Izzue Islam

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua sedang membaca entri ini. hee Selamat Hari Isnin ye korang. Yang mana bekerja, Selamat Bekerja. Yang mana bercuti tu, untunglahhh hahahaa Okey entri kali ini agak istimewa sikit sebab saya akan meng-review pasal filem melayu yang dah seminggu lepas keluar panggung wayang iaitu filem "KAMI HISTERIA". Saya akan review dengan style saya sendiri hahaha


------------------

Jalan Cerita


Jalan cerita filem "KAMI HISTERIA" sangat menarik bagi saya. Kebanyakkan unexpected jugaklah, ingatkan akan jadi macam ni rupanya jadi macam ni pulak. Banyak scene yang kelakar dan gelak tak ingat! hahaha Okey masa Histeria jumpa Cik Lang (lakonan Fazura) tu memang kelakar habis scene makan kit kat. hahaha Boleh si Peanut ni ajar Cik Lang macam mana nak makan kit kat. adoiii. Serius lawak gilers . aahahaha Grafik dan CGI dalam filem ni sangatlah saya suka! Cantik, Nice, Cool dan Smart! hee Pergi tengok sekarang!! hahaha

Watak


Diana Danielle, Sara Ali, Mila Jirin, Nad Zainal dan Umi Omar memang berjaya bawak watak masing-masing. Tak kurang jugak lakonan Izzue Islam, Afdlin Shauki dan of kos, Fazura memang menarikkan lagi filem ini. Bagi saya peminat Fazura sangat seronok tengok Fazura bawak watak Cik Lang. Sangat lawak dan seram jugak. wuuuu~~ Watak paling senang dan paling disukai, watak Peanut  (lakonan Nad Zainal). hahahaa Walaupun tak banyak cakap tapi gayanya cukup buat orang ketawa. . hahaha 

Lagu


"Muzik" memang pilihan nombor satu lagu dalam filem ni. Tak tahu kenapa sebab lagu dia best dan seronok didengar. Bukan sebab suara Cik Lang ye saya suka lagu ni, tidak sama sekali! haha Suka sangat dengan lirik ni "Lupakan semua masalah cinta, Yang remeh temeh suka buat leceh, Mari menari bergembira, Seperti dunia kita yang punya". Best! Sampai sekarang pon masih dengar lagi ni hahaa Lagu "Pujaan Hatiku" dan "Kami Histeria" pon layan jugak! hee

LIRIK "MUZIK" - Histeria

Pabila ku sedih
Aku terus memetik gila
Pabila ku lapang
Pelbagai irama yang ku dengar

Lupakan semua masalah cinta
Yang remeh temeh suka buat leceh
Mari menari bergembira
Seperti dunia kita yang punya

Muzik menerangkan hari gelapku (irama hidupku)
Muzik tenang ku tika cemas
Lantas ku menyanyi yeah yeah yeah

Pabila ku rungsing meleraikan kekeliruan
Di petang yang hening memecah kesunyian

Lupakan semua masalah cinta
Yang remeh temeh suka buat leceh
Mari menari bergembira
Seperti dunia kita yang punya

Muzik menerangkan hari gelapku (irama hidupku)
Muzik tenang ku tika cemas
Lantas ku menyanyi yeah yeah yeah
Yeah yeah yeah yeah yeah yeah

Lupakan semua masalah cinta
Yang remeh temeh suka buat leceh
Mari menari bergembira
Seperti dunia kita yang punya

Muzik menerangkan hari gelapku (irama hidupku)
Muzik tenang ku tika cemas

Muzik menerangkan hari gelapku (irama hidupku)
Muzik tenang ku tika cemas
Lantas ku menyanyi

Muzik
Muzik
Muzik

Ending & Bintang



Ending dia okeylah jugak. Puas hati. hee tapi lagi best la kan kalau Cik Lang tu dimanggakan paku dia sampai dia tak boleh berubah dah jadi langsuir tu hahahaa lol macam kejam la pulak bunyinya? Nak tahu ending macam mana? pergilah tengok wayang. Gerenti puas hati dan berbaloi dengan tiket yang korang beli. hehe Dengan ini setelah ditolak tambah. haha saya beri 4.8 dari 5 Bintang! Tahniah kepada pengarah, Shamyl Othman dan semua yang terlibat! hee Harap panggung wayang extend lagi mase tayangan filem ni ^__^

------------------

Ini adalah filem melayu yang saya suka sangat-sangat selepas filem "Istanbul Aku Datang" (2012). hehe Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Sekali lagi, silalah pergi menonton filem ni okey. haha Jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ v


LIRIK "PUJAAN HATIKU" - Histeria 

Bila ku keseorang kau selalu datang teman
Walaupun ku berikan beribu alasan
Kau hadir berbekalkan seribu harapan

Chorus:
Bila malam ingatan ku tergiang-ngiang
Teringat padamu seorang yang penyayang
Kau selalu membuat hatiku ini girang
Alangkah indahnya aku mabuk kepayang

**:
Walau ku selalu malu jua membisu
Jauh di lubuk hati kau tahu apa yang ku mahu
Apa lagi tunggu-tunggu jangan ragu-ragu
Hanya kau pujaan hatiku

Bila ku kesepian
Kau tak jemu melayan
Walaupun ku selalu membuat muka bosan
Kau hadir berbekalkan seribu senyuman

[Ulang Chorus]

[Ulang **]

Hanya kau pujaan hatiku
Pujaa.. an hatiku
Kau pujaan hatiku
Pujaan hatiku

[Ulang **]

Kaulah pengisi ruang perasaan di jiwa
Kaulah warna warna yang teristimewa
Tiada yang selainmu
Hanya kau pujaan hatiku



LIRIK "KAMI HISTERIA" - Histeria


Histeriaaaa

Tengok kiri kanan
Masa kawan datang tawan
Tengok kiri kanan
Tengok kiri kanan

Jaga jaga dekat nanti kami sengat
Jaga jaga jangan dekat
Jaga jaga jangan dekat

Tunggu tunggu kami datang
Tunggu tunggu kami serang

Awaslah semua kami sangat berbahaya
Awas awas semua
Awas awas semua

Sila dengar dan lihat kami bersuka ria
Sepantas guruh sekuat kilat
Kami histeria

Tunggu tunggu kami datang
Tunggu tunggu kami serang
Tunggu tunggu kami datang
Tunggu tunggu kami serang
Tunggu tunggu kami datang
Tunggu tunggu kami serang

Tengok kiri kanan
Masa kawan datang tawan
Tengok kiri kanan
Tengok kiri kanan

Sila dengar dan lihat kami bersuka ria
Sepantas guruh sekuat kilat
Kami histeria

Sila dengar dan lihat kami bersuka ria
Sepantas guruh sekuat kilat
Kami histeria
Kami histeria
Kami histeria

#MovieReview "Kami Histeria"


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua sedang membaca entri ini. hee Selamat Hari Isnin ye korang. Yang mana bekerja, Selamat Bekerja. Yang mana bercuti tu, untunglahhh hahahaa Okey entri kali ini agak istimewa sikit sebab saya akan meng-review pasal filem melayu yang dah seminggu lepas keluar panggung wayang iaitu filem "KAMI HISTERIA". Saya akan review dengan style saya sendiri hahaha


------------------

Jalan Cerita


Jalan cerita filem "KAMI HISTERIA" sangat menarik bagi saya. Kebanyakkan unexpected jugaklah, ingatkan akan jadi macam ni rupanya jadi macam ni pulak. Banyak scene yang kelakar dan gelak tak ingat! hahaha Okey masa Histeria jumpa Cik Lang (lakonan Fazura) tu memang kelakar habis scene makan kit kat. hahaha Boleh si Peanut ni ajar Cik Lang macam mana nak makan kit kat. adoiii. Serius lawak gilers . aahahaha Grafik dan CGI dalam filem ni sangatlah saya suka! Cantik, Nice, Cool dan Smart! hee Pergi tengok sekarang!! hahaha

Watak


Diana Danielle, Sara Ali, Mila Jirin, Nad Zainal dan Umi Omar memang berjaya bawak watak masing-masing. Tak kurang jugak lakonan Izzue Islam, Afdlin Shauki dan of kos, Fazura memang menarikkan lagi filem ini. Bagi saya peminat Fazura sangat seronok tengok Fazura bawak watak Cik Lang. Sangat lawak dan seram jugak. wuuuu~~ Watak paling senang dan paling disukai, watak Peanut  (lakonan Nad Zainal). hahahaa Walaupun tak banyak cakap tapi gayanya cukup buat orang ketawa. . hahaha 

Lagu


"Muzik" memang pilihan nombor satu lagu dalam filem ni. Tak tahu kenapa sebab lagu dia best dan seronok didengar. Bukan sebab suara Cik Lang ye saya suka lagu ni, tidak sama sekali! haha Suka sangat dengan lirik ni "Lupakan semua masalah cinta, Yang remeh temeh suka buat leceh, Mari menari bergembira, Seperti dunia kita yang punya". Best! Sampai sekarang pon masih dengar lagi ni hahaa Lagu "Pujaan Hatiku" dan "Kami Histeria" pon layan jugak! hee

LIRIK "MUZIK" - Histeria

Pabila ku sedih
Aku terus memetik gila
Pabila ku lapang
Pelbagai irama yang ku dengar

Lupakan semua masalah cinta
Yang remeh temeh suka buat leceh
Mari menari bergembira
Seperti dunia kita yang punya

Muzik menerangkan hari gelapku (irama hidupku)
Muzik tenang ku tika cemas
Lantas ku menyanyi yeah yeah yeah

Pabila ku rungsing meleraikan kekeliruan
Di petang yang hening memecah kesunyian

Lupakan semua masalah cinta
Yang remeh temeh suka buat leceh
Mari menari bergembira
Seperti dunia kita yang punya

Muzik menerangkan hari gelapku (irama hidupku)
Muzik tenang ku tika cemas
Lantas ku menyanyi yeah yeah yeah
Yeah yeah yeah yeah yeah yeah

Lupakan semua masalah cinta
Yang remeh temeh suka buat leceh
Mari menari bergembira
Seperti dunia kita yang punya

Muzik menerangkan hari gelapku (irama hidupku)
Muzik tenang ku tika cemas

Muzik menerangkan hari gelapku (irama hidupku)
Muzik tenang ku tika cemas
Lantas ku menyanyi

Muzik
Muzik
Muzik

Ending & Bintang



Ending dia okeylah jugak. Puas hati. hee tapi lagi best la kan kalau Cik Lang tu dimanggakan paku dia sampai dia tak boleh berubah dah jadi langsuir tu hahahaa lol macam kejam la pulak bunyinya? Nak tahu ending macam mana? pergilah tengok wayang. Gerenti puas hati dan berbaloi dengan tiket yang korang beli. hehe Dengan ini setelah ditolak tambah. haha saya beri 4.8 dari 5 Bintang! Tahniah kepada pengarah, Shamyl Othman dan semua yang terlibat! hee Harap panggung wayang extend lagi mase tayangan filem ni ^__^

------------------

Ini adalah filem melayu yang saya suka sangat-sangat selepas filem "Istanbul Aku Datang" (2012). hehe Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Sekali lagi, silalah pergi menonton filem ni okey. haha Jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ v


LIRIK "PUJAAN HATIKU" - Histeria 

Bila ku keseorang kau selalu datang teman
Walaupun ku berikan beribu alasan
Kau hadir berbekalkan seribu harapan

Chorus:
Bila malam ingatan ku tergiang-ngiang
Teringat padamu seorang yang penyayang
Kau selalu membuat hatiku ini girang
Alangkah indahnya aku mabuk kepayang

**:
Walau ku selalu malu jua membisu
Jauh di lubuk hati kau tahu apa yang ku mahu
Apa lagi tunggu-tunggu jangan ragu-ragu
Hanya kau pujaan hatiku

Bila ku kesepian
Kau tak jemu melayan
Walaupun ku selalu membuat muka bosan
Kau hadir berbekalkan seribu senyuman

[Ulang Chorus]

[Ulang **]

Hanya kau pujaan hatiku
Pujaa.. an hatiku
Kau pujaan hatiku
Pujaan hatiku

[Ulang **]

Kaulah pengisi ruang perasaan di jiwa
Kaulah warna warna yang teristimewa
Tiada yang selainmu
Hanya kau pujaan hatiku



LIRIK "KAMI HISTERIA" - Histeria


Histeriaaaa

Tengok kiri kanan
Masa kawan datang tawan
Tengok kiri kanan
Tengok kiri kanan

Jaga jaga dekat nanti kami sengat
Jaga jaga jangan dekat
Jaga jaga jangan dekat

Tunggu tunggu kami datang
Tunggu tunggu kami serang

Awaslah semua kami sangat berbahaya
Awas awas semua
Awas awas semua

Sila dengar dan lihat kami bersuka ria
Sepantas guruh sekuat kilat
Kami histeria

Tunggu tunggu kami datang
Tunggu tunggu kami serang
Tunggu tunggu kami datang
Tunggu tunggu kami serang
Tunggu tunggu kami datang
Tunggu tunggu kami serang

Tengok kiri kanan
Masa kawan datang tawan
Tengok kiri kanan
Tengok kiri kanan

Sila dengar dan lihat kami bersuka ria
Sepantas guruh sekuat kilat
Kami histeria

Sila dengar dan lihat kami bersuka ria
Sepantas guruh sekuat kilat
Kami histeria
Kami histeria
Kami histeria


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Berlalu sudah hari lahir saya kelmarin (31 Disember), terima kasih sekali lagi yang hantar ucapan "Selamat Hari Lahir", "Happy Birthday", "SHL", "HB" dan macam-macam bentuk ucapan melalui Facebook, Twitter, Blog, Whatsapp, We Chat, Mesej dan Instagram .hahaha Sangat terharu. :') Jadi sekarang kita dah masuk tahun 2014! "SELAMAT TAHUN BARU 2014" kawan-kawan! Yeayy..! XD

RAFZAN TOMOMI STORY '14 


Untuk membangkitkan semangat baru, saya tukar nama blog ni sikit je. Kalau dulu "Rafzan Tomomi Story", sekarang "Rafzan Tomomi Story '14" (sebutan : RAFZAN TOMOMI STORY ONE FOUR) . Mana dapat idea nama ni? haaa Saya dapat or dikatakan ikut (bukan tiru! hahaha) kumpulan idol favourite all time saya "Morning Musume.". Morning Musume kini dah bertukar nama baru "MORNING MUSUME. '14". hee Saya rasa nama tu macam cool ada nombor gitu hahahaa

TEMA BARU 2014



Kalau korang perasan lah, blog ni dah tukar tema dia. Kali ini ala-ala sweet-sweet gitu, sempena besday dan tahun baru. hee Ade yang recycle balik kalau ingat la. hahaha Agak berwarna-warni la kan kali ni dan ada macam keanak-anakkan. hahaha Senang cerita macam parti gitu. hahahaha Korang suka tak? Harap suka la ye. hehehee


5 ENTRI TERBAIK 2013!

Dalam tahun 2013, sebanyak 76 entri yang dikeluarkan. Wahhh banyak jugak! Macam-macam cerita keluar tahun lepas. hehe Berikut adalah 5 terbaik (mengikut viewers) 2013 :

01 MEET IZZUE ISLAM & PC ANUGERAH TRIBUTE P.RAMLEE [Link] - Impak Izzue Islam maybe? hahaha
02 DIP N DIP [Link] - I'm a chocolate lover. hahaha
03 SEREMBAN 05/10 & 6/10 [Link] - Jumpa Ara Kimora dan jenjalan bersama gitu hahaha
04 12/10 [Link] - Besday Qaisarah. hee
05 DEMAM WECHAT [Link] - Memang demam mase tu. Now please add me at WeChat search : "rafzantomomi"


AZAM 2014

Semua orang setiap tahun mesti pasang azam diorang. Kadang-kadang ada je azam yang tak sempat nak buat, bawak ke tahun berikutnya. Macam saya. hahahahhaa Apa azam 2014 saya? Jom baca :

01 KURUS
02 SIMPAN & MENYIMPAN WANG
03 DAPAT 700 FOLLOWERS
04 NAK KE LUAR NEGARA LAGI!
05 BUANG SIFAT "BARAN"
06 AKTIF BLOG
07 BLOG LEBIH DIKENALI
08 BEBERAPA LAGI YANG DIRAHSIAKAN. haha

Haaa itulah azam 2014. Apa azam anda? Masih sama dengan 2013? haha Okeylah sampai disini dahulu entri kali ini. Jumpa dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye =)


Morning Musume '14 - Egao no Kimi wa Taiyou sa
(NEW SINGLE! RELEASE 29.01)

RAFZAN TOMOMI STORY '14


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Berlalu sudah hari lahir saya kelmarin (31 Disember), terima kasih sekali lagi yang hantar ucapan "Selamat Hari Lahir", "Happy Birthday", "SHL", "HB" dan macam-macam bentuk ucapan melalui Facebook, Twitter, Blog, Whatsapp, We Chat, Mesej dan Instagram .hahaha Sangat terharu. :') Jadi sekarang kita dah masuk tahun 2014! "SELAMAT TAHUN BARU 2014" kawan-kawan! Yeayy..! XD

RAFZAN TOMOMI STORY '14 


Untuk membangkitkan semangat baru, saya tukar nama blog ni sikit je. Kalau dulu "Rafzan Tomomi Story", sekarang "Rafzan Tomomi Story '14" (sebutan : RAFZAN TOMOMI STORY ONE FOUR) . Mana dapat idea nama ni? haaa Saya dapat or dikatakan ikut (bukan tiru! hahaha) kumpulan idol favourite all time saya "Morning Musume.". Morning Musume kini dah bertukar nama baru "MORNING MUSUME. '14". hee Saya rasa nama tu macam cool ada nombor gitu hahahaa

TEMA BARU 2014



Kalau korang perasan lah, blog ni dah tukar tema dia. Kali ini ala-ala sweet-sweet gitu, sempena besday dan tahun baru. hee Ade yang recycle balik kalau ingat la. hahaha Agak berwarna-warni la kan kali ni dan ada macam keanak-anakkan. hahaha Senang cerita macam parti gitu. hahahaha Korang suka tak? Harap suka la ye. hehehee


5 ENTRI TERBAIK 2013!

Dalam tahun 2013, sebanyak 76 entri yang dikeluarkan. Wahhh banyak jugak! Macam-macam cerita keluar tahun lepas. hehe Berikut adalah 5 terbaik (mengikut viewers) 2013 :

01 MEET IZZUE ISLAM & PC ANUGERAH TRIBUTE P.RAMLEE [Link] - Impak Izzue Islam maybe? hahaha
02 DIP N DIP [Link] - I'm a chocolate lover. hahaha
03 SEREMBAN 05/10 & 6/10 [Link] - Jumpa Ara Kimora dan jenjalan bersama gitu hahaha
04 12/10 [Link] - Besday Qaisarah. hee
05 DEMAM WECHAT [Link] - Memang demam mase tu. Now please add me at WeChat search : "rafzantomomi"


AZAM 2014

Semua orang setiap tahun mesti pasang azam diorang. Kadang-kadang ada je azam yang tak sempat nak buat, bawak ke tahun berikutnya. Macam saya. hahahahhaa Apa azam 2014 saya? Jom baca :

01 KURUS
02 SIMPAN & MENYIMPAN WANG
03 DAPAT 700 FOLLOWERS
04 NAK KE LUAR NEGARA LAGI!
05 BUANG SIFAT "BARAN"
06 AKTIF BLOG
07 BLOG LEBIH DIKENALI
08 BEBERAPA LAGI YANG DIRAHSIAKAN. haha

Haaa itulah azam 2014. Apa azam anda? Masih sama dengan 2013? haha Okeylah sampai disini dahulu entri kali ini. Jumpa dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye =)


Morning Musume '14 - Egao no Kimi wa Taiyou sa
(NEW SINGLE! RELEASE 29.01)

Assalamualaikum & Hai semua. Mesti pelik kan, dah tak guna ayat panjang berjela tu hahaha. Saje tukar angin. lalala~ Sebenarnya nak update ni sepatutnya dah lama (2 Minggu lepas) masa Press Conference untuk Anugerah Tribute P. Ramlee. Ape tu Anugerah Tribute P.Ramlee? Kalau nak tahu, dia anugerah untuk telemovie-telemovie yang dipertandingkan di TV1. Drama-drama tersebut dah mula ditayangkan sejak November 2012. Sekarang pon ada ulangan. :) Apa yang berlaku sepanjang event tersebut? Jom tengok :)


Eh, its balloon. haha

Stalker Kak Fouziah Gous.

Eh, Rafzan Tomomi. haha

Meriah okey.

Fouziah Gous.

Kami.

Izzue Islam menyanyi. 

Dayang Nurfaizah turut membuat persembahan.

Simbolik perasmian; jom letupkan belon! 

yeayyy...

Antara artis yang hadir.

Kak Sya & Kak Bayani.

Kak Nad, Izzue Islam, Amar Baharin & Kak Sya.

Bersama Diana Johor.

Rosyam Nor yang sempoi.

 Bersama 2 peminat saya; Izzue Islam & Amar Baharin. haha


Bersama photographer hebat dan Artis popular (haha) : Abang Ed Shahir.

Posing fefeeling Rozita Che Wan. haha

Gambar : Kak Nad, Alif Shah Jamil & Azlan.
Edit : Rafzan Tomomi

Haa. Itulah sedikit sebanyak pasal PC Anugerah Tribute P.Ramlee. Jadi, cepat dapatkan surat khabar Utusan Malaysia setiap Isnin dan Jumaat. Undian terbanyak dan tepat akan memenangi RM3,000. Rugi kalau tak join ni. Korang tak pernah tengok telemovie yang bertanding? Jangan risau. Boleh tengok secara online/streaming disini. Kalau nak tahu pasal info terkini Tribute P.Ramlee, sila layari http://www.rtm.gov.my/tributepramlee/. Ade masa lagi nak mengundi sampai April nanti. 

MEET IZZUE ISLAM & PC ANUGERAH TRIBUTE P.RAMLEE

Assalamualaikum & Hai semua. Mesti pelik kan, dah tak guna ayat panjang berjela tu hahaha. Saje tukar angin. lalala~ Sebenarnya nak update ni sepatutnya dah lama (2 Minggu lepas) masa Press Conference untuk Anugerah Tribute P. Ramlee. Ape tu Anugerah Tribute P.Ramlee? Kalau nak tahu, dia anugerah untuk telemovie-telemovie yang dipertandingkan di TV1. Drama-drama tersebut dah mula ditayangkan sejak November 2012. Sekarang pon ada ulangan. :) Apa yang berlaku sepanjang event tersebut? Jom tengok :)


Eh, its balloon. haha

Stalker Kak Fouziah Gous.

Eh, Rafzan Tomomi. haha

Meriah okey.

Fouziah Gous.

Kami.

Izzue Islam menyanyi. 

Dayang Nurfaizah turut membuat persembahan.

Simbolik perasmian; jom letupkan belon! 

yeayyy...

Antara artis yang hadir.

Kak Sya & Kak Bayani.

Kak Nad, Izzue Islam, Amar Baharin & Kak Sya.

Bersama Diana Johor.

Rosyam Nor yang sempoi.

 Bersama 2 peminat saya; Izzue Islam & Amar Baharin. haha


Bersama photographer hebat dan Artis popular (haha) : Abang Ed Shahir.

Posing fefeeling Rozita Che Wan. haha

Gambar : Kak Nad, Alif Shah Jamil & Azlan.
Edit : Rafzan Tomomi

Haa. Itulah sedikit sebanyak pasal PC Anugerah Tribute P.Ramlee. Jadi, cepat dapatkan surat khabar Utusan Malaysia setiap Isnin dan Jumaat. Undian terbanyak dan tepat akan memenangi RM3,000. Rugi kalau tak join ni. Korang tak pernah tengok telemovie yang bertanding? Jangan risau. Boleh tengok secara online/streaming disini. Kalau nak tahu pasal info terkini Tribute P.Ramlee, sila layari http://www.rtm.gov.my/tributepramlee/. Ade masa lagi nak mengundi sampai April nanti.