Edit Photo

Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Hari ini Jumaat, 11 April 2014. Semalam tak sempat nak update blog sebab semalam keluar berjalan dengan Nadia & Fuzz. Dah lama tak jumpa okey! Semalam jumpa sempat bergambar dekat photobooth yang comel-comel tu. hee So entri  ini nak cerita pasal photobooth tu. hehe Maaf jika foto kurang menyenangkan pandangan mata anda. hahaa

hahaha.. why??

Mesti ada diantara korang pernah pergi kat mesin ni. Dia selalu ada dekat kedai games kanak-kanak (kalau nak main game mesin tu, kene pakai token). Setakat ni pergi dekat Mid Valley, Seremban 2 Aeon dengan D Mall Seri Iskandar, harga dia tetap sama RM13.00. Kebanyakkan mesin dia berbeza, ikut tempat la kot. Setiap kali keluar mesti cari benda alah ni la untuk kenangan. hehe Kepada lelaki yang nak bergambar ni jangan terkejut kalau muka comel dan bermake up, Dia memang auto edit okey hahahaa


Cara nak mengedik dengan photobooth ni :
  1. Mula-mula korang beli la token dulu kat kaunter. 
  2. Pergi dekat mesin tu ada bahagian tangkap gambar, memang cahaya terang benderang. hee 
  3. Pastu masukkan 13 coin token tu.
  4. Lepas settle masukkan coin, kat screen tu ada keluar suruh touch.
  5. Lepas tu ikut la korang nak style edit macam mana, frame yang macam mana.
  6. Haa apa lagi posing laaa... hahaha Dia akan tangkap gambar dalam 3 atau 4 kali. (Depend pada mesin tu la).
  7. Selepas selesai bergambar, pergi bahagian sebelah dia untuk edit pulak. Masa ni korang boleh pilih nak tambah love ke, bintang ke ada macam-macam pilihan (corak depand pada mesin tu).
  8. Dia bagi masa dalam 100 saat je rasenya. So kene pantas okey. 
  9. Selesai tambah gambar tu pergi satu bahagian lagi, untuk tunggu gambar siap. tadaaa! hehe
Bersama Abadik dan Amy. Modern Girl pon boleh eh? hhahahaa

Ada beberapa Tips masuk situ, jom baca :
  • Disyorkan tak perlu pakai make up cantik-cantik sangat sebab dia akan edit cantik nanti. haha
  • Jangan risau sebab tempat dia tertutup sikit so korang boleh posing la macam mana korang nak.
  • Korang kene bersedia cepat-cepat depan kamera tu sebab dia bagi masa 3 atau 4 saat je.
  • Pastikan maximum 3 orang je, kalau lebih tak muat kot haha. Lagi satu maybe gambar yang akan keluar 2 keping gambar yang sama, 3 atau 4 keping.
  • Sebelum masuk coin, boleh la selfie-selfie dulu sebab pengcahayaan dia memang cantik. Tapi kalau ramai orang , jangan la lama sangat pulak eh. haha

Bersama Ara Kimora.

Haa korang kalau saje-saje nak bergambar buat kenangan dengan kawan-kawan atau pasangan, apa salahnya cuba benda ni. hehe Nak bagitahu esok nak balik kampung Pontian, hee tak sabarnyaaa.. Doakan selamat sampai dan pulang ye. ;) Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Harap korang enjoy baca entri ini. hehe Jumpa dientri seterusnya okey. Assalamualaikum & Bye Bye ^__^

MORNING MUSUME. '14 - Password is 0

April 11, 2014

PHOTOBOOTH


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Hari ini Jumaat, 11 April 2014. Semalam tak sempat nak update blog sebab semalam keluar berjalan dengan Nadia & Fuzz. Dah lama tak jumpa okey! Semalam jumpa sempat bergambar dekat photobooth yang comel-comel tu. hee So entri  ini nak cerita pasal photobooth tu. hehe Maaf jika foto kurang menyenangkan pandangan mata anda. hahaa

hahaha.. why??

Mesti ada diantara korang pernah pergi kat mesin ni. Dia selalu ada dekat kedai games kanak-kanak (kalau nak main game mesin tu, kene pakai token). Setakat ni pergi dekat Mid Valley, Seremban 2 Aeon dengan D Mall Seri Iskandar, harga dia tetap sama RM13.00. Kebanyakkan mesin dia berbeza, ikut tempat la kot. Setiap kali keluar mesti cari benda alah ni la untuk kenangan. hehe Kepada lelaki yang nak bergambar ni jangan terkejut kalau muka comel dan bermake up, Dia memang auto edit okey hahahaa


Cara nak mengedik dengan photobooth ni :
  1. Mula-mula korang beli la token dulu kat kaunter. 
  2. Pergi dekat mesin tu ada bahagian tangkap gambar, memang cahaya terang benderang. hee 
  3. Pastu masukkan 13 coin token tu.
  4. Lepas settle masukkan coin, kat screen tu ada keluar suruh touch.
  5. Lepas tu ikut la korang nak style edit macam mana, frame yang macam mana.
  6. Haa apa lagi posing laaa... hahaha Dia akan tangkap gambar dalam 3 atau 4 kali. (Depend pada mesin tu la).
  7. Selepas selesai bergambar, pergi bahagian sebelah dia untuk edit pulak. Masa ni korang boleh pilih nak tambah love ke, bintang ke ada macam-macam pilihan (corak depand pada mesin tu).
  8. Dia bagi masa dalam 100 saat je rasenya. So kene pantas okey. 
  9. Selesai tambah gambar tu pergi satu bahagian lagi, untuk tunggu gambar siap. tadaaa! hehe
Bersama Abadik dan Amy. Modern Girl pon boleh eh? hhahahaa

Ada beberapa Tips masuk situ, jom baca :
  • Disyorkan tak perlu pakai make up cantik-cantik sangat sebab dia akan edit cantik nanti. haha
  • Jangan risau sebab tempat dia tertutup sikit so korang boleh posing la macam mana korang nak.
  • Korang kene bersedia cepat-cepat depan kamera tu sebab dia bagi masa 3 atau 4 saat je.
  • Pastikan maximum 3 orang je, kalau lebih tak muat kot haha. Lagi satu maybe gambar yang akan keluar 2 keping gambar yang sama, 3 atau 4 keping.
  • Sebelum masuk coin, boleh la selfie-selfie dulu sebab pengcahayaan dia memang cantik. Tapi kalau ramai orang , jangan la lama sangat pulak eh. haha

Bersama Ara Kimora.

Haa korang kalau saje-saje nak bergambar buat kenangan dengan kawan-kawan atau pasangan, apa salahnya cuba benda ni. hehe Nak bagitahu esok nak balik kampung Pontian, hee tak sabarnyaaa.. Doakan selamat sampai dan pulang ye. ;) Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Harap korang enjoy baca entri ini. hehe Jumpa dientri seterusnya okey. Assalamualaikum & Bye Bye ^__^

MORNING MUSUME. '14 - Password is 0



Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Apa khabar semua? Harap korang semua sihat-sihat sejahtera. Sebelum mula entri kali ni, jom sama-sama doakan pesawat MH370 ditemui dalam masa terdekat. Hampir seminggu jugak MH370 hilang. Saya pon risau dengan kehilangan ini. :( Okeylah, entri kali ni nak cerita pasal mini reunion bersama antara 3 kawan kesayangan masa KPTM Ipoh dulu, Ara, Ein dan Bazli. hee Last Jumpa diorang masa 29 Disember 2013. hee Jom baca kisah selanjutnya.


Keluar rumah dalam pukul 8.00 pagi macamtu. Sebelum nak ke KLCC, bertandang ke KL Sentral dulu, menunggu ketibaan Ara Kimora dari Seremban (Dia naik KTM). Sampai je Ara kat sana terus naik LRT nak ke KLCC. Lepas tu sampai je sana tunggu Bazli pulak. Mase tunggu Bazli tu kitorang merapu bergambar bagai. hahahhaa Bayangkan sebelum tu penuh je selfie dalam LRT, semua orang kiri kanan pandang hahaha ;D


Setibanya Bazli, kitorang pon terus cari makanan. hahaha Lapar dah memasing. Jadi kami memilih Mekdi (Mc Donalds) untuk sarapan ni. Masa makan tu berborak la pasal kenangan lama masa KPTM Ipoh. Macam biasa la kalau dah lama tak jumpa ni macam-macam cerita keluar. hahaha Lepas tu sementara tunggu Ein sampai, sambung lagi borak. Lepas tu acah-acah tipu Ein yang saya tak jadi datang. Padahal pagi tu ada post kat Instagram pasal nak pergi KLCC hahaha adoii lawakk sungguh.


Lepas tu berjalan-jalan sekejap dalam Suria KLCC tu. Ara nak cari Candylicious. Punyalah beria carik sekali memang dia kat belakang-belakang. hahaha Okey, jadi kami pun masuk kedai tu dan beli macam gummy-gummy tu. hahaa Selesai beli tu kitorang pon lepak la kejap dekat luar pintu KLCC tu. Kemain haa makan Sushi dan Gummy tu sekali ada pakguard datang "Sini tak boleh duduk". hahahaa Terus la blah dari situ hahaha Selepas beberapa minit tunggu, Ein pon tiba. hee Kitorang terus beli tiket wayang. Kali ni kami memilih filem "NON STOP" untuk ditonton. Filem tu sangat best dan sangat mendebarkan. Pergilah tengok kay wayang ye. hahaha


Haa selepas menonton wayang, memasing dah lapar pulak. Jadi kami pon memilih "Pizza Hut" (sama masa jumpa 29/12 haritu) untuk makan. hee Selepas makan ape lagi kitorang pon serang la taman KLCC tu. hahaha Dah lama tak photoshoot. Macam-macam gaya terkeluar hahaha Jom tengok kitorang photoshoot. ;D




























Haaa amacam? Meriah tak bergambar hahahaha Okeylah Terima kasih kepada korang sebab sudi luangkan masa bersama saya. Wahh macam artis dengan peminat gitu hahaha Tak lupa barang yang Mama Jee bagi, sedappppp ! hee Terima kasih Mama Jee. Okeylah sampai disini dahulu entri kali ni. Jumpa dientri seterusnya. Sekarang musim Jerebu jangan lupa pakai mask dan jaga diri okey. Assalamualaikum & Bye Bye ;)

)
Kokoro no Sakebi wo Uta ni Shitemita - C-ute

Love Take It All - C-ute

March 13, 2014

KLCC 『9 MAC 2014』



Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Apa khabar semua? Harap korang semua sihat-sihat sejahtera. Sebelum mula entri kali ni, jom sama-sama doakan pesawat MH370 ditemui dalam masa terdekat. Hampir seminggu jugak MH370 hilang. Saya pon risau dengan kehilangan ini. :( Okeylah, entri kali ni nak cerita pasal mini reunion bersama antara 3 kawan kesayangan masa KPTM Ipoh dulu, Ara, Ein dan Bazli. hee Last Jumpa diorang masa 29 Disember 2013. hee Jom baca kisah selanjutnya.


Keluar rumah dalam pukul 8.00 pagi macamtu. Sebelum nak ke KLCC, bertandang ke KL Sentral dulu, menunggu ketibaan Ara Kimora dari Seremban (Dia naik KTM). Sampai je Ara kat sana terus naik LRT nak ke KLCC. Lepas tu sampai je sana tunggu Bazli pulak. Mase tunggu Bazli tu kitorang merapu bergambar bagai. hahahhaa Bayangkan sebelum tu penuh je selfie dalam LRT, semua orang kiri kanan pandang hahaha ;D


Setibanya Bazli, kitorang pon terus cari makanan. hahaha Lapar dah memasing. Jadi kami memilih Mekdi (Mc Donalds) untuk sarapan ni. Masa makan tu berborak la pasal kenangan lama masa KPTM Ipoh. Macam biasa la kalau dah lama tak jumpa ni macam-macam cerita keluar. hahaha Lepas tu sementara tunggu Ein sampai, sambung lagi borak. Lepas tu acah-acah tipu Ein yang saya tak jadi datang. Padahal pagi tu ada post kat Instagram pasal nak pergi KLCC hahaha adoii lawakk sungguh.


Lepas tu berjalan-jalan sekejap dalam Suria KLCC tu. Ara nak cari Candylicious. Punyalah beria carik sekali memang dia kat belakang-belakang. hahaha Okey, jadi kami pun masuk kedai tu dan beli macam gummy-gummy tu. hahaa Selesai beli tu kitorang pon lepak la kejap dekat luar pintu KLCC tu. Kemain haa makan Sushi dan Gummy tu sekali ada pakguard datang "Sini tak boleh duduk". hahahaa Terus la blah dari situ hahaha Selepas beberapa minit tunggu, Ein pon tiba. hee Kitorang terus beli tiket wayang. Kali ni kami memilih filem "NON STOP" untuk ditonton. Filem tu sangat best dan sangat mendebarkan. Pergilah tengok kay wayang ye. hahaha


Haa selepas menonton wayang, memasing dah lapar pulak. Jadi kami pon memilih "Pizza Hut" (sama masa jumpa 29/12 haritu) untuk makan. hee Selepas makan ape lagi kitorang pon serang la taman KLCC tu. hahaha Dah lama tak photoshoot. Macam-macam gaya terkeluar hahaha Jom tengok kitorang photoshoot. ;D




























Haaa amacam? Meriah tak bergambar hahahaha Okeylah Terima kasih kepada korang sebab sudi luangkan masa bersama saya. Wahh macam artis dengan peminat gitu hahaha Tak lupa barang yang Mama Jee bagi, sedappppp ! hee Terima kasih Mama Jee. Okeylah sampai disini dahulu entri kali ni. Jumpa dientri seterusnya. Sekarang musim Jerebu jangan lupa pakai mask dan jaga diri okey. Assalamualaikum & Bye Bye ;)

)
Kokoro no Sakebi wo Uta ni Shitemita - C-ute

Love Take It All - C-ute


Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada korang, korang dan korang. hahaa Apa khabar? Semoga semuanya sihat selalu. hee Okey, memang dah 3 minggu tak update blog ni. Haih ni lah dia. Mungkin sebab sibuk dengan kerja dan kehidupan seharian campur pulak dengan kemalasan hahaha Tapi hari ini dah kembali update semula. ahahhaa Ape yang nak diceritakan ni cerita bulan lepas, walaupun dah lama tapi masih nak ceritakan jugak. hehe Semoga terhibur ;)


DE DIVA'S 5/1

5 Januari 2014, kami (Saya, Nadia, Fuzz, Wani & Mira) kembali berjumpa setelah dah lama tak berjumpa. Ye lah memasing sibuk kan? hee Haa Mana dapat nama De Diva's ni? Saya saje je namakan macamtu sebab senang korang nak kenal nanti. Zaman bergroup bagai ni hanya kisah dahulu. hahaha Destinasi kali ini kami makan dekat WONDER MAMA, Bangsar Village. Kedai yang kelas dan cantik. Tema kedai tu maybe santai kot.


Harga okeylah. Lebih kurang sama dengan Tappers dan Sweet Chat . Saya, Fuzz dan Mira order Burger (tak ingat pulak nama dia. hahah) Wani order macam mee gitu dan Nadia order nasi goreng. Okey kalau dah berjumpa ni macam-macam la cerita keluar. hahaa Serius lawak. Dari zaman sekolah punya cerita sampai zaman sekarang. Paling best part majalah sekolah hahahaa Terima kasih kepada Fuzz, Nadia, Mira dan Wani sebab sudi luangkan masa. hehe (sorry uols, benda lama baru nak update sekarang. haha) Antara gegambar yang sempat kitorang rakam : 






MANDI MANDA SUNGAI GABAI 19/1

Tujuan asal nak ke rumah mak cik je kat Ulu Langat. Tapi alang-alang dah kesana , kitorang (Family) pon terjah la sungai kat situ. hahaha "Sungai Gabai Waterfall" nama tempat tu. Mase tu boleh tahan la ramai jugak orang. hee Sampai sana dalam kol 1 macamtu. Lepas tu ibu-ibu malas nak ke atas (air terjun), jadi pasang tikar dekat bawah je. Betul-betul nak masuk tu. hahahaa Sebenarnya bukan nak mandi sangat pon. Mase tu Mak Teh bawak Nasi Lemak. Mak saya pulak buat sandwich dengan nugget & sosej. Memang diam semua makan mase tu hee. Sempat jugak main air, borak-borak dan gelak. hahaha Seronok tengok Umairah dengan Qaisarah mandi. hehe Nanti kalau ade mase datang sini lagi. hahahaa Jom tengok gambar pulak : 





























MENARA CONDONG 25/1


25 Januari 2014, kami sebenarnya menghantar sepupu bertunang kat Teluk Intan tu. hee Lepas selesai je majlis tu kami menyinggah sekejap kat Menara Condong. Pernah nengok dalam gambar je, kali ni real punya. hahaha Malangnya mase hari tu, tutup pulak Menara tu so takpe, kite bergambar dari luar je la. hahahaa Mase tu jugak ada macam jualan kat situ, ape lagi kaum-kaum ibu tak melepaskan peluang untuk membeli belah. hahaha Okeylah tak banyak cerita pon , jom tengok gambar : 










haaaa... dah pon selesai update entri pertama untuk Februari. Dapat jugak curi masa untuk update. hehehe Okeylah jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^__^ v 


Let It Go Sing-along Version. Jom nyanyi sama-sama! hehe

February 10, 2014

RANDOM AWESOME #7


Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada korang, korang dan korang. hahaa Apa khabar? Semoga semuanya sihat selalu. hee Okey, memang dah 3 minggu tak update blog ni. Haih ni lah dia. Mungkin sebab sibuk dengan kerja dan kehidupan seharian campur pulak dengan kemalasan hahaha Tapi hari ini dah kembali update semula. ahahhaa Ape yang nak diceritakan ni cerita bulan lepas, walaupun dah lama tapi masih nak ceritakan jugak. hehe Semoga terhibur ;)


DE DIVA'S 5/1

5 Januari 2014, kami (Saya, Nadia, Fuzz, Wani & Mira) kembali berjumpa setelah dah lama tak berjumpa. Ye lah memasing sibuk kan? hee Haa Mana dapat nama De Diva's ni? Saya saje je namakan macamtu sebab senang korang nak kenal nanti. Zaman bergroup bagai ni hanya kisah dahulu. hahaha Destinasi kali ini kami makan dekat WONDER MAMA, Bangsar Village. Kedai yang kelas dan cantik. Tema kedai tu maybe santai kot.


Harga okeylah. Lebih kurang sama dengan Tappers dan Sweet Chat . Saya, Fuzz dan Mira order Burger (tak ingat pulak nama dia. hahah) Wani order macam mee gitu dan Nadia order nasi goreng. Okey kalau dah berjumpa ni macam-macam la cerita keluar. hahaa Serius lawak. Dari zaman sekolah punya cerita sampai zaman sekarang. Paling best part majalah sekolah hahahaa Terima kasih kepada Fuzz, Nadia, Mira dan Wani sebab sudi luangkan masa. hehe (sorry uols, benda lama baru nak update sekarang. haha) Antara gegambar yang sempat kitorang rakam : 






MANDI MANDA SUNGAI GABAI 19/1

Tujuan asal nak ke rumah mak cik je kat Ulu Langat. Tapi alang-alang dah kesana , kitorang (Family) pon terjah la sungai kat situ. hahaha "Sungai Gabai Waterfall" nama tempat tu. Mase tu boleh tahan la ramai jugak orang. hee Sampai sana dalam kol 1 macamtu. Lepas tu ibu-ibu malas nak ke atas (air terjun), jadi pasang tikar dekat bawah je. Betul-betul nak masuk tu. hahahaa Sebenarnya bukan nak mandi sangat pon. Mase tu Mak Teh bawak Nasi Lemak. Mak saya pulak buat sandwich dengan nugget & sosej. Memang diam semua makan mase tu hee. Sempat jugak main air, borak-borak dan gelak. hahaha Seronok tengok Umairah dengan Qaisarah mandi. hehe Nanti kalau ade mase datang sini lagi. hahahaa Jom tengok gambar pulak : 





























MENARA CONDONG 25/1


25 Januari 2014, kami sebenarnya menghantar sepupu bertunang kat Teluk Intan tu. hee Lepas selesai je majlis tu kami menyinggah sekejap kat Menara Condong. Pernah nengok dalam gambar je, kali ni real punya. hahaha Malangnya mase hari tu, tutup pulak Menara tu so takpe, kite bergambar dari luar je la. hahahaa Mase tu jugak ada macam jualan kat situ, ape lagi kaum-kaum ibu tak melepaskan peluang untuk membeli belah. hahaha Okeylah tak banyak cerita pon , jom tengok gambar : 










haaaa... dah pon selesai update entri pertama untuk Februari. Dapat jugak curi masa untuk update. hehehe Okeylah jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^__^ v 


Let It Go Sing-along Version. Jom nyanyi sama-sama! hehe