#Sajesaje

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Semalam tetibe Abadik tag gambar dekat Facebook saya, ingatkan apelah rupanya gambar Ayah masuk surat khabar. Nak tahu mana ayah saya? yang pakai baju hijau tu ler. Ini bukan kali pertama Ayah masuk surat khabar, rasanya kali ke-2 kalau tak silap ( yang saya ingat lah). First dalam surat khabar Metro, yang promote Restoran "Pak Yop Tip Top Corner", yang main dishnyer ialah Nasi Ayam. Restoran itu milik adik Ayah saya (Pak Cik saya), ayah bekerja dengan adik dia sejak tahun 2005 lagi.


Bukan surat khabar saje, malah Ayah jugak pernah ditemubual oleh Fedtri Yahya untuk rancangan Malaysia Hari Ini (MHI), TV3. Mase tu isu peniaga yang bekerja masa musim Jerebu. Memang masa tengok tu teruja sampai tangkap gambar. Tapi Ayah memang power! Saya sendiri pon tak pernah masuk TV apetah lagi surat khabar. haha. Okeylah tu je nak cerita sebenarnya hahaha Jumpa lagi dientri seterusnya yer :)


February 27, 2015

#SajeSaje : Ayah masuk surat khabar!


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Semalam tetibe Abadik tag gambar dekat Facebook saya, ingatkan apelah rupanya gambar Ayah masuk surat khabar. Nak tahu mana ayah saya? yang pakai baju hijau tu ler. Ini bukan kali pertama Ayah masuk surat khabar, rasanya kali ke-2 kalau tak silap ( yang saya ingat lah). First dalam surat khabar Metro, yang promote Restoran "Pak Yop Tip Top Corner", yang main dishnyer ialah Nasi Ayam. Restoran itu milik adik Ayah saya (Pak Cik saya), ayah bekerja dengan adik dia sejak tahun 2005 lagi.


Bukan surat khabar saje, malah Ayah jugak pernah ditemubual oleh Fedtri Yahya untuk rancangan Malaysia Hari Ini (MHI), TV3. Mase tu isu peniaga yang bekerja masa musim Jerebu. Memang masa tengok tu teruja sampai tangkap gambar. Tapi Ayah memang power! Saya sendiri pon tak pernah masuk TV apetah lagi surat khabar. haha. Okeylah tu je nak cerita sebenarnya hahaha Jumpa lagi dientri seterusnya yer :)


sekadar gambar hiasan haha

Assalamualaikum & Salam sejahtera gais. Waktu orang ramai sedang tengok Maharaja Lawak Mega 2014, saya sedang update entri ni sambil minum milo panas dan dengar lagu-lagu dari album "1989" kak Taylor Swift. haha Tak tahu kenapa first time dengar lagu "Out Of The Woods", suka sangat-sangat. Mungkin sebab dia lain dari yang lain kot. hehe Baru-baru ni saya dah kembali seaktif mungkin dalam dunia blog ni, dan dulu tak pernah pon join Segmen ke, Blogwalking ke tapi sekarang haa 12 Segmen saya join okey! hahaha Keseronokan join segmen ni, boleh bertukar-tukar link, melawat-lawat dan mengikut-ikut (follow).  Kalau ada Segmen / GA / Blogwalking please bagitahu yer, boleh saya join. Menang kalah tak kisah, janji dapat kenal ramai blogger ^__^ v


Nak cerita jugak, Ahad ni saya dijemput ke Blogger Gathering & Food Review dekat Shah Alam. Ini merupakan kali pertama dalam sejarah hidup saya akan berjumpa blogger lain. Serius, memang sangat nervous! Terfikir-fikir ahahha Saya memang begini, orangnya penuh nervous sekali. hahaha Apepon saya memang teruja nak tunggu Ahad. Wish me luck okey? :D *masih nervous! haha* 

Update 10.2.2015 : alhamdulillah. Semuanya berjalan lancar. nanti kite update okey ^__^

February 07, 2015

#Sajesaje : Out of the Woods

sekadar gambar hiasan haha

Assalamualaikum & Salam sejahtera gais. Waktu orang ramai sedang tengok Maharaja Lawak Mega 2014, saya sedang update entri ni sambil minum milo panas dan dengar lagu-lagu dari album "1989" kak Taylor Swift. haha Tak tahu kenapa first time dengar lagu "Out Of The Woods", suka sangat-sangat. Mungkin sebab dia lain dari yang lain kot. hehe Baru-baru ni saya dah kembali seaktif mungkin dalam dunia blog ni, dan dulu tak pernah pon join Segmen ke, Blogwalking ke tapi sekarang haa 12 Segmen saya join okey! hahaha Keseronokan join segmen ni, boleh bertukar-tukar link, melawat-lawat dan mengikut-ikut (follow).  Kalau ada Segmen / GA / Blogwalking please bagitahu yer, boleh saya join. Menang kalah tak kisah, janji dapat kenal ramai blogger ^__^ v


Nak cerita jugak, Ahad ni saya dijemput ke Blogger Gathering & Food Review dekat Shah Alam. Ini merupakan kali pertama dalam sejarah hidup saya akan berjumpa blogger lain. Serius, memang sangat nervous! Terfikir-fikir ahahha Saya memang begini, orangnya penuh nervous sekali. hahaha Apepon saya memang teruja nak tunggu Ahad. Wish me luck okey? :D *masih nervous! haha* 

Update 10.2.2015 : alhamdulillah. Semuanya berjalan lancar. nanti kite update okey ^__^