya. Alhamdulillah semua dah selamat dah. hee

27 April 2013 : Selamat Datang Ke Johor Bahru

 

Bertolak pukul 8 pagi. Mula-mula pergi sarapan dulu kat Mc Donalds Bangsar. Lepas sarapan teruskan perjalanan ke Johor Bahru. Perjalanan ambil masa 4 jam jugak la. Tiba kat Hotel Tune JB pada pukul 2.30 petang. So kami check in dan kekemas semua. Kami pon jalan-jalan tengok bandar JB. Malam tu pergi cari kedai makan terdekat, so kami pergi "Singgah Selalu" ramai orang okey. haha Makanan situ sedap je. 

28 April 2013 : Hello Kitty Town, Puteri Harbour, Johor Bahru

Hello I'm Kitty. (suara kepit)

Selamat Datang ke Hello Kitty Town. Benda ni tak dirancang pon, since tak tahu nak buat apa kat JB tu, so kami pon datang sini. Tiket berharga RM55. Tempat ni sesuai la untuk kanak-kanak dan perempuan sebab pinky sangat haha Kalau masuk sini semua kene cuba okey. Rugi la bayar RM55 tak cuba semua kan? Tapi tak banyak benda lagi, so main je la ap yang ade. haha

Hello Kitty House.

First ke "Hello Kitty House". Korang akan tengok la apa yang ada dalam Hello Kitty tu. Mostly kat sini kita kene bergambar haha Dari ruang tamu, dapur, bilik air dan bilik-bilik Hello Kitty. Comel comel belaka. Banyak jugak bergambar dalam ni. haha

cari klu yang tak kesudah haha

Next kami ke "Hello Kitty Black Wonder". Dalam ni korang diberi peluang nak main game atau jalan saja. So kami memilih untuk main game. Kalau main game, korang ada dapat lampu pelita (betul ke lampu pelita? haha~) Korang kene carik 5 huruf dan jadikan satu ayat. Well kami dapat ayat "MAGIC" hahah dan dapat result C. ahaha

Kostum yang comel. haha

Ade beberapa lagi benda yang kami join macam sambung gelang, tangkap gambar dengan pakai baju comel tu dan warnakan biskut dan makan! hahaha Overall, sangat seronok la datang sini. Kalau siapa peminat Hello Kitty datang sini okey. hee Jom tengok ade lagi gambar lain-lain. :)

Lompat kegembiraan. :D

happy gitu.

Peace from me. :3

me again.

Saya main piano.

Meja Makan #1

Meja Makan #2

Serangg Dapur!

Rak kat dapur rumah Hello Kitty tu.

Dapur.

Hello Kitty comel

Tumpang bilik air rumah ni hahaa

Kemana?

saya duduk atas katil Hello Kitty.

Happy~

misi mencari huruf.

tersepit. haha

Spell #1

Spell #2

Keretakan bak dihempas kaca gitu, haha

Suasana di situ.

me with ticket.

kami. haha

Kak Ton comel tak? haha

cantikkan?

Biskut Hello Kitty.

Persembahan dari Hello Kitty.

Preview gambar haha

I call it "pening-pening".

wee.

very pinky

Lastt...

Haa.. Dah tengok. hee Okeylah entri ini berakhir disini. Mana gambar USS? haa gambar USS ada. Tunggu part 2 okey. Gambar masih dalam proses edit lagi ni. hee Okey. Assalamualaikum & Bye Bye. Jangan lupa jalankan tanggungjawab anda sebagai pengundi. hee

May 04, 2013

TRIP TO USS PART. 1 : HELLO KITTY TOWN


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Setelah 2 minggu tak update blog, jadi saya update hari ini. Entri kali ini nak cerita pengalaman ke Universal Studio Singapore. Mesti ada antara korang dah pergi sana kan. Pergi sana sehari je , tapi kami stay 4 hari 3 malam kat Johor Bahru. Perjalanan ke sana sepatutnya Jumaat malam (26 April 2013) atas sebab-sebab tertentu, perjalanan tertunda keesokan paginya. Alhamdulillah semua dah selamat dah. hee

27 April 2013 : Selamat Datang Ke Johor Bahru

 

Bertolak pukul 8 pagi. Mula-mula pergi sarapan dulu kat Mc Donalds Bangsar. Lepas sarapan teruskan perjalanan ke Johor Bahru. Perjalanan ambil masa 4 jam jugak la. Tiba kat Hotel Tune JB pada pukul 2.30 petang. So kami check in dan kekemas semua. Kami pon jalan-jalan tengok bandar JB. Malam tu pergi cari kedai makan terdekat, so kami pergi "Singgah Selalu" ramai orang okey. haha Makanan situ sedap je. 

28 April 2013 : Hello Kitty Town, Puteri Harbour, Johor Bahru

Hello I'm Kitty. (suara kepit)

Selamat Datang ke Hello Kitty Town. Benda ni tak dirancang pon, since tak tahu nak buat apa kat JB tu, so kami pon datang sini. Tiket berharga RM55. Tempat ni sesuai la untuk kanak-kanak dan perempuan sebab pinky sangat haha Kalau masuk sini semua kene cuba okey. Rugi la bayar RM55 tak cuba semua kan? Tapi tak banyak benda lagi, so main je la ap yang ade. haha

Hello Kitty House.

First ke "Hello Kitty House". Korang akan tengok la apa yang ada dalam Hello Kitty tu. Mostly kat sini kita kene bergambar haha Dari ruang tamu, dapur, bilik air dan bilik-bilik Hello Kitty. Comel comel belaka. Banyak jugak bergambar dalam ni. haha

cari klu yang tak kesudah haha

Next kami ke "Hello Kitty Black Wonder". Dalam ni korang diberi peluang nak main game atau jalan saja. So kami memilih untuk main game. Kalau main game, korang ada dapat lampu pelita (betul ke lampu pelita? haha~) Korang kene carik 5 huruf dan jadikan satu ayat. Well kami dapat ayat "MAGIC" hahah dan dapat result C. ahaha

Kostum yang comel. haha

Ade beberapa lagi benda yang kami join macam sambung gelang, tangkap gambar dengan pakai baju comel tu dan warnakan biskut dan makan! hahaha Overall, sangat seronok la datang sini. Kalau siapa peminat Hello Kitty datang sini okey. hee Jom tengok ade lagi gambar lain-lain. :)

Lompat kegembiraan. :D

happy gitu.

Peace from me. :3

me again.

Saya main piano.

Meja Makan #1

Meja Makan #2

Serangg Dapur!

Rak kat dapur rumah Hello Kitty tu.

Dapur.

Hello Kitty comel

Tumpang bilik air rumah ni hahaa

Kemana?

saya duduk atas katil Hello Kitty.

Happy~

misi mencari huruf.

tersepit. haha

Spell #1

Spell #2

Keretakan bak dihempas kaca gitu, haha

Suasana di situ.

me with ticket.

kami. haha

Kak Ton comel tak? haha

cantikkan?

Biskut Hello Kitty.

Persembahan dari Hello Kitty.

Preview gambar haha

I call it "pening-pening".

wee.

very pinky

Lastt...

Haa.. Dah tengok. hee Okeylah entri ini berakhir disini. Mana gambar USS? haa gambar USS ada. Tunggu part 2 okey. Gambar masih dalam proses edit lagi ni. hee Okey. Assalamualaikum & Bye Bye. Jangan lupa jalankan tanggungjawab anda sebagai pengundi. hee