Hotel Review
Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang
Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang

Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang | Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Sambil-sambil mencuri masa sekejap lari dari kesibukan kota, Momi dan rakan-rakan menginap 2 hari 1 malam di Dorsett Grand Subang. Rupanya ada promosi terbaru dekat hotel Dorsett dimana anda boleh menginap di hotel Dorsett selama 26 jam (biasa 22-24 Jam) atau memilih dari enam pilihan untuk Dorsett 3 Wishes. Apakah yang menariknya promosi terbaru ini, mari sambung baca.

Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang
Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang

26-Hour Full Stay
Salah satu kelainan yang hotel Dorsett adakan ialah penginapan selama 26 jam. Menariknya, masa untuk check-in yang fleksibel (bila-bila masa) dan penginapan 26 jam yang lengkap - untuk dipadankan. Jika anda check-in pada jam 8.00 malam, anda boleh menggunakan keseluruhan 26 jam dan 'check-out' pada jam 10.00 malam keesokan harinya. Seriuslah? Promosi ini hanya di hotel Dorsett sekitar Kuala Lumpur : Dorsett Grand Subang, Dorsett Sri Hartamas dan Dorsett Kuala Lumpur. 

Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang
Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang

Penginapan penuh selama 26 jam disediakan secara eksklusif untuk mereka yang menempah melalui laman web hotel rasmi dan boleh digunakan untuk semua jenis bilik. Masa daftar masuk dan keluar yang fleksibel tertakluk kepada ketersediaan bilik. Untuk pengetahuan anda, penetapan masa daftar masuk dan keluar mestilah dibuat sekurang-kurangnya 72 jam sebelum anda tiba di hotel. 

Jika bilik belum tersedia (penuh), bagasi boleh disimpan di concierge sehingga check-in dan juga selepas check-out. Masa daftar masuk normal adalah 2 petang dan daftar keluar ialah 12 tengah hari. Tawaran ini tidak boleh digunakan untuk check-in awal atau check-out lewat. Untuk maklumat lanjut, sila layari Dorsett Grand Subang - 26 Hours Stay.

Dorsett 3 Wishes
Selain dari promosi penginapan selama 26 jam, Dorsett Hotel juga memperkenalkan pakej Dorsett 3 Wishes baru-baru ini. Untuk tetamu yang menempah bilik Dorsett secara langsung melalui laman web rasmi Dorsett Grand Subang, mereka bukan sehaja menikmati 25% dari Best Available Rate (BAR); mereka juga boleh memilih mana-mana 3 permintaan dari 6 pilihan seperti yang berikut:
  • Sarapan percuma untuk 2 orang di Terazza Brasserie (Harian).
  • Menaik taraf bilik percuma ke Bilik Deluxe setiap penginapan.
  • Perkhidmatan Iron percuma 2 pakaian setiap penginapan.
  • Dorsett Mocktail percuma dari jam 5 petang - 8 malam untuk 2 orang di Piano Lounge setiap penginapan.
  • Satu kanisten Dorsett Signature Cookies percuma untuk setiap penginapan
  • Perkhidmatan Satu Minibar percuma setiap penginapan, tertakluk kepada minimum 2 malam menginap
Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang
Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang

Pakej ini sah untuk tempahan melalui laman web rasmi hotel dan tertakluk kepada Terma & Syarat. Pengurusan hotel berhak untuk meminda, memadam dan / atau menggantikan tawaran / pakej tanpa notis terlebih dahulu. Promosi ini sah dari sekarang sehingga 31 Disember 2021. Untuk maklumat lanjut, sila layari Dorsett Grand Subang - Dorsett 3 Wishes.

Vlog Dorsett Grand Subang
Ikuti kisah Momi menginap di hotel Dorsett Grand Subang selama 2 hari 1 malam dalam vlog. Apakah Dorsett 3 Wishes yang Momi pilih sepanjang penginapan? Jom tengok pengalaman penuh selama 26 jam di Dorsett Grand Subang.

Vlog Dorsett Grand Subang Part 1


Vlog Dorsett Grand Subang Part 2



Vlog Dorsett Grand Subang Part 3



Dorsett 3 Wishes Pilihan Momi
Susahnya nak pilih sebab ada 6 pilihan tau untuk Dorsett 3 Wishes ini, jadi Momi telah memilih 3 wishes yang menarik untuk ditunaikan oleh Dorsett Grand Subang.

1. Menaik taraf bilik percuma ke Bilik Deluxe setiap penginapan.

Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang
Duluxe Room Dorsett Grand Subang

Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang
Duluxe Room Dorsett Grand Subang

Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang
Duluxe Room Dorsett Grand Subang

2. Dorsett Mocktail percuma dari jam 5 petang - 8 malam untuk 2 orang di Piano Lounge setiap penginapan.

Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang
Mocktail Di Piano Lounge

3. Satu kanisten Dorsett Signature Cookies percuma untuk setiap penginapan

Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang
Signature Cookies


Untuk maklumat lanjut dan tempahan mengenai Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Hotel Dorsett sila hubungi 03 5031 6060. Jangan lupa ikuti sosial media Dorsett Grand Subang  di Facebook dan Instagram. Enjoyss!

Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang

Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang
Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang

Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang | Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Sambil-sambil mencuri masa sekejap lari dari kesibukan kota, Momi dan rakan-rakan menginap 2 hari 1 malam di Dorsett Grand Subang. Rupanya ada promosi terbaru dekat hotel Dorsett dimana anda boleh menginap di hotel Dorsett selama 26 jam (biasa 22-24 Jam) atau memilih dari enam pilihan untuk Dorsett 3 Wishes. Apakah yang menariknya promosi terbaru ini, mari sambung baca.

Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang
Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang

26-Hour Full Stay
Salah satu kelainan yang hotel Dorsett adakan ialah penginapan selama 26 jam. Menariknya, masa untuk check-in yang fleksibel (bila-bila masa) dan penginapan 26 jam yang lengkap - untuk dipadankan. Jika anda check-in pada jam 8.00 malam, anda boleh menggunakan keseluruhan 26 jam dan 'check-out' pada jam 10.00 malam keesokan harinya. Seriuslah? Promosi ini hanya di hotel Dorsett sekitar Kuala Lumpur : Dorsett Grand Subang, Dorsett Sri Hartamas dan Dorsett Kuala Lumpur. 

Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang
Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang

Penginapan penuh selama 26 jam disediakan secara eksklusif untuk mereka yang menempah melalui laman web hotel rasmi dan boleh digunakan untuk semua jenis bilik. Masa daftar masuk dan keluar yang fleksibel tertakluk kepada ketersediaan bilik. Untuk pengetahuan anda, penetapan masa daftar masuk dan keluar mestilah dibuat sekurang-kurangnya 72 jam sebelum anda tiba di hotel. 

Jika bilik belum tersedia (penuh), bagasi boleh disimpan di concierge sehingga check-in dan juga selepas check-out. Masa daftar masuk normal adalah 2 petang dan daftar keluar ialah 12 tengah hari. Tawaran ini tidak boleh digunakan untuk check-in awal atau check-out lewat. Untuk maklumat lanjut, sila layari Dorsett Grand Subang - 26 Hours Stay.

Dorsett 3 Wishes
Selain dari promosi penginapan selama 26 jam, Dorsett Hotel juga memperkenalkan pakej Dorsett 3 Wishes baru-baru ini. Untuk tetamu yang menempah bilik Dorsett secara langsung melalui laman web rasmi Dorsett Grand Subang, mereka bukan sehaja menikmati 25% dari Best Available Rate (BAR); mereka juga boleh memilih mana-mana 3 permintaan dari 6 pilihan seperti yang berikut:
  • Sarapan percuma untuk 2 orang di Terazza Brasserie (Harian).
  • Menaik taraf bilik percuma ke Bilik Deluxe setiap penginapan.
  • Perkhidmatan Iron percuma 2 pakaian setiap penginapan.
  • Dorsett Mocktail percuma dari jam 5 petang - 8 malam untuk 2 orang di Piano Lounge setiap penginapan.
  • Satu kanisten Dorsett Signature Cookies percuma untuk setiap penginapan
  • Perkhidmatan Satu Minibar percuma setiap penginapan, tertakluk kepada minimum 2 malam menginap
Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang
Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang

Pakej ini sah untuk tempahan melalui laman web rasmi hotel dan tertakluk kepada Terma & Syarat. Pengurusan hotel berhak untuk meminda, memadam dan / atau menggantikan tawaran / pakej tanpa notis terlebih dahulu. Promosi ini sah dari sekarang sehingga 31 Disember 2021. Untuk maklumat lanjut, sila layari Dorsett Grand Subang - Dorsett 3 Wishes.

Vlog Dorsett Grand Subang
Ikuti kisah Momi menginap di hotel Dorsett Grand Subang selama 2 hari 1 malam dalam vlog. Apakah Dorsett 3 Wishes yang Momi pilih sepanjang penginapan? Jom tengok pengalaman penuh selama 26 jam di Dorsett Grand Subang.

Vlog Dorsett Grand Subang Part 1


Vlog Dorsett Grand Subang Part 2



Vlog Dorsett Grand Subang Part 3



Dorsett 3 Wishes Pilihan Momi
Susahnya nak pilih sebab ada 6 pilihan tau untuk Dorsett 3 Wishes ini, jadi Momi telah memilih 3 wishes yang menarik untuk ditunaikan oleh Dorsett Grand Subang.

1. Menaik taraf bilik percuma ke Bilik Deluxe setiap penginapan.

Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang
Duluxe Room Dorsett Grand Subang

Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang
Duluxe Room Dorsett Grand Subang

Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang
Duluxe Room Dorsett Grand Subang

2. Dorsett Mocktail percuma dari jam 5 petang - 8 malam untuk 2 orang di Piano Lounge setiap penginapan.

Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang
Mocktail Di Piano Lounge

3. Satu kanisten Dorsett Signature Cookies percuma untuk setiap penginapan

Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Dorsett Grand Subang
Signature Cookies


Untuk maklumat lanjut dan tempahan mengenai Dorsett 3 Wishes & 26 Jam Menginap Di Hotel Dorsett sila hubungi 03 5031 6060. Jangan lupa ikuti sosial media Dorsett Grand Subang  di Facebook dan Instagram. Enjoyss!

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel | Assalamualaikum & Salam sejahtera gais! Rasanya dah lama tak chill-chill hujung minggu dekat hotel ni, kali terakhir rasanya tahun lepas. Jadi baru-baru ini Momi diberi peluang untuk menginap di sebuah hotel lima bintang dan terkemuka di Putrajaya iaitu Putrajaya Marriott Hotel. Entri kali ini Momi nak kongsikan kepada anda pengalaman semasa menginap 2 hari 1 malam di Putrajaya Marriott Hotel.

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Grand Lobby Di Putrajaya Marriott Hotel

Grand Lobby, Putrajaya Marriott Hotel
Setibanya Momi dekat Putrajaya Marriot Hotel, Momi rasa teruja dan tak sabar untuk melihat keseluruhan hotel. Setahu Momi, Putrajaya Marriott Hotel terletak di kedudukan yang strategik di Putrajaya dan hanya 25 minit perjalanan dari bandar Kuala Lumpur, Kuala Lumpur International Airport (KLIA) dan Sepang International Circuit.

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Santai Di Grand Lobby Putrajaya Marriott Hotel

Bila melihat grand lobby-nya, rasa terpukau dengan kecantikannya dimana ia berkonsepkan kombinasi dari Mediterranean dimana ia memiliki seni bina Morish dan rekaan dalaman seperti daun palma. Memang cantik. Baru tahu, rupanya Putrajaya Marriott Hotel baru sahaja selesai melakukan pengubahsuaian pada grand lobby. Jika dilihat memang cantik dan classy dengan susun atur tempat duduk yang selesa.

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Lobby Putrajaya Marriott Hotel.
Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Lobby Putrajaya Marriott Hotel.


Executive Deluxe Room, Putrajaya Marriott Hotel
Berdebar rasanya nak tahu Momi dapat bilik manalah kan? Mana tidaknya Putrajaya Marriott Hotel memiliki 380 guestrooms, 73 executive rooms dan 35 exclusive suites. Untuk pengetahuan anda, kesemua bilik telah diubahsuai dan diperbaharui bermula tahun 2017 mengikut standard yang ditetapkan oleh Marriott. Momi diberitahu mereka telah menukar beberapa kelengkapan didalam bilik.

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Suasana Dalam Executive Deluxe Room 

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Suasana Dalam Executive Deluxe Room 

Momi dapat bilik Executive Deluxe Room yang bernombor "862". Bila buka bilik, Momi rasa teruja terus terjun ke katil dengan tilam yang empuk tu. Serius selesa ya. Rasa macam nak tidur kejap haha. Sebelum turun untuk menikmati hidangan tengah hari, Momi sempatlah meneroka sekitar bilik Executive Deluxe Room. Apa yang Momi boleh katakan ia serba lengkap dengan pelbagai peralatan.

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Bestnya Tidur hehe.

Bermula dari bilik air yang serba lengkap dan mewah dengan adanya bath tub dan glass shower. Ruangnya boleh dikatakan besar dan selesa. Jadi memang nak mandi dua tiga jam pon menarik juga ni hehe. Seterusnya, Momi melihat bahagian almari yang lengkap dengan alatan strerika, penyangkut baju dan baju tidur. Tidak ketinggalan ruangan mini bar dan coffee.

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Bath Tub & Shower

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Pose Sikit.

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Antara kelengkapan Dalam Executive Deluxe Room.

Kita ke ruangan katil pula. Kalau katil memang tak boleh tolak ya, sememangnya ia menggunakan tilam dan bantal yang empuk dan tilam tambahan supaya ia lebih tinggi. Selain itu, ia lengkap dengan TV LCD, telefon IDD, kemudahan internet dan ruang untuk buat kerja. Bagi Momi, Executive Deluxe Room ini sangat selesa, serba lengkap dan memang sesuai untuk mereka yang datang untuk trip kerja.

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Serius selesa duduk atas sofa empuk ni hehe.

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Antara kelengkapan Dalam Executive Deluxe Room.

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Antara kelengkapan Dalam Executive Deluxe Room.

Kemudahan Di Putrajaya Marriot Hotel
Ada beberapa kemudahan yang menarik yang disediakan dekat Putrajaya Marriot Hotel. Momi senaraikan kemudahannya :

  • Bagi mereka yang ingin rileks dan bermanja-manja, anda bolehlah singgah ke Dewi Teratai Spa
  • Disediakan Fitness Centre untuk mereka yang ingin mengekalkan rutin workout seharian.
  • Swimming Pool untuk aktiviti riadah bersama keluarga dan rakan-rakan. 
  • Untuk kanak-kanak pula, turut disediakan Kiddies World yang menawarkan pelbagai aktiviti menarik untuk diterokai. 
  • Perkhidmatan Van ke IOI City Mall Putrajaya. Rasanya jalan kaki 7-10 minit jika anda nak ke IOI City Mall Putrajaya. 
Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Kiddies World

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Swimming Pool


Tempat Makan Di Putrajaya Marriott Hotel
Di Putrajaya Marriott Hotel, terdapat beberapa restoran dan tempat makan yang menarik yang boleh dikunjungi antaranya 'Summer Palace' (restoran makanan China), 'Midori' (restoran makanan Jepun), 'Tuscany Italian-American Restaurant & Tuscany Bar & Bistro' (restoran makanan Itali), 'd'Oracle Coffee Lounge' (untuk seleksi pastri & kek) dan Zest Lifestyle Restaurant. Untuk maklumat lanjut mengenai promosi tempat makan di Marriott Putrajaya, anda boleh layari laman web "Marriott Putrajaya". Semasa 2 hari 1 malam, Momi berpeluang merasai beberapa hidangan dari restoran terpilih.

Summer Palace

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Sekitar di Summer Palace

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Seleksi Hidangan di Summer Palace

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Seleksi Hidangan di Summer Palace

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Seleksi Hidangan di Summer Palace

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Seleksi Hidangan di Summer Palace

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Seleksi Hidangan di Summer Palace

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Seleksi Hidangan di Summer Palace

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Mooncake Istimewa Summer Palace

Tuscany Italian-American Restaurant

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Seleksi Hidangan di Tuscany Italian-American Restaurant

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Seleksi Hidangan di Tuscany Italian-American Restaurant

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Seleksi Hidangan di Tuscany Italian-American Restaurant

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Seleksi Hidangan di Tuscany Italian-American Restaurant

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Seleksi Hidangan di Tuscany Italian-American Restaurant

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Sekitar Tuscany Italian-American Restaurant

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Sekitar Tuscany Italian-American Restaurant

Zest Lifestyle Restaurant

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Seleksi Hidangan Di Zest Lifestyle Restaurant

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Seleksi Hidangan Di Zest Lifestyle Restaurant

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Nasi Lemak 

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Roti Tisu kegemaran ramai di Zest Lifestyle Restaurant.

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Sekitar Restoran Zest Lifestyle

Terima kasih Momi ucapkan kepada Putrajaya Marriott Hotel diatas jemputan untuk menginap selama 2 hari 1 malam disini. Pengalaman yang tak dapat Momi lupakan. Dari bilik sampailah ke makanan yang disediakan memang terbaik! Untuk maklumat lanjut mengenai Putrajaya Marriott Hotel, sila layari laman rasmi Marriott Putrajaya Hotel. Jangan lupa ikuti promosi dan perkembangan terkini Putrajaya Marriott Hotel di sosial media iaitu Facebook dan Instagram.

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel | Assalamualaikum & Salam sejahtera gais! Rasanya dah lama tak chill-chill hujung minggu dekat hotel ni, kali terakhir rasanya tahun lepas. Jadi baru-baru ini Momi diberi peluang untuk menginap di sebuah hotel lima bintang dan terkemuka di Putrajaya iaitu Putrajaya Marriott Hotel. Entri kali ini Momi nak kongsikan kepada anda pengalaman semasa menginap 2 hari 1 malam di Putrajaya Marriott Hotel.

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Grand Lobby Di Putrajaya Marriott Hotel

Grand Lobby, Putrajaya Marriott Hotel
Setibanya Momi dekat Putrajaya Marriot Hotel, Momi rasa teruja dan tak sabar untuk melihat keseluruhan hotel. Setahu Momi, Putrajaya Marriott Hotel terletak di kedudukan yang strategik di Putrajaya dan hanya 25 minit perjalanan dari bandar Kuala Lumpur, Kuala Lumpur International Airport (KLIA) dan Sepang International Circuit.

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Santai Di Grand Lobby Putrajaya Marriott Hotel

Bila melihat grand lobby-nya, rasa terpukau dengan kecantikannya dimana ia berkonsepkan kombinasi dari Mediterranean dimana ia memiliki seni bina Morish dan rekaan dalaman seperti daun palma. Memang cantik. Baru tahu, rupanya Putrajaya Marriott Hotel baru sahaja selesai melakukan pengubahsuaian pada grand lobby. Jika dilihat memang cantik dan classy dengan susun atur tempat duduk yang selesa.

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Lobby Putrajaya Marriott Hotel.
Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Lobby Putrajaya Marriott Hotel.


Executive Deluxe Room, Putrajaya Marriott Hotel
Berdebar rasanya nak tahu Momi dapat bilik manalah kan? Mana tidaknya Putrajaya Marriott Hotel memiliki 380 guestrooms, 73 executive rooms dan 35 exclusive suites. Untuk pengetahuan anda, kesemua bilik telah diubahsuai dan diperbaharui bermula tahun 2017 mengikut standard yang ditetapkan oleh Marriott. Momi diberitahu mereka telah menukar beberapa kelengkapan didalam bilik.

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Suasana Dalam Executive Deluxe Room 

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Suasana Dalam Executive Deluxe Room 

Momi dapat bilik Executive Deluxe Room yang bernombor "862". Bila buka bilik, Momi rasa teruja terus terjun ke katil dengan tilam yang empuk tu. Serius selesa ya. Rasa macam nak tidur kejap haha. Sebelum turun untuk menikmati hidangan tengah hari, Momi sempatlah meneroka sekitar bilik Executive Deluxe Room. Apa yang Momi boleh katakan ia serba lengkap dengan pelbagai peralatan.

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Bestnya Tidur hehe.

Bermula dari bilik air yang serba lengkap dan mewah dengan adanya bath tub dan glass shower. Ruangnya boleh dikatakan besar dan selesa. Jadi memang nak mandi dua tiga jam pon menarik juga ni hehe. Seterusnya, Momi melihat bahagian almari yang lengkap dengan alatan strerika, penyangkut baju dan baju tidur. Tidak ketinggalan ruangan mini bar dan coffee.

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Bath Tub & Shower

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Pose Sikit.

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Antara kelengkapan Dalam Executive Deluxe Room.

Kita ke ruangan katil pula. Kalau katil memang tak boleh tolak ya, sememangnya ia menggunakan tilam dan bantal yang empuk dan tilam tambahan supaya ia lebih tinggi. Selain itu, ia lengkap dengan TV LCD, telefon IDD, kemudahan internet dan ruang untuk buat kerja. Bagi Momi, Executive Deluxe Room ini sangat selesa, serba lengkap dan memang sesuai untuk mereka yang datang untuk trip kerja.

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Serius selesa duduk atas sofa empuk ni hehe.

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Antara kelengkapan Dalam Executive Deluxe Room.

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Antara kelengkapan Dalam Executive Deluxe Room.

Kemudahan Di Putrajaya Marriot Hotel
Ada beberapa kemudahan yang menarik yang disediakan dekat Putrajaya Marriot Hotel. Momi senaraikan kemudahannya :

  • Bagi mereka yang ingin rileks dan bermanja-manja, anda bolehlah singgah ke Dewi Teratai Spa
  • Disediakan Fitness Centre untuk mereka yang ingin mengekalkan rutin workout seharian.
  • Swimming Pool untuk aktiviti riadah bersama keluarga dan rakan-rakan. 
  • Untuk kanak-kanak pula, turut disediakan Kiddies World yang menawarkan pelbagai aktiviti menarik untuk diterokai. 
  • Perkhidmatan Van ke IOI City Mall Putrajaya. Rasanya jalan kaki 7-10 minit jika anda nak ke IOI City Mall Putrajaya. 
Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Kiddies World

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Swimming Pool


Tempat Makan Di Putrajaya Marriott Hotel
Di Putrajaya Marriott Hotel, terdapat beberapa restoran dan tempat makan yang menarik yang boleh dikunjungi antaranya 'Summer Palace' (restoran makanan China), 'Midori' (restoran makanan Jepun), 'Tuscany Italian-American Restaurant & Tuscany Bar & Bistro' (restoran makanan Itali), 'd'Oracle Coffee Lounge' (untuk seleksi pastri & kek) dan Zest Lifestyle Restaurant. Untuk maklumat lanjut mengenai promosi tempat makan di Marriott Putrajaya, anda boleh layari laman web "Marriott Putrajaya". Semasa 2 hari 1 malam, Momi berpeluang merasai beberapa hidangan dari restoran terpilih.

Summer Palace

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Sekitar di Summer Palace

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Seleksi Hidangan di Summer Palace

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Seleksi Hidangan di Summer Palace

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Seleksi Hidangan di Summer Palace

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Seleksi Hidangan di Summer Palace

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Seleksi Hidangan di Summer Palace

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Seleksi Hidangan di Summer Palace

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Mooncake Istimewa Summer Palace

Tuscany Italian-American Restaurant

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Seleksi Hidangan di Tuscany Italian-American Restaurant

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Seleksi Hidangan di Tuscany Italian-American Restaurant

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Seleksi Hidangan di Tuscany Italian-American Restaurant

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Seleksi Hidangan di Tuscany Italian-American Restaurant

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Seleksi Hidangan di Tuscany Italian-American Restaurant

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Sekitar Tuscany Italian-American Restaurant

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Sekitar Tuscany Italian-American Restaurant

Zest Lifestyle Restaurant

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Seleksi Hidangan Di Zest Lifestyle Restaurant

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Seleksi Hidangan Di Zest Lifestyle Restaurant

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Nasi Lemak 

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Roti Tisu kegemaran ramai di Zest Lifestyle Restaurant.

Pengalaman Menginap 2 Hari 1 Malam Di Putrajaya Marriott Hotel
Sekitar Restoran Zest Lifestyle

Terima kasih Momi ucapkan kepada Putrajaya Marriott Hotel diatas jemputan untuk menginap selama 2 hari 1 malam disini. Pengalaman yang tak dapat Momi lupakan. Dari bilik sampailah ke makanan yang disediakan memang terbaik! Untuk maklumat lanjut mengenai Putrajaya Marriott Hotel, sila layari laman rasmi Marriott Putrajaya Hotel. Jangan lupa ikuti promosi dan perkembangan terkini Putrajaya Marriott Hotel di sosial media iaitu Facebook dan Instagram.


Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara

Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara | Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais! Anda pernah menginap dekat homestay? Kalau Momi mestilah plih homestah yang berdekatan dengan kawasan yang ada pelbagai kemudahan dan tak jauh dari kedai. Baru-baru ini Momi dan kawan-kawan Blogger saja mencari tempat untuk mini gathering hujung minggu sekitar Kota Damansara. Kebetulan pula masa tu ada event berdekatan situ, jadi Momi memlih untuk menginap 2 hari 1 malam di Elvara Malaysia, Empire Damansara. Kenapa Elvara Malaysia menjadi pilihan? 

Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara

Yang best-nya Elvara Malaysia ini menawarkan homestay sekitar Empire Damansara tau. Selesai dari event, terus check-in ke homestay Elvara Malaysia yang juga dikenali dengan Elvara Guest House. Berada di tingkat 21, Momi dapat seunit Duplex untuk 5 orang yang berkeluasan sekitar 650 sft - 750 sft. Selain unit Duplex, Elvara Malaysia juga ada unit Studio untuk 3 orang. Memang teruja nak masuk sini sebab ini pertama kali jejak ke homestay Elvara Malaysia.

Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara

Pengalaman kali pertama menjejakkan kaki ke unit Duplex Elvara Malaysia ini rasa teruja dan terpesona melihat suasana dalam homestay. Untuk pengetahuan anda, Unit Duplex merupakan unit rumah studio yang mempunyai dua tingkat dimana tingkat atas dijadikan bilik tidur dan tingkat bawah dijadikan ruang tamu dan dapur. Kedua tingkat ini dihubungkan dengan tangga. Untuk pengetahuan anda, Homestay Elvara Malaysia tidak boleh memasak ya.

Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara

Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara

Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara

Untuk tingkat atas dilengkapi dengan dua buah katil bersaiz 'queen', ruangan kerja yang selesa dengan meja dan kerusi, almari dan ampaian baju, kipas dan penghawa dingin. Menariknya bahagian atas juga disertakan dengan bilik air yang lengkap, jadi tak perlu berulang kali naik turun untuk ke bilik air.

Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara

Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara

Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara


Untuk tingkat bawah pula dilengkapi dengan perabot, televisyen, meja makan dan penghawa dingin. Anda tak perlu risau tentang Wifi sebab Elvara Malaysia menyediakan Wifi secara percuma. Serius best! | Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara

Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara

Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara


Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara

Harga Guest House Elvara Malaysia
Harga yang ditawarkan untuk Homestay Elvara Malaysia ini sempena promosi adalah seperti berikut :

Studio - 3 pax
RM120/ 1 Hari (Ahad - Khamis)
RM150/ 1 Hari (Jumaat, Sabtu)

Duplex - 5 pax
RM150/ 1 Hari  (Ahad - Khamis)
RM180/ 1 Hari  (Jumaat, Sabtu)


Terima kasih Elvara Malaysia di atas penginapan yang sangat selesa untuk dua hari satu malam. Memandangkan harga tengah promosi ni rasanya berbaloi untuk bermalam, rasa macam nak repeat lagi hehe. Untuk maklumat lanjut mengenai Elvara Malaysia, sila layari laman sosial media : Facebook dan Instagram untuk mengetahui promosi atau makluman terkini.

Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara


Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara

Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara | Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais! Anda pernah menginap dekat homestay? Kalau Momi mestilah plih homestah yang berdekatan dengan kawasan yang ada pelbagai kemudahan dan tak jauh dari kedai. Baru-baru ini Momi dan kawan-kawan Blogger saja mencari tempat untuk mini gathering hujung minggu sekitar Kota Damansara. Kebetulan pula masa tu ada event berdekatan situ, jadi Momi memlih untuk menginap 2 hari 1 malam di Elvara Malaysia, Empire Damansara. Kenapa Elvara Malaysia menjadi pilihan? 

Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara

Yang best-nya Elvara Malaysia ini menawarkan homestay sekitar Empire Damansara tau. Selesai dari event, terus check-in ke homestay Elvara Malaysia yang juga dikenali dengan Elvara Guest House. Berada di tingkat 21, Momi dapat seunit Duplex untuk 5 orang yang berkeluasan sekitar 650 sft - 750 sft. Selain unit Duplex, Elvara Malaysia juga ada unit Studio untuk 3 orang. Memang teruja nak masuk sini sebab ini pertama kali jejak ke homestay Elvara Malaysia.

Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara

Pengalaman kali pertama menjejakkan kaki ke unit Duplex Elvara Malaysia ini rasa teruja dan terpesona melihat suasana dalam homestay. Untuk pengetahuan anda, Unit Duplex merupakan unit rumah studio yang mempunyai dua tingkat dimana tingkat atas dijadikan bilik tidur dan tingkat bawah dijadikan ruang tamu dan dapur. Kedua tingkat ini dihubungkan dengan tangga. Untuk pengetahuan anda, Homestay Elvara Malaysia tidak boleh memasak ya.

Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara

Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara

Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara

Untuk tingkat atas dilengkapi dengan dua buah katil bersaiz 'queen', ruangan kerja yang selesa dengan meja dan kerusi, almari dan ampaian baju, kipas dan penghawa dingin. Menariknya bahagian atas juga disertakan dengan bilik air yang lengkap, jadi tak perlu berulang kali naik turun untuk ke bilik air.

Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara

Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara

Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara


Untuk tingkat bawah pula dilengkapi dengan perabot, televisyen, meja makan dan penghawa dingin. Anda tak perlu risau tentang Wifi sebab Elvara Malaysia menyediakan Wifi secara percuma. Serius best! | Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara

Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara

Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara


Elvara Malaysia - Homestay Mewah Berdekatan Empire Damansara

Harga Guest House Elvara Malaysia
Harga yang ditawarkan untuk Homestay Elvara Malaysia ini sempena promosi adalah seperti berikut :

Studio - 3 pax
RM120/ 1 Hari (Ahad - Khamis)
RM150/ 1 Hari (Jumaat, Sabtu)

Duplex - 5 pax
RM150/ 1 Hari  (Ahad - Khamis)
RM180/ 1 Hari  (Jumaat, Sabtu)


Terima kasih Elvara Malaysia di atas penginapan yang sangat selesa untuk dua hari satu malam. Memandangkan harga tengah promosi ni rasanya berbaloi untuk bermalam, rasa macam nak repeat lagi hehe. Untuk maklumat lanjut mengenai Elvara Malaysia, sila layari laman sosial media : Facebook dan Instagram untuk mengetahui promosi atau makluman terkini.