Blog

RAFZANTOMOMI.COM kini berusia 8 Tahun | Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Pada tanggal 8 Jun 2020 yang lalu, Blog RAFZANTOMOMI.COM / IT'Z MOMI kini telah berusia 8 tahun. Alhamdulillah, walaupun sudah 8 tahun, Momi masih lagi aktif berblogging. Dalam masa 8 tahun aktif sebagai Blogger, Momi rasa seronok sebab dapat update beberapa entri yang mostly ke arah info untuk makanan & hiburan seperti lirik lagu, wayang terkini dan banyak lagi. 

Kalau kita tengok sekarang, kebanyakkanya sudah beralih ke media sosial yang lain seperti Facebook, Instagram, TikTok dan macam-macam lagi tetapi blog masih lagi menjadi pilihan untuk carian di Google. Alhamdulillah, walaupun update blog jarang-jarang buat masa ini, masih ada lagi jenama-jenama yang ingin menggunakan blog Momi sebagai plaftrom mempromosikan produk mereka. Terima kasih sangat-sangat.

Terima kasih kepada keluarga, kawan-kawan dan kenalan yang sentiasa menyokong apa yang Momi buat selama ini. Momi akan terus berblogging, terus 'renew' domain (haha!) dan kongsi info untuk para pembaca Blog Momi. Sokongan anda semua amatlah saya hargai. Jangan lupa, jaga diri dimusim pandemik dimana jua anda berada. Sayang semua! 

xoxo,
Momi
12.6.2020
June 08, 2020

RAFZANTOMOMI.COM kini berusia 8 Tahun


RAFZANTOMOMI.COM kini berusia 8 Tahun | Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Pada tanggal 8 Jun 2020 yang lalu, Blog RAFZANTOMOMI.COM / IT'Z MOMI kini telah berusia 8 tahun. Alhamdulillah, walaupun sudah 8 tahun, Momi masih lagi aktif berblogging. Dalam masa 8 tahun aktif sebagai Blogger, Momi rasa seronok sebab dapat update beberapa entri yang mostly ke arah info untuk makanan & hiburan seperti lirik lagu, wayang terkini dan banyak lagi. 

Kalau kita tengok sekarang, kebanyakkanya sudah beralih ke media sosial yang lain seperti Facebook, Instagram, TikTok dan macam-macam lagi tetapi blog masih lagi menjadi pilihan untuk carian di Google. Alhamdulillah, walaupun update blog jarang-jarang buat masa ini, masih ada lagi jenama-jenama yang ingin menggunakan blog Momi sebagai plaftrom mempromosikan produk mereka. Terima kasih sangat-sangat.

Terima kasih kepada keluarga, kawan-kawan dan kenalan yang sentiasa menyokong apa yang Momi buat selama ini. Momi akan terus berblogging, terus 'renew' domain (haha!) dan kongsi info untuk para pembaca Blog Momi. Sokongan anda semua amatlah saya hargai. Jangan lupa, jaga diri dimusim pandemik dimana jua anda berada. Sayang semua! 

xoxo,
Momi
12.6.2020
sekadar gambar hiasan haha

Assalamualaikum & Salam sejahtera gais. Waktu orang ramai sedang tengok Maharaja Lawak Mega 2014, saya sedang update entri ni sambil minum milo panas dan dengar lagu-lagu dari album "1989" kak Taylor Swift. haha Tak tahu kenapa first time dengar lagu "Out Of The Woods", suka sangat-sangat. Mungkin sebab dia lain dari yang lain kot. hehe Baru-baru ni saya dah kembali seaktif mungkin dalam dunia blog ni, dan dulu tak pernah pon join Segmen ke, Blogwalking ke tapi sekarang haa 12 Segmen saya join okey! hahaha Keseronokan join segmen ni, boleh bertukar-tukar link, melawat-lawat dan mengikut-ikut (follow).  Kalau ada Segmen / GA / Blogwalking please bagitahu yer, boleh saya join. Menang kalah tak kisah, janji dapat kenal ramai blogger ^__^ v


Nak cerita jugak, Ahad ni saya dijemput ke Blogger Gathering & Food Review dekat Shah Alam. Ini merupakan kali pertama dalam sejarah hidup saya akan berjumpa blogger lain. Serius, memang sangat nervous! Terfikir-fikir ahahha Saya memang begini, orangnya penuh nervous sekali. hahaha Apepon saya memang teruja nak tunggu Ahad. Wish me luck okey? :D *masih nervous! haha* 

Update 10.2.2015 : alhamdulillah. Semuanya berjalan lancar. nanti kite update okey ^__^

February 07, 2015

#Sajesaje : Out of the Woods

sekadar gambar hiasan haha

Assalamualaikum & Salam sejahtera gais. Waktu orang ramai sedang tengok Maharaja Lawak Mega 2014, saya sedang update entri ni sambil minum milo panas dan dengar lagu-lagu dari album "1989" kak Taylor Swift. haha Tak tahu kenapa first time dengar lagu "Out Of The Woods", suka sangat-sangat. Mungkin sebab dia lain dari yang lain kot. hehe Baru-baru ni saya dah kembali seaktif mungkin dalam dunia blog ni, dan dulu tak pernah pon join Segmen ke, Blogwalking ke tapi sekarang haa 12 Segmen saya join okey! hahaha Keseronokan join segmen ni, boleh bertukar-tukar link, melawat-lawat dan mengikut-ikut (follow).  Kalau ada Segmen / GA / Blogwalking please bagitahu yer, boleh saya join. Menang kalah tak kisah, janji dapat kenal ramai blogger ^__^ v


Nak cerita jugak, Ahad ni saya dijemput ke Blogger Gathering & Food Review dekat Shah Alam. Ini merupakan kali pertama dalam sejarah hidup saya akan berjumpa blogger lain. Serius, memang sangat nervous! Terfikir-fikir ahahha Saya memang begini, orangnya penuh nervous sekali. hahaha Apepon saya memang teruja nak tunggu Ahad. Wish me luck okey? :D *masih nervous! haha* 

Update 10.2.2015 : alhamdulillah. Semuanya berjalan lancar. nanti kite update okey ^__^


Assalamualaikum & Salam sejahtera gais. Beberapa hari ni, saya rasa seronok pulak buat blogwalking sana sini, bukan blogwalking je, tapi follow jugak. haha Target untuk tahun 2015 ni ialah untuk dapat pengikut/followers sebanyak 1,000 orang! Yup 1,000! Dalam masa setahun ni saya akan rajin untuk follow ramai bloggers di Malaysia ni. Pada siapa yang dah follow saya dekat blog & google+ terima kasih sangat-sangat. Ramai jugak bloggers yang followback, Yeayyy Terima kasih jugak I'm so happy. Mulai sekarang kene rajin-rajin untuk update blog. hehe Ini sangat kelakar, tapi diharapkan ramai bloggers akan membantu. InsyaAllah. Tujuan follow-memfollow ni, saya nak tambah kenalan dan boleh baca blog diorang bila dah follow. :) Pada siapa yang dah follow atau akan follow blog saya, sila tinggalkan komen & url blog korang dekat bahagian komen tu, senang nak exchange blog memasingkan & senang saya nak follow back? hee Terima kasih, jangan marah aaa :p


January 29, 2015

#Sajesaje : Follow me?


Assalamualaikum & Salam sejahtera gais. Beberapa hari ni, saya rasa seronok pulak buat blogwalking sana sini, bukan blogwalking je, tapi follow jugak. haha Target untuk tahun 2015 ni ialah untuk dapat pengikut/followers sebanyak 1,000 orang! Yup 1,000! Dalam masa setahun ni saya akan rajin untuk follow ramai bloggers di Malaysia ni. Pada siapa yang dah follow saya dekat blog & google+ terima kasih sangat-sangat. Ramai jugak bloggers yang followback, Yeayyy Terima kasih jugak I'm so happy. Mulai sekarang kene rajin-rajin untuk update blog. hehe Ini sangat kelakar, tapi diharapkan ramai bloggers akan membantu. InsyaAllah. Tujuan follow-memfollow ni, saya nak tambah kenalan dan boleh baca blog diorang bila dah follow. :) Pada siapa yang dah follow atau akan follow blog saya, sila tinggalkan komen & url blog korang dekat bahagian komen tu, senang nak exchange blog memasingkan & senang saya nak follow back? hee Terima kasih, jangan marah aaa :p



Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Salam Disember! Wahh dah masuk bulan Disember ! Sekejap saje rasanya dah sampai hujung tahun. So bulan Disember dah sampai jadi , sekarang masa untuk apa? cuba teka? hhahaa Sekarang masa untuk mengira detik hari lahir saya! *yeayyy~* Tik tok tik tok. Saya bila bab birthday sendiri memang kemain excited. hahaha Ada lagi 30 hari sebelum umur saya meningkat ke 23 tahun. Sudah tua? taklah, saya sentiasa muda hahaha. Sempena bulan Disember ni, akan ada banyak gambar throwback, 15 entri (termasuk entri ini) yang masih dalam edit, dan macam-macam lagi. Nantikan kemunculannya disini. hahaa Entri-entri akan dipost setiap 2 hari (sekali dua hari) sehingga 31 Disember 2014. Anda teruja? saya lagi teruja! haha


TOMOYO BEAUTY SHOP
Nak introduce TOMOYO BEAUTY SHOP !  Formerly known as "kokobatek" Sila screenshot image item yang berminat & whatsapp di 0173163501 Postage: SM RM 6.00 / SS RM 10.00 . Jom follow igshop : @tomoyobeautyshop sekarang!

December 01, 2014

counting days...


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Salam Disember! Wahh dah masuk bulan Disember ! Sekejap saje rasanya dah sampai hujung tahun. So bulan Disember dah sampai jadi , sekarang masa untuk apa? cuba teka? hhahaa Sekarang masa untuk mengira detik hari lahir saya! *yeayyy~* Tik tok tik tok. Saya bila bab birthday sendiri memang kemain excited. hahaha Ada lagi 30 hari sebelum umur saya meningkat ke 23 tahun. Sudah tua? taklah, saya sentiasa muda hahaha. Sempena bulan Disember ni, akan ada banyak gambar throwback, 15 entri (termasuk entri ini) yang masih dalam edit, dan macam-macam lagi. Nantikan kemunculannya disini. hahaa Entri-entri akan dipost setiap 2 hari (sekali dua hari) sehingga 31 Disember 2014. Anda teruja? saya lagi teruja! haha


TOMOYO BEAUTY SHOP
Nak introduce TOMOYO BEAUTY SHOP !  Formerly known as "kokobatek" Sila screenshot image item yang berminat & whatsapp di 0173163501 Postage: SM RM 6.00 / SS RM 10.00 . Jom follow igshop : @tomoyobeautyshop sekarang!


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca yang sedang membaca entri ini. Alhamdulillah kita masih lagi bernafas di bumi Allah ini. Kalau korang perasan la, bulan ni jarang sangat update blog. Terasa dah lama sangat tak update blog huhu. Bulan ni boleh dikatakan 'busy' jugak dengan kerja dan kursus, Ni pon tak berapa sihat dengan batuknya. Banyak aktif dekat Instagram dengan Facebook je sekarang ni, haha InsyaAllah beberapa entri akan menyusul nanti dan sedang fikir tema baru akan datang yang akan diupdate bile-bile masa je. be prepared.. ahahaa Saya bukan nak fefeeling artis haha tapi entri ni juga akan dibaca oleh saya dimasa hadapan, so next 10 years kot-kot baca, asal Oktober 2014 tak banyak update, baru la faham kot. hahahaa Okeylah sampai disini entri kali ini, masih boleh ucapan Salam Maal Hijrah 1436H, semoga buku baru ini menjadi lebih baik dari sebelumnya. InsyaAllah. Assalamualaikum & Bye Bye. ^__^

p/s : Happy Birthday Mama Jee, Alyn (Mommy to be)!


October 29, 2014

『It's been a while...』


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca yang sedang membaca entri ini. Alhamdulillah kita masih lagi bernafas di bumi Allah ini. Kalau korang perasan la, bulan ni jarang sangat update blog. Terasa dah lama sangat tak update blog huhu. Bulan ni boleh dikatakan 'busy' jugak dengan kerja dan kursus, Ni pon tak berapa sihat dengan batuknya. Banyak aktif dekat Instagram dengan Facebook je sekarang ni, haha InsyaAllah beberapa entri akan menyusul nanti dan sedang fikir tema baru akan datang yang akan diupdate bile-bile masa je. be prepared.. ahahaa Saya bukan nak fefeeling artis haha tapi entri ni juga akan dibaca oleh saya dimasa hadapan, so next 10 years kot-kot baca, asal Oktober 2014 tak banyak update, baru la faham kot. hahahaa Okeylah sampai disini entri kali ini, masih boleh ucapan Salam Maal Hijrah 1436H, semoga buku baru ini menjadi lebih baik dari sebelumnya. InsyaAllah. Assalamualaikum & Bye Bye. ^__^

p/s : Happy Birthday Mama Jee, Alyn (Mommy to be)!



Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang semua. It's monday today! Selamat Hari Bekerja semua. hehe Bulan September akan melabuhkan tirainya esok, lepas tu dah nak masuk bulan Oktober, cepat betul masa berlalu kan? Haa.. Ape yang 50,000 ni? Jom baca cerita selanjutnya.


Ape yang dimaksudkan dengan 50,000 tu pasal pengunjung/viewers blog ni dah mencecah 50,000! Syukur alhamdulillah :) It's cool okey! haha Blog ni dapat 10,000 lagi viewers dalam masa 3 bulan selepas entri "Random Awesome #43 : 40,000?". Terima kasih kepada yang melawat blog ni tak kire sesiapa saje. hehe Bulan depan InsyaAllah akan selalu update , banyak cerita nak dikongsikan dengan korang ni. hehe Sampai disini dulu entri kali ni, Jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ v

Girls' Generation TaeTiSeo - Holler
September 29, 2014

50,000?


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang semua. It's monday today! Selamat Hari Bekerja semua. hehe Bulan September akan melabuhkan tirainya esok, lepas tu dah nak masuk bulan Oktober, cepat betul masa berlalu kan? Haa.. Ape yang 50,000 ni? Jom baca cerita selanjutnya.


Ape yang dimaksudkan dengan 50,000 tu pasal pengunjung/viewers blog ni dah mencecah 50,000! Syukur alhamdulillah :) It's cool okey! haha Blog ni dapat 10,000 lagi viewers dalam masa 3 bulan selepas entri "Random Awesome #43 : 40,000?". Terima kasih kepada yang melawat blog ni tak kire sesiapa saje. hehe Bulan depan InsyaAllah akan selalu update , banyak cerita nak dikongsikan dengan korang ni. hehe Sampai disini dulu entri kali ni, Jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ v

Girls' Generation TaeTiSeo - Holler