Tonton Episod Penuh Aku Pilih Bahagia (2022) TV1

Tonton Episod Penuh Aku Pilih Bahagia (2022) TV1
Tonton Episod Penuh Aku Pilih Bahagia (2022) TV1

Tonton Episod Penuh Aku Pilih Bahagia (2022) TV1 Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Sempena Ramadan ini, TV1 kini menayangkan sebuah drama bersiri 30 episod bermula 3 April lalu, iaitu 'Aku Pilih Bahagia'. Drama bersiri adaptasi novel 'Aku Pilih Bahagia' karya Umie Nadzimah ini diarahkan Bade Hj Azmi oleh dan dibintangi oleh Emma Maembong, Fizz Fairuz, Alvin Chong, Bella Dally, Nadya Syahera, Yaya Maembong, Meor Mohd dan Raja Azmi.

Sinopsis Aku Pilih Bahagia
Kisah 3 orang wanita iaitu Dhiya, Inas dan Arneesa yang mengalami masalah rumah tangga. Mereka bangun memulakan hidup baru demi kebahagiaan sendiri.

Dhiya isteri yang disayangi, bukan yang dicintai. Empat tahun rumah tangga mereka sangat bahagia sehinggalah muncul Humaira, bekas tunang alias cinta pertama Aidan. Keluarga Aidan pula meletakkan kesalahan di atas bahu Dhiya kerana masih tak mampu lahirkan zuriat untuk suami. Tak mahu terus didera mentalnya, Dhiya mohon untuk undur diri. Namun tidak mudah untuk Dhiya melalui hari-hari tanpa Aidan. Dia hilang arah, kecewa dan terlalu mengharap Aidan kembali.

Berkat sokongan keluarga dan lebih-lebih lagi Dzikri, Dhiya bangkit semula untuk mulakan hidup baru. Berhijrah ke tempat yang jauh, rancang sesuatu untuk terus melupakan kesakitan lalu disamping membantu sepupunya, Inas yang turut mengalami nasib yang sama. Dhiya berkenalan dengan Arneesa yang ditindas suami dan keluarga mentua. Mereka jadi sangat rapat dan saling membantu serta menyokong antara satu sama lain.

Selepas melalui fasa getir, Dhiya semakin bahagia dan bertambah sempurna dengan kehadiran Maream. Dzikri melamar Dhiya untuk dijadikan isteri setelah berbelas-belas tahun menunggu masa yang sesuai. Apakah jawapan Dhiya? Dhiya tahu yang Arneesa terlalu menaruh harapan pada Dzikri. Malahan Arneesa itu seorang wanita yang lebih teruk deritanya berbanding Dhiya. Bermakna Arneesa lebih memerlukan lelaki sebaik Dzikri sebagai pelindung. Aidan dan keluarganya juga muncul semula untuk memujuk Dhiya kembali kepada mereka, sementelah Maream itulah satu-satunya penyambung keturunan yang ditunggu-tunggu.

Siapakah pilihan Dhiya untuk terus mencipta bahagia? Dzikri Hafiy yang telah banyak berkorban untuknya atau menerima semula Aidan, ayah kandung Maream? Dan bagaimanakah pula nasib serta jodoh Arneesa? Dia pun ingin bahagia dengan lelaki yang dicintai. (Sumber : myinfotaip)

Tonton Episod Penuh Aku Pilih Bahagia (2022) TV1
Tonton Episod Penuh Aku Pilih Bahagia (2022) TV1


Aku Pilih Bahagia (2022)
 bersiaran pada setiap hari sepanjang bulan Ramadan, pukul 3:05 Petang di TV1 dalam slot Widuri bermula 3 April 2022. Kalau anda terlepas episod kat TV, anda boleh tengok dekat RTMKlik atau download aplikasi RTMKlik, cari button RTMKlik, mesti ada! Momi akan update link bila sudah sedia ya. Enjoys guys!

Senarai Episod Penuh Aku Pilih Bahagia 2022*

Episod 1 Aku Pilih Bahagia
Episod 2 Aku Pilih Bahagia
Episod 3 Aku Pilih Bahagia
Episod 4 Aku Pilih Bahagia
Episod 5 Aku Pilih Bahagia
Episod 6 Aku Pilih Bahagia
Episod 7 Aku Pilih Bahagia
Episod 8 Aku Pilih Bahagia
Episod 9 Aku Pilih Bahagia
Episod 10 Aku Pilih Bahagia
Episod 11 Aku Pilih Bahagia
Episod 12 Aku Pilih Bahagia
Episod 13 Aku Pilih Bahagia
Episod 14 Aku Pilih Bahagia
Episod 15 Aku Pilih Bahagia
Episod 16 Aku Pilih Bahagia
Episod 17 Aku Pilih Bahagia
Episod 18 Aku Pilih Bahagia
Episod 19 Aku Pilih Bahagia
Episod 20 Aku Pilih Bahagia
Episod 21 Aku Pilih Bahagia
Episod 22 Aku Pilih Bahagia
Episod 23 Aku Pilih Bahagia
Episod 24 Aku Pilih Bahagia
Episod 25 Aku Pilih Bahagia
Episod 26 Aku Pilih Bahagia
Episod 27 Aku Pilih Bahagia
Episod 28 Aku Pilih Bahagia
Episod 29 Aku Pilih Bahagia
Episod 30 Aku Pilih Bahagia

* Tertakluk kepada perubahan semasa.


Post a Comment

Previous Post Next Post