Blog Things
RAFZANTOMOMI.COM - All New Look! More Colourful!

RAFZANTOMOMI.COM - All New Look! More Colourful! | Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais ! This is the right time, right moment! Terima wajah baru blog Momi. Lebih ceria, lebih meriah, lebih comel dari biasa hehe. Sempena ulang tahun kelahiran Momi pada Disember dan tahun baharu 2018, Momi mengubah 100% template dan header untuk tahun baharu yang mendatang ni. Biasanya hujung tahun Momi busy sikit, jadi Momi transform blog menjadi baharu. Yeay!
Rasanya kali terakhir tukar template blog ni awal 2016 lalu. Momi masih lagi mengekalkan nama blog cuma designnya lebih ceria dan comel gitu haha. Idea asalnya tak nak tukar sebenarnya, tapi pepagi tadi kotak komen Momi tak berfungsi. Berapa kali cuma godek coding masih sama. Jadi dengan semangat wajanya terus cari template yang cecantik sikit, terpaksa merajinkan diri untuk tukat template baru.

RAFZANTOMOMI.COM - All New Look! More Colourful!

Masa tengah dah ubah suai tu, rupanya ramai yang bagitahu ruangan komen mereka juga tiada. Okay, disebabkan hal itu, makanya Momi teruskan ubah template dan touch up sikit-sikit supaya nampak seperti yang diinginkan. Alhamdulillah settle sikit-sikit, walaupun akan ada beberapa perubahan kecil. Berpeluh jugak menghadap coding tak kesudah tu haha. Harap anda semua suka dengan wajah baru blog Momi ni ya. :)

p/s : ruangan komen masih tak okay. huhu

November 08, 2017

RAFZANTOMOMI.COM - All New Look! More Colourful!

RAFZANTOMOMI.COM - All New Look! More Colourful!

RAFZANTOMOMI.COM - All New Look! More Colourful! | Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais ! This is the right time, right moment! Terima wajah baru blog Momi. Lebih ceria, lebih meriah, lebih comel dari biasa hehe. Sempena ulang tahun kelahiran Momi pada Disember dan tahun baharu 2018, Momi mengubah 100% template dan header untuk tahun baharu yang mendatang ni. Biasanya hujung tahun Momi busy sikit, jadi Momi transform blog menjadi baharu. Yeay!
Rasanya kali terakhir tukar template blog ni awal 2016 lalu. Momi masih lagi mengekalkan nama blog cuma designnya lebih ceria dan comel gitu haha. Idea asalnya tak nak tukar sebenarnya, tapi pepagi tadi kotak komen Momi tak berfungsi. Berapa kali cuma godek coding masih sama. Jadi dengan semangat wajanya terus cari template yang cecantik sikit, terpaksa merajinkan diri untuk tukat template baru.

RAFZANTOMOMI.COM - All New Look! More Colourful!

Masa tengah dah ubah suai tu, rupanya ramai yang bagitahu ruangan komen mereka juga tiada. Okay, disebabkan hal itu, makanya Momi teruskan ubah template dan touch up sikit-sikit supaya nampak seperti yang diinginkan. Alhamdulillah settle sikit-sikit, walaupun akan ada beberapa perubahan kecil. Berpeluh jugak menghadap coding tak kesudah tu haha. Harap anda semua suka dengan wajah baru blog Momi ni ya. :)

p/s : ruangan komen masih tak okay. huhu


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua pengikut dan pembaca yang comel comel sekalian. hee. Selamat hari ke-19 berpuasa semua. heee.... Hari nak bagi tahu yang blog saya dah masuk dua bulan! *Ja ja jannn~~* hehehe. Dua bulan macam dua tahun pulak kan. hee Tahun ni sepatutnya tahun ke-3 saya sebagai blogger. hee Sebab blog yang dulu kene hacked. So saya tetap teruskan jugak dengan semangat yang kuat. hee.. Buat blog memang la senangkan ? tapi isi dia tu. kene ada originality.  Sekarang saya nak mencari originality saya dalam dunia blogging. hee Eh, ape yang saya mengarut pon tak tahu lah. 

Tujuan asal entri kali ini adalah untuk review perkembangan viewers, followers & entri dalam blog saya hee.  Untuk review bulan lepas, sila klik disini. Dari 08.07.2012, 8,31 pagi - 08.08.2012 8.30 pagi, jumlah entri adalah 22 (meningkat sebanyak 7 entri). Jumlah target untuk entri adalah 30. opss tak mencapai target pulak hehe. Seterusnya, viewers / Pengunjung adalah 2,508. Jumlah target untuk viewers ialah 2,500. Alhamdulillah, mencapai target. Saya suka!~ Saya suka!~ *ikut gaya MeiMei*.


Seterusnya, kita pergi kepada followers. Jumlah followers amat mengejutkan saya. Naik sangat mendadak. Mungkin kerana saya buat special entri untuk undi header yang paling sesuai untuk blog saya. Jumlah follower terkini ialah 92. Jumlah target untuk bulan ini ialah 45 followers. yeayyy.. peningkatan sebanyak 62 followers. wow thanks semua. hee.. :) So bulan depan, saya target 3,500 viewers, 150 followers & 40 Entri. hee Agak-agak boleh capai tak? So tunggulah bulan depan ye. ehehe Okeylah terima kasih ye sebab sudi baca entri panjang ni. hee Jumpa lagi di entri akan datang. Assalamualaikum & Bye bye. :)

August 08, 2012

Happy Two Month!


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua pengikut dan pembaca yang comel comel sekalian. hee. Selamat hari ke-19 berpuasa semua. heee.... Hari nak bagi tahu yang blog saya dah masuk dua bulan! *Ja ja jannn~~* hehehe. Dua bulan macam dua tahun pulak kan. hee Tahun ni sepatutnya tahun ke-3 saya sebagai blogger. hee Sebab blog yang dulu kene hacked. So saya tetap teruskan jugak dengan semangat yang kuat. hee.. Buat blog memang la senangkan ? tapi isi dia tu. kene ada originality.  Sekarang saya nak mencari originality saya dalam dunia blogging. hee Eh, ape yang saya mengarut pon tak tahu lah. 

Tujuan asal entri kali ini adalah untuk review perkembangan viewers, followers & entri dalam blog saya hee.  Untuk review bulan lepas, sila klik disini. Dari 08.07.2012, 8,31 pagi - 08.08.2012 8.30 pagi, jumlah entri adalah 22 (meningkat sebanyak 7 entri). Jumlah target untuk entri adalah 30. opss tak mencapai target pulak hehe. Seterusnya, viewers / Pengunjung adalah 2,508. Jumlah target untuk viewers ialah 2,500. Alhamdulillah, mencapai target. Saya suka!~ Saya suka!~ *ikut gaya MeiMei*.


Seterusnya, kita pergi kepada followers. Jumlah followers amat mengejutkan saya. Naik sangat mendadak. Mungkin kerana saya buat special entri untuk undi header yang paling sesuai untuk blog saya. Jumlah follower terkini ialah 92. Jumlah target untuk bulan ini ialah 45 followers. yeayyy.. peningkatan sebanyak 62 followers. wow thanks semua. hee.. :) So bulan depan, saya target 3,500 viewers, 150 followers & 40 Entri. hee Agak-agak boleh capai tak? So tunggulah bulan depan ye. ehehe Okeylah terima kasih ye sebab sudi baca entri panjang ni. hee Jumpa lagi di entri akan datang. Assalamualaikum & Bye bye. :)


Assalamualaikum & Salam Sejahtera to all readers & followers. hee Macam mane puasa korang setakat ni? Okey. Harap penuh okey ;) Hee okeylah. Hari ini saya nak announce header baru blog saya.. yeayyy :D hehehe Terima kasih atas undian korang. hehe :) Alhamdulillah. Lepas je survey ini dijalankan, bilangan followers & viewers meningkat. Thanks sekali lagi. =) Undian-undian dikira melalui Blog, Facebook saya dan Twitter saya. Jom kita tengok jumlah undian hasil pilihan korang :D

Jumlah Undian (dari Blog, Twitter, & Facebook) :
Type-1 : 1
Type-2 : 29
Type-3 : 5

Special vote (dari "Like" foto di Facebook saya)
Type-1 : 12
Type-2 : 26
Type-3 : 13

Jumlah Keseluruhan : 
Type-1 : 13
Type-2 : 55
Type-3 : 18

Hee Ape ape pon terima kasih semua yang sudi vote hee.. Jasa anda akan saya kenang. hee... InsyaAllah saya akan buat lagi macam ni. hehehhe.... Okeylah sampai disini saja dulu. Jumpa di entri seterusnya. Hee Assalamualaikum Bye bye. ;)
July 30, 2012

[Result] Header Blog #2


Assalamualaikum & Salam Sejahtera to all readers & followers. hee Macam mane puasa korang setakat ni? Okey. Harap penuh okey ;) Hee okeylah. Hari ini saya nak announce header baru blog saya.. yeayyy :D hehehe Terima kasih atas undian korang. hehe :) Alhamdulillah. Lepas je survey ini dijalankan, bilangan followers & viewers meningkat. Thanks sekali lagi. =) Undian-undian dikira melalui Blog, Facebook saya dan Twitter saya. Jom kita tengok jumlah undian hasil pilihan korang :D

Jumlah Undian (dari Blog, Twitter, & Facebook) :
Type-1 : 1
Type-2 : 29
Type-3 : 5

Special vote (dari "Like" foto di Facebook saya)
Type-1 : 12
Type-2 : 26
Type-3 : 13

Jumlah Keseluruhan : 
Type-1 : 13
Type-2 : 55
Type-3 : 18

Hee Ape ape pon terima kasih semua yang sudi vote hee.. Jasa anda akan saya kenang. hee... InsyaAllah saya akan buat lagi macam ni. hehehhe.... Okeylah sampai disini saja dulu. Jumpa di entri seterusnya. Hee Assalamualaikum Bye bye. ;)

Assalamualaikum dan salam sejahtera to all readers & followers. Hari ni dah masuk Ramadhan ke-4. Amacam puasa? Penuh tak setakat nie? hehe. Okeylah. hari ni nak announce yang blog saya dah tukar nama. Yeayyy! hehe Dari "1.2.3 Rafzan Tomomi" ke "Rafzan Tomomi Story". Rafzan Tomomi Story ni nampak more fresh dari sebelumnya. Nampaklah sikit keremajaannya walaupun dah tak berapa nak remaja. Haha. 

Saya nak mintak tolong kat korang semua boleh tak kalau tolong pilihkan antara 3 design Header blog ni. Sebab dua-dua saya suka but saya konfius. hehe... Korang rasa yang mana sesuai?

Type-1


Type-2


Type-3 (gambar sebelum ini disini.)

Sila ringankan tangan korang untuk tinggalkan JAWAPAN korang di ruangan komen. atau di Facebook saya dan Twitter. Jawapan anda amatlah saya hargai. Sambil tu korang boleh jugak komen design header tu hee... =))  "Undian akan ditutup pada Ahad, 11.59 p.m, 29 Julai 2012."  =) Okeylah. jumpa di entri akan datang. Assalamualaikum Byebye. ;)

Undian Terkumpul : (26.07.2012-28.07.2012)
Type-1 : 1
Type-2 : 28
Type-3 : 4


July 24, 2012

Vote For My Blog Header!


Assalamualaikum dan salam sejahtera to all readers & followers. Hari ni dah masuk Ramadhan ke-4. Amacam puasa? Penuh tak setakat nie? hehe. Okeylah. hari ni nak announce yang blog saya dah tukar nama. Yeayyy! hehe Dari "1.2.3 Rafzan Tomomi" ke "Rafzan Tomomi Story". Rafzan Tomomi Story ni nampak more fresh dari sebelumnya. Nampaklah sikit keremajaannya walaupun dah tak berapa nak remaja. Haha. 

Saya nak mintak tolong kat korang semua boleh tak kalau tolong pilihkan antara 3 design Header blog ni. Sebab dua-dua saya suka but saya konfius. hehe... Korang rasa yang mana sesuai?

Type-1


Type-2


Type-3 (gambar sebelum ini disini.)

Sila ringankan tangan korang untuk tinggalkan JAWAPAN korang di ruangan komen. atau di Facebook saya dan Twitter. Jawapan anda amatlah saya hargai. Sambil tu korang boleh jugak komen design header tu hee... =))  "Undian akan ditutup pada Ahad, 11.59 p.m, 29 Julai 2012."  =) Okeylah. jumpa di entri akan datang. Assalamualaikum Byebye. ;)

Undian Terkumpul : (26.07.2012-28.07.2012)
Type-1 : 1
Type-2 : 28
Type-3 : 4



Assalamualaikum dan salam sejahtera to all readers & followers yang saya disayangi. hehe Apa khabar? Sihat? Alhamdulillah. =) Okeylah Saya nak bagitau yang blog saya dah masuk sebulan! :D yeayyyyy! *bunyi orang sorak*. Sejak 8 Jun 2012 sebanyak 15 entri (termasuk entri ini) telah dipublishkan kepada umum. For me, i pon dah banyak sangat. Saya target 10 entri so terlebih target ehehe takpa. Lagi banyak lagi best. hehehe. Total Viewers sekarang (semasa entri ini dibuat) ialah 1,196 viewer. Saya sangat terkejut hahah saya target dalam 500 viewers sahaja untuk bulan ini. Alhamdulillah. =) Berkat promote blog dekat Facebook, Facebook Fan Page, Group bloggers dan Twitter hehe.


Okey seterusnya nak cerita pasal Followers. Since ini adalah blog baru, so maybe takkan ramai followers. Saya hanya target 10 followers sahaja. Tapi alhamdulillah sekali lagi mengejutkan saya ada 30 followers, 28 followers yang public dan 2 lagi adalah secret followers. hehehe Thank you korang sebab sudi baca blog saya sama ada korang ikhlas bace atau paksa baca. hahaha Anyway, setiap benda yang kita buat mesti ada target. So bulan depan 08.08.2012 saya target 2,500 viewers, 45 followers dan 30 Entri. hehe InsyaAllah ikut kerajinan ye. hahaha. =) Okey la korang thanks kerana sudi baca. Jumpa lagi entri akan datang. Assalamualaikum dan bye bye ;)



July 08, 2012

Happy One Month!


Assalamualaikum dan salam sejahtera to all readers & followers yang saya disayangi. hehe Apa khabar? Sihat? Alhamdulillah. =) Okeylah Saya nak bagitau yang blog saya dah masuk sebulan! :D yeayyyyy! *bunyi orang sorak*. Sejak 8 Jun 2012 sebanyak 15 entri (termasuk entri ini) telah dipublishkan kepada umum. For me, i pon dah banyak sangat. Saya target 10 entri so terlebih target ehehe takpa. Lagi banyak lagi best. hehehe. Total Viewers sekarang (semasa entri ini dibuat) ialah 1,196 viewer. Saya sangat terkejut hahah saya target dalam 500 viewers sahaja untuk bulan ini. Alhamdulillah. =) Berkat promote blog dekat Facebook, Facebook Fan Page, Group bloggers dan Twitter hehe.


Okey seterusnya nak cerita pasal Followers. Since ini adalah blog baru, so maybe takkan ramai followers. Saya hanya target 10 followers sahaja. Tapi alhamdulillah sekali lagi mengejutkan saya ada 30 followers, 28 followers yang public dan 2 lagi adalah secret followers. hehehe Thank you korang sebab sudi baca blog saya sama ada korang ikhlas bace atau paksa baca. hahaha Anyway, setiap benda yang kita buat mesti ada target. So bulan depan 08.08.2012 saya target 2,500 viewers, 45 followers dan 30 Entri. hehe InsyaAllah ikut kerajinan ye. hahaha. =) Okey la korang thanks kerana sudi baca. Jumpa lagi entri akan datang. Assalamualaikum dan bye bye ;)




baby baru. hehe

Assalamualaikum & Salah Sejahtera & Salam Jumaat to followers & readers. Terima kasih sebab sudi baca blog saya. hee Okeylah. Blog baru saya dah masuk hari ke 7 . Untuk sesiapa yang tak tahu lagi, blog lama saya telah di HACK. Saya pon tak faham kenapa mereka nak hack blog tersebut sedangkan takde pon entry pasal bende bende sensitif. Saya malas nak tunggu apa. Jadi hari tersebut (8 Jun 2012) saya terus buat blog baru. Blog baru ni macam baby baru hehehe. Alhamdulillah dapat support dari ramai orang. hee Dah seminggu pon. Nasihat saya kat blogger-blogger: kene kuatkan lagi email dan password anda, kalau tak jadi macam saya. hehehe... Teruskan support saya okey. Terima kasih semua ;P Okeylah. Entri kali ni sampai disini sajelah. hee Byee. :3
June 15, 2012

Dah Seminggu!


baby baru. hehe

Assalamualaikum & Salah Sejahtera & Salam Jumaat to followers & readers. Terima kasih sebab sudi baca blog saya. hee Okeylah. Blog baru saya dah masuk hari ke 7 . Untuk sesiapa yang tak tahu lagi, blog lama saya telah di HACK. Saya pon tak faham kenapa mereka nak hack blog tersebut sedangkan takde pon entry pasal bende bende sensitif. Saya malas nak tunggu apa. Jadi hari tersebut (8 Jun 2012) saya terus buat blog baru. Blog baru ni macam baby baru hehehe. Alhamdulillah dapat support dari ramai orang. hee Dah seminggu pon. Nasihat saya kat blogger-blogger: kene kuatkan lagi email dan password anda, kalau tak jadi macam saya. hehehe... Teruskan support saya okey. Terima kasih semua ;P Okeylah. Entri kali ni sampai disini sajelah. hee Byee. :3


Ini idea spontan dan tak dirancang. hehehe Konsep die macam kanak-kanak sikit. tapi okeylah kan. hahaha Malas nak fikir banyak.  Background masih lagi kayu kayuan macam blog lama. hehhe... Seronok pulak ada blog baru. Something fresh! Anyway, tetap merindui blog lama. :') Okeylah sampai disini dulu. Kita sambung nanti. Bye bye. ;)
June 08, 2012

Header #1



Ini idea spontan dan tak dirancang. hehehe Konsep die macam kanak-kanak sikit. tapi okeylah kan. hahaha Malas nak fikir banyak.  Background masih lagi kayu kayuan macam blog lama. hehhe... Seronok pulak ada blog baru. Something fresh! Anyway, tetap merindui blog lama. :') Okeylah sampai disini dulu. Kita sambung nanti. Bye bye. ;)