Download

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem aksi sains fiskyen, "Jurassic World". Filem ini menelan belanja lebih 150 Juta dan ia sangat dinanti-nantikan oleh penonton dan pengikut filem Jurassic Park. Jom baca review selanjutnya :)

#MovieReview "Jurassic World"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem aksi sains fiskyen, "Jurassic World". Filem ini menelan belanja lebih 150 Juta dan ia sangat dinanti-nantikan oleh penonton dan pengikut filem Jurassic Park. Jom baca review selanjutnya :)


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem seram, "Insidious : Chapter 3". Tak pernah tengok filem Insidious (2010) & Insidious : Chapter 2 (2013), terus lompat menonton filem ke-3 hihi. Seram ke idok? Jom baca review selanjutnya :)

#MovieReview "Insidious : Chapter 3"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem seram, "Insidious : Chapter 3". Tak pernah tengok filem Insidious (2010) & Insidious : Chapter 2 (2013), terus lompat menonton filem ke-3 hihi. Seram ke idok? Jom baca review selanjutnya :)


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem bencana alam, "San Andreas". Filem ini menelan belanja 110 Juta dan mengutip sebanyak 300 juta setakat ini. Wahh~ Jom baca review selanjutnya :)

#MovieReview "San Andreas"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem bencana alam, "San Andreas". Filem ini menelan belanja 110 Juta dan mengutip sebanyak 300 juta setakat ini. Wahh~ Jom baca review selanjutnya :)


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem sains fiskyen dari Disney, "Tomorrowland". Filem ini menelan belanja 190 Juta dan ia sangat menarik untuk ditonton. Jom baca review selanjutnya :)

#MovieReview "Tomorrowland"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem sains fiskyen dari Disney, "Tomorrowland". Filem ini menelan belanja 190 Juta dan ia sangat menarik untuk ditonton. Jom baca review selanjutnya :)


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem aksi, "Mad Max: Fury Road". Filem ini menelan belanja 150 Juta dan kutipan terkini selepas ditayangkan ia mengutip lebih dari 135 juta!. Jom baca review selanjutnya :)

#MovieReview "Mad Max : Fury Road"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem aksi, "Mad Max: Fury Road". Filem ini menelan belanja 150 Juta dan kutipan terkini selepas ditayangkan ia mengutip lebih dari 135 juta!. Jom baca review selanjutnya :)


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem supernatural seram, "Pitch Perfect 2". Filem ini menelan belanja 29 Juta dan kutipan terkini selepas seminggu direleasekan ia mengutip lebih dari 100 juta. aca-awesome!. Jom baca review selanjutnya :)

#MovieReview "Pitch Perfect 2"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem supernatural seram, "Pitch Perfect 2". Filem ini menelan belanja 29 Juta dan kutipan terkini selepas seminggu direleasekan ia mengutip lebih dari 100 juta. aca-awesome!. Jom baca review selanjutnya :)


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem supernatural seram, "Unfriended". Filem ini menelan belanja 1 Juta dan kutipan terkini selepas seminggu direleasekan ia mengutip lebih dari 30 juta. wow. Jom baca review selanjutnya :)

#MovieReview "Unfriended"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem supernatural seram, "Unfriended". Filem ini menelan belanja 1 Juta dan kutipan terkini selepas seminggu direleasekan ia mengutip lebih dari 30 juta. wow. Jom baca review selanjutnya :)


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem aksi, "Avengers : Age of Ultron". Filem ini merupakan filem kesinambungan dari filem pertamanya "The Avengers" yang ditayangkan pada tahun 2012. Jom baca review selanjutnya :)

#MovieReview "Avengers : Age Of Ultron"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem aksi, "Avengers : Age of Ultron". Filem ini merupakan filem kesinambungan dari filem pertamanya "The Avengers" yang ditayangkan pada tahun 2012. Jom baca review selanjutnya :)



Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem romantik komedi, "The Duff". Filem ini adalah di introduce oleh Ekin , dia paksa tengok trailer. haha Lepas tengok trailer, ia nampak menarik. Jadi saya pergi menonton. hihi Jom baca review selanjutnya :)

#MovieReview "The Duff"



Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem romantik komedi, "The Duff". Filem ini adalah di introduce oleh Ekin , dia paksa tengok trailer. haha Lepas tengok trailer, ia nampak menarik. Jadi saya pergi menonton. hihi Jom baca review selanjutnya :)


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem aksi 2015, "Fast & Furious 7" (atau Furious 7). Filem ini adalah sambungan dari filem sebelumnya "Fast & Furious 6" (2013). Memandangkan ramai yang rekemen suruh tengok, jadi saya pon tengok. hee Jom baca review selanjutnya :)

#MovieReview "Fast & Furious 7"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem aksi 2015, "Fast & Furious 7" (atau Furious 7). Filem ini adalah sambungan dari filem sebelumnya "Fast & Furious 6" (2013). Memandangkan ramai yang rekemen suruh tengok, jadi saya pon tengok. hee Jom baca review selanjutnya :)


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review sambungan dari filem animasi 3D, "Home". Filem ini sepatutnya ditayangkan pada November 2014, atas sebab bertembung dengan filem "Penguins of Madagascar", ia di tunda ke Mac 2015. Memang waktu yang sesuai. hee Jom baca review selanjutnya :)

#MovieReview "Home"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review sambungan dari filem animasi 3D, "Home". Filem ini sepatutnya ditayangkan pada November 2014, atas sebab bertembung dengan filem "Penguins of Madagascar", ia di tunda ke Mac 2015. Memang waktu yang sesuai. hee Jom baca review selanjutnya :)


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review sambungan dari filem Divergent (2014)"Insurgent". Apakah kesinambungan dari filem pertama dulu? Lebih menarik atau sebaliknya? Jom baca review selanjutnya :)

#MovieReview "The Divergent Series : Insurgent"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review sambungan dari filem Divergent (2014)"Insurgent". Apakah kesinambungan dari filem pertama dulu? Lebih menarik atau sebaliknya? Jom baca review selanjutnya :)


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem yang dulunya animasi kini ke live-action "Cinderella". Ini antara filem yang nak sangat tengok untuk tahun 2015. Adakah versi 2015 atau 1950 sama? Jom baca review selanjutnya :)

#MovieReview "Cinderella"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem yang dulunya animasi kini ke live-action "Cinderella". Ini antara filem yang nak sangat tengok untuk tahun 2015. Adakah versi 2015 atau 1950 sama? Jom baca review selanjutnya :)



Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ini nak review movie yang ramai syorkan saya untuk tengok, "Chappie". Nak tahu best ke tak? Jom baca review selanjutnya :)

#MovieReview "Chappie"



Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ini nak review movie yang ramai syorkan saya untuk tengok, "Chappie". Nak tahu best ke tak? Jom baca review selanjutnya :)

(sumber : google image)

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Minggu lepas sebelum pergi bercuti, sempat tengok filem ni. hehe jadi saya nak review filem kartun kesukaan saya, "The Spongebob Movie Sponge Out of Water". Nak tahu best ke tak? Jom baca review selanjutnya :)

#MovieReview "The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water"

(sumber : google image)

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Minggu lepas sebelum pergi bercuti, sempat tengok filem ni. hehe jadi saya nak review filem kartun kesukaan saya, "The Spongebob Movie Sponge Out of Water". Nak tahu best ke tak? Jom baca review selanjutnya :)

(sumber : google image)

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Baru-baru ni ada pergi tengok wayang, so dengarnya filem nak direview ni memang ramai sangat cakap best, jadi saya nak review filem komedi aksi spy"Kingsman : The Secret Service". Best ke idok? Jom baca review selanjutnya :)

#Movie Review "Kingsman : The Secret Service"

(sumber : google image)

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Baru-baru ni ada pergi tengok wayang, so dengarnya filem nak direview ni memang ramai sangat cakap best, jadi saya nak review filem komedi aksi spy"Kingsman : The Secret Service". Best ke idok? Jom baca review selanjutnya :)


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Huarghh.. rasanya dah lama tak post entri review movie ni, bukan tak tengok cuma terlupa nak update. So tanpa membuang masa, nak review filem pertama untuk tahun 2015, "Into The Woods". Walaupun dah lewat tapi nak review jugak. haha Jom baca review selanjutnya :)

#MovieReview "Into The Woods"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Huarghh.. rasanya dah lama tak post entri review movie ni, bukan tak tengok cuma terlupa nak update. So tanpa membuang masa, nak review filem pertama untuk tahun 2015, "Into The Woods". Walaupun dah lewat tapi nak review jugak. haha Jom baca review selanjutnya :)


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Entri kali ini nak review sikit pasal filem melayu "Manisnya Cinta Di Cappadoccia". Haa jarang-jarang review filem melayu ni, kalau ade ni memang filem tu bertuah. haha Jom baca review yang ringkas dari saya. :)

Movie Review "Manisnya Cinta Di Cappadoccia"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Entri kali ini nak review sikit pasal filem melayu "Manisnya Cinta Di Cappadoccia". Haa jarang-jarang review filem melayu ni, kalau ade ni memang filem tu bertuah. haha Jom baca review yang ringkas dari saya. :)


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Entri kali ini nak review sikit pasal filem animasi omputeh "Penguins of Madagascar". As we know, Penguins ini dari siri filem animasi "Madagascar", kali ni fokus kepada diorang ni saje. hehe Jom baca review yang ringkas dari saya. :)


Movie Review "Penguins of Madagascar"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Entri kali ini nak review sikit pasal filem animasi omputeh "Penguins of Madagascar". As we know, Penguins ini dari siri filem animasi "Madagascar", kali ni fokus kepada diorang ni saje. hehe Jom baca review yang ringkas dari saya. :)



Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Tanya membuang masa jom baca entri kali ni pasal filem-filem menarik tahun 2015! Peminat tengok wayang pasti akan teruja dengan kehadiran filem-filem tahun 2015! Saya juga salah seorang peminat tengok wayang, filem-filem terbaru kat wayang (yang ada dalam list nak tengok lerr..) mesti nak tengok. Trailer-trailer sudah mula dikeluarkan ke YouTube channel. Jadi mari saksikan beberapa filem menarik (wajib tonton) 2015!


2015 Movies!


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Tanya membuang masa jom baca entri kali ni pasal filem-filem menarik tahun 2015! Peminat tengok wayang pasti akan teruja dengan kehadiran filem-filem tahun 2015! Saya juga salah seorang peminat tengok wayang, filem-filem terbaru kat wayang (yang ada dalam list nak tengok lerr..) mesti nak tengok. Trailer-trailer sudah mula dikeluarkan ke YouTube channel. Jadi mari saksikan beberapa filem menarik (wajib tonton) 2015!